|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
dzięki za odpowiedzi
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven bardzo ladne kiecki. Ta na wesele.love:
O udalo mi sie zobaczyc jeździk Zuzi fajny i taki dziewczecy super!daj znac jak sie bedzie sprawowal my szukamy czegos unisex co by Tadzio mial w przyszlosci chociaz dzieki Jagodzie macierzynstwa mam na razie po dziurki w nosie![]() Baghera nie wiem jak w cm ale buciki mamy 18. Sandalki mierzylysmy i wszystkiw 19 za duze, 18nie znalazlam takze jezdzi w takich bucikach z odkrytymi palcami albo bez jak upal ![]() Lilka no odpukac ostatnia noc ok,bo byl na wieczor cyc...zasnela o 21 i wstala jak codzien o 5ale pobutki zadnej nie bylo. W ogóle co Wy narzekacie na wstawanie o 6 Jagoda od 3mc wstaje jak w zegarku o 5 i idzie spac dopiero kolo 10/11albo o 15. Co ja bym dala, zeby do tej 7pospac choc raz w tyg
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Bagherra mój jeszcze butów nie ma bo sam nie chodzi
![]() Mierzyłam mu stópke to w centymetrach ma 12. Póki nie jest zimno i sam chodzić nie bedzie to butów nie kupuje ![]() Zimą kombinezon będzie
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie te sandałki to chyba są tylko 19 najmniejsze, bo innych też nie widziałam... ale pani w sklepie twierdziła, że takie musi mieć... zresztą on jeszcze nie tupta, więc do tego czasu pewnie mu nóżka jeszcze urośnie...
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
świetny! Myszka rządzi
![]() 19/20 Ostatnio kupiłam jej takie pierwsze usztywniane kapciuszki, najzwyklejsze z Zetpolu, bardzo fajne są. Używamy ich na dwór jak idziemy na plac zabaw i wiem że bedzie chciała sobie troszkę pochodzić, w domu na ogół na bosaka śmiga. Ile drzemek w dzień zaliczają Wasze dzieciaczki? Bo Alicja odkąd zasypia sama przeszła na 1 drzemkę, bardzo rzadko 2. Własnie teraz spi od 13:00, na dokładkę z mega kupą, siedzę w drugim pokoju i czuję jak śmierdzi, a szkoda mi ją budzić
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
ciepło jej przynajmniej |
||
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
mój zazwyczaj ma dwie drzemki po około 1,5 godziny. Jedna czasem jest dłuższa jak wojuje długo przed zaśnięciem ![]() To Alicji kupa widze nie przeszkadza bo Alan jak uśnie z kupą (ale to tylko jak tż go usypia bo jak zwykle nie czuje że nawalił ) to pośpi max 30 minut.Ostatnio jak szłam z wynikami do pediatry a tż usypiał małego to jak weszłam do pokoju to jakbym w łeb patelnią zarobiła bo czuć kupe na kilometr. A tż w najlepsze na fonie klikał i sie zdziwił że mały sie obudził po 30 minutach z przyschniętą kupą i na dodatek miał odparzoną pupe przez to ![]() Cytat:
![]() Sam chodzi w łóżeczku przy brzegach albo jak jest w stanie sie czegoś złapać ![]() I staje na całych stópkach bez podkurczania paluszków fajnie to wygląda jak taki maluch sam stoi Spacer dzisiejszy nieudany jak zwykle
|
||
|
|
|
#1119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
Cytat:
![]() marta, jeździk wygląda super. podlinkujesz albo chociaż podasz jego nazwę? będę wdzięczna ![]() Cytat:
tylko cycka nie chce ![]() zazwyczaj dwie po 1 godzinie. |
||
|
|
|
#1120 |
|
potworkowa
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
u nas jest jedna, czasami dwie drzemki, zależy jak wstanie, jak koło 6-7 to po butli idzie spać na ok 2 godziny i potem koło 13 ją kładziemy, a jak o 9 to koło 12 idzie spać na godzinkę i o 19, po 19 idzie spać całkiem
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena zasypia ok 21-22 a wstaje 5-6 rano... i tak co dzień
nie jest śpiochem jak mama, niestety
|
|
|
|
#1122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Katiaska my też byliśmy wczoraj w zoo.
![]() Super! Ja też rozważałam jeszcze niebieski i beżowy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas są dwie drzemki po 1-1,5 H najczęściej, Kinga chodzi spać ok. 21-22 i wstaje o 7-8. Jakoś mi teraz kaprysi, chyba coś jednak jest nie w porządku, myślę, że zęby, bo żadnych innych objawów nie ma
.Co do rozmiaru butów Kinga ma bardzo duże stopy, mam nadzieję, że jej tak nie zostanie, ja mam 37-38, a tż 47
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Kochana, jak zacznie to wszystko od razu ![]() Mój przez 3 m-ce tylko pełzał, a od niedawna robi wsio na raz : raczkuje (czego miało wcale nie być ), siada, wstaje i chodzi po łóżeczku ![]() A miesiąc temu jeszcze tylko pełzał i nic więcej ![]() A dzisiaj pomimo beznadziejnego spaceru to zastrzelił mnie akcją w domu ![]() Najpierw przyjął pozycję do raczkowania, potem jedną nóżkę ułożył tak jakby chciał kucnąć, potem z drugą zrobił to samo i chciał wstać pomimo tego że nic w pobliżu nie miał by sie chwycić ![]() No ale niestety skończyło sie to upadkiem na czoło. Wstawał tak dzisiaj 2 razy popłakał jak zwykle przy upadku i było okey
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W takim wypadku może sobie biegać,nikt Nam nic nie zrobi Co innego gdyby się wydostał. Obiecałam Wam fotki i się wyrobić z tym nie mogę jutro porobię i wstawie Fabian wstaje łapiąc się czegoś i puszcza ustoi już nawet kilka sekund ale z jakim hukiem pupka siada na ziemie
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-08-12 o 21:37 |
|
|
|
|
#1126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię, że dajesz radę pracować tak zmianowo i jeszcze rozmijając się z mężem. Oby Jasiowi szybko ząbki wyszły. Cytat:
Cytat:
A spać kładziony jest o 20 a wstaje między 7 a 8. W nocy wstaje min 4 razy.Cytat:
Super się rozwinął ![]() Mój dzisiaj pierwszy raz usiadł sam z pozycji leżącej ![]() Martuś super jeździk! |
||||
|
|
|
#1127 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Hej
![]() My z Otylką weekendowaliśmy się u moich rodziców i dopiero dzisiaj wróciłyśmy Cytat:
![]() Cytat:
za siadanie ![]() Baobabek;42219787 super zakupy świetny jeździk ![]() Cytat:
![]() A co do ostatniego zdania zgadzam się jak mi się krój spodobał to albo czarne albo białe ![]() Cytat:
18 ![]() chociaż ostatnio w cocodrillo kupiliśmy sandałki 19 i są dobre ale pani od razu mówiła, że to maleńka 19 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz zacznie biegać spryciarz
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-12 o 21:53 |
|||||||
|
|
|
#1128 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na śniadanko są zazwyczaj jakieś kanapeczki, na obiad zupka i np. ziemniaczki z mięskiem i jakieś warzywko albo jakiś makaron a na podwieczorek owoc, budyń z owocem, jogurt, marchewka tarta z jabłkiem itp. Ogólnie codziennie coś innego. Zuzia je te kanapeczki chętnie na śniadanko, raz zjadła zupkę to drugiego dania już nie a innym razem zupki nie chciała i pojadła mięska z ziemniaczkiem bo dwóch dań to ona nie zje ![]() Cytat:
![]() uwielbiam ![]() Zuzia ma ok 11 cm długość stópki, nie wiem jaki to rozmiar bucika ![]() Cytat:
bo jak pół godzinki spała to ledwo kawę zdążyłam wypić ![]() ale za to śpi potem pięknie całą noc
Edytowane przez Nariiko Czas edycji: 2013-08-12 o 22:25 |
|||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ... wpadam zameldować się że rok temu nasz wątek zaczął się rozpakowywać .. lada moment ruszymy ....a ja nada w plecy nie mam kiedy nadrabiać i zastanawiam się kiedy Wy macie na to czas
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę ją już zacząć całkiem na dorosłe jedzenie przestawiać, żebym nie miała takiego wybrednego niejadka jak Kubuś....Isia spi 2 razy po 2,5-3 godzin dzień dobry
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Impreza! Dusia, Jasiu wszystkiego naj!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
#1133 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O matulu to już dziś!!!!! Dusia,Jasiu wszystkiego najlepszego Słoneczka Kochane!Oby uśmiech zawsze gościł na waszych pysiaczkach
|
|||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie - toż to dzisiaj pierwsze roczki
Adunia, Jasiu - sto lat!!! radosnego dzieciństwa i dużo zdrówka
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
To już dziś!!
Adunia ,Jasiu! Sto latek Skarbeczki! Dużo radości i zdrówka!! |
|
|
|
#1136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i cenę oczywiście...
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się łza w oku zakręciła...
Aduniu, Jasieńku najlepszego dla Was, słoneczka kochane |
|
|
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
Adunia i Jasiek wszystkiego naj naj naj
Jejciu jak ten rok szybko minął... Pamiętam ile emocji dostarczyłyście nam mamusie dokładnie rok temu |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego co najlepsze, zdrówka uśmiechu na codzień a także życzenia dla ich wspaniałych z okazji 1 rocznicy bycia rodzicami
|
#1140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
JASIU 100 LAT !!! DZIĘKUJEMY BARDZO ![]() my już po porannym spacerku.. niunia teraz śpi a ja piekę tartę urodzinową a chciałam napisać że jeszcze skurczy nie miałam :P były takie delikatne co 7 - 9 minut i rozwarcie na 3 place ![]() I WYSZEDŁ NAM WCZORAJ PIERWSZY ZĄBEK ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

niestety dopiero czerwone,wiec osiwieje nim sie przebije
dla Zuzi za raczkowanie!super!
a juz widze, jak mi pozwoli szatan przelaczyc sie na przegladarke to obejrze
fajny i taki dziewczecy super!daj znac jak sie bedzie sprawowal

.
klaski
Muszę ją już zacząć całkiem na dorosłe jedzenie przestawiać, żebym nie miała takiego wybrednego niejadka jak Kubuś....

No i cenę oczywiście...