|
|
#31 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Irytujący brak składów w KWC...
Swoje propozycje zmian w KWC możecie zgłosić w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354289
![]() Cytat:
Ja z kolei nie rozumiem większego sensu podawania ceny produktu. Cena produktu może się przecież znacząco różnić w zależności od sklepu i miasta, w którym się kupuje. Nie mówiąc o tym, że cena podana np. w 2008 roku często nijak ma się do ceny w roku 2013, nawet w tym samym sklepie w tym samym mieście.
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" po każdym zdaniu.Cytat:
[QUOTE=mad86;42203347]cytując "Skoro masz czas żeby czytać opinie o danych kosmetykach to znajdź go też na wyszukanie składu w Google. Serio, co za problem? " Cytat:
![]() Teksty o empatii w jakimś bzdurnym wątku o braku składów na KWC. Myślisz, że jak ktoś kto wrzuca tam kosmetyk nie wkleja składu to robi to specjalnie żeby innym utrudnić życie? Może nie każdy zwraca uwagę na skład, może nie każdemu się chce go przepisywać, okaż odrobinę EMPATII zamiast narzekać Na prawdę takie wypowiedzi trącają o absurd, serio każda Wizażanka przed wrzuceniem kosmetyku na KWC ma się zastanawiać nad losem innych biednych istotek z tego forum, którym stanie się krzywda, jeśli nie znajdą tam INCI?Poza tym chyba prościej rozeznać się w składach, iść do sklepu, przejrzeć naocznie kilka kosmetyków i porównać skład. Ja tak robię i żyję. Cytat:
Ja to bym chciała i willę z basenem i pełne składy na KWC, ale niestety nie można mieć wszystkiego Poza tym już sam poziom wielu recenzji na KWC wskazuje, że przesiadują na nim często gęsto osoby mające niewielkie pojęcie o czymkolwiek, więc czemu się w ogóle dziwicie, że jak już zgłaszają kosmetyk to nie dodają składu? Już nie wspomnę o tym, że wiele kosmetyków było dodanych kilka lat temu jak jeszcze nikt albo prawie nikt nie zwracał uwagi na składy i się nad nimi nie zastanawiał.
|
||||
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy czytam, że 50 osób może sobie sprawdzić skład, a 1 dodająca kosmetyk nie. Ma być wygodnie.[COLOR="rgb(0, 191, 255)"]akurat nie piszę z koma[/COLOR], dla odmiany moja ulubiona-
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Ja korzystam z KWC głównie jak jestem w sklepie, więc skład mam przed sobą
Stoję przed półką z aplikacją, żeby sprawdzić Wasze opinie, kiedy coś mi się wydaje warte uwagi i zakupu.
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy mniej więcej porównać różnice cenowe rozważanych produktów.---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#38 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no właśnie
|
|
|
#39 |
|
lokalna gwiazda
|
Mnie zdarzyło się kupić produkty Bielendy i DAX-a , o których ani widu, ani słychu na stronach producenta, a chciałam się coś bliżej dowiedzieć. Ale uszłam z życiem bez tej wiedzy. Alergiczką nie jestem, maniaczką "prostych, krótkich składów" też nie.
W sumie KWC to nasza subiektywna ocena, a nie jakiś profesjonalny portal zajmujący się analizą składów. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no dobrze, ale wcale nie tak łatwo jest znaleźć skład kosmetyku i po prostu go wkleić, bo: a)na stronie producenta nie zawsze on jest b)w internecie jest, ale do du.py bo fakt, ktoś dodaje go np. na blogu, ale zazwyczaj wkleja zdjęcie składu z opakowania, więc i tak nie można go 'wkleić'.
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi tutaj o ANALIZĘ, ale o głupie podanie kilku linijek składu. Bez tłumaczenia co i po co jest, po prostu krótkie nazwy po przecinku, co w tym niezrozumiałego
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie skład jest nieodłączną częścią opisu produktu przez producenta, więc zdecydowanie powinien znaleźć się w opisie KWC. Chyba ułatwiłoby to sprawę każdemu człowiekowi, który choć trochę interesuje się tym, co na siebie nakłada.
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42202131]Wzięłam pierwszy lepszy produkt stojący obok mnie: skład napisany malutką czcionką a nie wszystkim chce się przepisywać te Methoxydibenzoylmethane i inne podobnej długości słówka.[/QUOTE]
Skład można znaleźć w internecie i skopiować.
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co teraz?
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Fakty są takie, że gdy produkty dodają użytkownicy, za darmo, poświęcając swój wolny czas, to niefajnie jest stawiać im takie wymagania, jakby byli opłacanymi pracownikami, których psim obowiązkiem jest skład przepisać/wyszukać w necie i dodać. Co innego gdyby zajmował się tym jakiś pracownik - aktualizował ceny, poprawiał/dodawał składy, opisy... Ale robią to takie same wizażanki jak Wy, którym może nie chcieć się tego składu przepisywać, tyle. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#48 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ale to i tak mało istotne, dobrą wolą jest podanie opisu/składu, wybór użytkowniczki co poda. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=56 Podejrzewam, że można tam zgłaszać podobne sugestie. |
||
|
|
|
|
#49 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Sprawdziłam tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/nowy_produkt.php. Opis jest obowiązkowy. Tak samo jak cena. Z kolei zdjęcie i skład obowiązkowe nie są. Dla mnie to dziwne, bo jednak uważam, że to zdjęcie i skład są dużo ważniejsze od ceny. Zwłaszcza, że nie wiadomo potem w jakim mieście i w jakim sklepie ktoś dany produkt kupował. Po kilku latach ceny chyba nie są też aktualizowane.
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pytanie czy wtedy by nie spadła częstotliwość dodawania produktów. Bo to się opiera na użytkowniczkach, które chcą produkty dodawać (za co osobiście je nieco podziwiam, bo dla mnie dodawanie to męka
) Niemniej jednak można to zgłaszać jako sugestie na forum, można nawet ankietę dla użytkowników założyć, pytając jak wolą itp
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Odp: Dot.: Irytujący brak składów w KWC...
Cytat:
Jak tak bardzo komuś wadzi że nie ma składu, to przecież można go dodać, jak wskazano w tym wątku Więc do dzieła. Chyba, że komuś się, no właśnie, nie chce...
|
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem ile produktów wprowadziły te, które najwięcej "krzyczą"
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-08-11 o 13:56 |
||
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tej pory wydawało mi się, że kwc jest dla użytkowników i chyba o to chodzi, żeby uzytkownicy byłi zadowoleni, tak? I jak widać wiele osób chciałoby widzieć skład w kwc. Nie wiem czemu reszta się przed tym wzbrania jak diabeł przed swięconą wodą.
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu nie rozumiesz o co mi chodzi
![]() Ja jestem za tym żeby składy na KWC były przy każdym kosmetyku, chętnie bym je tam widziała. Ale nie robię wielkiej afery z ich braku i staram się zrozumieć dziewczyny, które ich nie umieszczają. Nie piszę pretensjonalnych postów o braku empatii przy wrzucaniu opisów na KWC anie nie wymagam od redakcji Wizażu żeby "zmuszały" kogokolwiek to wpisywania składów. Przeżyję po prostu bez tego, bo skład znajdę (albo i nie znajdę) gdzie indziej. Ogólnie to ten wątek mnie bardzo śmieszy.Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-08-11 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą od początku masz kulejącą argumentację w stylu: - a co to za problem sobie samemu poszukac - jak się ma czas czytać kwc, to i jest czas na szukanie składu - jak Ci się nie pdooba, to sama dodaj skład ( tiaa bo przy produkcie jest info o takiej mozliwosci) ps odnosisz mylne wrażenie, że ktos tu robi aferę.
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Irytujący brak składów w KWC...
Ja tez nie widze afery, lekko przesadzasz.
|
|
|
|
#59 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Odp: Irytujący brak składów w KWC...
Jezu
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Irytujący brak składów w KWC...
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

).
Może nie każdy zwraca uwagę na skład, może nie każdemu się chce go przepisywać, okaż odrobinę EMPATII zamiast narzekać 

Więc do dzieła. Chyba, że komuś się, no właśnie, nie chce...