|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Super To może i ja zacznę w coś grać a tak to zawsze psioczę,że zalewają mnie tonami spamu. Nawet przed chwilką mi wyskoczył komunikat o treści : Gratulacje!!! Czy jesteś zwycięzcą z Krasnik w dniu 12.8.2013? Proszę odpowiedzieć na pytania, aby mieć okazję zdobycia karty podarunkowej BIEDRONKA o wart. 1500 zł Grać? ![]() Cytat:
Ja to jestem ogromnie ciekawa ile waży moja gwiazda. Bo kurcze czują Ją bardzo różnie. Ma Ona tam jeszcze w ogóle miejsce na jakieś większe obroty? Wydaje mi się,że główkę ma dalej na dole ale nóżki raz czuję pod lewym żebrem a raz w lewym boku |
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatem musiało być przyjemnie... myślę, że to już taka kolej rzeczy,w końcu za 2-3 tygodnie dzidzia może wyskakiwać
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam codziennie mdłości po śniadaniu. I zgagę dzisiaj,ale na szczęście nie taką mocną jak mają dziewczyny.
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wczoraj spędziłam cały dzień z tżtem i nawet nie włączyłam kompa. Byliśmy w kinie na "Miłości po francusku" i polecam, jak ktoś ma ochotę na komedię Pierwszy raz w ciąży ktoś mnie też naprawdę miło potraktował właśnie ze względu na bobasa w brzuchu - zgubiliśmy bilet parkingowy przy wyjeździe z kina, za co jest opłąta 50 zł. Poszliśmy do biura parkingowego i koleś wziął kasę, po czym zwinął ją i włożył pod bilet parkingowy, który nam drukował i oddał z powrotem "dla maleństwa" ![]() A dziś obudziła mnie krew lecąca z nosa i ból stawów. Od kilku dni już mnie bolą i dzisiaj na wizycie muszę zapytać, co z tym robić, bo przy mojej chorobie stawów stosuje się leki niedozwolone w ciąży. Dotychczas miałam całą ciążę remisję i obawiam się nawrotu... A poza tym super, że dzisiaj zobaczę moje maleństwo i bardzo jestem ciekawa ile waży po 5 tygodniach ![]() Idę nadrabiać.
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeee 2-3 tygodnie to jeszcze za wcześnie. Niech wyskakuje za miesiąc ![]() Cytat:
Oj teraz już długo tego nie będzie. Pewnie gdzieś pod koniec sierpnia kolejny raz No ja właśnie też po śniadaniu albo nawet w trakcie. Zgagi (w przeciwieństwie do pierwszej ciąży) mogę powiedzieć,że nie mam w ogóle. Męczyła mnie ze dwa-trzy razy jedynie po majonezie i roztopionym żółtym serze-takim na pizzy czy na zapiekankach i po prostu przestałam to jeść. |
||
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mnie naiwania nóżkami w prawy bok, a łapkami w lewy. Często też dostaję po pęcherzu i ogólnie po dole, więc pewnie zależy jak te rączki ma. Dupką się wypina zawsze po prawej stronie pępka, więc chyba jest dupką do góry i dlatego tak pięknie mnie bije po wnętrznościach.Zdziwiłam się, bo przez 3 tygodnie była główką w dół, nie wiem jakim cudem na tym etapie się przekręciła, skoro ma już mało miejsca Akrobatka czy co? Ciekawa jestem,czy jeszcze zmieni położenie.Cytat:
Dzień po mojej rocznicy ślubu![]() Czyli HBS, Hiv, WR (kiła?) i jeszcze toxo igm bo ostatnio miałam w czerwcu. I będzie komplecik
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-12 o 09:37 |
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka bardzo sympatycznie się Pan zachował
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też do końca sierpnia nic, głównie przez tę infekcję i skurcze
|
|
#1364 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mój kochany Jasiek, po całym dniu lenistwa) przewalał się i kręcił porządnie cały ranek. Momentami było boleśnie, ale każdy ból sprawiał mi radość (masochistka ) bo wczoraj już zaczęłam się o niego trochę martwić![]() Myślimy co tu jeść na śniadanie?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hhmmm coś się chyba zbliża![]() Cytat:
Zdrówka Cytat:
![]() i śliczny buń Cytat:
Ale szczęście, dopiero co pisałaś że chcesz kupić! W końcu jakiś uśmiech losu Cytat:
o fajnie że coś polecasz
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
podczytywałam, ale jakoś nie mam weny na pisanie, jak małż jest obok ![]() śliczne brzuszki macie. Wszystkie już takie okrągłe Ja wrzucam fotkę kiepskiej jakości z wczoraj. Z przodu nie pokazuję bo mam wielgachną bliznę a to mój kompleks ![]() Ktoś tu straszył znowu upałami ??? ![]() Widziałam też, że przewijał się wczoraj mój ulubiony temat "koty i niemowlę w jednym mieszkaniu - największa zbrodnia na świecie".... ja też toczę o to wojnę ale zarówno z mamą jak i z teściową. A najbardziej w całej tej sytuacji wkurza mnie jedno: CO KOMU DO TEGO CO SIĘ DZIEJE U MNIE W DOMU????????? jak będę chciała to sobie słonia przytargam... eh... tylko niepotrzebne spięcia o to są... A ja mam problem ![]() Nie wiem co robić... byłam wczoraj u koleżanki położnej w szpitalu, oglądałam porodówkę i tak mnie naszło, że może jednak bym spróbował urodzić SN... Nie chcę kolejnej blizny na brzuchu (choć niby te się ładnie goją) Ona mi zasugerowała, żebym nie umawiała się na planowaną cc, tylko poczekała na skurcze i w razie czego jak mam skierowanie, to w każdej chwili mogę rezygnować...A ja mam skierowanie, ale to nie są typowe twarde wskazania do cięcia... Lekarz mi powiedział, że po mojej wcześniejszej operacji istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że i tak poród skończy się cc, ale nigdy nie wiadomo na 100%. Dodatkowe ryzyka SN to nawrót choroby jelit (a nie wyobrażam sobie, że trafię do szpitala po porodzie bo co z dzieckiem??) Najgorsze to mieć wybór i podjąć samemu decyzję I widziałam wczoraj takie 1,2 dniowe dzieciaczki ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni ![]() już tak blisko
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WR to kiła Ja też dostaję często po pęcherzu. Czasami tak mi się usadzi,że normalnie boję się o ten swój pęcherz No i wali mnie ta moja królewna stópkami po wnętrznościach.motylek ja bardzo chętnie 13.09 na porodówkę bym się wybrała. Niewiele przed terminem a data świetna ![]() Figulinko ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, co tam nowego
![]() Ja sie wlasnie wykapalam i ogarnelam kuchnie. Macie jakies sposoby na skurcze w nodze zlapalo mnie w nocy ;/ i wczoraj tez. Ide dzisiaj pakowac torbe, wczoraj z tz zamontowalismy zeby zobaczyc jak wyglada gondola na kolach pielknie sie prezentuje xD
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężka sprawa z tą cc, ale jeśli masz mieć takie powikłania po sn to nie wiem,czy bym się decydowała naturalnie... Ok zbieram się do sklepu, trzeba coś zjeść...
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki !!!
Dwa dni mnie nie było i 46 stron nowego wątku. Na razie nie nadrabiam Może wieczorkiem. Wreszcie się schłodziło i czuję się jak człowiek !!! Mała też się radośnie rusza w brzuszku- bo w upały to jakoś słabo było i troszkę się martwiłam.Dostałam 2 siaty ubranek- co nieco przejrzałam i tak się cieszę. Dzisiaj zamawiamy okna do nowego M.
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Matal - super z tym tabletem
![]() Figulina- ale malutki brzusio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny ładne brzuszki macie ![]() Cytat:
![]() Ja też muszę pomyśleć nad prezentem urodzinowym dla męża We wrześniu ma. A w pojutrze 3 rocznica ślubu Od dzisiaj odstawiam magnez. |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Matall - gratuluję wygranej Edytowane przez Figulina987 Czas edycji: 2013-08-12 o 10:02 |
|
|
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może masz ochotę się jutro spotkać ze mną i karolson? ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() A on o tablecie od roku gada i wiem, że strasznie by chciał, ale nie było tyle kasy, żeby kupić ![]() Nie wiem tylko, czy mu powiedzieć, czy zrobić niespodziankę i dać, jak przyjdzie Bo do końca sierpnia mają wysłać kurierem, tylko muszę wysłać te kupony, z których smsy wysyłałam.
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie 4 września też 3 rocznica ślubu
chyba pora pomysleć nad prezentem
|
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Jestem mistrzem! Wchodzę dzisiaj na konto z bólem serca, żeby popłacić rachunki za resztkę moich pieniędzy, patrzę a tu bogactwo!!!
Ale się cieszę, zwłaszcza, że ostatnio ten remont ruszył i nasz ślub znienacka.
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
GBs pacior, a hbs zóltaczka.
Cytat:
Pewnie TŻ się ucieszy.
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu zrobiłabym mu niespodziankę i prezent dała w dniu Jego urodzin Na rocznicę zabieram Tżta na bilarda Nie byłam z dwa lata na pewno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

A wczoraj się z mężem poprzytulaliśmy i potem przez ok godz. miałam co 10-15min. skurcze
Przyznaję,że nieźle się wystraszyłam. On też
zatem musiało być przyjemnie... myślę, że to już taka kolej rzeczy,w końcu za 2-3 tygodnie dzidzia może wyskakiwać

Akrobatka czy co?