Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 02:05   #1111
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
My tez pozdrawiamy spod cyca
U mnie nienajlepiej. Jutro wizyta u gina. Pierwsza po porodzie.
Cos sie ze mna dzieje. Hormony moze wala? Zaczelam znow plamic. Jestem bardzo drazliwa co zaczyna odbijac sie na zwiazku. Nachodza mnie czarne mysli czy to wszystko przetrwamy.
Mam nadzieje ze to tylko dyskoteka hormonow.

A z wesolych njusow... Nasz Syn wczoraj sie koncertowo przed poludniem obsral. Cale plecy az przez pajacyk przesiaklo. Zdarzenie mialo miejsce na rekach Tz i az mu sie dlonie kleily. Musielismy uruchomic wanienke bo sie Antosia nie dalo domyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W takim razie za wizyte u gina trzymam kciuki. Bedzie dobrze!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 02:31   #1112
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Pozdrawiam zza laktatora! wczoraj usypialismy małego godzinę, ale nie dałam mu mm i zasnął na 3,5 h, więc najadl się moim mlekiem

trochę się martwię, bo od początku w lewej piersi mam mniej pokarmu. Z prawej odciagam 50-60 ml, a z lewej ok 20... Da się na to wpłynąć?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 02:34   #1113
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Witam i ja z cycowa.
Oczy mi sie kleja, ledwo siedzę, ale mus to mus .

Aha my też kciuki poprosimy. P 12neonatolog, potem chirurg.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-08-12 o 02:35
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 03:26   #1114
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

gdanska mleczarnia również pozdrawia
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Nie nadrabiam - wybaczcie...
Jutro rano jadę na cc i proszę Was o kciuki. Odezwę się jak będę po.

kciuki! Czekamy na wieści!
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z wani późno ale z wiesciami . Byłam na ktg bo słabo czułam ruchy . Ma wykresie jakieś drobne skurcze się zapisały i rozwarcie na palec. Ale nie chciałam leżeć więc wyszłam do domu.
A myślałam że nnasza kruszynka wyjdzie w Nasza rocznicę ślubu ale jeszcze nie gotowa jest.
Trzymam kciuki za rodzące i gratuluję rozbudowanym mamusiom.
Muszę się jeszcze pochwalić że remont skaczony
super ze juz remont skończony.tetaz to faktycznie maleństwo może wychodzic

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie ciagle w dwupaku mimo ze robie wszystko zeby urodzic a mlode ni jak nie chce wspolpracowac.... wszystkie objawy zblizajacego sie porodu mam ale glownej akcji jak nie bylo tak nic nie wskazuje ze sie pojawi az trace nadzieje ze to dziecko kiedykolwiek zdecyduje sie opiscic brzuch :-(
wychodzi na pewno wyjdzie cierpliwości jeszcze troszke
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam i ja z cycowa.
Oczy mi sie kleja, ledwo siedzę, ale mus to mus .

Aha my też kciuki poprosimy. P 12neonatolog, potem chirurg.

kciuki zacisniete
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pozdrawiam zza laktatora! wczoraj usypialismy małego godzinę, ale nie dałam mu mm i zasnął na 3,5 h, więc najadl się moim mlekiem

trochę się martwię, bo od początku w lewej piersi mam mniej pokarmu. Z prawej odciagam 50-60 ml, a z lewej ok 20... Da się na to wpłynąć?

ladnie pospal a zwiększyć można ściągając,przystawiajac jaknajczesciej. Może z tej jednej częściej ściągaj pokarm niż z drugiej? I duuuzo pij wody

Czarownica: kciuki za wizytę,oby szybko przeszło. Może to baby blues cię dorwał?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 03:30   #1115
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Hej.Ja tez wlasnie ze ssakiem na cycku wiec pozdrawiamy!
U nas druga kiepska nocka - mala poje z dwoch piersi i nie moze zasnac, dwie godziny sie juz mordujemy - ona nie spiac, ja wiszac nad lozeczkiem...
Ogolnie malo mnie, bo maz ma wolne, wiec jeczy o kompa, dwa - staramy sie nadrabiac rozne sprawy poki Norberta nie ma.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 04:30   #1116
ita83
Wtajemniczenie

a ja znow spac nie moge mam klasycznie biegunke no i do tego zgage - za to skurcze znikome
Stary 2013-08-12, 05:10   #1117
fiazo
Zakorzenienie

dzień dobry hmmm ale czy będzie dobry

chrzciny udane, w lokalu spędziliśmy 6h za stołem
były przygody ale nie mam siły opisywać
mamy sporo prezentów i dużo z nich na później także super tak samo ubranka też większe dali

w nocy posprzeczałam się z tż, powiedział że się jędza zrobiłam

całą noc walczę z synem żeby powrócił do piersi, mogę być niewyspana, ale się poświecę i nie dan mu butelki z mm, ew dam mu z moim mlekiem, które ściągnęłam jak nie mogłam karmić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 05:41   #1118
czarownica1
Zakorzenienie

ELAINE baby bluesa to ja mialam w szpitalu a teraz to chyba nie to to? W6 tyg po porodzie ? Piernicza sie hormonki na bank bo od nowa troche plamie. Na okres to nie wyglada.
Mam nadzieje ze nie dooada mnie deprecha.

No i te mysli ze jestem zla matka ze zle robie itd. Jakies rozmowy z Tz na temat malego odbieram za krytyke itd... Tz druga noc spi na kanapie a ja juz mam wizje ze rozwala sie nasz zwiazek. Do tego wlaczyl mi sie odkurzacz. Uwazamze jestem gruba. Brzydka.... Jesuuu wytrzymac ze soba juz nie moge

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-08-12 o 05:44
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:15   #1119
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz

Bebe trzymaj sie i powodzenia. Bedzie dobrze o juz niedługo bedziesz tulic swoj skarb.

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Czarownica te smutne humory i i mnie. Także to normalne. Moje ciało jest okropne teraz. Nie chodzi o wygląd czy kilogramy bo ja nigdy
Modelka nie byłam. Ale boli mnie wszystko o mi niewygodnie. I brzuch jakby nie mój, brak czucia przy ranie po cc. Boli mnie kręgosłup, nie wygodnie mi nadal.czuję sie jakbym sie rozpadala.

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Fiazo fajnie że juz po imprezie i że upominki dostaliscie.
Trzymaj sie z tym karmieniem, jak cos to podaj odciagniete. Duzo dziewczyn tak robi. No i nie bądź za surowa dla samej siebie . Caluski

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:15   #1120
bebe1987
Rozeznanie

Dziewczyny, o 3:30 odeszły mi wody. Jestem na porodowce. Mam skurcze... Średnio co 7-10 minut. Czekam na mojego lekarza (będzie o 8).

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:42   #1121
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc kochane..zniklam na troche..bylismy na 3dni na wsi a tam ledwo o zasieg a co dopiero o internet..:-P a odkad wrocilismy jestem zombi niewiem co sie Zuzie stalo ale nie moze kupki zrobic tak sie meczy..w dzien to nawet jest grzeczna i robi kupke ale noce dramat w tamta noc nie spalam cala jak sie mala obudzila o 2to usnela chyba o 9rano...i ja na rekach trzeba bo tak to placze i ryk wodac ze proboje zrobic prezy sie czerwona pcha ale co z tego jak nic nie wychodzi...wczoraj caly dzien praktycznie na polu bylysmy zeby sobie spokojnie spala bo tez oczka takie ciezkie miala..i dzis w nocy to samo z wyjatkoem ze po cycku usnela na 30minut wiec jestem mega wyspana..tz tez..tak to placz ryk (tzn moje dziecko nie placze t ylko krzyczy...) a mi jej tak szkoda.podaje jej inflacol i herbatke koperkowa moze ka ruszy po tym..musze poszukac tych rurek o ktorych pisalyscie...przy kapieli jak jej troche poruszam dupke to zaraz idzie kupa..marna ale idzie...niewiem czy to kolka czy co,ale bardziej stawiam na to ze na wsi bylq inna woda...i jej sie pozmienialo,zreszta niewiem...

No to tyle co u mnie:-P

kiedys twee chyba pytala jak sie sprawuje wozek jestem bardzo zadowolona lekko soe prowadzi jest pojemny kosz jest siper pod spodem jestem bardzo zadowolona.jedyne co to trzeba sie nauczyc zjezdzac ze schodow itp i odwracac wozek tylem bo ma woeksze kolka..a te z przodu sa do tego za male.(odwracac badz zjezdzac na tylnych..)ale ogolnie wszystkim sie podoba mi tez i jestem bardzo zadowolona,i polecam ta tprbe do wozka jest mega pojemna i nawet jak sie ma caly koszyk zawalony zakupami itp to mozna zawoesic na raczce i miec wszystko pod reka...

i jest lekki...co jest bardO wazne..

wczoraj wyciaglam mame na solarium poszlam sie odstresowac..(zasloniete cycki,czytalam ze mozna.) poszlam na 7minut i taaaak mnie spieklo juz zapomnialam jal goraco jest na solarium:-P

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Mniej sie udzielam,ale jestem z Wami sercem i podczytuje..:-**

Margos tak myslalam ze nie ma Cie w Krk bo wogole Cie nie widuje:-P (gdzie robilas usg bioderek?robia u nas w os cxy w insrytucoe?):-P

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Niunia konczy dzis 4tyg,a w czwartek miesiac...kiedy to zlecialo...

mimo nie przespanych nocy kocham tego szkraba nad zycie!))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:46   #1122
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Witam się z nad śniadania i herbatki laktacyjnej. Mały pokwękuje, więc muszę jeść szybciej.
W nocy po kąpieli maleństwo moje spało pięknie 2 h i 45 minut, ale za to później co godzinę płacz. Niewyspana jestem.

Sammi i bebe- ogromne dla was.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 06:47   #1123
czarownica1
Zakorzenienie

BEBE trzymaj sie!

Stary 2013-08-12, 07:00   #1124
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak wy usypiacie swoje skarby? Moje dziecko mało śpi. Zasypia głównie przy cycu. Wolałabym inne metody, ale średnio skutkują. Czasem Michaś nie jest głodny, tylko chce possać pięć razy i zasypia na rękach, a odłożenie go do łóżeczka kończy się krzykiem.
Zdradźcie swoje metody. Będę testować wszystkie te których jeszcze nie testowałam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:04   #1125
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzień dobry hmmm ale czy będzie dobry

chrzciny udane, w lokalu spędziliśmy 6h za stołem
były przygody ale nie mam siły opisywać
mamy sporo prezentów i dużo z nich na później także super tak samo ubranka też większe dali

w nocy posprzeczałam się z tż, powiedział że się jędza zrobiłam

całą noc walczę z synem żeby powrócił do piersi, mogę być niewyspana, ale się poświecę i nie dan mu butelki z mm, ew dam mu z moim mlekiem, które ściągnęłam jak nie mogłam karmić
to chyba taki standardzik sprzeczek po chrzcinach, u nas też cicha msza trwa.. ale chrzciny sie udały
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:07   #1126
tweedledee
Zakorzenienie

Hej laseczki,
witam się ze swoim brzuchem i ja Teraz już serio nawet nic mi się pisac nie chce, taka jestem zła, że ta kluska się wciąż kisi...

Wczoraj była u mnie moja rodzinka z chrześnica 2,5letnią na czele, także padłam na ryj. Po raz enty podziwiam każdą mamusię, która ma w domu takiego małego stworka i jednocześnie dopiero co urodziła następnego! Ja bym chyba padła, serio!
Stary 2013-08-12, 07:21   #1127
d0tkaaa
Zakorzenienie

Anulka moja zazwyczaj w domu zasypia przy cycu..nieraz usnie sama ale rzadko...i ostatnio odkladam ja do lozeczka ze smoczkiem i wlaczam wibre lekko i usypia po jakims czasie. ale jak macie jakies metody to tez chetnir skorzystam:-P

no i nieraz na rekach..i ostatnio lubi brzuch do brzucha czyli na brzuszku u mamusi najlepiej..

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie się odnieść do pewnej kwestii ostatnio często poruszanej. Wiem,to jest każdego indywidualne podejście,ale ja przedstawię swoje Otóż zdecydowana większość z was podchodzi do tematu noszenia na rękach i uspokajania bujając, leżenia z maluszkiem obok w łóżku na nie. Ja natomiast jestem za i stosuję. Dziecko się przyzwyczai? Trudno. Ale będzie spokojniejsze i szczęśliwsze. Bo bliskość daje mu poczucie bezpieczeństwa,potrzebuje tego,jest to dla niego przyjemne. Nie mówię,żeby nonstop wisiało na rękach,ale do snu chwilę polulać,albo poleżeć trochę w łóżku i pomiziać, potulić,albo jak płacze wziąć na ręce-bo powody płaczu mogą być różne,w tym też potrzeba bliskości. Nieporafię inaczej, może jestem zbyt uczuciowa,ale bardzo kocham swoją córcię i chcę jej jak najwięcej tej miłośći okazywać, a że się przyzwyczai-no to co-dla mnie to nie problem, chcę małej poświęcać jak najwięcej czasu i teraz i w przyszłości. Sama jestem miękka kluska i pewnie dlatego mam takie podejście No nic, w każdym razie chciałam się tym z wmi podzielić,taka refleksja po podczytywaniu forum ostatnio.
zgadzam sie z tym..

jak rozpoznajecie swiadome usmiechy dziecka ?:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:24   #1128
iwona335
Zakorzenienie

napisze o chrzcinach bo tam ktos pytał

cały tydzien oczywiscie zakupy, przygotowania a od czwartku siedziałam praktycznie non stop w kuchni z przerwami na karmienie. No i w sobote na 16 msza. Zuzia oka nie zmrużyła w kościele, cały czas się rozglądała, a jak słyszała organy to była wniebowzięta wszystko poszło sprawnie, chociaż bałam się co będzie jak mała zechce cyca, bo jak ona chce to nie ma siły na nią i nic innego jej nie uspokoi. Imprezę robiliśmy w domu u siebie. Mieliśmy 18 gości. Duzo mi pomogła moja mama kochana, jest fantastyczna! Mieliśmy kawkę i ciacha a potem kolację na ciepło z masą mięsa, które w ciąży uwielbiałam a teraz staje mi w gardle i ani się myśli zjeść
No i ot tyle Tzt spisał sie w tym dniu super, chociaż przewidziałam, że nie naładuje baterii w aparacie i trochę mieliśmy spięcie przez to, bo ja mu mówiłam o tym wczesniej
Zuzia po kościele napiła się mleczka i jak zasnela o 17:30 tak spała do 22:30 i żaden z gości nie bawił, nosił, sitał i Bóg jeden wie co jeszcze z nią nie robił. Jedynie teściowa obróciła ją na drugi bok jak ledwo co zasnęła i ryku narobiła, że głowa mała- ma nauczkę że śpiącego nie ma tykać
A w niedziele mieliśmy pierwszą rocznice ślubu. Dostałam od męża złoty pierścionek z szafirem, i to niby z okazji rocznicy i z podziękowaniem za urodzenie córeczki aż mnie zszokował. No i Zuzia w tym dniu skończyła pierwszy miesiąc życia kiedy to przeleciało, mogłaby zostać taka maleńka troszkę dłużej, a ona z dnia na dzień rośnie i robi ogromne postępy.
Mąż mój otrzymał kubek ze zdjęciem z naszego ślubu i z Zuzią i napisem "rok razem" i elegancki pasek do spodni.
Wiecie co to był najintensywniejszy rok w moim życiu ale nie zmieniłabym w nim nic!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:44   #1129
Margosia__
Zakorzenienie

Miałam po cytowane ale mi wcięło
za rozwój akcji i sprawne cc
wizyty u ginów i innych specjalistów

Elaine Gluciątko odsyła całuska i pozdrawia Igiego

Dotka u nas w przychodni nie robią takich rzeczy
USG bioderek robiliśmy na wielickiej 25- tam jest na nfz jeżeli masz skierowanie do PORADNI PRELUKSACYJNEJ (http://meddim.pl/poradnia-preluksacyjna.html)
Najlepiej zadzwoń tam od razu dzisiaj i zapisz Zuzinkę- tam zapisują najdalej na miesiąc wcześniej dlatego nie robią się sztuczne terminy
Jak kobieta Cię zapyta co masz napisane na skierowaniu to właśnie powiedz, że do tej poradni preluksacyjnej i wtedy Cię bez problemu zapiszą, a do pediatry po skierowanie podejdziesz jak będzie miał tam ten swój dyżur

I do wszystkich które maja kryzysy, że są złymi matkami i tż i babcie lepiej zajmują się ich dziećmi niż one same!

Może i będę chamska ale po co tworzycie sobie problemy, których nie ma?!
Wg mnie siła waszej sugestii jest niezwykle silna i czy z równie zadowalającym skutkiem nie możecie sobie wmówić, że jesteście najcudowniejszymi i najwspanialszymi Matkami na świecie? Przecież to nie Dzieci Wam mówią, że jesteście kiepskie i nie wyrabiacie tylko same się w tym utwierdzacie... Ale po co? Cierpiętnikom wcale nie jest lepiej na tym świecie

Dziecko uspokaja się przy Babci czy Tż? bo oni podchodzą nawet do płaczącego dziecka kapkę spokojniej- z ociupinkę mniejszą dawką emocji, pewnie dlatego, że odczuwają mniejszą presję społeczną
Nie wiem dlaczego panuje przekonanie, że u Matki Dziecko nie ma prawa płakać? Ma takie samo prawo popłakać w ramionach Mamy jak i taty, babci, dziadka , cioć i nie wiadomo kogo jeszcze
TO ŻE DZIECI PŁACZĄ JEST NORMALNE!
A po drugie Dziecko wbrew pozorom głupie nie jest I wie, że mama ma cycusie (przynajmniej te karmione piersią) i np. wie, że jak usypia tatuś to choćby się darło wniebogłosy tata cyca nie da, ale z mamą sprawa ma się z goła inaczej- więc od mamy wymaga innego zachowania jak od taty-> dlatego to co u taty Dzidziusia uspokaja u mamy się może nie sprawdzić i na odwrót
Więc apel taki, żebyście przestały sobie wmawiać, ze sobie nie poradzicie i zaczęły wmawiać, ze kto jak kto ale Wy to dacie sobie radę w każdej sytuacji! I tym sposobem znajdziecie siłę by udowodnić całemu światu, że ogarniacie temat najlepiej

Btw. mogę się mądrzyć w tym temacie ponieważ jestem najlepsza matką dla mojego Dziecka Nawet jeżeli Gluciątko woli z Dziadkiem spacerować w pionie na ramieniu a u mnie się drze bo zmuszam go do niegodziwego zajęcia jakim jest leżenie na płasko
the end

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:45   #1130
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, o 3:30 odeszły mi wody. Jestem na porodowce. Mam skurcze... Średnio co 7-10 minut. Czekam na mojego lekarza (będzie o 8).

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Anulka moja zazwyczaj w domu zasypia przy cycu..nieraz usnie sama ale rzadko...i ostatnio odkladam ja do lozeczka ze smoczkiem i wlaczam wibre lekko i usypia po jakims czasie. ale jak macie jakies metody to tez chetnir skorzystam:-P

no i nieraz na rekach..i ostatnio lubi brzuch do brzucha czyli na brzuszku u mamusi najlepiej..
Kiedys czytalam ze wibra jest niezdrowa dla maluszkow. Cos z ukl. nerwowym bodajze dotyczylo.

Witam
Ja dzis tez kiepska noc. Ok 3 Ala obudzila sie, zjadla i patrzala. Stekala i patrzała! Po godz położyłam ją sobie na brzuchu to zasnęla, ale ja teraz padnięta jestem.
Stary 2013-08-12, 07:50   #1131
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

jak rozpoznajecie swiadome usmiechy dziecka ?:-P
Moje Dziecko jako wyjątek forumowy chyba nienawidzi leżeć na moim brzuchu

Dotka Młody uśmiecha się kiedy do niego mówię i robię z siebie debila
Dziwne, ze nie zaczyna płakać z żałością, ze ma taką matkę
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

cały tydzien oczywiscie zakupy, przygotowania a od czwartku siedziałam praktycznie non stop w kuchni z przerwami na karmienie. No i w sobote na 16 msza. Zuzia oka nie zmrużyła w kościele, cały czas się rozglądała, a jak słyszała organy to była wniebowzięta wszystko poszło sprawnie, chociaż bałam się co będzie jak mała zechce cyca, bo jak ona chce to nie ma siły na nią i nic innego jej nie uspokoi. Imprezę robiliśmy w domu u siebie. Mieliśmy 18 gości. Duzo mi pomogła moja mama kochana, jest fantastyczna! Mieliśmy kawkę i ciacha a potem kolację na ciepło z masą mięsa, które w ciąży uwielbiałam a teraz staje mi w gardle i ani się myśli zjeść
No i ot tyle Tzt spisał sie w tym dniu super, chociaż przewidziałam, że nie naładuje baterii w aparacie i trochę mieliśmy spięcie przez to, bo ja mu mówiłam o tym wczesniej
Zuzia po kościele napiła się mleczka i jak zasnela o 17:30 tak spała do 22:30 i żaden z gości nie bawił, nosił, sitał i Bóg jeden wie co jeszcze z nią nie robił. Jedynie teściowa obróciła ją na drugi bok jak ledwo co zasnęła i ryku narobiła, że głowa mała- ma nauczkę że śpiącego nie ma tykać
A w niedziele mieliśmy pierwszą rocznice ślubu. Dostałam od męża złoty pierścionek z szafirem, i to niby z okazji rocznicy i z podziękowaniem za urodzenie córeczki aż mnie zszokował. No i Zuzia w tym dniu skończyła pierwszy miesiąc życia kiedy to przeleciało, mogłaby zostać taka maleńka troszkę dłużej, a ona z dnia na dzień rośnie i robi ogromne postępy.
Mąż mój otrzymał kubek ze zdjęciem z naszego ślubu i z Zuzią i napisem "rok razem" i elegancki pasek do spodni.
Wiecie co to był najintensywniejszy rok w moim życiu ale nie zmieniłabym w nim nic!
Jak pięknie to napisałaś Aż pod koniec na prawdę się wzruszyłam
Zuzinka wyglądała prześlicznie w tej białej sukienusi

A Ty świetnie sobie poradziłaś z ogarnięciem całej imprezy- wielki szacun

Mały
Stary 2013-08-12, 07:51   #1132
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Więc apel taki, żebyście przestały sobie wmawiać, ze sobie nie poradzicie i zaczęły wmawiać, ze kto jak kto ale Wy to dacie sobie radę w każdej sytuacji! I tym sposobem znajdziecie siłę by udowodnić całemu światu, że ogarniacie temat najlepiej

Btw. mogę się mądrzyć w tym temacie ponieważ jestem najlepsza matką dla mojego Dziecka Nawet jeżeli Gluciątko woli z Dziadkiem spacerować w pionie na ramieniu a u mnie się drze bo zmuszam go do niegodziwego zajęcia jakim jest leżenie na płasko
the end
brawa za te słowa! stosuję ta zasade i mam wszystkich gdzies!
Stary 2013-08-12, 08:01   #1133
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz

Bebe no to juz blizej niż dalej. Bądź dzielna kochana

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 08:08   #1134
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ja pitole, chyba bym wzięła miotłę i wszystkich pogoniła z domu Baardzo cierpliwa jesteś
Wiesz, z początku o tym myślałam, ale później to dotarło do mnie że jak tak prawie wszyscy wpadli z wizytą to przy najmniej mam ich z głowy a tak musiałabym liczyć, że co chwile ktoś będzie wpadał do nas zobaczyć małą.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.. przepraszam, że mnie tak mało tutaj.. Lol od piątku daje nieźle popalić.. nie wiemy co z nim jest.. niby nakarmiony, przewinięty, poprzytulany...zasypia przy karmieniu czy na rękach, a tylko do łóżeczka wsadzany czy kładziony na łóżku naszym i ryk.. i tak się bawimy z nim po pół dnia.. potrafi nie spać 6godz.. znaczy przysypia i zaraz się budzi.. jutro mąż idzie do pracy, mama już na wczasach.. siostra przyjedzie, ale 11-latka niewiele pomoże.. Martwię się czy dam sobie z Małym radę sama.. W ogóle to mąż ma lepsze podejście do Lola niż ja.. czuję się jakbym była tylko krówką do wykarmienia i poza tym z niczym innym sobie nie radzę.. zresztą nawet z dostawianiem dziecka do piersi mam problem

Buziaki dla Was...
Nasza Anula też się cwana robi i często pomimo ze jest najedzona chce wisieć na cycu. Pozwalam jej trochę, wtedy pociumka, zaśnie, ja siedzę z nią tak trochę aż mocniej przyśnie i później powolutku odkładam do wyrka. I odpukać w nie malowane to na razie się sprawdza.

Cytat:

O ja...będzie porodzik

Cytat:

Wow...brawa dla TŻ
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:20   #1135
czarownica1
Zakorzenienie

MARGOSIA u mnie komentarzy o wychowywaniu dziecka albo wpierniczaniu sie praktycznie nie ma. To ja sobie dorabiam ideologie w rozmowach z Tz. Widze pewnie przez te hormony wszystko na "nie" i kazdy nawet zart to obraza bo ja siebie teraz nie lubie. Czuje sie niedospana. Brzydka. Zaniedbana. I na to jest przeciez sposob tylko ja po prostu szukam dziury w calym. Wystarczy wziac sie za siebie i bedzie lepiej. A komentarze naeet jakby sie pojawily to w dooopie z nimi. To moje dziecko i jesli mam ochote je rozpuscic jak dziadoski bicz to to zrobie i nikomu nic do tego... No moze tatus zglaszac pretensje.

Stary 2013-08-12, 08:30   #1136
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak wy usypiacie swoje skarby? Moje dziecko mało śpi. Zasypia głównie przy cycu. Wolałabym inne metody, ale średnio skutkują. Czasem Michaś nie jest głodny, tylko chce possać pięć razy i zasypia na rękach, a odłożenie go do łóżeczka kończy się krzykiem.
Zdradźcie swoje metody. Będę testować wszystkie te których jeszcze nie testowałam.
Jak się uspokoi to szybko do łóżeczka, smoczek do budzi, siedzę przy łóżeczku jakby smoczka wyplula i wtedy wkładam na nowo i tak aż zasnie. Czasami zasypia po chwili, czasem po 20 minutach.

Stary 2013-08-12, 08:33   #1137
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy ubieracie swojemu dziecky czapeczki na spacer?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:43   #1138
lachryma
Zakorzenienie

Bebe-kciuki za szybką akcję
Margos- wróciłas w wielkim stylu

Stary 2013-08-12, 08:52   #1139
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
MARGOSIA u mnie komentarzy o wychowywaniu dziecka albo wpierniczaniu sie praktycznie nie ma. To ja sobie dorabiam ideologie w rozmowach z Tz. Widze pewnie przez te hormony wszystko na "nie" i kazdy nawet zart to obraza bo ja siebie teraz nie lubie. Czuje sie niedospana. Brzydka. Zaniedbana. I na to jest przeciez sposob tylko ja po prostu szukam dziury w calym. Wystarczy wziac sie za siebie i bedzie lepiej. A komentarze naeet jakby sie pojawily to w dooopie z nimi. To moje dziecko i jesli mam ochote je rozpuscic jak dziadoski bicz to to zrobie i nikomu nic do tego... No moze tatus zglaszac pretensje.
No właśnie Kochana Moja Czarowniczko
Wmawiaj sobie teraz odwrotności tego wszystkiego, bo skoro ja wiem, że jest inaczej niż myślisz, to Ty to wiesz jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Jeżeli jest wiatr lub zimno to tak, oraz jeżeli idziemy w chuście i słonko Mu na główkę świeci to też... natomiast jeżeli jedzie w wózeczku osłonięty od słoneczka budką lub parasolką to nie

Ale zawsze mamy czapeczkę w wózku lub w torbie... ewentualnie jeżeli śpi to żeby nie budzić przykrywamy ucho tetrą
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Bebe-kciuki za szybką akcję
Margos- wróciłas w wielkim stylu
Wiedziałam
To znikną znów na miesiąc i wrócę z jeszcze lepszymi przemyśleniami

Mały
Stary 2013-08-12, 09:21   #1140
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Dzień dobry

Bebe dla ciebie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

ją nie mam żadnych metod, ją prostu moja kładę, jak jest zmęczona to śpi, jak nie to stęka. Gdy płacze biorę na ręce i jak zaśnie to odkładam ją znowu

Cytat:

super. Że się chrzciny udały i brawa za piękny prezent na rocznicę

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Tak jak jest chłodno lub wiatr.

Ją już z mała odebrałem wyniki, byłam w mopsie zobaczyć jakie dokumenty potrzebuje do becikowego, zrobiłam zakupu w polo, a teraz siedzę w parku i was podczytuje

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości