Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 20:30   #1321
judkama
Zakorzenienie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

Nic mi niewiadomo o podnozku. Ale ikea ma w ofercie chyba takie rosnace z dzieckiem i z podnozkiem.

Nie to jednak nie w ikei widzialam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:39
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:41   #1322
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

tez we mnie dojrzewa ta myśl. Tym bardziej że dwa dni pod rząd nie zjadła mojej zupki, zblendowanej na kawałki. Myślałam że może nie ma apetytu, ale jak jej dałam kromke chleba z masłem i wędliną to wszamała całą a wczoraj nagarnęła sobie łapkami zupkę z miski i też tak zjadła trochę
Może potrzebuje więcej samodzielności?
nie pomogę bo sama jestem zagubiona bywają dni że je, bywają że nie
raz na jakiś czas, dla odmiany mu tak podaję owoce albo warzywa
jedyne co widzę i wy też to obserwujecie - chętnie zjada to co my jemy i chce jeść kiedy my

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
no właśnie też się zastanawiam. U nas TV jest włączone praktycznie cały czas i nie powiem - młoda nieraz sobie patrzy na bajki spokojnie.
ja za to odkąd Jan sie urodził cały dzień z nim bez tv siedzę, w tle leci kanał muzyczny (swoją drogą ten którego słuchałam całą ciążę) ale ekran jest wyłączony
jakoś tak nawet nie mam czasu w ciągu dnia żeby przed tv posiedzieć

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Jagna jeszcze zapomniałam, ty się nie stresuj Jan też się gibał i gibał i gibał aż w końcu czwartek się gibał a piątek siedział kilka minut stabilnie
przyjdzie i na Ulę pora

a tak w ogóle to kiedy dziecko można posadzić w spacerówce jak samo już siądzie bez niczyjej pomocy czy jak siedzi posadzone
bo Jan mówiąc szczerze nadal leży w wózku, może z 4 razy skorzystał z opcji półleżącej

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:43
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:55   #1323
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Ja to wcale TV nie oglądam ostatnio, nie pamiętam kiedy mieliśmy telewizor w domu włączony
Czasem wieczorem mąż coś ogląda, ale mnie jakoś nic a nic ostatnio nie ciągnie, poza tym tam nic nie ma, niby mamy milion hbo i innych, ale tam ciągle jedno i to samo, poza tym coś nam śnieży bo talerz się chyba przekręcił i jakoś tak nie po drodze nam coś z tym zrobić
Ja to od netu jestem uzależniona, nie pamiętam kiedy wyłączałam laptopa ostatnio, tylko go usypiam czasami No i od kina, ale ostatnio to tylko multibabykino mi zostało :/

Co do wózka - to Franek już dawno się zaczął buntować przeciwko leżeniu, gondola poszła w odstawkę w maju już jakoś, pod koniec chyba. I od początku jeździ na półleżąco w spacerówce, chyba że śpi to wtedy na płasko. A teraz, jak już stabilnie siedzi (nie siada) to czasem normalnie na siedząco jeździ. Ale tak jak mówię, od jakiegoś miesiąca bardzo ładnie stabilnie sam siedzi.
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:01   #1324
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Się mogą zrobić. Poproszę specyfikację na fb

Nie wkręcaj gupolu.
już piszę

dla mamy i dla Ciebie za cierpliwość do M

Cytat:
dajesz młodej chlebek z masłem i wędlinką? A ja się zastanawiałam co można dać młodej z naszego jedzenia i myślałam, że praktycznie nic
dałam pierwszy raz. I chyba wprowadzę to do stałego menu, bo się jej podobało bardzo tym bardziej że pomidorki już czerwienieją w przydomowej szklarni

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Muszę je na allegro opchnąć i wymienić na coś minimalistycznego co się da w mig wyczyścić.
poszukać Ci jakiegoś?

Cytat:
Znam też osoby, które w ogóle nie sadzają dziecka tylko czekają aż same usiądą (np. 10-11 mies.) i nie wiedzą nawet czy wcześniej dziecko potrafi siedzieć samo
wiesz ja też małej na siłę nie podsadzam, ale od czasu do czasu, tak kontrolnie dla sprawdzenia.....:rolleyes :

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Teraz w piatek bedziemy konsultowac rytm dnia, zabawy. Bedziemy bez dzieci, wiec nam wszystko na spokojnie wytlumaczy
dawaj nam znać na bieżąco

Cytat:
"Pocoyo"
oglądałam to jak leciało w tivi swego czasu Uwielbiam go, jest uroczy

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
przyjdzie i na Ulę pora

a tak w ogóle to kiedy dziecko można posadzić w spacerówce
dzięki

Ula czasami jeździ posadzona, bo by nie uleżała na leżąco w wózku jeździ na półleżąco, bo i tak podnosi łepek i ogląda świat. Tyle że generalnie nie spędza w tym wózku jakoś dużo czasu dziennie, bo jak jesteśmy na ogrodzie to leży na macie, na trawie. Na całkiem siedząco jest jak ją karmię w wózku czasami

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:07   #1325
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
poszukać Ci jakiegoś?

Ja sobie sama zaraz znajdę

Cytat:
oglądałam to jak leciało w tivi swego czasu Uwielbiam go, jest uroczy
O widzisz, to ja nawet nie wiedziałam że to grali w tv. Ale jest urocze Raz próbowałam obejrzeć teletubisie i uznałam że to durne
Stary 2013-08-11, 21:16   #1326
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Znam też osoby, które w ogóle nie sadzają dziecka tylko czekają aż same usiądą (np. 10-11 mies.) i nie wiedzą nawet czy wcześniej dziecko potrafi siedzieć samo
Mój Oliwier usiadł sam ortopeda nam właśnie mówił, żeby nie sadzać, póki nie usiądzie.
Cytat:
no ja właśnie nie wiem. Też młodej nie chciałam uczyć butli i też pije z kubka (doidy cup). Trochę się jeszcze rozlewa, ale coś tam się napije.

a jak planujesz młodego od piersi odstawić bez butli? Bo on cyckowy? Da się jakos? Ja właśnie myślałam, że po roku to z kubka pociągnie zamiast UU
Moja siostrzenica od 5 m-ca piła mleko z niekapka, bo butli nie uznawała. Też miałam uczyć do kubka od razu, ale że mieliśmy przymusowe odstawianie i butelkę zaakceptował szybciej niż kubeczek, to już tak zostało.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:30   #1327
dzika_kaka
Zakorzenienie

Majka, Jagna której mąż gadał z moim M o Battlefield?!
Co M dzisiaj kupił? No co kupił?

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja jestem dla Ciebie szczupła czy gruba
Jesteś z obozu chudzielców ale przełamałam się i Cię lubię

Cytat:
stałam się utrzymanką własnego męża, co mnie lekko frustruje
Z mojej perspektywy ciut łatwiej chyba być utrzymanką własnego męża niż 'konkubenta'

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za życzenia
I ode mnie

Cytat:
A właśnie, jeszcze pragnę dołączyć do grona niezadowolonych z krzesełek do karmienia :/
Tzn samo krzesełko jest spoko, ładne, super dla kogoś kto chce "karmić" Maluszka. Do BLW się nie nadaje :/
Te które próbowały, to wiedzą, że 90% jedzenia ląduje na podłodze, na krzesełku, w zagłębieniu szyjnym, po bokach bobasa, tylko nie w buzi A to krzesełko jest takie "komfortowe" tzn ma milion zakamarków i beznadziejnie się wydłubuje z nich brokuły :/
Tym samym ogłoszenie parafialne: sprzedam krzesełko chicco polly magic, ktoś chce?
Muszę je na allegro opchnąć i wymienić na coś minimalistycznego co się da w mig wyczyścić.
Cytat:
Polecam antilop z ikei
Toż samo chciałam zaproponować
I toż samo zamierzam zakupić. Pierdzielę, sprzedam tego naszego kolosa dziadowskiego i kupię coś mega prostego co raz dwa można szmatką przetrzeć.
Kwestia podnóżka jakoś mi do głowy nie wpadła - myślę po prostu pojechać z Ewą do Ikei, wsadzić na żywioł i zaobserwować reakcję

Cytat:
Dziś dałam młodej trochę marchewki z groszkiem, takiej trochę zaciąganej mąką. Paszczę otwierała, aż w szoku byłam. A samej marchewy to nie bardzo...
Moja też samej marchewy nie chciała ale z gołąbkiem jej smakowała

Uwaga kupiłam 12 słoiczków na przetwory owocowe oraz pudełeczka do mrożenia obiadków. We wtorek uderzam na bazar po świeżą cielęcinkę i gotuję obiady a la T'ai Plus chcę zrobić do tych słoiczków przecier morelowy.
Po moich przygodach z ogórkami ect...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:30   #1328
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
straciłaś rachubę tak?

I zaczynam sie wkręcać że jeszcze nie siedzi JAk ją posadzę to się giba jak pijaczyna a 7,5 miesiąca nam minęło
nom, ale właśnie pytałam i dobrze pamiętam że mamy BMW i jeszcze coś, a to drugie już zapomniałam jakieś włoskie coś dziwna nazwa

ej! Daśko za 2 dni kończy 8 m-cy i też nie siedzi też się giba, ale jakoś się nie przejmuję

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

A nie możesz też się zapisać na obiady w szkole?
mogę, ale niestety nie mają w ofercie wege diety

Cytat:

dajesz młodej chlebek z masłem i wędlinką? A ja się zastanawiałam co można dać młodej z naszego jedzenia i myślałam, że praktycznie nic

wiadomo, że my jemy inne rzeczy niż warzywa bez przypraw i przypuszczam, że młodej by coś takiego bardziej smakowało niż mdłe zupki warzywne...
ja daję popróbować prawie wszystkiego, poza nabiałem i ostrym

Cytat:

Dziekuje Wam za wszystkie slowa wsparcia, naprawde to mi duzo daje.
Jestescie naprawde kochane, a ja Was tak zaniedbalam ostatnio....
Stalyscie sie blizsze niz przyjaciolki w realu.

Teraz w piatek bedziemy konsultowac rytm dnia, zabawy. Bedziemy bez dzieci, wiec nam wszystko na spokojnie wytlumaczy
oj tam, miałaś ważniejsze rzeczy na głowie

ciekawe co Wam wymyśli
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:32   #1329
dzika_kaka
Zakorzenienie

A i chciałam pochwalić moją córkę, która dzisiaj dzielnie wytrwała na zakupach w kerfie w nosidle Stwierdziłam, że nie chce mi się na każe zakupy tachać tej kosiary naszej wielkiej i czas młodzież do nosidła przyzwyczaić, bo na wywczasie skorzystaliśmy z niego słownie dwa razy Pomarudziła troszkę ale dała radę

Stary 2013-08-11, 21:34   #1330
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusi

Cytat:
Kala Ty jestes z Bydgoszczy?????

Nom, z bydgoszczy

Wrocilismy do domu od rodzicow mych. Czy Wasze dziecia tez maja problem z zasnieciem w innych miejscach? Bo moja to masakra jakas. Drzemki ok, ale na nocne spanie to nie chce zasnac.

Stary 2013-08-11, 21:37   #1331
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Co M dzisiaj kupił? No co kupił?

Po moich przygodach z ogórkami ect...

ej!!!!!!! to mi właśnie przypomniało że miałam kosztować Waszych ogórasków na wywczasach
Stary 2013-08-11, 21:38   #1332
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.

Nigdy nie wyjeżdżaliśmy jeszcze z noclegiem, więc nie wiem, jakby się zachowywał. Kiedyś byliśmy na grillu i próbowałam uśpić go w wózku, to potraktował jak dzienną drzemkę i spał tylko pół godziny.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:38   #1333
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
A i chciałam pochwalić moją córkę, która dzisiaj dzielnie wytrwała na zakupach w kerfie w nosidle Stwierdziłam, że nie chce mi się na każe zakupy tachać tej kosiary naszej wielkiej i czas młodzież do nosidła przyzwyczaić, bo na wywczasie skorzystaliśmy z niego słownie dwa razy Pomarudziła troszkę ale dała radę
Moja w nosidle swego czasu spala, bo ją w nim usypialismy. Inaczej nie chciala zasnac nam

Stary 2013-08-11, 21:41   #1334
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.

Cytat:

Cytat:

Wrocilismy do domu od rodzicow mych. Czy Wasze dziecia tez maja problem z zasnieciem w innych miejscach? Bo moja to masakra jakas. Drzemki ok, ale na nocne spanie to nie chce zasnac.

Adaś na wczasach zasypiał bez problemu
Stary 2013-08-11, 21:43   #1335
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
mój

za przetwory :d

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
nom, ale właśnie pytałam i dobrze pamiętam że mamy BMW i jeszcze coś, a to drugie już zapomniałam jakieś włoskie coś dziwna nazwa

Cytat:
A i chciałam pochwalić moją córkę, która dzisiaj dzielnie wytrwała na zakupach w kerfie w nosidle

Cytat:
ej!!!!!!! to mi właśnie przypomniało że miałam kosztować Waszych ogórasków na wywczasach
moje znikły w trakcie wyjazdu, więc byś nie jednak pokosztowała

Stary 2013-08-11, 21:44   #1336
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dziecia tez maja problem z zasnieciem w innych miejscach? Bo moja to masakra jakas. Drzemki ok, ale na nocne spanie to nie chce zasnac.
Ewa zasypia wszędzie tak samo.
Byłyśmy na działce u dziadków, u znajomych i nad morzem i wszędzie spała jak w domu. Jak leżała w szpitalu jak miała miesiąc też spała całkiem ładnie.

Cytat:
Moje są jednak smaczne - jeden z moich pedałków jest kucharzem i jak ostatnio u nas byli dałam mu spróbować i się zajadał aż mu dałam na wynos dwa słoiki

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
mój

Nie dość, że 70zł w plecy to jeszcze nie robi tego co miał robić

Stary 2013-08-11, 21:48   #1337
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa zasypia wszędzie tak samo.

Nie dość, że 70zł w plecy to jeszcze nie robi tego co miał robić
jak tak pomyślę to Ule też. Nie ma większych problemów (tfu! tfu!)

cierp, tak jak ja

Stary 2013-08-11, 21:48   #1338
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Ja to wcale TV nie oglądam ostatnio, nie pamiętam kiedy mieliśmy telewizor w domu włączony
Czasem wieczorem mąż coś ogląda, ale mnie jakoś nic a nic ostatnio nie ciągnie, poza tym tam nic nie ma, niby mamy milion hbo i innych, ale tam ciągle jedno i to samo, poza tym coś nam śnieży bo talerz się chyba przekręcił i jakoś tak nie po drodze nam coś z tym zrobić
Ja w tv to gotowe na wszystko oglądam nieraz jak mloda spi, ale to z dysku przenosnego. Bo w tv to faktycznie nic nie ma. Albo wlasnie kanal muzyczny, ale nie pomyslalam zeby ekran wylaczyc. No i mini mini. Mloda czasami sie zapatrzy, ale najspokojniejsza jest jak spiewaja piosenki jakies

Stary 2013-08-11, 21:50   #1339
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek uderzam na bazar po świeżą cielęcinkę i gotuję obiady a la T'ai

Cytat:

Cytat:

w sumie tak żeby na noc to tylko na małych wakacjach nad jeziorem byliśmy i spał normalnie
i raz sam u moich rodziców był na noc

mamy jeszcze jedną taką malutką umiejętność od kilku dni
jak jest pora butli to sadzam Jana w leżaczku, daję butelkę i je sam
oczywiście 4 razy dłużej to zajmuje bo się rozgląda albo po 100 razy wkłada smoka i wyrywa z buzi rozchlapując mleko dookoła
no ale sam
Stary 2013-08-11, 22:01   #1340
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Z mojej perspektywy ciut łatwiej chyba być utrzymanką własnego męża niż 'konkubenta'
Mąż, konkubent, jeden pies. Jak się z kimś spędza życie to moim zdaniem wszystko jedno jak się go nazwie Ale frustruje mnie ta myśl, mimo że i tak mamy wspólną kasę, to jednak zawsze czułam się niezależna i jakiś zaskórniaki miałam. I chociaż wiem, że on mi nie da odczuć że mam mniejsze prawa, mniej do powiedzenia itp, to jakoś i tak czuję się jak wtedy kiedy byłam w liceum i nie zarabiałam. A nie, nawet nie, bo chociaż korki dawałam, a teraz póki co nic

Cytat:
Kwestia podnóżka jakoś mi do głowy nie wpadła - myślę po prostu pojechać z Ewą do Ikei, wsadzić na żywioł i zaobserwować reakcję
Ja właśnie u dziadków Franka zauważyłam że on nie ma o co oprzeć stópek i tak majta. No i bym chciała chyba drewniane

Cytat:

Cytat:
My niepedagogicznie śpimy z Franusiem w naszym łóżku, więc dla niego "jego miejscem do spania" jest miejsce obok mamy i taty i blisko cyca, wszystko jedno czy to u nas w domu czy gdziekolwiek, a tych noclegów poza domem zaliczył już kupę.
Stary 2013-08-11, 22:05   #1341
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
cierp, tak jak ja
Aj kil ju

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
mamy jeszcze jedną taką malutką umiejętność od kilku dni
jak jest pora butli to sadzam Jana w leżaczku, daję butelkę i je sam
oczywiście 4 razy dłużej to zajmuje bo się rozgląda albo po 100 razy wkłada smoka i wyrywa z buzi rozchlapując mleko dookoła
no ale sam
Ewson też wcina sam. Chociaż level niżej trochę, bo nie sama na leżaczku a u taty na kolanach. Ale butlę trzyma sama. Chociaż cwana jest i udaje, że nie czai o co cho i tż jej musi tłumaczyć

Spadam na dzisiaj. Muszę odespać podróż. No i tż mnie znowu nagabuje Idę udawać twardy sen

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Mąż, konkubent, jeden pies. Jak się z kimś spędza życie to moim zdaniem wszystko jedno jak się go nazwie Ale frustruje mnie ta myśl, mimo że i tak mamy wspólną kasę, to jednak zawsze czułam się niezależna i jakiś zaskórniaki miałam. I chociaż wiem, że on mi nie da odczuć że mam mniejsze prawa, mniej do powiedzenia itp, to jakoś i tak czuję się jak wtedy kiedy byłam w liceum i nie zarabiałam. A nie, nawet nie, bo chociaż korki dawałam, a teraz póki co nic

My niepedagogicznie śpimy z Franusiem w naszym łóżku, więc dla niego "jego miejscem do spania" jest miejsce obok mamy i taty i blisko cyca, wszystko jedno czy to u nas w domu czy gdziekolwiek, a tych noclegów poza domem zaliczył już kupę.
Niby jeden ale nie do końca. Gdyby to nie stanowiło żadnej różnicy instytucja małżeństwa nie miałaby większego znaczenia

My właśnie od dzisiaj zaprzestajemy tego 'niepedagogicznego' spania. Mam mocne postanowienie odkładania Ewy w nocy po każdym karmieniu do łóżeczka. I przygotowuję butlę z wodą, żeby ją oduczać od tego nocnego wstawania. Eh ciężkie dni przed nami

Stary 2013-08-11, 22:14   #1342
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Co do ruchu obrotowego, to ciagle krecenie sie, bieganie w kolko bylo sygnalem ze wlasnie jest cos nie tak. Mozg dawal znac ze pewna sfwra nie dziala tak jak trzeba.
Wmawiano mi wczesniej ze jest po prostu napobudliwy i musi sie wyszalec

Już rozumiem. Myślałam, że chodzi o urządzenia typu karuzela, że nie wplywają dobrze.

---

Odnośnie krzesełka Antilope - to ja jestem bardzo zadowolona z niego. A tak jak pisałam przetestowaliśmy je na urlopie. Moim zdaniem dziecko ma dobrą pozycję do blw, bo nie kładzie się na nim tylko jest podparte.Dlatego raczej polecałabym je dzieciom, które już siedzą. Polecam dokupić tę podkładkę pod plecy, żeby dziecku było wygodniej - jest do kompletu, ale kupuje się osobno tak jak tackę. Z tym, że ona jest materiałowa. Co do podnóżka to nie wiem czy można dokupić, ale Izie to absolutnie nie przeszkadza. A też sobie lubi pomajtać nimi Zresztą w huśtawce ma tak samo i nawet potrafi w niej usnąć A ona jest z tych co jak jej się nie podoba to jest awantura i trzeba ją natychmiast wyciągnąć.

Dodam, że jak byliśmy na urlopie to było też tam krzesełko drewniane jakiejś innej firmy- bardzo podobne do tego z Ikei, ale było coś źle w nim wyprofilowane i było jej niewygodnie - szybko zaczynała się wiercić i chciała, żeby ją wyciągnąć. Także polecam przymierzyć się z dzieckiem przed zakupem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:18   #1343
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
moje znikły w trakcie wyjazdu, więc byś nie jednak pokosztowała
Cytat:
Moje są jednak smaczne - jeden z moich pedałków jest kucharzem i jak ostatnio u nas byli dałam mu spróbować i się zajadał aż mu dałam na wynos dwa słoiki
w związku z powyższym chyba trzeba zorganizować kolejny zlot z ogórkami i większą ilością koleżanek forumowych
Stary 2013-08-11, 22:21   #1344
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ewson też wcina sam. Chociaż level niżej trochę, bo nie sama na leżaczku a u taty na kolanach. Ale butlę trzyma sama. Chociaż cwana jest i udaje, że nie czai o co cho i tż jej musi tłumaczyć
a to Jan dopiero ogarnął widzisz
chociaż mam pewne podejrzenia że umiał tylko był leniwy i udawał wiesz
Stary 2013-08-11, 22:41   #1345
jagnna
Zakorzenienie

Ide spać
do jutra

Stary 2013-08-12, 00:21   #1346
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:

moja też nie siedzi a za tydzień w poniedziałek skończy 8 miesięcy. Posadzona siedzi coraz stabilniej, ale też leci do przodu po chwili albo do tyłu albo na boki...na brzuchu jak chce to się przesuwa troszkę, na plecy i z powrotem też umie, ale nie zawsze sie jej chce i się wkurza jak za długo moja też nie doszła do tego, że można samodzielnie usiąść i się zastanawiam czy w ogóle na to wpadnie stoi już bardzo mocno na nogach, ale jej nie puszczam, bo sie boję, że runie jakoś niefortunnie i coś jej się stanie. A czy sama wpadnie na to, że można się podciągnąć do stania to też nie wiem

bo niby prawidlowo jest tak ze maluch powienien zaczac raczkowac i dopiero z pozycji do raczkowania jest prawidlowy siad na pupe.
Ja moja zaczelam sadzac na chwile wlasnie jak juz ta pozycje opanowala( nie raczkowanie), i z siadu sie nauczyla najpierw przechodzic do "raczka" a pozniej odwrotnie, siadac.

Ktora jeszcze ma problem z krzeselkiem?
Chicco nie polecamy

Judka

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Nie mam telwizora

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:45   #1347
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziwczynt. skąd wziełyście tą mobilna wersje wizaz? ja też chce.
u nas niedziela mineła wyjatkowo miło. TŻ byył z nami cały dzień nawet wykąpał mała i ją nakarmil. troche później było mi przykro przez niego ale olałam to . teraz malutka śpi. w czwartek może bedziemy mieli gości. Tylko mam nadzieje że teściowa nie wkurzy się na mnie za to
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:53   #1348
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziwczynt. skąd wziełyście tą mobilna wersje wizaz? ja też chce.
u nas niedziela mineła wyjatkowo miło. TŻ byył z nami cały dzień nawet wykąpał mała i ją nakarmil. troche później było mi przykro przez niego ale olałam to . teraz malutka śpi. w czwartek może bedziemy mieli gości. Tylko mam nadzieje że teściowa nie wkurzy się na mnie za to

Jak wchodzisz na wizaż przez tel to się pyta czy chcesz ściągnąć tapatalka, przynajmniej u mnie pytał. Możesz też wejść bezpośrednio do sklepu play jak masz androida czy do apple store czy jaki tam masz OS i sobie pobrać, nie wiem czy free jest czy nie, bo nie korzystam.

Dlaczego teściowa miałaby się wkurzyć za gości? W końcu skoro tam mieszkasz, to przecież też Twój dom!
Stary 2013-08-12, 08:07   #1349
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja jak weszłam na wizaż przez tel to nicnie wyskoczyło o tym
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:14   #1350
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ja jak weszłam na wizaż przez tel to nicnie wyskoczyło o tym
No to tak jak pisałam, albo sobie pobierz ze sklepu jaki tam masz, albo w googla wpisz tapatalk i tędy pobierz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości