|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Nic mi niewiadomo o podnozku. Ale ikea ma w ofercie chyba takie rosnace z dzieckiem i z podnozkiem.
Nie to jednak nie w ikei widzialam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-08-11 o 20:39 |
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
raz na jakiś czas, dla odmiany mu tak podaję owoce albo warzywa jedyne co widzę i wy też to obserwujecie - chętnie zjada to co my jemy i chce jeść kiedy my Cytat:
jakoś tak nawet nie mam czasu w ciągu dnia żeby przed tv posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Jagna jeszcze zapomniałam, ty się nie stresuj Jan też się gibał i gibał i gibał aż w końcu czwartek się gibał a piątek siedział kilka minut stabilnie ![]() przyjdzie i na Ulę pora a tak w ogóle to kiedy dziecko można posadzić w spacerówce jak samo już siądzie bez niczyjej pomocy czy jak siedzi posadzone ![]() bo Jan mówiąc szczerze nadal leży w wózku, może z 4 razy skorzystał z opcji półleżącej
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-11 o 20:43 |
||
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Ja to wcale TV nie oglądam ostatnio, nie pamiętam kiedy mieliśmy telewizor w domu włączony
![]() Czasem wieczorem mąż coś ogląda, ale mnie jakoś nic a nic ostatnio nie ciągnie, poza tym tam nic nie ma, niby mamy milion hbo i innych, ale tam ciągle jedno i to samo, poza tym coś nam śnieży bo talerz się chyba przekręcił i jakoś tak nie po drodze nam coś z tym zrobić ![]() Ja to od netu jestem uzależniona, nie pamiętam kiedy wyłączałam laptopa ostatnio, tylko go usypiam czasami No i od kina, ale ostatnio to tylko multibabykino mi zostało :/Co do wózka - to Franek już dawno się zaczął buntować przeciwko leżeniu, gondola poszła w odstawkę w maju już jakoś, pod koniec chyba. I od początku jeździ na półleżąco w spacerówce, chyba że śpi to wtedy na płasko. A teraz, jak już stabilnie siedzi (nie siada) to czasem normalnie na siedząco jeździ. Ale tak jak mówię, od jakiegoś miesiąca bardzo ładnie stabilnie sam siedzi. |
|
|
|
#1324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
już piszę
![]() dla mamy i dla Ciebie za cierpliwość do M ![]() Cytat:
tym bardziej że pomidorki już czerwienieją w przydomowej szklarniCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
oglądałam to jak leciało w tivi swego czasu Uwielbiam go, jest uroczy![]() Cytat:
Ula czasami jeździ posadzona, bo by nie uleżała na leżąco w wózku jeździ na półleżąco, bo i tak podnosi łepek i ogląda świat. Tyle że generalnie nie spędza w tym wózku jakoś dużo czasu dziennie, bo jak jesteśmy na ogrodzie to leży na macie, na trawie. Na całkiem siedząco jest jak ją karmię w wózku czasami
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie sama zaraz znajdę ![]() O widzisz, to ja nawet nie wiedziałam że to grali w tv. Ale jest urocze Raz próbowałam obejrzeć teletubisie i uznałam że to durne
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Majka, Jagna
której mąż gadał z moim M o Battlefield?! ![]() Co M dzisiaj kupił? No co kupił? ![]() Jesteś z obozu chudzielców ale przełamałam się i Cię lubię ![]() Z mojej perspektywy ciut łatwiej chyba być utrzymanką własnego męża niż 'konkubenta' ![]() I ode mnie Cytat:
I toż samo zamierzam zakupić. Pierdzielę, sprzedam tego naszego kolosa dziadowskiego i kupię coś mega prostego co raz dwa można szmatką przetrzeć. Kwestia podnóżka jakoś mi do głowy nie wpadła - myślę po prostu pojechać z Ewą do Ikei, wsadzić na żywioł i zaobserwować reakcję ![]() Cytat:
![]() Uwaga kupiłam 12 słoiczków na przetwory owocowe oraz pudełeczka do mrożenia obiadków. We wtorek uderzam na bazar po świeżą cielęcinkę i gotuję obiady a la T'ai Plus chcę zrobić do tych słoiczków przecier morelowy.Po moich przygodach z ogórkami ect...
|
||
|
|
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś włoskie coś dziwna nazwaej! Daśko za 2 dni kończy 8 m-cy i też nie siedzi ![]() mogę, ale niestety nie mają w ofercie wege diety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe co Wam wymyśli |
|||
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
A i chciałam pochwalić moją córkę, która dzisiaj dzielnie wytrwała na zakupach w kerfie w nosidle
Pomarudziła troszkę ale dała radę |
|
|
|
#1330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusi
Cytat:
![]() Wrocilismy do domu od rodzicow mych. Czy Wasze dziecia tez maja problem z zasnieciem w innych miejscach? Bo moja to masakra jakas. Drzemki ok, ale na nocne spanie to nie chce zasnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.
Nigdy nie wyjeżdżaliśmy jeszcze z noclegiem, więc nie wiem, jakby się zachowywał. Kiedyś byliśmy na grillu i próbowałam uśpić go w wózku, to potraktował jak dzienną drzemkę i spał tylko pół godziny.
|
|
|
|
#1333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.
Cytat:
![]() ![]() Adaś na wczasach zasypiał bez problemu |
|
|
|
|
#1335 | |||
|
Zakorzenienie
|
mój
![]() ![]() za przetwory :dCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłyśmy na działce u dziadków, u znajomych i nad morzem i wszędzie spała jak w domu. Jak leżała w szpitalu jak miała miesiąc też spała całkiem ładnie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- ![]() Nie dość, że 70zł w plecy to jeszcze nie robi tego co miał robić
|
||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierp, tak jak ja ![]()
|
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i raz sam u moich rodziców był na noc mamy jeszcze jedną taką malutką umiejętność od kilku dni ![]() jak jest pora butli to sadzam Jana w leżaczku, daję butelkę i je sam ![]() oczywiście 4 razy dłużej to zajmuje bo się rozgląda albo po 100 razy wkłada smoka i wyrywa z buzi rozchlapując mleko dookoła no ale sam
|
|||
|
|
|
#1340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale frustruje mnie ta myśl, mimo że i tak mamy wspólną kasę, to jednak zawsze czułam się niezależna i jakiś zaskórniaki miałam. I chociaż wiem, że on mi nie da odczuć że mam mniejsze prawa, mniej do powiedzenia itp, to jakoś i tak czuję się jak wtedy kiedy byłam w liceum i nie zarabiałam. A nie, nawet nie, bo chociaż korki dawałam, a teraz póki co nic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My niepedagogicznie śpimy z Franusiem w naszym łóżku, więc dla niego "jego miejscem do spania" jest miejsce obok mamy i taty i blisko cyca, wszystko jedno czy to u nas w domu czy gdziekolwiek, a tych noclegów poza domem zaliczył już kupę. |
|||
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aj kil ju
Cytat:
![]() Spadam na dzisiaj. Muszę odespać podróż. No i tż mnie znowu nagabuje Idę udawać twardy sen ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() My właśnie od dzisiaj zaprzestajemy tego 'niepedagogicznego' spania. Mam mocne postanowienie odkładania Ewy w nocy po każdym karmieniu do łóżeczka. I przygotowuję butlę z wodą, żeby ją oduczać od tego nocnego wstawania. Eh ciężkie dni przed nami
|
||
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już rozumiem. Myślałam, że chodzi o urządzenia typu karuzela, że nie wplywają dobrze. --- Odnośnie krzesełka Antilope - to ja jestem bardzo zadowolona z niego. A tak jak pisałam przetestowaliśmy je na urlopie. Moim zdaniem dziecko ma dobrą pozycję do blw, bo nie kładzie się na nim tylko jest podparte.Dlatego raczej polecałabym je dzieciom, które już siedzą. Polecam dokupić tę podkładkę pod plecy, żeby dziecku było wygodniej - jest do kompletu, ale kupuje się osobno tak jak tackę. Z tym, że ona jest materiałowa. Co do podnóżka to nie wiem czy można dokupić, ale Izie to absolutnie nie przeszkadza. A też sobie lubi pomajtać nimi Zresztą w huśtawce ma tak samo i nawet potrafi w niej usnąć A ona jest z tych co jak jej się nie podoba to jest awantura i trzeba ją natychmiast wyciągnąć.Dodam, że jak byliśmy na urlopie to było też tam krzesełko drewniane jakiejś innej firmy- bardzo podobne do tego z Ikei, ale było coś źle w nim wyprofilowane i było jej niewygodnie - szybko zaczynała się wiercić i chciała, żeby ją wyciągnąć. Także polecam przymierzyć się z dzieckiem przed zakupem. |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ogórkami
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż mam pewne podejrzenia że umiał tylko był leniwy i udawał wiesz |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spać
![]() do jutra
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja moja zaczelam sadzac na chwile wlasnie jak juz ta pozycje opanowala( nie raczkowanie), i z siadu sie nauczyla najpierw przechodzic do "raczka" a pozniej odwrotnie, siadac. Ktora jeszcze ma problem z krzeselkiem? ![]() Chicco nie polecamy Judka ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Nie mam telwizora
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
hej dziwczynt. skąd wziełyście tą mobilna wersje wizaz? ja też chce.
u nas niedziela mineła wyjatkowo miło. TŻ byył z nami cały dzień nawet wykąpał mała i ją nakarmil. troche później było mi przykro przez niego ale olałam to . teraz malutka śpi. w czwartek może bedziemy mieli gości. Tylko mam nadzieje że teściowa nie wkurzy się na mnie za to
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wchodzisz na wizaż przez tel to się pyta czy chcesz ściągnąć tapatalka, przynajmniej u mnie pytał. Możesz też wejść bezpośrednio do sklepu play jak masz androida czy do apple store czy jaki tam masz OS i sobie pobrać, nie wiem czy free jest czy nie, bo nie korzystam. Dlaczego teściowa miałaby się wkurzyć za gości? W końcu skoro tam mieszkasz, to przecież też Twój dom! |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
ja jak weszłam na wizaż przez tel to nicnie wyskoczyło o tym
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

a wczoraj nagarnęła sobie łapkami zupkę z miski i też tak zjadła trochę

Jan też się gibał i gibał i gibał aż w końcu czwartek się gibał a piątek siedział kilka minut stabilnie 

dla mamy i
dla Ciebie za cierpliwość do M