Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 12:44   #3421
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no to powodzenia w kolejnym cyklu! a skąd wiesz, że owulacji nie było???
Miałam monitoring Poza tym brak fizycznych objawów owulacji - a i temperatury wcale na nią nie wskazywały, wbrew temu co OvuFriend wymyśliło

Ale się ze mnie leje... Niech ta @ się już kończy, bo chcę dopaść TŻ-a
Stary 2013-08-11, 13:05   #3422
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Miałam monitoring Poza tym brak fizycznych objawów owulacji - a i temperatury wcale na nią nie wskazywały, wbrew temu co OvuFriend wymyśliło

Ale się ze mnie leje... Niech ta @ się już kończy, bo chcę dopaść TŻ-a
Biedactwo ale już niedługo zaczną się serducha
Coś dziewczyny dziś mało aktywne, aż dziwne, że czytam na bieżąco posty
Stary 2013-08-11, 14:08   #3423
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Przyszła przyszła...
Przecież mówiłam, że przyjdzie ja wiem najlepiej to się czuje

Cykl miałam dłuższy bo 31 dniowy ale ale, faza lutealna była taka sama jak w poprzednim miesiącu czyli 11 dni. No jak ktoś kiedyś mówił, że ona zawsze ma tyle samo dni to by się zgadzało tylko, że wtedy automatycznie cykl się wydłuża/skraca tak żeby po owu było tyle samo dni.
U mnie tylko takie wytłumaczenie ma sens...
ehh szkoda też ostatnio czułam @

No to ja mówiłam, że faza lutealna trwa tyle samo wyczytałam mądrą rzecz na necie, ale nie chciało mi się tego odszukać, by to udowodnić
jak już to I faza może się wydłużyć przez co wydłuża się cykl- owszem, ale i tak i tak faza lutealna jest zachowana

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

"Faza lutealna

Resztki pęcherzyka Graafa, pozostałe w jajniku po owulacji, przekształcają się pod wpływem FSH i LH w ciałko żółte. Ciałko żółte pełni funkcję gruczołu dokrewnego i wydziela estrogeny oraz znaczne ilości progesteronu[3]. Progesteron odgrywa kluczową rolę w przygotowaniu endometrium do implantacjii zarodka oraz jest niezbędny do utrzymania ciąży. Hormon ten, powoduje również wzrost temperatury ciała[19], co może być przydatne w ustalaniu aktualnie trwającej fazy cyklu.
Hormony produkowane przez ciałko żółte powodują, na zasadzie ujemnego sprzężenia zwrotnego, spadek wydzielania FSH i LH przez przysadkę mózgową. Jeśli komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, obniżanie się poziomu LH powoduje stopniowe zanikanie ciałka żółtego i obniżanie poziomu produkowanych przez nie hormonów (głównie progesteronu). Spadek stężenia progesteronu, ok. 28 dnia cyklu, wywołuje złuszczanie się niepotrzebnej już błony śluzowej, czyli menstruację.
Od owulacji do menstruacji mija przeciętnie 14 dni (za normalny jest uważany czas od 10 do 16 dni). Czas trwania fazy lutealnej (w przeciwieństwie do fazy folikularnej) jest na ogół stały w różnych cyklach tej samej kobiety, nawet jeśli cykle te mają różną długość[20].
Jeśli komórka jajowa zostanie zapłodniona, powstała zygota podejmuje produkcję gonadotropiny kosmówkowej (hCG), która działając podobnie do LH, podtrzymuje życie ciałka żółtego. Poziom progesteronu w takiej sytuacji nie obniża się, a zatem nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego i ciąża może być utrzymana.
Gonadotropina kosmówkowa jest wydzielana tylko przez zarodek, w związku z tym jej obecność w organizmie kobiety jest dowodem na zajście w ciążę. Większość testów ciążowych wykrywa obecność właśnie tego hormonu[3]."

strona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesi%C4%85czkowy

a tu info z ovufriend: http://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pyta...tealna,95.html

Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 14:15   #3424
vioris
Zakorzenienie

Witam
Jaka tu cisza w weekend
Wchodzisz raz na godzinę a tu 2-3 posty

U mnie dziwnie bardzo. Szyjka cały czas wysoko,twarda i zamknięte lub średnio otwarta, ale pewna nie jestem
Śluz cały czas lepki i na razie nie widać owulacji na horyzoncie
Wprawdzie jeszcze trochę czasu, bo przy moich cyklach po 32 dni to owu pewnie później będzie
Oprócz tego czuję się dziwnie. Codziennie cały czas pobolewa mnie podbrzusze. Do tego kłucia w pachwinach i jajników. Są momenty, że kłucie jest na 3 sekundy takie silne, że aż się ruszyć nie mogę. Do tego bolą mnie piersi Chyba mi się coś pomieszało w hormonach, bo się czuję jak przed @ a jest dopiero co po...
Stary 2013-08-11, 15:28   #3425
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

No to ja mówiłam, że faza lutealna trwa tyle samo wyczytałam mądrą rzecz na necie, ale nie chciało mi się tego odszukać, by to udowodnić
jak już to I faza może się wydłużyć przez co wydłuża się cykl- owszem, ale i tak i tak faza lutealna jest zachowana

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

"Faza lutealna

Resztki pęcherzyka Graafa, pozostałe w jajniku po owulacji, przekształcają się pod wpływem FSH i LH w ciałko żółte. Ciałko żółte pełni funkcję gruczołu dokrewnego i wydziela estrogeny oraz znaczne ilości progesteronu[3]. Progesteron odgrywa kluczową rolę w przygotowaniu endometrium do implantacjii zarodka oraz jest niezbędny do utrzymania ciąży. Hormon ten, powoduje również wzrost temperatury ciała[19], co może być przydatne w ustalaniu aktualnie trwającej fazy cyklu.
Hormony produkowane przez ciałko żółte powodują, na zasadzie ujemnego sprzężenia zwrotnego, spadek wydzielania FSH i LH przez przysadkę mózgową. Jeśli komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, obniżanie się poziomu LH powoduje stopniowe zanikanie ciałka żółtego i obniżanie poziomu produkowanych przez nie hormonów (głównie progesteronu). Spadek stężenia progesteronu, ok. 28 dnia cyklu, wywołuje złuszczanie się niepotrzebnej już błony śluzowej, czyli menstruację.
Od owulacji do menstruacji mija przeciętnie 14 dni (za normalny jest uważany czas od 10 do 16 dni). Czas trwania fazy lutealnej (w przeciwieństwie do fazy folikularnej) jest na ogół stały w różnych cyklach tej samej kobiety, nawet jeśli cykle te mają różną długość[20].
Jeśli komórka jajowa zostanie zapłodniona, powstała zygota podejmuje produkcję gonadotropiny kosmówkowej (hCG), która działając podobnie do LH, podtrzymuje życie ciałka żółtego. Poziom progesteronu w takiej sytuacji nie obniża się, a zatem nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego i ciąża może być utrzymana.
Gonadotropina kosmówkowa jest wydzielana tylko przez zarodek, w związku z tym jej obecność w organizmie kobiety jest dowodem na zajście w ciążę. Większość testów ciążowych wykrywa obecność właśnie tego hormonu[3]."

Cześć dziewczyny
Leine tu w tej twojej informacji wyczytałam odp na swoje pytanie czy ten duphaston może "sztucznie" podtrzymywać moją temp mimo gdybym poroniła już, lub ciąża byłaby martwa. Dalej temp się utrzymuje ale skoro progesteron odpowiada za wzrost temp po owulacji do duphaston czyli sztuczny progesteron też to pewnie u mnie teraz robi. Dlatego mierzę temp, ale na nią nie patrzę.

A beta jutrzejsza jak niska to wszystko będzie jasne
A jak wyższa to niestety chyba w ciąży pozamacicznej też bardzo dobrze przyrasta.

Mam kilka wyjść
Ciąża jest ale jej nie było widać w co już praktycznie nie wierzę
Była ale obumarła
Jest ale pozamaciczna
Lub po odstawieniu duphastonu dostanę @, poronię, nie wiem

Także mam nadzieję, że uda mi się umówić jutro na wtorek do mojej gin

Dziś byliśmy chwile z M i małym na powietrzu, teraz wróciliśmy bo czułam się zmęczona i lekko mnie bolało podbrzusze. Dalej mam te krwawienia rzadkie, czerwone, raczej po wizycie w łazience.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-11 o 15:31
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 15:56   #3426
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Mam kilka wyjść
Była ale obumarła
Jest ale pozamaciczna
Dlaczego nie wierzysz? Skoro wiadomym jest, że ciąży tak wcześnie nie widać.
Ojj widać bacik się należy to się może trochę ogarniesz i przestaniesz panikować Wiem, że to ciężko, ale co ma być to będzie i stres tu i tak niczego nie zmieni. No najwyżej może źle wpłynąć na ciążę, która gdzieś tam w brzuszku się tli.
Stary 2013-08-11, 15:56   #3427
agaaga89
Zakorzenienie

Kamel tak mi strasznie przykro,że to wszystko tak się skomplikowało ile musisz się najeść nerw i stresu... Trzymam kciuki, żeby stał się maleńki cud, warto wierzyć !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 16:00   #3428
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Kamel a to Twój w pracy jest teraz czy gdzieś polazł, że nie odpisuje?a tak z ciekawości, czy twój mężczyzna nie jest czasem budowlańcem?
Teraz ogarniam powoli.
Nie, ma własną firmę, dobrze prosperujący zakład mechaniczny.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Dlaczego nie wierzysz? Skoro wiadomym jest, że ciąży tak wcześnie nie widać.
Ojj widać bacik się należy to się może trochę ogarniesz i przestaniesz panikować Wiem, że to ciężko, ale co ma być to będzie i stres tu i tak niczego nie zmieni. No najwyżej może źle wpłynąć na ciążę, która gdzieś tam w brzuszku się tli.
Bo beta słaba i test ostatni był bledszy od robionego 4 dni wcześniej. A teraz te krwawienia

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kamel tak mi strasznie przykro,że to wszystko tak się skomplikowało ile musisz się najeść nerw i stresu... Trzymam kciuki, żeby stał się maleńki cud, warto wierzyć !
Dziękuję

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-11, 16:05   #3429
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Bo beta słaba i test ostatni był bledszy od robionego 4 dni wcześniej. A teraz te krwawienia
Nie chcę Cię nakręcać, ale to co piszą dziewczyny ma sens Beta słaba, bo fasolka mogła zagnieździć się później. Testy różnie wychodzą, wszystko zależy od testu, grunt, że jest druga kreska. A krwawienia sama cytowałaś ulotkę z leku, zresztą bywają plamienia w okresie planowanej @... Nie denerwuj się, poczekaj na diagnozę swojego gina

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 16:21   #3430
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię nakręcać, ale to co piszą dziewczyny ma sens Beta słaba, bo fasolka mogła zagnieździć się później. Testy różnie wychodzą, wszystko zależy od testu, grunt, że jest druga kreska. A krwawienia sama cytowałaś ulotkę z leku, zresztą bywają plamienia w okresie planowanej @... Nie denerwuj się, poczekaj na diagnozę swojego gina
Teraz staram się leżeć, ale przy małym to też się nie da, ale zawsze coś.
Oby we wtorek moja gin mnie przyjęła i żebym już wiedziała co jest.
Dziś pomodliłam się w kościele, będzie co Bóg ma dla mnie zaplanowane, ale najbardziej boję się ciąży pozamacicznej chyba.
Dziś jestem trochę bardziej opanowana, ale wiadomo wciąż myślę.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-11, 16:40   #3431
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz staram się leżeć, ale przy małym to też się nie da, ale zawsze coś.
Oby we wtorek moja gin mnie przyjęła i żebym już wiedziała co jest.
Dziś pomodliłam się w kościele, będzie co Bóg ma dla mnie zaplanowane, ale najbardziej boję się ciąży pozamacicznej chyba.
Dziś jestem trochę bardziej opanowana, ale wiadomo wciąż myślę.
Oj Kamel - tak mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić. Ale póki nie ma jednoznacznej diagnozy zawsze pozostaje nadzieja. Może rzeczywiście jest za wcześnie na większą betę.
Myślami jestem z Tobą. Współczuję ale nie załamuj się!
Stary 2013-08-11, 16:43   #3432
Lea_ny
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy na OvuFriend da się całkiem odznaczyć owulację, którą wyznaczyło automatycznie? Bo znalazłam tylko opcję ręcznej zmiany na inny dzień
Stary 2013-08-11, 16:45   #3433
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Oj Kamel - tak mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić. Ale póki nie ma jednoznacznej diagnozy zawsze pozostaje nadzieja. Może rzeczywiście jest za wcześnie na większą betę.
Myślami jestem z Tobą. Współczuję ale nie załamuj się!
Dziękuję, pozostaje czekać.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-11, 16:47   #3434
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy na OvuFriend da się całkiem odznaczyć owulację, którą wyznaczyło automatycznie? Bo znalazłam tylko opcję ręcznej zmiany na inny dzień
Nie wiem, da się w ogóle tym manipulować?

EDIT: Właśnie zauważyłam, że się da ręcznie przestawić owulację, ale czy całkiem usunąć to raczej się nie da :/

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-08-11 o 16:50
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 17:10   #3435
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No czeeeeeeść Tęskniłyście?
Tęskniłam bardzo!!!super, że wszystko się udało i że jesteś zadowolona z prezentów

ode mnie spóźnione życzonka!

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej!
Chciałam was spytać jakich termometrów używacie do mierzenia temperatury?
microlife 16c2

Kamel proszę nie martw się tyle na zapas, ciągle jest nadzieja. Jutrzejsza beta wszystko wyjaśni i mam nadzieję, że uda Ci się zapisać na wt do lekarza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Nie pamiętam,a na telefonie ciężko mi sprawdzić, ale wydawało mi się, że jest opcja ignorowania, ale pewna nie jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

NIE teraz specjalnie sprawdziłam na kompie - chyba nie da rady - tylko ręcznie można zmienić, ale wtedy na inny dzień
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-08-11 o 17:17
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 17:32   #3436
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
jest taka opcja, zaawansowane wykrywanie owulacji i tam trzeba wylączyć - ta mi się wydaje.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:

"Faza lutealna

Nooo właśnie to by się u mnie zgadzało... jak na razie 2 cykl tylko ale już zauważyłam, że trwa tyle samo.
Można sobie teraz wyliczyć kiedy będzie owu biorąc pod uwagę długości cyklu jakie się ma...

Właśnie wróciliśmy z wycieczki z Sandomierza, połaziliśmy po rynku i takie tam...
Fajnie tak sobie gdzieś pojechać

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-11 o 17:35
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 19:59   #3437
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
jest taka opcja, zaawansowane wykrywanie owulacji i tam trzeba wylączyć - ta mi się wydaje.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Nooo właśnie to by się u mnie zgadzało... jak na razie 2 cykl tylko ale już zauważyłam, że trwa tyle samo.
Można sobie teraz wyliczyć kiedy będzie owu biorąc pod uwagę długości cyklu jakie się ma...

Właśnie wróciliśmy z wycieczki z Sandomierza, połaziliśmy po rynku i takie tam...
Fajnie tak sobie gdzieś pojechać
God życzę powodzenia w nowym cyklu.
A jeśli chodzi o Sandomierz to fajnie, że napisałaś bo dzisiaj właśnie nie wiedzieliśmy gdzie pojechać i pojechaliśmy nad Wilczą Wolę(nie wiem czy kojarzysz) ale mały zaczął robić histerie swoje i zaraz wróciliśmy.
A Sandomierz znam tylko z Ojca Mateusza którego oglądam jak mam doła bo jest taki uspokajający

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-11, 20:10   #3438
nadiak1
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn orientujących się w prolaktynie. Czy 10,64 ng/ml to dużo czy mało jak się chce zajść w ciążę?

Dostałam dzisiaj @ smutek
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:30   #3439
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć masakra jaki intensywny dzień urządziłam rodzinny obiad z okazji odpustu rodzina Tż zjechała jakoś dałam radę ale dobrze, że już po

Kamel trzymaj się
Stary 2013-08-11, 20:55   #3440
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn orientujących się w prolaktynie. Czy 10,64 ng/ml to dużo czy mało jak się chce zajść w ciążę?

Dostałam dzisiaj @ smutek
Ja badałam na początku tego cyklu i miałam 7,65 i nawet chyba Ty mi mówiłaś, że jest ok?
Powodzenia w następnym cyklu.
Ty chyba miałaś b. wysoką prolaktynę? chyba coś aż 6o? Czy to nie Ty?

Dziękuję Elfka, boje się co będzie jutro. Ale złudzeń nie mam

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:57
Stary 2013-08-11, 20:58   #3441
fantastka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Chciałam tylko napisać Kamel, że bardzo ci współczuję wszystkich stresów, ale mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze

God szkoda, że jednak @, ale w 4 cs damy radę obie

I pozdrowienia dla wszystkich małpujących, niedługo znów wracamy do gry!

Ja biorę wiesioła i uwaga! chcę dziecko! A teraz sobie jakiś serial włączę, bo mąż poszedł spać, nie chce fikać drugi raz Leniuch.

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:02   #3442
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Chciałam tylko napisać Kamel, że bardzo ci współczuję wszystkich stresów, ale mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze

God szkoda, że jednak @, ale w 4 cs damy radę obie

Ja biorę wiesioła i uwaga! chcę dziecko! A teraz sobie jakiś serial włączę, bo mąż poszedł spać, nie chce fikać drugi raz Leniuch.
Dzięki Fan
Powodzenia życzę Tobie i wszystkim Dziewczynom w następnym cyklu i życzę aby obyło się bez takich stresów jak ja teraz przeżywam.
Jednak chcesz dziecko? wiedziałam, że najpóźniej po @ znowu zechcesz wrócić do starań

Ps. Przed chwilą obejrzałam jeszcze raz te 3 testy i niestety ten ostatni zamiast najmocniejszy to jest najsłabszy i ledwo widać teraz tą 2 kreskę. Może zostało mi z 10% nadziei.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-11 o 21:04
Stary 2013-08-11, 21:08   #3443
Leine
Zakorzenienie

Wypiłam pół piwa z sokiem.... faza masakra, czuję się jakbym wypila co najmniej ze 2
Ciasta mi wyszły dobre kopiec kreta i cappucino
A wczoraj kupiłam okulary nowe! Bo mi córa rozwaliła także mam teraz oprawki różowe/malinowe- uwielbiam ten kolor

Cytat:
Cześć dziewczyny
Leine tu w tej twojej informacji wyczytałam odp na swoje pytanie czy ten duphaston może "sztucznie" podtrzymywać moją temp mimo gdybym poroniła już, lub ciąża byłaby martwa. Dalej temp się utrzymuje ale skoro progesteron odpowiada za wzrost temp po owulacji do duphaston czyli sztuczny progesteron też to pewnie u mnie teraz robi. Dlatego mierzę temp, ale na nią nie patrzę.

A beta jutrzejsza jak niska to wszystko będzie jasne
A jak wyższa to niestety chyba w ciąży pozamacicznej też bardzo dobrze przyrasta.

Mam kilka wyjść
Była ale obumarła
Jest ale pozamaciczna

Także mam nadzieję, że uda mi się umówić jutro na wtorek do mojej gin

Dziś byliśmy chwile z M i małym na powietrzu, teraz wróciliśmy bo czułam się zmęczona i lekko mnie bolało podbrzusze. Dalej mam te krwawienia rzadkie, czerwone, raczej po wizycie w łazience.
Wiem tyle, że tempka się utrzymuje trochę dni jak już będzie poronienie czy krótko po nim, bo resztki progesteronu będzie czy cos takiego. Nie orientuję się w tym. Ale co do duphastonu- wydaje mi się, że nie powinien wpływać na temperaturę
Wypytaj lekarza i tyle.
Przestań się zamartwiać! Bo Ci dupę skopię! wrrr....
Co będzie to ma być- z góry jest to nam wszystko zapisane! Może zdarzy się cud, a może da Ci to do myślenia. Trzymaj się. Przytuliłabym do serducha, ale jesteś za daleko. Ja nadal liczę, że gówniarzyk przetrwa!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:11   #3444
Kamel
Wtajemniczenie

Teraz sobie pomyślałam, że stracę ostatni cykl w którym chciałam się starać w tym roku, bo już się przecież zaczął tylko biorę lek i nie mam @. I wszystko się poprzesuwa, zresztą jak będzie ciąża pozamaciczna to w ogóle koniec starań na ten rok.
Nie chcę iść tam jutro bo się tylko podłamię, ale wiem, że muszę.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Wypiłam pół piwa z sokiem.... faza masakra, czuję się jakbym wypila co najmniej ze 2
Ciasta mi wyszły dobre kopiec kreta i cappucino
A wczoraj kupiłam okulary nowe! Bo mi córa rozwaliła także mam teraz oprawki różowe/malinowe- uwielbiam ten kolor

Wiem tyle, że tempka się utrzymuje trochę dni jak już będzie poronienie czy krótko po nim, bo resztki progesteronu będzie czy cos takiego. Nie orientuję się w tym. Ale co do duphastonu- wydaje mi się, że nie powinien wpływać na temperaturę
Wypytaj lekarza i tyle.
Co będzie to ma być- z góry jest to nam wszystko zapisane! Może zdarzy się cud, a może da Ci to do myślenia. Trzymaj się. Przytuliłabym do serducha, ale jesteś za daleko. Ja nadal liczę, że gówniarzyk przetrwa!
Dzięki
Mi się wydaje, że duphaston wpływa na temperaturę i ją mi teraz utrzymuje, bo to sztuczny progesteron i działanie ma takie samo przecież.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-11, 21:26   #3445
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Fan
Powodzenia życzę Tobie i wszystkim Dziewczynom w następnym cyklu i życzę aby obyło się bez takich stresów jak ja teraz przeżywam.
Jednak chcesz dziecko? wiedziałam, że najpóźniej po @ znowu zechcesz wrócić do starań

Ps. Przed chwilą obejrzałam jeszcze raz te 3 testy i niestety ten ostatni zamiast najmocniejszy to jest najsłabszy i ledwo widać teraz tą 2 kreskę. Może zostało mi z 10% nadziei.
Jednak mi się odmieniło, chcę chcę... Ale mierzyć nie będę tempki Od tego muszę odpocząć

Kamel naprawdę przestań się zamartwiać, zrobiłaś wszystko, co mogłaś!

Cytat:

Ja picie nadrobiłam przez 3 dni za całą 2 fazę cyklu

Popieram!!!

Cytat:
Mi się wydaje, że duphaston wpływa na temperaturę i ją mi teraz utrzymuje, bo to sztuczny progesteron i działanie ma takie samo przecież.
Mi też się wydaje, że będzie wpływał na tempkę

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:51   #3446
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj dostałam

Po cichu liczę, że po 3msc tabletek będę miała zwiększoną płodność i szybko pójdzie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:54   #3447
nadiak1
Rozeznanie

[QUOTE=Kamel;42216418]Ja badałam na początku tego cyklu i miałam 7,65 i nawet chyba Ty mi mówiłaś, że jest ok?
Powodzenia w następnym cyklu.
Ty chyba miałaś b. wysoką prolaktynę? chyba coś aż 6o? Czy to nie Ty?
/QUOTE]

Tak to ja miałam taka wysoką, tylko zastanawiam się czy to 10 może być czy musi być np. 5 lub 7?
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:09   #3448
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Fan

Kamel wiem, że łatwo się mówi, ale moim zdaniem nie powinnaś się tak stresować, bo to w niczym nie pomaga... trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. i szczerze mówiąc wierzę w to, że będzie dobrze, że poprostu później się jajeczko zagnieździło ... a powiedz, wszystkie testy robiłaś tej samej firmy?? W takich samych warunkach?

Cytat:

Ja biorę wiesioła i uwaga! chcę dziecko!
obserwuję swojego tż i widzę, że coraz większą uwagę zwraca na bobaski, oglądaliśmy film i był mluszek roczny w garniturku i razem zaczeliśmy "oooo jjaaaa" . A w kolejce po lody zaczępiał 2-3 latka
wcześniej nie patrzył z taką czułością na dzieciaczki ...

Mam jutro wizytę i ciekawe co mi gin powie... jak zwykle czuję strach . Wczoraj miałam w nocy bóle jajnika, także tak jak ostatnio owu miałam 16 dc. I Bolało mnie po tej stronie co na usg wyszło, że pęcherzyk jest.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:34   #3449
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ooo - to zaczniemy razem, no chyba, że jutrzejsza rozmowa z moim mężulkiem coś zmieni
A dlaczego miałaby coś zmienić.

Ja rozmawiałam z Tz i też przyznął, ze nie możemy długo czekać.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:40   #3450
Carmenaa_88
Zakorzenienie

No nie uwierzycie !!! zadzwonił dzisiaj do mojej mamy ojciec Darka, tego od siostry. Napiszę mniej więcej tak jak to zapamiętałam z opowieści mamy. Zaproponował spotkanie, ale w między czasie mówi: -"Wie pani co, a jak pani widzi przyszłość pani córki? Chce pani by wychowywała dziecko, czy wolałaby pani może by edukowała się dalej?" mama się pyta "Ale co to ma teraz w tej sytuacji do rzeczy?I dlaczego pan zadaje takie pytanie?"
-"Może nie komplikujmy naszym dzieciom życia, są przecież młodzi, głupi, popełniają błędy i jeśli jest możliwość załatwmy to inaczej, ja zapłacę za wszystko, jeśli wie pani o czym mówię." Moja mama prawie zawału dostała z niedowierzania!!! Kazała mu więcej nie dzwonić i nie kontaktować się jemu i jego synowi z jej rodziną, a z córką w szczególności.
To ja się pytam jak uczona, wysoko postawiona osoba (jeszcze lekarz)może zaproponować coś takiego!!!!?? Jak mu nie wstyd tak prosto z mostu i to jeszcze przez telefon? To dlatego sukin... był taki cichy, dlatego nic się nie odzywał, on tam już swoje kombinował. Pewnie dla świętego spokoju i zamydlenia oczu powiedział, że porozmawia synkiem i jak to ujął "zadba o moją siostrę",to już wiemy jak chce się nią "zająć" I co się dziwić, że ten chłopak taki jest, jak ta cała rodzina jest posrana i bez uczuć

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości