|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Kamel ja zmykam bo mnie Wiki prosi o poczytanie, moim zdaniem jeśli zaczynasz krwawić powinnas jechać do szpitala, może uda się pomóc fasolce, może uda się zapobiec najgorszemu. Wiem że to cieżko, ja też mogłam jechać ale jednak nie pojechałam i teraz żałuję, jak sama widzisz ciągle myślę co mogłam zrobić więcej... ale to Twoja decyzja ja żałuje że nie zrobiłam więcej, może bym nie miała teraz tych wyrzutów sumienia...
|
|
|
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Ale nie wiem jak jest w moim przypadku i np poronienia, bo ten lek bierze się nie tylko w celu podtrzymania ciąży. Ale może choć tej nocy nie przeryczę. Pisze też żeby na pierwszy raz wziąc dawkę 4tabletek w 1 dawce, a na drugi dzień już brać 3 na dobę. Może wziąć jeszcze choć jedną? Kurcze nie ma mi kto doradzić.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-10 o 21:16 |
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę ,że powinnas jechac do szpitala...
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzięłam w południe 1 tabl po powrocie od gin a na wieczór dodałam 1 czyli wzięłam 2= 3/dobę. Tam pisało, żeby wziąć 4 na raz więc myślę, że nie zaszkodzi jak wzięłam 2 na noc. Idę zaraz spać bo nie mam siły,myślę chyba tak jak mówiła God, że na tym etapie nie można raczej więcej zrobić?, i tak nic nie zobaczą na usg bo to ten sam dzień co byłam w szpitalu. Mogliby najwyżej zrobić badanie krwi, nie wiem, nie będę się już zadręczać na noc. Będzie co Bóg da, On i tak wie co mi jest pisane.
|
|
#3396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To twoja sprawa jak zrobisz....ale żebyś później sobie nie zarzucała ,że nic nie zrobiłaś by pomóc fasolce...
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony też to sobie tak tłumaczyłam że co ma być to będzie... nam jest prościej mamy już synków, mimo wszystko ja mam wyrzuty sumienia że może mogłam zrobić więcej bo u mnie wiesz jak się skończyło. Trzymam kciuki oby u Ciebie było dobrze |
|
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
O Matko! Dziewczyny! Chwilę mnie nie było a tyle się tu wydarzyło... będę musiała jutro nadrobić bo tylko pi razy drzwi poczytałam
Kamel napisz jutro co i jak , bo jak przeczytałam to wszystko to mi się słabo zrobiło Czy u Was też taka kiepska pogoda? U mnie na przemian pada i słońce, pada i słońce ale zimno ogólnie i źle się czuję ... Życzę Wam wszystkim dobrej nocki i cieplutkiej niedzieli !! |
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak jak radzą dziewczyny: pojechałabym do szpitala, mimo że w ulotce napisali o tym plamieniu - zwłaszcza, że sama zmieniłaś sobie dawkę, więc tak naprawdę nie wiesz ile powinnaś brać tych tabletek od jutra. Lepiej dopytać lekarza, niż potem zadręczać się, że zrobiło się coś nie tak
|
|
#3400 |
|
Konto usunięte
|
Kurde, jak tak Was czytam to dochodzę do wniosku, ze ta szybka informacja o ciązy przynosi więcej dobrego niż złęgo. Powinni dawac testy na recepte normalnie. Jak kobieta nie wie, ze jest w ciazy to sie nie przejmuje, adziecko jest chronione i tak, to nic mu nie grozi. Bedzie ciaza to bedzie, nie to nie, kobieta bedzie myślała, ze to okres. Ile razy mi sie spźnił po kilka dni. Dobrze, ze testów nie robiłam.
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Konto usunięte
|
Kate do pół roku starań uważam, że tak lepiej i dla kobiety i dziecka.
