|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Spakowalam torbe, ale nie mam wszystkiego jeszcze. Wzielam duza i ledwo sie mieszcze pampersy i wklady zajmuja mi duzooo miejsca ;/
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my wczoraj jak siedzieliśmy w knajpie, widzieliśmy podobne dziecko. Podeszło do inne stolika, i kolesiowi frytkę zwinęło z talerza. Mój TŻ to prawie płakał ze śmiechu, jak to zobaczył.
|
|
#1474 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Ale nie dopuściłabym do konfrontacji widoku metki i wzroku tż
|
|
#1475 | |
|
Raczkowanie
|
Normalnie nigdy się tak nie cieszyłam z przypływu gotówki jak dzisiaj. Odejdzie trochę zmartwień finansowych, bo sytuacja napięta jak plandeka na żuku. Mogę zacząć robić zakupy apteczne.
Cytat:
Mój kolega z Myszkowa jada taki barszcz z całkowicie potłuczonymi ziemniakami. Zaraz się posikam, a mam tylko dziurę w łazienkowej podłodze. Zastanawiałam się wczoraj czy moja kotka bardzo pokrzywiłaby się gdybym narobiła do jej kuwety
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż to była nowa kolekcja juz..... Powiedziałam tylko do TŻ, że nie mogę wszystkiego na promocji kupować..... Ale jakie są cudne płaszczyki w bennetonie.... Cena równiez. Cudna. !
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam sudocrem, a na noc będzie maść pośladkowa z apteki. |
|
|
|
|
#1478 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
No ja smarowałam raz dziennie, tak pokąpaniu, czasami częściej jak miała zaczerwienione, ale nie po każdej zmianie.Używam wielorazowych pieluszek.
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1480 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Przypomniałam sobie jak ostatnio wcinałam rożka. Mały wyje, wyciąga ręce, chce mi zabrać tego loda. Laska w szoku, że bronię swojego posiłku i zbulwersowana do mnie: "no, weź mu chociaż ułam kawałek wafelka" ![]() A jeszcze na samym początku, jak nie znałyśmy się prawie wcale i obawiałam się okazywać asertywność (bo to rodzina tż i będzie tragedia jak mnie nie polubią Rzuciła przy tym rozkosznym tonem: "Dominiś u mamusi w brzuszku też jadł lodziki"
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jakiś czas temu mieliśmy gości z 4-latkiem rozpuszczonym do granic możliwości on chce bajkę, nie tą inną..... chce rysować, ale mama też ma rysować z nim chce na plac zabaw, ale koniecznie wszędzie z mamą chce ciasta i uświnił mi cały biały narożnik bo ni będzie siedział przy stole, bo bajkę ogląda ![]() no masakra
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ czyta ksiązkę, którą ja przeczytałam w 4 dni. On czyta już tydzień i ma 100 stron.
Smieję sie z niego, że do porodu nie skonczy. ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
angel łohoho, rozpuszczony dzieciaczek... wyobrażam sobie Ciebie jak bronisz tego loda
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękniewróciłam z banku, przebiegłam a szybko po h&m i lindexie, ale musiałam oddać auto tż więc wróciłąm do karceru ![]() obfociłąm się... bosz... jak patrzę na to zdjęcie od przodu to rzeczywiście wygląda jakby był nisko od boku zdecydowanie lepiej
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Angel - mnie też irytują takie rozpuszczone dzieci. A najgorsze, że nie można nic powiedzieć, bo wszyscy są strasznie przewrażliwieni na punkcie swoich dzieci, co mi się rzuca w oczy zwłaszcza w rodzinie męża. Mam nadzieję, że my nie będziemy tacy bezkrytyczni...
Matal - super, gratulacje wygranej ![]() Czarna - kiedy ruszacie na dalsze poszukiwania nowego lokum? Agusia - tak jak piszą dziewczyny, ja bym jeszcze poszła do innego lekarza lub na IP, bo jak to nerka nie pracuje, a oni cię do domu puszczają... Jak dla mnie to poważnie brzmi
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam brata 9,5 roku, pamiętam jak szedł do 1 klasy, czułam się jak jego mama, wzruszałam się i cieszyłam jednocześnie![]() widzisz.. 7 lat kiedy to minęło... a my tutaj juz z niecierpliwości wychodzimy z siebie bo dzieci chcemy mieć obok wierzę, że nawet nie zauważyliscie kiedy to minęło
|
||
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super i chyba na tym etapie brzuch już ma prawo trochę opaść
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie.Dziękujemy Wasze za kciuki
Mamy potwierdzoną na 100% płeć i jest to dziewczyneczka Wszystko w porządalu- mała jest zdrowa Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Wszystkie przepływy w normie. Mała jest położona podłużnie główkowo. Główkę ma bardzo nisko, z prawej strony bombarduje mnie swoimi cudnymi łapeczkami a w moim lewym boku ma nózie które to czasami przenosi pod moje żebra Szyjka macicy bardzo długa i na razie się nie szykujemy do porodu ![]() Lecę Was nadrabiać. Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-08-12 o 12:17 |
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
przesadziłam z rozmiarem tych zdjęć
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc wam
![]() jestem w trakcie nadrabiania bo w weekend praktycznie tu nie zagladalam, i łączę się w bólu z wszystkimi wami które miały ciężkie i nie przespane noce, otóż ja z soboty na niedziele pomimo ze nie było upału wręcz padał deszcz było przyjemnie non stop się budziłam zle mi się oddychało miejsca nie mogłam sobie znaleźć i nie wiem ale się meczylam chyba od 2 do 5 :/ już chciało mi się plakac bo nie wiedziałam co ze sobą zrobić;/ ehh...z tego wszystkiego wczoraj miałam caly prawie dzień do d....głowa bolała, apetytu praktycznie nie miałam wiec pol dnia przespałam, przynajmniej się starałam dopiero wieczorem się czułam o wiele lepiej...ehh już nie chce takich bezsennych nocy :/ dzisiaj wlasnie poczułam chyba pierwsza czkawkę Lenki słodkie jest ale składac dopiero będziemy jak pomalujemy sypialnie w piątek i zrobimy miejsce na łóżeczko![]() a musze wam powiedzieć że mój P. zaczyna mnie wkurzać powoli :/ ma generalnie 5 sióstr, z czego jedna mężatka już nie mieszka w ich domu rodzinnym, jedna mieszka u swojego chłopaka (dodam ze nie pracuje), i trzy kolejne mieszkają w domu rodzinnym z mamą bo tata mojego P. niestety nie zyje już dosyć długo to z tej trójki która mieszka z moją T. jedna tylko pracuje, druga w sumie ma małe dziecko wiec siedzi w domu a trzecia najmłodsza zamiast szukac roboty to tez siedzi w domu!!wkurzaja mnie one bo ta najmlodsza to ma teraz problem z samochodem bo zepsuty bo to bo tamto i co i oczywiście o pozyczke pieniazna przychodzi do mojego P.! dzisiaj znowu kolejne 50 zł (niby to mało ale już wcześniej wydębiła od niego 200 czy 300 zł i ze niby jak dostanie zwrot bo pracowała za granica to odda) przyjechała pozyczyc, denerwuje mnie już to bo ma swojego chłopaka który jakies swoje pieniądze ma to niech sobie pozycza od niego ! :/ może jestem nie fair ale to się już ciagnie od kilku miesięcy i mi tylko ciśnienie podnoszą :/ do tego mój mąż się nawet nie przyznał o tych wcześniejszych pieniądzach tylko tak jakoś wyszło w praniu że się o tym dowiedziałam to się wściekłam bo mówie ze gdyby któras z moich siostr ode mnie chciała pozyczyc pieniądze to się patrzy krzywo zresztą zawsze mu o tym mowie a on oczywiście milczał:/ ehh faceci.... wybaczcie ze taki długi wpis ale musiałam się wygadać...lece nadrabiać
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie za wczesnie? Kaśka ostatnio się stresowała że jej za wcześnie opadł a ma termin miesiąc przede mną... ej... na serio to widzę na zdjęciach ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo fajny bebzolek ![]() Ok to ja mam pytanie ![]() Wprawdzie ja jestem na bieżąco, nadrabiam i wiem co zawsze do czego jest polecane więc nie zadaję po raz enty tego samego pytania (chyba,że nikt mi wcześniej nie odpowiedział) ale mam pytanie o lekarstwa. Także jak coś Misia to się nie denerwuj na mnie![]() Wiem,że tutaj było o wodzie morskiej,soli fizjologicznej itp. ale zastanawiam się czy kupić na początek coś w razie gorączki, bólu brzuszka?Jakieś te czopki czy coś innego?Czy może lepiej kupić dopiero jak coś się zadzieje i pójdziemy do lekarza? Bo tak sobie myślę,że może warto mieć coś na zbicie tempki u dziecka? Nie znam się na lekach bo sama nie lubię ich stosować, więc proszę o radę ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Kaśka,
dla Mikiego: |
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później chcemy przejść się po agencjach i zobaczyć,co nowego przybyło... Zaczynam się martwić,że się nie wyrobimy do 6.09 :/Cytat:
![]() Duża pannica
|
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
ale od 32tc przeszlo i teraz ani kopniakow ani drgan tylko rozpychanie Cytat:
oooo wlasnie ja tez bardzo chce uzywac wielorazowych pieluch mozesz cos.polecic albo wiecej napisac w temacie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
nena ja tam nie widzę,żebyś miała nisko :P
fajny bebzolek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Jasne, to naturalne, że jest ruchliwe i ciekawe, ale ten chłopiec potrzebował stymulacji cały czas, non stop w centrum uwagi, cały czas się nim zajmować, zabawiać, karmić i nawet nie można było spokojnie zamienić paru zdań.
Tym bardziej, że tż np dał chłopcu dwa inne lizaki a dzieciak macha, że i tak chce moje 

Mój kolega z Myszkowa jada taki barszcz z całkowicie potłuczonymi ziemniakami. 

mój mały chłopczyk idzie już do I klasy... kiedy to minęło....

ekhm
pięknie
od boku zdecydowanie lepiej 

to z tej trójki która mieszka z moją T. jedna tylko pracuje, druga w sumie ma małe dziecko wiec siedzi w domu a trzecia najmłodsza zamiast szukac roboty to tez siedzi w domu!!wkurzaja mnie one bo ta najmlodsza to ma teraz problem z samochodem bo zepsuty bo to bo tamto i co i oczywiście o pozyczke pieniazna przychodzi do mojego P.! dzisiaj znowu kolejne 50 zł (niby to mało ale już wcześniej wydębiła od niego 200 czy 300 zł i ze niby jak dostanie zwrot bo pracowała za granica to odda) przyjechała pozyczyc, denerwuje mnie już to bo ma swojego chłopaka który jakies swoje pieniądze ma to niech sobie pozycza od niego ! :/ może jestem nie fair ale to się już ciagnie od kilku miesięcy i mi tylko ciśnienie podnoszą :/ do tego mój mąż się nawet nie przyznał o tych wcześniejszych pieniądzach tylko tak jakoś wyszło w praniu że się o tym dowiedziałam to się wściekłam bo mówie ze gdyby któras z moich siostr ode mnie chciała pozyczyc pieniądze to się patrzy krzywo zresztą zawsze mu o tym mowie a on oczywiście milczał:/ ehh faceci.... wybaczcie ze taki długi wpis ale musiałam się wygadać...lece nadrabiać
nie za wczesnie? Kaśka ostatnio się stresowała że jej za wcześnie opadł a ma termin miesiąc przede mną...