|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
moja tfu tfu zima bez problemu odpala, no ale mamy webasto, to moze dlatego. my akurat kupilismy mazde przed liftem i bogu dzieki filtra czastek stalych nie ma, bo to totalne nieporozumienie jesli chodzi o jazde po miescie. ja nie wiem co za idiota to wymyslil.
nastepne auto bedzie w benzynie, ale jakie, to nie mam pojecia bo mocno niezdecydowani jestesmy tak na dobra sprawe bym nie zmieniala bo z mazdzidla jestem zadowolona
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Jak zadowolona jesteś to nie zmieniajcie, bo możecie źle trafić. A inne auto tak samo będą Ci rysować na parkingach.
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
elunka tak się zastanawiam... może i mi byś wyliczyła jakieś fajne ubezp?
Ja miałam diesla i mam diesla - nic mi w nim nie przeszkadza ![]() tak czytam te wasze posty i doszłam do wniosku, że moja yntelygencja jest na poziomie rodzynka... do tego przeterminowanego webasto???? filtr cząsteczek stałych???
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-09 o 15:06 |
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny apropo aut...każde auto używane bedzie się psuło , jedno mniej inne wiecej
nawet jak auto jest w za☠☠☠i*tym stanie to czesci gumowe ze starości zaczynają parcieć,puszczać itd. takie gadanie " nie kupuj c3 , nie kupuj laguny, nie kupuj fiata'' mnie denerwuje strasznie..jeździlam fiatel 9 lat i nigdy nic sie w nim nie zepsuło (???) jedyne co to olej,filtry,akumulator trza było wymieniać ale to jest normalne bo zwykła eksploataca..w mercedesie czy lexusie też bym musiała wymieniać. Odrazdzali mi lagunę...kupilam 8 miesięcy temu i jestem zadowolona. Dlaczego ? Dlatego ze mimo 'królowa lawet' ma łatwo dostępne częsci ( wiadomo do starego auta kupuje stare częsci) i wymieniamy sami...typu wiązka elektyczna w tylnej klapie nowa 989 zł my kupili i wymienili sami za 50zł na alleg*. Czujnik połozenia wału koszt 50zł , my za pomoca forum sami wyczyscili za darmo m wsadzili i dalej jeździ..także nie ma co panikować,doradzać,odradz ać
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Helo
![]() Jak ja się cieszę, że już weekend Ja na autach znam się średnio, jedynie wizualnie to oczywiście mogę ocenić ![]() My bardzooooooo mało jeździmy autem, mąż ma 4 przystanki do pracy, ja z 6 łacznie, ale mam bus pas , a poza tym pracuje w centrum wiec musiałabym bulić za parkometr, wiec mi się nie opyla a w weekend czasami do sklepu podjedziemy, rodziców mamy 15 min spacerkiem, a znajomych w sumie również na wyciągnięcie ręki... nasze auto więc nawet nie ma kiedy się popsuć więc jestem zadowolona z eksploatacji mojego rzęcha... ![]() Życzę miłego weekendu!
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za to napisze se im nowsze autko tym bardziej kijowate i na naszym przykladzie idealnie sie to sprawdza. mamy teraz 8 letnie auto, najnowsze jakie do tej pory kielismy i wali nam sie co rusz. wladowalismy juz w niego kupe forsy i tylko czekamy na okazje zeby sie go pozbyc. za to idealnie sprawdzaja sie nam staruszki
tzz wscieklo sci na naszego frstetyancuza kupil stara astre i smiga azmilo i niestety nie kazda czesc da sie wymienic samodzielinie. bo np zeby moc cos naprawic z fapem trzeba byc szczelnie opakowany w ochronne ciuchy i robic to w strefie ochronnej, ponadto gowno niby ma hyc ekologiczne ale jakby plyn z tego mechanizmu sie wydostal to landy meksyk by byl.
Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-08-09 o 16:47 |
|
|
|
#128 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam sie i ja. Mialam kontrole l4. A poniewaz wszystko mam na adres zameld (u tesciow) napsalismy dla tescia na kartce adres, wlasnie w razie kontroli. Zeby dal tym babom jak przyjda. Dal im i co, myslicie ze sie pofatygowaly? Nie. Musze isc w pndz do zus w celu zlozenia wyjasnien. Pindy durne, zero dobrej woli. To male miasto, wszedzie jest blisko, mogly zajechac, szczegolnie, ze nie ukrywamy niczego
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ja tak na szybko po obchodzie. Lekarka mowila ze jak to bywa z usg ta waga bedzie pewnie jakos po srodku obu pomiarow i ze szalu nie robi. Dopiero w poniedzialek lub we wtorek kontrolne usg a teraz mam lezec i tuczyc dziecko. A ja sie ludzilam ze jutro zrobia usg i jesli ten lepszy wynik sie powtorzy to mnie puszcza do domu...
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwitka, webasto to ogrzewanie postojowe i dogrzewanie silnika ![]() Linka racje masz jak najbardziej teraz mi sie przypomnialo ze w mazdzie jeszcze nam sie mata zepsula od poduszki powietrznej pasazera, twierdzilo caly czas ze nikt nie siedzi, a w mazdzie jest tak, ze jak ktos siedzi to poduszka odpali, a jak nie siedzi to nie. no i taka mata grubo kosztowala, a w rezultacie tz kupil emulator ze auto mysli ze caly czas ktos siedzi i ponad 100 zl kosztowalo.
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo jestem
Ja też jak czytam to dla mnie czarna magia o tych samochodach Ale jak mówi Santom staruszki są najlepsze. My mamy jak to go nazywa mój M " mietka" czyli mercedesa W124. Jak dla mnie samochód nie zawodny zero awarii czy usterek wiadomo olej trza zmienić od czasu do czasu i inne cześci mechaniczne które w trakcie eksploatacji ulegaja zużyciu ale nic poza tym. A ilu ludzi się o nieg pyta czy nie sprzedajemy to szok . No ale koniec chwalenia ![]() Pszczou mam nadzieję że w szpital Was dokłanie przebadają i będzie wszytsko ok ![]() A ja jutro do pracy jeszcze ale za to niedziele mam wolną i dopiero w pon na 13.30 do pracy I już nie pamiętam co jeszcze a dziś z tego gorąca i zmęczenia to aż usnęłam jak wróciłam z pracy |
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze u Was juz lepiej,widzialam,ze napisalas,ze jednak zostajesz.Moze i lepiej bedziesz pod dobra opieka.Takze dbaj o siebie,wszystko na pewno dobrze sie ulozy |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
u nas mega burza, nie mam neta, nadrabiam na telefonie. Może i lepiej, wcześniej pójdę spać ![]() a propo aut- mam stara vectre w gazie i ją kocham! Trochę już ją rdza je ale tak mało pieniędzy w nią ladujemy że będę nią jeździć aż padnie. Uwielbiam toyoty avensis ale tu już się płaci za markę i części drogie. Bajka myślę że częstość obrysowan na parkingu nie zależy od marki ![]() Kwicia ją zawsze chętnie wylicze po wizycie extra! Widziałam ręce, nogi i buzię <3 wyniki badań bardzo dobre. Pani doktor wstępnie zmierzyła kość nosowa i przeziernosc karkowa (tak to się nazywa? ) i mogę spać spokojnie. Bratek- jest grupa ziół których absolutnie nie wolno w ciąży ale bratek do nich nie należy. Nie spotkała się z przeciwwskazaniami ale powiedziała szczerze że pewną nie jest. Poza tym kupiłam dzisiaj sukienkę na wesele. Wyczailam ją kiedyś za 2stowy a dzisiaj kupiłam OSTATNIA sztukę xs za 119 <jupi>
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Elunka
U mnie też burza ![]() Jak ciołki wpatrywaliśmy się w błyski
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ela brawa za wizyte
![]() No a z bratkiem postanowilas? Bedziesz go pila? Bo szczerze to po slowach twojej ginki chyba nadal nic nie wiem...
|
#138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie macie pomysłu na prezent dla faceta tu mam propozycję: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3442938947 czego to nie wymyślą |
||
|
|
|
#139 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej. Ja tam też się na samochodach nie znam ale wiem, że bardzo chcę kiedyś mieć Alfę 159
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, masz jeszcze miesiąc aby go utuczyć, nie odmawiaj sobie jedzenia i dużo odpoczywaj. Zbieraj siły Cytat:
![]() A miejsce zamieszkania zazdroszczę. Las Cytat:
Lidką ma prawie 5 miesięcy i jeszcze wożę w gondoli, chce w spacerówkę dopiero jak będzie siadać, bo tak to niezbyt wygodnie dla jej pleców. Ja kupiłam 3 w 1 i nie żałuję. O fotelik nie muszę się jeszcze martwić a spacerówka czeka sobie w piwnicy opakowana w folię To by się zgadzało Cytat:
![]() Brawo za wizytę ![]() Kwicia - nowy avatarek ![]() Mała coś ostatnio marudna, w nocy się przebudza, wczoraj się obudziła bo leżała na brzuszku, tak się w nocy kręci, że się na brzuszek przeturlała i zaczęła się rozglądać. A że ciemno, to zaczęła płakać. W ogóle teraz budzi się z płaczem a kiedyś potrafiła się obudzić i sama do siebie gadała. Nawet czasami nie wiedziałam, że się obudziła tak cicho się zachowywała. Nie wiem co jej jest? Może ta pogoda albo zęby...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Też podobają mi się alfy...
już się przytulałam nawet do giulietty ale po jeździe próbnej zrezygnowałam. Marzyła mi się biała na czarnych feluniach.No cóż na obecny też nie narzekam , ja tam na samochodach się nie znam, ma mi się podobać, ma być wygodny i mieć w miarę dobrego "kopa" a ponieważ z wiekiem robię się wygodna to musi mieć parę dodatków specjalnych ![]() Elunka widziałaś dzidziola extra! co powinnam ci podać do tego wyliczenia? drapaczkę do jajec kupie połówkowi na 100%
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ogolnie jakos ta mazda ma pecha, bo jak ktos nie obrysuje, to puknie itp zreszta za szybko na wartosci traci, ja juz mam w plecy na niej 10 tys przez dwa lata, wiec przydaloby sie ja szybko pogonic by nie byc bardziej stratnym, ale nie ma czasu na to.gratki za wizyte i za zakup kiecki. XS? dzizas chyba nigdy nie nosilam takiego rozmiaru ![]() Cytat:
a malutka, to moze zabki sie zaczynaja wykluwac ? pogoda tez swoje moze robic
|
||
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj była cudowna burza, w końcu żyję! ![]() No i w końcu urlop! Dziś jadę do rodzinki i po prostu jak na zamówienie pogoda się popsuła, nie wyobrażam sobie jechać jakby miało być tak jak 2 dni temu .. masakraNie rozumiem takiego myślenia ... jak kupicie nowe to jeszcze szybciej będziecie na nim tracić .. na każdym aucie się traci, jaka więc różnica na którym ?
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś wybieramy się do znajomych
||
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
aaalllleee noc! Burze, deszcze i wycie alarmów samochodowych
![]() Maru leniuchuj się ile wlezie! Co do tracenia na wartości to faktycznie traci każde auto ale faktem jest, że np z jednych marek cena spada szybciej a inne jakoś trzymają cenę. W kupnie samochodu i tak wszystko zależy od możliwości finansowych, bo tego się nie przeskoczy - niestety. Zbieram się do kliniki, proszę o kciuki, bo dzisiaj się dowiem czy będzie transfer w tym cyklu czy nie.
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na nowke funkiel niesmigana mnie nie stac ![]() Kwitka, trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Hej!!!!!
Kwicia kciuki! Maru odpoczywaj i relaksuj się ![]() i miłego dnia, troszkę chłodniej
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Dokładnie to zamierzam ![]() Cytat:
Cytat:
ale to aż takie różnice są?Cytat:
musi być dobrze!Cytat:
dziękuję
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Tż wczoraj pierwszy raz poczuł małego
Wczoraj tż przyłożył cierpliwie czekał i w końcu kopnął tate Puszczaliśmy też mu wczoraj muzyke.Czytałam że żeby dziecko dobrze słyszało trzeba przyłożyć słuchawki do brzuszka i tak zrobiliśmy.Ale była cisza jak słuchał
|
|
|
#150 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a sukienka xs, ja taki rozmar nosiłam w liceum, może jakiś czas na studiach ![]() Cytat:
A co do drapaczki to chyba się pokoszę i kupię dla tz ![]() Cytat:
Maru udanego wypoczynku, należy Ci się leżing. Witam się i ja. Mieszkanie ogarnięte, ale upociłam się przy tym jak mops... W nocy przewaliła się niezła burza, rano pięknie chłodno, później wyszło słońce, więc robiło się parno, bo całe mokre wybijało do góry szybko, a teraz znowu się chmurzy. Jak dla mnie pasuje, niech pada! I miałam mieć wczoraj wypłatę na koncie i nie ma Coś firma w kulki leci.......Ie pić kawę, miłego dnia ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Pamiętam jak mój mąż pierwszy raz poczuł ruch, cieszył się jak dzieciak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

tak na dobra sprawe bym nie zmieniala bo z mazdzidla jestem zadowolona

webasto???? filtr cząsteczek stałych???

, a poza tym pracuje w centrum wiec musiałabym bulić za parkometr, wiec mi się nie opyla
a w weekend czasami do sklepu podjedziemy, rodziców mamy 15 min spacerkiem, a znajomych w sumie również na wyciągnięcie ręki... nasze auto więc nawet nie ma kiedy się popsuć 

u nas mega burza, nie mam neta, nadrabiam na telefonie. Może i lepiej, wcześniej pójdę spać