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z meczu z tż-em
Wygrali Fajnie było Kamel doczytałam co pisałaś i myślę, że nie ma sensu się czymkolwiek przejmować na tą chwilę. Na ulotce wyraźnie jest napisane, że takie plamienie może wystąpić. U Ciebie wystąpiło i ok. Nie ma co panikować. Jeśli jesteś w ciąży to lek pomoże ją podtrzymać, jeśli nie jesteś to za parę dni odstawisz leki i dostaniesz @. Na moje oko jesteś w bardzo wczesnej ciąży. Spokojnie poczekaj do bety w poniedziałek. Jak ładnie przyrasta to potem już na spokojnie do gina Wtedy na pewno będzie już coś widać na usg
|
|
#3404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbyt krótkie cykle jak najbardziej mogą mieć związek z progesteronem - mogą być np. bezowulacyjne (ale u Ciebie to odpada, przynajmniej jeśli chodzi o ten ostatni przypadek), mogą też wskazywać np. na niewydolność ciałka żółtego (oznacza to, że produkuje ono zbyt mało progesteronu, przez co zarodek nie ma szans na przeżycie ).
|
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w następny dzień tak jak mi gin kazała 3 tabl/dobę= rano, południe, wieczór. I to było przy wskazaniach aby zapobiec poronieniu. Więc chyba nie jest tak do końca jak piszesz?
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście sama lekarzem nie jestem, więc nie mogę potwierdzić na ile to prawda Tak czy owak, skoro lekarz zaleciła Ci inną dawkę, a masz wątpliwości, zarówno co do tego czy to odpowiednia dawka, jak i czy to krwawienie jest skutkiem ubocznym, to dla spokoju ducha pojechałabym do szpitala - chociażby po to, żeby uspokoić własne nerwy.---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
Myślę, że teraz nie ma już co zastanawiać się czy mogło się to skończyć inaczej. Znajdź dobrego lekarza (najlepiej ginekologa-endokrynologa, bo z doświadczenia wiem, że zwykli ginekolodzy często są na bakier z hormonami ), zrób wszystkie konieczne badania i bądź dobrej myśli na przyszłość. A już na pewnie nie próbuj winić się za to co się stało, bo zrobiłaś wszystko co mogłaś!
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje się że to się znowu powtórzy, to bieganie na HCG ten stres aż mnie ciarki przeszły... Nawet znalazłam taką książke o endokrynologi ginekologicznej ale to jest podręcznik medyczny... Myślę że Wikiego będę właśnie kierować na takie studia, sama żałuje że się tym tematem nie zajełam bo na tarczyce zachorowałam mając lat 14 i wiem że jest bardzo mało specjalistów w tym zakresie a problemy w tej dziedzinie sa coraz większe
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Kamel doczytałam wszystko, ale nie wiem co mogę dodać- kompletnie się nie znam na tym ale rozumiem Twój niepokój i trzymam kciuki ![]() A ja od wczoraj mam taki galaretowaty śluz ? to może być płodny, zaraz po odstawieniu tabletek? nie jest taki wodnisty, tylko taka przeźroczysta galaretka
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja tak na szybko
![]() God Of War- czyżby przyszła @??? Bo wykresu nie mogę przejrzeć albo zablokowałaś, albo nie udostępniłaś nowego... Kamel ja plamiłam na początku ciąży ale to było spowodowane krwiakiem na macicy. Brałam duphaston i było wszystko ok, ale ja wtedy byłam w 8tc. Powinno pomóc jak zarodek jest zdrowy i silny. Na razie bym brała tyle co lekarz kazał czyli 3x dziennie A tymczasem mocno kciuki zaciskam, aby młodzież przetrwała! ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Spoko, brat tż jak był mały a był gdzieś z mamą wśród ludzi to zawołał widząc wujka: "Ooooo! Hujek Hojtek!" bidna teściowa buraka miała, a ludzie się patrzyli na nią dziwnie hihihi
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Konto usunięte
|
Dobry.
![]() Nie ma to jak przytulanko od rana. ![]() Temp. Spadła i owulacji jakby nie bylo według ovu.
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Kamel - przestraszyłam się gdy przeczytalam to co piszesz. Mam nadzieję, że nic się poważnego nie dzieje - ![]() witaj iwonka87 - fajnie, ze jesteś z nami. Byłam na weselu - się wytańczyłam ^^ a teraz muszę ogarnąć dom, bo niezły bałagan po sobie wczoraj zostawiłam. A ona obiad - placki z cukinii
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-08-11 o 10:07 |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież mówiłam, że przyjdzie ja wiem najlepiej to się czuje ![]() Cykl miałam dłuższy bo 31 dniowy ale ale, faza lutealna była taka sama jak w poprzednim miesiącu czyli 11 dni. No jak ktoś kiedyś mówił, że ona zawsze ma tyle samo dni to by się zgadzało tylko, że wtedy automatycznie cykl się wydłuża/skraca tak żeby po owu było tyle samo dni.U mnie tylko takie wytłumaczenie ma sens...
|
|
|
#3415 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
noooo w końcu nadrobiłam te 6 stron
![]() ooo - to zaczniemy razem, no chyba, że jutrzejsza rozmowa z moim mężulkiem coś zmieni ![]() Cytat:
Cytat:
taki jest najlepszy chyba masz taki sam jak ja i jak większość tutejszych staraczek.Cytat:
a skąd wiesz, że owulacji nie było??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
No czeeeeeeść
Tęskniłyście? ![]() Ja znowu w trakcie intensywnego weekendu, nie wiem kiedy odpocznę ![]() W piątek oczywiście koledzy w pracy wchłonęli ciasta i chcieli żebym im takie na co dzień piekła Nie mogli uwierzyć, że przed ślubem nic nie gotowałam ani nie piekłam ![]() Dostałam kwiatki od przełożonej i głównego szefa a od męża dostałam takie lusterko do makijażu do łazienki - z jednej strony normalne, z drugiej powiększające, podświetlane światłem zimnym lub dziennym A wczoraj była u nas rodzinka - zrobiłam pyszne tarteletki i sałatkę, no i podałam ciasta, wszystko smakowało i przepisy wylądują wkrótce na blogu Jestem kobietą szczęśliwą i spełnioną ![]() Co do waszych pytań o serduszka - to dziś rano pojawiło się jedno - nasze pierwsze poranne przytulanka, bo zawsze było wieczorem Ale okazuje się, że rano też jest fajnie ![]() No i rozwiązał się mój problem z braniem Oeparolu - skończył mi się Femina, a w aptece był tylko zwykły i na nim jest zalecenie, żeby brać 1-2 dwa razy dziennie, więc będę brała po 2 rano i wieczorem Postaram się trochę was nadrobić, ale będzie ciężko, bo zaraz lecę się ogarnąć, wykąpać i muszę kupić jakieś balerinki, bo już mi się wszystkie znosiły Buziole ogromne i pamiętam o was wszystkich!!!
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Chciałam was spytać jakich termometrów używacie do mierzenia temperatury?
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zrobiłam źle - ale od dziś mierzę już tym. Powinnam dokończyć cykl mierząc alkoholowym, ale jestem uparta. No, dziś troszkę tempka spadła. Placuszki z cukini uwielbiam... Ale zmieniliśmy z mężem menu na dziś Tzn, cukinia będzie ale w krążkach zapiekana na grillu w czosnku plus pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
właśnie wczoraj kupiłam |
||
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś nie robię obiadu - dzień leniucha
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że urodzinki się udały i jesteś szczęśliwa. Prezent super Ja za swój MICROLIFE dałam 17 zł w aptece |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Teraz nie wiem czy to poronienie się szykuje czy okres, nie wiem, niech się to już wyjaśni bo... 

Wygrali
Fajnie było

Tak czy owak, skoro lekarz zaleciła Ci inną dawkę, a masz wątpliwości, zarówno co do tego czy to odpowiednia dawka, jak i czy to krwawienie jest skutkiem ubocznym, to dla spokoju ducha pojechałabym do szpitala - chociażby po to, żeby uspokoić własne nerwy.
), zrób wszystkie konieczne badania i bądź dobrej myśli na przyszłość. A już na pewnie nie próbuj winić się za to co się stało, bo zrobiłaś wszystko co mogłaś!

23.06.2011
01.06.2013