Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 08:25   #1351
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie no, serio, serio. Wysłałam w lipcu 10 smsów, żeby ona mogła wygrać sprzęt do kliniki weterynaryjnej i tam "pacjenci" za te smsy mogli wygrać tablety i jakieś zniżki do Empiku. Ale zdziwko miałam, nigdy nic nie wygrałam

Super

To może i ja zacznę w coś grać a tak to zawsze psioczę,że zalewają mnie tonami spamu. Nawet przed chwilką mi wyskoczył komunikat o treści :

Gratulacje!!! Czy jesteś zwycięzcą z Krasnik w dniu 12.8.2013?

Proszę odpowiedzieć na pytania,
aby mieć okazję zdobycia karty podarunkowej BIEDRONKA o wart. 1500 zł

Grać?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam buń i urósł o 1 cm od piątku! Tzn. że chyba dobrze myślę i Natala przypakowała
W ogóle w sobotę nawet moja koleżanka powiedziała,że mała się chyba odwróciła bo mi się kształt brzucha zmienił.Aczkolwiek ułożyła się poprzecznie, ale w sumie nie ma znaczenia

Ja to jestem ogromnie ciekawa ile waży moja gwiazda. Bo kurcze czują Ją bardzo różnie. Ma Ona tam jeszcze w ogóle miejsce na jakieś większe obroty? Wydaje mi się,że główkę ma dalej na dole ale nóżki raz czuję pod lewym żebrem a raz w lewym boku
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:26   #1352
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

Spaliśmy od północy do 9, więc nie tak źle
Obudził mnie jakiś dziwny telefon, myślałam, że coś mi chcą wcisnąć, półprzytomna, już zbyłam pana, a ten do mnie: "Moment, bo Pani tablet wygrała!"
No, pomagałam koleżance, żeby wygrała sprzęt do kliniki i faktycznie wysyłałam jakieś smsy i wygrałam 1 z 3 tabletów Mam prezent dla tż zupełnie za darmo
czad! zajedwabiście

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:26   #1353
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Miałam pisać,że wróciły mi poranne mdłości -mniej więcej od tygodnia codziennie A wczoraj się z mężem poprzytulaliśmy i potem przez ok godz. miałam co 10-15min. skurcze Przyznaję,że nieźle się wystraszyłam. On też
hihi zatem musiało być przyjemnie... myślę, że to już taka kolej rzeczy,w końcu za 2-3 tygodnie dzidzia może wyskakiwać
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:27   #1354
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam pisać,że wróciły mi poranne mdłości -mniej więcej od tygodnia codziennie A wczoraj się z mężem poprzytulaliśmy i potem przez ok godz. miałam co 10-15min. skurcze Przyznaję,że nieźle się wystraszyłam. On też
Uuu to uważaj z tą formą aktywności.

Też mam codziennie mdłości po śniadaniu. I zgagę dzisiaj,ale na szczęście nie taką mocną jak mają dziewczyny.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:27   #1355
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/
ojeju to miałaś 'szczęście' trafić na niego... to bardzo dziwne ze wypisali ciebie ztaka diagnozą, powinnaś to skontrolować, może inny lekarz? inna IP?

Aleksander
Stary 2013-08-12, 08:27   #1356
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
A można je zrobić w 37 tc czy za późno?

Ja mam wizytę dopiero w 36t3d i dopiero po niej będę robić te wszystkie badania. Zdaje się,że mamy w ten sam dzień
Stary 2013-08-12, 08:27   #1357
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Agusia, oby antybiotyk dał radę. Mam nadzieję, że nerka wróci do pracy i wszystko będzie ok. A CC się nie przejmuj, nawet jeśli do niej dojdzie, to już Twoja ciąża jest na takim etapie, że dzidzia spokojnie cała i zdrowa sobie poradzi. Tymczasem mocne kciuki, żeby dobrze się skończyło

To super ma babcie Ja zawsze patrze na takich ludzi z podziwem, że tyle lat mają i jeszcze siły, zdrowie i humor na to by cieszyć się życiem

A wózek uppababy vista, zielony. O taki:
http://gab.giggle.com/wp-content/upl...a2-240x239.jpg

A dziś mija mi równe skończone 30 tygodni. 75% za nami
I mój buń z tej okazji (wiem, że dziwny mam pępek, ale to po laparoskopi, ateraz się jeszcze taki rozciągnięty zrobił), z pudełkami z ikei na pieluchy w tle

Aleksander

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 08:32   #1358
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Wczoraj spędziłam cały dzień z tżtem i nawet nie włączyłam kompa. Byliśmy w kinie na "Miłości po francusku" i polecam, jak ktoś ma ochotę na komedię Pierwszy raz w ciąży ktoś mnie też naprawdę miło potraktował właśnie ze względu na bobasa w brzuchu - zgubiliśmy bilet parkingowy przy wyjeździe z kina, za co jest opłąta 50 zł. Poszliśmy do biura parkingowego i koleś wziął kasę, po czym zwinął ją i włożył pod bilet parkingowy, który nam drukował i oddał z powrotem "dla maleństwa"

A dziś obudziła mnie krew lecąca z nosa i ból stawów. Od kilku dni już mnie bolą i dzisiaj na wizycie muszę zapytać, co z tym robić, bo przy mojej chorobie stawów stosuje się leki niedozwolone w ciąży. Dotychczas miałam całą ciążę remisję i obawiam się nawrotu...

A poza tym super, że dzisiaj zobaczę moje maleństwo i bardzo jestem ciekawa ile waży po 5 tygodniach

Idę nadrabiać.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:33   #1359
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hihi zatem musiało być przyjemnie... myślę, że to już taka kolej rzeczy,w końcu za 2-3 tygodnie dzidzia może wyskakiwać

Eeee 2-3 tygodnie to jeszcze za wcześnie. Niech wyskakuje za miesiąc

Cytat:
Uuu to uważaj z tą formą aktywności.

Też mam codziennie mdłości po śniadaniu. I zgagę dzisiaj,ale na szczęście nie taką mocną jak mają dziewczyny.

Oj teraz już długo tego nie będzie. Pewnie gdzieś pod koniec sierpnia kolejny raz

No ja właśnie też po śniadaniu albo nawet w trakcie. Zgagi (w przeciwieństwie do pierwszej ciąży) mogę powiedzieć,że nie mam w ogóle. Męczyła mnie ze dwa-trzy razy jedynie po majonezie i roztopionym żółtym serze-takim na pizzy czy na zapiekankach i po prostu przestałam to jeść.
Stary 2013-08-12, 08:36   #1360
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Super

To może i ja zacznę w coś grać a tak to zawsze psioczę,że zalewają mnie tonami spamu. Nawet przed chwilką mi wyskoczył komunikat o treści :

Gratulacje!!! Czy jesteś zwycięzcą z Krasnik w dniu 12.8.2013?

Proszę odpowiedzieć na pytania,
aby mieć okazję zdobycia karty podarunkowej BIEDRONKA o wart. 1500 zł

Grać?

Ja to jestem ogromnie ciekawa ile waży moja gwiazda. Bo kurcze czują Ją bardzo różnie. Ma Ona tam jeszcze w ogóle miejsce na jakieś większe obroty? Wydaje mi się,że główkę ma dalej na dole ale nóżki raz czuję pod lewym żebrem a raz w lewym boku
Grać, a co tam!

Moja mnie naiwania nóżkami w prawy bok, a łapkami w lewy. Często też dostaję po pęcherzu i ogólnie po dole, więc pewnie zależy jak te rączki ma. Dupką się wypina zawsze po prawej stronie pępka, więc chyba jest dupką do góry i dlatego tak pięknie mnie bije po wnętrznościach.Zdziwiłam się, bo przez 3 tygodnie była główką w dół, nie wiem jakim cudem na tym etapie się przekręciła, skoro ma już mało miejsca Akrobatka czy co? Ciekawa jestem,czy jeszcze zmieni położenie.

Cytat:
Ja mam wizytę dopiero w 36t3d i dopiero po niej będę robić te wszystkie badania. Zdaje się,że mamy w ten sam dzień
Tak, 28.08 Dzień po mojej rocznicy ślubu

Czyli HBS, Hiv, WR (kiła?) i jeszcze toxo igm bo ostatnio miałam w czerwcu. I będzie komplecik

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-08-12 o 08:37
Stary 2013-08-12, 08:38   #1361
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
karolson jak coś, to ja mimo wszystko nadal jestem za spotkaniem jutro
Czy ktoś z Wawy lub okolic chętny na spotaknie w dniu jutrzejszym z matal i karoslon ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 08:39   #1362
logoasia
Zakorzenienie

Papalinka bardzo sympatycznie się Pan zachował
Stary 2013-08-12, 08:40   #1363
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Eeee 2-3 tygodnie to jeszcze za wcześnie. Niech wyskakuje za miesiąc

Oj teraz już długo tego nie będzie. Pewnie gdzieś pod koniec sierpnia kolejny raz

No ja właśnie też po śniadaniu albo nawet w trakcie. Zgagi (w przeciwieństwie do pierwszej ciąży) mogę powiedzieć,że nie mam w ogóle. Męczyła mnie ze dwa-trzy razy jedynie po majonezie i roztopionym żółtym serze-takim na pizzy czy na zapiekankach i po prostu przestałam to jeść.
Zapraszam na porodówkę 13.09

Ja też do końca sierpnia nic, głównie przez tę infekcję i skurcze

Stary 2013-08-12, 08:42   #1364
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć

Mój kochany Jasiek, po całym dniu lenistwa) przewalał się i kręcił porządnie cały ranek. Momentami było boleśnie, ale każdy ból sprawiał mi radość (masochistka) bo wczoraj już zaczęłam się o niego trochę martwić

Myślimy co tu jeść na śniadanie??

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wczoraj w galerii, w tesco tez mialam taką akcje, że weszlam tylko po wkladki, bo moja juz tak zmokla,ze sie nie dalo. kasy pierwszenstwa nieczynne. poszlam wiec z ojciem do samoobslugowych, ale do nich tez kolejka, ale moj ojciec sierota nie potrafi sie ogarnąć i leciii do kasy, przy której babka se stoi i sie kasuje. i mowie mu, że co leci i sie pcha jak wszystko zajęte. a że jedna dziewczyna przyszła przed nami, więc stanęłam za nią. a jak tamta kasa się zwolniła to babeczka z tesco co pomagała klientom mówi "poproszę panią" i ta laska przede mną leci, a tamta "panią w ciąży poproszę". normalnie w szoku byłam, podziękowałam ładnie, uśmiech nr 5, ale nie mogłam wyjść z podziwu!

tylko wiesz, małż to mnie wykorzystał. bo w tym czasie co ja bym doszla do tego wc z tym moim klocem w środku, to on by w tej kolejce wystał, skasował się, zapłacił.. a ten chciał czmychnąć szybko i nie stać - cwaniaczek
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersja, mnie parę dni temu klientka w Biedronce wywołała z końca kolejki żebym stanęła przed nią i nie chciała słyszeć, że nie, mimo że mieliśmy cały koszyk, a ona pojedyncze rzeczy. Potem podawała nam reklamówki, a potem jej mąż mi je rozkładał i prawie mi zakupy pakował w czasie, gdy Tż wykładał zakupy na taśmie. Taaaaaaaaaka byłam zdziwiona.
Tak niewiele trzeba, a humor poprawia, prawda?
Super, miło się czyta gdy ktoś zauważy ciężarną

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
W dodatku boli mnie na @ pierwszy raz od grudnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hhmmm coś się chyba zbliża

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/
oj może tak jak dziewczyny piszą idź jeszcze na inną konsultację, bo temu twojemu ginowi, po poprzednich akacjach, bym nie ufała.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
\
A wózek uppababy vista, zielony. O taki:
http://gab.giggle.com/wp-content/upl...a2-240x239.jpg

A dziś mija mi równe skończone 30 tygodni. 75% za nami
I mój buń z tej okazji (wiem, że dziwny mam pępek, ale to po laparoskopi, ateraz się jeszcze taki rozciągnięty zrobił), z pudełkami z ikei na pieluchy w tle
bardzo fajny wózek
i śliczny buń

Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

Obudził mnie jakiś dziwny telefon, myślałam, że coś mi chcą wcisnąć, półprzytomna, już zbyłam pana, a ten do mnie: "Moment, bo Pani tablet wygrała!"
No, pomagałam koleżance, żeby wygrała sprzęt do kliniki i faktycznie wysyłałam jakieś smsy i wygrałam 1 z 3 tabletów Mam prezent dla tż zupełnie za darmo
super
Ale szczęście, dopiero co pisałaś że chcesz kupić!
W końcu jakiś uśmiech losu

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wczoraj spędziłam cały dzień z tżtem i nawet nie włączyłam kompa. Byliśmy w kinie na "Miłości po francusku" i polecam, jak ktoś ma ochotę na komedię Pierwszy raz w ciąży ktoś mnie też naprawdę miło potraktował właśnie ze względu na bobasa w brzuchu - zgubiliśmy bilet parkingowy przy wyjeździe z kina, za co jest opłąta 50 zł. Poszliśmy do biura parkingowego i koleś wziął kasę, po czym zwinął ją i włożył pod bilet parkingowy, który nam drukował i oddał z powrotem "dla maleństwa"

.

o fajnie że coś polecasz mamy jeszcze vouchery do multikina i czekam właśnie na jakiś fajny film

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:44   #1365
Figulina987
Zadomowienie

Witam po weekendzie

podczytywałam, ale jakoś nie mam weny na pisanie, jak małż jest obok

śliczne brzuszki macie. Wszystkie już takie okrągłe

Ja wrzucam fotkę kiepskiej jakości z wczoraj. Z przodu nie pokazuję bo mam wielgachną bliznę a to mój kompleks

Ktoś tu straszył znowu upałami ???

Widziałam też, że przewijał się wczoraj mój ulubiony temat "koty i niemowlę w jednym mieszkaniu - największa zbrodnia na świecie".... ja też toczę o to wojnę ale zarówno z mamą jak i z teściową.
A najbardziej w całej tej sytuacji wkurza mnie jedno: CO KOMU DO TEGO CO SIĘ DZIEJE U MNIE W DOMU????????? jak będę chciała to sobie słonia przytargam... eh... tylko niepotrzebne spięcia o to są...

A ja mam problem

Nie wiem co robić... byłam wczoraj u koleżanki położnej w szpitalu, oglądałam porodówkę i tak mnie naszło, że może jednak bym spróbował urodzić SN... Nie chcę kolejnej blizny na brzuchu (choć niby te się ładnie goją) Ona mi zasugerowała, żebym nie umawiała się na planowaną cc, tylko poczekała na skurcze i w razie czego jak mam skierowanie, to w każdej chwili mogę rezygnować...
A ja mam skierowanie, ale to nie są typowe twarde wskazania do cięcia... Lekarz mi powiedział, że po mojej wcześniejszej operacji istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że i tak poród skończy się cc, ale nigdy nie wiadomo na 100%. Dodatkowe ryzyka SN to nawrót choroby jelit (a nie wyobrażam sobie, że trafię do szpitala po porodzie bo co z dzieckiem??)
Najgorsze to mieć wybór i podjąć samemu decyzję

I widziałam wczoraj takie 1,2 dniowe dzieciaczki Szok, że takie samo jest u mnie w brzuchu

Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni

już tak blisko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33t6d.jpg (68,5 KB, 43 załadowań)
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:44   #1366
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinka bardzo sympatycznie się Pan zachował

Tak, brawa dla pana!

Stary 2013-08-12, 08:51   #1367
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Grać, a co tam!

Moja mnie naiwania nóżkami w prawy bok, a łapkami w lewy. Często też dostaję po pęcherzu i ogólnie po dole, więc pewnie zależy jak te rączki ma. Dupką się wypina zawsze po prawej stronie pępka, więc chyba jest dupką do góry i dlatego tak pięknie mnie bije po wnętrznościach.Zdziwiłam się, bo przez 3 tygodnie była główką w dół, nie wiem jakim cudem na tym etapie się przekręciła, skoro ma już mało miejsca Akrobatka czy co? Ciekawa jestem,czy jeszcze zmieni położenie.

Tak, 28.08 Dzień po mojej rocznicy ślubu

Czyli HBS, Hiv, WR (kiła?) i jeszcze toxo igm bo ostatnio miałam w czerwcu. I będzie komplecik
To 27.08 będziemy na wątku rozlewać bezalkoholowe mojito
WR to kiła. Ja toxo igm robiłam tydzień temu więc u mnie bez tego. Zostaje HBS,HIV,WR,GBS i pewnie zleci mi jeszcze badanie na przeciwciała.

Ja też dostaję często po pęcherzu. Czasami tak mi się usadzi,że normalnie boję się o ten swój pęcherz No i wali mnie ta moja królewna stópkami po wnętrznościach.

motylek
ja bardzo chętnie 13.09 na porodówkę bym się wybrała. Niewiele przed terminem a data świetna

Figulinko ślicznie wyglądasz
Stary 2013-08-12, 08:51   #1368
t_89
Zakorzenienie

Hej, co tam nowego
Ja sie wlasnie wykapalam i ogarnelam kuchnie.
Macie jakies sposoby na skurcze w nodze zlapalo mnie w nocy ;/ i wczoraj tez.

Ide dzisiaj pakowac torbe, wczoraj z tz zamontowalismy zeby zobaczyc jak wyglada gondola na kolach pielknie sie prezentuje xD
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:51   #1369
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

podczytywałam, ale jakoś nie mam weny na pisanie, jak małż jest obok

śliczne brzuszki macie. Wszystkie już takie okrągłe

Ja wrzucam fotkę kiepskiej jakości z wczoraj. Z przodu nie pokazuję bo mam wielgachną bliznę a to mój kompleks

Ktoś tu straszył znowu upałami ???

Widziałam też, że przewijał się wczoraj mój ulubiony temat "koty i niemowlę w jednym mieszkaniu - największa zbrodnia na świecie".... ja też toczę o to wojnę ale zarówno z mamą jak i z teściową.
A najbardziej w całej tej sytuacji wkurza mnie jedno: CO KOMU DO TEGO CO SIĘ DZIEJE U MNIE W DOMU????????? jak będę chciała to sobie słonia przytargam... eh... tylko niepotrzebne spięcia o to są...

A ja mam problem

Nie wiem co robić... byłam wczoraj u koleżanki położnej w szpitalu, oglądałam porodówkę i tak mnie naszło, że może jednak bym spróbował urodzić SN... Nie chcę kolejnej blizny na brzuchu (choć niby te się ładnie goją) Ona mi zasugerowała, żebym nie umawiała się na planowaną cc, tylko poczekała na skurcze i w razie czego jak mam skierowanie, to w każdej chwili mogę rezygnować...
A ja mam skierowanie, ale to nie są typowe twarde wskazania do cięcia... Lekarz mi powiedział, że po mojej wcześniejszej operacji istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że i tak poród skończy się cc, ale nigdy nie wiadomo na 100%. Dodatkowe ryzyka SN to nawrót choroby jelit (a nie wyobrażam sobie, że trafię do szpitala po porodzie bo co z dzieckiem??)

I widziałam wczoraj takie 1,2 dniowe dzieciaczki Szok, że takie samo jest u mnie w brzuchu

już tak blisko
Zgrabniutki i nieduży,ale chyba też taki miałam na tym etapie

Ciężka sprawa z tą cc, ale jeśli masz mieć takie powikłania po sn to nie wiem,czy bym się decydowała naturalnie...

Ok zbieram się do sklepu, trzeba coś zjeść...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 08:52   #1370
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć laseczki !!!

Dwa dni mnie nie było i 46 stron nowego wątku.

Na razie nie nadrabiam Może wieczorkiem. Wreszcie się schłodziło i czuję się jak człowiek !!! Mała też się radośnie rusza w brzuszku- bo w upały to jakoś słabo było i troszkę się martwiłam.

Dostałam 2 siaty ubranek- co nieco przejrzałam i tak się cieszę.
Dzisiaj zamawiamy okna do nowego M.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 08:53   #1371
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

już tak blisko
wiesz, wątpliwości i tak by przyszły, ale jeśli jest ryzyko utraty zdrowia przez poród SN to nie ryzykowałabym na Twoim miejscu. Wskazanie do CC niech będzie nawet na wyrost, ale profilaktyka nakazałaby mi zdecydować się na cięcie.
Stary 2013-08-12, 08:53   #1372
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
To 27.08 będziemy na wątku rozlewać bezalkoholowe mojito
WR to kiła. Ja toxo igm robiłam tydzień temu więc u mnie bez tego. Zostaje HBS,HIV,WR,GBS i pewnie zleci mi jeszcze badanie na przeciwciała.

Ja też dostaję często po pęcherzu. Czasami tak mi się usadzi,że normalnie boję się o ten swój pęcherz No i wali mnie ta moja królewna stópkami po wnętrznościach.

motylek
ja bardzo chętnie 13.09 na porodówkę bym się wybrała. Niewiele przed terminem a data świetna

Ja przeciwciała miałam 3 tygodnie temu. Ale tych wszystkich badań boję się najbardziej, tzn. wyników

Stary 2013-08-12, 08:58   #1373
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X

Matal - super z tym tabletem
Figulina- ale malutki brzusio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 08:59   #1374
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Dziewczyny ładne brzuszki macie

Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

Ale super Zazdroszczę
Ja też muszę pomyśleć nad prezentem urodzinowym dla męża We wrześniu ma. A w pojutrze 3 rocznica ślubu

Od dzisiaj odstawiam magnez.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:00   #1375
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Zgrabniutki i nieduży,ale chyba też taki miałam na tym etapie

Cytat:
wiesz, wątpliwości i tak by przyszły, ale jeśli jest ryzyko utraty zdrowia przez poród SN to nie ryzykowałabym na Twoim miejscu. Wskazanie do CC niech będzie nawet na wyrost, ale profilaktyka nakazałaby mi zdecydować się na cięcie.
hmm.. może i racja...

A Matall - gratuluję wygranej ja w życiu wygrałam tyko raz Big Milka nawet 3 w lotka nigdy nie miałam

Edytowane przez Figulina987
Czas edycji: 2013-08-12 o 09:02
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:03   #1376
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Można się przerazić, co?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki !!!

Dwa dni mnie nie było i 46 stron nowego wątku.

Na razie nie nadrabiam Może wieczorkiem. Wreszcie się schłodziło i czuję się jak człowiek !!! Mała też się radośnie rusza w brzuszku- bo w upały to jakoś słabo było i troszkę się martwiłam.

Dostałam 2 siaty ubranek- co nieco przejrzałam i tak się cieszę.
Dzisiaj zamawiamy okna do nowego M.
Hej, bo Ty w Wawy nie?
Może masz ochotę się jutro spotkać ze mną i karolson?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale super Zazdroszczę
Ja też muszę pomyśleć nad prezentem urodzinowym dla męża We wrześniu ma. A w pojutrze 3 rocznica ślubu
No właśnie mój tż ma 6.09 urodziny, a za 2 dni też mamy rocznicę ślubu, trzecią
A on o tablecie od roku gada i wiem, że strasznie by chciał, ale nie było tyle kasy, żeby kupić
Nie wiem tylko, czy mu powiedzieć, czy zrobić niespodziankę i dać, jak przyjdzie Bo do końca sierpnia mają wysłać kurierem, tylko muszę wysłać te kupony, z których smsy wysyłałam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:06   #1377
logoasia
Zakorzenienie

no u mnie 4 września też 3 rocznica ślubu chyba pora pomysleć nad prezentem
Stary 2013-08-12, 09:06   #1378
niebede
Raczkowanie

Jestem mistrzem! Wchodzę dzisiaj na konto z bólem serca, żeby popłacić rachunki za resztkę moich pieniędzy, patrzę a tu bogactwo!!! Okazało się, że jedne pieniądze były już 19 LIPCA! A ja nie wchodziłam na konto od ostatniego płacenia rachunków, zwłaszcza, że czekałam na listonosza z kasą tak w ogóle, bo przecież nic do ZUSu nie zanosiłam, że chcę na konto.

Ale się cieszę, zwłaszcza, że ostatnio ten remont ruszył i nasz ślub znienacka.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:07   #1379
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam w rana!!

HBS to pacior przecież jest, bo ktoś pytał
GBs pacior, a hbs zóltaczka.
Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

super... AAAAA.

Pewnie TŻ się ucieszy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:08   #1380
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mój tż ma 6.09 urodziny, a za 2 dni też mamy rocznicę ślubu, trzecią
A on o tablecie od roku gada i wiem, że strasznie by chciał, ale nie było tyle kasy, żeby kupić
Nie wiem tylko, czy mu powiedzieć, czy zrobić niespodziankę i dać, jak przyjdzie Bo do końca sierpnia mają wysłać kurierem, tylko muszę wysłać te kupony, z których smsy wysyłałam.
Mój ma 16 września urodziny
Na Twoim miejscu zrobiłabym mu niespodziankę i prezent dała w dniu Jego urodzin

Na rocznicę zabieram Tżta na bilarda Nie byłam z dwa lata na pewno
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości