Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 10:52   #931
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
po co wklejacie te linki- już w nic od Was nie włażę, nie wiem po co się dołować takimi sprawami

zjadłam śniadanie i chyba jadę do domu, małż pewnie śpi bo sie nie odzywa, ale co tam
też nie lubie takiego czegos czytac bo zaraz sobie cos wkrecam, co ma byc to bedzie, nie zmienimy tego

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ladan przepraszam, że nie odpisałam Ci na sms'a, ale nie byłam nawet w stanie znaleźć telefonu TŻ dzwonił po rodzicach ze swojego telefonu... Pojechaliśmy do mnie do domu po kartę ciąży i na najbliższe IP, bo nie byłam w stanie już wysiedzieć z bólu w aucie... Oczywiście czekanie na IP to jakaś paranoja Zbadali mnie, założyli wenflon, pobrali krew i mocz do badania - kolejna godzina czekania Zwijałam się z bólu, tak bardzo bolał mnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy, pęcherz to praktycznie mi rozsadzało z bólu i mała się napinała bardzo mocno Przewieźli mnie na oddział ginekologiczny z wynikami badania (akurat jakiejś dziewczynie odeszły wody) i kazali leżeć. Po kolejnej godzinie przyszedł gin, zbadał mnie i zrobił USG - mała dalej ułożona głową do góry w 34/35 tc waży 2050g, wg USG jest mniejsza o 5 dni. Uciska mi na nerki... Wyniki moczu fatalne, krwi też. Prawa nerka w ogóle nie pracuje Chcieli mnie zostawić w szpitalu i założyć cewnik, ale gin stwierdził, że widzi jaka jestem wykończona i czy wolę w domu leżeć. Podłączyli mnie jeszcze pod kroplówkę, dostałam antybiotyk i globulki dopochwowe. Wróciliśmy z TŻ o 1 w nocy, całą noc wstawałam, bo miałam parcie na pęcherz, a w sumie nic nie leci

Jeszcze raz przepraszam, że nie dałam znać. Cały czas o Was myślałam...

No i witamy się z Mają w 35 tc.
to nieodbrze, kurde faktycznie powinni cie byli zatrzymac... ale wrazie czeo jedz nawet gdzie indziej
bidulka z ciebie w tej ciązy...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:53   #932
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
http://biznes.onet.pl/biedronka-wpro...1,1,news-detal
Chyba ich pogrzało [COLOR="Silver"]
ja twierdze ze dobrze. biedronka za wlasny zysk wybudowala przeciez parking z ktorego nie korzystaja klienci - czyli grupa docelowa - tylko cala reszta i ma w pompie znaki ze parking dla klientow. wiec wcale sie nei dziwie ze wprowadzaja oplaty dla nieklientow. z drugiej strony - miasto robi z moich podatkow parking i tez kroi az milo, a jakos nie widzialam glosow przeciwko... a w takim wypadku powinny byc skoro biedronkowe oplaty sie nei podobaja. to tak jakbym ja sobie zrobila parking a sasiad ciagle na nim parkowal

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:54   #933
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Macie jakieś plany na dzisiaj?Fajna pogoda, pojechałabym gdzieś, a nie mam pomysłu
ja mam ochotę na spacer na świeżym powietrzu , upały trochę zmalały więc fajnie na dworku
ale na razie to siedzę i czekam aż Mąż się obudzi, wrócił z kawalerskiego ok 3 i teraz dopadł go kac morderca, mówi że umiera

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:55   #934
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Przerażacie mnie dzisiaj. Oby mnie ominęły kleksy, krew z nosa ze skrzepami itp. ... brrr
nie martw się, krew z nosa towarzyszy mi przez całą ciążę więc jeśli nie masz do tej pory to no stress
Stary 2013-08-11, 10:57   #935
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
pomysły facetów mnie przerażają no po prostu brak słów podziwiam Cię bo ja bym chyba razem z nim zaczęła rzygać :/
a powiem Ci, że nad ranem na serio zastanawiałam się czy nie dołączyć.

Najśmieszniejsze jest teraz to, że ma jakąś taką rankę na środku czoła, bo przysnął na tym wiadrze Przezywam go hindus Mówi, że strasznie bolała głowa, w sensie czoło. Dopiero potem skojarzył, że spał na wiadrze.

Cytat:
Na najbliższe usg postanowiłam sobie zrobić Quiz dla mojego lekarza z serią pytań, bo on nigdy mi nic nie mówi poza "wszystko w porządku".

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
znów się męczyłam z bezsennością, mdłościami i ogromną zgagą (dwa razy kwas mi podszedł do buzi fuu)
Ej dziś też rano coś mi się cofnęło i prawie zwróciłam. Fuuu.

Cytat:
moja też..
najpierw o 4:20 miała czkawkę (regularne pukania na dole) a jak już jej minęło to zachciało się harców ale znalazłam na to sposób: zaczęłam się lekko poruszać, pobujałam ją i za kilka minut zasnęła
Mam znajomą, która w ramach walki z nuda czytuje/ogląda rzeczy o ciąży. Ostatnio siedząc z paczką znajomych zaczęłam się właśnie na leżąco bujać, bo mały cały dzień rozpychał się i miał ciągle czkawkę, więc po prostu nie miałam już siły i przecież trochę to boli. To owa znajoma powiedziała, że takie bujanie jest złe, bo potem ciągle będę musiała bujać dziecko, żeby je uspokoić/uśpić ( jakoś tak w ten deseń). Temat chyba był jeszcze powielany już beze mnie na jakimś babskim spotkaniu, bo później inna koleżanka z paczki mówiła, że bujałam się, a koleżanka X. powiedziała, że to jest feee...

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:57   #936
87czarna
Zakorzenienie

agusia Współczuje dolegliwości,ale uważam tak jak reszta dziewczyn- powinnaś była zostać w szpitalu... w domu to nie to samo! :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:57   #937
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tak w ogóle to byłam wczoraj pół dnia na rynku z rodziną, poszliśmy na obiad,
najadłam sie jak bąk pysnzości, a że córeczka kuzynki zaczęła coś się robic markotna to poszłysmy we 3 na spacerek, 4 godiznny... oczywiście wszystko było ok, ale niedaleko bramy i powrotu zlapał mnei taki ból w kręgosłupie, ala nerka ale że wyniki mam dobre to wiedziałam że to musi być od kręgosłupa, że myślałam, że umrę

w każdym razie jakoś doszłam w nosy przeszło, chyba się przeciążyłam zbytnio po tym leniuchowaniu w upały

no ale z dobrych wieści ta kuzynka (mieszka w Niemczech) ma mi dać wózek 3w1 z maxi cosi, po jej córeczce, wózek czarny z czerowynimi wstawakami także dla mojego misia będzie dobry tylko transport zorganizuje i mamy wózeczek! a tak się martwiłam co wybrać,oprócz tego zostawia mi spacerówke która tu ma ze soba, kupioną w tamtym roku ciesze się, że taki wydatek spadł nam z głowy

dzisiaj spacerek z chrzesniakiem a potem randewu na skajpaju z moim D.

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-08-11 o 10:59
Stary 2013-08-11, 11:00   #938
matallewar
Zakorzenienie

Zrobiłam przegrupowanie w rzeczach Elenki i czuję się nieco odkopana
Mam zapakowaną komodę, właśnie uprały się rożki i prześcieradełka, a jutro nastawiam ostatnie pranie ubrankowe i potem jeszcze prasowanie

Wydawało mi się, że mam dużo butelek, a tymczasem widzę, że muszę coś dokupić Poza tym powywalałam część rzeczy, części w ogóle nie mogę znaleźć

Dobra, ogarniam dalej
Muszę się tż przypomnieć, żeby teściowa mi rzeczy z Rze przywiozła, może tam coś jeszcze mam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:00   #939
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
a powiem Ci, że nad ranem na serio zastanawiałam się czy nie dołączyć.

Najśmieszniejsze jest teraz to, że ma jakąś taką rankę na środku czoła, bo przysnął na tym wiadrze Przezywam go hindus Mówi, że strasznie bolała głowa, w sensie czoło. Dopiero potem skojarzył, że spał na wiadrze.
aż sie popłakałam

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-11, 11:00   #940
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a i jeszcze taki gadżet mam dostac, fajny tylko teraz ciekawe gdzie znajde miejsce;p

wanienke przechylam i mam przewijak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 970891_495910560486195_1918636998_n.jpg (55,5 KB, 28 załadowań)

Aleksander
Stary 2013-08-11, 11:01   #941
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
tak wogóle to za 17 dni odstawiam fenka
U lala...

Cytat:
muszę pochwalić Dawida... jak dzwonił wcześniej jak miał przerwę i gadaliśmy co i jak i kiedy to powiedział, że jak wczoraj pojechał po knedle to moja T mówiła mu, że w czwartek święto to może grill na działeczce a on na to, że co z tego, że święto ale on ma prace remontowe do zrobienia, samo się nie zrobi a niedługo mu się dziecko rodzi... żebyście widzieli moją minę jak to powiedział

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mówię do TŻ "włącz piekarnik na pizze", włączył, ale nie wyciągnął nic z pierkarnika, dopiero jak zaczęło śmierdzieć, to się zorientowałam co on zrobiił.
Bo Ty mu tylko powiedzialas wlacz, nie powiedzialas jesxcze sprawdz ale facetom tez sie czasem moze zdarzyc zacmienie

MATTAL mam nadzieje, ze zaraz zrobia laparo i tz jakos dojdzie do siebie zanum urodzisz. Trzymam za Was kciuki, duzo sily Kochana.

BAJKA, a moze jemu stres rozum odbiera juz sama nie wiem...

Witam sie i ide nadrabiac dalej.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:08   #942
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
też tak nie potrafię ale co zrobić.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

czy to możliwe, że moje dziecko znów ma czkawkę?
Moja ma kilka razy dziennie

Cytat:
Przerażacie mnie dzisiaj. Oby mnie ominęły kleksy, krew z nosa ze skrzepami itp. ... brrr
Hehe cichooo no ja nie czytałam tego na biało, śniadanie jadłam. Ja to mam pecha do tego

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja twierdze ze dobrze. biedronka za wlasny zysk wybudowala przeciez parking z ktorego nie korzystaja klienci - czyli grupa docelowa - tylko cala reszta i ma w pompie znaki ze parking dla klientow. wiec wcale sie nei dziwie ze wprowadzaja oplaty dla nieklientow. z drugiej strony - miasto robi z moich podatkow parking i tez kroi az milo, a jakos nie widzialam glosow przeciwko... a w takim wypadku powinny byc skoro biedronkowe oplaty sie nei podobaja. to tak jakbym ja sobie zrobila parking a sasiad ciagle na nim parkowal
Ja tam nie wiem, ja tam staję tylko ja idę do Biedry. Może to dlatego,że u nas Biedra jest na wsi, naokoło nie ma żadnych ciekawych miejsc gdzie ludzie szliby zostawiając swoje samochody pod Biedrą

