Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 11:49   #991
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

vil to Twoja mama na tym zdjęciu z Przemusiem?
na tym z białymi koralikami tak
próbuj przekonać Karolcię do łyżeczki bo potem jak się zaczyna ze stałymi pokarmami to dziecko nie wie o co chodzi dziś kolejne podejście do jabłka ale jakoś nie bardzo, w ogóle buzi nie chciał otwierać, może zły moment wybrałam.

patrzyłam wczoraj w sklepie na soki po 4 miesiącu - jeden był z "pachnącymi lasem owocami jagodowymi" - skład: woda, sok z białych winogron - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (43,7%), sok z malin - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (5%), sok z jeżyn - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,7%), sok z aronii - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,4%), kwas L-askorbinowy (witamina C).
to można już dawać?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 11:51   #992
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
O jakie macie te szmatki? Moglabym prosić jakiegoś linka?
Ja mam taka

http://www.babyono.com/produkty/zaba...po-z-grzechotk

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
my mamy takiego z tesco
a te sa fajne http://allegro.pl/label-label-kocyk-...409663930.html

no teraz jest na etapie, ze co ma w raczce to do buzi, a otatnio po spacerze miał bluze mokra do lokcia i teraz tak dziwnie jezyk wysuwa, moze zeby ida
fajny musi byc ten lezaczek napewno dzieci w nim wola siedziec bo jest tak pionowo i wszystko widza bez problemu
podkladam mu pieluszke od kilku dni i jest lepiej tylko rampersow do spania nam brakuje

dlatego moj juz w sliniakach zasuwa hee

Cytat:
hej
znów mam nadrabiania. Cały czas jesteśmy w "trasie". Przyjechała rodzinka z daleka i trzeba było się przywitać. Dziś mają wpaść do nas więc od rana ogarniamy mieszkanie.

ja już się nie mogę doczekać. A Przemuś zaprzyjaźniał się wcześniej z łyżeczką? ja zaczęłam dawać małej na łyżeczkę troszkę wody, ale na razie nie wiem co z tym zrobić

banka duży już ten Twój mężczyzna ośmiornica boska
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 11:53   #993
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Z włosów za cycki obcięłam do ramion!
czytam i czytam i zrozumieć nie mogłam
Cytat:
A ja od 21 do 1 byłam u przyjaciółki. Narzeczony zostawił ją po 6 latach związku.
oj znam kilka takich akcji, bardzo to przykre

dziewczyny moja Karolcia stała się strasznie marudna i złości się o wszystko. Nie wiem czy jej zęby idą czy co. Leży pod karuzelą i próbuje złapać miśka, nie złapie- krzyk, idzie następny misiek- nie złapie krzyk. W końcu się w kurza i ryczy ile sił. Leży na macie złapie miska ale nie da rady włożyć do buzi, męczy się męczy i ryk. Nie może sobie włożyć obu dłoni do buzi-ryk. No nie wiem po kim ona taka niecierpliwa
Stary 2013-08-12, 11:57   #994
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Witam:-*

Brawa za skończone miesiące!!!

Tymek dzisiaj kończy 10 tygodni:-D

Mi z tej okazji chyba @ idzie. Rano Przy podcieraniu plamienie, brzuch i krzyż znajomo napieprzają.
A tak pięknie było bez @ :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:17   #995
salviae
Zadomowienie

Moja sprzedaz na allegro idzie pełną parą mam nadzieje, że jak ktoś licytuje 2 pak body to dobierza coś jeszcze ja bym tak zrobiła, no i mam dylemat sprzedaje sukienke ciazowa obserwuje ja 9 osob, jedna licytuje i ta laska napisała mi, że kupi ją od ręki za 40 zł, wystawiona jest licytacja od 16, dałam za nia na wyprzedazy 30 zł i mogłabym ją jej sprzedać, ale żyłka hazardzisty się we mnie odzywa chyba zostawię nawet jakbym miała stracić to trochę adrenaliny w życiu się przydaje
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:17   #996
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Czy któreś z naszych forumowych pociech będących na mm miało zielone kupki? Jakaś rada od pediatry? Znajduję sprzeczne informacje i nie wiem czy się martwić czy nie.
NIE MARTWIĆ SIĘ!!! u nas też tak było, pediatra powiedział że to normalne, grudki też. Jelita lepiej już pracują a kupki będą coraz gęściejsze.

adunia piękną masz córcię
Stary 2013-08-12, 12:28   #997
ankaaa206
Wtajemniczenie

heloł heloł, dziś z rana byłam 3 godz na zakupach, Niks został z tatą i 150 ml mleka i co? nic płakał z głodu ale butli nie ruszył dopiero jak wróciłam to taki zaplakany przyssał się do cycka i był wniebowzięty i zasnął
a ja oczywiście za dużo nie kupiłam, bluzeczkę i 3 sweterki dla sieibie, koszulę dla Nikiego i to wszystko, chciałam iść na targ a dziś poniedziałek i targu nie ma, jutro skoczę i pokupuję owoce i warzywa do pomrożenia

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:43   #998
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
czytam i czytam i zrozumieć nie mogłam

oj znam kilka takich akcji, bardzo to przykre

dziewczyny moja Karolcia stała się strasznie marudna i złości się o wszystko. Nie wiem czy jej zęby idą czy co. Leży pod karuzelą i próbuje złapać miśka, nie złapie- krzyk, idzie następny misiek- nie złapie krzyk. W końcu się w kurza i ryczy ile sił. Leży na macie złapie miska ale nie da rady włożyć do buzi, męczy się męczy i ryk. Nie może sobie włożyć obu dłoni do buzi-ryk. No nie wiem po kim ona taka niecierpliwa
cycek nie mam co obcinać bo nic nie zostało
Moja też właśnie taka się zrobiła przez ostatnie kilka dni. Może u nas to ten też opóźniony skok rozwojowy..

Cytat:
Moja sprzedaz na allegro idzie pełną parą mam nadzieje, że jak ktoś licytuje 2 pak body to dobierza coś jeszcze ja bym tak zrobiła, no i mam dylemat sprzedaje sukienke ciazowa obserwuje ja 9 osob, jedna licytuje i ta laska napisała mi, że kupi ją od ręki za 40 zł, wystawiona jest licytacja od 16, dałam za nia na wyprzedazy 30 zł i mogłabym ją jej sprzedać, ale żyłka hazardzisty się we mnie odzywa chyba zostawię nawet jakbym miała stracić to trochę adrenaliny w życiu się przydaje

ojjjj znam to albo licytuję i mówię sobie że tylko do tej i do tej ceny, aleee gdzie tam, ta satysfakcja z wygranej to łohohoh
Cytat:
no widzisz a u nas było na odwrót, mała ładnie trzymała główkę na rękach i podciągana a nie chciała na brzuszku. U nas też tak kontrolują, możesz małego tak trenować. Ja ją podnoszę tak kilka razy dziennie (z 4?) i jak jej teraz daję ręce to sama próbuje się podnosić. Uwielbia to ale nie chce tego robić za często bo nie wiem jaki to ma wpływ na kręgosłup

vil to Twoja mama na tym zdjęciu z Przemusiem?

diabli spokojnie, jeszcze ja tu jestem

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

i nie można tak ćwiczyć z dzieckiem? u nas po 2 dniach podnoszenia max 4 razy widać efekty

czy dzięki temu wypadają mniej włosy? bo u mnei jest tragedia, lecą garściami ale boję się obciąć bo wteyd ich nie zwiążę a nie chce żeby na małą non stop leciały

Magiusia lepiej to sprawdzić. U nas mała śpi teraz dosłownie dwa razy więcej niż przez pierwszy miesiąc. Ale nie tak dużo jak u was.
Nam każdy lekarz mówił ( a byliśmy u kilku ), że ABSOLUTNIE nie można tego ćwiczyć

Młoda odsypia, podjęłyśmy próbę zawiązania się. Jeden wielki ryk, jakby ją ktoś zarzynał ;/ Spróbujemy jeszcze później, zrobimy foto i ocenicie mamy chustujące.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:51   #999
ankaaa206
Wtajemniczenie

kurcze coś mi sie wydaje ze tych pleśniawek coraz więcej sie robi, chyba podskoczę do przychodni jak mały się wyśpi, odrazu wskoczymy na wagę i niech zobaczy co on tam ma w tej buzi, bo cos czuję że sam aftin nie da rady

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:02   #1000
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
No to wrzucam zdjęcie swojego Elvisa
ale przystojniak

anoxee moja mała na noc to wypijała i 180 teraz już jej się to unormowało i zjada non stop 150 ml, ale ma już 3 m-ce

diabli ładnie tatuś ubrał Nelcię

diabli gdzie Ty to wszystko wygrywasz? też chce!

MoTyleKsw KArolcia teraz zjada dziennie 750 ml, a wcześniej zjadała nawet 1000.

MAgiusia za dwa m-ce

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

antoine śliczna jest Julacia

vil a dlaczego chcesz mu dawać takie soki? nie lepiej owoc a do picia woda?

color dla Tymcia za 10 tygodni

Cytat:
Moja też właśnie taka się zrobiła przez ostatnie kilka dni. Może u nas to ten też opóźniony skok rozwojowy..
opóźniony? a teraz nie powinien być ten 5cio tyg?

to już nie będziemy ćwiczyć za te łapki
Stary 2013-08-12, 13:45   #1001
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Helo bylam w hurtowni zakupilam butle duza z MAM BABY smoczek folie p.deszczowa na fotelik i obala hiii i zostawilam 100:banghead:
Stary 2013-08-12, 13:56   #1002
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
he he ...Ja też tak mam....zawsze mam zasadę ..
nie ma opcji kup teraz ani nie sprzedaję po za licytacją...

Ash dziękuje Ci za miłe komentarze

color...Ja odziwo tez dostałam chyba @ 8 sierpnia ..a 1ogo w sobotę byłam u mojego ginka po pigułki..i kurcze badał mnie i usg robił..i nie potwierdził ale i nie zaprzeczył że to @..zaznacze ze plamiłam po porodzie non stop.. tyle ze 8go się nasiliło i taka zywszą krwią... przepisał mi azalie i to ma zapobiec temu nieznajomemu czyszczeniu się..mam brac bez przerwy...

jenny my ciągle karmimy się piersią
widziałam na pierwszej stronce takie wyznania

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:08   #1003
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Motylek nie wiem ile Julka teraz waży. Pewnie dobija gdzieś do 6 kg bo 2 tygodnie temu ważyła 5200.

Magiusa zazdroszczę Ci tych 2 miesięcy Ja się nie mogę doczekać żeby Julka skończyła 3 i przestał wreszcie ją ten brzuszek boleć. Mam nadzieję, że będziemy tymi szczęśliwcami którzy dłużej się z tymi przeklętymi kolkami i problemamy brzuszkowymi niż 3 miesiące nie będziemy się męczyć

U Nas wczoraj armagedon. Nie chciała nam nasza Pani zasnąć. Co zasnęła to po 5 minutach się wybudzała. Zrobiła kupkę i to samo. Zasnęła koło 2 w nocy przy moim cycu i po godzinie udało mi się ją przełożyć do jej łóżeczka. Tż na 4 do pracy
Czy to możliwe, że to przez to, że nie dostała dwóch dawek Debridatu?
TŻ jeżdził wczoraj na pogotowie z prośbą żeby wypisali nam receptę ale ta banda wrednych kanali nie wypisała tylko kazała rano iść do rodzinnego. Co ich obchodzi, że dziecko brzuszek boli. Receptę będę miała dopiero po 16 czyli 4 dawek syropku nie dostanie
Leć do apteki i poproś by Ci wydali a receptę doniesiesz, powinni się zgodzić przynajmniej w jednej jak poprosisz i wyjaśnisz sytuację.
Ja w ciąży tak po luteinę pojechałam kiedyś, na urlop zapomniałam też czegoś i poszłam i nawet nie chcieli bym im dowiozła receptę, bo oni też mają coś takiego recepty farmaeutyczne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:27   #1004
Innocence_89
Rozeznanie

Dziewczyny ja znowu z pytaniem od jakiegoś czasu Mateuszek robi bardzo nieładnie pachnące kupki, jak zrobi to na odległość czuć nieładny zapach czy to jest normalne??? nie ma gorączki, ma apetyt kupki są żółte z grudkami...nie wiem czy iść do pediatry???

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:35   #1005
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
na tym z białymi koralikami tak
próbuj przekonać Karolcię do łyżeczki bo potem jak się zaczyna ze stałymi pokarmami to dziecko nie wie o co chodzi dziś kolejne podejście do jabłka ale jakoś nie bardzo, w ogóle buzi nie chciał otwierać, może zły moment wybrałam.

patrzyłam wczoraj w sklepie na soki po 4 miesiącu - jeden był z "pachnącymi lasem owocami jagodowymi" - skład: woda, sok z białych winogron - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (43,7%), sok z malin - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (5%), sok z jeżyn - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,7%), sok z aronii - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,4%), kwas L-askorbinowy (witamina C).
to można już dawać?
Jak jest po 4 to tak, ale wtedy owocow juz nie dajesz , ja chyba bede dawala owoce a sok sporadycznie rozcienczony z woda
chybavwole owoc

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam:-*

Brawa za skończone miesiące!!!

Tymek dzisiaj kończy 10 tygodni:-D

Mi z tej okazji chyba @ idzie. Rano Przy podcieraniu plamienie, brzuch i krzyż znajomo napieprzają.
A tak pięknie było bez @ :-P

Brawo dla Tymka za 10 tyg. a moze to czyszczenie jeszcze jakies opoznione

Cytat:
cycek nie mam co obcinać bo nic nie zostało

ojjjj znam to albo licytuję i mówię sobie że tylko do tej i do tej ceny, aleee gdzie tam, ta satysfakcja z wygranej to łohohoh

Nam każdy lekarz mówił ( a byliśmy u kilku ), że ABSOLUTNIE nie można tego ćwiczyć

Młoda odsypia, podjęłyśmy próbę zawiązania się. Jeden wielki ryk, jakby ją ktoś zarzynał ;/ Spróbujemy jeszcze później, zrobimy foto i ocenicie mamy chustujące.
Hee to fakt to tylko lekarze sprawdzaja nie mozna tak podnosic dziecka bo tylko krzywde mozna zrobic:banghead:
Cyckow nie obcinaj heee napewno cos zostalo
Stary 2013-08-12, 14:43   #1006
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
ale przystojniak

anoxee moja mała na noc to wypijała i 180 teraz już jej się to unormowało i zjada non stop 150 ml, ale ma już 3 m-ce

diabli ładnie tatuś ubrał Nelcię

diabli gdzie Ty to wszystko wygrywasz? też chce!

MoTyleKsw KArolcia teraz zjada dziennie 750 ml, a wcześniej zjadała nawet 1000.

MAgiusia za dwa m-ce

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

antoine śliczna jest Julacia

vil a dlaczego chcesz mu dawać takie soki? nie lepiej owoc a do picia woda?

color dla Tymcia za 10 tygodni

opóźniony? a teraz nie powinien być ten 5cio tyg?

to już nie będziemy ćwiczyć za te łapki
Ja piszę, że opóźniony, bo moja jest jakby 3 tygodnie do tyłu i myślę, że nie przeszła jeszcze tego skoku z 9 tygodnia, no ale ja tam nie wiem, nie umiem tego odróżnić zawsze zganiam na pogodę albo na zły sen

Czylu nie zjada znów tak dużo ale tak jak piszesz, że regularnie po 150, a u nas fraz jest 60 raz 90 raz 120, jak się księżniczce zachce ;/ I wypychanie językiem i nic wiecej nie zje.
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znowu z pytaniem od jakiegoś czasu Mateuszek robi bardzo nieładnie pachnące kupki, jak zrobi to na odległość czuć nieładny zapach czy to jest normalne??? nie ma gorączki, ma apetyt kupki są żółte z grudkami...nie wiem czy iść do pediatry???
Jesos jak byś poczuła kupę mojego dziecka to chyba byś uznała, że Twojego pachnie fiołkami
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Helo bylam w hurtowni zakupilam butle duza z MAM BABY smoczek folie p.deszczowa na fotelik i obala hiii i zostawilam 100:banghead:
To poszalałaś, nam też dziś przyszła paczka z łżeczkami z TT, z grzechotkami, z większymi smoczkami do butelek i też sama drobnica i 120 zł nie ma.

Ash
to ładnie Ci sofcia pospała, mam nadzieję, że u nas to było jednorazowe

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-12, 14:50   #1007
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Ja piszę, że opóźniony, bo moja jest jakby 3 tygodnie do tyłu i myślę, że nie przeszła jeszcze tego skoku z 9 tygodnia, no ale ja tam nie wiem, nie umiem tego odróżnić zawsze zganiam na pogodę albo na zły sen

Czylu nie zjada znów tak dużo ale tak jak piszesz, że regularnie po 150, a u nas fraz jest 60 raz 90 raz 120, jak się księżniczce zachce ;/ I wypychanie językiem i nic wiecej nie zje.

Jesos jak byś poczuła kupę mojego dziecka to chyba byś uznała, że Twojego pachnie fiołkami

już nie czytam tego głupiego internetu wszedzie pisza ze to nie dobrze a jedna babka napisała ze jak u jej dziecka kupy były śmierdzące to Mały miał gronkowca
a karmisz KP??? tak sobie pomyślałam ze to moze przez to ze sobie pozwalam na mleko krowie???codziennie?

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:22   #1008
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a ze niby ktos ci wmowil, ze kupa wlasnego dziecka nie smierdzi? (moja mama tak twierdzi )
Cytat:
moj tez niezle smrody wali. a dzisiaj mialam watpliwa przyjemnosc wachac to cholerstwo dosc dlugo, bo zrobil juz podczas cycka i sie to ulatnialo az do moich nozdrzy, a potem na przewijaku jeszcze dwie porcje dowalil oczywiscie nie mial wtedy pieluchy na sobie...

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
już nie czytam tego głupiego internetu wszedzie pisza ze to nie dobrze a jedna babka napisała ze jak u jej dziecka kupy były śmierdzące to Mały miał gronkowca
a karmisz KP??? tak sobie pomyślałam ze to moze przez to ze sobie pozwalam na mleko krowie???codziennie?
motylek daje mm.
ale ja karmie cycem i smrody przypominaja te, co dorosli produkuja. tak to juz jest, ze kupa smierdzi aha, ja tez pije mleko krowie. czy to z tego smrod... no nie wiem, watpie. twoja kupa tez jakos bardziej smierdzi po tym mleku?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:38   #1009
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Lepiej nie czytaj , jak bys poczula pierdy i kupala mojego to dopiero heee niestety kupy i pierdy fiolkami nie pachna
pomysl co bedzie jak beda jadky fasolke ziemniaki itp.:banghead:

Cytat:

To poszalałaś, nam też dziś przyszła paczka z łżeczkami z TT, z grzechotkami, z większymi smoczkami do butelek i też sama drobnica i 120 zł nie ma.

Ash
to ładnie Ci sofcia pospała, mam nadzieję, że u nas to było jednorazowe
Moj tez teraz zjadl 150 z nowej butli hiii mam nadzieje ze tak zostanie i zacznie tyc normalnie hii
O a lyzeczki z sylikonowa koncowka?
Dalam mojemu obala i tylko sie zezloscil , on jak cos zlapie to skupia sie na sciskaniu robi tak mocno ze blokuje to jego ruch reka i wyteza do tego cala sile i rzuca zabawke i placz...
Stary 2013-08-12, 15:39   #1010
pawie_oczko
Wtajemniczenie

cześć i czołem

właśnie wcięłam pyszny obiad -> kaszę gryczaną, indyka i brokuły, młoda mi leży pod matą a ja mam chwilę na łizaż

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurcze, wasze maluchy zasypiaja ladnie z pieluszkami, a moj to za bardzo nie chce jeszcze bez mamy... moze przejsciowo bede wkladac pieluszke miedzy moje ramie a jego buzke

no, postanowilam potowarzyszyc szprotce
a kupilam rzeczy do lozeczka: koldre i plaska poduche, posciel i przescieradlo. mam w sumie te rzeczy, ale kurcze poducha to nie na teraz, bo baloniasta, koldra tez zbyt gruba, wiec tylko zalega mi w tym lozeczku. schowam lepiej i wyciagne na zime, a teraz cos lzejszego... no

hihi twoja Sofcia to przynajmniej wyglada jakos w tym bujaku. moj Flo sie jeszcze "gubi", kruszynka jedna... mowisz, ze oballa by trza bylo kupic?

jaaaaaaaki słodki ziew
Stary 2013-08-12, 16:06   #1011
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Lepiej nie czytaj , jak bys poczula pierdy i kupala mojego to dopiero heee niestety kupy i pierdy fiolkami nie pachna
pomysl co bedzie jak beda jadky fasolke ziemniaki itp.:banghead:

Moj tez teraz zjadl 150 z nowej butli hiii mam nadzieje ze tak zostanie i zacznie tyc normalnie hii
O a lyzeczki z sylikonowa koncowka?
Dalam mojemu obala i tylko sie zezloscil , on jak cos zlapie to skupia sie na sciskaniu robi tak mocno ze blokuje to jego ruch reka i wyteza do tego cala sile i rzuca zabawke i placz...
no dokładnie te

a już z tym większym sokiem mu dajesz?

Cytat:
my na mm ale jak była na kp to też pięknie nie pachnialy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-12, 16:08   #1012
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ja to mam zupełnie odwrotnie lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu nie poszalałabym w kasynie

Właśnie piekę ciasteczka owsiane już nie mogę się doczekać. Póki co walka z upodobaniem do słodkiego idzie mi kiepsko, ale przynajmniej przerzuciłam się na domowe wyroby
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 16:15   #1013
pawie_oczko
Wtajemniczenie

wystarczyło tylko to napisać i młoda się obudziła ale nie mogę narzekać, skoro nocki przesypia w 99% wzorowo

Diabli- za nagrody! zdradź skąd czerpiesz info o tych wszystkich konkursach? ja kiedyś wygrałam bilety do kina (pracowałam wtedy w kinie) i raz zestaw karmy dla psa (póki nie przeprowadzimy się do domu nie mamy psa ) także jak widać trafione z chęcią bym wygrała coś dla Nelci

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
przypominasz mi, że też powinnam powystawiać rzeczy na all.. mam masę firmowych ubrań w których już nie będę chodziła, niektóre jeszcze z metkami. Muszę się za to zabrać, tylko jeszcze nigdy nie wystawiałam nic na allegro płaci się coś za wystawianie przedmiotów?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 16:27   #1014
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wystarczyło tylko to napisać i młoda się obudziła ale nie mogę narzekać, skoro nocki przesypia w 99% wzorowo

Diabli- za nagrody! zdradź skąd czerpiesz info o tych wszystkich konkursach? ja kiedyś wygrałam bilety do kina (pracowałam wtedy w kinie) i raz zestaw karmy dla psa (póki nie przeprowadzimy się do domu nie mamy psa ) także jak widać trafione z chęcią bym wygrała coś dla Nelci

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

przypominasz mi, że też powinnam powystawiać rzeczy na all.. mam masę firmowych ubrań w których już nie będę chodziła, niektóre jeszcze z metkami. Muszę się za to zabrać, tylko jeszcze nigdy nie wystawiałam nic na allegro płaci się coś za wystawianie przedmiotów?
Tak jak zrobisz aukcje to na koncu bedziesz miala cene ile wyniesie cie aukcja kazde pogrubienie, miniaturka itp kosztuje dodatkowo

Cytat:
no dokładnie te

a już z tym większym sokiem mu dajesz?

my na mm ale jak była na kp to też pięknie nie pachnialy

Oo a daj linka do lyzeczek bo chyba 2 rodzaje widzialam tych lyzeczek..
Tak z tego szybszego dostal . szybciej wypil hii

Stary 2013-08-12, 16:28   #1015
salviae
Zadomowienie

Cytat:
taa i podbijanie pięć razy o złotówke w ostatniej minucie
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
he he ...Ja też tak mam....zawsze mam zasadę ..
nie ma opcji kup teraz ani nie sprzedaję po za licytacją...
chyba tez wprowadzę taką zasadę
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

za wystawienie z 1 zdjeciem płaciłam 8 albo 13 groszy, a jak się sprzeda to płaci się prowizje mi jeszcze buty zostały, chyba sprzedam moje 13 cm obcasy, a mam ich z 10 par bo cos mi sie wydaje, ze długo nie założę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
hehe, ja to mam zupełnie odwrotnie lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu nie poszalałabym w kasynie

Właśnie piekę ciasteczka owsiane już nie mogę się doczekać. Póki co walka z upodobaniem do słodkiego idzie mi kiepsko, ale przynajmniej przerzuciłam się na domowe wyroby
no niby tak, ale juz 12 osob oberwuje mmm ciasteczka owsiane, chyba musze isc po cos do sklepu
Kubuś
Stary 2013-08-12, 16:46   #1016
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Bańka http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...385444559.html kupiliśmy te, a później się przymierzam do tych co zmieniają kolor jak jedzenie jest za gorące.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-12, 17:01   #1017
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Bańka http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...385444559.html kupiliśmy te, a później się przymierzam do tych co zmieniają kolor jak jedzenie jest za gorące.
Tez je wezme tylko ten roz moglby byc niebieski hee tez te zmieniajace kolor mnie zainteresowaly

Stary 2013-08-12, 17:05   #1018
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Eee...nie taka zlq cena jak na tyle rzeczy.
Ja stwierdzilam ze musze przestac kupowac. Moje dziexko jeszcze nie chwyta a ma juz chyba z 20roznych zabawek, pileczek, grzechotek, oballi etc. Motolezaczek, lezaczek tiny love. Dobrze chociaz ze druga mate kupilam z licytwcji(pierwsza dostalam ale mi sie srednio podoba bo jest prostokatna i waska i ma malo miejsca na niej). Generalnie moim zdaniem ma dosc na pol roku. I mam nadzieje ze przestane kupowac.
Ze kolejne zakupy to w wieku 4mies. Lyzeczki (mamy jedne ale takie do kropelek i fajno z nich je, ale sa z rossmana szywne i plastikowe wiec do posilkow lepsze beda)i talerzyki i kubki. No i ubranka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:22   #1019
nuna2
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. U nas od piątku byyli goście. Ale to już ostatnia partia odwiedzająca Julcię z daleka. W tą niedzielę chrzciny, w czwartek my jedziemy w gości. Nie mam pojęcia, co przygotować na chrzciny jakie mięsa, jakie ciasta etc...Jestem zielona.

Poza tym czekam na wezwanie do szczepienia, mała skończy 8 tyg w czwartek i cisza
Stary 2013-08-12, 17:27   #1020
salviae
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś była w biedronce i widziała body z długim rękawem ? Bo mąż ma tam jechać i chce żeby kupił, ale nie wiem jakie są wzory, a on bierze pierwsze lepsze potrzebuje info które najladniejsze
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości