|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
i już po wizycie - wszystko ok, endo ok 10mm, transfer w środę
Szkoda tylko, że połówka ze mną nie będzie...
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Zrobili mi dzis znow usg i synek wazy 2020g wiec potwierdzilo sie ze czwartkowy pomiar byl bledny
Jestem taka szczesliwa ze z synkiem wszystko w porzadku ![]() Iza pamietam jak moj TZ poczul pierwsze ruchy i jego zaciesz Kwicia kciuki zeby tym razem sie udalo
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-08-10 o 13:11 |
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
|
||
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twojemu lekarzowi bym coś powiedziała
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lepiej, ze pszczolowy lekarz tak zareagowal anizeli zbagatelizowal i mialaby soe stac tragedia. Sadze ze slusznie wyslal pszczolke na obserwacje.
Kwicia trzymam kciukasy!!! |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja mysle ze maly mogl byc jakos inaczej ulozony i przez to pomiary zle wyszly bo do tej pory wychodzily ok. W sumie dobrze sie stalo ze wszystko sprawdzili, dwa razy dziennie mam ktg wie przynajmniej mam pewnosc ze maluszkowi dobrze u mnie w brzuszku
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie masz racje lepiej że dmuchał na zimne.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to my nadrobimy za TZta ibedziemy Wszystkie myslami z Toba! Cytat:
Sophia co do kontroli l4 to kiedys bylo mozliwe wpisanie adresu zameldowania i drugiego adresu pod ktorym sie mieszka,byc moze bedziesz mogla to sobie zaktualizowac. Cebula kurcze temat wozkow,wcale nie jest taki prosty.Dzis jakbym miala kupowac jeszcze raz,to wozek ktory kupilismy wzielabym i nie.Wzielabym ze wzgledu na gondole,bo jest ok.Maly wozil sie w niej do konca 6 miesiaca.Wozek ogolnie jest bardzo lekki i bardzo dobrze sie prowadzi,mozesz nawet trzymac jedna nie pelna reka a pieknie jedzie.Jest bardzo sterowny. Zas jesli chodzi o spacerowke,to totalna porazka.Wczesniej jakos nie zwrocilam uwagi,ze paski sa beznadziejne,ze nie ma takiej ochronki na wysokosci glowy i te paski sie wpijaja w malego,maja takie plastiki przy mocowaniu i to glownie przeszkadza.Plus to,ze nie ma nawet regulacji wysokosci tych paskow.Jak Maly siedzi to jest jeszcze w miare ok,ale jak jest juz na pol siedzaco to zaczyna sie robic nie ciekawie.Wlaza Mu te psaki w pampersa.Zeby zobrazowac o co mi mniej wiecej chodzi,co powinno byc,a czego nie mam,zalaczam Ci pierwsze lepsze zdj sciagniete z neta.Tak powinny jak dla mnie wygladac mniej wiecej paski. Och chyba troche chaotycznie opisalam,ale moze cos doczytasz.Ja kupilabym chyba osobno spacerowke.A i jak bedziesz kupowac,to polecam Ci kupic w sklepie,albo najpierw obczaic dany model i dopiero kupowac na necie,bo tak jak Luna nieraz podkresla,ze wozek pieknie sie prezentuje,a jest pierunsko ciezki. |
||
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
|
|
|
|
#160 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam sie z Santom. Lepiej jak lekarz dmucha na zimne niz mialby olac. Cytat:
Dziekuje Bazile za wyczerpujaca wypowiedz. Jestem na telefonie, wiec zdjec nie widze, podpatrze jak wejde na kompa. Wlasnie tego co piszesz soe obawiam, bo czytam opinie na temat roznych wozkow i zauwazylam, ze o ile gondole w wiekszosci spelniaja wymagania, to spacerowka czesto pozostawiaja duzo do zyczenia. Mamy narzekaja na to, ze spacerowki takie sa.ciezkie, malo wygodne dla dziecka. Ja ogolnie jestem na nie jesli chodzi o wszelkie rzeczy (nie tylko wozki) typu 2w1, 3w1, 7w1 itp. Dla mnie jak cos jest fo wszystkiego to jest do niczego. Dlatego staram sie dokladnie przemyslec kupno wozka i zabieram sie za to tak wczesnie ![]() Pomyslalam wiec, zeby kypic sama gondole, rodze na poczatku lutego, wiec mysle, ze tak okolo lipca bede mogla przesadzic dziecko w spacerowke. Wtedy sie gondole sprzeda i kupi lekka spacerowke. Miotam sie i miotam. Musze meza zaciagnac gdzies do sklepu i poogladac pare modeli. Poki co z tych 3w1 spodobal mi sie wczoraj Roan Teo. Ma spora gondole i jest lekki w porownaniu do innych tego typu. A Ty Bazile zdradzisz jaki masz? Cytat:
![]() Nasprzatalam sie, narobilam krokietow, umylam wlosy i przyszlam do Was. TZ spi, koty tez, porozkladali sie wszyscy na kanapie tak, ze nie mialam gdzie usiasc. Miala wczoraj przyjechac szwagierka z mezem i corka, ale przyjada dopiero dzis... Wkurzylam sie, bo specjalnie odwolalam wczoraj spotkanie z Linka. :banghead: No ale co zrobic...
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Kwicia super, najważniejsze, żeby się udało, a mąz jak coś będzie pomagał potem.. przy pieluchach
iwonka87 witaj, witaj i powodzenia ![]() pszczoua Iza cudownie, że mąż poczuł a mały skopał ojca ![]() Byliśmy na zakupach, kupiłam wszytko by zrobić tartę, dodam, ze specjalnie jeszcze do ikei smigneliśmy po formę, ubijaczkę, wałek itp. - bo ja nie miałam tego w moim królestwie bo jak już kiedyś wspominałam piec potrafię tylko szarlotkę i oczywiście co? Gó#%^&$!!!!!!!!!!! Ciasto mi się pokruszyło, na początku zważyła mi się śmietanka, jakiś ten krem z mascapone nijaki - tylko borówki dobre - bo kupne Kuźwa, masakra, ale piecze mi się to coś w piekarniku i trudno, co bedzie to bedzie Mąż i tak zje wszytko co przypomina jakies słodkości Macie jakiś sprawdzony przepis na tartę? Chociaż już nie wiem, czy sie podejmę.... chodzi mi przede wszystkim o te ciasto - jak wałkowałam przez folię to i tak się kruszyło ![]() Mam dwie lewe ręce, inaczej tego nie tłumaczę... Buziaki i miłego wieczoru!!!!!!!
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Cytat:
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Kejt, z tarta nie pomoge, nigdy nie robilam, ale z tego co wiem.kruche.ciasto w rekach zgniata sie bardzo krotko, zeby za bardzo nie ogrzac i nalezy je schlodzic przed walkowaniem.
Kwitka to Ty kiedy te urodziny masz? A prezent bylby super. Ile masz tych eskimoskow?
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
i dOOpa Jeszcze je podpiekłam za bardzo w piekarniku jestem mistrz to już nawet mąż takiego nie tknie
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to ja już zaczynam zaciskać kciukasy na środę aby wszystko było pięknie,fajnie , efektywnie a potem przebiegało bez mdłości |
||
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Linka dwa dni Cię nie było... dwa dni gwałciłaś męża?
|
#167 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z AC: moc w kW, przebieg, sumę ubezpieczenia auta z ostatniej polisy, i jak znacie to dokładną wersję wyposażenia. Ale jestem blondyna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki, czy przyjmiecie do swojego grona kolejną staraczkę?
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa.
Lunko, problemy z brzuszkiem ma nadal, chociaż mam wrażenie, że mniejsze, niż były. Co do zanoszenia, to zdarza mu się to nawet teraz. Płacze normalnie i nagle zaczyna się rozkręcać... nawet przy głupim przewijaniu pupy. Nie znosi wycierania chusteczkami, smarowania kremem. Ogrzewam już je w dłoniach, nawet chucham, żeby nie były zimne, ale czasem wpada w taką furię, że i wtedy się zaniesie. Co do karmienia, to jesteśmy na mm i teraz mam zagwozdkę, bo robi zielone kupki. Zaraz chyba się okaże, że przetestuję wszystkie mleka na rynku. ![]() W załączniku prezentuję mojego łobuza.
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Kwitka kciuki za transfer będę mocno trzymac kciukasy
Pszczoua super że z małym wszyssko ok. Dziewczyny dobrze piszą że lekarz zareagował niż miałby sprawę olać tak to teraz masz pewność że wszystko ok Elunka super że i z Twoim kropkiem wszystko ok Anoxe jakiego masz słodkiego tego swojego Łobuza Kejthx ja też tylko w szarlotkach jestem najlepsza a reszta to szkoda gadać ![]() A wczoraj byliśmy na grillu i można powiedzieć że powróciliśmy dziś super było każdemu dopisywał humor także zabawa musiała się tak późno skończyć czyli po 3 nad ranem.A teraz ja już wstałam a małż śpi jeszcze czekam aż dośpi i jedziemy na obiadek do moich ródziców a jutro do poradni po leki na nowy cykl. Miłej niedzieli kochane |
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Męża w nocy chyba przewiało, bo chodzi jak robocop. Nie może szyją ruszać. Albo mu przejdzie albo lekarz się kłania. A teraz wyciąga mnie do Gdańska do marketu budowlanego ![]() Cytat:
Będziemy z Tobą i kciuki zaciśnięte. Cytat:
Rośnij duży, okrąglutki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jedziemy. Miłej niedzieli kochane.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Dziś jestem nie do życia. Głowa mi pęka, spać mi się chce, w.dodatku cały czas jestem głodna...
![]() Goście przyjechali wczoraj dopiero po 18-tej. Poszlismy oglądać fajerwerki, wymeczylam sie tam okropnie, choc ognie byly cudowne. Wróciłam z takim bólem plecow, że zostawilam gosci z mężem i poszlam spać. Dzis wstali, wypili kawę, śniadania nawet nie zjedli i pojechali... ![]() Dziś odpoczywam ile wlezie, bo jutro do pracy trzeba isc. Oj jak mi sie nie chce :p
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,hej
Melduję się(już prawie) po weekendzie, niedawno wróciliśmy z działki więc nadrabiać będe jutro bo dziś już brak sił. Miłego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Wzięłam paracetamol, bo juz nie dawalam rady. Nie pomógł
Zjemy kolacje i pójdziemy na jakis maly spacer. Może jak się przewietrze to mi sie zrobi lepiej. Koszmarny dzien...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Jestem taka szczesliwa ze z synkiem wszystko w porzadku 
trzymam kciuki 

i oczywiście co? Gó#%^&$!!!!!!!!!!! Ciasto mi się pokruszyło, na początku zważyła mi się śmietanka, jakiś ten krem z mascapone nijaki - tylko borówki dobre - bo kupne

Zjemy kolacje i pójdziemy na jakis maly spacer. Może jak się przewietrze to mi sie zrobi lepiej. Koszmarny dzien...