Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 08:26   #2191
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

http://www.matleena.pl/Wizaz

dziewczyny co myslicie o tej makijazystce ???

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:31   #2192
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
najbardziej mnie rozwalało, jak wieczorem ja juz sobie np siedze po umyciu na fotelu, a ona wyciaga "swieze" majtory, sciaga brudne, ubiera nowe, a tamte do woreczka zawiezc do domu zeby mamusia chyba wyprrała
moje to wisiały porozwieszane po wszystkich kaloryferach, bo prałam sobie sama, na biezaco a ona woziła do domu, zakiszone po całym tygodniu

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

ja też nie, jak wracałam na week do domu to wszystkim sie zalilam, ze ja nie wytrzymam tam ja jak mam @ to lazienka mnie widzi 3 minimum razy dziennie, ale ona nie czula tej potrzeby
O matko

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ty no stara, weź bez takich. Niektórzy tu jedzą, na przykład ja - kabanosa!

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dołączając do poważnego tematu... Moim pierwszym był mój TŻ bylismy razem 2 miesiące i miałam 18 lat. Z poprzednimi chłopakami nawet mnie w tą stronę nie ciągnęło i dobrze Ale pamiętam, że mając 14-15 lat miałam wrażenie, że już wszyscy to robią poza mną i tak też było. Mając 15 lat byłam świadkiem pierwszej aborcji, bardzo mną to wzruszyło, bardziej niż osobą która jej dokonała. Pół roku później znów prowadziłam koleżankę na aborcje... i od 16 roku życia tak co pół roku... Serio nie kumam tego.. rozumiem, że seks to rzecz normalna a w SE aborcja jest dozwolona ale to nie metoda antykoncepcji a nie znam nikogo poza sobą kto by już minimum jednej aborcji nie dokonał. Uważam, że to bardzo nie odpowiedzialne... A potem przychodzą do lekarzy babki ok 30 z mężem co nie mogą zajść w ciąże bo są po 10-20 aborcjach, i nie przesadzam to prawdziwe liczby...
Z tymi aborcaji w SE jakaś masakra nawet moze dobrze, ze w Polsce to nielegalne jest choc faktycznie po gwalcie i w razie choroby dziecka to jest jakieś rozwiązanie. Nie mówie, ze dobre, bo w takich trudnych sytuacjach ciezko o jakieś dobre rozwiązanie, ale z dwojga złego... Ja przyznaje się oficjalnie, że nie wiem czy dałabym rade wychowac chore dziecko. Do tego trzeba mieć bardzo silną psychike i najlepiej duze srodki pieniezne, zeby stosowac odpowiednie leczenie, rehabilitacje itp. Nie każdy da sobie z tym rade psychicznie, fizycznie i finansowo. Ale z drugiej strony nigdy nie usunęłabym zdrowego dziecka nie wyobrażam sobie tego. Trzeba nie mieć serca. Lepiej urodzić i zostawić w szpitalu, albo oddć do jakiegoś okienka życia. Jest tyle par, ktore nie moga mieć dzieci, a o tym marzą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:38   #2193
Kate Noir
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Myślę, że zwiększy tu na wizażu w wątku bodajże ile kosztowały suknie pokazywała dziewczyna swoją i jej Barima jest taka bardziej puszysta może do niej napisz. Możliwe, że właśnie ma dodatkową warstwę... Mnie do tej sukni tak niezbyt tren pasuje... ona jest taka lekka i prosta
Jak wrócę do domu to postaram się odszukać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:38   #2194
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Fajna

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-08-12, 08:38   #2195
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja się w miarę szybko przyzwyczaiłam, najgorzej mi było ze wstawaniem i w sumie jest do tej pory 6:10-20 to nieludzka pora (nie wspominając tutaj o dziewczynach wstających jeszcze wcześniej)

teraz już nawet w weekendy się tak budzę bez budzika, ale oczywiście śpię sobie później w najlepsze jeszcze

generalnie to lubię swoją pracę, jedyne co mnie w niej wkurza to to, że 0,5h przerwa lunchowa nie wlicza się do czasu pracy, więc idąc na 8 kończę o 16:30
na szczęście czwartek( i piątek ) wolny więc w tym tygodniu 3 dni
ja pracujac w ikei tak mialam... szlam na 8 h a placono mi za 7,5 :/ przez miesiac sie uzbieralo
Stary 2013-08-12, 08:41   #2196
misia880
Zakorzenienie

pysia1987 popieram, że można zostawic dziecko w szpitalu lub w oknie życie. Ostatnio słyszałam od znajomej, od ktorej ktos tam pracuje przy tych oknach - że mieli około tygodniową dziewczyne w tym oknie - w kocyku z paczka (smoczek, butelka, chusteczki) miała czapeczke, ładne śpiochy była czysta, spała. z kartka "nie dam rady, pomóżcie Zuzi "

az sie serce łamie... ale oddala - nie zostawila w śmietniku itp jak sie coraz czesciej zdarza

Stary 2013-08-12, 08:42   #2197
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No ja z moimi zaburzeniami odzywiania nieumiem do teraz sobie poradzic mimo, ze mam za soba serie wizyt u psychologa, biore tabletki od psychiatry, ktore pomagaja w takich zaburzeniach i dupa... Chciałabym się kiedyś uwolnić od tego bo myślenie o jedzeniu naprawde zabiera mi sporo czasu

A skąd jesteś? Moi teście chcą kotka bo my zostawiliśmy sobie wszystkie trzy i narazie dokarmiaja wszystkie okoliczne koty, ale z checią jakiegos by przygarnęli
hmm ja tez duzo mysle o jedzeniu ale to tylko podczas siety... czyli prawie zawsze :P ale jesli nie jestem glodna to juz nie mysle. Wlasnie gotuje sobie 3 jajeczka na twardo na sniadanie
Stary 2013-08-12, 08:44   #2198
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ja pracujac w ikei tak mialam... szlam na 8 h a placono mi za 7,5 :/ przez miesiac sie uzbieralo
witam z pracy właśnie

to ja chodzę na 8,5 a płącą za 8 a pracuję w BRE Banku, ale tak jak mówiłam nie narzekam na pozostałe aspekty tej pracy

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:49   #2199
moniczka_90
Zakorzenienie

widze, ze znowu ostra wymiana zdań na wątku widzę, ze zostałyśmy skarcone za ćpanie i uprawianie seksu (jeszcze mi powiedzcie, ze masturbować się nie można bo to nie zgodne z wiarą) cóż, moim zdaniem wszystko jest dla ludzi i nie ma to nic wspólnego z wiarą poza tym przypominam, ze żyjemy w XXI wieku i kościół też, mimo wszystko, wkracza w XXI wiek
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:51   #2200
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
ja sobie aborcji nie wyobrazam.. tzn. dopuszczam dwa przypadki, jesli w badaniach wyszloby ze dziecko bedzie ciezko chore lub dziecko z gwaltu.

duzo ludzi powie ze to egoizm, ale.. dziecko chore- to ogromne koszty leczenia a mnie nie byloby na to stac. Blaganie o kase ludzi.. to straszne dla dziecka. ono sie meczy, cierpi.. a jak zabraknie rodzicow? pozostaje dom opieki i samotnosc.
nie zdecydowalabym sie podarowac dziecku taki los.
to moje prywatne zdanie

Stary 2013-08-12, 08:52   #2201
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Heeeeej!

:d
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:56   #2202
ana909
Erudycja

Cytat:

ładne makiajze robi, ale czasem przesadza ze szminką :P

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
widze, ze znowu ostra wymiana zdań na wątku widzę, ze zostałyśmy skarcone za ćpanie i uprawianie seksu (jeszcze mi powiedzcie, ze masturbować się nie można bo to nie zgodne z wiarą) cóż, moim zdaniem wszystko jest dla ludzi i nie ma to nic wspólnego z wiarą poza tym przypominam, ze żyjemy w XXI wieku i kościół też, mimo wszystko, wkracza w XXI wiek

haha bo tak jest, Kościół uwaza onanizm za grzech tj seks :P

Boże! Jakie ja mam zakwasy! Dzis zrobie chyba tylko połowicznie skalpela bo nie dam rady... Całą noc się krecilam a kazdt ruch wywoływał ból :P Wciagu najblizszej godziny wrzuce do naszego klubu zdjecia obecnej figury, ale to po sniadaniu :P

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Heeeeej!

Stary 2013-08-12, 08:58   #2203
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Monika z wiarą może to nie ma nic wspólnego (dla mnie osobiście ma), ale już z należeniem do kościoła katolickiego ma bardzo dużo. Bo to nie jest tak, że sobie wierzysz w Boga i jesteś katoliczką. Jeśli podajesz, że jesteś katoliczką, to przyjmujesz również wszystkie inne zasady panujące w kościele. Są inne kościoły, nie tak restrykcyjne co do zasad moralności, ale też wyznające wiarę w Jezusa.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:00   #2204
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
haha bo tak jest, Kościół uwaza onanizm za grzech tj seks :P
ale seks nie jest grzechem ciężkim więc myślę, ze zostanie mi to wybaczone
Stary 2013-08-12, 09:00   #2205
misia880
Zakorzenienie

http://www.annaoramus.pl/kontakt,7.html
Próbny 120 zł
Ślubny 170 zł

http://www.makeupslubny.pl/galeria/
Próba makijaż: 70 zł
Ślubny makijaż: 160 zł
Ta jest najbardziej polecana, ale ma czas tylko do 10.00 w dniu mojego ślubu a ja mam go na 13. wiec nie wiem czy jest sens malowac sie o 8 rano

www.matleena.pl
Makijaż ślubny z próbnym włącznie z dojazdem w dniu ślubu 250 z

Stary 2013-08-12, 09:05   #2206
ana909
Erudycja

wrzucilam zdjecia do klubu, tylko sie nie smiac ze mnie :P
Stary 2013-08-12, 09:05   #2207
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ale kto powiedzial ze wierzacy nie uprawiaja seksu? sa formy antykoncepcji i sledzenia cyklu tak,ze po pojawieniu sie dzieci nadal uprawia sie seks, po co takie skrajne pytania zadawac..? zreszta uwazam ze taki temat jak seks jest bardzo indywidualny i nie na miejscu jest pisanie ze sie wspolczuje osobom ktore go nie uprawiaja.to tak jakby osobie na diecie mowic ze sie mu wspolczuje ze nie je czekolady. little zosh jest dumna z tego ze jest tak wytrwala i ja uwazam ze lepiej w ta strone niz w druga.. niewiele jest par ktore czekaja albo maz jest jego jedynym partnerem. dla mnie to nie jakis powod do wstydu czy zalu ale do dumy post calkiem nie na miejscu.

Kiedyś byłam na kilku spotkaniach z rodzinami które współpracują z moją parafią, usłyszałam parę dziwnych dla mnie informacji, później zapytałam księdza czy to prawda i potwierdził. Kalendarzyk NIE JEST FORMĄ ANTYKONCEPCJI. Wg Kościoła jest to metoda planowania rodziny a nie nieplanowania. Prawdziwy Katolik nie współżyje tylko dla osiągnięcia stanu rozkoszy. To są słowa które usłyszałam od księdza. Więc tłumaczenie że po ślubie można współżyć dla przyjemności jest również tak często przytaczaną przez Was hipokryzją. Bo niby dlaczego rodziny głęboko wierzące mają po pięcioro dzieci?

Uważam że jakiekolwiek ocenianie innych i mówienie że ktoś jest hipokrytą czy nie, jest trochę nie na miejscu. To tak jakbyście negowały że na diecie zjadłam czekoladkę. Bo to też hipokryzja, bo albo jestem na diecie albo nie.

Nie ma czegoś takiego że albo uznaję wszystkie zasady Kościoła albo jestem hipokrytką. Nie raz rozmawiałam z księdzem, mam kolegę księdza, każdy mówił to samo: Bóg nie oczekuje że każdy będzie nieskazitelny. Bóg kocha nas takimi jacy jesteśmy. Jestem wierząca, ale nie uznaję 100% zasad które obowiązują w KK co nie znaczy że nie mam prawa pójść do Kościoła czy brać ślubu kościelnego.
Hipokryzja to mówienie jednego a robienie czegoś sprzecznego. Pojęcie "wierzę w Boga" jest zbyt ogólne żeby nazywać kogoś hipokrytą tylko dlatego że współżyje przed ślubem.

EDIT: Poza tym nikt nie ma prawa oceniać drugiego człowieka, to nie my jesteśmy od wydawania osądów i wyroków czy ktoś jest wierzący, czy postępuje zgodnie z zasadami KK itd. Każdy zostanie osądzony w swoim czasie przez Boga. Więc nie ma sensu drążyć tematu dalej

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-08-12 o 09:11
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:06   #2208
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Monika z wiarą może to nie ma nic wspólnego (dla mnie osobiście ma), ale już z należeniem do kościoła katolickiego ma bardzo dużo. Bo to nie jest tak, że sobie wierzysz w Boga i jesteś katoliczką. Jeśli podajesz, że jesteś katoliczką, to przyjmujesz również wszystkie inne zasady panujące w kościele. Są inne kościoły, nie tak restrykcyjne co do zasad moralności, ale też wyznające wiarę w Jezusa.
nie ? no to wybacz ale mamy zupełnie inne podejście do wiary w takim razie
Stary 2013-08-12, 09:09   #2209
ana909
Erudycja

ahh no i 320 DDŚ
Stary 2013-08-12, 09:09   #2210
say-hello
Zakorzenienie

widzę, że jak zaczął się tydzień pracy, to od razu większy ruch na wątku dziewczyny, do roboty, a nie wizaż przeglądać! żartuję sama właśnie sobie kawkę popijam i nadrabiam zaległości wizażowe ale już zaraz zabieram się do pracy.

dzisiaj pójdziemy na rozmowę z menadżerką dot. tych dekoracji.
i zaraz powysyłam obiecane pw ze zdjęciami sali
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:12   #2211
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
widzę, że jak zaczął się tydzień pracy, to od razu większy ruch na wątku dziewczyny, do roboty, a nie wizaż przeglądać! żartuję sama właśnie sobie kawkę popijam i nadrabiam zaległości wizażowe ale już zaraz zabieram się do pracy.

dzisiaj pójdziemy na rozmowę z menadżerką dot. tych dekoracji.
i zaraz powysyłam obiecane pw ze zdjęciami sali
Ja też poproszę

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:13   #2212
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pysia1987 popieram, że można zostawic dziecko w szpitalu lub w oknie życie. Ostatnio słyszałam od znajomej, od ktorej ktos tam pracuje przy tych oknach - że mieli około tygodniową dziewczyne w tym oknie - w kocyku z paczka (smoczek, butelka, chusteczki) miała czapeczke, ładne śpiochy była czysta, spała. z kartka "nie dam rady, pomóżcie Zuzi "

az sie serce łamie... ale oddala - nie zostawila w śmietniku itp jak sie coraz czesciej zdarza
Az sie popłakałam ta kobieta co oddała dziecko musi być dobrym czlowiekiem... Ale mimo wszystko jej wspólczuje, bo ja bym cale życie myślała jak teraz wyglada moje dziecko, co robi itd...

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-08-12, 09:17   #2213
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Czesc ! Killera czas zacząć ! Będę niebaawem :p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-12, 09:20   #2214
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Heeeeej!

hej!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:21   #2215
ana909
Erudycja

zjadłam sniadanie wiec chyba cwiczenia musza poczekac :P to ide posprzatac :P
Stary 2013-08-12, 09:24   #2216
niulka_1985
Zadomowienie

Witam po weekendzie Spotkanie klasowe bardzo udane, wróciłam do domu o 23, a moja mama na to: "O której to się do domu wraca???" Przecież ja mam 28 lat......... W niedzielę był Tż, więc wiecie....nie było czasu na Wizaż

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Czesc ! Killera czas zacząć ! Będę niebaawem :p

a ja o 18 mam swoją godzinę męki
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:27   #2217
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja też poproszę
ok, za momencik wyślę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:35   #2218
Ad rem
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Odgrzebuję właśnie moje biurko zawalone sterta papierów do ogarnięcia.. nie ma to jak urlop!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:35   #2219
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam na kilku spotkaniach z rodzinami które współpracują z moją parafią, usłyszałam parę dziwnych dla mnie informacji, później zapytałam księdza czy to prawda i potwierdził. Kalendarzyk NIE JEST FORMĄ ANTYKONCEPCJI. Wg Kościoła jest to metoda planowania rodziny a nie nieplanowania. Prawdziwy Katolik nie współżyje tylko dla osiągnięcia stanu rozkoszy. To są słowa które usłyszałam od księdza. Więc tłumaczenie że po ślubie można współżyć dla przyjemności jest również tak często przytaczaną przez Was hipokryzją. Bo niby dlaczego rodziny głęboko wierzące mają po pięcioro dzieci?

Uważam że jakiekolwiek ocenianie innych i mówienie że ktoś jest hipokrytą czy nie, jest trochę nie na miejscu. To tak jakbyście negowały że na diecie zjadłam czekoladkę. Bo to też hipokryzja, bo albo jestem na diecie albo nie.

Nie ma czegoś takiego że albo uznaję wszystkie zasady Kościoła albo jestem hipokrytką. Nie raz rozmawiałam z księdzem, mam kolegę księdza, każdy mówił to samo: Bóg nie oczekuje że każdy będzie nieskazitelny. Bóg kocha nas takimi jacy jesteśmy. Jestem wierząca, ale nie uznaję 100% zasad które obowiązują w KK co nie znaczy że nie mam prawa pójść do Kościoła czy brać ślubu kościelnego.
Hipokryzja to mówienie jednego a robienie czegoś sprzecznego. Pojęcie "wierzę w Boga" jest zbyt ogólne żeby nazywać kogoś hipokrytą tylko dlatego że współżyje przed ślubem.

EDIT: Poza tym nikt nie ma prawa oceniać drugiego człowieka, to nie my jesteśmy od wydawania osądów i wyroków czy ktoś jest wierzący, czy postępuje zgodnie z zasadami KK itd. Każdy zostanie osądzony w swoim czasie przez Boga. Więc nie ma sensu drążyć tematu dalej
To prawda, ale też nie tylko dla poczęcia dziecka. I można współżyć w niepłodnych fazach cyklu - dla budowania jedności, intymności między małżonkami. Nie można za to zamykać się na życie - czyli jeśli para nie planuje akurat dziecka, ale w wyniku współżycia takie dziecko się pojawi, to nie można go odrzucać, usuwać ciąży, tylko należy takie dziecko z miłością przyjąć. Pięcioro dzieci dla mnie osobiście nie jest niczym dziwnym, ja np. chciałabym mieć czworo dzieci. Taką ilość też można zaplanować A będzie tyle, ile Bóg da

Jeśli żałujesz, że zjadłaś to nie jesteś Ale jeśli uparcie objadasz się tymi czekoladkami, nadal twierdząc, że jesteś na diecie, a one do diety to nic nie mają, no to cóż...

W zupełności się zgadzam. Jednak ja uparcie rozdzielam wiarę w Boga, od religii i przynależności do KK, czy jakiegokolwiek innego kościoła.

Też nie chcę nikogo osądzać i wydaje mi się, że w postach nie pisałam nic w stylu - jesteś hipokrytką, tylko starałam się normalnie dyskutować. Jeśli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. I z mojej strony to koniec dyskusji.
W razie różnych wątpliwości co do zdania kościoła w jakiejkolwiek kwestii polecam nie tylko do księży, ale lekturę oficjalnych dokumentów kościoła, np. takich jak encykliki, listy apostolskie

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:40   #2220
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry!!!!

Witam w kolejną nieprzespaną noc i po koszmarach :/

Do tych, które tak kurczowo trzymają się wiary kilka pytań: jecie mięso w środy i w piątki?(tak w środy także powinno się pościć) Według kościoła post przez cały rok a jedynie ścisły w Wielki Post;] ciekawa jestem czy tego przestrzegnacie (pewnie padnie, że żalezy to od regionu Polski- ale to nie prawda) poza tym podczas krojenia chleba trzeba zrobić nad nim znak krzyża, czy przed KAŻDYM posiłkiem się modlisz? Czy wsiadając do samochodu modlisz się o szczęśliwą podróż?Przechodzą koło kapliczki i kościoła przeżegnasz się?- to są zwyczaje Kościoła Katolickiego. Czy Bóg jest na pierwszym miejscu? Nie ma katolików, którzy są idealni, nie ma ludzi, którzy ze wszystkim zgadzają się w 100%. To tak jak w miłości, kocha sie swoją matkę, ale ile razy w dzieciństwie w głowie była myśl: nie lubię Cię? Krzywdzisz mnie? Moim zdaniem mozna wiele spraw inaczej wytłumaczyć niz naskakiwać czy krytykować. Ateista będzie potępiony i nie pójdzie do nieba bo w Boga nie wierzy? Moim zdaniem nie, Bóg patrzy na wszystkich. Poza tym nier jest wszechmogący. Stworzył kamień, którego nie może podnieść- wolę człowieka, to on wybiera czy będzie wierzył czy nie. Święta nie jestem popełniam grzechy, ale tak jak każdy człowiek z wieloma rzeczami się nie zgadzam jak na przykład z obrzezaniem chłopców u Żydów (pomyślcie jakby każdy katolik musiał być obrzezany).

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-12 o 09:46
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości