Irytujący brak składów w KWC... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 20:09   #31
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Irytujący brak składów w KWC...

Swoje propozycje zmian w KWC możecie zgłosić w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354289

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Nie jest to dla mnie problem, w końcu nie mam z tego żadnej korzyści, autorem formuły nie jestem, a niektórym to głupie kilka linijek na pewno się przysłuży
A dla mnie to jest jednak niefajne, że podaje się osobę, która zgłosiła kosmetyk, a nie podaje się tej, która zgłosiła np. skład.

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
(a już cyrkiem są kosmetyki, przy których brak np. ceny czy pojemności - też powiesz, że przecież można znaleźć na innej stronie i że to żaden problem?).
Ja z kolei nie rozumiem większego sensu podawania ceny produktu. Cena produktu może się przecież znacząco różnić w zależności od sklepu i miasta, w którym się kupuje. Nie mówiąc o tym, że cena podana np. w 2008 roku często nijak ma się do ceny w roku 2013, nawet w tym samym sklepie w tym samym mieście.
Stary 2013-08-10, 20:13   #32
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie rozumiem większego sensu podawania ceny produktu. Cena produktu może się przecież znacząco różnić w zależności od sklepu i miasta, w którym się kupuje. Nie mówiąc o tym, że cena podana np. w 2008 roku często nijak ma się do ceny w roku 2013, nawet w tym samym sklepie w tym samym mieście.
Jakaś orientacyjna cena powinna być, wtedy nie napala się człowiek na kosmetyk wart stówę jeśli go na niego nie stać
Stary 2013-08-10, 20:56   #33
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Nie wiem po co odwracasz kota ogonem
łatwiej jest 1 osobie poswięcić czas niż 100 kolejnym, które odwiedzą stronę danego produktu Zreszta ja najpierw patrzę na skład- jak ma cos co nie spełnia warunków, to nie czytam opinii. Masa dziewczyn szuka produktów zgodnych np. z CG.
Już nie wspominając o osonach korzystających z neta w komórce. Szukanie składów jest w tym wypadku zwyczajnie niewygodne.
O bosze bosze, jakie to straszne, że ktoś kto zgłosił kosmetyk nie wpisał jego składu. Przez to biedne Wizażanki muszą szukać sładów gdzie indziej, masakra. W dodatku w dobie wszechobecnych smartfonów nagle ciężko jest korzystać z Google, ale łatwo wstawiać "" po każdym zdaniu.

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
To też.
Sama ostatnio zgłosiłam krem, składu w internecie ani widu, ani słychu; miałam go w posiadaniu, ale skład zapisany był na opakowaniu tekturowym, które wyrzuciłam pierwszego dnia. I co teraz?
Pozostaje czekać aż ktoś w końcu gdzieś ten skład wpisze... albo w najgorszym wypadku udać się do sklepu i przejrzeć skład na etykiecie przed zakupem.

[QUOTE=mad86;42203347]cytując
"Skoro masz czas żeby czytać opinie o danych kosmetykach to znajdź go też na wyszukanie składu w Google. Serio, co za problem? "

Cytat:
Widzisz, dla mnie problem jest bardzo duży, bo na przykład zainteresuje mnie 10-15 kremów do twarzy, a składu do żadnego nie ma - i co, mam teraz kupować na ślepo czy spędzić następną godzinę na szukaniu po necie składów wszystkich kremów, które mnie interesują? Już nie mówię, że prościej jest porównywać składy czy opinie mając po prostu otwarte recenzje Wizażanek, a nie: 10 stron KWC + 10 stron w innych miejscach.

Natomiast podczas zgłaszania, o ile skład można znaleźć w sieci lub ma się go przed oczami na opakowaniu, to nie jest żaden problem wklepać kilka linijek składników, zajmuje to max 2 minuty (wiem, bo wielokrotnie przepisywałam składy, nawet te pisane czcionką 6 ).

Naprawdę, minimum empatii by się przydało - ja na przykład (jak wiele Wizażanek) mam kapryśną skórę i bardzo zwracam uwagę na skład, tzn. jest kilka składników, których unikam jak ognia i wypisany skład bardzo mi ułatwia życie. Ty szukasz tylko opinii, ja szukam opinii oraz składu (lub chociaż jakiejkolwiek informacji o składzie, np. nie zawiera tego czy tamtego), chyba potrafisz to zrozumieć?

Pytasz "Co za problem znaleźć skład?", a ja pytam ponownie: "Co za problem poświęcić tę minutę więcej i wrzucić skład do zgłoszenia?". Według mnie to nie czytelnik, a Wizażanka zgłaszająca jest zobowiązana napisać zgłoszenie jak najrzetelniej i dokładniej, tzn. zapewnić wszystkie istotne informacje (a już cyrkiem są kosmetyki, przy których brak np. ceny czy pojemności - też powiesz, że przecież można znaleźć na innej stronie i że to żaden problem?). Po co kilkadziesiąt osób ma później wertować inne strony, skoro jedna [pierwsza] mogła podać wszystko? Ułatwiajmy sobie nawzajem życie, a nie.. Nie mówię oczywiście o kosmetykach, których składów po prostu nie ma na opakowaniu lub nie można znaleźć w necie, bo są np. nowością - tutaj brak całkowicie rozumiem.
No nie wytrzymię
Teksty o empatii w jakimś bzdurnym wątku o braku składów na KWC. Myślisz, że jak ktoś kto wrzuca tam kosmetyk nie wkleja składu to robi to specjalnie żeby innym utrudnić życie? Może nie każdy zwraca uwagę na skład, może nie każdemu się chce go przepisywać, okaż odrobinę EMPATII zamiast narzekać Na prawdę takie wypowiedzi trącają o absurd, serio każda Wizażanka przed wrzuceniem kosmetyku na KWC ma się zastanawiać nad losem innych biednych istotek z tego forum, którym stanie się krzywda, jeśli nie znajdą tam INCI?

Poza tym chyba prościej rozeznać się w składach, iść do sklepu, przejrzeć naocznie kilka kosmetyków i porównać skład. Ja tak robię i żyję.

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
To nie rozumiem dlaczego zgłaszają. Jeśli na portalu X wprowadzam książki, to zawsze tę książkę mam pod ręką. Dla mnie to naturalne, ale jak widać nie dla wszystkich.
Niestety świat nie jest idealny Ja to bym chciała i willę z basenem i pełne składy na KWC, ale niestety nie można mieć wszystkiego Poza tym już sam poziom wielu recenzji na KWC wskazuje, że przesiadują na nim często gęsto osoby mające niewielkie pojęcie o czymkolwiek, więc czemu się w ogóle dziwicie, że jak już zgłaszają kosmetyk to nie dodają składu? Już nie wspomnę o tym, że wiele kosmetyków było dodanych kilka lat temu jak jeszcze nikt albo prawie nikt nie zwracał uwagi na składy i się nad nimi nie zastanawiał.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 20:57   #34
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...

Cytat:
Jakaś orientacyjna cena powinna być, wtedy nie napala się człowiek na kosmetyk wart stówę jeśli go na niego nie stać
Zgadzam sie, bo ja tez na to zwracam uwage, ale w sumie, tak jak Chatul pisze, ceny sie zmieniaja. Aczkolwiek niektore uzytkowniczki pisza o tym, ile zaplacily.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:43   #35
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
O bosze bosze, jakie to straszne, że ktoś kto zgłosił kosmetyk nie wpisał jego składu. Przez to biedne Wizażanki muszą szukać sładów gdzie indziej, masakra. W dodatku w dobie wszechobecnych smartfonów nagle ciężko jest korzystać z Google, ale łatwo wstawiać "" po każdym zdaniu.
nic nie poradzę, że mam taką miną- gdy czytam, że 50 osób może sobie sprawdzić skład, a 1 dodająca kosmetyk nie. Ma być wygodnie.

[COLOR="rgb(0, 191, 255)"]akurat nie piszę z koma[/COLOR], dla odmiany moja ulubiona-
Stary 2013-08-10, 21:43   #36
201607050913
Konto usunięte

Ja korzystam z KWC głównie jak jestem w sklepie, więc skład mam przed sobą Stoję przed półką z aplikacją, żeby sprawdzić Wasze opinie, kiedy coś mi się wydaje warte uwagi i zakupu.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:48   #37
mad86
Zakorzenienie

Cytat:

ja to akurat lubię. Gdy zobaczę cenę rzędu np. 100zł za szampon, to wiem, że mój portfel tego nie wytrzyma Możemy mniej więcej porównać różnice cenowe rozważanych produktów.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Widzisz, dla mnie problem jest bardzo duży, bo na przykład zainteresuje mnie 10-15 kremów do twarzy, a składu do żadnego nie ma - i co, mam teraz kupować na ślepo czy spędzić następną godzinę na szukaniu po necie składów wszystkich kremów, które mnie interesują? Już nie mówię, że prościej jest porównywać składy czy opinie mając po prostu otwarte recenzje Wizażanek, a nie: 10 stron KWC + 10 stron w innych miejscach.
mam tak z produktami do włosów. A jeszcze muszę przegrzebać podforum zakręconych i allegro.
Stary 2013-08-10, 21:54   #38
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Opis produktu też nie zawsze jest krótki, więc trzeba włożyć trochę pracy, by go przepisać.

no właśnie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:54   #39
I am Rock
lokalna gwiazda

Mnie zdarzyło się kupić produkty Bielendy i DAX-a , o których ani widu, ani słychu na stronach producenta, a chciałam się coś bliżej dowiedzieć. Ale uszłam z życiem bez tej wiedzy. Alergiczką nie jestem, maniaczką "prostych, krótkich składów" też nie.
W sumie KWC to nasza subiektywna ocena, a nie jakiś profesjonalny portal zajmujący się analizą składów.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:56   #40
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Skoro Wizażanka dodająca produkt ma 5-10 minut, żeby wypelnić zgłoszenie i znaleźć w sieci opis producenta oraz zdjęcie produktu, to czemu nie poświęci dodatkowej minuty lub dwóch na przepisanie/przeklejenie składu?

no dobrze, ale wcale nie tak łatwo jest znaleźć skład kosmetyku i po prostu go wkleić, bo:
a)na stronie producenta nie zawsze on jest
b)w internecie jest, ale do du.py bo fakt, ktoś dodaje go np. na blogu, ale zazwyczaj wkleja zdjęcie składu z opakowania, więc i tak nie można go 'wkleić'.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 22:16   #41
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Mnie zdarzyło się kupić produkty Bielendy i DAX-a , o których ani widu, ani słychu na stronach producenta, a chciałam się coś bliżej dowiedzieć. Ale uszłam z życiem bez tej wiedzy. Alergiczką nie jestem, maniaczką "prostych, krótkich składów" też nie.
W sumie KWC to nasza subiektywna ocena, a nie jakiś profesjonalny portal zajmujący się analizą składów.
No właśnie, w tym cały szkopuł jest prawdopodobnie. Osoby nie mające problemów ze skórą mają głęboko w poważaniu składy, a mnie one są bardzo przydatne, bo na co mi sto opinii o szamponie Babydream, że on taki cudowny i najlepszy, i idealny, jak uczuli mnie po pierwszym użyciu, ponieważ zawiera ekstrakt z rumianku? Bądź inne tego typu sprawy, alergicy na pewno nie pogniewaliby się za składy
Nie chodzi tutaj o ANALIZĘ, ale o głupie podanie kilku linijek składu. Bez tłumaczenia co i po co jest, po prostu krótkie nazwy po przecinku, co w tym niezrozumiałego
Stary 2013-08-10, 22:25   #42
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Według mnie skład jest nieodłączną częścią opisu produktu przez producenta, więc zdecydowanie powinien znaleźć się w opisie KWC. Chyba ułatwiłoby to sprawę każdemu człowiekowi, który choć trochę interesuje się tym, co na siebie nakłada.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
No właśnie, w tym cały szkopuł jest prawdopodobnie. Osoby nie mające problemów ze skórą mają głęboko w poważaniu składy, a mnie one są bardzo przydatne, bo na co mi sto opinii o szamponie Babydream, że on taki cudowny i najlepszy, i idealny, jak uczuli mnie po pierwszym użyciu, ponieważ zawiera ekstrakt z rumianku? Bądź inne tego typu sprawy, alergicy na pewno nie pogniewaliby się za składy
Nie chodzi tutaj o ANALIZĘ, ale o głupie podanie kilku linijek składu. Bez tłumaczenia co i po co jest, po prostu krótkie nazwy po przecinku, co w tym niezrozumiałego
W 100% się zgadzam!
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 10:59   #43
cherry_flamme
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42202131]Wzięłam pierwszy lepszy produkt stojący obok mnie: skład napisany malutką czcionką a nie wszystkim chce się przepisywać te Methoxydibenzoylmethane i inne podobnej długości słówka.[/QUOTE]

Skład można znaleźć w internecie i skopiować.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 11:41   #44
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie skład jest nieodłączną częścią opisu produktu przez producenta,
wg Ciebie tak, ale wg wielu ludzi nie i co teraz?
Stary 2013-08-11, 12:09   #45
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
nic nie poradzę, że mam taką miną- gdy czytam, że 50 osób może sobie sprawdzić skład, a 1 dodająca kosmetyk nie. Ma być wygodnie.
To czemu jedna z tych 50 osób nie pomyśli "Och, ułatwię życie innym na przyszłość i wkleję w odpowiednim wątku ten skład, który już musiałam sobie sama znaleźć"?

Fakty są takie, że gdy produkty dodają użytkownicy, za darmo, poświęcając swój wolny czas, to niefajnie jest stawiać im takie wymagania, jakby byli opłacanymi pracownikami, których psim obowiązkiem jest skład przepisać/wyszukać w necie i dodać. Co innego gdyby zajmował się tym jakiś pracownik - aktualizował ceny, poprawiał/dodawał składy, opisy... Ale robią to takie same wizażanki jak Wy, którym może nie chcieć się tego składu przepisywać, tyle.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 12:20   #46
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Fakty są takie, że gdy produkty dodają użytkownicy, za darmo, poświęcając swój wolny czas, to niefajnie jest stawiać im takie wymagania, jakby byli opłacanymi pracownikami, których psim obowiązkiem jest skład przepisać/wyszukać w necie i dodać. Co innego gdyby zajmował się tym jakiś pracownik - aktualizował ceny, poprawiał/dodawał składy, opisy... Ale robią to takie same wizażanki jak Wy, którym może nie chcieć się tego składu przepisywać, tyle.
A podanie opisu kosmetyku jest obowiązkowe podczas zgłaszania kosmetyku do KWC?
Stary 2013-08-11, 12:32   #47
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
To czemu jedna z tych 50 osób nie pomyśli "Och, ułatwię życie innym na przyszłość i wkleję w odpowiednim wątku ten skład, który już musiałam sobie sama znaleźć"?

ja nawet nie wiedziałam, że taki wątek istnieje. Prostsze byłoby umieszczenie dodatkowego pola na skład przy dodawaniu kosemtyku- opcjonalnego, w przypadku jego nie wypełnienienia, przy produkcie widoczny byłby link "dodaj skład". Obecnie wchodząc na kwc, nie mam żadnej informacji o tym, że jest możliwosć dodania składu. WIęc pretensje do garbatego...
Stary 2013-08-11, 13:04   #48
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
A podanie opisu kosmetyku jest obowiązkowe podczas zgłaszania kosmetyku do KWC?
Chyba nie, skoro trafiają się takie bez opisu
Ale to i tak mało istotne, dobrą wolą jest podanie opisu/składu, wybór użytkowniczki co poda.

Cytat:
ja nawet nie wiedziałam, że taki wątek istnieje. Prostsze byłoby umieszczenie dodatkowego pola na skład przy dodawaniu kosemtyku- opcjonalnego, w przypadku jego nie wypełnienienia, przy produkcie widoczny byłby link "dodaj skład". Obecnie wchodząc na kwc, nie mam żadnej informacji o tym, że jest możliwosć dodania składu. WIęc pretensje do garbatego...
Jest nawet całe forum dotyczące KWC:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=56

Podejrzewam, że można tam zgłaszać podobne sugestie.
Stary 2013-08-11, 13:12   #49
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Sprawdziłam tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/nowy_produkt.php. Opis jest obowiązkowy. Tak samo jak cena. Z kolei zdjęcie i skład obowiązkowe nie są. Dla mnie to dziwne, bo jednak uważam, że to zdjęcie i skład są dużo ważniejsze od ceny. Zwłaszcza, że nie wiadomo potem w jakim mieście i w jakim sklepie ktoś dany produkt kupował. Po kilku latach ceny chyba nie są też aktualizowane.

Cytat:
Ale to i tak mało istotne, dobrą wolą jest podanie opisu/składu, wybór użytkowniczki co poda.
A szkoda, uważam, że podanie składu powinno być obowiązkowe.
Stary 2013-08-11, 13:17   #50
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

A szkoda, uważam, że podanie składu powinno być obowiązkowe.
Pytanie czy wtedy by nie spadła częstotliwość dodawania produktów. Bo to się opiera na użytkowniczkach, które chcą produkty dodawać (za co osobiście je nieco podziwiam, bo dla mnie dodawanie to męka ) Niemniej jednak można to zgłaszać jako sugestie na forum, można nawet ankietę dla użytkowników założyć, pytając jak wolą itp
Stary 2013-08-11, 13:18   #51
mad86
Zakorzenienie

Cytat:

Jest nawet całe forum dotyczące KWC:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=56

Podejrzewam, że można tam zgłaszać podobne sugestie.
tylko, ze na stronie produktu nie ma żadndego odnosika do tego forum, a mi się jeszcze nie zdarzyło zbłądzić na podforum Wirtulana redakcja i dalej.
Stary 2013-08-11, 13:22   #52
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...

Cytat:

Rzeczywiscie, biedne te wizazanki. Bardzo im wspolczuje. Przykro mi, ze chcialam im stawiac wymagania, przeciez robia to za darmo. Jak poprosze sasiadke, zeby mi pomogla i wytrze mi sciane domestosem robiac biala plame na czerwonej scianie, to tez jej ladnie podziekuje i oczywiscie ani slowem nie wspomne o zniszczeniu, bo robi to ZA DARMO.

Stary 2013-08-11, 13:30   #53
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie, biedne te wizazanki. Bardzo im wspolczuje. Przykro mi, ze chcialam im stawiac wymagania, przeciez robia to za darmo. Jak poprosze sasiadke, zeby mi pomogla i wytrze mi sciane domestosem robiac biala plame na czerwonej scianie, to tez jej ladnie podziekuje i oczywiscie ani slowem nie wspomne o zniszczeniu, bo robi to ZA DARMO.
Nie rozumiem porównania
Jak tak bardzo komuś wadzi że nie ma składu, to przecież można go dodać, jak wskazano w tym wątku Więc do dzieła. Chyba, że komuś się, no właśnie, nie chce...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 13:55   #54
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież właśnie są takie kosmetyki, których składu nie znajdziesz nigdzie, bo są nowe/niszowe itp. itd. No i co wtedy, ma ich nie być na KWC?

Cytat:
Nie rozumiem porównania
Jak tak bardzo komuś wadzi że nie ma składu, to przecież można go dodać, jak wskazano w tym wątku Więc do dzieła. Chyba, że komuś się, no właśnie, nie chce...
Jak widać w tym wątku, najłatwiej jest marudzić Ciekawa jestem ile produktów wprowadziły te, które najwięcej "krzyczą"

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-08-11 o 13:56
Stary 2013-08-11, 14:38   #55
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież właśnie są takie kosmetyki, których składu nie znajdziesz nigdzie, bo są nowe/niszowe itp. itd. No i co wtedy, ma ich nie być na KWC?

Jak widać w tym wątku, najłatwiej jest marudzić Ciekawa jestem ile produktów wprowadziły te, które najwięcej "krzyczą"
Wytłuszczę słowo klucz- "Prostsze byłoby umieszczenie dodatkowego pola na skład przy dodawaniu kosemtyku- opcjonalnego". Poza tym zdecyduj się w końcu o czym piszesz- dyskusje z Tobą zaczęłam od kosmetyków, których skład można łatwo odszukać w google (twój post #10), a teraz wyskakujesz z takimi, kótrych ze swiecą szuakć. Niepoważne. Boże broń mnie przed składem kosmetyków w kwc

Do tej pory wydawało mi się, że kwc jest dla użytkowników i chyba o to chodzi, żeby uzytkownicy byłi zadowoleni, tak? I jak widać wiele osób chciałoby widzieć skład w kwc. Nie wiem czemu reszta się przed tym wzbrania jak diabeł przed swięconą wodą.
Stary 2013-08-11, 14:59   #56
visionAM
Zakorzenienie

Po prostu nie rozumiesz o co mi chodzi
Ja jestem za tym żeby składy na KWC były przy każdym kosmetyku, chętnie bym je tam widziała. Ale nie robię wielkiej afery z ich braku i staram się zrozumieć dziewczyny, które ich nie umieszczają. Nie piszę pretensjonalnych postów o braku empatii przy wrzucaniu opisów na KWC anie nie wymagam od redakcji Wizażu żeby "zmuszały" kogokolwiek to wpisywania składów. Przeżyję po prostu bez tego, bo skład znajdę (albo i nie znajdę) gdzie indziej. Ogólnie to ten wątek mnie bardzo śmieszy.
Cytat:
Do tej pory wydawało mi się, że kwc jest dla użytkowników i chyba o to chodzi, żeby uzytkownicy byłi zadowoleni, tak? I jak widać wiele osób chciałoby widzieć skład w kwc. Nie wiem czemu reszta się przed tym wzbrania jak diabeł przed swięconą wodą.
jezu. jak grochem o ścianę. Taaak, wszyscy się wzbraniają Poszerz swoje myślenie chociaż odrobinkę i zrozum, że nie każdy widzi sens wstawiania składu, nie każdemu się chce, nie każdy ma do tego składu dostęp. Czy to tak ciężko zrozumieć? Ręce mi już opadają czytając te brednie w tym wątku. Jak nie brak empatii to wzbranianie się jak diabeł przed święconą wodą. Zaraz tu ktoś napisze, że SPECJALNIE dziewczyny nie umieszczają składów, bo są "zazdrosne" czy cokolwiek równie mondrego.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-08-11 o 15:01
Stary 2013-08-11, 15:15   #57
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu nie rozumiesz o co mi chodzi
Ja jestem za tym żeby składy na KWC były przy każdym kosmetyku, chętnie bym je tam widziała. Ale nie robię wielkiej afery z ich braku i staram się zrozumieć dziewczyny, które ich nie umieszczają. Nie piszę pretensjonalnych postów o braku empatii przy wrzucaniu opisów na KWC anie nie wymagam od redakcji Wizażu żeby "zmuszały" kogokolwiek to wpisywania składów. Przeżyję po prostu bez tego, bo skład znajdę (albo i nie znajdę) gdzie indziej. Ogólnie to ten wątek mnie bardzo śmieszy.
jezu. jak grochem o ścianę. Taaak, wszyscy się wzbraniają Poszerz swoje myślenie chociaż odrobinkę i zrozum, że nie każdy widzi sens wstawiania składu, nie każdemu się chce, nie każdy ma do tego składu dostęp. Czy to tak ciężko zrozumieć? Ręce mi już opadają czytając te brednie w tym wątku. Jak nie brak empatii to wzbranianie się jak diabeł przed święconą wodą. Zaraz tu ktoś napisze, że SPECJALNIE dziewczyny nie umieszczają składów, bo są "zazdrosne" czy cokolwiek równie mondrego.
no to chyba Ty nadal nie rozumiesz znaczenia słowa "opcjonalnie''. Więc również poszerz swoje myslenie i zrozum, że dodając produkt do kwc nie dodajesz go dla siebie. A na stronie produktu nie ma nigdzie informacji, że można samemu dodać skład. Ja po prostu nadal nie moge zrozumieć co to za problem przekleić skład. Oczywiscie mówię o tych składach, które są dostępne online.
Zresztą od początku masz kulejącą argumentację w stylu:
- a co to za problem sobie samemu poszukac
- jak się ma czas czytać kwc, to i jest czas na szukanie składu
- jak Ci się nie pdooba, to sama dodaj skład ( tiaa bo przy produkcie jest info o takiej mozliwosci)

ps
odnosisz mylne wrażenie, że ktos tu robi aferę.
Stary 2013-08-11, 15:26   #58
201708160922
Konto usunięte

Odp: Irytujący brak składów w KWC...

Ja tez nie widze afery, lekko przesadzasz.

Stary 2013-08-11, 15:37   #59
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Odp: Irytujący brak składów w KWC...

Jezu jak wam tak bardzo przeszkadza, to czemu nie poszukacie tych składów? Konia z rzędem, za znalezienie niektórych. Zwracam się do osób, którym to aż tak mocno przeszkadza - ile razy zgłosiłyście jakiś kosmetyk? To wcale nie jest takie hop-siup jak się wydaje.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 17:10   #60
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Irytujący brak składów w KWC...

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Jezu jak wam tak bardzo przeszkadza, to czemu nie poszukacie tych składów? Konia z rzędem, za znalezienie niektórych. Zwracam się do osób, którym to aż tak mocno przeszkadza - ile razy zgłosiłyście jakiś kosmetyk? To wcale nie jest takie hop-siup jak się wydaje.
Jeżeli nie było w KWC kosmetyku, którego używałam to zgłaszałam. Nie sprawiło mi to bólu, nie cierpiałam przy tym, nikt mi nie zapłacił, a skład podałam. Jest to najwyraźniej hop-siup

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości