|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dobranoc
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę dzisiaj w końcu zakładać kartę ciąży Na IP w niedzielę patrzyli na mnie jak na kosmitkę, że jeszcze jej nie mam
|
|||
|
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Mam pierwsze wyniki bety 6541,00 i teraz zastanawiam się pod który tydzień to pasuje, bo wynik pasuje do kilku:
4 tydz.= 9.5-750 5 tydz.= 217-7138 ? 6 tydz.= 158-31795 ? 7 tydz.= 3697-163563 ?... A z usg wyszło 0,82 pęcherzyk i szacunek lekarza 4,5 tyg. Ogólnie wiem, że najważniejszy jest przyrost bety w ciągu 48 h, ale jakoś tak byłam pewna na 100% kiedy była owulacja, zagnieżdżenie i że jestem w ok. 6 tyg. Czemu to wszystko takie dziwne ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wlasnie wcinam serdelke na ktora mialam chec dzis o 2 w nocy ![]() Moje dziecię śpi, na dworze okropnie wieje i zachmurzenie widać.............szkoda bo miałam w planach odwiedziny koleżanki na działce.....zobaczymy jak to będzie ![]() Cytat:
zaglądaj w miarę możliwości i czasu
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
Ja odebrałam wczoraj wyniki. HIV nie mam, Kiły nie mam.
Tak jak podejrzewałam mam bakterie w moczu, po niedoleczonej infekcji i to mnie martwi ![]() Poza tym toxo mi wyszła jedna dodatnia druga ujemna. To niby znaczy, że kiedyś przechodziłam. Ale jakoś się zmartwiłam tym. Na szczęście dziś mam wizytę i wszystko się dowiem. |
|
|
|
#2076 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie z deszczowego Poznania
![]() U mnie dziś od rana piersze przytulanko z toaletą .. Mdłości id tygodnia prawie cały czas mnie męczą ale jeszcze nigdy tak fatalnie jak dziś ! Ja jestem juz na L4 od 2 tygodni- jako że poprzednia ciąża się nie powiodła teraz dmucham na zimne- jako że z zeszłym roku po ślubie wprowadziliśmu się do naszego domu który jets dość duży więc na brak zajęć nie narzekam ! Jutro mam wizyte u lekarza i czas mi tak niemiłosiernie wolno leci .... Ale musi byc dobrze ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Daj znać po ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się mega szczęśliwa
![]() Miałam dziś rano wizytę u gin. Wszystko z maleństwem w jak najlepszym porządku. Ma 5,10 cm! Więc wychodzi na to, że ten lekarz ze szpitala nie przyłożył się do badania, bo w sobotę czyli 3 dni temu określił wymiar dziecka na 3,65cm. Ogromna różnica Niemożliwe żeby przez te 3 dni tyle dziecko urosło. Ale ulga. Jestem jedną nogą w 12 tc. W przyszłym tyg muszę jechać do Poznania do szpitala w którym pracuje moja gin. Zrobi mi tam wszystkie badania, również usg związane z przeziernością itd. Wrócę do domu tego samego dnia, także nie jest źle![]() Mąż został zaproszony na usg, wypatrzył z panią dr nawet coś między nóżkami,ale to za wcześnie, żeby określić z dużą pewnością jaka płeć, w każdym razie podejrzenie jest Dostaliśmy mnóstwo zdjęć do albumu, kilka z rączką przy główce-genialny widokJestem taka szczęśliwa! No to tera mogę powiadomić koleżanki z pracy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I za szybkie założenie karty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hehe i gratuluję pierwszego bliskiego kontaktu z toaletą ![]() Cytat:
![]() Ciekawe, jak zareagują koleżanki i czy się czegoś domyślały ![]() A może wstawisz jakieś zdjęcie
|
|||||
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też pochmurno. Ale to mi akurat pasuje, ten upał mnie dobijał. Dziś czuję się nienajlepiej. Brzuch mnie pobolewa. Ale dziś o 18 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że mój dzidź jest większy
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad fotkami pomyślę, chyba najszybciej bezie jak zrobie zdjęcie zdjęciu![]() Cytat:
Nie musisz się teraz martwić o to, że zachorujesz. To najlepszy wariant z możliwych.Trzymam kciuki za wizytę |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() U mnie też chłodno - i fajnie tak odpocząć od tych upałów ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Ja dopiero za tydzień - ale mi się dłuży
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Tak
zdjecia ![]() Wstawiajmy zdjecia naszych maluszkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2083 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym bardzo chciała zobaczyć jakieś zdjęcie, jeśli możesz wkleić ![]() Cytat:
I też za pozostałe wyniki i czekam na same pozytywne relacje |
|||
|
|
|
#2084 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej niebezpieczne są świeże zakażenia ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Przyszłe Mamusie,
mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona 14 lipca na teście zobaczyłam II kreseczki. nie powiem, że nie byłam zaskoczona i jednocześnie przerażona. 9 sierpnia byłam na pierwszym usg - okruszek ma już 21 mm i serduszko bije w tempie 171 uderzeń na minutę. tp na 17.03 zatem będę miała "przesunięte w czasie" bliźniaki - jak to określił mój gin. teraz mam córeczkę, która za kilka dni kończy roczek ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
z perspektywy pierwszej ciąży wiem, że lepiej spełniać swoje zachcianki, oczywiście z umiarem a jedyne z czego całkowicie zrezygnować to alkohol, papierosy, surowe mięso, surowe jajka. sery pleśniowe można ale tylko z pasteryzowanego mleka. kawa, herbata w niewielkich ilościach jak najbardziej. kocham kawę, nie jestem w stanie z niej zrezygnować, dlatego 1 latte dziennie z prawdziwej parzonej kawy (a nie rozpuszczalnego syfu) została w moim menu. Prawdziwa restrykcyjna dieta zacznie się dla nas przy kp. a jak do tego dojdzie nietolerancja maluszka na jakieś produkty, to już w ogóle. zatem korzystajmy jeszcze ![]() w kwestii samopoczucia - teraz ani piersi nie bolały (powiększyć też się niestety nie powięksyły), ani brzuch, plamienia nie ma (w pierwszej ciąży od 5tc byłam na podtrzymaniu). gdyby nie spóźniający się @ nic nie wskazywałoby na dzidzię. walczę tylko z mega mdłościami, co jest dla mnie nowością
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:05 |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko "rozpuszczalny syf" sobie wypraszam A co do diety, to rzeczywiście bardzo obcinałaś na kp? Bo moje szwagierki, też świeże mamy, mówią, że jeśli młode nie uczulone na nic to ta dieta taka restrykcyjna nie jest. Wiadomo, wprowadzać ostrożnie, ale jednak zabronionych produktów jest stosunkowo mało Też gdzieś czytałam, że odchodzi się w Polsce od zalecania tych diet dla karmiących matek.
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Zuzanka kolek nie miała i żadnych nietolerancji, ale fakt, na początku ostrożnie trzymałam dietę. zero nabiału (matko... kocham bawarkę), tylko pieczywko z masełkiem i drobiową wędlinką, marchewki, zero smażonego. po 4t wprowadzałam warzywa i owoce ostrożnie. jabłka i banany jadłam cały czas. cytrusy, czekolada - na dłuższy czas odłożyłam. pamiętam, jak jeszcze w szpitalu dali nam na obiad jakieś mięcho z sałatą, a następnego dnia z buraczkami z octem. pomna na przestrogi dodatki sobie darowałam. pół oddziału płakało nieziemsko w nocy racząc mamy biegunkowymi kupkami.
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
podczytuje was-co do wynikow toxo to ja np wogole nie mialam robionych takich badan w czasie ciązy ja sie doczekac nie moge wizyty poniedzialkowej, czy wszystko ok, czy usłysze serduszko. Rok temu to lecialam do lekarza juz w 4tym tygodniu ciązy a teraz wiem, ze lepiej poczekac byłam umowiona w sumie na wczoraj z zupelnie inną kwestią, ale jak zrobiłam test to przełożyłam wizytę.widze, ze tu duzo mamuś które jak ja mają juz niemowlaka w domu ))fajnie.moj Tymek też ani razu kolek nie miał, więc nie kazde dzeicko ma to fakt.Ja karmilam krótko, ale jadłam raczej wszystko, prócz grzybów na wigilię Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:18 |
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie, że tu jesteś My z Maggie jesteśmy na wątku z pierwszymi dzieciaczkami Ja też trzymałam bardzo restrykcyjną dietę podczas karmienia piersią, tak do ok 3-4 miesiąca. Człowiek się boi że zaszkodzi temu maluszkowi i jednak uważa na to co je. Poza tym szybciej kg spadają na takiej diecie Więc same plusy, a żadna motywacja nie będzie lepsza od tej żeby dziecka brzuszek nie bolał.
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś Ty, nie uraziłaś - żartowałam sobie, ja teraz w ciąży i tak nie piję, bo zwyczajnie nie mam smaka. Kiedyś tam oglądałam "wiem, co jem" i pamiętam, że Bosacka jakoś strasznie nie zjechała rozpuszczalnej, zaczęłam tylko pić z mlekiem, bo ponoć lżejsza dla układu trawiennego A co diety, to czasem ciężko uwierzyć, że w szpitalu taką głupotę mogą zrobić. Na zdrowy rozum choćby te buraczki z octem... Dorosłemu ocet co najmniej nie służy, a co dopiero takiemu malcowi. A możesz zdradzić czy liczysz na chłopca teraz do parki? I jak inne mamy? Bo u mnie treaz jest tak, że każdy pyta, co chcemy mieć - my, że nam obojętne. Na to wszyscy zgodnie kwitują, że przy pierwszym to pewnie, przy drugim chciałoby się parkę...
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe Mamusie
![]() Właśnie wsunęłam w ramach "przedobiadu" , bo u mnie też głód nie do ogarnięcia bułkę z pasztetem i kilka śledzi w śmietanie... :mdl eje: i tak ciągle się śmieję z siebie
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze się sprawdził w swojej roli ![]() Cytat:
Jak patrzę jak dziewczyny stroją swoje laleczki to ja też chcę
|
||
|
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie będę wpadać z doskoku w pracy, gdy mniej roboty (jak dziś na przykład) ![]() Cytat:
mąż zaś oczywiście liczy na chłopca.
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Do miesiaca dostawal tylko moje mleko, pozniej produkcja mi spadla i dostawal sztuczne plus sciagane (w sumie siagalam tyle ile mialam do roku, niewiele, ale zawsze cos). Nigdy nie mial kolki, a jadlam to, co chcialam. Oczywiscie zdrowo, ale bez pomijania produktow itp. Hinduski jedza curry, Chinki chinszczyne, Angielki to co chca , Polki ciagle na diecie. Oczywiscie sa przypadki nietolerancji pokarmowych, ale to stosunkowo rzadko.
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, że to nie polska autorka.
|
||
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
niedawno pisałam, że czuję się już prawie normalnie a tu dziś zonk a właściwie paw, i to pierwszy w tej ciąży poskładało mnie przeokrutnie ale chyba zwalę na sałatkę bo męża też mi coś złapało. Cały czas coś mi siedzi na żołądku, mam nadzieję, że to minie w końcu bo padnę ![]() maggie123 widzę, że ślubowałyśmy tego samego dnia a teraz mamy podobny termin - ja 21 marca, tylko synka mam starszego, bo ma już 2 lata ![]() a co do kp to ja na początku (2-3 tygodnie) jadłam gotowane mięsko z kurczaka, ziemniaki, marchewkę i takie tam a potem raczej już normalnie. Czekolady nie mogłam przełknąć - widocznie organizm sam wiedział co dla niego dobre mój synek nie miał kolek ale to też dlatego, że podawałam mu kropelki SabSimplex, u nas działało a karmiłam przez 15 mcy i teraz też zamierzam co najmniej tyle
Małżon 26.06.2010 Szymon 25.05.2011 styczeń 2013 - cp [mój Jaś] Elżbieta 25.03.2014 Edytowane przez BrykBryk Czas edycji: 2013-08-13 o 15:33 |
|
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
melduję się po wizycie
najważniejsza wiadomość wpisana przez gina w kompa: "ciąża żywa" czy coś w ten deseń 2 tygodnie temu widziałam tylko pęcherzyk ciążowy, a dzisiaj w tej czarnej otchłani siwą kropę :P od OM niby 8 tygodni, ale dzieć ma 6-7 (robiłam testy owulacyjne, więc wiem, że owu mam nie książkowe, bo i cykle dłuższe) - za dwa tygodnie może coś więcej zobaczę ![]() mamie życzenia złożyłam i prezenty wręczyliśmy, tylko jeszcze nie powiedziałam o Maluszku - ciągle się ktoś po domu kręci, kto mi zaburza plan (już mieliśmy z mężem powiedzieć, a kolejni goście przyjechali) kolejna próba po 23, jak mąż wróci z pracy
|
|
#2099 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja nie sądziłam, że to będzie takie cudowne zobaczyć taką małą kropkę. Ja na wizycie byłam wczoraj. Bijące serduszko spowodowało, że się tam poryczałam z radości.
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Serduszko już było? Czy na następnej wizycie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Dzidzius ma sie dobrze,serduszko slyszalam..Przechodzilam juz TOXO i CMV,wiec jeden problem z glowy.Teraz tylko czekac,kiedy w koncu odzyje i zaczne sie cieszyc tym stanem...
no ale zdrowie dzidzi najwazniejsze

za pozostałe wyniki i czekam na same pozytywne relacje 

II kreski 30.07.2013