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja mam ochotę na spacer na świeżym powietrzu , upały trochę zmalały więc fajnie na dworku
ale na razie to siedzę i czekam aż Mąż się obudzi, wrócił z kawalerskiego ok 3 i teraz dopadł go kac morderca, mówi że umiera
Mój dopiero teraz wstał, odsypiał wczorajszy melanż...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to byłam wczoraj pół dnia na rynku z rodziną, poszliśmy na obiad,
najadłam sie jak bąk pysnzości, a że córeczka kuzynki zaczęła coś się robic markotna to poszłysmy we 3 na spacerek, 4 godiznny... oczywiście wszystko było ok, ale niedaleko bramy i powrotu zlapał mnei taki ból w kręgosłupie, ala nerka ale że wyniki mam dobre to wiedziałam że to musi być od kręgosłupa, że myślałam, że umrę

w każdym razie jakoś doszłam w nosy przeszło, chyba się przeciążyłam zbytnio po tym leniuchowaniu w upały

no ale z dobrych wieści ta kuzynka (mieszka w Niemczech) ma mi dać wózek 3w1 z maxi cosi, po jej córeczce, wózek czarny z czerowynimi wstawakami także dla mojego misia będzie dobry tylko transport zorganizuje i mamy wózeczek! a tak się martwiłam co wybrać,oprócz tego zostawia mi spacerówke która tu ma ze soba, kupioną w tamtym roku ciesze się, że taki wydatek spadł nam z głowy

A wiesz jaki model tego Maxi Cosi?

4 godziny chodzenia?Nie mogłabym spać przez ból pleców

Cytat:
a i jeszcze taki gadżet mam dostac, fajny tylko teraz ciekawe gdzie znajde miejsce;p

wanienke przechylam i mam przewijak
Super sprawa, można też umyć dzieciaczka w tym?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:09   #943
ladanseuse14
Zakorzenienie

Lola super
Stary 2013-08-11, 11:10   #944
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zobaczcie jakie fajne, do tego można dokupić koszyczki i super zestaw , tyle że u mnie się nie zmieści ;/
http://allegro.pl/uniwersalny-regal-...429992065.html

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-11, 11:12   #945
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie fajne, do tego można dokupić koszyczki i super zestaw , tyle że u mnie się nie zmieści ;/
http://allegro.pl/uniwersalny-regal-...429992065.html
Gdyby znaleźć koszyczki idealne na szerokość i długość to tak. Ale jak są za małe tak jak na zdjęciach to kijowo to wygląda

Stary 2013-08-11, 11:16   #946
niebede
Raczkowanie

W ogóle to uświadomiłam sobie, że muszę pomyśleć nad sukienką ślubną. Już niewiele ponad miesiąc zostało

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:17   #947
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój też malował jak już ciemno było- ma taką lampę 200 i dawało radę
heh, moj tez zaopatrzony w halogeny zazwyczaj, ale nie tym razem, bo sprzecior w innym miescie

Cytat:
Może to tak jak z sprzętem AGD. Ma jakąś żywotność a później się psuje, żeby kupić nowe?
Bo u mnie też kiedyś kochany chłopak a teraz... zmowa jakaś!
bez kitu, musze zmienic na lepszy model

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W ogóle tak liczę, ze kolejna wizytę mam 36 t 3 d trochę późno a paciora mi nie pobierała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja wlasnie jutro mam 36t3d i bede miala paciora pobieranego

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ladan przepraszam, że nie odpisałam Ci na sms'a, ale nie byłam nawet w stanie znaleźć telefonu TŻ dzwonił po rodzicach ze swojego telefonu... Pojechaliśmy do mnie do domu po kartę ciąży i na najbliższe IP, bo nie ]
o kurcze... wspolczuje bardzo! ale chyba z czyms takim wolalabym zostac w szpitalu

Cytat:
Byli u nas wczoraj znajomi, oni nie lubią kotów.

Oczywiście koleżanka była oburzona,że Lila sobie chodzi po pokoju Natalii, bo powinno być "sterylnie"T o ją wyśmiałam,że jak ona wychowywała dziecko to na pewno sterylnie nie miała (zresztą mieszkali wtedy z Teściami, którzy są okropnymi bałaganiarzami).
Potem dostałam pouczenie,że powinniśmy się pozbyć kota,bo nie dość,że toksoplazmoza (od poczatku ciąży tłumaczę jej,że to nie jest tak,że każdy kot jest nosicielem) to jeszcze kot może coś zrobić dziecku...Że nie wspomnę,że ich psy, które gonią po podwórku są sto razy brudniejsze niż mój siedzący w domu kot...

Dodam,że oni mają dwa psy- yorka mieli jak dziecko miało 3 latka, a od roku mają jeszcze dużego psa, można powiedzieć,że myśliwskiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Pies_faraona-jak one zobaczą w lesie jakieś inne zwierzę to biegną za nim jak szalone i zwierzę raczej nie ma szans...

No i kurde bele... przecież trzeba dac zwierzęciu szansę no nie? Jeśli będzie się dobrze zachowywać, to dlaczego mam ją dawać do rodziców?Zrobię tak,jeśli zobaczę coś niepokojącego.
A tak samo kot może zrobić krzywdę niemowlęciu jak ten pies ich 9-letniemu dziecku- reakcji zwierząt nigdy nie przewidzisz, ile razy było tak,że jakiemuś psu coś odbiło?Jakoś częściej słyszy się o takich sytuacjach...

No ale dla nich koty są okropne i złe i mamy naszą wywalić...Dobrze,że ja im nie prawię morałów o ich piesku...
nie czaje... generalnie to jest tak, ze koty zazwyczaj boja sie dzieci.
ja sie zastanawialam jak to z moim psychicznym kotem bedzie ale okazalo sie ze od poczatku trzymala sie od Blanki z daleka, jak podeszla ja powachac to bylo swieto w zyciu! jej nie udrapala, nie warknela ani nie syczala gdzie moj kot to taki wlasnie typ ze jak czuje zagrozenie to zaraz z lapami leci.

strasznie nie lubie takich komentarzy ze zwierzaka koniecznie trzeba sie pozbyc

Cytat:
Inwersja ty to masz dzisiaj opowieści dogłębno-cielesne
dobrze ze zdarzylam zjesc sniadanie

Cytat:

super naprawde spory wydatek mniej

herzlich willkommen

boze poszlam spac o 21 i spalam do 9. wszystko mnie boli a jakie glupoty mi sie znowu snily oczywiscie znowu porod tyle ze co smieszne, mialam przezroczysty brzuch widzialam ze mloda ulozona glowa do gory, to wsadzilam sobie reke, obrocilam ja i wyciagnelam hahaha. zeby porody byly tak malo skomplikowane znowu twarzy nie widzialam, ale byla pulpetem bo miala 40 cm i wazyla 3800

z tz BZ, dalej milczenie owiec no ale chociaz pomalowal, dzisiaj drugi raz. no i wlasnie listwy przypodlogowe zaklada, ktore przez pol roku lezaly i czekaly na zalozenie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:20   #948
87czarna
Zakorzenienie

bajka leci z tym światem Tż-cik faceci są śmieszni

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:23   #949
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
\
A wiesz jaki model tego Maxi Cosi?

4 godziny chodzenia?Nie mogłabym spać przez ból pleców

Super sprawa, można też umyć dzieciaczka w tym?
właśnie nie wiem jaki model jeszcze bo widzialam foto wózka z innym fotelikiem, a wiesz w sumie mi to obojetne wazne, że wiem, że niewypadkowy i wiem po jakim dziecku i że zadbany

tak z jednej strony jest przewijak , jakos to przekrecasz czy skladasz i pod dpoem jest wanienka, z której mozesz spuscic wode

Aleksander
Stary 2013-08-11, 11:24   #950
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawialam jak to z moim psychicznym kotem bedzie ale okazalo sie ze od poczatku trzymala sie od Blanki z daleka, jak podeszla ja powachac to bylo swieto w zyciu! jej nie udrapala, nie warknela ani nie syczala gdzie moj kot to taki wlasnie typ ze jak czuje zagrozenie to zaraz z lapami leci.

