W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 15:13   #1111
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
20
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
21
dzięki za odpowiedzi pytam, bo mój malutek ma tak małą nóżkę, że kupiliśmy mu sandałki takie już porządne i ma tam rozmiar 19, a one i tak są mu duże
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Boszzzzzz czytam i czytam i co chce odpisac to drze jape aaaaaaa. Zamorduje ja zaraz
trzymaj się, bądź dzielna!!

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:20   #1112
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Boszzzzzz czytam i czytam i co chce odpisac to drze jape aaaaaaa. Zamorduje ja zaraz

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Dziekujemy za gratulacje zabkow, teraz idzie prawa dwojka niestety dopiero czerwone,wiec osiwieje nim sie przebije

Iwoncia wspolczuje spacerow,no wiem co czujesz. Sama meczylam sie z Jagoda na spacerach dobre 5mc. Gdyby nie wozek od Asiulki to bum chyba zwariowala.

Marta dla Zuzi za raczkowanie!super!

Baoabek super zakupy
A ja obiecalam Wam foty moich zakupow i do kibla nie mam kiedy wyjsc, wiec o zroboeniu zdjec na razie nie ma mowy.
Tu siedze kosztem slichania jej placzu i nadrabiam na biegu,by za dlugo nie beczala

Martus jaki jeździk poka albo linkiem zarzuca juz widze, jak mi pozwoli szatan przelaczyc sie na przegladarke to obejrze

Kto chce niedobre, wszedzie łażące, krzyczące, bijace, żrące cycka na potege, szarpiace za wlosy dziecko?oddam za darmo i nawet dopłace!
Jak śpi całą noc, to ja się chętnie zamienię na jakiś czas, w dzień względny spokój mam, za to w nocy ciągle jakieś pobudki i też mam tego trochę dość, bo spaaac mi się chce
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:31   #1113
angel166
Zakorzenienie

Kraven bardzo ladne kiecki. Ta na wesele.love:

O udalo mi sie zobaczyc jeździk Zuzi fajny i taki dziewczecy super!daj znac jak sie bedzie sprawowalmy szukamy czegos unisex co by Tadzio mial w przyszlosci chociaz dzieki Jagodzie macierzynstwa mam na razie po dziurki w nosie

Baghera nie wiem jak w cm ale buciki mamy 18. Sandalki mierzylysmy i wszystkiw 19 za duze, 18nie znalazlam takze jezdzi w takich bucikach z odkrytymi palcami albo bez jak upal

Lilka no odpukac ostatnia noc ok,bo byl na wieczor cyc...zasnela o 21 i wstala jak codzien o 5ale pobutki zadnej nie bylo.

W ogóle co Wy narzekacie na wstawanie o 6 Jagoda od 3mc wstaje jak w zegarku o 5 i idzie spac dopiero kolo 10/11albo o 15. Co ja bym dala, zeby do tej 7pospac choc raz w tyg

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:34   #1114
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Bagherra mój jeszcze butów nie ma bo sam nie chodzi
Mierzyłam mu stópke to w centymetrach ma 12.
Póki nie jest zimno i sam chodzić nie bedzie to butów nie kupuje
Zimą kombinezon będzie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:37   #1115
_bagheera_
Wtajemniczenie

no właśnie te sandałki to chyba są tylko 19 najmniejsze, bo innych też nie widziałam... ale pani w sklepie twierdziła, że takie musi mieć... zresztą on jeszcze nie tupta, więc do tego czasu pewnie mu nóżka jeszcze urośnie...

Franio
Staś
Stary 2013-08-12, 15:46   #1116
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jest super,wydaje odgłosy autka,ma klakson,wygrywa piosenki
świetny! Myszka rządzi

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jaki wasze dzieci mają rozmiar stópki??
19/20
Ostatnio kupiłam jej takie pierwsze usztywniane kapciuszki, najzwyklejsze z Zetpolu, bardzo fajne są. Używamy ich na dwór jak idziemy na plac zabaw i wiem że bedzie chciała sobie troszkę pochodzić, w domu na ogół na bosaka śmiga.

Ile drzemek w dzień zaliczają Wasze dzieciaczki? Bo Alicja odkąd zasypia sama przeszła na 1 drzemkę, bardzo rzadko 2. Własnie teraz spi od 13:00, na dokładkę z mega kupą, siedzę w drugim pokoju i czuję jak śmierdzi, a szkoda mi ją budzić
Stary 2013-08-12, 15:48   #1117
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Bagherra mój jeszcze butów nie ma bo sam nie chodzi
Mierzyłam mu stópke to w centymetrach ma 12.
Póki nie jest zimno i sam chodzić nie bedzie to butów nie kupuje
Zimą kombinezon będzie
mój też nie chodzi!! aczkolwiek wie o co chodzi, bo jak go trzymam pod paszki to super przebiera nogami i ładnie stópki ustawia, ale nie prowadzam go, bo chce żeby sam zaczął coś robić leń mój kochany... ale buciki ma, bo czasem jeszcze podkurcza paluszki u nóg, a w bucikach już tego nie robi

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Własnie teraz spi od 13:00, na dokładkę z mega kupą, siedzę w drugim pokoju i czuję jak śmierdzi, a szkoda mi ją budzić
szok ciepło jej przynajmniej

Franio
Staś
Stary 2013-08-12, 16:06   #1118
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201

Cytat:
Ile drzemek w dzień zaliczają Wasze dzieciaczki? Bo Alicja odkąd zasypia sama przeszła na 1 drzemkę, bardzo rzadko 2. Własnie teraz spi od 13:00, na dokładkę z mega kupą, siedzę w drugim pokoju i czuję jak śmierdzi, a szkoda mi ją budzić

mój zazwyczaj ma dwie drzemki po około 1,5 godziny. Jedna czasem jest dłuższa jak wojuje długo przed zaśnięciem
To Alicji kupa widze nie przeszkadza bo Alan jak uśnie z kupą (ale to tylko jak tż go usypia bo jak zwykle nie czuje że nawalił ) to pośpi max 30 minut.
Ostatnio jak szłam z wynikami do pediatry a tż usypiał małego to jak weszłam do pokoju to jakbym w łeb patelnią zarobiła bo czuć kupe na kilometr. A tż w najlepsze na fonie klikał i sie zdziwił że mały sie obudził po 30 minutach z przyschniętą kupą i na dodatek miał odparzoną pupe przez to

Cytat:
mój też nie chodzi!! aczkolwiek wie o co chodzi, bo jak go trzymam pod paszki to super przebiera nogami i ładnie stópki ustawia, ale nie prowadzam go, bo chce żeby sam zaczął coś robić leń mój kochany... ale buciki ma, bo czasem jeszcze podkurcza paluszki u nóg, a w bucikach już tego nie robi
To jak pod paszki Alana trzymam to ciapie jak po wodzie tymi nogami
Sam chodzi w łóżeczku przy brzegach albo jak jest w stanie sie czegoś złapać
I staje na całych stópkach bez podkurczania paluszków fajnie to wygląda jak taki maluch sam stoi

Spacer dzisiejszy nieudany jak zwykle
Stary 2013-08-12, 19:08   #1119
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Małej na szczęście katar właściwie minął, wczoraj ani raz jej nosa nikt nie wycierał, nie kichała i normalny głos już ma, jeszcze coś tam gęstego po kąpieli jej zabulgotało w nosku, wiec jeszcze zakropiłam na noc - także marimer hipertoniczny REWELACJA
to super, że też się sprawdził

Cytat:
marta, jeździk wygląda super. podlinkujesz albo chociaż podasz jego nazwę? będę wdzięczna

Cytat:

Kto chce niedobre, wszedzie łażące, krzyczące, bijace, żrące cycka na potege, szarpiace za wlosy dziecko?oddam za darmo i nawet dopłace!
dziękuję, mam swoje
tylko cycka nie chce

