Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 14:25   #691
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Fuuuj No u nas są spore szanse wleźć w psie gówno, wyplutą gumę albo wycharkane cuś
Albo szkiełko albo jeszcze niedopałek papierosa.

Właśnie jestem nad morzem i się dziwię tym chodzącym boso promenadą, czekam tylko zawsze na głośne 'ała'

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:28   #692
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Są zbrodnie na wyglądzie, ale są też rzeczy, które są naszymi prywatnymi "schizami" ;> Zbrodnie to IMHO właśnie legginsy do krótkich bluzek (no jeszcze nie widziałam tyłka, który wyglądałby w tym dobrze), a moją prywatną schizą jest np. panterka (gdziekolwiek, jakakolwiek, nienawidzę).
Mam tak samo Mnie nie podobają się długie (maxi) spódnice na kobietach niepotrafiących w nich chodzić, spódnica wlecze się za taką jak szmata. To taka moja schiza.
Stary 2013-08-12, 14:30   #693
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no, trzęsące się, nieujarzmione piersi to ten sam kaliber, co pęknięte plecy, camel toe
No tu przyznaję rację No ale jak ktoś lubi, to niech chodzi, opinię mam na ten temat swoją i już
Ale te widoczne ramiączka od stanika to już IMHO prywatna schiza po prostu.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:31   #694
WhiteCherry
Zakorzenienie

no, mały biust jest spoko w takiej sytuacji.

bo jest różnica między tym:

http://c.wrzuta.pl/wi8162/31a912ac00...duzym_dekoltem

http://bi.gazeta.pl/im/de/19/c4/z128...Wegrowska-.jpg

a tym:

http://w-spodnicy.ofeminin.pl/g/Kobi...kerr-biust.jpg

http://d.telemagazyn.pl/k/r/5/49/07/5002d51bca13e_g.jpg
Stary 2013-08-12, 14:34   #695
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja nie uważam że jak ktoś jest nauczycielem to musi mieć kij w d... :d ale że pewne zachowania przy uczniach nie przystoją. Cechą pracy jest dawanie dobrego przykładu. Logiczne że nauczyciel w liceum powie: alkohol jest zły, a przed 18 zabroniony (i nie będzie opowiadał historii jak to się schlał na osiemnastce swojego starszego o rok chłopaka :d). Więc moje zdanie jest takie: czego oczy (uczniów) nie widzę, a uszy nie słyszą, tego sercu nie żal
Sama strofuję za przekleństwa i przy uczniach nie przeklinam.
Ale w zaciszu własnego domu rzucę jakimś słowem na k jak walnę się dużym palcem o szafkę
z tym się zgadzam.
Cytat:
Iiii według mnie kolczyk u nauczyciela to głupia sprawa. Niestety, w większości szkół uczniowie mają zakaz noszenia kolczyków na twarzy i dla mnie sytuacja pt "a co wolno wojewodzie to nie wolno tobie smrodzie" jest nie do przyjęcia. No chyba że to jakaś luźna szkoła nie wiem, plastyczna, czy prywatna szkoła języków obcych, ale taka zwykła szkoła podstawowa czy wychowawca w gimnazjum - nie widzę tego.
ja nie widziałam nigdy nauczyciela z kolczykiem w twarzy :c

Cytat:
Nie wiem. Ja do dzisiaj się zastanawiam jakbym się zachowała w sytuacji gdybym spotkała ucznia na koncercie, gdy jestem pijana.
No nie wiem po prostu. Nie mam zdania w tym temacie. Byłoby mi głupio po prostu. Czy słusznie, to nie wiem, bo mam prawo mieć wolny czas, ale z drugiej strony, no po prostu tak bym miała
Ty to i tak masz lepiej, bo mieszkasz w mieście. Ja mieszkam w małej mejscowości, gdzie wszyscy się znają i naprawdę ciężko byłoby mi nie spotkać kogoś, kogo nie uczyłam na praktykach. Tym bardziej, że uczyłam siostrę i jej znajomych.

sytuację z koncertem już miałam. Ale jeszcze przed moimi praktykami, więc to się nie liczy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:37   #696
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Plaze dla naturystow sa Mieszkam niedaleko. Kiedys kolezanka zabrala dzieciaki na najblizsza plaze. Sie zdziwila...

W kwestii skarpetek i sandalow. Ja uwazam, ze jest taka pogoda, gdzie moze byc za cieplo na buty zakryte, a za chlodno na sandaly.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:38   #697
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Plaze dla naturystow sa Mieszkam niedaleko. Kiedys kolezanka zabrala dzieciaki na najblizsza plaze. Sie zdziwila...

W kwestii skarpetek i sandalow. Ja uwazam, ze jest taka pogoda, gdzie moze byc za cieplo na buty zakryte, a za chlodno na sandaly.

o.O
skarpety są najlepszym ocieplaczem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 14:43   #698
201604181004
Konto usunięte

yyyy nie, nadal się nie zgadzam ze skarpetami i sandałami. No wiocha, nic tego nie tłumaczy xD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:43   #699
invisible_01
Zakorzeniona

Mnie ostatnio rozwalił chłopaczek, któremu było najwyraźniej gorąco, bo aż zdjął koszulkę i pomykał z wychudzoną gołą klatą, ale za to skarpety do sandałów obowiązkowo.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:44   #700
201604200942
Konto usunięte

moj tata się zapytał czy do kościoła nie można założyć skarpet do sandałów, bo przecież z gołą stopą tak nie wypada.

dobrze, że słucha rad córek.
Stary 2013-08-12, 14:44   #701
Kretka666
Zakorzenienie

Nie ma wytłumaczenia dla skarpet do sandałów, nie ma Jak jest za chłodno na same sandały to się nosi lekkie zakryte buty, koniec pieśni.
Stary 2013-08-12, 14:45   #702
201607231707
Konto usunięte

Nie, sorry, jestem uber liberalna, ale skarpet do sandałów nawet ja nie ogarniam
Stary 2013-08-12, 14:46   #703
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio rozwalił chłopaczek, któremu było najwyraźniej gorąco, bo aż zdjął koszulkę i pomykał z wychudzoną gołą klatą, ale za to skarpety do sandałów obowiązkowo.
Ja jakis czas temu widzialam kolesia w dlugich, szarych dresach i gola klata. W tramwaju

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
o.O
Nie kumam.

Stary 2013-08-12, 14:48   #704
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Nie kumam.

piszesz przecież, że jest taka pogoda, gdzie jest za zimno na sandały a za ciepło na całe buty. To co, skarpeta ma grzać?
Stary 2013-08-12, 14:53   #705
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
piszesz przecież, że jest taka pogoda, gdzie jest za zimno na sandały a za ciepło na całe buty. To co, skarpeta ma grzać?
A co? Chlodzic?

Stary 2013-08-12, 14:54   #706
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Ja do dzisiaj się zastanawiam jakbym się zachowała w sytuacji gdybym spotkała ucznia na koncercie, gdy jestem pijana.
No nie wiem po prostu. Nie mam zdania w tym temacie. Byłoby mi głupio po prostu. Czy słusznie, to nie wiem, bo mam prawo mieć wolny czas, ale z drugiej strony, no po prostu tak bym miała
Ale to jest straszne w zawodzie nauczyciela. Zwłaszcza takiego podstawówka-gimnazjum-liceum, bo studenci rozumieją, że wykładowca to człowiek.
Nam kiedyś ktoś powiedział na wykładzie, że jak wychodzimy z domu to musimy się liczyć z każdym krokiem, bo nigdy nie wiadomo czy jakiś uczeń nas nie widzi. Przechodzić tylko na pasach, piwo kupić w innym mieście, a wypić w domu, a nie w ogródku piwnym
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:57   #707
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Myślę, że akurat w liceum to najbardziej spoko opcja, bo połowa uczniów jest już pełnoletnia i to żadna sensacja, z resztą licealiści już wiele rzeczy widzą, że ich ukochana idealna mamusia też wypije winko z koleżankami. Najgorsze są przedszkolanki i podstawówka, mają w głowie jakiś dziwny obraz że pani nauczycielka jest krystaliczna i umie zrobić wszystko - albo że wszystko to jej wina
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:59   #708
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

A tak najbardziej to mam na mysli cienkie rajstopy do sandalkow.

Przy okazji:
Ja sie tak nie nosze, ale jestem w stanie niektorych zrozumiec w tej kwestii. A i dzieciom tez czesto zakladam skarpety do sandalow, ale to z innych przyczyn.

Stary 2013-08-12, 15:06   #709
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Rozumiem niektórych noszących skarpety do sandałów - nie każdy może sobie pozwolić na mięciutkie buty z cielęcej skóry, a jeżeli przez te nieszczęsne skarpety można uniknąć otarć, to czemu nie?
Tak samo kobiety, które nie mogą się depilować. Po prostu, nie mogą.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 15:17   #710
Nefrytka
Rozeznanie

Cytat:
o.O
mój ojciec wychodzi z założenia, że nałoży skarpety z sandałami, "bo przecież nie będą mu się nogi w adidasach pocić!"
Nefrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:20   #711
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Rozumiem niektórych noszących skarpety do sandałów - nie każdy może sobie pozwolić na mięciutkie buty z cielęcej skóry, a jeżeli przez te nieszczęsne skarpety można uniknąć otarć, to czemu nie?
Niczym nie mogą, w ogóle nic? Rozumiem, depilatorem czy woskiem nie trzeba się katować, ale maszynką czy kremem? A nawet przyjmując, że w ogóle nie da się depilować i musi się mieć małpio owłosione nogi - chodziłabym w długich spodniach, długiej spódnicy, a do krótkich - rajstopy.
Stary 2013-08-12, 15:24   #712
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Niczym nie mogą, w ogóle nic? Rozumiem, depilatorem czy woskiem nie trzeba się katować, ale maszynką czy kremem? A nawet przyjmując, że w ogóle nie da się depilować i musi się mieć małpio owłosione nogi - chodziłabym w długich spodniach, długiej spódnicy, a do krótkich - rajstopy.
Nie mogą atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, czy inne choroby skóry. Moja znajoma ma AZS, nogi ciągle w ranach, nie może ani kremu nałożyć, maszynką zdziera sobie skórę. Nawet, żeby pójść na laser skórę musi mieć wygojoną. Szczerze ją podziwiam, bo ma odwagę chodzić w krótkich spodenkach czy spódnicach, i w nosie ma, że się krzywo patrzą Ja bym chyba nie potrafiła.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:29   #713
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To samo powinno tyczyć się nauczycieli. To jest jego prywatny czas i ma prawo zapalić papierosa i napić się.
Zgadzam się. Co innego ubiór i zachowanie w pracy, a co innego ubiór i zachowanie po pracy. W szkole nikt alkoholu wypić nie może, a po szkole jak najbardziej i nauczyciel, i (pełnoletni, oczywiście) uczeń mogą sobie piwko wypić. Czemu by nie.

Cytat:
Logiczne że nauczyciel w liceum powie: alkohol jest zły, a przed 18 zabroniony (i nie będzie opowiadał historii jak to się schlał na osiemnastce swojego starszego o rok chłopaka :d). Więc moje zdanie jest takie: czego oczy (uczniów) nie widzę, a uszy nie słyszą, tego sercu nie żal
Sama strofuję za przekleństwa i przy uczniach nie przeklinam.
Ale w zaciszu własnego domu rzucę jakimś słowem na k jak walnę się dużym palcem o szafkę
A dla mnie coś takiego jest bez sensu. Chyba nikt na etapie liceum już nie uwierzy, że wszyscy jego nauczyciele nie piją, nie palą i nie przeklinają, nawet okazjonalnie, więc po co uczniom próbować wciskać taki kit.

Cytat:
Ja również rozumiem zarówno skarpety do sandałów, jak i brak depilacji. Zresztą w wielu sytuacjach w ogóle mnie to wizualnie nie razi.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Niczym nie mogą, w ogóle nic? Rozumiem, depilatorem czy woskiem nie trzeba się katować, ale maszynką czy kremem?
Maszynką i kremem też można sobie ładnie skórę zmasakrować.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Nie mogą atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, czy inne choroby skóry. Moja znajoma ma AZS, nogi ciągle w ranach, nie może ani kremu nałożyć, maszynką zdziera sobie skórę. Nawet, żeby pójść na laser skórę musi mieć wygojoną. Szczerze ją podziwiam, bo ma odwagę chodzić w krótkich spodenkach czy spódnicach, i w nosie ma, że się krzywo patrzą Ja bym chyba nie potrafiła.
Moim zdaniem bardzo dobrze dziewczyna robi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 15:31   #714
Kretka666
Zakorzenienie

Ja też bym nie potrafiła Jak nie chce mi się nóg ogolić latem to zakładam długą spódnicę i nic nie widać. Pewnie już się przyzwyczaiła po prostu i jej to robi w ogóle, więc się nie dziwię w takiej sytuacji. Mam podobną, od dziecka pewne kosmetyczne wady, którymi się absolutnie nie przejmuję, a osoby mające podobny problem wstydzą się, martwią i w ogóle robią "z igły widły" jak dla mnie Punkt widzenia.
Stary 2013-08-12, 15:44   #715
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziwi mnie brak...nie wiem, taktu?

Idę dziś do ośrodka rehabilitacji, do rejestracji. Tam - młody chłopak, rehabilitant, ale że wakacje, to się rejestracją też zajmuje jak trzeba. No i daję kartkę ze skierowaniem na rehabilitację, ten mnie pyta na co ta reha, bo się nie może rozczytać, więc ja mówię, że na łokieć. "A co się stało?". No to ja pokazuję łokieć, na którym mam bliznę pooperacyjną, jakieś 20cm. A ten na to "O, ale ma pani brzydki łokieć!".

No ja kurde wiem, że ta blizna za piękna nie jest, zwłaszcza, że operację miałam miesiąc temu, ale kurde...powiedziałam tylko "Wiem." i jakoś bardzo mnie to nie speszyło, bo mnie ciężko wyprowadzić z równowagi, ale jakiś niesmak mi został.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:48   #716
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała na odwrót - są głupi więc są biedni. A to zagnieździli się na Twojej działce?
No tak, są życiowo nieporadni to żyja tak jak żyją. Ona nic nie robi, on ma 700 zł miesięcznie i mają dziecko. Jej nic nie dolega, zawód wyuczony ma, zdrowa jest.
Mieszkaja na działce obok, ogólnie dużo osób mieszka na działkach. Przy czym niektórzy mają małe altanki a inni mają całe wille. I tylko nie ogarniają, że ich w lutym stamtąd wywalą i wszystko zabiorą bo chyba ustawy nie będzie. Też chcieliśmy domek mały postawić, bo ten co stoi to trochę już śmierdzi, ale dopóki nie będzie pewnosci, ze dzialka pozostanie nasza to nie wlozymy w nia pieniedzy.

Cytat:
Mam wrazenie, ze niektorzy ludzie uwazaja, ze jak zgrabna, estetyczna powiedzmy, to moze popylac wpol nago, a jak grubsza, nieestetyczna to juz nie? Moze ma worek pokutny zalozyc? Na plazy tez nie moze sie rozebrac? Bo sadlo zwisa i cellulit widac.

Nie mozna tez przeginac, grubsza to grubsza, ale sa osoby, ktore po prostu powoduja u uczniow torsje swoim wygladem. Tak tez nie mozna.

Cytat:
i tu pojawia się problem, czy reprezentowanie szkoły odnosi się do terenu szkoły w roku szkolnym, czy także podczas wakacji.

Jakby było tak, jak mówisz, to nauczyciel miałby prawo wystawić naganę uczniowi, który pije alkohol np. w parku. W czasie wakacji. A tak nie jest. Wiem, że też często pojawia się problem co zrobić z uczniem, który źle się zachowywał (np. pił, palił, ale także np. pobił kogoś) po lekcjach, poza terenem szkoły. Czy wstawiać naganę? Zrobić pogadankę? Odpuścić?

To samo powinno tyczyć się nauczycieli. To jest jego prywatny czas i ma prawo zapalić papierosa i napić się.

Tobie moze i by się nie chciało, ale nauczycielka widocznie chce sobie wkładać kolczyka i ma do tego prawo, bo jest po zajęciach.
No więc i tak i nie. U mnie w liceum powtarzali na każdym kroku, że szkołę reprezentujemy w niej i poza nią, przez całą dobę. Więc jak ktoś już miał 18 lat to i tak nie wolno mu było palić na mieście, kolczykować się, tatuować. To nie była nasza sprawa co robimy i jak wyglądamy po szkole i można było za to oberwać. Ale ja wiem, ze moja szkola byla wyjatkowo konserwatywna jak na ogolniak. Tylko szkoly chrzescijanskie tak dokazywaly poza nami, np. w jednej jak Cie nauczyciele zlapali w kinie na Potterze to byl problem. Byl zakaz.

Teraz sytuacja sie tez zmienila, bo cokolwiek robisz poza szkola majac na sobie mundurek to tak samo, jakby sie to robilo w szkole.

Cytat:
Są zbrodnie na wyglądzie, ale są też rzeczy, które są naszymi prywatnymi "schizami" ;> Zbrodnie to IMHO właśnie legginsy do krótkich bluzek (no jeszcze nie widziałam tyłka, który wyglądałby w tym dobrze), a moją prywatną schizą jest np. panterka (gdziekolwiek, jakakolwiek, nienawidzę).
Najgorzej, jak legginsy sa za male w stosunku do tylka, na ktory sa nacisniete. I wtedy widac majtki bardzo dobrze, bo przeswituje wszystko.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:55   #717
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, od października będę popindalać bez bielizny z twoim błogosławieństwem ;>

Demi, idziesz na ASP? Gratuluję! Do jakiego miasta?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 15:56   #718
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość

No więc i tak i nie. U mnie w liceum powtarzali na każdym kroku, że szkołę reprezentujemy w niej i poza nią, przez całą dobę. Więc jak ktoś już miał 18 lat to i tak nie wolno mu było palić na mieście, kolczykować się, tatuować. To nie była nasza sprawa co robimy i jak wyglądamy po szkole i można było za to oberwać. Ale ja wiem, ze moja szkola byla wyjatkowo konserwatywna jak na ogolniak. Tylko szkoly chrzescijanskie tak dokazywaly poza nami, np. w jednej jak Cie nauczyciele zlapali w kinie na Potterze to byl problem. Byl zakaz.
co szkoła to inne zasady. Sama przyznajesz, że Twoja była dość konserwatywna.

W mojej szkole można było wszystko- pewnie dlatego, że szkoła była połączona z zawodówką, był jeden dyrektor i jeden regulamin, ale mojej klasie trafiła się wychowawczyni, która nie pozwalała zakładać np. pieszczoch (inni nauczyciele nie zwracali na to uwagi), ale z czasem zmieniła nastawienie i przymykała oko na wszystko.
Stary 2013-08-12, 16:08   #719
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
demi, idziesz na asp? Gratuluję! Do jakiego miasta?
uap :d
Stary 2013-08-12, 16:12   #720
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
uap :d
Bedziesz bezrobotna
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości