|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Co do wyscia, mnie tez ten temat juz meczyl coraz mocniej i udalo mi sie w ubiegly poniedzialek, uspilam malego i wyskoczylam z kumpelami na kilka godzin na ogrodki, co z tego,, ze jak wrocilam o tej 24 to maly sie obudzil i potem do rana histerie, ale i tak bylo super sie tak odpepnic na kilka godzin. Nie pamietam kiedy ostatnio bylam w miescie wieczorem, zapomnialam jak przyjemnie moze byc, nawet w srodku tygodnia
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za Zbuntowanym nie przepadałam chociaż nie powiedziałabym że ona była brzydka, bardziej ten jej chłop mi nie leżał. Moja ulubiona to było bodajże Serce Klary? Nie jestem pewna tytułu, śpiewali na wstępie Luz Klarita oo, Luz Klarita oo O takiej małej blondyneczce z sierocińca którą wszyscy uwielbiali oprócz córki faceta który ją adoptował żeby się razem bawiły i na początku było jak w Kopciuszku ale na końcu się pokochały i się znalazła matka Klarity która bodajże pracowała w tym sierocińcu ale ze straconą pamięcią i na końcu ją odzyskała i się ożenili z tym facetem i żyli długo i szczęśliwie
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też poproszę Blegerkę o bloga
![]() Charlizz może warto iść do tej pracy? Zawsze to parę groszy... A jak wizyta tatusia?? |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Charliz- normalnie leżę i kwiczę, aż TZ pytał z czego się tak głupkowato śmieje ![]() jeśli chodzi o przepis na zupkę krem z pora to kroję w krążki, podsmażam deliktanie w garnuszku na masełku a potem zalewam bulionem ( zwykle gotuje sama, nie używam kostek), zaprawić słodką śmietaną i zmiksować, można podawać z serem i grzanką czosnkową Lady- jak ślicznie Pietraszko zajada jabłuszko Black- a to ma naprawdę znaczenie czy między dzieciakami będzie 1,2 czy trzy różnicy? gdybym jeszcze raz miała wybierać to bym chciała jak najmniejsza róznicę dlatego strasznie zazdroszczę Authentic ![]() u nas zaczeło się wielkie odliczanie do wyjazdu byliśmy dziś kupić wszystkie niezbędne rzeczy na wyjazd zostaly mi tylko do kupienia zapasy słoiczków dla nas to nie problem się spakować ale ogarnąć tyle rzczy młodego to dopiero koszmarek biorę chyb wszystko łącznie z krzesełkiem bo jedziemy busem więc mam kupę miejsca czyli jeszcze dwa tygodnie |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-dziękuje
Jeśli chodzi o imię to u nas był spontan ![]() Od wieków podobało mi się Jakub a mężowi Kacper-ale niestety nie dało rady akurat tych imion. Przed wyjazdem do porodu myśleliśmy nad Dawidem a o Oskarze tylko były wspominki. No i jak przyszło co do czego nie ustaliliśmy konkretnie a decyzję podjęłam sama. Jak zobaczyłam małego od razu pasowało mi do niego Oskar i tak też został ![]() Dziewczynka byłaby chyba Maja-ale kto wie
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-08-11 o 15:00 |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, chodzi głównie o to, że wolę poczekać i zobaczyć, jak się rozkręci nasz biznes.
2 lata mi odpowiadają, teraz nie chcę jeszcze, a myślę, że w kwietniu byłoby okej. No zobaczymy, zobaczymy...
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fakt, jej menio to byla chodzaca tragedia! ale jak dla mnie - pod tym wlasnie wzgledem pasowali do siebie ![]() Cytat:
czemu nie dalo rady?ale sie obzarlam grila! ![]() przyszlam z mlodym bo histeryje urzadzal, dala cyca, myslalam ze usnie ale gdzie tam - wpierdziela Dady ![]() ------------ zapomnialabym - zrobilam pomidory z serem i jogurtem calej. REWELACJA!!!! zachwytom nie bylo konca! tenkju!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-08-11 o 16:09 |
||
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Pstryniu o ile dobrze kojarzę przed Luz Marią ta babka grała jeszcze w Marii z przedmieścia?
Luz Maria to chyba było takie co chodzili w starodawnych kieckach a w Marii z przedmieścia strasznie mi się podobał wystrój wnętrz na tej hacjendzie I jeszcze kojarzę Posłańca szczęścia o takim ładnym małym chłopcu i jeszcze o takiej dziewczynie z cyrku co kulała na jedną nogę od urodzenia i ją operował taki śliczny lekarz co był w niej zakochany i wyzdrowiała ale ona i tak się kochała w takim co w połowie tych filmów grał główne role chociaż on był zaręczony z taką wredną blondyną. Albo może i żonaty? Czemu teraz takich fajnych telenowel nie kręcą?? ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Teraz będę cały czas myślała jak się ten serial z cyrkiem nazywał bo mi wyleciało z głowy
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kija wujek google mówi że Paloma.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, ten z cyrkiem, to była "Paloma".
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu-już Ci mówię
![]() Jakub dał mój brat swojemu synkowi )A Kacper wabi się mój kundelek-uprzedzając pytania niektórych z was dostałam go już z takim przydomkiemSama dałabym bardziej psowe ![]() No więc sama widzisz ![]() Laski-ale mi się zapalił dynamit w tyłku Wysprzątałam łazienkę-calutkąUmyłam okno w pokoju. Umyłam podłogę-ręcznie(!) nie mopem ![]() Zdjęłam suche pranie i posegregowałam. Umyłam Oskara i uspałam:p Teraz siedzę i pije piwko które dostałam od męża ( chyba na rocznicę ) i zajadam się chipsami o smaku pomidorów w ziołach pyyycha Teraz jeszcze myślę co by zrobić żeby na maksa wykorzystać energię którą posiadam-a rzadko to się zdarza
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłaaaaaaaaam ![]() Edit: Jesteśmy całe,zdrowe,wypoczęte. Ja się za Wami strasznie stęskniłam Pewnie ciężko będzie mi się wbić w temat...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-11 o 18:57 |
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
.
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ręcznie, że na kolanach, czy miotłą i szmata na to? Bo ja tak właśnie zawsze myję.
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Mopów nie cierpię. |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lśni się jak nie powiem co komu A no właśnie-macie jakiś sprawdzony detergent do mycia podłóg? Żeby był fajny połysk? (do podłóg drewnianych). Silver-no w końcu jesteś
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie wogóle nie było mnie w tym wątku a zaraz już będzie nowy.
Nie wiem co u Was ![]() Widziałam tylko że dołączyła do Nas nowa mamusia WITAJ
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zes sie wywczasowala za nas wszystkie chyba co? ![]() ja pierdut, 1,5godz usypiania bąbla!!!!! padnieci jestesmy ale spi
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Yooooooooooooo
silver, kobito, ale żeś się wywczasowała, nie odzwyczaiłaś się od domu?
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że chrzestny pozytywnie zaskoczony [QUOTE=treselle0;42209896 Ja sie boje, ze zadzwonia mi teraz z jakąś, albo up bedzie cos miało Z drugiej strony boje sie, ze nie zadzwonia i bede wieczna bezrobotna, a kasa potrzebna![]() dzień dobry z tesciówą teraz bym w zyciu małego nie zostawiła, bo mam takie nerwy na nią jak stąd do Budapesztu, moja mama ma swoją działalnosc i w sumie tylko niedziele ma luzne i środy po południu.... ni w pi.z.de ni w oko i nie pojdzie do przedszkola ![]() w sumie to tak srednio- tzn Bartosz mi sie podobało dopóki nie namnożyło sie Bartoszów jak mrówków chciałam Michała, ale ustąpiłam męzowi a dla dziewczynki miała byc Hanna, choc tz chciał Natalie, nie bardzo mi sie podoba a juz nigdy w zyciu nie wchodziłaby w gre Agnieszka (Szaja, ajm sory ) nie cierpie tego imienia a raczej jednej takiej o tym imieniu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam Cywila, owczarka niemieckiego długowłosego zresztą, czy byłoby możliwe, żeby mundurowy miał innego? ![]() ale pałera dostałas mąż nie powinien narzekac jesli zostało ci na niego chociaz 1/10 zapału ![]() Cytat:
a ja po południu smignęłam z małym do rodziców, wrócilismy to szybka kąpiel jedzonko i padl w dwie minuty ![]() KIJA kochałam Luz Klarite ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- LADY- nie zaznaczyło mi cytowania- Pietraszkowy lowelas, ze fiu fiu fiu ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- jasna cholera! zapomniałam o licytacji jaką sobie zaobserwowałam |
|||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
oooo, Silver na pasku- pewnie nadrabia
![]() a ja spadam, nie bede do siebie gadac
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczasowałam się prawie 1,5 miesiąca Więc naprawdę bardzo odzwyczaiłam się od domu. Będzie mi brakować tego że codziennie rano jadłam sobie śniadanko i piłam kawkę na tarasie i tego że od razu wychodziłam do ogrodu. I praktycznie cały dzień byłam z Darią na dworze. Ehhh...no ale ileż można się wczasować
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
meduza, nieźle Ci t, przywaliła, jak łysy o beton
a moja po dziesiejszym poranku, sie zrehabilitowała ![]() pojechalismy z t. do CH, na lody i poszalała kupiła mi dwie bluzki. i Julce w smyku ubranek za 100, a sporo wyszło po są przeceny fajne CO do imienia, to my z małżem od dawna mówilismy, że jak kiedyś bedziemy mieli córcie to bedzie Julka. Ja później chciałam Blanke, albo Amelke, ale on sie nie zgadzał ![]() i został Julasek. Ale teraz jak na nią patrze, to chyba inne imie by do niej nie pasowało ![]() i siadamy co nieco
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydałoby się jakieś streszczenie co tam u Was
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja myśle stanowczo wystarczy!w związku z zaniedbaniem nas, to w ramach rekompensaty wklejaj wczasowe fotki. a nadrabiac duzo nie musisz, bo charlizz streszczenie walneła
|
|
#4197 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
No właśnie im dłużej o tym myślę, tym coraz bardziej to rozważam. Bo kurka, zawsze mogę zrezygnować, a nawet jakby mi wpadło tylko 3k za miesiąc...mogę odłożyć i na pewno kiedyś się przyda. Kurka nie wiem już, jak chciałam tę robotę to nie, a jak nie chciałam to jednak jest. Ech Cytat:
|
||
|
|
|
#4198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za pietraszkowego komemta Cytat:
![]() dlatego kupujemy albo budujemy sie za 5 lat ![]() Cytat:
i w koncu cos dla Julaska! a Julas nie bylby Julasek gdyby byla Blaneczka ![]() widzisz, a Pietraszko dalej nie siedzi! a tak sie martwilas!!! mialam isc biegac i co?! ipod mi padl!!!!!!!!!!! chyba pojde po 21 bo na rmf max puszczaja ibize tylko zeby Pietraszko sie nie obudzil
|
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ona tak siedzie chwiejnie dosyc, podpiera się rączami, juz próbuje jedną rączką się bawić a drugą podpierać, no ale najwazniejsze, że zaczeła coś w tym kierunku i mam nadzieje, ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ![]() mam zamiar wystawic ubranka na allegro, mam sporo z carters, wiec mam nadzieje, ze je opchne. Sylwietta Tyś doświadczona, dajesz na aukcje czy na KP? i czy w zestawach czy na sztuki? help me please ![]()
|
|
|
#4200 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze warto sprobowac a gdyby cos nie tak to zawsze mozesz zrezygnowac Cytat:
fajna roznica beda sie razem bawic powiem Wam ze 4 lata to juz duzp jak male dzieci na takim przykladzie jest u mnie kuzynka lat 16 moja siostra lat 12 i chrzesniak meza lat 8 i wiadomo w pewnych kwestiach ok pograja sie razem dziewczyny pogadaja powłóczą sie ale jednak 16 to juz bardziej ze tak powiem dorosła a znowu dla 12 8 latek to juz tez troche za mlody bo ona juz tez swoje kolezanki swoje sprawy itp mysle ze dwa lata to taka fajna roznica pieknie jecie Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do Julaska Julasek pasuję jak tralala i nie wyobrażam sobie innego imienia dla Niej |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

dlatego najlepiej z niej korzystac jak sie czyta ksiazke
jejkuuuuu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pyyycha

padnieci jestesmy 
Z drugiej strony boje sie, ze nie zadzwonia i bede wieczna bezrobotna, a kasa potrzebna