|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
jutro o 8 wyjeżdżają z Tarnowa moi kuzyni
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
Na początku miał być xlander xmove, ale po czwartkowej wizycie w sklepie coś nam nie podpasował - jakiś za niski nam się wydał i jakoś tak.. Z wyglądu spodobał mi się tutek grander deco kremowy z beżowym haftem, no ale naczytałam się opinii o złej jakości materiałów i innych wadach i pojechaliśmy go obejrzeć na żywo.. no i co ? Pan przyniósł spacerówkę nową z magazynu, patrzę - a tam pełno nitek wiszących, oderwany i prujący się dalej materiał i niedokończony szew.. Tak więc tutek odpadł całkowicie....W 3 sklepach poelcali nam wózki TAKO, głównie model city move i to chyba właśnie będzie nasz wybór. Porządnie wykonany, dobrze się prowadzi, jest dość wysoki, ale nam to akurat pasuje. Gondola jest długa, więc przez zimę w kombinezonie maluch powinien mieć dużo miejsca (my z TŻ rodziliśmy się powyżej 60cm, więc sporo )No i co dla mojego męża ważne - łatwy w montowaniu (podobnie jak w xlanderze na "klik" a nie bolce itp, także jednym krótkim ruchem wyciąga się gondolkę). Chyba beżowy weźmiemy, tylko teraz czy z wersji limitowanej (z brązowym stelażem i większą ilością beżowego koloru w gondoli), czy standarodwą wersję (ze srebrnym stelażem i połączeniem ciemnego koloru z beżem) Załączam wygooglane fotki
|
|
|
|
|
#1263 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzis jedni znajomi baaardzo miło mnie zaskoczyli- dostałam od nich wanienkę+paczkę pieluszek+maskotkę+kocyk+ perfumy dla mnie fajnie tak cos dostac przed przyjsciem maluszka na swiat, przynajmniej wiadomo co juz się ma, a co trzeba kupic... a robicie sobie masaz krocza? ja od wczoraj. dziwnie tak.. moja mała w brzuchu szaleje- ale głownie sie napręża zapierając nózkami z jednej strony i wypychając chyba dupkę z drugiej. mam nadz ze to normalne.... jutro mam wizyte- lekarka zadecyduje czy wysle mnie na wywołanie porodu wczesniej....
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Jo_asiek, super wybór moim zdaniem
Mnie tez się bardzo te City Move podobają My akurat postawiliśmy na starsze (i trochę tańsze) Tako i to używane - Perso. Co do stelaża - ja bym się zastanowiła jaki kolor fotelika chcecie (jeśli chcecie wpinać w stelaż). Srebrny bardziej uniwersalny chyba. Widzę, że w naszym wątku chyba jednak króluje TAKO Bo chyba na kwietniowo-majowych to co druga miała Jedo, przynajmniej takie mam wrażenie z podczytywania ich
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
![]() sama mam TAKO ale Lareta i ma fioletowy stelaż i to super wygląda
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() WOW!
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TAKO naprawdę ma fajne wózki. I Laret i Perso też mi się podobały. Gdybyśmy sami mieli płacić za wózeczek, to byśmy się dłużej zastanawiali i raczej pewnie byśmy się zdecydowali na coś troszkę tańszego. Moi rodzice zapowiedzieli się jednak, że za brykę wnusia chcą zapłacić i cena tego City Move im odpowiada... Może jeszcze na łóżeczko coś zostanie z puli od dziadków... Także ten no.. chyba raczej na pewno będziemy go brać. Muszę sie jeszcze dziś z tym na spokojnie przespać, aczkolwiek mam nadzieję, że ten wózio się sprawdzi.
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Makrela ja bede chciala robic. Tylko od kiedy? Czytalam kiedys ze od 34tc czyli juz bylaby pora zaczac. W ogole masaz krocza jest bardzo popularny w krajach skandynawskich i tam jest znikoma liczba naciec przy porodach takze mysle ze warto sprobowac
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://img15.tablica.pl/images_tabli...-walbrzych.jpg http://img14.tablica.pl/images_tabli...lnoslaskie.jpg ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- chyba wszystkim nam kopara opadła
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!Pozdrawiam Was serdecznie!Podczytuje na bieżąco
![]() U mnie nic się nie dzieje.Własnie szykowałam dokumenty i sie okazało ze nie mam aktualnego badania na HBS..czyli jutro z rana musze leciec zrobic..ze ten moj ginek mi nie zlecil to ja nie wiem.. Ogolnie u mnie samopoczucie nie ciekawe.Czuje sie strasznie słabo..chyba bedzie mnie łapało jakies przeziębienie..i to przy samej koncowce ciązy..jak pech to pech... Bajka-dobra decyzja z tą farbą ![]() Snow-brzusio cudny!! |
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to leć na badania i żeby Cię choróbsko nie wzięło
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak bedzie sie cos u mnie działo to napewno Was poinformuje Poki co to u mnie nuda więc siedze cicho.Zreszta czasem cięzko się wbic w rozmowe..A powiedzcie mi czy te badanie HBS musi byc aktualne?bo ja miałam tez robione w styczniu 2012-przeszłoby? Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-08-11 o 23:11 |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Hihi uprzedzalam
ale dziekuje za mile slowa :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super buniek, wcale nie wygląda na taki karykaturalny jak z twoich opowiesci a laska nieziemska z Ciebie![]() wogole to powiem wasm, ze probowalam sobie wyobrazic kobiete w ciazy z brazylijska depilacja jak dla mnie kosmoszreszta ja nie zdecydowalabym sie nigdy ginkowi pokazac z jakims paskiem na pi*ce
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
![]() Najwyzszy czas, zeby sie zmniejszyl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Ja tez dzis spr i tez nie mam qurde tego badania. Wiec tez ide do gina w tym tyg po skierowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
To jak sie ginowi pokazujecie??
Ja to różnie, najczęściej mam wlasnie pasek, ale ostatnio na łyso było ale to przez ten siniak, nie wiedziałam gdzie są włosy, a gdzie ich nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo my kupujemy taki sam Nawet kolor wybrałyśmy identyczny (tyle że ja na pewno biorę szarą ramę i kolory z przewagą szarego, bo to "moje" kolory ). Ja też, póki co, po oględzinach w sklepie jestem nim zachwycona, zobaczymy jak się sprawdzi
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wózek
). Największy wydatek z głowy Jeszcze tylko fotelik i jest bombowo.W drodze powrotnej na autostradzie widzieliśmy panią - na oko 75 lat, w czerwonym kapeluszu prowadzącą lamborghini dino, też czerwone pod kolor. Widok super O takie:http://www.flickr.com/photos/sam2911/7767540802/ tylko w wersji cabrio ![]() Lece nadrabiać! |
|
|
|
#1287 | ||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
noo, baa.. w pt nie piłam, bo na rano do gin, więc nie chciałam po drodze mieć niespodzianki, w sobotę też nie, bo musiałam pojechać do miasta z rańca. no a, że przez to nie odwiedzałam wc, bo u mnie samo z siebie już nie idzie jak ja z 3 stron jestem obstawiona sprzyjającymi warunkami do zaparć, więc z rańca zapodałam dwie łychy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pojechalismy dzis do Ikei i jak na złość młodzież znów ułożyła mi się tak, że wlokłam się jak żółw. do tego te kosmiczne upławy znów. poszłam do toalety, a tam zamiast siusiu to mi leje się z pipy jak z kranu. normalnie woda no ale w każdym razie przy kasie miałam podobną akcje jak Bajka. aczkolwiek inicjatorem był mój małż. ja to marzyłam iść do WC i normalnie zostawiłabym go przy tych kasach i poczłapała do kibla. a on, że nie, bo chce skorzystać z kasy pierwszeństwa. no i idziemy, on się pcha obok ludzi, a Ci ludzie nie wiedzą tak o co kaman. a ten do nich: "Przepraszam, ale czy ktoś z Państwa jest z dzieckiem albo w ciąży? No chyba nie, nie widzę przynajmniej." Ci ludzie patrzą po sobie osłupiali. Babeczka zza kasy aż wyskoczyła, a ja z tyłu stałam, więc kazała się małżowi odsunąć, no i mówi, że fakt, że w ciąży to pierwszeństwo. No i reszta won. Jedni na siebie patrzą i w górę na znak, i mówią do siebie, że nie zauważyli, że do takiej kasy doszli Kurde, musze sie polozyc, bo znow mam przepowiadacze. Normalnie co dzien mnie męczą... znaczy może nie tyle męczą, bo ani nie boli, ani za mocne nie jest, bardziej irytujące... ![]() hmm... albo mi sie mlodziez rozpycha, bo cos sie rochli bardzo... diabel wie
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-12 o 00:06 |
||||
|
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
A w temacie niezwyklych pan ok 75lat. Kiedys musialam taka znosic ponad 10h w samolocie: zasuszona, opalona, obwieszona zlotem. Miala psa w kontenerku-yorka z rozowa kokardka. Marudzila caly lot, nic jej nie pasowalo, wciaz miala jakies ale do stewardess - masakra :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Inwersja - dobrze, ze tz sie odezwal. Bo w tych kasach czesto ani kasjerka ani tym bardziej kolejkowicze nie widza.
Dziekuje za komplement ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

Załączam wygooglane fotki 

Ja nie kupuje.
juz chyba wiecej zdjec nie bedzie 

super buniek, wcale nie wygląda na taki karykaturalny jak z twoich opowiesci