|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Meduzza - krem pieczarkowy! Aż narobiłaś mi ochoty!
Ja do kukurydzianej daję mleko kokosowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
u nas nystatyna nie pomagała i Kaziolo dostał taki syrop na grzyby, dopiero to pomogło Cytat:
ważne że coś się rusza a naprawdę tymi czopkami to nic dobrego dziecku nie robisz ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Meduzza ja robię jeszcze krem z pora i ze szpinaku też jest super- z odrobiną wędzonego łososia
|
||
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mąż też się do wielu rzeczy przekonał na mojej kuchni. A teściowej się wydaje że jest taką wspaniałą kucharką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i oczywiście dyniowy! Moja miłość tylko jeszcze nie sezon.Cytat:
Cytat:
![]() Cudny ten Wasz Śmieszek ![]() Michał nauczył się spać na brzusiu. Zaczął gonić po całym łóżku
|
||||||
|
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas np kupy nie ma już drugi dzień. Czasem Mała stęka, ale ogólnie wesoła, nie płacze. Nic nie podaję, zwyczajnie czekam. Wybij sobie z głowy, że "kupa musi być co ileś" - wy macie wszystko rozregulowane, Mały się musi przestawić. Bo tak to daleko nie zajedziecie.. Cytat:
Cebula zeszklona na to: , papryka czerwona, zielona, żółta, kabaczek (uwaga kabaczek po papryce a przed pomidorem ze względu na tendencję do rozgotowywania), pomidory świeże. Przyprawiam przede wszystkim słodką papryką, potem dodaję podsmażoną wcześniej (osobno!) kiełbaskę dobrą, w kostkę. Duszę razem a potem pożeram Musztardy nie daję - nie wpadłabym na to ![]() No i ważne by dusić spokojnie, powoli, dużo składników i nie dolewać żadnej wody czy coś. |
||||
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=kYtGl1dX5qI Fajny utwór (choć nie moje klimaty), ale nie mogę go słuchać, bo automatycznie widzę porodówkę...
|
|
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
Igi coraz bardziej mobilny. Ja to bym nie miała możliwości powstrzymywania go przed wstawaniem bo wygląda to tak że ja go na podłogę a on znowu do kanapy i wstaje i tak w kółko. Nie będę się z nim siłować. W wózku też wstaje więc bez zapięcia w szelkach ani rusz. Jutro jedziemy na chrzciny synka mojej kuzynki (tak na marginesie to powiedziała matce że jest w ciąży jak była w 6 miesiącu). Widziałam ją jak była w tym 6 miesiącu i też się nie domyśliłam się że jest w ciąży ![]() No a w środę przychodzą do mnie babeczki z pracy w odwietki. U nas tak jest że z pracy tylko kobietki przychodzą i zwykle właśnie pod sam koniec przed powrotem do pracy. Ale zrzutka jest od wszystkich - facetów też, pieniążki przynoszą. Będę więc sprzątać (chciałabym się zbliżyć do bałaganu fewciowego , gotować itp w najbliższych dniach. No a później mąż ma urlop ![]() Co tam jeszcze...aaaa gołąbki bez ziemniaków a barszczyk czerwony w domu rodzinnym był zabielany i na osobnym talerzyku tłuczone ziemniaki ze smażoną cebulką,mmmm I witam nową mamusię Dobranoc. Chłopaki śpią to i ja idę skoro was nadrobiłam.
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po rilaksującej kąpieli
Ale mam super hiper pięknie pachnący żel Jakbym mogła to bym wypiła taki zachęcający ![]() A teraz z mężem wcinamy lody pozbywamy się zapasów które ostatnio zrobiliśmy w biedrze ![]() Oskar śpi (mężulo uspał) -a ostatnio to nie takie proste
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przepraszam że ja tyko o bobkach dziś piszę..teraz znow były..łącznie dziś 5..nie daje czpoka..czekamy dalej..serdecznie Wam dziękuje. .potem Was przelece..jak zawsze w łóżku (ale to oczywiste
pA dziś tescie z zakopca wroocili...mam świeżutkie oscypki...a oscypek w bulce..na patelni i zurawinka...mniammmm
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-10 o 22:25 |
|
|
|
#4119 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale obowiązkowo z cukinią i kabaczkiemCytat:
toś pojechała Cytat:
pieczarkową lubię, i o dziwo moja Agu jak miała tak... 1,5 roku jakoś, to też wsuwała Cytat:
hahaha ![]() czyżby flukonazol? |
|||||
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupilismy w koncu niania elektroniczna ( dziekujemy Pstryczku mamy motorole) i planowalismy sobie dzisiaj z malzem pograc w planszowki jak za starych dobrych czasow, niestety dziec mial inne plany i jest nieodkladalny, zamiast grac na zmiane glaszczemy malego po glowce bo co odchodzimy to otwiera diabelek oczy! Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-08-10 o 22:36 |
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42206067]
czyżby flukonazol?[/QUOTE] dokładnie
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wklejam Ci tu rozpiskę co i jak działa na przewód pokarmowy, poczytaj i zastosuj. Będą efekty. Soki: herbatka z kopru włoskiego z sokiem jabłkowym-regulujące herbatka z dzikiej róży z sokiem z czerwonych owoców-regulujące sok jabłkowy-rozlużniające sok jabłkowo-winogronowy-rozlużniające sok jabłkowo-marchwiowy-normalizujące sok gruszkowy-rozlużniające napój z czystej marchwi-zestalające nektar dyniowo-jabłkowy-rozlużniające nektar śliwkowy-rozlużniające napój malinowo-jabłkowy-rozlużniające sok z jabłek i czerwonych owoców-normalizujące napój morelowy-normalizujące nektar bananowy-normalizujące nektar brzoskwiniowy-rozlużniające napój brzoskwiniowo-ananasowy-rozlużniające Owoce jabłka-rozlużniające czarne jagody z jabłkiem-normalizujące marchewka z jabłkiem-zestalające gruszki-rozlużniające gruszki i jabłka-rozlużniające brzoskwinie-rozlużniające morele-rozlużniające banany-zestalające banany z brzoskiniami-zestalające banany z morelami-normalizujące śliwki-rozlużniające jabłka z bananami i brzoskiniami-rozlużniające jabłka z bananami-normalizujące jabłka z malinami i jogurtem-normalizujące Warzywa marchew-zestalające młoda marchew z ziemniakami-zestalające dynia z ziemniakami-normalizujące zupka jarzynowa-krem-normalizujące krem ze szpinaku z ziemniakami-rozlużniające warzywa: marchewka (gotowana)- działanie zestalające marchew z ziemniaczkami- zestalające marchew surowa (sok przecierowy)- rozluźniające dynia- normalizuje szpinak- rozluźniające > brokuły- normalizujące > dynia z ziemniakami - normalizujące owoce: morele- rozluźniające jabłka- normalizujące śliwki suszone - rozluźniające > gruszki- rozluźniające > jagody- normalizujące > brzoskwinie- rozluźniające > banany- zestalające > maliny- normalizujące kaszki i kleiki: > > kleik ryżowy - zestalające > > kleik kukurydziany - rozluźniające ryż - zestalające ( w zupkach, daniach obiadkowych) Soki: |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja top nie widzę podobieństwa tego chłopca do Antonia..no może ma zadarty nosek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Ninag...wielkie dzięki
![]() Ezzo...powiedz coś o tej niani...jeśli chodzi o funkconalnisc...jaki ma zasięg...(mówię nie o otwartej przestrzeni) .jak widać(bo to z kamerka)?...ile daliście? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-10 o 23:47 |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kliknęłam Mummy Love - zielone.
chyba idę spać, padam jakoś. |
|
|
|
#4126 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a napiszesz jak robisz te kremy?? Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() dzidzka dzis wstala o 7:30 ale o 9 znowu poszla spac i spalysmy do 12 a ze dzis chlodno na dworze to troche posprzatalismy i pojechalismy do kumpla tz a pozniej do tesciowej do klubu na razie nie zagladam nie mam jak was tylko wpadam przeleciec pametajcie jesli cos mika bedzie potrzebowc to na fb albo na komorke podawalam w klubie prosze Was bardzo dzwoncie |
|||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Deborah - no i super!
Ładne i funkcjonalne. Cena też nie taka straszna jak pomyślisz, że posłuży nawet do 36 miesiąca !Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
cala tak wygladalo wczoraj. Dzis bylismy nad morzem na grillu ze znajomymi. Bylo swietnie, ale czika przepedzila nas do domu. A i tak mielismy swietna miejscowke w cieniu palm. |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka zrobiła nam o 4 pobudke. rozmawiała,tłumaczyła coś,przekręcała się na brzuszek. Ale nie zapalaliśmy światła i byliśmy podłymi rodzicami i nie chcieliśmy z nią rozmawiać. Debrah też się właśnie nad tym krzesełkiem zastanawialiśmy. Bardzo ładne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście tak-padla przed 6 i właśnie się budzi.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja..Antonio od 4 śpi z nami ...a od 6 do teraz się strasznie krecil..wiercil....i właśnie skapitulowalam...bo nic przy nim nie moglam usnac....i właśnie sobie teraz wredzioch smacznie zasnął...ale lecę się szykować..bo dziś Ikea...decathlon...i jeszcze inne przed nami
![]() P.s.ciasto Illusion bez oleju też smakuje..wyszło niezle z brzoskwiniami...a do tego robiłam je podczas"tych" dni.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4134 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Marsi, jesteś kochana Dzięki dziewczyny, ja wczoraj poszłam do apteki i dali mi Aphtin, pójdę jeszcze za radą ezzo, a jak to wszystko nie pomoże to jutro pójdę do lekarza. Ale mi narobiłyście smaka na leczo! |
||
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
A co do lecza..to ja robie zawsze wieki gar bo mój mąż może jesc kilka dnu leczo...tak je lubi i daje tak:
12 pomidorów 2 kabaczki/cukinie 3/4 papryki Kiełbaskę 2 średnie cebule najpierw wrzucam pokrojone pomidory..po 10 minutach resztę warzyw...po 30 minutach kiełbaskę...potem jeden przecier pomidorowy (lubię z biedronki bo jest slodkawy) Dodaje tylko trochę soli...a najczesciej troche jarzynki/warzywka i doprawiam cukrem troszke do smaku. kiedyś trochę podsmarzalam cebulke i kiełbaskę....ale bez tego smażenia też jest b.dobre a jest znacznie szybciej. Co do tematu golabkow.. zawsze do ziemniaków (u babci jednej i drugiej)..a u nas w domu -mama jadla, zawsze do chleba z maslem...i to jest super..spróbujcie ![]() Barszcz zawsze,zabielany....ziemn iaczki oddzielnie na talerzu (moja babcia dawała jeszcze,skwarki) Lecę..spadam...paaaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-11 o 07:51 |
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Haha streszczenia nie mam ale myślę, że pierwsza grzędziara charlizz
skrobnie mi coś w wielkim skrócie??Ogólnie chyba każdy inaczej kremy robi ale najważniejsze jest doprawienie-w cukiniowej gałka muszkatołowa, w kukurydzianej cynamon. A mi właśnie pieczarkowa nie wyszła chyba. Cukiniowa i dyniowa super. Dzięki za inspiracje, w takim razie zrobie na dniach z pora ![]() Krzesełka do karmienia na tapecie. Też chcemy już kupić-bardzo bym chciała spróbować BLW bo chrupasy już ładnie sama wciąga. Ale już widzę miny pt chcesz żeby się dziecko udławiło?! Black-niezła piosenka U mnie na porodówce Lemon leciał![]() Karna fota? Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-08-11 o 08:21 |
|
|
|
#4137 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
bylismy wczoraj u tesciow popoludniu. szwagierka zaprosila nas na mumie ![]() nie zdazylismy dojechac do domu a tu za nami goscie - kuzynka z mezem i synem z Wloch ![]() mlody padl o 21 dopiero a w dzien spal 3 x 30 min. w nocy jakis taki niespokojny, chyba za duzo wrazen. teraz spi, jak wstanie to jedziemy na gielde a potem grill ![]() milej niedzieli ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
a przeca moj szczypior ze hej. musze je jakos rozciagnac ![]() Cytat:
![]() ostatnio gotuje cale skrzydelko z kurczaka, obieram miesko i z tego mam obiad na 2 dni Cytat:
![]() pierwsze merchewki za ploty ![]() nastepnym razem bedzie lepiej Cytat:
i co upieklas? ![]() Cytat:
![]() ja tez uwielbiam jak mlody gada Cytat:
co do czopka - swieta racja Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- najwazniejsze ze robi. moj tez czasem robi bobki Cytat:
o matko, jaki zaciesz Cytat:
![]() uwielbiam! ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pstryniu-dziękuje kochana Nie upiekłam jeszcze nic bo dziecko wymagające było a sama z nim byłam. Dziś się postaram ![]() Dziś noc dużo lepsza jak wczoraj. Tylko dwie pobudki. Moje dziecko budzi mnie teraz strasznym płaczem i nie można go uspokoić-ale jak dostanie jeść idzie spać dalej. Czyli wychodzi na to że płacze z głodu? Ale tak? Ten płacz podchodzi pod taki jakby coś go bolało. Możliwe że z głodu tak?
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Jak sama zauważyłaś , krzesełka do karmienia na tapecie, Debrah właśnie kliknęła zielone mummy love (mam nadzieję, ze nie przekreciłam?) Jesli o Debrah chodzi, to odważyła się sama wykąpać mała, co dla niej jest pierdółką, a dla wielu z nas wyczynem Dzieci trochę chorowały, ale sytuacja opanowana. Marsi gościła szefa na lunchu, Tz jej pozazdrościł i pcha się do garów. Także Leonard nie pozostaje w tyle , zapitala po schodach, które marsi ma tak czyste, ze nawet Fewcia by się nie powstydzila. Swoją droga Fewcia okozała się niezłą bałaganiara, odkąd oświadczyła, ze myje podłogi dwa razy dziennie. Bokeh balowała wczoraj na weselu, tż bokeh miał 3 dni wolnego i grzali pupale na łonie natury. Lady zapomniała, ze nie ma 18 lat i biega wieczorami bez opamiętania, a Fewcia postanowiła się przyłączyć. Nawijka pojechała na wczasy tak jakby tutaj cziki nie było, czekamy na bułgarów!! Nie spamiętam którym dzieciom wyszły zęby i które nabyły nowe umiejętności, ale sporo tego. Na wczasach była też Deli, TŻ Black chce drugie dziecko, Julasowi szczepienie dało się we znaki a cała w ogóle kurnika nie pilnuje. Jak o czymś zapomniałam to nie lejcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
niedzielne dzien dobry bardzo
Dziecie spało ponad godzine (wlasnie sie obudził) a ja: nastawiłam rosół, ugotowałam makaron, umyłam włosy, makijaza szczeliłam , zrobiłam sobie dużą kawe w małym kubku i przy bonitkach was przeleciałam ![]() Ale robicie smaka na zupki tylko dla mnie jednej srednio sie oplaca, bo moj małzon z tych, o tylko tradycyjnie jedza to co znaja i co mamusia gotowała zadnych nowosci- zadnych zapiekanek, leczów, kremów, nowych dan qrwica mnie bierze na to![]() MAŁA wszystkiego najwspanialszego z okazji rocznicy hej MEDUZKA TRESELLEO dla małej LAURKO- rosnie miszcz olimpijski PSTRYNIU, NETI- nie szalejcie bardzo w tych sklepach ![]() a ja nie przepadam za smażoną cukinią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

U mnie mąż też się do wielu rzeczy przekonał na mojej kuchni. A teściowej się wydaje że jest taką wspaniałą kucharką 

i dalej nie przewraca się z plecow na brzuch. I mało gada... mam nadzieje, ze w koncu się rozgada.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

rozmawiała,tłumaczyła coś,przekręcała się na brzuszek.
skrobnie mi coś w wielkim skrócie??

tylko dla mnie jednej srednio sie oplaca, bo moj małzon z tych, o tylko tradycyjnie jedza to co znaja i co mamusia gotowała