|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Jaką kupiłyście maść na sutki?
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Obawiałam się jechać bo to ok 300km, ale nie żałuję ![]() Ladan, Ty chyba często masz te bóle? Ja dziś dzień lenia Tylko pranie nastawiam. Obiad u mamy - lazanie robi i ma dwa ciacha
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle to dziś rano D. do mnie: Ola! przecież rzeczy do szpitala są w czarnych worach u moich rodziców! trzeba to przynieść! nie wiem - Amerykę chyba odkrył
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- wczoraj miałam przez 5 godzin prawie równo co godzinę... wcześniej miałam rzadziej... a wieczorem nie miałam.. no i teraz po raz pierwszy dziś
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
Bepanthen - sprawdzony i polecony przez moją siostrę, więc zaufałam
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie też tak pobolewa, ale fenek za chwilę pomaga
![]() Cytat:
nie daje mi rad, czasem grzecznie zapyta czy czegoś mała nie potrzebuje![]() ja nie kupuję maści, przeżyłam bez, nie było tragicznie
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
logoasiano właśnie ja przy Mai też nie używałam... ale chyba wolę mieć od niczego :P
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
ladan D. coraz bardziej mnie zadziwia, chyba w końcu na dobre oprzytomniał
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę o 13, więc może dlatego teraz zaczęło..
tylko, że najgorsze, że mnie weźmie, trzyma 1-3 minuty i puszcza
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle lubię wszystkie zwierzęta, psy oczywiście też, chociaż wielu się boję I tylko przez ten strach nie mogę mieć psa. I nie uważam,że koty lub psy są lepsze. Ja po prostu nie mogę mieć psa.A zarówno jedne i drugie mogą być niebezpieczne dla dzieci jeśli nie przypilnuje.Cytat:
WOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWW:br zydal: Wiedziałam,że się chłop weźmie za siebie po tym weselu ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ja mam Maltan i Bepanthen, przy czym ten drugi to prędzej do pupci, bo podobno trzeba go zmywać zanim da się cyca dziecku?
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam okładanie piersi zamrożoną kapustą |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy coś po tej kłótni tydzień temu nie ruszyło ![]() a najlepsze, że on od poniedziałku codziennie jest w pracy od rana do późnego wieczora, mamy nieposprzątane w domu masakrycznie, nic nie zrobione a jutro w południe przyjeżdżają moi kuzyni a on zakazał mi jakichkolwiek robót domowych, nawet jednej szklanki myć i dziś kończy wcześniej i ma zamiar wszystko sam zrobić a ja mam leżeć leżeć i leżeć
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
logoasiano,no..słyszałam o tym patencie
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A ten Maltan trzeba zmywać ?
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
tez wole czekac ze ma byc co bedzie a nie stresowac sie dodatjowo Cytat:
coz ja tez kotow nie nawidze, ale co im do tego? poza tym wywalanie zwierzat z powodu dziecka jest dla mnie kosmosem jakims moj pies jest od 2 miesiecy szkolony pod dziecko jak beda realne problemy to trzeba bedzie sie pozbyc, ale szczerze w nie watpie poza tym sterylnosc dzieciom nie sluzy zauwazcie ze na wsi dzieci sa zdrowsze biegaja na bosaka po blocie, wchodza do obory, wlaza na drzewa itp jedyne co to siniakow maja wiecej hahahahahahaaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Tak pięknie pocytowałam a tu nagle wyskoczył mi jakiś alert, że trojan atakuje mego lapka, lapek sam się wyłączył (mój wizaż oczywiście wyleciał w kosmos), potem sam włączył i rozpoczął wszystkie możliwe skanowania, co trwało jakieś 1,5 h I oto jestem!Z tego, co zapamiętałam: gratuluję Tassi, Agusi i Dorishy rozpoczętych tygodni ![]() Czarna, ja też na suty kupiłam Maltan - dużą tubę, bo małej nie było. Co do zwierzaków (bo temat był poruszany), to my w domu nie mamy ani kota, ani psa, bo mój A. nie chce, twierdząc, że to tylko bakterie i bałagan Za to moi rodzice mają dwa piechy - małego i dużego. Myślę, że zaakceptują Julka ![]() Kiedyś oglądałam program właśnie o tym, jak w domu z psem pojawia się dziecko. Właściciele najpierw, jak dziecko było jeszcze w szpitalu, przywozili psu do powąchania pieluszkę dziecka, a po powrocie do domu - nie żartuję! - położyli dziecko na kocu na podłodze i wpuścili tego amstaffa do pokoju, bo był zamknięty. Pies obwąchał dokładnie i tyle. Eksperci z tego programu doradzali, by nie zapominać o psie i nadal go głaskać, pieścić. I matka siedziała na kanapie, tuliła dziecko, a drugą ręką głaskała psa. Pies stał się najwierniejszym stróżem tego malutkiego bobaska.
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
motyl doskonale Cię rozumiem
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-11 o 12:46 |
|
|
|
|
#1008 |
|
czyli Endżi
|
Ok, to skoro była prośba, to robię szybkie poka-poka
Wczorajsze zakupy i parę losowo wybranych szmatek ![]() 1) skarpetki TkMaxx, rampersy KappAhl, bodziak H&M 2) t-shirty H&M i Next, kurteczka KappAhl, kaloszki No Name 3) dresy Adidas, Next, Gap, H&M 4) wybory tż koszulka z Oskarem z Ulicy Sezamkowej (bo Oskar Lecę nadrabiać
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
a tak w ogole to sprzatamy po remoncie
przyjechala moja mama z pomoca konczy wlasnie myc okna ja szoruje szafy ciekawe kto mnie ptem wyszoruje? na kolanach zapieprzam na szmacie i jestem brudna kosmicznie nigdy mnie sprzatanie tak nie ubrudzilo hehe trzymajcie kciuki zebym nie urodzila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze rozczulają mnie t-shirty z językiem, ale nigdzie nie mogłam trafić, jak już potrzebowałam dla swego dziecia ![]() Patrzę, że postawiłaś też na duże rozmiary....
|
|
#1012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym kotem było tak,że wiedział,że przy mnie dużego psa nie będzie miał, a mały pies to dla niego nie pies ![]() Któregoś dnia zobaczył gdzieś te koty brytyjskie, pokazał mi i powiedział,że to jedyna rasa kota,jaką chciałby mieć-nie był nigdy fanem Nie trzeba było mi powtarzać dwa razy, szybko znalazłam hodowlę a po 3 tygodniach jechaliśmy po Lilę![]() A teraz kocha Lilę, zachwyca się nią Także nawet psiarz może stać się kociarzem i na odwrót
|
|
#1014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja jestem nadgorliwa i lubię sama sobie sprzątać, ale jednak nawet o mycie okien czy szorowanie na kolanach podłóg proszę męża, bo to jednak niebezpieczne.
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
motyl grunt to odpowiedni kompromis. jak to mówią wilk syty i owca cała
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co tym naszym jesiennym szkrabikom zakładać np. na październikowy spacer na główkę i szyję? Jakie czapy - zawiązywane pod szyją? Jakie szaliczki, apaszki?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Tylko pranie nastawiam. Obiad u mamy - lazanie robi i ma dwa ciacha

ma to swoje plusy. A w ogóle jakoś u mnie jest tak, że zanim ktoś mi udzieli jakiejś dobrej rady to się pyta najczęściej czy może to zrobić 

I tylko przez ten strach nie mogę mieć psa. I nie uważam,że koty lub psy są lepsze. Ja po prostu nie mogę mieć psa.A zarówno jedne i drugie mogą być niebezpieczne dla dzieci jeśli nie przypilnuje.