|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
http://www.matleena.pl/Wizaz
dziewczyny co myslicie o tej makijazystce ??? |
|
|
|
#2192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet moze dobrze, ze w Polsce to nielegalne jest nie wyobrażam sobie tego. Trzeba nie mieć serca. Lepiej urodzić i zostawić w szpitalu, albo oddć do jakiegoś okienka życia. Jest tyle par, ktore nie moga mieć dzieci, a o tym marzą
|
|||
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 popieram, że można zostawic dziecko w szpitalu lub w oknie życie. Ostatnio słyszałam od znajomej, od ktorej ktos tam pracuje przy tych oknach - że mieli około tygodniową dziewczyne w tym oknie - w kocyku z paczka (smoczek, butelka, chusteczki) miała czapeczke, ładne śpiochy była czysta, spała. z kartka "nie dam rady, pomóżcie Zuzi "
az sie serce łamie... ale oddala - nie zostawila w śmietniku itp jak sie coraz czesciej zdarza |
|
|
|
#2197 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja chodzę na 8,5 a płącą za 8 a pracuję w BRE Banku, ale tak jak mówiłam nie narzekam na pozostałe aspekty tej pracy
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze znowu ostra wymiana zdań na wątku
widzę, ze zostałyśmy skarcone za ćpanie i uprawianie seksu (jeszcze mi powiedzcie, ze masturbować się nie można bo to nie zgodne z wiarą) cóż, moim zdaniem wszystko jest dla ludzi i nie ma to nic wspólnego z wiarą poza tym przypominam, ze żyjemy w XXI wieku i kościół też, mimo wszystko, wkracza w XXI wiek
|
|
#2200 | |
|
Erudycja
|
Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej!
:d |
|
|
|
#2202 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
haha bo tak jest, Kościół uwaza onanizm za grzech tj seks :P Boże! Jakie ja mam zakwasy! Dzis zrobie chyba tylko połowicznie skalpela bo nie dam rady... Całą noc się krecilam a kazdt ruch wywoływał ból :P Wciagu najblizszej godziny wrzuce do naszego klubu zdjecia obecnej figury, ale to po sniadaniu :P ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
ale seks nie jest grzechem ciężkim więc myślę, ze zostanie mi to wybaczone
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.annaoramus.pl/kontakt,7.html
Próbny 120 zł Ślubny 170 zł http://www.makeupslubny.pl/galeria/ Próba makijaż: 70 zł Ślubny makijaż: 160 zł Ta jest najbardziej polecana, ale ma czas tylko do 10.00 w dniu mojego ślubu a ja mam go na 13. wiec nie wiem czy jest sens malowac sie o 8 rano www.matleena.pl Makijaż ślubny z próbnym włącznie z dojazdem w dniu ślubu 250 z |
|
|
|
#2206 |
|
Erudycja
|
wrzucilam zdjecia do klubu, tylko sie nie smiac ze mnie :P
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
Uważam że jakiekolwiek ocenianie innych i mówienie że ktoś jest hipokrytą czy nie, jest trochę nie na miejscu. To tak jakbyście negowały że na diecie zjadłam czekoladkę. Bo to też hipokryzja, bo albo jestem na diecie albo nie. Nie ma czegoś takiego że albo uznaję wszystkie zasady Kościoła albo jestem hipokrytką. Nie raz rozmawiałam z księdzem, mam kolegę księdza, każdy mówił to samo: Bóg nie oczekuje że każdy będzie nieskazitelny. Bóg kocha nas takimi jacy jesteśmy. Jestem wierząca, ale nie uznaję 100% zasad które obowiązują w KK co nie znaczy że nie mam prawa pójść do Kościoła czy brać ślubu kościelnego. Hipokryzja to mówienie jednego a robienie czegoś sprzecznego. Pojęcie "wierzę w Boga" jest zbyt ogólne żeby nazywać kogoś hipokrytą tylko dlatego że współżyje przed ślubem. EDIT: Poza tym nikt nie ma prawa oceniać drugiego człowieka, to nie my jesteśmy od wydawania osądów i wyroków czy ktoś jest wierzący, czy postępuje zgodnie z zasadami KK itd. Każdy zostanie osądzony w swoim czasie przez Boga. Więc nie ma sensu drążyć tematu dalej
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-08-12 o 09:11 |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wybacz ale mamy zupełnie inne podejście do wiary w takim razie
|
|
|
#2209 |
|
Erudycja
|
ahh no i 320 DDŚ
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że jak zaczął się tydzień pracy, to od razu większy ruch na wątku
dziewczyny, do roboty, a nie wizaż przeglądać! żartuję sama właśnie sobie kawkę popijam i nadrabiam zaległości wizażowe ale już zaraz zabieram się do pracy.dzisiaj pójdziemy na rozmowę z menadżerką dot. tych dekoracji. i zaraz powysyłam obiecane pw ze zdjęciami sali
|
#2211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta kobieta co oddała dziecko musi być dobrym czlowiekiem... Ale mimo wszystko jej wspólczuje, bo ja bym cale życie myślała jak teraz wyglada moje dziecko, co robi itd...
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Czesc ! Killera czas zacząć ! Będę niebaawem :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
|
|
|
|
#2215 |
|
Erudycja
|
zjadłam sniadanie wiec chyba cwiczenia musza poczekac :P to ide posprzatac :P
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
Przecież ja mam 28 lat......... W niedzielę był Tż, więc wiecie....nie było czasu na Wizaż ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Odgrzebuję właśnie moje biurko zawalone sterta papierów do ogarnięcia.. nie ma to jak urlop!
|
#2219 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
A będzie tyle, ile Bóg da ![]() Jeśli żałujesz, że zjadłaś to nie jesteś Ale jeśli uparcie objadasz się tymi czekoladkami, nadal twierdząc, że jesteś na diecie, a one do diety to nic nie mają, no to cóż...W zupełności się zgadzam. Jednak ja uparcie rozdzielam wiarę w Boga, od religii i przynależności do KK, czy jakiegokolwiek innego kościoła. Też nie chcę nikogo osądzać i wydaje mi się, że w postach nie pisałam nic w stylu - jesteś hipokrytką, tylko starałam się normalnie dyskutować. Jeśli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. I z mojej strony to koniec dyskusji. W razie różnych wątpliwości co do zdania kościoła w jakiejkolwiek kwestii polecam nie tylko do księży, ale lekturę oficjalnych dokumentów kościoła, np. takich jak encykliki, listy apostolskie
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!!!!
Witam w kolejną nieprzespaną noc i po koszmarach :/ Do tych, które tak kurczowo trzymają się wiary kilka pytań: jecie mięso w środy i w piątki?(tak w środy także powinno się pościć) Według kościoła post przez cały rok a jedynie ścisły w Wielki Post;] ciekawa jestem czy tego przestrzegnacie (pewnie padnie, że żalezy to od regionu Polski- ale to nie prawda) poza tym podczas krojenia chleba trzeba zrobić nad nim znak krzyża, czy przed KAŻDYM posiłkiem się modlisz? Czy wsiadając do samochodu modlisz się o szczęśliwą podróż?Przechodzą koło kapliczki i kościoła przeżegnasz się?- to są zwyczaje Kościoła Katolickiego. Czy Bóg jest na pierwszym miejscu? Nie ma katolików, którzy są idealni, nie ma ludzi, którzy ze wszystkim zgadzają się w 100%. To tak jak w miłości, kocha sie swoją matkę, ale ile razy w dzieciństwie w głowie była myśl: nie lubię Cię? Krzywdzisz mnie? Moim zdaniem mozna wiele spraw inaczej wytłumaczyć niz naskakiwać czy krytykować. Ateista będzie potępiony i nie pójdzie do nieba bo w Boga nie wierzy? Moim zdaniem nie, Bóg patrzy na wszystkich. Poza tym nier jest wszechmogący. Stworzył kamień, którego nie może podnieść- wolę człowieka, to on wybiera czy będzie wierzył czy nie. Święta nie jestem popełniam grzechy, ale tak jak każdy człowiek z wieloma rzeczami się nie zgadzam jak na przykład z obrzezaniem chłopców u Żydów (pomyślcie jakby każdy katolik musiał być obrzezany).
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-08-12 o 09:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

ja jak mam @ to lazienka mnie widzi 3 minimum razy dziennie, ale ona nie czula tej potrzeby
Ale pamiętam, że mając 14-15 lat miałam wrażenie, że już wszyscy to robią poza mną i tak też było. Mając 15 lat byłam świadkiem pierwszej aborcji, bardzo mną to wzruszyło, bardziej niż osobą która jej dokonała. Pół roku później znów prowadziłam koleżankę na aborcje... i od 16 roku życia tak co pół roku... Serio nie kumam tego.. rozumiem, że seks to rzecz normalna a w SE aborcja jest dozwolona ale to nie metoda antykoncepcji a nie znam nikogo poza sobą kto by już minimum jednej aborcji nie dokonał. Uważam, że to bardzo nie odpowiedzialne... A potem przychodzą do lekarzy babki ok 30 z mężem co nie mogą zajść w ciąże bo są po 10-20 aborcjach, i nie przesadzam to prawdziwe liczby...
nie wyobrażam sobie tego. Trzeba nie mieć serca. Lepiej urodzić i zostawić w szpitalu, albo oddć do jakiegoś okienka życia. Jest tyle par, ktore nie moga mieć dzieci, a o tym marzą 
mimo, ze mam za soba serie wizyt u psychologa, biore tabletki od psychiatry, ktore pomagaja w takich zaburzeniach i dupa... Chciałabym się kiedyś uwolnić od tego bo myślenie o jedzeniu naprawde zabiera mi sporo czasu 

no to wybacz ale mamy zupełnie inne podejście do wiary w takim razie