Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 16:12   #4741
madziiula232
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dziewczyny czy w onlyher w pozaniu ktos mi dobierze stanik?
Stary 2013-07-27, 18:08   #4742
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Co to za firma/model? Wygląda fajnie
To jest Nipplex Patricia. Miałam już z tej firmy jeden stanik i może nie jest super jakości ale daje radę.

Co do śladów na ciele - też mam po zdjęciu każdego stanika, ale jak go noszę to zwykle tego nie odczuwam w żaden sposób więc chyba jest ok
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 21:33   #4743
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziiula232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w onlyher w pozaniu ktos mi dobierze stanik?
Zgaduję, że tak. Mają tam brafitting, ale sama nie korzystałam, więc się nie wypowiem.
Stary 2013-07-27, 23:04   #4744
bleedingsun
Zakorzenienie

Cześć Poszukuję sportowego biustonosza na wymiary 70 pod biustem i 90 w biuście. Zazwyczaj noszę rozmiar 32E lub 30F. Najlepiej żeby biustonosz nie był zabudowany pod samą szyję. Znacie może jakieś ciekawe modele?

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 09:13   #4745
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Cześć Poszukuję sportowego biustonosza na wymiary 70 pod biustem i 90 w biuście. Zazwyczaj noszę rozmiar 32E lub 30F. Najlepiej żeby biustonosz nie był zabudowany pod samą szyję. Znacie może jakieś ciekawe modele?
cały wątek jak i cała balkonetka jest o takich stanikach... tu nie ma babć noszących zabudowane pod szyję
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 10:30   #4746
Clarity
Zadomowienie

Przy okazji biustonoszy sportowych. Jakieś polskie firmy robią takowe? Muszę kupić sobie jakiś tak na próbę i nie ukrywam, że zależy mi na dość niskiej cenie.
Clarity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 10:57   #4747
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
cały wątek jak i cała balkonetka jest o takich stanikach... tu nie ma babć noszących zabudowane pod szyję
Wiem, wiem, ja jestem uświadomiona Nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek, dziękuję bardzo

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 11:29   #4748
smv
Zakorzenienie

kobietki hilfe! szukalam juz na forach i tu i gdzie indziej...ale jestem w kropce. za 4 tyg mam wesele, wczoraj pod wplywem chwili kupilam sliczna sukienkę kremową ale ma caaaałe plecy odkryte z wyjątkiem miejsca nad łopatkami gdzie jest mała kokardka łącząca oba ramiączka no i mam problem. bez stanika troche niekomfortowo sie czuje jakos moje bąble są takie ble bez podtrzymywacza a cyckonosza tez nie założę bo jak to bedzie wyglądac. biustonosz samonosny odpada bo przy tancu jak sie spoce/sgrzeje to odpadnie (tak czytalam) a te biustonosze zapinane przy pupie tez odpadają bo mam do pupy dekolt na plecach. masakra czy moze wiecie czy są inne biusnosze jakies special??
Stary 2013-07-28, 11:40   #4749
Martiniana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Clarity Pokaż wiadomość
Przy okazji biustonoszy sportowych. Jakieś polskie firmy robią takowe? Muszę kupić sobie jakiś tak na próbę i nie ukrywam, że zależy mi na dość niskiej cenie.
A ja chciałabym dopytać czy widziałyście jakieś biustonosze sportowe z tkanin bakteriobójczych?
Martiniana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 14:35   #4750
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martiniana Pokaż wiadomość
A ja chciałabym dopytać czy widziałyście jakieś biustonosze sportowe z tkanin bakteriobójczych?
Anita Momentum ma nitki z jonami srebra (polecam przy okazji ten stanik, drogi ale wart swej ceny)

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Można oszczędzać na zwykłych stanikach, ale nie na sportowych . To wtedy właśnie potrzebujesz najlepszego wsparcia . Biust ma się tylko jeden, dlatego warto wydać na kosmiczne technologie
Stary 2013-07-28, 15:20   #4751
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, polskie firmy robią, podobno Avocado robi dobre, ale to nie jest tania firma.

Ostatnio Dalia wypuściła stanik sportowy, ale nie wiem ile kosztuje.
Stary 2013-07-29, 06:54   #4752
Glodomorek
Zakorzenienie

Elessar, jaki masz wybór w okolicach 80H-85GG? Rozmiar może być trochę inny, bo mierzone rok temu.

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
Dalia FIT, cena ok 165zł. Obwody od 65.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 09:12   #4753
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Dalia FIT, cena ok 165zł. Obwody od 65.

w głowach im sie poprzewracało.. A już mialam się cieszyć , że polska firma chce zawojować rynek no to na pewno nikt tego nie kupi jak może mieć za tę cenę Panache sport... Trochę wygórowana cena jak na debiut i jak na Dalię ...
Stary 2013-07-29, 14:13   #4754
Lilith890502
Zakorzenienie

witam,
mam problem z dobraniem odpowiedniego biustonosza, bo jestem w ciąży i biust mi się powiększył, a obecny stanik już nie pasuje, odstają mi miski i biust się wylewa bo całość się już nie mieści. Poproszę o pomoc bo kalkulatory internetowe podają różne rozmiary i już sama nie wiem.

1. pod biustem - 83
2. luźno w biuście - 94

teraz nosiłam rozmiar 75B
kalkulatory podają 80A lub 75C i nie wiem jaki wypróbować

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 14:25   #4755
Nicość
Raczkowanie

Ja w dobie upałów chodzę bez stanika- a mam biust 75E, ewentualnie 80D. Da się, chociaż wygląda to jak wygląda,ale mam to gdzieś...A jaka wygoda...
Nicość jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 14:41   #4756
havana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam,
mam problem z dobraniem odpowiedniego biustonosza, bo jestem w ciąży i biust mi się powiększył, a obecny stanik już nie pasuje, odstają mi miski i biust się wylewa bo całość się już nie mieści. Poproszę o pomoc bo kalkulatory internetowe podają różne rozmiary i już sama nie wiem.

1. pod biustem - 83
2. luźno w biuście - 94

teraz nosiłam rozmiar 75B
kalkulatory podają 80A lub 75C i nie wiem jaki wypróbować
Kalkulator kalkulatorem, a najlepiej sprawdzić nabiustnie jeżeli noszony do tej pory obwód był wystarczająco stabilny, to wyjściowo zostań przy 75 i weź większą miseczkę, czyli 75C i zobaczysz czy jest ok, czy jednak potrzebujesz jeszcze większej miski, albo szerszego/węższego obwodu. Modele jednej firmy różnią się między sobą obwodami i wielkością miseczek, nie mówiąc już o różnych firmach, więc nie można się przywiązywać do konkretnej cyferki z literką, tylko mierzyć, mierzyć, mierzyć, wypróbowywać okoliczne rozmiary.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicość Pokaż wiadomość
Ja w dobie upałów chodzę bez stanika- a mam biust 75E, ewentualnie 80D. Da się, chociaż wygląda to jak wygląda,ale mam to gdzieś...A jaka wygoda...
Można też kupić sobie nieusztywniany stanik z koronki/siateczki zbieganie po schodach bez stanika dla mnie wygodne nie jest
havana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 23:45   #4757
madirz
Raczkowanie

Hej Postanowiłam że zostanę uświadomiona i dziś wyposażona w miarkę poszłam na zakupy. Moje wymiary to 72 ciasno pod i 84 w biuście (88 w zwisie)
Chodziłam 2 h i nic nie znalazłam (byłam w M&S i John Lewis) - szukałam czegoś w 30DD/E - i jakoś w każdym biustonoszu coś mi nie pasowało. W końcu w akcie desperacji weszłam do sklepu Rigby &Peller - tam kobieta mi dobrała 30DD - Simone Perele - Caressence i chyba dobrze mi leży (dołączam zdjęcia). Kupiłam i teraz się zastanawiam czy stać mnie żeby wydać 65funtów na stanik. I dochodzę do wniosku że raczej nie. I tu moje pytanie - czy warto zostawić i jakoś to znieść, czy jednak oddać i poszukać wśród firm które wymieniacie? Bo chyba jeśli jeden dobry się znalazł to inne też się znajdą prawda?

i przepraszam za jakość zdjęć - bułki nad biustem nie ma - wydaje mi się, że światło się odbija, za to jest koło pachy, ale to chyba skóra bo jak podnoszę ręce i macam to czuję że skóra. Już mi bokiem wychodzi to dobieranie staników. Kupiłam też kilka na ebayu dziś, ale muszę poczekać aż dojdą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moje zdjęcie 1.jpg (24,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Moje zdjęcie 2.jpg (19,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Moje zdjęcie 3.jpg (25,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez madirz
Czas edycji: 2013-07-29 o 23:55
madirz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 00:41   #4758
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madirz Pokaż wiadomość
Hej Postanowiłam że zostanę uświadomiona i dziś wyposażona w miarkę poszłam na zakupy. Moje wymiary to 72 ciasno pod i 84 w biuście (88 w zwisie)
Chodziłam 2 h i nic nie znalazłam (byłam w M&S i John Lewis) - szukałam czegoś w 30DD/E - i jakoś w każdym biustonoszu coś mi nie pasowało. W końcu w akcie desperacji weszłam do sklepu Rigby &Peller - tam kobieta mi dobrała 30DD - Simone Perele - Caressence i chyba dobrze mi leży (dołączam zdjęcia). Kupiłam i teraz się zastanawiam czy stać mnie żeby wydać 65funtów na stanik. I dochodzę do wniosku że raczej nie. I tu moje pytanie - czy warto zostawić i jakoś to znieść, czy jednak oddać i poszukać wśród firm które wymieniacie? Bo chyba jeśli jeden dobry się znalazł to inne też się znajdą prawda?

i przepraszam za jakość zdjęć - bułki nad biustem nie ma - wydaje mi się, że światło się odbija, za to jest koło pachy, ale to chyba skóra bo jak podnoszę ręce i macam to czuję że skóra. Już mi bokiem wychodzi to dobieranie staników. Kupiłam też kilka na ebayu dziś, ale muszę poczekać aż dojdą.
Według mnie za mała miska, chyba, ze to wina złego kroju, ale u mnie przy lekko za małej misce w plandżu często jedynym objawem jest taki profil jak u ciebie. Powinien wyglądać inaczej, mniej smutno - raczej nos do góry, niż na kwintę, że tak powiem.

Jak możesz oddać, to oddaj, bo na pewno efekt niewart 65 funciaków.

Dziwne, że w John Lewis nie znalazłaś, ale może właśnie szukałaś w złych rozmiarach? Pamiętaj, że wymiary w cm to tylko wstęp do ustalenia rozmiaru. Może powinnaś sprawdzić 30F, 28F i 28FF, i jeśli masz możliwość porównaj staniki z szerszymi fiszbinami (np. masquerade z tymi o wąskich fiszbinach (np. balkonetki freyi). Zwracaj też uwagę na szerokość mostka, jest różna w różnych stanikach. Spróbuj różnych, większa szansa, że dopasujesz.
Stary 2013-07-30, 03:14   #4759
madirz
Raczkowanie

Dzięki bardzo, w takim razie będę walczyć dalej - w końcu mam 65 Ł więcej do wydania
Stary 2013-07-30, 09:59   #4760
Nicość
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Można też kupić sobie nieusztywniany stanik z koronki/siateczki zbieganie po schodach bez stanika dla mnie wygodne nie jest
Ja mam teraz wielki brzuch, i biust mi się na nim opiera- nic nie czuję
Ale gdy byłam szczupła, to nawet kąpałam się w staniku, tak mi piersi przeszkadzały.
Nicość jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:07   #4761
Clarity
Zadomowienie

Cytat:
Można oszczędzać na zwykłych stanikach, ale nie na sportowych . To wtedy właśnie potrzebujesz najlepszego wsparcia . Biust ma się tylko jeden, dlatego warto wydać na kosmiczne technologie
Znaczy, ja nie chcę kupić biustonosza sportowego za 50zł, to chyba jasne jeśli rozmawiamy o biustonoszach "uświadomionych". Chodziło mi o to, że polskie marki są często tańsze na przykład od brytyjskich i taki właśnie chciałabym nabyć. Wiem, wiem że biust tylko jeden Nie uśmiecha mi się płacić 200zł lub więcej za biustonosz sportowy, który przyda mi się tylko w większości na wf. Na co dzień uprawiam taką dyscyplinę sportu, do której nie potrzebny jest biustonosz sportowy

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Owszem, polskie firmy robią, podobno Avocado robi dobre, ale to nie jest tania firma.
Ostatnio Dalia wypuściła stanik sportowy, ale nie wiem ile kosztuje.
Dziękuje
Stary 2013-07-30, 10:21   #4762
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy, ja nie chcę kupić biustonosza sportowego za 50zł, to chyba jasne jeśli rozmawiamy o biustonoszach "uświadomionych". Chodziło mi o to, że polskie marki są często tańsze na przykład od brytyjskich i taki właśnie chciałabym nabyć. Wiem, wiem że biust tylko jeden Nie uśmiecha mi się płacić 200zł lub więcej za biustonosz sportowy, który przyda mi się tylko w większości na wf. Na co dzień uprawiam taką dyscyplinę sportu, do której nie potrzebny jest biustonosz sportowy
Szachy?
Stary 2013-07-30, 10:53   #4763
rousse
BAN stały

Cytat:
Ja też wiem, bo ponizej 50 to nie kupisz sportowca, chyba, że używanego lub taki pseudo sportowy (taki jakby krótszy ciasny podkoszulek )
No właśnie ja mówię, że nawet tylko na WF warto , przecież nikt nie ćwiczy 24 h na dobę nieważne, czy ćwiczysz godzinę tygodniowo, czy biegasz 20 minut dziennie, działają wtedy największe obciażenia . Można mieć bylejaki chyba tylko do siłowni gdzie w wiekszości siedzisz na maszynie.
Ee... ja wydałam ponad 200 i nie żałuję ani złotówki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Szachy?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Według mnie za mała miska, chyba, ze to wina złego kroju, ale u mnie przy lekko za małej misce w plandżu często jedynym objawem jest taki profil jak u ciebie. Powinien wyglądać inaczej, mniej smutno - raczej nos do góry, niż na kwintę, że tak powiem.
Mi też tak się wydaje , że spłaszcza jakoś... ja bym oddała.
Stary 2013-07-30, 13:08   #4764
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicość Pokaż wiadomość
Ja mam teraz wielki brzuch, i biust mi się na nim opiera- nic nie czuję
Ale gdy byłam szczupła, to nawet kąpałam się w staniku, tak mi piersi przeszkadzały.
Ja trzymam jedną ręką jak myję zęby...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Faktycznie polskie marki czasem są tańsze. Z drugiej strony polskie firmy, nawet te większe produkują w Polsce. A brytyjczyki są najczęściej masowo szyte gdzieś w krajach trzeciego świata. Więc można zrozumieć, ze polskie czasem nie mogą być tańsze... co jednak nie zmienia faktu, że wykrzesanie 165 zł na okazjonalnie używany stanik może być trudne.

Z moich doświadczeń wynika, że często łatwiej kupić tanio przecenionego lub z drugiej ręki brytyjczyka niż polski "tańszy". I to jest główny powód, dla którego noszę brytyjskie. Podaż shock absorberów, sportowców panache i freyi na rynku jest chyba jednak większa. Tylko trudno bez przymierzania dobrać... może spróbuj na początku jakiś z drugiej ręki?
Stary 2013-07-30, 13:39   #4765
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Kupiłam LaSenze 36e i boję się że będzie niedobry.
Wiem, że teraz to już przepadło, czekam na przesyłkę.
Rozmiar mi się zmienia co chwilę, więc kupiłam trochę w ciemno, sugerując się wymiarami.
Otóż: pod biustem 78cm, w biuście 100cm.
Aktualnie noszę 70ff i miski robią się maławe, obwód za ciasny - nosze tylko z przedłużką.
Dlatego sobie wykombinowałam, że teraz zakupię 75f, czyli 34f (?)
ale
sprzedawca pisał, że obwód w spoczynku: 64cm
obwód naciągnięty z rozsądkiem: 84cm, więc się skusiłam.

Podpowiedzcie, będzie pasował?

ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 17:36   #4766
madirz
Raczkowanie

Chciałam tylko zameldować, że już wiem jak to jest gdy piersi patrzą do góry I że zapłaciłam za stanik 1/3 wartości tego, który oddałam i jestem bardzo wdzięczna, że ten wątek powstał Powodzenia wszystkim,które jeszcze szukają
Stary 2013-07-31, 16:13   #4767
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madirz Pokaż wiadomość
Chciałam tylko zameldować, że już wiem jak to jest gdy piersi patrzą do góry I że zapłaciłam za stanik 1/3 wartości tego, który oddałam i jestem bardzo wdzięczna, że ten wątek powstał Powodzenia wszystkim,które jeszcze szukają
Gratulacje.
Stary 2013-07-31, 20:09   #4768
Clarity
Zadomowienie

Cytat:
Szachy?
Cytat:

Hahaha, dobre Nie, pływam sobie.

Chyba po prostu zrezygnuję z kolejnego duperela kosmetycznego czy ciuchowego i zainwestuje w ten biustonosz sportowy
Stary 2013-08-01, 07:35   #4769
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba po prostu zrezygnuję z kolejnego duperela kosmetycznego czy ciuchowego i zainwestuje w ten biustonosz sportowy
Są stroje kąpielowe jednoczęściowe z wszytym biustonoszem. Panache takie ma. Bo faktycznie zwykły biustonosz sportowy się nie przyda.
Stary 2013-08-01, 08:27   #4770
rousse
BAN stały

Cytat:

Że tak powiem, nie pożałujesz Ja ćwiczę dość dużo i miałam juz pełno staników sportowych, od tych z firm sportowych typu Reebok czy Adidas (nie polecam ich ), po Shocka (ok ale spłaszczał i robił unibiust no i jest twardy i sztywny) , a teraz Anitę i jestem z niej najbardziej zadowolona (jest leciutka i b. dobrze stabilizuje biust przy skokach etc. )

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-08-01 o 08:29
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości