Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 23:03   #1291
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Inwersja - dobrze, ze tz sie odezwal. Bo w tych kasach czesto ani kasjerka ani tym bardziej kolejkowicze nie widza.

Dziekuje za komplement

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wczoraj w galerii, w tesco tez mialam taką akcje, że weszlam tylko po wkladki, bo moja juz tak zmokla,ze sie nie dalo. kasy pierwszenstwa nieczynne. poszlam wiec z ojciem do samoobslugowych, ale do nich tez kolejka, ale moj ojciec sierota nie potrafi sie ogarnąć i leciii do kasy, przy której babka se stoi i sie kasuje. i mowie mu, że co leci i sie pcha jak wszystko zajęte. a że jedna dziewczyna przyszła przed nami, więc stanęłam za nią. a jak tamta kasa się zwolniła to babeczka z tesco co pomagała klientom mówi "poproszę panią" i ta laska przede mną leci, a tamta "panią w ciąży poproszę". normalnie w szoku byłam, podziękowałam ładnie, uśmiech nr 5, ale nie mogłam wyjść z podziwu!

tylko wiesz, małż to mnie wykorzystał. bo w tym czasie co ja bym doszla do tego wc z tym moim klocem w środku, to on by w tej kolejce wystał, skasował się, zapłacił.. a ten chciał czmychnąć szybko i nie stać - cwaniaczek

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-11 o 23:05
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:07   #1292
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X

Ja w tej ciąży ani razu z kasy pierwszeństwa nie skorzystałam

Elena coś dziwnego robi...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:07   #1293
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Inwersja, mnie parę dni temu klientka w Biedronce wywołała z końca kolejki żebym stanęła przed nią i nie chciała słyszeć, że nie, mimo że mieliśmy cały koszyk, a ona pojedyncze rzeczy. Potem podawała nam reklamówki, a potem jej mąż mi je rozkładał i prawie mi zakupy pakował w czasie, gdy Tż wykładał zakupy na taśmie. Taaaaaaaaaka byłam zdziwiona.
Tak niewiele trzeba, a humor poprawia, prawda?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:08   #1294
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X

Hej. Nadrobilam ale duzo tego bylo I z tel nie ogarniam odpisywania
Pipka nadal swedzi ale juz mniej tylko ze jakies takie wszystko nabrzmiale sie tam zrobilo. .. nie wiem o co chodzi...

Wczoraj grillowalismy, duzo ludzi I gorzaly opili sie szybko wiec o polnocy po imprezie bylo ale i tak dzis odsypialam w dzien a teraz ogladam glupoty zamiast spac... kumpela mi wczoraj powiedziala ze niedlugo urodze bo mi sie brzuch znizyl oszalala chyba I to po trzezwemu mowila zeby nie bylo... musze przyfocic jutro I wrzucic...
W dodatku boli mnie na @ pierwszy raz od grudnia

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:10   #1295
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialyscie - to macie mojego 92cm bunia w pelnej okazalosci juz chyba wiecej zdjec nie bedzie

Jaki pokaźny buń już. Apartament jakich mało!

Cytat:
Gratuluje zakupu.
A w temacie niezwyklych pan ok 75lat. Kiedys musialam taka znosic ponad 10h w samolocie: zasuszona, opalona, obwieszona zlotem. Miala psa w kontenerku-yorka z rozowa kokardka. Marudzila caly lot, nic jej nie pasowalo, wciaz miala jakies ale do stewardess - masakra :banghead:

Ta wyglądała normalnie - sportowa bluza i czerwony kapelusz. Bez złota ani nic w tym guście. I pruła nieźle Też bym chciała się tak trzymać w wieku 75 lat
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:11   #1296
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersja, mnie parę dni temu klientka w Biedronce wywołała z końca kolejki żebym stanęła przed nią i nie chciała słyszeć, że nie, mimo że mieliśmy cały koszyk, a ona pojedyncze rzeczy. Potem podawała nam reklamówki, a potem jej mąż mi je rozkładał i prawie mi zakupy pakował w czasie, gdy Tż wykładał zakupy na taśmie. Taaaaaaaaaka byłam zdziwiona.
Tak niewiele trzeba, a humor poprawia, prawda?
niby niewiele, a jednak wiele, bo na prawdę malo kogo na to stać w dzisiejszych czasach. co jest aż niepojęte, bo wczesniej to w zyciu nie zwracalam na to uwagi. i mam mocne postanowienie, ze teraz jak juz się rozbrzuszę, to będę starała się zwracać na to uwagę. bo już sama wiem jak kto jest !
a te stare baby to juz po prostu pozapominaly, albo z zawiści,że im nikt, to oni też nie!
Stary 2013-08-11, 23:14   #1297
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja w tej ciąży ani razu z kasy pierwszeństwa nie skorzystałam

Elena coś dziwnego robi...

A tutaj w ogole mnie nikt nie przepuscil ani razu... nie ma takich kas itp... ostatnio na poczcie sie wepchalam bo juz nie moglam, to w sumie nikt nic nie mowil... nawet sie usmiechali... ale sami nie wpuszcza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 23:18   #1298
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki,

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A tutaj w ogole mnie nikt nie przepuscil ani razu... nie ma takich kas itp... ostatnio na poczcie sie wepchalam bo juz nie moglam, to w sumie nikt nic nie mowil... nawet sie usmiechali... ale sami nie wpuszcza

A, sorry, skłamałam. Raz w Norauto (jest jedna kasa) jak mialam Ede na rękach, z tydzień temu mnie puścili bez kolejki

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Młode wreszcie śpi! Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 23:29   #1299
nena_milka
Wtajemniczenie

I sprzatneli nam dzis sprzed nosa przepiekne volvo... przyjechalismy obejrzec a tam odjezdza nasza fura, w srodku ciapaty I male ciapaciatka I pojechali... myslalam ze opluje tego typa...

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Ściągnęłam pl czcionkę bo aż sama się wkurzałam jak czytałam moje posty idę kimać chyba.

Stary 2013-08-12, 01:05   #1300
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie ze stresem zwiazanym z porodem? ja ostatnio mam straszne lęki po glowie cały czas mi to chodzi i juz nie wiem co mam robic zeby sie opanowac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 04:49   #1301
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
To jak sie ginowi pokazujecie??

Ja to różnie, najczęściej mam wlasnie pasek, ale ostatnio na łyso było ale to przez ten siniak, nie wiedziałam gdzie są włosy, a gdzie ich nie ma

jak mi się zachce chodzę do niego od jakiś 5 lat, więc widział już różne opcje u mnie
nie chodzę do niego na randki więc g... go obchodzi jaką mam 'fryzure'

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie ze stresem zwiazanym z porodem? ja ostatnio mam straszne lęki po glowie cały czas mi to chodzi i juz nie wiem co mam robic zeby sie opanowac
nie radzimy przynajmniej ja póki co wczoraj mi się śniło że urodziłam, że zajmowaliśmy się małym - obudziłam się taka zmęczona
we wt idziemy do szkoły rodzenia... koleżanka mówiła że po szkole rodzenia się trochę 'uspokoiła' więc mam nadzieje że na mnie to też jakoś wpłynie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 05:46   #1302
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Obudzili mnie zaraz po 5tej... Jakimiś dmuchawami rynek nam tu sprzątają i wyje ten sprzęt przeraźliwie.

Udanego tygodnia nam wszystkim

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z nowosci - nie mialam problemu to mam. wylozylam sie na zabawkach dzieci i chyba skrecilam srodstopie. mam opuchnieta noge, chodzic nie moge, boi jak diabli, puchnie... sama nie wiem co robic... a tu jutro kolejny sliczny dzien z dziecmi

Cytat:
Chcialyscie - to macie mojego 92cm bunia w pelnej okazalosci juz chyba wiecej zdjec nie bedzie

Faktycznie okazały
Ale wyglądasz super- zero tłuszczu tylko ciążowy brzuszek

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Weekend spędziliśmy z TŻ na zakupach - miałam trzy podejścia do wózków, fotelików i innych artykułów dziecięcych. No ale udało się... na 99% wybraliśmy już model wózka Teraz tylko zostało podjąć decyzję o kolorze, wpłacić zaliczkę i zamówić Poza tym kupiliśmy wanienkę, rożek i ręczniczek. Oglądałam chyba z 15 łóżeczek, ale jakoś żadne na mnie wrażenia nie zrobiło (może dlatego, że niektóre z nich były już jakby zużyte od stania na sklepie). Będę szukać na allegro

Super
To jak już porobicie zakupy to poprosimy o fotki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mam wózek Kolor szmaragdowy (jak dla mnie to po prostu zielony ). Największy wydatek z głowy Jeszcze tylko fotelik i jest bombowo.

W drodze powrotnej na autostradzie widzieliśmy panią - na oko 75 lat, w czerwonym kapeluszu prowadzącą lamborghini dino, też czerwone pod kolor. Widok super O takie:
http://www.flickr.com/photos/sam2911/7767540802/
tylko w wersji cabrio

Lece nadrabiać!

Super

Też bardzo lubię takich pozytywnie zakręconych ludzi
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 05:49   #1303
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jak mi się zachce chodzę do niego od jakiś 5 lat, więc widział już różne opcje u mnie
nie chodzę do niego na randki więc g... go obchodzi jaką mam 'fryzure'

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

nie radzimy przynajmniej ja póki co wczoraj mi się śniło że urodziłam, że zajmowaliśmy się małym - obudziłam się taka zmęczona
we wt idziemy do szkoły rodzenia... koleżanka mówiła że po szkole rodzenia się trochę 'uspokoiła' więc mam nadzieje że na mnie to też jakoś wpłynie
Ja podczas SR tez jakos spokojna bylam. Ale teraz sie znow stresuje. Choc z drugiej strony, juz mi tak niewygodnie z buniem, ze jest to rowniez argument za porodem

Stary 2013-08-12, 05:58   #1304
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Ja się staram w ogóle o tym nie myśleć- a jak już mi się napatoczą jakieś przemyślenia to od razu zaczynam głęboko oddychać . Na to nie ma mądrych a jak weszło to i musi wyjść
Stary 2013-08-12, 06:31   #1305
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja się staram w ogóle o tym nie myśleć- a jak już mi się napatoczą jakieś przemyślenia to od razu zaczynam głęboko oddychać . Na to nie ma mądrych a jak weszło to i musi wyjść
Ja w ogóle o tym nie myśle. Nie wiem dlaczego ale nie mam absolutnie stracha. Tzn czasem myśle o porodzie i jego przebiegu, zastanawiam się jak będzie wyglądał ile trwał itd, ale w ogóle nie boję się bólu. Jedyne co, to martwie się, żeby nie było żadnych komplikacji. Ale ogólnie jestem dobrej myśli i nastawiam się, że owszem będzie bolało jak cholera, ale dam rade
Stary 2013-08-12, 06:43   #1306
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam się po kolejnej bardzo ciężkiej nocy...

moja też

ja się pytam DLACZEGO CIĘ NIE ZOSTAWILI W SZPITALU?! a kazali na jakąś kontrolę przyjechać czy coś? gdzie byłaś w szpitalu?
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:48   #1307
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Ale zimno!!!

Ja jakoś o porodzie (a raczej cc) nie myślę, ale mam panikę przed tym co potem. Wczoraj sobie czytałam o kp i to chyba przeraża mnie najbardziej. I to,co zrobić jak maleństwu coś się stanie Jestem posikana ze strachu...

Cytat:
No dobra, wiem, że wnikam, ale skoro bez pasa startowego też brazylijska, to na łyso to brazylijska??
Ej, bo ja serio nie ogarniam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Obejrzałabym coś, ale Edi do 24 nie pójdzie spać, jak wstał o 19
Może jakąś bajkę z nim obejrzę?
To się jakoś też nazywało,ale nie pamiętam Dlatego nazywam to krewetą

Cytat:

Piękny!!! I to już raczej ostatnie zdjęcie, bo niedługo z niego wyskoczy mały czlowiek

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Bo to tak jeszcze nie na 100% Na początku miał być xlander xmove, ale po czwartkowej wizycie w sklepie coś nam nie podpasował - jakiś za niski nam się wydał i jakoś tak.. Z wyglądu spodobał mi się tutek grander deco kremowy z beżowym haftem, no ale naczytałam się opinii o złej jakości materiałów i innych wadach i pojechaliśmy go obejrzeć na żywo.. no i co ? Pan przyniósł spacerówkę nową z magazynu, patrzę - a tam pełno nitek wiszących, oderwany i prujący się dalej materiał i niedokończony szew.. Tak więc tutek odpadł całkowicie....

W 3 sklepach poelcali nam wózki TAKO, głównie model city move i to chyba właśnie będzie nasz wybór. Porządnie wykonany, dobrze się prowadzi, jest dość wysoki, ale nam to akurat pasuje. Gondola jest długa, więc przez zimę w kombinezonie maluch powinien mieć dużo miejsca (my z TŻ rodziliśmy się powyżej 60cm, więc sporo)No i co dla mojego męża ważne - łatwy w montowaniu (podobnie jak w xlanderze na "klik" a nie bolce itp, także jednym krótkim ruchem wyciąga się gondolkę). Chyba beżowy weźmiemy, tylko teraz czy z wersji limitowanej (z brązowym stelażem i większą ilością beżowego koloru w gondoli), czy standarodwą wersję (ze srebrnym stelażem i połączeniem ciemnego koloru z beżem) Załączam wygooglane fotki
widzę,że City Move cieszy się u nas dużym powodzeniem No i x-lander i Mura

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Jo_asiek, super wybór moim zdaniem Mnie tez się bardzo te City Move podobają My akurat postawiliśmy na starsze (i trochę tańsze) Tako i to używane - Perso.

Co do stelaża - ja bym się zastanowiła jaki kolor fotelika chcecie (jeśli chcecie wpinać w stelaż). Srebrny bardziej uniwersalny chyba.

Widzę, że w naszym wątku chyba jednak króluje TAKO Bo chyba na kwietniowo-majowych to co druga miała Jedo, przynajmniej takie mam wrażenie z podczytywania ich
Majowo-czerwcowych

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej!Pozdrawiam Was serdecznie!Podczytuje na bieżąco

U mnie nic się nie dzieje.Własnie szykowałam dokumenty i sie okazało ze nie mam aktualnego badania na HBS..czyli jutro z rana musze leciec zrobic..ze ten moj ginek mi nie zlecil to ja nie wiem..
Ogolnie u mnie samopoczucie nie ciekawe.Czuje sie strasznie słabo..chyba bedzie mnie łapało jakies przeziębienie..i to przy samej koncowce ciązy..jak pech to pech...
Bajka-dobra decyzja z tą farbą
Snow-brzusio cudny!!
Przypomnisz mi co to?

Cytat:
To jak sie ginowi pokazujecie??

Ja to różnie, najczęściej mam wlasnie pasek, ale ostatnio na łyso było ale to przez ten siniak, nie wiedziałam gdzie są włosy, a gdzie ich nie ma

Ja pokazuję brasiliano

Cytat:
Mam wózek Kolor szmaragdowy (jak dla mnie to po prostu zielony ). Największy wydatek z głowy Jeszcze tylko fotelik i jest bombowo.

W drodze powrotnej na autostradzie widzieliśmy panią - na oko 75 lat, w czerwonym kapeluszu prowadzącą lamborghini dino, też czerwone pod kolor. Widok super O takie:
http://www.flickr.com/photos/sam2911/7767540802/
tylko w wersji cabrio

Lece nadrabiać!
A jaki wózio?

Babcia mojego szwagra jest taka. Ma 85 lat, jest super zadbana, psychicznie mega sprawna i też już kilka razy mieliśmy tak,że nas wyprzedzała na drodze
Wcześniej jeździła sportową Audiczką A3, a teraz jakimś sportowym nowiutkim Merckiem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:57   #1308
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/
Agusia, oby antybiotyk dał radę. Mam nadzieję, że nerka wróci do pracy i wszystko będzie ok. A CC się nie przejmuj, nawet jeśli do niej dojdzie, to już Twoja ciąża jest na takim etapie, że dzidzia spokojnie cała i zdrowa sobie poradzi. Tymczasem mocne kciuki, żeby dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A jaki wózio?

Babcia mojego szwagra jest taka. Ma 85 lat, jest super zadbana, psychicznie mega sprawna i też już kilka razy mieliśmy tak,że nas wyprzedzała na drodze
Wcześniej jeździła sportową Audiczką A3, a teraz jakimś sportowym nowiutkim Merckiem
To super ma babcie Ja zawsze patrze na takich ludzi z podziwem, że tyle lat mają i jeszcze siły, zdrowie i humor na to by cieszyć się życiem

A wózek uppababy vista, zielony. O taki:
http://gab.giggle.com/wp-content/upl...a2-240x239.jpg

A dziś mija mi równe skończone 30 tygodni. 75% za nami
I mój buń z tej okazji (wiem, że dziwny mam pępek, ale to po laparoskopi, ateraz się jeszcze taki rozciągnięty zrobił), z pudełkami z ikei na pieluchy w tle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-08-11 at 10.49.40 PM.jpg (17,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-08-11 at 10.49.06 PM.jpg (14,6 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-08-12, 07:04   #1309
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Kochanie, tym bardziej bym nie ufała jego diagnozie tylko pojechała jeszcze gdzie indziej. Poza tym on jest ginekologiem, a nie urologiem, więc co on diagnozy wydaje nie ze swojej działki. Ja bym spróbowała skontaktować się z nowym ginem i uczciwie powiedziałabym, że mną tego dziada trafiłam. Może będzie potrzebna konsultacja specjalisty czy jakieś badanie dodatkowe... No w każdym razie poruszyłabym b niebo i ziemię żeby mieć drugą diagnozę, najlepiej właśnie pobyć urologa. Sama pomyśl, tyle m-cy robił Cię w konia,a teraz nagle taki dobry wujcio...?
Poza tym ja specem nie jestem, ale co... Wcześniej wyniki były ok i z dnia na dzień nerka popracować przestała. Nie wiem, nie znam się, ale warto to skonsultować jeszcze skoro ta diagnoza jest właśnie od tego pana. Tak przynajmniej uważam.
Główka do góry, na pewno wszystko dobrze się skończy

A wczoraj to mi się jednak dziec rozpychal. Tak się tarmosil jak się położyłam, że ani zasnąć, ani wylezec... Tylko znów wyciskal że mnie mocz

I dziś już od rana mam stresa. Wizyta kwalifikacyjna do szpitala, a
przy tym znów ktoś obcy będzie mi grzebać

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-12 o 07:14
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 07:19   #1310
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia, oby antybiotyk dał radę. Mam nadzieję, że nerka wróci do pracy i wszystko będzie ok. A CC się nie przejmuj, nawet jeśli do niej dojdzie, to już Twoja ciąża jest na takim etapie, że dzidzia spokojnie cała i zdrowa sobie poradzi. Tymczasem mocne kciuki, żeby dobrze się skończyło

To super ma babcie Ja zawsze patrze na takich ludzi z podziwem, że tyle lat mają i jeszcze siły, zdrowie i humor na to by cieszyć się życiem

I mój buń z tej okazji (wiem, że dziwny mam pępek, ale to po laparoskopi, ateraz się jeszcze taki rozciągnięty zrobił), z pudełkami z ikei na pieluchy w tle

Ta firma jest u nas niedostępna?Bo nie słyszałam nigdy Super kolorek

Śliczny buń, ładny masz pępuszek i wysoko jest!!

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

http://www.pudelek.pl/artykul/57879/...ien_dobry_tvn/ cóż za zmiana

Stary 2013-08-12, 07:19   #1311
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękować

Firma właśnie nie wiem czy w PL jest dostępna. Widziałam pare wypowiedzi o nich na polskich stronach, więc może gdzieś można je spotkać. Ja chciałam coś z tych producentów, o których Wy tu piszecie, ale tutaj nie sprzedają a sprowadzenie z europy kosztuje tyle co połowa wózka..

A co do pudelka - rzeczywiście niezła zmiana. Nie tylko my rośniemy
Stary 2013-08-12, 07:25   #1312
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękować

Firma właśnie nie wiem czy w PL jest dostępna. Widziałam pare wypowiedzi o nich na polskich stronach, więc może gdzieś można je spotkać. Ja chciałam coś z tych producentów, o których Wy tu piszecie, ale tutaj nie sprzedają a sprowadzenie z europy kosztuje tyle co połowa wózka..

A co do pudelka - rzeczywiście niezła zmiana. Nie tylko my rośniemy
My rośniemy w słusznym celu

A ty sio spać, bo do pracy nie wstaniesz

Stary 2013-08-12, 07:28   #1313
Zakorzenienie

Cytat:
My rośniemy w słusznym celu

A ty sio spać, bo do pracy nie wstaniesz
Masz racje. W obu zdaniach

Także, słucham się grzecznie i powoli maszeruję w kierunku łóżka..
Miłego dnia mamuśki!
Stary 2013-08-12, 07:29   #1314
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

http://www.pudelek.pl/artykul/57879/...ien_dobry_tvn/ cóż za zmiana
Nie wierzę, że jest aż tak głupia żeby fundować sobie i swojemu ciału taki rollercoaster za kasę. Najpierw tycie na żądanie, teraz chudnięcie na pokaz... Trudno mi uwierzyć, że DD TVN poprosiło ją o to. Pewnie po prostu pożarła, a teraz zobaczyła efekty, zechciał wrócić do wagi i stacja wykorzystała to, że ona chce schudnąć,a oni zrobić. A więc ma tendencje do ruchów,w końcu poszła do Tap Madl jako odchudzony pulpet.

Stary 2013-08-12, 07:31   #1315
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje. W obu zdaniach

Także, słucham się grzecznie i powoli maszeruję w kierunku łóżka..
Miłego dnia mamuśki!
Słodkich snów

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że jest aż tak głupia żeby fundować sobie i swojemu ciału taki rollercoaster za kasę. Najpierw tycie na żądanie, teraz chudnięcie na pokaz... Trudno mi uwierzyć, że DD TVN poprosiło ją o to. Pewnie po prostu pożarła, a teraz zobaczyła efekty, zechciał wrócić do wagi i stacja wykorzystała to, że ona chce schudnąć,a oni zrobić. A więc ma tendencje do ruchów,w końcu poszła do Tap Madl jako odchudzony pulpet.

A ja wierzę, bo w programie też była mega głupia i mnie strasznie irytowała

Stary 2013-08-12, 07:31   #1316
logoasia
Zakorzenienie

witam się

Cytat:
noo, baa.. w pt nie piłam, bo na rano do gin, więc nie chciałam po drodze mieć niespodzianki, w sobotę też nie, bo musiałam pojechać do miasta z rańca.
no a, że przez to nie odwiedzałam wc, bo u mnie samo z siebie już nie idzie jak ja z 3 stron jestem obstawiona sprzyjającymi warunkami do zaparć, więc z rańca zapodałam dwie łychy

wow! i jest raczej na odwrót, to brzuszek do Ciebie przykleiony. zawsze zazdrościłam laskom w ciży jak miały taką figurę. grama tłuszczu tylko sama ciąża perfect!

pojechalismy dzis do Ikei i jak na złość młodzież znów ułożyła mi się tak, że wlokłam się jak żółw. do tego te kosmiczne upławy znów. poszłam do toalety, a tam zamiast siusiu to mi leje się z pipy jak z kranu. normalnie woda okropne to, jak wkładam tabsy to na palcach zostaje mi taki biały osad albo plyn.
no ale w każdym razie przy kasie miałam podobną akcje jak Bajka. aczkolwiek inicjatorem był mój małż. ja to marzyłam iść do WC i normalnie zostawiłabym go przy tych kasach i poczłapała do kibla. a on, że nie, bo chce skorzystać z kasy pierwszeństwa. no i idziemy, on się pcha obok ludzi, a Ci ludzie nie wiedzą tak o co kaman. a ten do nich: "Przepraszam, ale czy ktoś z Państwa jest z dzieckiem albo w ciąży? No chyba nie, nie widzę przynajmniej." Ci ludzie patrzą po sobie osłupiali. Babeczka zza kasy aż wyskoczyła, a ja z tyłu stałam, więc kazała się małżowi odsunąć, no i mówi, że fakt, że w ciąży to pierwszeństwo. No i reszta won. Jedni na siebie patrzą i w górę na znak, i mówią do siebie, że nie zauważyli, że do takiej kasy doszli

Kurde, musze sie polozyc, bo znow mam przepowiadacze. Normalnie co dzien mnie męczą... znaczy może nie tyle męczą, bo ani nie boli, ani za mocne nie jest, bardziej irytujące...

hmm... albo mi sie mlodziez rozpycha, bo cos sie rochli bardzo... diabel wie
tż wymiata mój zazwyczaj chowa się za mną jak już idziemy do kasy

Cytat:
szczerze współczuję, moze poszukaj jakiegoś nefrologa prywatnie? skonsultuj to.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:31   #1317
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

I mój buń z tej okazji (wiem, że dziwny mam pępek, ale to po laparoskopi, ateraz się jeszcze taki rozciągnięty zrobił), z pudełkami z ikei na pieluchy w
tle
ale fajny pomysl z tym napisem!
Stary 2013-08-12, 07:33   #1318
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję 30tc

A buniek śliczny
Stary 2013-08-12, 07:35   #1319
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Kochanie, tym bardziej bym nie ufała jego diagnozie tylko pojechała jeszcze gdzie indziej. Poza tym on jest ginekologiem, a nie urologiem, więc co on diagnozy wydaje nie ze swojej działki. Ja bym spróbowała skontaktować się z nowym ginem i uczciwie powiedziałabym, że mną tego dziada trafiłam. Może będzie potrzebna konsultacja specjalisty czy jakieś badanie dodatkowe... No w każdym razie poruszyłabym b niebo i ziemię żeby mieć drugą diagnozę, najlepiej właśnie pobyć urologa. Sama pomyśl, tyle m-cy robił Cię w konia,a teraz nagle taki dobry wujcio...?
Poza tym ja specem nie jestem, ale co... Wcześniej wyniki były ok i z dnia na dzień nerka popracować przestała. Nie wiem, nie znam się, ale warto to skonsultować jeszcze skoro ta diagnoza jest właśnie od tego pana. Tak przynajmniej uważam.
Główka do góry, na pewno wszystko dobrze się skończy

A wczoraj to mi się jednak dziec rozpychal. Tak się tarmosil jak się położyłam, że ani zasnąć, ani wylezec... Tylko znów wyciskal że mnie mocz

I dziś już od rana mam stresa. Wizyta kwalifikacyjna do szpitala, a
przy tym znów ktoś obcy będzie mi grzebać

Mnie tez ta diagnoza i podejscie wydaje sie dziwne. Nerka Agusi nie pracuje, a oni ja do domu wypisuja....

Daj znac po wizycie.
Stary 2013-08-12, 07:38   #1320
misia332
Zakorzenienie

agusia wracaj do zdrowia.

ladan i motyl opowieści o kotach mnie rozśmieszyły. Ja ich nie lubię, ale nie mówiłabym komuś, że ma go oddać, bo dziecko.

lola super, że dostaniesz wózek i wanienkę.

angel fajne ciuszki, pare powtarza się u mnie.

czarna właśnie taką chustkę jak wstawiłaś ja mam z piratami.

pszczoua szybkiego powrotu do domku.

bajka Ty to masz przeżycia z tym Twoim Tżtem.

samba co do wyrzucania pieluch, my będziemy wrzucac do kosza w łazience, bo u nas segregacja i trzeba artykuły higieniczne do specjalnego kontenera wyrzucać.

snow slicznie i jak zgrabnie.

diroisha Tobie dmuchawa raz na jakiś czas wyje, mi naprzeciwko w domu wyje non stop klimatyzator. Masakra jakaś,

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Wczoraj położyłam sie na łożku i spałam do dzisiaj do 7 rano. Obudziłam sie i Was nadrobiłam w końcu.

Plecy mnie bolą niesamowicie.

A w nocy coś mi się śniło, że takie ciepło przeszło mi od pleców do kolan, że myślałam, że mi wody odeszły i prawie się popłakałam, na szczęście TŻ mnie obudził.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości