![]() |
#4771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Jeśli w tym Twoim miski były za małe to powinnaś mieć miseczkę G, z luźniejszym obwodem 75FF. Z innymi modelami/firmami musisz sama się przekonać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie staników Gorteksu. Czy ktoś wie w jakim sklepie są dostępne w Lublinie ewentualnie w W-wie? Zawsze zamawiałam przez internet 65H i miały szerokie ramiączka (ok.2cm) i zapięcie na 3 haftki. Teraz przyszły mi na ramiączkach cieniuteńkich i w obwodzie wpijają mi się w tłuste boczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie tyle jest kwestia popsucia, co preferencji klientek - jedne lubią szerokie ramiączka, inne wąskie. Być może firma wprowadziła takie zmiany na życzenie klientek, a może trafiłaś na inną konstrukcję.
![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Dwucentymetrowe ramiączka w 65H? Brrr, to chyba się właśnie wyleczyłam i już nie chcę ich testować :P Zwłaszcza odkąd mi napisali że nie da się pociągnąć rozmiarówki push-upów do 65H, bo to za duży biust :P
A to nie jest kwestia kroju, na przykład może dotąd kupowałaś półusztywniane a ten model jest usztywniany, albo odwrotnie? W Avie są chyba trzy główne kroje i różnią się od siebie dość mocno, akurat nie ramiączkami, ale stabilnością obwodów już tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Teraz noszę 70C, który czuję przy każdym ruchu, jest za szeroki. Miseczki są za duże, odstają. Po wygarnięciu jakoś wyglądają, ale przy pierwszym ruchu piersi wracają tam, skąd je zabrałam ![]() Mam też 65D z esotiq, usztywniany. Obwód raczej ok, tyle że miseczka przecina pierś, nie wydaje mi się, żeby to był odpowiedni stanik. Jestem tak zdesperowana, że chcę zamówić coś przez internet, bo w tym, co mam na sobie nie mogę już wytrzymać ![]() Moje wymiary to: 69 pod biustem 83 w biuście 88 w 'zwisie', ale mierzone bez stanika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4776 | |
BAN stały
|
Cytat:
jaki model/krój masz z esotiqa? (niektóre modele np. plunge, push-upy mają tak, że tną biust) Jako pierwszy dobrany najlepiej brać bezszwowy half-cup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
A szukałaś na Stanikowej Mapie, czy nie ma czegoś bliżej Ciebie niż w Częstochowie? Bo jak masz kupować przez net to zawsze jest ryzyko, że nie trafisz z rozmiarem i będziesz odsyłać/wymieniać zakup.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze się upewnię; piszesz, że wymiarowo wychodzi mi 65E. Chodzi Ci o esotiq (bo o tym biustonoszu wcześniej pisałaś) czy to teoretycznie moj rozmiar? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | ||
BAN stały
|
Cytat:
http://www.bielizna-centrum.pl/biust...kassidy1-20183 Jeśli tak to właśnie ta wkładka może powodować zaciasność. Push-up dlatego to nie jest dobry wybór na start. Ale o ile się nie mylę możesz wyjąć tę wkładkę... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Warto przymierzyć bez gąbki i ewentualnie brać tę większą miskę (65E) jak dalej będzie za mały. :P Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-08-09 o 15:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, jaką rozmiarówką posługuje się Esotiq, bo nie miałam z nimi do czynienia. 65E w rozmiarówce polskiej, przeliczona na brytyjską to 30DD (ewentualnie możesz się spotkać z 65DD, bo niektóre firmy tak przeliczają rozmiary). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4784 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza wymienionymi przez Ciebie takiej rozmiarówki używają: WiesMann, Agio, Comexim (poza jedną miską HH zamiast G), Dalia, Bestform (podaje w brytyjskiej i przeliczone na kontynentalną). Bo w sumie powinnam pisać o rozmiarówce kontynentalnej, nie polskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4786 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę, szukam i przeglądam wszelkie możliwe sklepy, fora, Lobby, Balkonetkę, ale na nic nie mogę się zdecydować. Jakie są Wasze propozycje na pierwszy dobry małobiuściasty stanik? Może jakiś half cup, jak proponowała mi rousse? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym właśnie początkującym polecała głównie plandże, chyba że biust jest bardzo wiotki.
![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po tylu latach 'zniewolenia' ![]() Spodobały mi się miękkie Dalie, Esprit Glossarda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4790 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-08-10 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do niepasowania mostka to miałam na myśli nie tyle niepasowanie ze względu na piersi bardzo blisko siebie, tylko na budowę mostka (kości). ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#4792 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plunge to po prostu stanik z trójkątnym, głębokim dekoltem i niskim mostkiem. Freya Deco jest jak najbardziej plandżem, z wyjątkiem wersji half-cup, rzecz jasna. Staniki o tym kroju moga być miękkie, lekko usztywniane, mocno usztywniane, formowane termicznie albo szyte.
![]() |
![]() |
#4794 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Push-up to funkcja stanika. Najczęściej są plandżami, bo robione z myślą o dekoltach no i łatwiej ukryć niedopasowanie, jak wszystko wychodzi środkiem i górą a pani w sklepie mówi ci, że robi super dekolt. Pushy upy mogą być i z wyższym mostkiem, ale na ogół takie koszmarkowe "kilka rozmiarów więcej" czy "efekt wow" mają niski albo taki sznurek tylko, kilo gąbki/żelu czy co akurat jest modne i spłaszczają bez litości. Ja akurat głównie nosze plandże przez problemy z mostkami - i powiem, że są różne, różniste... Dobre raczej nie spłaszczają, chociaż niektóre są bardziej rozstawione na boki - no ale i na takie są amatorki. Ja mam np. porównanie z własnej szuflady: - stara Freya Retro - miękka, biust rozstawia dość szeroko jak na plandż, więc efekt jest bardziej płaski niż przy innych fasonach. Kształt robi naturalny - kroplowaty. Ma mało drutu - krótkie fiszbiny. Ze względu na miękkość i fiszbiny raczej nie wcina się ani nie ogranicza. Jak dla mnie bardzo wygodny i praktyczny stanik. -lekko usztywniane plandże Masquerade - te już są sztywniejsze i mogą nie pasować do biustu. Części osób nie pasują, u mnie się akurat sprawdzają. Przy nich faktycznie odrobinę zły rozmiar albo niekompatybilność mogą się kończyć wcinaniem, bułką albo pomarańczą w szklance. - Freya Deco - głęboki, bardzo otwarty, ma sporo miejsca pośrodku, ja go nie wypełniam. Klasyki wypadają dużomiskowe imho. Też ze względu na to, że jest sztywny albo się pasuje kształtem albo nie i koniec pieśni. -Freya Taylor czyli bardziej zamknięta wersja deco - na mnie akurat pasuje, na innych bywa zbyt zamknięta. -Freya Arabella itp, czyli tzw. plandże a w sumie coś pomiędzy plandżem a balkonetką - mocniej zabudowane niż plandż i lepiej trzyma, ale też mostek już może być za wysoki i krawędź może się wcinać. -Curvy Kate Elegance - to jest rodzaj "oświeconego" push-upa o kroju plandża. Jest lekko usztywniane warstewką miękkiej gabki, ale nie ma "protezek", efekt wypychania jest tworzony za pomocą odpowiedniego kroju, po prostu dolna część miski idzie stromo w górę. Stanik jest tak skonstruowany, że mimo to obejmuje i podtrzymuje normalnie całą pierś i nie zgniata ani nie deformuje, raczej kieruje biust ku górze. Profil oczywiście jest mniej wystający niż w stanikach, które podają biust do przodu. ^Każdy z powyższych staników jest inny i w związku z tym nie każdy jest z nimi kompatybilny. Na mnie też jedne leżą lepiej, inne gorzej. Jak próbuję half cupy to faktycznie efekt dekoltu i kształt jest inny, nawet fajny, ale co z tego, jak po kilku godzinach czuję druty na mostku. Dla mnie już Arabella to w sumie maksimum tego, co mogę wytrzymać. Wiem, że są też osoby, dla których wymienione przeze mnie staniki są nie do przyjęcia z różnych względów - a to wiotki biust wylewa się z niskiego wykroju, szczególnie przy szerszym mostku. Elegance nie sprawdza się na jędrnych gruszkach, bo mechanizm lekkiego popchnięcia ku górze nie działa i wychodzi efekt wtf zamiast wow. W maskaradkach mogą się zgubić biusty wymagające wąskich fiszbinów. I tak to idzie. Jeśli ktoś jest kompatybilny z freyą Deco, to najprawdopodobniej potrzebuje głębokich i otwartych misek, nic więc dziwnego, że wiele innych plandży robi wrażenie zbyt płaskich i rozsmarowuje biust. Ale wierz mi, dla wielu kobiet Deco jest za głebokie i zbyt otwarte i te bardziej "płaskie" plandżyki są dla nas idealne, nie robią za minimizery. ![]()
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2013-08-11 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4797 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ten ukosny brzeg imo otwarty nie jest , wręcz wżyna się w biust. Dlatego mam gossarda, teoretycznie dobranego ![]() ![]() Myślę, że po prostu przejeto starą nomenklaturę i zastosowano ją do dobranych staników , jak freya deco z braku nazwy... Deco robi dekolt i dolinkę, ale w zupełnie inny sposób niż "stare" plandże , czy np niektore gossardy. Ja powiedzmy czuję różnicę diamertalną, gossardy robią szpic, spłaszczają, a deco robi ładne kulki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Deco robi kulki na specyficznym, decolubnym typie biustu, na moim robi smutek ![]() To nie jest tak, że jedne z tych staników mają dobrą konstrukcję, a inne są złe, po prostu różne biusty a nawet różne żebra itp. potrzebują różnych fasonów. Jedni potrzebują głębokich, inni płytkich misek, jedni otwartych, inni domkniętych. Tak jak z tą Elegance, na tym linku jakiś koszmar, a na mnie leży cudownie.
![]() |
![]() |
#4799 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam do was pytanko co jest nie tak: Mój rozmiar biustonosza to 65E, chyba odpowiedni (a wymiary na ciasno pod biustem 69cm, biust luźno 89 cm), ale pojawia się problem i nie wiem czy jest on spowodowany złym typem biustonosza czy może jednak złym rozmiarem. Jako,że mało kiedy noszę biustonosz, jak założę trochę się odciska ( ale po chwili ślad znika) z tym,że fiszbin zamiast być za biustem odciska się zawsze tak jakby na końcu piersi. Do tego mam piersi bez biustonosza "bardziej pod pachy". Jakieś porady? Edytowane przez CzarnaPanienkaZokienka Czas edycji: 2013-08-12 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
CzarnaPanienko, nie jestem żadnym ekspertem ale to co piszesz wskazuje na to, że powinnaś mieć dłuższe fiszbiny, takie które sięgają do połowy pachy (mniej więcej). Sama mam szeroko rozstawione piersi właśnie "pod pachy", więc wiem, że wszelkie staniki z krótkimi fiszbinami odpadają. Po prostu stanik z dłuższymi fiszbinami, które dobrze będą zbierały i trzymały piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.