|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Meneq, a ryżowy jest smaczny?
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Sarah spokojnie. Jeszcze się nabiegasz za swoim szkrabem.
Polecam książkę "Pierwszy rok z dzieckiem" Tam jest fajnie opisane miesiąc po miesiącu co może robić dziecko, co powinno, a co już na pewno robi. No i jest 1000 pytań do. Z odpowiedziami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu no nie wiem bo Bokeh pisała to o barszczu, że u nich nie z makaronem tylko ziemniaki albo hanci. Nijak mi to do Hani nie pasuje
|
|
|
|
#4024 |
|
Konto usunięte
|
Kija, moja teściowa mówi "zjemy i pójdziemy hajci"
co oznacza "zjemy i pójdziemy na spacer" - może to to?
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
No ale co ma spacer do barszczu z ziemniakami?
Albo się Bokeh co§ś przekręciło przy pisaniu albo z hanci jest jak z cziką
|
|
|
|
#4026 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, tłumacz!
|
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
A Bokeh się zabrała na wesele i się nie dowiem
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Witam nową mamuśkę U nas noc koszmarna, od 1 do 4 spałam tyle co nic a właściwa pobudka o 7 ![]() Efekt taki że nasze dziecko wymęczone usnęło po 9 i śpi do tej pory,a ja wyglądam jak skocz po wino i nie wracaj ![]() Jak żyć? ![]() Jak czas pozwoli to was nadrobie
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Laski nie zabijcie mnie
![]() Dopiero wstalam!!!!!!!!! I co najlepsze??? Mlody dalej spi!!!!!!!!!!!!! Co mam robic? Bo sie martwie. Ale co najlepsze - na dzisiaj zostala jedna wielo, malz bardzo sceptycznie podchodzil do nich wczoraj, a ja dzisiaj patrze, ten zabiera rano mlodego, wraca z nim a mlody w.....wielo!!!!! nie wiem co sie dzieje na tym swiecie.Budzic malego czy nie??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Melduje, że żyje. Przeleciałam wczoraj Was na szybko, tyle ile mogłam, ale szczepionka dała nam sie we znaki ![]() ![]() nie bede nawet próbować Was cytować, bo by mi do jutra zajeło jakbym chciała na wszystko odpowiedzieć. dziękuje, ze wszystkie odpowiedzi w sprawie temp. i za życzenia dla Julaska widziałam, że dotarła nowa mamusia z Zuzią, więc witam dziewczyny, mam do Was pytanie. Jak Julcia próbuje już tak jak na fotkach siadać, to pozwalać jej tak, czy kłaść spowrotem na brzuszek? Bo nie wiem czy ona moze taka podparta. Klade ją a ona za chwile znów tak.. fotki zaraz wkleje, ale najpierw wyśle tego posta, bo mi go zaraz gdzieś wciągnie zanim zgram zdjęcia.
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
Baby, szukam jakiegoś allegrowicza sprzedającego używki zabawki, z UK najlepiej - macie coś? był kiedyś taki ale od dawna nic nie ma
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Oddychac oddycha, ciamkal cyca przez sen chyba poltora godziny, dac mu sie wyspac???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Mala19kw, jak maluch śpi, a Ty padnięta to idź w kimono
Dom się nie zawali, jak raz odkurzysz później.. Lub wcale ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
fotki, reszta w k.
|
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
Cala, pozwalaj, tak ma być.
Lady, dać się wyspać
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
No to spi dalej.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Teraz już mi się nie opłaca bo niebawem pora jedzenia więc i tak się obudzi. Jestem w szoku że tyle śpi bo te ranne drzemki trwały góra do godziny. Druga sprawa zawsze jak on śpi i ja chce dospać to wygląda to tak że budzi się bardzo szybko a ja jestem jeszcze bardziej dobita niż jakbym nie spała w ogóle ![]() No i kolejny argument to taki że zanim ja bym usnęła (długo mi to schodzi na zawołanie mimo zmęczenia) to on by się zdążył obudzić ![]() A tak na marginesie właśnie się budzi więc nie było w sumie tematu
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po króciutkiej nieobecności
![]() pomimo tego, że zmilkłam podczytywałam was dzielnie na bieżni u nas szał ślubny coraz bardziej się rozkręca , dwa dni temu byliśmy ustalać już ostateczne menu, teraz trzeba będzie alkohole zakupić, ogarnęłam prezenciki dla gości i takie tam ![]() mam pytanko Czy ślub i to jak ma wszystko wyglądać był tematem do kłótni miedzy wami a tż? bo my to z reguły zgodni jesteśmy, ale kurcze w ostatnim tygodniu sobie kilka razy sobie ciśnienie podnosiliśmy i to o takie weselne duperele właśnie, bo ja chce po swojemu a ten mój, zamiast zostawić pewne sprawy mi- musi swoje trzy grosze wszędzie wtrącić ![]() Cała współczuje nocki, wiem co przeżywasz bo u nas takie wycie to już standard nocny. Pięknie siedzi Julasek, skoro sam siada nie stopowałabym. Lady to się pewnie w końcu porządnie wyspaliście, zazdraszczam ![]() Deli sliczne zdjęcia, fajnie że się wam wyjazd udał. Witam nową mamusię Pewnie w najbliższym czasie będzie mnie trochę mniej, bo jeszcze sporo spraw do ogarnięcia wyjdzie przed wielkim dniem, ale tak jak pisałam na początku będę dzielnie podczytywać co tam u mamusiek i forumowych dzieciaczków podczas katowania się na bieżni. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- hahah skąd ja to znam...
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
hello,
nocka u nas super, ale wieczór fatalny, usnął a ok 22 histeria i wycie do księżyca do tego podczas histerii Leo wygina się do tyłu i naprawdę trzeba uważać nie wiem o co kaman, już mi sił brakuje, zostawiłam wczoraj małego w łóżeczku i powiedziałam TZ że teraz jego pora bo mi nerwy puszczają, poszłam na taras się przewietrzyć i faktycznie wróciłam z pozytywną energią czyli mam sposóbprzez weekend pewnie znowu będę z doskoku bo znajomi mają wpaść za to uwaga.... TZ dziś robi obiad hehehe poza tym Leonard od godziny śpi w huśtawce ![]() czytałam o gołąbkach- jak jeżdzę po PL to staram się jadać potrawy regionalne, potwierdzam gołąbki z ziemniakami są baaaardzo dobre dałabym też sporo za kartacze, pierogi z kaszą albo bryndzą Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ale Twoja babcia Melania była cudowna
, a moja babcia to... Ehhh...
|
|
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś cebulowa z grzankami ![]() współczuje wczorajszego zasypiania, możemy sobie podać ręke ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42197541]Cala, pozwalaj, tak ma być. [/QUOTE] ok, dzięki szaja poza tym, to Julka znów zrobiła strajk na obiadki i nie chce jesc
|
|
|
#4042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o wlasnie Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42196512]Pstryniu, ty jak moja Agatka jesteś KAŻDY makaron wciągnie.[/QUOTE] dogadalybysmy sie jednym slowem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek proziaki to takie podkarpackie placki jak pita. Mąka, kefir, soda, jajko, sól (nie wiem czy czegoś nie pominęłam) i takie piecze się na blaszce grubej położonej na kuchence gazowej. Kiedyś się piekło w takich piecach. Nie wiem jak one się nazywały.
Pycha. |
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42196906]Kija, moja teściowa mówi "zjemy i pójdziemy hajci"
co oznacza "zjemy i pójdziemy na spacer" - może to to? [/QUOTE]ja tez mówię hajci Cytat:
Cała, dla Julaska buziale, mam nadzieje, że juz jej minie ![]() Marsi, a Twój mąz też tak zaawansowany w kuchni jak Ty? mój herbate robi i kanapki od złej biedy poza tym- uwielbiam kartacze Pstryniu ja tez makaron wciągam kazdy, ze wszystkim ![]() Bartulo mi już druga drzemkę uskutecznia, zdązyłam posprzątac ![]() jeszcze tylko łazienka ale najpierw obowiazkowy wizażing CHARLIZZ jak lubisz takie wojenne filmy to polecam" Życie jest piękne", cudowny jest ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- a jak juz jestescie w temacie jedzeniowym- jadłyscie pieczonki? Nad ogniskiem sie wiesza taki gar żeliwny i tam warstwami co kto lubi, ale obowiązkowo sa ziemniaki, boczek, kapusta, kiełbasa, dodatkowo marchew, buraki, i co komu pasuje |
||
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42196776]Meneq, a ryżowy jest smaczny?[/QUOTE]
Z ryzowym nie mialam jeszcze przyjemnosci |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Tak nam nowa mamuśka nadgoniła z postami że się zgubiłam
![]() Idę szukać gdzie ostatni raz byłam
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Black chciałam Ci jeszcze raz podziękować za makijażowe porady
Debrah już wiem dlaczego książka szła tak długo, doscinęłam małża i okazało się, że przez wiele dni leżała w jego torbie od laptopa ale cieszę się, że dotarła i mam nadzieję, że Ci się spodoba.
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
tak sie martwilas, a Julasek idzie jak burza!!!!
moj tez tak robi ![]() no i wspolczuje nocki ![]() Cytat:
zjadlo mi cytaty ![]() NOMEN idz do inmego lekarza bo ten Cie olal ![]() MARSI wow a co bedzie robil?moj robi najlepsze placki ziemniaczane i tagliatelle ![]() FEWCIU ja sie z Ciebie smiac nie bede, napisze tylko, ze chcialabym yc choc w polowie taka pedantka jak Ty odkad jest Mlody staramy sie z malzem wpoic jakies przyzwyczajenia dot sprzatania ale nie zawsze nam wychodzi :/a co do biegania - wiesz, tyle lat trenowalam a planu treningowego nawet sobie nie umiem ulozyc zalezy, czy chcesz tylko biegac, czy dodatkowo jeszcze jakies cwiczenia (podbiegi, przebiezki, skipy itp itd) : D ja sobie zaczelam od petelki 15minutowej i jak bede czula power w nogach to bede zwiekszac - jedyne co - nie mozesz sie zniechecic. mi sie w pierwszy dzien biegalo mega hiper fajnie a potem bylo coraz gorzej, dopiero wczoraj mi sie biegalo fajnie na nowo. za tydzien gdzies sie bede widziala z moim przyjacielem on ma trenera zrobionego wiec sie zapytam ![]() aaaaa no i warto sobie postawic jakis cel - nie schudniecei tylko np jakis bieg uliczny czy cos, ja juz pisalam - teraz sie rozbieguje, zime mam zamiar przycisnac a wiosna polmaraton![]() mlody spal ale nam zrobil psikusa masakra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

co oznacza "zjemy i pójdziemy na spacer" - może to to?

nie wiem co sie dzieje na tym swiecie.

, a moja babcia to... Ehhh...

i tagliatelle