|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Aczkolwiek po GP z rumiankiem lekarskim mam to samo hmmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może przesadziłaś z olejem na skalp/odżywkami? Cytat:
![]() A ja nadal rozpaczam po czerwcowym cieniowaniu włosów, które okazało się katastrofą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, jak mam wcierać tę wodę brzozową. wydaje mi się, że nie ogarniam całego skalpu. Możecie mi poradzić, jak mam to zrobić, żeby był efekt? Nie mam "spryskiwacza", tylko taką zwykłą szklaną butelkę.
cobrad, w avatarze to Ty? Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-11 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy okazji. Pisałam, że ostatnio nie mogłam dobrać szamponu i jedynym, jakim nie robił mi masakry był Catzy. Zaczęłam myć Facelle. Włosy nie plączą się bardziej niż zwykle i nie mam łupieżu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Będę próbowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Hmm a co nie powinnam twarzy pokazywać?
![]() A ja bym chciała aby mi zmyło kolor ![]() Dzisiaj: - oliwa z oliwek przez noc - Garnier Goodby Damage z kroplami cytryny ( chciałam spróbować, czy faktycznie krople cytryny dodane do szamponu powodują zmycie koloru - taaa jasne ) - Ziaja masło kakaowe - GP jedwab na końcówki Mój urok znaczy moich włosów taki, że jak myję to kołtun się zazwyczaj robi po lewej stronie głowy - kiedyś ktoś mi mówił, że to od spania na tym boku - cóż problem polega na tym, że nie sypiam na lewym boku nie lubię. Więc nie wiem od czego to. |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Konto usunięte
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Kolor wyplukuje szampon przeciwlupiezowy, w "kolorowych" watkach tez tak radza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Oo tak, szampon przeciwłupieżowy pomógł mi kiedyś trochę'zmyć' mój rudo-bigosowy kolor
![]()
#1182 |
Lena
|
na zmycie koloru- tylko p/łupieżowy szampon. trochę je odbarwia.
ja kiedys zrobiłam błąd, po moim czarnym kolorze uzywałam ocet! ![]() dzis dziewczyny olejuję! zobaczymy jak i co! i macie pomysł z tą strzykawką; mój jantar też w szklanej butelce... ![]()
![]() |
#1184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Lena
|
Cytat:
własnie wcześniej miałam lotion z seboradinu z atomizerem.. szkoda że opakowanie wyrzuciłam ![]() kupiłam olejek dla dzieci babydream z rossmana; na początek małe pudełeczko; zobaczę co i jak i czy mi to pasuje! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Hej, ale stron się przez weekend namnożyło
![]() Ja po czwartowym myciu włosy mam do dzisiaj błyszczące, mięciutkie, gładkie, jak na ich możliwości - świetne. To chyba przede wszystkim zasługa odżywki Nunaat z orzechem kakaowym. Za każdym razem nie będę używać, bo ma alkohol w składzie (co prawda daleko), ale co 2-3 mycie. obowiązkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba wybierac produkty z glowa i czytac sklady. Co do tego PH to jest odwrotnie do tego co piszesz. Istnieje poglad ze szampony dla dzieci maja odczyn PH wiekszy od standardowego i tym samym moga rozchylac luske wlosa. To mogloby wyjasniac to uczucie tepych, splatanych wlosow w trakcie mycia. Moim zdaniem spowodowane jest to tym, ze nie maja one zadnych skladnikow ochronnych, okulajacych wlos i mimo lagodnych detergentow sa malo odzywcze dla naszych wlosow. Dla mnie to nie problem, jezeli po kazdym myciu stosujemy odzywke to jest ok. Mi bardzo zalezy na lagodnym detergencie wiec stosuje od lat i dalej bede stosowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Właśnie się miotam między zdjęciem koloru a zakupem henny do uzyskania czarnego - niedługo wypada czas uzupełnienia koloru i sama nie wiem.
Kiedyś ściągałam kolor u fryzjera - cztery sesje ponad 400 razem, z czarnego na blond - siano i porażka, bo mi w tym kolorze totalnie źle. A z kolei boję się do swojego - nawet zniosłabym ten kolor, ale naprawdę mam wiele siwych już ( to u nas rodzinne, przed 30-tką dostajemy ) i nie chcę z nimi chodzić.' Poradźcie co zrobić bo zwariuję za chwilę ![]() A co do dziecięcych szamponów - przy tym sianie po nich mam wrażenie, że zanim nałożę odżywkę czy maskę to sobie je wyrywam. Nie lubię tego uczucia, ale dwa mycia w tygodniu BD, jedno Garnierem i jedni bądź dwa GP. |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Lena
|
ja czasem też uzywam szamponu dziecka; nie widzę w tym nic zdrożengo. włosy są bardziej mięciutkie po nim.
dziewczyny ile oleje trzyma sie na głowie? Cobrad... ja bym rozjaśniła.. może nie do blondu; ale ładny jasny brąz, ciemny blond, cos z czerwieni delikatnej... czarnemu mówię nie!
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Lena
|
czarnemu koloru mowię nie; w sensie do swojej ososby.. wyglądam upiornie w tym kolorze... lepiej mi w jasnych kolorach, choć one rozświetlają moją skórą, ale za to powodują że ubywa mi lat ![]() ![]()
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponoć jaśniejsze włosy wyłagadzają rysy i tak też było w moim przypadku, gdy miałam swego czasu włosy w kolorze średniego brązu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
Ja mam jasne blond włosy a i tak nieznajomi często myślą że jestem starsza, jestem licealistką, a myślą że studentką
![]() Dziś w końcu farbowanie ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-12 o 11:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
hejka
[QUOTE=barylka666;42224312]Ja mam jasne blond włosy a i tak nieznajomi często myślą że jestem starsza, jestem licealistką, a myślą że studentką ![]() Dziś w końcu farbowanie ![]() na jaki kolor i czym farbujesz? zabijcie mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Farbuje Delią 9.2 perłowy blond ![]() Mam ta maskę z ziaji, już resztki ale pachnie obłędnie ![]()
![]() |
#1196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
polubiłam ostatnio kosmetyki Ziaji do włosów, odzywka Intensywny Kolor olej rycynowy jest super, nakładam ją jak odżywkę do spłukiwania, tylko trzymam ok 3 minuty, włoski są super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
mandarynka882, kupiłam ją dość dawno temu na początkach włosomaniactwa i nie za bardzo pamiętam jak się spisywała...
![]()
#1198 |
Raczkowanie
|
Ile mi włosów wczoraj wypadło
![]() ![]() Do zrobienia na dziś: 1) olejowanie olejkiem GP łopianowy&arganowy 2) facelle jako szampon 3) odżywka Garnier AiK 4) zabezpieczenie końcówek olejkiem arganowym Waham się nad wprowadzeniem metody OMO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czarne był zawsze moim kolorem w sumie, w blondach wyglądam jak...dobra pominę ![]() Aaa osiołkowi w żłobie dano ![]() Edytowane przez cobrad Czas edycji: 2013-08-12 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
dlaczego ? ja wprowdzilam omo i jestem zadowolona, nie zajmuje mi to więcej czasu niż takie standardowe mycie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.