Cytat:

zazwyczaj dwie po 1 godzinie.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:10   #1120
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX

u nas jest jedna, czasami dwie drzemki, zależy jak wstanie, jak koło 6-7 to po butli idzie spać na ok 2 godziny i potem koło 13 ją kładziemy, a jak o 9 to koło 12 idzie spać na godzinkę i o 19, po 19 idzie spać całkiem

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:18   #1121
aga_ton
Wtajemniczenie

Lena zasypia ok 21-22 a wstaje 5-6 rano... i tak co dzień
nie jest śpiochem jak mama, niestety
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:29   #1122
Dearlie
Zakorzenienie

Katiaska my też byliśmy wczoraj w zoo.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dearlie kupiłam taki jak Twój tylko niebieski, podoba mi się.
Super! Ja też rozważałam jeszcze niebieski i beżowy.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja nie spie, bo Kinga sie obudzila o 24 z placzem, nie moglam jej uspokoic, dopiero dalam nurofen i cyca, mimo, ze juz daaaawno w.nocy nie karmilam. Teraz nby spi kolo mnie od 20 min, ale sie strasznie.rzuca, przebudza goraczki nie ma, ale boje sie ze chora bedzie, albo to zab , chociaz nie.wygladalo na to ....
Dobrze, że Kinga czuje się już lepiej.

Cytat:

2 drzemki po 30 minut.

Cytat:
Cytat:

To jak pod paszki Alana trzymam to ciapie jak po wodzie tymi nogami
Sam chodzi w łóżeczku przy brzegach albo jak jest w stanie sie czegoś złapać
I staje na całych stópkach bez podkurczania paluszków fajnie to wygląda jak taki maluch sam stoi

Spacer dzisiejszy nieudany jak zwykle
No to ja już nie mam wątpliwości co do tego, że to Antek będzie ostatnim maluchem na wątku, który zacznie chodzić.
Stary 2013-08-12, 19:41   #1123
lilka00
Wtajemniczenie

U nas są dwie drzemki po 1-1,5 H najczęściej, Kinga chodzi spać ok. 21-22 i wstaje o 7-8. Jakoś mi teraz kaprysi, chyba coś jednak jest nie w porządku, myślę, że zęby, bo żadnych innych objawów nie ma.

Co do rozmiaru butów Kinga ma bardzo duże stopy, mam nadzieję, że jej tak nie zostanie, ja mam 37-38, a tż 47
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:59   #1124
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
No to ja już nie mam wątpliwości co do tego, że to Antek będzie ostatnim maluchem na wątku, który zacznie chodzić.
A nie został ktoś jeszcze przypadkiem?
Kochana, jak zacznie to wszystko od razu
Mój przez 3 m-ce tylko pełzał, a od niedawna robi wsio na raz : raczkuje (czego miało wcale nie być ), siada, wstaje i chodzi po łóżeczku
A miesiąc temu jeszcze tylko pełzał i nic więcej

A dzisiaj pomimo beznadziejnego spaceru to zastrzelił mnie akcją w domu
Najpierw przyjął pozycję do raczkowania, potem jedną nóżkę ułożył tak jakby chciał kucnąć, potem z drugą zrobił to samo i chciał wstać pomimo tego że nic w pobliżu nie miał by sie chwycić
No ale niestety skończyło sie to upadkiem na czoło. Wstawał tak dzisiaj 2 razy popłakał jak zwykle przy upadku i było okey
Stary 2013-08-12, 21:35   #1125
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A jak

Zabawki Wader są bardzo wytrzymałe

Super zakupy a teściowa faktycznie niepoważna,czasem się zastanawiam co tym kobietom jest przecież one też kiedys woje dzieci wychowały

Kochana uważaj z tym pieskiem żeby ktoś Was nie wsypał że pies biega po posesji bez kaganca.

Super prezent

Ja też byłam wczoraj na zakupach,zeszłam całą galerię w poszukiwaniu sukienki i kupiłam 1 z przeceny w New Yorker za 30zł taką koronkową granatową mini.Lepszy wybór był w Tesco bo wzięłam do mierzenia 3-ostatecznie kupiłam za 109zł klasyczną do kolana w czarno-białe wzorki.A w sklepach jak szukałam były albo czarne,albo białe albo babcine
Słońce posesje mamy całą ogrodzoną,brama zamknięta i na furtce wisi tabliczka,że jest pies i gryzie .
W takim wypadku może sobie biegać,nikt Nam nic nie zrobi .
Co innego gdyby się wydostał.

Obiecałam Wam fotki i się wyrobić z tym nie mogę
jutro porobię i wstawie tylko telefonem bo Dandik tak robił zdjęcia,że obiektyw w aparacie jest na ukos .

Fabian wstaje łapiąc się czegoś i puszcza ustoi już nawet kilka sekund ale z jakim hukiem pupka siada na ziemie a ja się boje,żeby się nie uderzył.

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-08-12 o 21:37
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:38   #1126
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć!

U nas ząbkowania ciąg dalszy. Pół nocy marudzenia, rano pobudka o 5.15. Jeszcze w pracy adrenalina i roboty full. I popołudnie samotne bo TŻ w pracy. Mam kryzys macierzyństwa

Martunia gratulacje dla Zuzi. I super pchacz

Tamlin Twój wpis na fb genialny klaski

Lourose ciesze się że u Was lepiej.

Baobabku bardzo ładne zakupy.

A ja miałam pokazać moje sukienkowe zakupy.
Ta pierwsza jest na ślub - 15 sierpnia mam wesele u szwagierki. Nie wiem jak to przeżyje bo 14 mam dyżur 24h. Chociaż i tak dobrze, bo do dzisiaj miałąm powiedziane, że 16 mam być w pracy. Ale ostatecznie udało mi się wziąć urlop.
żółta super! reszta też fajna.
Podziwiam Cię, że dajesz radę pracować tak zmianowo i jeszcze rozmijając się z mężem. Oby Jasiowi szybko ząbki wyszły.

Cytat:

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Dziekujemy za gratulacje zabkow, teraz idzie prawa dwojka niestety dopiero czerwone,wiec osiwieje nim sie przebije

Iwoncia wspolczuje spacerow,no wiem co czujesz. Sama meczylam sie z Jagoda na spacerach dobre 5mc. Gdyby nie wozek od Asiulki to bum chyba zwariowala.

Marta dla Zuzi za raczkowanie!super!

Baoabek super zakupy
A ja obiecalam Wam foty moich zakupow i do kibla nie mam kiedy wyjsc, wiec o zroboeniu zdjec na razie nie ma mowy.
Tu siedze kosztem slichania jej placzu i nadrabiam na biegu,by za dlugo nie beczala

Martus jaki jeździk poka albo linkiem zarzuca juz widze, jak mi pozwoli szatan przelaczyc sie na przegladarke to obejrze

Biedna Ty nasza... Już nie wiem ja Cię pocieszyć, ale wezmę Cię za przykład jak Misiek mi będzie marudził a ja razem z nim.

Cytat:

Misiek ostatnio też przestawił się na jedną a trwa bardzo różnie od godziny do dwóch, czasem dłużej. Czasem krócej A spać kładziony jest o 20 a wstaje między 7 a 8. W nocy wstaje min 4 razy.

Cytat:
Mój przez 3 m-ce tylko pełzał, a od niedawna robi wsio na raz : raczkuje (czego miało wcale nie być ), siada, wstaje i chodzi po łóżeczku

Najpierw przyjął pozycję do raczkowania, potem jedną nóżkę ułożył tak jakby chciał kucnąć, potem z drugą zrobił to samo i chciał wstać pomimo tego że nic w pobliżu nie miał by sie chwycić
No ale niestety skończyło sie to upadkiem na czoło. Wstawał tak dzisiaj 2 razy popłakał jak zwykle przy upadku i było okey
No proszę jaki kombinatorek Super się rozwinął
Mój dzisiaj pierwszy raz usiadł sam z pozycji leżącej

Martuś super jeździk!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:51   #1127
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Hej

My z Otylką weekendowaliśmy się u moich rodziców i dopiero dzisiaj wróciłyśmy

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ponoć lepiej to dzieci uodparnia przed jakimiś niepożądanymi skutkami tej szczepionki, ale być może to rada dla takich zeschizowanych mamuś jak ja, ja akurat Mai daję tran od miesiąca więc się trochę uspokoiłam jak to przeczytałam.
Też schizuję przed tą szczepionką

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Marta wielkie brawa dla mojej synowej!!! A Twój zięć nadal się tylko buja i buja na kolankach.

Ale za to zaczął sam siadać z brzuszka, a właściwie z pozycji do raczkowania i w drugą stronę, z siadu na brzuszek. Jak to mówią... lepszy rydz niż nic.
za siadanie

Baobabek;42219787 super zakupy

Cytat:
świetny jeździk ani się obejrzysz a Zuzia będzie przy nim biegać

Cytat:
Ja też byłam wczoraj na zakupach,zeszłam całą galerię w poszukiwaniu sukienki i kupiłam 1 z przeceny w New Yorker za 30zł taką koronkową granatową mini.Lepszy wybór był w Tesco bo wzięłam do mierzenia 3-ostatecznie kupiłam za 109zł klasyczną do kolana w czarno-białe wzorki.A w sklepach jak szukałam były albo czarne,albo białe albo babcine
Zdjęcia poproszę bo ta koronkowa mini mnie zainttrygowała
A co do ostatniego zdania zgadzam się jak mi się krój spodobał to albo czarne albo białe

Cytat:
Cześć!

U nas ząbkowania ciąg dalszy. Pół nocy marudzenia, rano pobudka o 5.15. Jeszcze w pracy adrenalina i roboty full. I popołudnie samotne bo TŻ w pracy. Mam kryzys macierzyństwa

Ta pierwsza jest na ślub - 15 sierpnia mam wesele u szwagierki. Nie wiem jak to przeżyje bo 14 mam dyżur 24h. Chociaż i tak dobrze, bo do dzisiaj miałąm powiedziane, że 16 mam być w pracy. Ale ostatecznie udało mi się wziąć urlop.
Żółta

Cytat:
18 chociaż ostatnio w cocodrillo kupiliśmy sandałki 19 i są dobre ale pani od razu mówiła, że to maleńka 19

Cytat:

Cytat:
świetny! Myszka rządzi

19/20
Ostatnio kupiłam jej takie pierwsze usztywniane kapciuszki, najzwyklejsze z Zetpolu, bardzo fajne są. Używamy ich na dwór jak idziemy na plac zabaw i wiem że bedzie chciała sobie troszkę pochodzić, w domu na ogół na bosaka śmiga.

Oti śpi najczęściej 2 razy rano ok 10 i po południu ok 16. Pierwsza jest z reguły dłuższa nawet do 3 godzin (ale najczęściej 2 godz) a druga krótsza do 1 godziny

Cytat:

zaraz zacznie biegać spryciarz

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-08-12 o 21:53
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:23   #1128
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:
8-12 - 4 godzinki, a powiedz jak z żywieniem??sami dają to co gotują, czy trzeba przynosić swoje mleko, obiadek, owocki, picie???jak to wygląda?

Ja dzwoniłam do opiekunki tej co była z małą, powiedziałam jakby to miało wyglądać i ma się zastanowić do jutra, nadal ma problemy zdrowotne, ma mieć zabiegi we wrześniu, ale popołudniami by sobie ustawiła. Jak się nie zgodzi to jej koleżanka też szuka takiego zajęcia i może by chciała do Isi suma sumarum, nadal jestem w czarnej du.pie spodziewałam się konkretnej opdowiedzi
Wyżywienie wykupuje się dodatkowo. Zawsze jest jadłospis na cały tydzień i można zdecydować czy chce się ich jedzenie (mają catering) lub można przynieść swoje słoiczki. Śniadanie kosztuję 1zł, obiad dwudaniowy 3zł i podwieczorek 1zł. Czyli 5 zł na jeden dzień. Picie też mają ale ja zawsze zostawiam Zuzi butelkę z wodą
Na śniadanko są zazwyczaj jakieś kanapeczki, na obiad zupka i np. ziemniaczki z mięskiem i jakieś warzywko albo jakiś makaron a na podwieczorek owoc, budyń z owocem, jogurt, marchewka tarta z jabłkiem itp. Ogólnie codziennie coś innego.
Zuzia je te kanapeczki chętnie na śniadanko, raz zjadła zupkę to drugiego dania już nie a innym razem zupki nie chciała i pojadła mięska z ziemniaczkiem bo dwóch dań to ona nie zje
Cytat:
umyłam sobie włosy, wyczyściłam kabinę prysznicową, czekam na obiad, a potem sobie zrobię pyszną mrożoną kawkę

Ja też ostatnio sobie serwuję prawie codziennie kawkę mrożoną
uwielbiam
Zuzia ma ok 11 cm długość stópki, nie wiem jaki to rozmiar bucika
Cytat:

Zuzia przez długi czas miała 3 drzemki po 30 min, ale ostatnio jej się trochę przestawia na jedną drzemkę 1-2 godzinną, co chciałabym utrzymać bo przynajmniej coś zrobić można bo jak pół godzinki spała to ledwo kawę zdążyłam wypić
ale za to śpi potem pięknie całą noc

Edytowane przez Nariiko
Czas edycji: 2013-08-12 o 22:25
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:55   #1129
Konczita
Zakorzenienie

hej mamuśki ... wpadam zameldować się że rok temu nasz wątek zaczął się rozpakowywać .. lada moment ruszymy ....

a ja nada w plecy nie mam kiedy nadrabiać i zastanawiam się kiedy Wy macie na to czas
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 23:02   #1130
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki ... wpadam zameldować się że rok temu nasz wątek zaczął się rozpakowywać .. lada moment ruszymy ....

a ja nada w plecy nie mam kiedy nadrabiać i zastanawiam się kiedy Wy macie na to czas
Konczi myślałam dzisiaj o Was Jak ząbki Dusi
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 06:54   #1131
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
Wyżywienie wykupuje się dodatkowo. Zawsze jest jadłospis na cały tydzień i można zdecydować czy chce się ich jedzenie (mają catering) lub można przynieść swoje słoiczki. Śniadanie kosztuję 1zł, obiad dwudaniowy 3zł i podwieczorek 1zł. Czyli 5 zł na jeden dzień. Picie też mają ale ja zawsze zostawiam Zuzi butelkę z wodą
Na śniadanko są zazwyczaj jakieś kanapeczki, na obiad zupka i np. ziemniaczki z mięskiem i jakieś warzywko albo jakiś makaron a na podwieczorek owoc, budyń z owocem, jogurt, marchewka tarta z jabłkiem itp. Ogólnie codziennie coś innego.
Zuzia je te kanapeczki chętnie na śniadanko, raz zjadła zupkę to drugiego dania już nie a innym razem zupki nie chciała i pojadła mięska z ziemniaczkiem bo dwóch dań to ona nie zje

Ja też ostatnio sobie serwuję prawie codziennie kawkę mrożoną
uwielbiam
Zuzia ma ok 11 cm długość stópki, nie wiem jaki to rozmiar bucika

Zuzia przez długi czas miała 3 drzemki po 30 min, ale ostatnio jej się trochę przestawia na jedną drzemkę 1-2 godzinną, co chciałabym utrzymać bo przynajmniej coś zrobić można bo jak pół godzinki spała to ledwo kawę zdążyłam wypić
ale za to śpi potem pięknie całą noc
mhm, dzięki za wyjaśnienie, to ja bym musiała obiadki w słoikach zostawiać, bo moja z talerza to tylko dzióbnie z ciekawości i tyle, a ugotowane w słoiku to wcina Muszę ją już zacząć całkiem na dorosłe jedzenie przestawiać, żebym nie miała takiego wybrednego niejadka jak Kubuś....
Isia spi 2 razy po 2,5-3 godzin chyba, ze wstanie późno rano, np. po 9ej to wtedy spi tylko raz po obiedzie ok. 3 godz. tak jak wczoraj.

dzień dobry

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:05   #1132
Iwa844
Zakorzenienie

Impreza! Dusia, Jasiu wszystkiego naj!!!
Stary 2013-08-13, 08:27   #1133
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Babcie chyba mają tak, że bardziej rozpieszczają wnuki niż swoje dzieci, dodatkowo mając poczucie, że nie ponoszą odpowiedzialności za swoje czyny

Chwal się zakupami!

Baobabek super płaszczyki!
Mam zepsuty aparat

Cytat:
Cześć!
Pierwsza pięknajaki ona ma kolr i ile kosztowała?

Cytat:

szukam jakichś fajnych srebrnych kolczyków, bo od jednych pogubiłam zatyczki, a od drugich (ślubych!!) zgubiłam jeden kolczyk i właściwie jestem bez, bo mam jeszcze jedne, ale nie przepadam za nimi....
Masz tylko 2 pary kolczyków???Ja mam chyba z 30

Cytat:
O matulu to już dziś!!!!!
Dusia,Jasiu wszystkiego najlepszego Słoneczka Kochane!Oby uśmiech zawsze gościł na waszych pysiaczkachi nie chorować!!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:37   #1134
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Faktycznie - toż to dzisiaj pierwsze roczki

Adunia, Jasiu - sto lat!!! radosnego dzieciństwa i dużo zdrówka

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:59   #1135
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

To już dziś!!

Adunia ,Jasiu! Sto latek Skarbeczki! Dużo radości i zdrówka!!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:06   #1136
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

Tamlin Twój wpis na fb genialny klaski

Lourose ciesze się że u Was lepiej.

Baobabku bardzo ładne zakupy.

Ta żółta jest rewelacyjna Kraven gdzie ją wyrwałaś? Jakaś sieciówka czy net? Podasz namiary No i cenę oczywiście...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:07   #1137
tamlin111
Zakorzenienie

Aż się łza w oku zakręciła...

Aduniu, Jasieńku najlepszego dla Was, słoneczka kochane
Stary 2013-08-13, 09:08   #1138
asiejka86
Rozeznanie

Adunia i Jasiek wszystkiego naj naj naj

Jejciu jak ten rok szybko minął... Pamiętam ile emocji dostarczyłyście nam mamusie dokładnie rok temu
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:22   #1139
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dla naszych pierwszych wątkowych roczniaków
Dusi i Jasia
wszystkiego co najlepsze, zdrówka uśmiechu na codzień
a także życzenia dla ich wspaniałych
Mam i Tatusiów
z okazji 1 rocznicy bycia rodzicami

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:55   #1140
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Konczi myślałam dzisiaj o Was Jak ząbki Dusi
Cytat:
Cytat:

O matulu to już dziś!!!!!
Dusia,Jasiu wszystkiego najlepszego Słoneczka Kochane!Oby uśmiech zawsze gościł na waszych pysiaczkachi nie chorować!!!
Cytat:
Faktycznie - toż to dzisiaj pierwsze roczki

Adunia, Jasiu - sto lat!!! radosnego dzieciństwa i dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
To już dziś!!

Adunia ,Jasiu! Sto latek Skarbeczki! Dużo radości i zdrówka!!
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Aż się łza w oku zakręciła...

Aduniu, Jasieńku najlepszego dla Was, słoneczka kochane
Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Adunia i Jasiek wszystkiego naj naj naj

Jejciu jak ten rok szybko minął... Pamiętam ile emocji dostarczyłyście nam mamusie dokładnie rok temu
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dla naszych pierwszych wątkowych roczniaków
Dusi i Jasia
wszystkiego co najlepsze, zdrówka uśmiechu na codzień
a także życzenia dla ich wspaniałych
Mam i Tatusiów
z okazji 1 rocznicy bycia rodzicami

JASIU 100 LAT !!!

DZIĘKUJEMY BARDZO

my już po porannym spacerku.. niunia teraz śpi a ja piekę tartę urodzinową

a chciałam napisać że jeszcze skurczy nie miałam :P były takie delikatne co 7 - 9 minut i rozwarcie na 3 place

I WYSZEDŁ NAM WCZORAJ PIERWSZY ZĄBEK
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości