|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ja dalej u mamy. Po 3 dniach podłączyłem się pod ich wifi, bo mnie wkurzał net w tel. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Laurka-to dawaj fotki
![]() Młody śpi więc może i ja się kimne chwilę. Pogoda taka ponura że tylko spać wypada. U mnie dziś na obiad Leczo mmm pycha ![]() Lubicie?
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Znowu teraz zrobił bobka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Soj z marchwi odstawiony..3 dni bez ...teraz zupka jarzynowa i śliwki suszone..herbatka..sok ze sliwrk i mleko...może pójdzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękujemy ![]() Cytat:
przyjdzie jeszcze czas na inną sale.. dziękujemy dawaj foty z basenu ![]() może bedzie mu się odtykać powoli to co zalega
|
|
|
#4087 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Uwielbiam wszystko co z kajmakiem, po banoffie prawie z przeslodzenia ale nie moglam sobie odmowic ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotki dam jak uśpimy Miśka A w jarzynowej pewnie marchew? Poczekaj jeszcze. |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
neti, ale jak ida bobki to juz jest postep, czekaj czekaj, musi sie w koncu sam odetkac
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Czyli nie jest tak źle, czekaj spokojnie
![]() Sylwietta, tytuły zapisałam, będę oglądać. nigdy nie lubiłam wojennych, w czas honoru przez TŻa się wkręciłam no i jakoś poszło A jako ciekawostkę Ci powiem, ze sceny, idzie oni są niby w Berlinie (teraz w tv leci) są nagrywane u mnie na uczelni, tzn na jej terenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuję ![]() U.W.I.E.L.B.I.A.M!!!!!:sl ina: |
||
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Dajcie przepis na jakieś kozackie leczo , tylko nie to z torebki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
neti dobrze ci mówią dziewczyny... poza tym nie rób antkowi rewolucji co chwile mleka zmieniając bo kupy nie było! Już mówiłyśmy, że organizm musi się odzwyczaić od wspomagaczy. Dobrze że robi. I z racji tego, że marchew ma właściwości zestalające, też bym na chwilę jarzynową odstawiła. Daj mu np zamiast tego dynię z ziemniaczkiem, albo krem dyniowy z BD bardzo dobry. I śliwkę zamieniaj z jabłkiem np. bo też za dużo to nie zdrowo,
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
papryka marchew seler cebula przyprawa i pieprz koncentrat i keczup jakaś kiełbasa chudziutka WSIO ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Papryke gotuje samą aż do miękkości. Marchew i seler razem. Cebulę smażę na złoty kolor. Kiełbasę też smażę. Gdy wszystko ma właściwą miękkość i wygląd wrzucam do jednego gara-przyprawiam. Na sam koniec koncentrat i keczup. Wszystko.
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cebulę podsmażam, dodaję pokrojoną dobrą kiełbasę, potem paprykę, cukinię i na koniec kilka pomidorów. Sól, pieprz, oregano, pieprz ziołowy, co tam się chce innego. Goruję do miękkości. Na talerzu doprawiam uwaga musztardą ![]() Michaś pływa
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle uwielbiam gotowane/grillowane warzywa pod każdą postacią. Kiedyś miałam taką śmieszną sytuację. Bo mój mąż wcześniej nie jadł gotowanych warzyw (tylko w sałatce), żadnej zieleninki w zupie, szpinaku itp. I kiedyś rozmawiamy coś u teściów o jedzeniu i Mariusz mówi, żebym zrobiła Mu szpinaku z makaronem, bo tak Mu się chce. Potem, że super warzywa na parze ostatnio robiłam z sosem jogurtowym. A teściowa zdziwiona, " to Ty jesz warzywa, w domu nie chciałeś?", a ja na to (dużo nie myśląc) "to zależy jak są przygotowane"
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, zapisane już
Olesław właśnie butle łoi, Zapomniałam Wam powiedzieć, ze ma pleśniawki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- I jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, ze te obiadki z grudkami Ola łyka jak pelikan Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Wizaż mi się zaciął czy ja gadam sama ze sobą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cukini/kabaczka nie daje bo nie przepadam za bardzo. A keczup faktycznie można zastąpić świeżym pomidorkiem
![]() A jadłaś może Fewcia kabaczka pokrojonego w talarki obtoczonego w jajku i bułce? Ja dziś takie śniadanie miałam Laurko-Twoja wersja nieco inna,muszę spróbować bo lubie musztarde Michaś śliczny
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laurko jaki pływak mały
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
U nas się tak cukinię robi - w bułce, jajku i na patelnię.
Pyyyycha!
|
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio mam fazę na punkcie zup kremów z grzankami. Przerobiłam już dyniową, cukiniową, kukurydzianą i pieczarkową. Macie jakieś pomysły jakie jeszcze warzywa się nadadzą?
![]() Dawno mnie nie było, nie dam rady nadrobić (nie jestem taki miszczu jak Mała ) więc po prostu wbiję się niepostrzeżenie w wątek
|
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
laurkopieknie sobie plywacie
charlizz widze, ze dzisiaj dobrze grzedy pilnujesz, to sie chwali
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo żyję dzisiaj. Domcia cały dzień marudna była Przeczytałam co naskrobałyście, ale zaraz chyba spadam, bo jak jutro znowu będzie podobnie to padnę i nie wstanę ![]() Witam nową mamusię ![]() Leczo uwielbiam A co do barszczu to u mnie zabielany je się z ziemniakami i gołąbki zresztą też ![]() Na obiad dziś robiła pierś w cieście francuskim - pyszne to jest, ale jakie syte! |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza, ja najbardziej lubię zupę krem z pomidorów, ale dobre są też serowo-cebulowa i brokułowa.
|
|
|
|
#4105 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
A w ogóle złociutka nie ma tak dobrze, niepostrzeżenie na wątek? Dobre! Karna fotka musi być ![]() Cytat:
Ale już mi się oczy kleją więc chyba wcześnie dziś zamkne kurnik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc meduzza, rozumiem,ze napisalas sobie streszczenie
![]() Gdzies sie zagubila, czekolade testowalas czy co ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
kogucik poczeka.Dziec moj nie moze zasnac, a mnie leb napiernicza, sama bym juz poszla w kime
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Chcialam się pochwalić, że w koncu i my mamy Tulę Przegladalam ostatnio krzesełka do karmienia na all i natknęlam się na Antosia Neti http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...432664723.html ten chlopczyk w krzesełku na zdjeciu, czyz nie???![]() Ja z lubelskiego i jem gołąbki z ziemniakami. A jak bylismy u moich tesciow to bylam w wielkim szoku jak mi tesciowa nałożyła samego gołąba bez niczego ( podkarpackie ) A barszcz oczywiscie z ziemniakami. Choc u mnie w domu je się z ziemniakami na osobnym talerzu, u meża ziemniaki gotowane wrzuca się do barszczu. Co kraj to obyczaj Moja kolezanka ma chłopaka z Bułgarii- tam to dopiero jest... wszystko jedzą z chlebem. Normalnie wszystko! Zupy, ziemniaki itd. Moje dziecie w koncu zaakceptowało mleko m. i przestałam być piersiową niewolnicą. Wcina też holle jaglaną jak mu dołożę owoców słoiczki tez zjada, poza szpinakiem![]() Ale wasze dzieciaczki cudne, i jak siedzą Dominikowi się jakos nie spieszy i dalej nie przewraca się z plecow na brzuch. I mało gada... mam nadzieje, ze w koncu się rozgada.A w załaczniku moj smieszek. Taki usmiech to tylko do taty
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-08-10 o 20:53 |
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak Black pisze może być też cukinia Takie oszukane schabowe to są ![]() Meduza-bo ja to jest miszcz nad miszczami
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
alez sie dzisiaj zajechalam jesusmarija
durne babsko ze mnie, baty pliiiiis!!!!fewciu super, mam nadzieje, ze sie wkrecisz w bieganie i bede miala forumowa biegajaca kolezanke ![]() meduzka dawaj przepis na cukiniowa!!!!!! czytam i czytam i nic do mnie nie dociera, tak se mozga zlasowalam przy dzisiejszym bieganiu, masakra, muzze se wbic do glowy, ze nie mam 18 lat juz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

Moja mała absorberka.
z przeslodzenia ale nie moglam sobie odmowic 

więc chyba wcześnie dziś zamkne kurnik