moja mama dalej twierdzi, że MUSZĘ jej dać kota na 2-3 miesiące bo noworodek i kot to bardzo bardzo zły pomysł... to nic, że kot niewychodzący, czysty, szczepiony itp... ale napewno będzie spać z małą w łóżeczku, roznosić zarazki i napewno ją podrapie.. poza tym noworodek ma zerową odporność i kot z pewnością ją czymś zarazi
Stary 2013-08-11, 11:24   #951
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
heh, moj tez zaopatrzony w halogeny zazwyczaj, ale nie tym razem, bo sprzecior w innym miescie

bez kitu, musze zmienic na lepszy model

ja wlasnie jutro mam 36t3d i bede miala paciora pobieranego

o kurcze... wspolczuje bardzo! ale chyba z czyms takim wolalabym zostac w szpitalu

dobrze ze zdarzylam zjesc sniadanie

herzlich willkommen

boze poszlam spac o 21 i spalam do 9. wszystko mnie boli a jakie glupoty mi sie znowu snily oczywiscie znowu porod tyle ze co smieszne, mialam przezroczysty brzuch widzialam ze mloda ulozona glowa do gory, to wsadzilam sobie reke, obrocilam ja i wyciagnelam hahaha. zeby porody byly tak malo skomplikowane znowu twarzy nie widzialam, ale byla pulpetem bo miala 40 cm i wazyla 3800

z tz BZ, dalej milczenie owiec no ale chociaz pomalowal, dzisiaj drugi raz. no i wlasnie listwy przypodlogowe zaklada, ktore przez pol roku lezaly i czekaly na zalozenie

No to tyle dobrze,że porobił to co miał zrobić i wrócił w miarę wcześnie z tego wesela

Ja się zastanawiam jak będzie z Lilą bo ona jest strachliwa, nie lubi hałasów. Teraz będzie więcej hałasu przy dziecku i nie wiem czy zareaguje strachem, czy może agresją?Innych dzieci się boi, ale to są starsze dzieci...

Ja jak zwykle jadłam jak to czytałam

Stary 2013-08-11, 11:25   #952
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

herzlich willkommen

no spory wydatek dwa wózki razem ten 3 w 1 i spacerówka kosztowały prawie 1000e, mnie by stać nei było by taki kupic nawet uzywany.;p
i tak myslę jakby sie dowdzięczyć, wczoraj kupiłam małej zabawkową kase bo ubi sie bawic wsklep

a sen zarabisty lubie takie sajensfikszyn haha
wow mimo, że milczenie to chociaż praca sie rusza;po

Aleksander
Stary 2013-08-11, 11:27   #953
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie wiem jaki model jeszcze bo widzialam foto wózka z innym fotelikiem, a wiesz w sumie mi to obojetne wazne, że wiem, że niewypadkowy i wiem po jakim dziecku i że zadbany

tak z jednej strony jest przewijak , jakos to przekrecasz czy skladasz i pod dpoem jest wanienka, z której mozesz spuscic wode
To fajnie, chociaż ta wanienka pewnie nie starcza na długo, bo jest dość mała?

Cytat:
moja mama dalej twierdzi, że MUSZĘ jej dać kota na 2-3 miesiące bo noworodek i kot to bardzo bardzo zły pomysł... to nic, że kot niewychodzący, czysty, szczepiony itp... ale napewno będzie spać z małą w łóżeczku, roznosić zarazki i napewno ją podrapie.. poza tym noworodek ma zerową odporność i kot z pewnością ją czymś zarazi
Taaa,uwielbiam takie gadki. Przecież lepiej,żeby zwierzę od początku się przyzwyczajało, takie izolowanie nie jest dobre...

Stary 2013-08-11, 11:29   #954
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam nie wiem, ja tam staję tylko ja idę do Biedry. Może to dlatego,że u nas Biedra jest na wsi, naokoło nie ma żadnych ciekawych miejsc gdzie ludzie szliby zostawiając swoje samochody pod Biedrą

\
ale klienci biedry maja parking free oraz dotyczyc ma to niektorych miejsc np. w srodku miasta, przy urzdzie itp. gdzie ludzie przy okazji zalatwiania straw sobie takie jazdy robia. ja tam to rozumiem, u nas kolo lidla tez jest ze tylko dla klientow bo mieszkancy tam parkuja (widac w nocy ile zostaje a przeciez sklep zamkniety wtedy...)

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

a kiedys byl przesąd ze koty dusza dzieci w łóżeczkach

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:30   #955
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa,uwielbiam takie gadki. Przecież lepiej,żeby zwierzę od początku się przyzwyczajało, takie izolowanie nie jest dobre...
mówiłam 323978298329 razy i nie dociera...
moja mama z typu ludzi, które jak coś myślą to zawsze to jest najlepsze i tak ma być
ale kota i tak jej nie dam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
jasne, może jeszcze wyjadają mózgi?
Stary 2013-08-11, 11:30   #956
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ale klienci biedry maja parking free oraz dotyczyc ma to niektorych miejsc np. w srodku miasta, przy urzdzie itp. gdzie ludzie przy okazji zalatwiania straw sobie takie jazdy robia. ja tam to rozumiem, u nas kolo lidla tez jest ze tylko dla klientow bo mieszkancy tam parkuja (widac w nocy ile zostaje a przeciez sklep zamkniety wtedy...)

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Pewnie właśnie dlatego planują te opłaty w niektórych Biedrach, a nie we wszystkich

Stary 2013-08-11, 11:31   #957
ladanseuse14
Zakorzenienie

nie rozumiem - wg ogólnej opinii pies + noworodek to normalne połączenie a kot + noworodek buzi panikę

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-08-11 o 11:32
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:32   #958
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze nie wzielas sobie tych slow do siebie? i w ogole co to za stwierdzenie ze noworodek ma zerowa odpornosc? w takim wypadku jak bys mloda pocalowala to bys ja zabic mogla, co tam kot

Cytat:
Ja się zastanawiam jak będzie z Lilą bo ona jest strachliwa, nie lubi hałasów. Teraz będzie więcej hałasu przy dziecku i nie wiem czy zareaguje strachem, czy może agresją?Innych dzieci się boi, ale to są starsze dzieci...

Ja jak zwykle jadłam jak to czytałam
moj kot sie wszystkich boi a halasow to juz w ogole, tak wiec wierze w to ze Lilka tez predzej uciekac bedzie

wlasnie moja Luna sobie spi na lozku, a Blanka sie do niej dorwala, polozyla sie obok i koniecznie chce ja nakarmic z zabawkowej butelki a kot ma to gleboko w assie jak bedzie miala dosyc to poprostu sobie pojdzie.

a w ogole w piatek o malo kolejnego kota nie wzielam boze jaki byl boski, dachowiec oczywiscie, kocurek czarnuch jak Luna, a zachowywal sie jak pies hehe. swietny byl, ale tz sie nie zgodzil na kolejnego kota mial moze z 3-4 miesiace, a Blanka tak nim podjarana byla ze do dzis wspomina

Cytat:

a sen zarabisty lubie takie sajensfikszyn haha
wow mimo, że milczenie to chociaż praca sie rusza;po
bo jak juz kiedys pisalam, u nas zeby zabic milczenie, kazdy zabiera sie wtedy za robote
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:33   #959
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
herzlich willkommen

dobrze, że już mam to przezycie za sobą, bo teraz bym sie ze smiechu posrala
Stary 2013-08-11, 11:34   #960
butterfly20
Zakorzenienie

Taaa bo kiedyś był podobno przypadek,że kot rzucił się na dziecko i ugryzł w szyję, bo na szyi dziecku pulsowała tętnica...

No sorry,ale częściej słyszałam o tym,że to psy się rzucają... pewnie dlatego,że w razie czego jest to bardziej dotkliwe niż ugryzienie lub podrapanie przez kota...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości