|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
a co do wagi (info ze strony producenta):
Laret i Perso: - spacerówka 5,5 kg - gondola 5,5 kg - stelaż 10,5 kg Captiva: - spacerówka 5,5 kg - gondola 5,5 kg - stelaż 11,4 kg
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() myślę, że mogą się przydać do wytatcia buźki czy tam dupki ![]() Cytat:
ja już czatuję ![]() Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo u mnie też kiedyś kochany chłopak a teraz... zmowa jakaś!
|
|
|
|
|
#814 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj od rana trochę z mężem posprzątaliśmy, zrobiliśmy zakupy, posiedzieliśmy sobie, a po obiedzie on się wziął za granie w grę ( ma taką jedną, w którą gra raz na pół roku, ale wtedy wpada w ciąg), a ja za czytanie HP. I przed chwilą idę do niego, że może by już czas jakąś kolację zjeść albo coś, bo on nie czuje upływu czasu, a on mi odsłonił brzuch, całuje go i mówi: Żabciu, twoja mama mi zazdrości, bo jej się skończył Harry Potter
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#818 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
A może ceny nie będą tak wysokie jak po sklepach
|
|
|
#819 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Głupole czasem potrzebują takiego odmóżdżenia i odciny. To moim zdaniem nie znaczy, że będzie słabym ojcem. To po prostu akcja była na maksa słaba.Bardzo dobrze, że się nacierpiał, będzie miał nauczkę i tak szybko podobne pomysły mu do głowy nie przyjdą ![]() Tylko biedna Ty, że musiałaś się stresować a potem słuchać koncertu Gadaliście już po jego pracy? Zapytałaś co to był za cyrk ?Cytat:
![]() Świetnie, że ma pucki, ja jestem totalną fanką pulchnych policzków. Nie mogę się doczekać aż zobaczę Mikiego na fotkach ![]() Oj Bajuś, strasznie mi przykro, że jest Ci smutno. Tym bardziej, że twardziel z Ciebie - i to z ogromnym dystansem do nieprzyjemności. Słuchaj, pisałaś, że masz do niego taką niechęć tylko ostatnio, w ciąży. Ja myślę, że on czuje, że Cię wkurza i wzbudza emocje takie a nie inne a to go tylko nakręca. Nie ma momentu żeby któreś z Was wyhamowało, machnęło ręką, obróciło w żart itd. Tobie brak sił i jesteś zniechęcona, no i on poniekąd też. Faktycznie, on ma robotę do zrobienia, ale jak ma do wyboru czy chwycić opcję jakiejś zabawy na chwilę przed porodem czy spinać tyłek przy robocie (i być może na koniec usłyszeć tylko narzekanie), to robi unik. No, niefajne to, ale myślę, że wszystko się wkrótce unormuje. Ja wierzę, że jak zejdzie z Was napięcie to będzie dużo, dużo lepiej. Ty biedulko jesteś już wymęczona, zdenerwowana, zbolała itd. Nie wiem co mi się dzisiaj stało, energii mam full. Tż mi narzekał, że on już nie wyrabia a ja wytrwale buszowałam Może to oznaka, że za moment rodzę? ![]() Od południa do teraz mieliśmy z chłopem maraton pod hasłem "W końcu spędzamy razem sobotę" Zahaczyliśmy też o galerię handlową. W TK Maxx wybraliśmy trzy pary skarpetek stylizowanych na sznurowane trampki a w KappAhl wyczaiłam pseudo skórzaną mini kurteczkę, jakiej szukałam od dawna (będzie cudna na wiosnę Obawiam się momentu kiedy znowu podejdę do segregowania rozmiarów, prania i prasowania... Chyba wynajmę do tego mamę
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-08-10 o 20:37 |
||
|
|
|
#820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilę,bo zaraz mamy gości
![]() Cytat:
) to miałam też takie na jeden koszyczek. teraz te koszyczki używam w pokoju Natalki![]() Cytat:
![]() A czy ma Wam kto pomóc po porodzie?? Cytat:
![]() Jak wam pokażę zdjęcia mebli to zobaczycie ![]() Cytat:
Ja mam tp na 22, ale wiadomo-cc wczesniej. Bardzo mi się podoba ta data 13 w piątek i chcę dotrwać!! ![]() A jeszcze nie mamy przecież fotelika, to już w ogóle.
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
fuuuu rozumiem, że mam zgage ale podeszło mi coś do gardłą.. nie wiem czy kwas to był czy rzygi...
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka nabytki ![]() ło matko o tej porze ![]() Ladan kwas też tak miałam kilka razy bleeeMotylek a co z fotelikiem, już zamówiony? nie pamiętam na czym stanęło?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-10 o 20:44 |
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha super dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
aaa nieważne jakoś może ogarnę a może nie będzie potrzebne zmienianie tego bo teraz dobrze się ugina
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez tak mam, składa się jak marzenie ![]() Cytat:
Nooo mam takim komfort,że to dobrzy znajomi i jak mnie zmorzy to po prostu pójdę sobie spać
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o tej porze to już w piżamce
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka we wszystkich sklepach internetowych gdzie się ogłaszali ze sprzedażą będą mieć dopiero w drugiej połowie sierpnia. To nowy model i wtedy producent jak widać wypuszcza wszystkie inne kolory oprócz takiego szarego, który jest w sklepach pokazowo.No to czekam...I zaciskam nogi
![]() Aczkolwiek i tak mąż mnie ciągle opieprza, bo ciągle coś pucuję i go nie proszę o pomoc ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Kupiłyśmy z mamą dzisiaj wypełnienie do kocyka (jak uszyje to wam pokażę, na wzór Millou, taki mniejszy do wózka i fotelika), materiał na poszewkę do poduszki na mój fotel karmnikowy i materiał na falbankę do łóżeczka Czekam,aż skończy się audyt i mama będzie miała czas na uszycie
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pucować
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
bajka jak tam na froncie?
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Bajka mi napisała, ze mąż ją neta pozbawił...
Ja sie zbieram od rodziców do domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
jak to pozbawił?
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
No właśnie dopytalam sama i router odlaczyl, bo.gniazdka.do.malowania zdejmowal
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Kuźwa, właśnie przyjechaliśmy ze stolikiem do przewijaka i w międzyczasie (nie było nas 30 min) ukradli rower TZ. Kupiliśmy używany stolik od jakiejś dziewczyny za 20 dolczaków (normalnie są po 100), więc oszczędziliśmy na tym i stracilismy na rowerze. Miałabym kilka przewijaków za cene tego roweru!
Tydzien temu TZ kupił, żeby jeździć do pracy. Fakt, że jakiś najtańszy na początek ale zawsze to w plecy kilka stów. Ale mi się ciśnienie podniosło!
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
witam sie dopiero teraz
moalam wariacki remontowy dzien mialo byc milo i przyjemnie a ja caly dzien w sklepach dwa razy castorama, ikea, ciucholandy plus przygotowywanie mieszkania do remontu sama nie wiem.jak.fizycznie.dalam. rade dobrze ze pogoda sprzyja i caly dzien.bylo 18stopni jutro mama ma mi pomoc w.sprzataniu bo chlopaki wszytsko dzis skonczyli dumna z nich jestem a tymczasem.wieczorna wizazowa prada czyli nadrabianie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki,
Też tak pomyślałam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Wszystkie sobie poszły?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
ja oglądam film i w międzyczasie kończę zupkę gotować na jutro
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
100km od domu 34tc i bawilam.sie do 3 w noc bylo.ekstra na poprawiny juz sil nie starczylo wiec tylko 3h bylismy jak wszystko ok to smialo mozesz isc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wci
Ja leze z Edim i dziwnie tak bez tz... Za 1-2 h będzie miał wyniki.
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
Oglądam "Oszukaną" i kilka razy ryczałam.
Ale zaraz się zbieram spać, trzeba odpocząć trochę. Spokojnej nocy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Aż jestem ciekawa, ile moja przybrała przez 5 tygodni...
zmowa jakaś!

Głupole czasem potrzebują takiego odmóżdżenia i odciny. To moim zdaniem nie znaczy, że będzie słabym ojcem. To po prostu akcja była na maksa słaba.
Chyba wynajmę do tego mamę

Ostatnio jak byliśmy w Auchan były w promocji plastykowe - całkiem ładne - koszyczki w kolorze ecru za... 12 zł
i oby Twój tż szybko wyszedł. 

też tak miałam kilka razy bleee
jeszcze z tych nerwów całkiem Ci się picza rozdziabie i będzie dopiero