|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() A powiedz mi, jesli zakwalifikują do Medeora, to pewne, że trzymają miejce? Bo kiedyś na IP spotkałam laskę, która twierdziła, że jej koleżanka jest tam położną i że niby ona mówiła, że jak nie ma miejsc, to nie przyjmują... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś wygrałam aparat na blog.pl - też im nie wierzyłam jak zadzwonili, bo zadzwonili 1. kwietnia będzie dobsz. tak na prawdę to czym później tym lepiej, bo wyniki najaktualniejsze. no ale wiadomo, że każdy się boi czy zdąży przed rozwiązaniem. Cytat:
Idźcie może dziołchy do laryngologa, bo czasami rozwiązanie jest banalne. Ja byłam jakoś na początku, zimą, jak miałam duże krwotoki. Kazał tylko używać wody morskiej i smarować linomagiem i na prawdę pomogło. Teraz linomag już schowałam do walizki dla bobasa Cytat:
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ja nigdy nie wiem co mam kupić TŻ.
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi niedobrze.... Aż mi się płakać chce.
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak z moim dzisiejszym usg -nie mogę się go doczekać ale też się go troszkę boję. Trzymajcie kciuki Zaraz zacznę się ogarniać-włosy,makijaż i polecę. Cytat:
Oj żebyś wiedziała,że można ![]() Ale super prezent Bardzo się cieszę,że wygrałaś. Mega pozytywne |
||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zostawiam Was na weekend, a ty ponad 50 stron naskrobane
Wyjadę na wczasy i co? Trzy watki mnie ominą ![]() No dobra, nadrabiam dzisiaj i zobaczymy co dalej ![]() jo_asiek, fajnie ten TACO wygląda ![]() makrela za wizytę ![]() policzanka, aktualne musi być i to jak najbardziej Lola, pokazałabym Ci, ale nie bardzo jest jak Ja mam pasek po laserze A ginowi uwierz mi ganc pomada czy masz pasek, gwiazdkę czy insze serduszko ![]() inwersja, a sportowy stanik masz z fiszbinami ? Oczywiście, że są miękkie staniki, w sumie do spania nie wyobrażam sobie fiszbinowca Na co dzień nosze usztywniane, bo miękkich nie lubię (nawet fiszbinowców), ale w jeden zupełnie miękki na 100% się zaopatrzę ja Taką cudowną babcie widzieliśmy w Trentino na nartach ![]() Staliśmy w kolejce do wagoniki i zwróciłam uwagę na świetnie ubrana dziewczynę przede mną - ekstra figura, super narty, ale przede wszystkim bardzo ładny kolor ciuchów i kasku - jakaś taka fajna kompozycja kolorystyczna - no zapatrzyłam się ![]() I w pewnym momencie ta "dziewczyna" odwraca się do nas i o coś po włosku pyta... myślałam, że padnę - babeczka miała tak spokojnie z 80+, opalona, zasuszona, zmarszczki, ale uśmiech na pół twarzy i gaduła straszna ![]() Niestety my po włosku ni w ząb, a ona po angielsku, więc pouśmiechaliśmy się do siebie i finito A potem ją w akcji, czyli na stoku widziałam i jeździła jak szatan. Tak sobie pomyślałam, że chciałabym w tak w jej wieku ![]() Fajny buń Diorisha i Tobie też agusiamaskota, doczytałam w odpowiedzi, że coś złego się z Twoją nerką dzieje? Trzymaj się mocno Kochana motylku, nie wiem o co kaman, ale Bartek też ją uwielbia ![]() matal super, gratuluję ![]() papalinka za wizytę i oglądanie ![]() Figulina, a który szpital zwiedzałaś? Wiesz co, jeśli ryzyko nawrotu choroby jest duże, to chyba bym nie ryzykowała - rzeczywiście byłby problem z maluchem, jeśli Tobie coś by się stało. Prawda, ze mozesz zdecydować w ostatniej chwili jeśli masz wskazanie do cc - mówią lekarze, ze poza nielicznymi przypadkami, nawet lepiej robić cc "na gorąco", czyli jak zaczną się skurcze, bo wtedy jest 100% pewności, że dziec jest w pełni gotowy do wyjścia A ostateczna decyzja o cc niestety zawsze nalezy do matki ![]() Bardzo ładny buń ![]() niebede ![]() misia Odebrałam od znajomych fotelik i kołyskę i niespodzianka - dwa komplety pościeli nam dodali, rożek, śpiworek i duuużo ciuszków Fakt, że część raczej odpadnie bo baaardzo znoszona, część do odplamienia, ale w sumie po "dostawie" od trzech znajomych par, Młody ma więcej ciuchów niż ja ![]() A po powrocie z urlopu finalizujemy zakupy |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie niezła sumka się zachomikowała
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() A w tych mniejszych to jeszcze gorzej, bo będę miała cyce ściśnięte i będą mi górą wypływać, więc ja już chyba fiszbiny wolę. Poza tym pewnie każda firma ma swoją rozmiarówkę, więc to co dla jednego jest 5XL to dla drugiej będzie 3XL i kij wie jak to ogarnąć... Pod biustem nie mam dużo, 80. Ale w biuście est kosmos..
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-12 o 10:34 |
|
|
|
|
#1389 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja sie trochę boje porodu.Co prawda jeden mam juz za sobą i nie było źle.Ale Wiki jest po mnie mała, drobnej kości, a Jaś chyba poszedł po drugiej stronie rodziny i będzie krótki, szeroki.Nie wiem czy będzie mi tak łatwo go wypchać. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po USG
![]() i generalnie naprawdę mogłabym już rodzić, jako że wszystkie narządy ok, łożysko się starzeje no i waga kluseczki ekhm ![]() 37/38 tc - 3500 ![]() na szczęście główka jest ok jak na ten tydzień ciąży, tylko brzuszek mocno okrągły i to on tak wage zawyża
ale z porodem sn nie powinno być problemuco tydzień podobno przybiera teraz po około 150-200 gram, wiec za te 2-3 tyg waga będzie około 4 kg, choć oczywiście pamiętajmy o błędach przy pomiarach usg (oby nie w dół ).zobaczymy co gin powie w środę oby rozwarcie postępowało ![]() |
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje? Tak Cię mdli?
Cytat:
Ewa też ma więcej ciuchów ode mnie,Natalka zresztą tak samo Do wszystkiego podkrada mi kosmetyki kolorowe i perfumy
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
to jest dopiero pakerka
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-12 o 11:46 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie. Jak wstałam zjadłam sniadanie, i zaraz później mi niedobrze sie zrobiło... No ale jakoś przetrzymałam. A teraz niedość, że mi niedobrze to co chwilę słabo.
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
kurna jak to jest...wczoraj wstalam pelna energii o 6.30 i moglam podbijac swiat, a dzis o 7,30 dzwigiem mnie trzeba bylo z lozka sciagac i jestem totalny flak... bylam juz w "pradowni" zalatwic nowy kontrakt na prad i na zakupach...padam a jeszcze tyle do zrobienia... kupilam sliwki wiec moze upieke placek
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz działaj, żeby urodzić szybciutko, a raczej działajcie..
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża dzidzia już |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki duży dzidziuś |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1401 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super Dobra lecę |
||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1404 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki. Napewno wszystko jest ok.
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo, już niedługo!!
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja jestem obkupiona w ciuchy dziecięce aż do stycznia. Wczoraj poukładałam ciuszki małego (cały dzień mi to zajęło) i inne rzeczy typu butelki smoczki itp.Zreorganizowałam łazienkę.Chciałam jeszcze spakować torbę ale już nie miałam siły. A co do tych ciuszków na 56 nie ma ich wcale duzo.A najwięcej miejsca zajmują pieluchy, pościel wszelkie rożki kocyki,śpiworki. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Najbardziej mnie wkurza, że mi całą półke zajmują ochraniacze do łóżeczka, chyba je wystawie na ebayu.Nie chcę ich, ale podostawałam, a jak kupiłam poszewki 2-częściowe to mi przez przypadek wysłali 3-częściowe z tymi nieszczęsnymi ochraniaczami. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Wczoraj wypiłam melisę i chyba wreszcie się wyspałam. |
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Inwersja, uwierz, że nie Ty jedyna masz duży biust i nie Ty pierwsza i ostatnia musisz sobie z tym poradzić
![]() Większy biust, większy problem ze znalezieniem bielizny, ale kobiety naprawdę sobie radzą. Szuka, szukaj i jeszcze raz szukaj ![]() Cytat:
![]() Dzieć gotowy do zwiedzania zewnętrznego świata ![]() Trzymam mocno kciuki, bo to już raczej niedługo ![]() Cytat:
![]() To chyba taki bonus do chłopca... mam nadzieję, że ciuchów i kosmetyków nie będzie podkradał ![]()
|
||
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żeby wszystko ułożyć fajnie, musze rozłożyć łożeczko najpierw. Na butelki też musze kupić jakiś pojemnik. Zmierzyłam sobie ciśnienie uuuuu 85/55. Czy wy też czasem ruchy odczuwacie jako takie drgania ?
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Agusia doczytałąm o problemach oby wszystko było ok ![]() Matal ty fuksiaro, jeśli twoje przepowiednie tak się ostatnio spełniają to może zacznij grać w lotka Natala wow Masz termin 3 dnie przedemną...ciekawe ile mój kruszek już waży mam nadzieję że się dzisiaj dowiem![]() Snow super brzuszek ![]() I oczywiście wczorajsi gosćie nie dotarli donas JUż mnie to wkurza tż też sie wkurzył że po 5 razy słyszymyże przyjezdzają a potem ze nie....ale w ostatniej chwili spakowaliśmy tyłki w auto (po18) i pojechaliśmy na galicyjskie lato z koniem To taka impreze organizowana w gminie 3 rok z rzedu gdzie zjeżdżają się hodowcy koni i są zawody i festyn Adi pojeździł na koniku (myślałam ze będzie się bał ale był dzielny ) .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Akrobatka czy co?

Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/

klask i:

JUż mnie to wkurza tż też sie wkurzył że po 5 razy słyszymyże przyjezdzają a potem ze nie....ale w ostatniej chwili spakowaliśmy tyłki w auto (po18) i pojechaliśmy na galicyjskie lato z koniem