Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 15:17   #4831
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Hej mamusie,

dawno mnie nie bylo,ale już zabieram się za nadrabianie.
U mnie nic nowego, poza tym, że dziś czuje dziwny ból w podbrzuszu podczas chodzenia. Zastanawiama się, co to moze byc. I strasznie swędzi mnie skora na brzuchu

Aha i mam do Was pytanie: jak często lekarz zleca Wam badanie krwi i moczu? Czy jeśli na badaniu ogólnym moczu nie ma info o bakteriach, tzn, że posiewu już nie muszę robić?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:19   #4832
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
niestety są ludzie takiego typu którym ile byś n ie tłumaczyła i mówiła i znowu tłumaczyła oni i tak zrobią po swojemu. według mnie największą siłę przebicia ma twój brat (jej mąż)

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja od zawsze miałam w domu gorąco ale mój Tż nauczył mnie żyć w chłodniejszym i teraz w zime jedyny odkręcony kaloryfer mamy w łazience
U nas też w zimie chłodno - nienawidzę, jak jest gorąco. Niektórzy tak nagrzewają, że w mrozy chodzą w krótkim rękawku - to nie jest zdrowe.
W zimie kaloryfer włączałam tylko na chwilę w sypialni przed spaniem i pod wieczór w salonie - na 2 kreski.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:20   #4833
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Aha i mam do Was pytanie: jak często lekarz zleca Wam badanie krwi i moczu? Czy jeśli na badaniu ogólnym moczu nie ma info o bakteriach, tzn, że posiewu już nie muszę robić?
witaj ja miałam na razie dwa razy robione i krew i mocz
Stary 2013-08-12, 15:25   #4834
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Poznała przyczynę?
to było 31 lat temu. Ja przyczyny nie znam, ona może tak. Ciocia sama nie jest zdrowa, urodziła się z rozszczepem kręgosłupa (ale to ponoć nie jest dziedziczne), jedną nogę miała niedorozwiniętą, później całą amputowaną, ma protezę przyczepianą do pasa. Nie chcę w każdym razie rozdrapywać starych ran i wypytywać o powód. 3 lata później urodziła córkę - moją kuzynkę. Ona teraz też jest w ciąży, drugiej - pierwszą straciła w 12 tygodniu, nie poznała przyczyny. Teraz jest już "na ostatniej prostej", za 3 miesiące rodzi, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie, będziemy miały dzieciaczki z 2 miesięczną różnicą, ale rocznikowo jej będzie o rok do przodu Szkoda tylko, że mieszkają w stanach.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:25   #4835
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witaj ja miałam na razie dwa razy robione i krew i mocz
aha i wszystko ok? Ja się martwię, że mam coś z pęcherzem, bo czuje lekkie pieczenie przy siusianiu, ale na badaniu ogolnym nic nie wyszło. Zastanawialam sie wiec nad zrobieniem posiewu, tylko teraz nie wiem, czy ma sens. Wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg. to bym zapytala,ale w sumie chyba wolalabym zrobic sobie przed wizyta badania, żeby zerknął, co i jak
Stary 2013-08-12, 15:27   #4836
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie,

dawno mnie nie bylo,ale już zabieram się za nadrabianie.
U mnie nic nowego, poza tym, że dziś czuje dziwny ból w podbrzuszu podczas chodzenia. Zastanawiama się, co to moze byc. I strasznie swędzi mnie skora na brzuchu

Skóra swędzi bo się rozciąga.
Mnie ostatnio podczas chodzenia zaczęły boleć pachwiny.
Stary 2013-08-12, 15:27   #4837
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

ja do tej pory miałam jedno badanie krwi i moczu ale na połówkowe mam już skierowania żeby znowu zrobić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 15:34   #4838
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
to było 31 lat temu. Ja przyczyny nie znam, ona może tak. Ciocia sama nie jest zdrowa, urodziła się z rozszczepem kręgosłupa (ale to ponoć nie jest dziedziczne), jedną nogę miała niedorozwiniętą, później całą amputowaną, ma protezę przyczepianą do pasa. Nie chcę w każdym razie rozdrapywać starych ran i wypytywać o powód. 3 lata później urodziła córkę - moją kuzynkę. Ona teraz też jest w ciąży, drugiej - pierwszą straciła w 12 tygodniu, nie poznała przyczyny. Teraz jest już "na ostatniej prostej", za 3 miesiące rodzi, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie, będziemy miały dzieciaczki z 2 miesięczną różnicą, ale rocznikowo jej będzie o rok do przodu Szkoda tylko, że mieszkają w stanach.
Ja nie znam przyczyny obumarcia mojej poprzedniej ciąży, więc jak ktoś pisze o takiej sytuacji to pytam.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
aha i wszystko ok? Ja się martwię, że mam coś z pęcherzem, bo czuje lekkie pieczenie przy siusianiu, ale na badaniu ogolnym nic nie wyszło. Zastanawialam sie wiec nad zrobieniem posiewu, tylko teraz nie wiem, czy ma sens. Wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg. to bym zapytala,ale w sumie chyba wolalabym zrobic sobie przed wizyta badania, żeby zerknął, co i jak
A kiedy robiłaś badania i od kiedy piecze? Może coś się pojawiło od tamtego momentu?

Ja miałam ostatnio podobnie: na odebranych wynikach wszystko ok, a po paru dniach rozbolał mnie pęcherz i pojawiło się swędzenie. Akurat zdążyłam zrobić jeszcze raz badania przed wizytą i wyszły nieliczne bakterie (przy nieobecnych leukocytach). Wyszło mi też podwyższone pH moczu (lekarz kazał brać rutinoscorbin) i nieliczne fosforany (nie skomentował).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:35   #4839
PawMaj13
Rozeznanie

rozumiem.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:35   #4840
senira666
Zakorzenienie

dziewczyny na pęcherz pijcie herbatę żurawinową albo jedzcie żurawinke
Stary 2013-08-12, 15:48   #4841
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobraźcie.sobie że moja mama jest już po zabiegu i wywalają ją do domu dla mnie to niepojęte jak tak kur** można wypuścić od razu do domu i nie zostawić pacjenta na obserwacji....
hmm, no ja też bym się bała, że może dojśc do powikłań, ale teraz tak własnie robią. Jak leżałam na podtrzymaniu to kobiety tego samego dnia wypisywali do domu. Troche mnie to zdziwiło.

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy jako ciężarne może doradzicie jak rozmawiać z inną ciężarną, bo ja już wysiadam....

Strasznie wkurza mnie moja bratowa. Również jest w ciąży, jakoś tak 10-11 tydzień, a znosi wszelkie dolegliwości jak męczennica. Dziecko było planowane, są ponad 2 lata po ślubie, starali się od marca. A ona co? Nie je śniadania, bo ją mdli. Nie je w dzień, bo ją mdli. Zje coś tam wieczorem, bo wtedy czuje się najlepiej. Wygląda jak anorektyczka (znaczy się od zawsze tak wyglądała, ale jej sposób żywienia tłumaczy dlaczego....) Mało pije, nie chodzi na spacery. Pracuje jako fryzjerka - z tego co wiem, to zawód zwiększonego ryzyka (żeby nie szukać daleko, ma koleżankę w jednym salonie, która poroniła 2 albo 3 razy i ledwo dała radę urodzić jedno dzieciunio, a więcej nie planuje). Strasznie narzeka na bóle brzucha, ale do lekarza nie pójdzie wcześniej niż to na ost. wizycie ustaliła. Znalazła sposoby na bóle - gorące kąpiele.... (mam nadzieję, że od kiedy nawrzeszczałam na nią za to i postraszyłam, to już tak nie robi ). Ale wczoraj przeszła samą siebie. Postanowiła, że musi coś łyknąć, bo tak ją mdli i tak jej niedobrze. Wysłała w nocy mojego brata, a swojego męża do swojej siostry po hydroksyzynę (bo jak siostra była w ciąży i jej dokuczało, to lekarz jej przypisał). Na ulotce stoi jak byk - lek tylko na receptę, nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią, nie podawać noworodkom, nie wolno po zażyciu prowadzić samochodu (do pracy głównie samochodem jeździ).

Ona jest w pierwszym trymestrze. Nie mam nerwów z nią rozmawiać. Przecież to dziecko mojego brata, jak sobie tylko pomyślę, że ona swoją nieodpowiedzialnością może mu zrobić krzywdę, to normalnie krew mnie zalewa
bratowa niepoważna, nic nie zrobisz, na Twoim miejscu darowałabym sobie z nią jakiekowie rozmowy bo wątpię, czy wskórasz cokolwiek. Może później zmądrzeje.

Cytat:
Wszystko zależy od zaawansowania, w 16 tygodniu też nie świrowałam, ale kiedy jestem w 20 i czytam, że dookoła już kopniaki czuć, a nawet widać przez brzuch w młodszych ciążach, to odeprzeć myśli, że coś jest nie tak, naprawdę nie jest łatwo. Zwłaszcza kiedy zamiast przybierać na wadzę, gubię ją, a nie odżywiam się jak np. Twoja bratowa. Jem normalnie, jak przed ciążą. śniadania, obiady, kolacje, słodkości. Nie wymiotuję.
.
doskonale Cię rozumiem. Ja bardzo bym chciała czuć już kopiaki dziecka i wiedzieć, że wszystko z nim ok. Bardzo sie martwie, że cos moze byc nie tak, uspokajam się tylko po wizycie u gina, a później znowu schiza. Wszysto przez to, że czekałam na to dziecko 5 lat, a niedawno moja kuzynka straciła dzidziusia w 6 miesiącu. Strasznie to przeżyła i naprawdę ogormnie jej współczuję, nie wyobrazam sobie przechodzić przez takie coś
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Cos mi sie wydaje,ze bedzie dziewczynka. Coraz wiecej pryszczy mi wychodzi
Macie moze jakies sprawdzone maseczki,kremy czy cos na takie sprawy?
ja uzywam tonika clinique z 3 kroków i dopiero on mi pomógł.
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Skóra swędzi bo się rozciąga.
Mnie ostatnio podczas chodzenia zaczęły boleć pachwiny.
dobrze wiedzieć, postaram się wiecej oliwki wsmarowywać.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
[/COLOR]
A kiedy robiłaś badania i od kiedy piecze? Może coś się pojawiło od tamtego momentu?

Ja miałam ostatnio podobnie: na odebranych wynikach wszystko ok, a po paru dniach rozbolał mnie pęcherz i pojawiło się swędzenie. Akurat zdążyłam zrobić jeszcze raz badania przed wizytą i wyszły nieliczne bakterie (przy nieobecnych leukocytach). Wyszło mi też podwyższone pH moczu (lekarz kazał brać rutinoscorbin) i nieliczne fosforany (nie skomentował).
no wlasnie jakoś po tych badaniach mnie zaczęło lekko piec. Czy te bakterie wyszły Ci w badaniu ogolnym moczu czy dopiero w posiewie? Dostałaś na nie jakiś lek, czy nic lekarz nie przepisał?
Cytat:
dziewczyny na pęcherz pijcie herbatę żurawinową albo jedzcie żurawinke
ja wlasnie kupiłam sok 100% żurawina w aptece i dolewam trochę do wody.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 15:52   #4842
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie ogólnie OK tylko Ph trochę za wysokie więc kazał kwaśne rzeczy jeść
jeśli piecze Cię to mogą to być początki zapalenia pęcherza. Zadzwoń do gina i powiedz mu- może wystarczy kilka dni połykać żurawit czy cos takiego
Stary 2013-08-12, 15:57   #4843
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
według mnie największą siłę przebicia ma twój brat (jej mąż)
Skoro przed chwilą (telefonicznie) stwierdził, że chyba zacznie jej na siłę jedzenie wpychać, to wątpię że można tu mówić o jakiejkolwiek sile przebicia.

Cytat:
Wszystko zależy od zaawansowania, w 16 tygodniu też nie świrowałam, ale kiedy jestem w 20 i czytam, że dookoła już kopniaki czuć, a nawet widać przez brzuch w młodszych ciążach, to odeprzeć myśli, że coś jest nie tak, naprawdę nie jest łatwo.

(...)lekceważenie braku wyraźnych sygnałów, że ciąża rozwija się prawidłowo, uznałabym za coś niestosownego, a nie odwrotność. Lepiej na zimne dmuchać.
To fakt, w odpowiednim czasie lepiej dmuchać. Tylko jak przeczytałam, że u którejś z forumowiczek czuć było ruchy już w 14 tygodniu, to nawet zaczęłam przez chwilę siebie obserwować, stąd moje przemyślenia o urojeniach

Cytat:
Podejrzewam, że istotne tu będzie kto mówi, a nie co mówi. Przemówić musi autorytet, ktokolwiek to dla niej jest. (...)

A może problem jest o wiele głębszy (...) Może celowo robi wszystko, żeby to zatrzymać? Nie wiem, nie chcę z dziewczyny robić psychopatki, ale różni są ludzie, trzeba by poczytać trochę na forach skupiających mamy, które nie chcą nimi być, żeby zweryfikować tą teorię. Może sobie doradzają takie różne pozornie "niewinne" działania.

a co do stylu mówienia - to bezpośrednio, nie ma co owijać gówna w papierek. Tak zrobiła wczoraj moja mama i jestem jej za to ogromnie wdzięczna, bo gdyby nie ostre słowa z jej ust, może do dzisiaj bym leżała w łóżku z głową w suficie.
Dzięki wielkie PawMaj13 Masz dużo racji.
Nie, ona nie jest psychopatką, to raczej nieświadomość i w dużym stopniu wygodnictwo. Chyba daleka przed nią droga zanim się zorientuje, że dziecko to wyrzeczenia i poświęcenia, które pojawiają się już w ciąży, a nie tylko po porodzie.

Moja bratowa chyba najbardziej uważa w 'tych sprawach' swoją siostrę, która dosyć niedawno przez to przechodziła (ma roczne dziecko). Sęk w tym, że ona również miała duże dolegliwości i ratowała się prochami. Mój brat nie kupił tego w aptece, tylko po wielkich błaganiach żony przywiózł jej od siostry. Mam tylko nadzieję, że jej siostra nie przechodziła tak "męczeńsko" swojej ciąży i będzie dobrym przykładem, gdy bratowa choć odrobinę poczuje się lepiej...

Cytat:
Ja się martwię, że mam coś z pęcherzem, bo czuje lekkie pieczenie przy siusianiu, ale na badaniu ogolnym nic nie wyszło.
Mam tak samo, ponoć w ciąży to się zdarza. Mój lekarz twierdzi, że wszystko jest ok.
Stary 2013-08-12, 15:58   #4844
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Dzień dobry wszystkim
Ja dziś po makijażu próbnym. Kobietka bardzo miła, nie chciała na siłę czegoś wcisnąć - sprzedać [ rzęsy]

Wczoraj dowiedziałam się, że od mojej bliskiej przyjaciółki siostra.. w moim wieku.[24 lata] urodziła 9 msc. temu chłopca, była tylko raz po porodzie u ginekologa, i... po cytologii wyszła jej grupa III. I nie umieją sobie z nią poradzić żeby poszła do lekarza.... Skrajna nieodpowiedzialność...:kw asny:

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:58   #4845
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Zaczynam panikowac, od wczoraj pobolewaly mnie plecy, w nicy zaczela bolec noga (( od plecow po kolana. Teraz bol jest dosc uciazliwy dosc mocny....Przy chodzeniu sciska mi dol brzuch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-12, 16:02   #4846
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Ja dziś po makijażu próbnym. Kobietka bardzo miła, nie chciała na siłę czegoś wcisnąć - sprzedać [ rzęsy]

Wczoraj dowiedziałam się, że od mojej bliskiej przyjaciółki siostra.. w moim wieku.[24 lata] urodziła 9 msc. temu chłopca, była tylko raz po porodzie u ginekologa, i... po cytologii wyszła jej grupa III. I nie umieją sobie z nią poradzić żeby poszła do lekarza.... Skrajna nieodpowiedzialność...:kw asny:

pokazuj makijaż
co do przyjaciółki- koniecznie musi iść do lekarza to bardo poważna sprawa
Stary 2013-08-12, 16:04   #4847
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
pokazuj makijaż
co do przyjaciółki- koniecznie musi iść do lekarza to bardo poważna sprawa
Wstydzę się nie zrobiłam fajnych zdjęć. Bo u mnie w domu od rana malowanie, porządki przedweselne itd. Także wszyscy w ruchu.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 16:04   #4848
kukurydzianaa
Rozeznanie

Głowa mnie boli od komputera... Siadałam magisterkę pisać,a dziwnym trafem wylądowałam na forum. Brawa dla mnie
Idę zrobić coś z głową.
Stary 2013-08-12, 16:10   #4849
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Czekam na usg, trzymajcie mocno kciuki.
Stary 2013-08-12, 16:12   #4850
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Wstydzę się nie zrobiłam fajnych zdjęć. Bo u mnie w domu od rana malowanie, porządki przedweselne itd. Także wszyscy w ruchu.
oj dawaj nie gadaj do klubu wrzuć
ja uwielbiam makijaże, uwielbiam malować siebie i innych więc ciekawa jestem

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

mocne

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zaczynam panikowac, od wczoraj pobolewaly mnie plecy, w nicy zaczela bolec noga (( od plecow po kolana. Teraz bol jest dosc uciazliwy dosc mocny....Przy chodzeniu sciska mi dol brzuch

to może być rwa kulszowa- oby nie bo to nic przyjemnego
połóż się i odpoczywaj, spróbuj zgiąć nogę pod kątem 90 stopni i pod pośladek podłóż coś no poduszkę- mi czasem pomaga na takie bóle
Stary 2013-08-12, 16:19   #4851
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

ja uzywam tonika clinique z 3 kroków i dopiero on mi pomógł.

Dzieki
To rozejrze sie za nim w takim razie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Z calej sily
Stary 2013-08-12, 16:22   #4852
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

kukurydziana bratowej jedzenie odpuscilabym zupełnie. Naprawdę może nie miec ochoty jeść. Plodowi to nie zaszkodzi.
Odpuscilabym tez prace - jesli chce pracować to nie możecie jej zmuszać, zeby przesiedziala w domu następne 7 miesięcy.
Natomiast byłabym bardzo stanowcza w kwestii leków.
Stary 2013-08-12, 16:23   #4853
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

U mnie zdarza się momentami taki nieprzyjemny ból w lewym pośladku, promieniuje w dół na szczęście. Zazwyczaj jak ciut więcej pochodzę. Też zastanawiam się co to może być za cholerstwo.

Cytat:
Trzymamy kciuki
Stary 2013-08-12, 16:28   #4854
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Wiecie...jeszcze jak 2 dni temu położyłam się na plecach to nie było widać że jestem w ciąży-brzuszek się chował jakby do środka. A tu budzę się w niedzielę i co? Nie chce się schować-wystaje dumnie zdecydowanie mała chce być już widoczna
Stary 2013-08-12, 16:33   #4855
gosia261282
Gang Iren

U mnie jak leze tez juz cos widac
Stary 2013-08-12, 16:34   #4856
em ma
Zadomowienie

Kukrydzianna szczerze mówiąc przez pierwsze 3 miesiące też prawie nic nie jadłam, bo po prostu tak mnie mdliło, że tragedia, a jak coś w siebie wmusiłam to i tak lądowo w wc, więc do kwestii jedzenia innych ciężarnych nic nie mam, bo rozumiem, że może być źle. Jestem za to bardzo ostrożna w kwestii leków i nawet o branie wapna pytałam się lekarza, więc postępowania bratowej w tej kwestii zupełnie nie pojmuję. Co tego czy dziecko jest planowane czy nie...mhm-zależy o powód planowania. Jeśli było planowane tylko dlatego, bo to 2 lata po ślubie i już wypada mieć dziecko, to może się okazać, że bratowa po prostu psychicznie i emocjonalnie wcale nie godzi się z ciążą i nie jest na to gotowa.
Stary 2013-08-12, 17:14   #4857
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczyny, kobieca intuicja to potęga! Od początku czułam i dziś się potwierdziło: będzie dziewczynka!
Na USG wszystko dobrze, chociaż tak jak przypuszczałam za dużo się nie dowiedziałam, więc jeszcze jutro czeka mnie wizyta u certyfikowanego lekarza. Dziecię waży 350 gram i jest... leniwe! Pozaciskało piąstkę i poszło spać

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-08-12 o 17:16
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 17:18   #4858
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieki
To rozejrze sie za nim w takim razie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Z calej sily
ogólnie seria 3 kroki clinique jest świetna, używam mydełka i tonika i mam cere jak pupcia niemowlaczka, a tez niestety wysypywało mnie okropnie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kobieca intuicja to potęga! Od początku czułam i dziś się potwierdziło: będzie dziewczynka!
Na USG wszystko dobrze, chociaż tak jak przypuszczałam za dużo się nie dowiedziałam, więc jeszcze jutro czeka mnie wizyta u certyfikowanego lekarza. Dziecię waży 350 gram i jest... leniwe! Pozaciskało piąstkę i poszło spać
gratulacje!
Stary 2013-08-12, 17:21   #4859
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

W przypadku bratowej najgorsze, ze ta jej siostra brała leki. Teraz każdy argument będzie:"a ona brała leki i dziecko zdrowe urodziła".

a może jak masz kontakt na fb albo mail wyślij jej zdjęcia dzieci urodzonych po atakach na hiroszimę i napisz:"tak działa chemia; w mniejszym stopniu podajesz ja dziecku biorąc zabronione w ciąży leki" i podać link do listy leków które można w ciąży brać.

Albo..olać. Z 2 strony szkoda brata I należy pamiętać, ze niektóre osoby nigdy nie dorastają..

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:23   #4860
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Super! Będzie kolejna mała kobietka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości