Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 22:53   #2071
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:42   #2072
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny dawno nie zagladalam,bo nadal zle sie czuje..Bedac w Polsce musialam sie wszystkim przyznac,ze jestem w ciazy,bo wymiotywalam i raz z miasta musiala mnie karetka zabrac.Rodzice tylko kombinowali co mi moze byc,wiec powiedzialam.Wszyscy sa zadowoleni,chodza dookola usmiechnieci-tylko mi jakos do smiechu nie jest Dzidzius ma sie dobrze,serduszko slyszalam..Przechodzilam juz TOXO i CMV,wiec jeden problem z glowy.Teraz tylko czekac,kiedy w koncu odzyje i zaczne sie cieszyc tym stanem...

koziemleko faktycznie masz oba wyniki dodatnie ale na szczescie masz juz lek,ktory da wielka szanse na urodzenie zdrowego dzidziusia szkoda tylko,ze to tak drogo wyjdzie no ale zdrowie dzidzi najwazniejsze
No niestety. Za dwa tygodnie powtórzę badanie i zobaczę jak to będzie dalej wyglądało. Mam nadzieję, że moja dzidzia się nie da

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej!
Jestem po wizycie, słyszałam serduszko tp 27.03
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY jestem załamana odebrałam dzisiaj wyniki krwi ten pełny zestaw, mocz niezaciekawy ale co najważniejsze wynik p-ciała p/ wirusowi różyczki IgH wyszło mi 20,1 AU/ml a zakres jest ujemny <5 wątpliwy 5-10 dodatni >=10 co teraz będzie jestem w 9 tygodniu ;(((((((
Leć do lekarza. Może to nic strasznego, ale lepiej wszystko skonsultować.

Cytat:
Kurcze nie znam sie na wynikach przechodzilam rozyczke i bylam na nia szczepiona..Wiem tylko,ze jesli kobieta zachoruje na te chorobe w 1 trymestrze,to lekarze zazwyczaj zalecaja przerwanie ciazy,bo ta choroba jest przeokropna dla rozwijajacego sie plodu Idz jak najszybciej do lekarza,zeby rozwial Twoje watpliwosci..
asialll a moze Twoj dodatni wynik oznacza,ze masz juz przeciwciala??? Moze nie trzeba sie martwic-pedz do lekarza

teQiba,justine_87 bylam na badaniach i glupia nie zabralam ze soba nic do zjedzenia...Najpierw zemdlalam na fotelu pielegniarce ale udalo jej sie szybko mnie ocucic W koncu jak wyszlam,poszlam do pobliskiego supermarketu po jedzonko.Tam juz przy kasie zaczelo mi sie slabo robic,co zauwazyl jeden pan z ochrony Udalo mi sie zaplacic i resztkami sil doszlam do drzwi,gdzie nagle czuje,ze trace wzrok,sluch Na szczescie w momencie,gdy mialam sie przewrocic-pan z ochrony mnie zlapal Teraz sie z tego smieje ale wtedy za ciekawie nie bylo...Cisnienie niecale 100na 50
To miałaś przeboje

Ja idę dzisiaj w końcu zakładać kartę ciąży
Na IP w niedzielę patrzyli na mnie jak na kosmitkę, że jeszcze jej nie mam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:15   #2073
nivka
Raczkowanie

Mam pierwsze wyniki bety 6541,00 i teraz zastanawiam się pod który tydzień to pasuje, bo wynik pasuje do kilku:
4 tydz.= 9.5-750
5 tydz.= 217-7138 ?
6 tydz.= 158-31795 ?
7 tydz.= 3697-163563 ?... A z usg wyszło 0,82 pęcherzyk i szacunek lekarza 4,5 tyg. Ogólnie wiem, że najważniejszy jest przyrost bety w ciągu 48 h, ale jakoś tak byłam pewna na 100% kiedy była owulacja, zagnieżdżenie i że jestem w ok. 6 tyg. Czemu to wszystko takie dziwne

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale super...
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:00   #2074
Enia_
Zadomowienie

Witam
Wlasnie wcinam serdelke na ktora mialam chec dzis o 2 w nocy
Moje dziecię śpi, na dworze okropnie wieje i zachmurzenie widać.............szkoda bo miałam w planach odwiedziny koleżanki na działce.....zobaczymy jak to będzie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Witam się Kobiety Nie sądziłam, że już jest wątek mam kwietniowych, ale marcowych mamuś już dużo. Namachałyście tyle stron, że szok Ja mam nadzieję, będę mamą kwietniową. Przedwczoraj zrobiłam test i dwie krechy, termin 16 kwietnia Nie wiem, czy będę miała czas się udzielać, bo mam już jednego szkraba w domu i to 10-cio miesięcznego, ale nie mogłam się oprzeć żeby tu nie zajrzeć
witamy
zaglądaj w miarę możliwości i czasu
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:51   #2075
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja odebrałam wczoraj wyniki. HIV nie mam, Kiły nie mam.
Tak jak podejrzewałam mam bakterie w moczu, po niedoleczonej infekcji i to mnie martwi
Poza tym toxo mi wyszła jedna dodatnia druga ujemna. To niby znaczy, że kiedyś przechodziłam. Ale jakoś się zmartwiłam tym.
Na szczęście dziś mam wizytę i wszystko się dowiem.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:05   #2076
Olapoznan
Raczkowanie

Witam Was wszystkie z deszczowego Poznania

U mnie dziś od rana piersze przytulanko z toaletą .. Mdłości id tygodnia prawie cały czas mnie męczą ale jeszcze nigdy tak fatalnie jak dziś !

Ja jestem juz na L4 od 2 tygodni- jako że poprzednia ciąża się nie powiodła teraz dmucham na zimne- jako że z zeszłym roku po ślubie wprowadziliśmu się do naszego domu który jets dość duży więc na brak zajęć nie narzekam !

Jutro mam wizyte u lekarza i czas mi tak niemiłosiernie wolno leci ....

Ale musi byc dobrze !

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Tak jak podejrzewałam mam bakterie w moczu, po niedoleczonej infekcji i to mnie martwi
Poza tym toxo mi wyszła jedna dodatnia druga ujemna. To niby znaczy, że kiedyś przechodziłam. Ale jakoś się zmartwiłam tym.
Pewnie ! Nie martw się na zapas!
Daj znać po

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam
Wlasnie wcinam serdelke na ktora mialam chec dzis o 2 w nocy
Moje dziecię śpi, na dworze okropnie wieje i zachmurzenie widać.............szkoda bo miałam w planach odwiedziny koleżanki na działce.....zobaczymy jak to będzie

witamy
zaglądaj w miarę możliwości i czasu
Ja codziennie w nocy budze sie z burczeniem w brzuchu i myślę co zjem rano

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Mam pierwsze wyniki bety 6541,00 i teraz zastanawiam się pod który tydzień to pasuje, bo wynik pasuje do kilku:
4 tydz.= 9.5-750
5 tydz.= 217-7138 ?
6 tydz.= 158-31795 ?
7 tydz.= 3697-163563 ?... A z usg wyszło 0,82 pęcherzyk i szacunek lekarza 4,5 tyg. Ogólnie wiem, że najważniejszy jest przyrost bety w ciągu 48 h, ale jakoś tak byłam pewna na 100% kiedy była owulacja, zagnieżdżenie i że jestem w ok. 6 tyg. Czemu to wszystko takie dziwne

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ale super...
Brawa za bete ! Może udaj się do innego lekarza na konsultacje to bedziesz spojojniejsza
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:16   #2077
baja_86
Zakorzenienie

Witam się mega szczęśliwa

Miałam dziś rano wizytę u gin. Wszystko z maleństwem w jak najlepszym porządku. Ma 5,10 cm! Więc wychodzi na to, że ten lekarz ze szpitala nie przyłożył się do badania, bo w sobotę czyli 3 dni temu określił wymiar dziecka na 3,65cm. Ogromna różnica Niemożliwe żeby przez te 3 dni tyle dziecko urosło. Ale ulga. Jestem jedną nogą w 12 tc. W przyszłym tyg muszę jechać do Poznania do szpitala w którym pracuje moja gin. Zrobi mi tam wszystkie badania, również usg związane z przeziernością itd. Wrócę do domu tego samego dnia, także nie jest źle
Mąż został zaproszony na usg, wypatrzył z panią dr nawet coś między nóżkami,ale to za wcześnie, żeby określić z dużą pewnością jaka płeć, w każdym razie podejrzenie jestDostaliśmy mnóstwo zdjęć do albumu, kilka z rączką przy główce-genialny widok
Jestem taka szczęśliwa! No to tera mogę powiadomić koleżanki z pracy

Cytat:
Witam się Kobiety Nie sądziłam, że już jest wątek mam kwietniowych, ale marcowych mamuś już dużo. Namachałyście tyle stron, że szok Ja mam nadzieję, będę mamą kwietniową. Przedwczoraj zrobiłam test i dwie krechy, termin 16 kwietnia Nie wiem, czy będę miała czas się udzielać, bo mam już jednego szkraba w domu i to 10-cio miesięcznego, ale nie mogłam się oprzeć żeby tu nie zajrzeć
witaj
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 11:06   #2078
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
No niestety. Za dwa tygodnie powtórzę badanie i zobaczę jak to będzie dalej wyglądało. Mam nadzieję, że moja dzidzia się nie da
(...)
Trzymam kciuki za Dzidzię! I za szybkie założenie karty

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
4 tydz.= 9.5-750
5 tydz.= 217-7138 ?
6 tydz.= 158-31795 ?
7 tydz.= 3697-163563 ?... A z usg wyszło 0,82 pęcherzyk i szacunek lekarza 4,5 tyg. Ogólnie wiem, że najważniejszy jest przyrost bety w ciągu 48 h, ale jakoś tak byłam pewna na 100% kiedy była owulacja, zagnieżdżenie i że jestem w ok. 6 tyg. Czemu to wszystko takie dziwne [COLOR="Silver"]
Dla mnie ciąża cała jest jakaś dziwna

Cytat:
Bardziej martwiłabyś się, gdyby okazało się, że nie chorowałaś na toxo Ja teraz bardzo żałuję, że nie mam tego za sobą...

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie z deszczowego Poznania

U mnie dziś od rana piersze przytulanko z toaletą .. Mdłości id tygodnia prawie cały czas mnie męczą ale jeszcze nigdy tak fatalnie jak dziś !

Ja jestem juz na L4 od 2 tygodni- jako że poprzednia ciąża się nie powiodła teraz dmucham na zimne- jako że z zeszłym roku po ślubie wprowadziliśmu się do naszego domu który jets dość duży więc na brak zajęć nie narzekam !

Jutro mam wizyte u lekarza i czas mi tak niemiłosiernie wolno leci ...
U mnie też pada, w ogóle jest ciemno i nie mam w ogóle weny na papierkową robotę
Hehe i gratuluję pierwszego bliskiego kontaktu z toaletą

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam się mega szczęśliwa

Miałam dziś rano wizytę u gin. Wszystko z maleństwem w jak najlepszym porządku. Ma 5,10 cm! Więc wychodzi na to, że ten lekarz ze szpitala nie przyłożył się do badania, bo w sobotę czyli 3 dni temu określił wymiar dziecka na 3,65cm. Ogromna różnica Niemożliwe żeby przez te 3 dni tyle dziecko urosło. Ale ulga. Jestem jedną nogą w 12 tc. W przyszłym tyg muszę jechać do Poznania do szpitala w którym pracuje moja gin. Zrobi mi tam wszystkie badania, również usg związane z przeziernością itd. Wrócę do domu tego samego dnia, także nie jest źle
Mąż został zaproszony na usg, wypatrzył z panią dr nawet coś między nóżkami,ale to za wcześnie, żeby określić z dużą pewnością jaka płeć, w każdym razie podejrzenie jestDostaliśmy mnóstwo zdjęć do albumu, kilka z rączką przy główce-genialny widok
Super
Ciekawe, jak zareagują koleżanki i czy się czegoś domyślały
A może wstawisz jakieś zdjęcie

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 11:11   #2079
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Bardziej martwiłabyś się, gdyby okazało się, że nie chorowałaś na toxo Ja teraz bardzo żałuję, że nie mam tego za sobą...

U mnie też pada, w ogóle jest ciemno i nie mam w ogóle weny na papierkową robotę

A mogę spytać dlaczego? To znaczy, że to dobrze, że przechodziłam...?

U mnie też pochmurno. Ale to mi akurat pasuje, ten upał mnie dobijał.
Dziś czuję się nienajlepiej. Brzuch mnie pobolewa. Ale dziś o 18 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że mój dzidź jest większy
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 11:17   #2080
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Super
Ciekawe, jak zareagują koleżanki i czy się czegoś domyślały
A może wstawisz jakieś zdjęcie
raczej się nie domyślają, bo nie miałyśmy kontaktu od końca czerwca Nad fotkami pomyślę, chyba najszybciej bezie jak zrobie zdjęcie zdjęciu

Cytat:
oczywiście, że dobrze Nie musisz się teraz martwić o to, że zachorujesz. To najlepszy wariant z możliwych.
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2013-08-13, 11:23   #2081
teQiba
Moderator

Cytat:
Bo masz przeciwciała - czyli w razie gdyby chciało Cię znowu zaatakować, organizm powinien się sam obronić

U mnie też chłodno - i fajnie tak odpocząć od tych upałów
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Ja dopiero za tydzień - ale mi się dłuży
Stary 2013-08-13, 11:52   #2082
filupka
Rozeznanie

AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Tak zdjecia
Wstawiajmy zdjecia naszych maluszkow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 12:03   #2083
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
i gratulacje. Kolejna mamusia z małą różnicą wieku między dzieciami

Cytat:

To świetnie! Ale już duży maluch Też bym bardzo chciała zobaczyć jakieś zdjęcie, jeśli możesz wkleić

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Ja dopiero za tydzień - ale mi się dłuży
U mnie z kolei dalej 30 stopni, tylko z tego co widzę za oknem, słońce się chowa
I też za pozostałe wyniki i czekam na same pozytywne relacje

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 12:11   #2084
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

U mnie też pochmurno. Ale to mi akurat pasuje, ten upał mnie dobijał.
Dziś czuję się nienajlepiej. Brzuch mnie pobolewa. Ale dziś o 18 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że mój dzidź jest większy
Bo masz przeciwciała, tak jakbyś była... szczepiona (?) Najbardziej niebezpieczne są świeże zakażenia

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Bo masz przeciwciała - czyli w razie gdyby chciało Cię znowu zaatakować, organizm powinien się sam obronić

Mnie też.............. Ale dzięki temu długiemu weekendowi może szybciej zleci

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:01   #2085
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie Przyszłe Mamusie,

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
14 lipca na teście zobaczyłam II kreseczki.
nie powiem, że nie byłam zaskoczona i jednocześnie przerażona.
9 sierpnia byłam na pierwszym usg - okruszek ma już 21 mm i serduszko bije w tempie 171 uderzeń na minutę.
tp na 17.03
zatem będę miała "przesunięte w czasie" bliźniaki - jak to określił mój gin. teraz mam córeczkę, która za kilka dni kończy roczek

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Niby kawy nie powinno się pić w czasie ciąży. Tak samo jak czarnej herbaty. Ale wydaje mi się, że słaba kawka czy herbatka od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ważne, żeby z umiarem. I już chyba lepiej słabą sypaną niż rozpuszczalną - sypana bardziej naturalna.

Chociaż ja się zastanawiam nawet, czy mogę np. pić herbatę miętową? Albo jeść wędzoną rybkę? Wiecie coś na ten temat? Bo słyszałam, że np. sera pleśniowego lepiej unikać. Chociaż to chyba przesada, żeby się zastanawiać nad każdą rzeczą, którą się je

powiem Wam, że jesli zaczniemy się zastanawiać nad tym, co można jeść, a czego nie podczas ciąży, to sfiksujemy.
z perspektywy pierwszej ciąży wiem, że lepiej spełniać swoje zachcianki, oczywiście z umiarem a jedyne z czego całkowicie zrezygnować to alkohol, papierosy, surowe mięso, surowe jajka.
sery pleśniowe można ale tylko z pasteryzowanego mleka.
kawa, herbata w niewielkich ilościach jak najbardziej. kocham kawę, nie jestem w stanie z niej zrezygnować, dlatego 1 latte dziennie z prawdziwej parzonej kawy (a nie rozpuszczalnego syfu) została w moim menu.
Prawdziwa restrykcyjna dieta zacznie się dla nas przy kp. a jak do tego dojdzie nietolerancja maluszka na jakieś produkty, to już w ogóle. zatem korzystajmy jeszcze

w kwestii samopoczucia - teraz ani piersi nie bolały (powiększyć też się niestety nie powięksyły), ani brzuch, plamienia nie ma (w pierwszej ciąży od 5tc byłam na podtrzymaniu). gdyby nie spóźniający się @ nic nie wskazywałoby na dzidzię. walczę tylko z mega mdłościami, co jest dla mnie nowością

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-08-13 o 13:05
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:09   #2086
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

9 sierpnia byłam na pierwszym usg - okruszek ma już 21 mm i serduszko bije w tempie 171 uderzeń na minutę.
tp na 17.03
zatem będę miała "przesunięte w czasie" bliźniaki - jak to określił mój gin. teraz mam córeczkę, która za kilka dni kończy roczek[COLOR="Silver"]

(...)
kawa, herbata w niewielkich ilościach jak najbardziej. kocham kawę, nie jestem w stanie z niej zrezygnować, dlatego 1 latte dziennie z prawdziwej parzonej kawy (a nie rozpuszczalnego syfu) została w moim menu.
Prawdziwa restrykcyjna dieta zacznie się dla nas przy kp. a jak do tego dojdzie nietolerancja maluszka na jakieś produkty, to już w ogóle. zatem korzystajmy jeszcze
fajnie, że coraz więcej podwójnych mamuś - można zbierać opinie od doświadczonych mam. Gratuluję serduszka

Tylko "rozpuszczalny syf" sobie wypraszam Ja akurat rozpuszczalną lubię bardziej i już
A co do diety, to rzeczywiście bardzo obcinałaś na kp? Bo moje szwagierki, też świeże mamy, mówią, że jeśli młode nie uczulone na nic to ta dieta taka restrykcyjna nie jest. Wiadomo, wprowadzać ostrożnie, ale jednak zabronionych produktów jest stosunkowo mało Też gdzieś czytałam, że odchodzi się w Polsce od zalecania tych diet dla karmiących matek.

Drugie serce
Stary 2013-08-13, 13:15   #2087
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
fajnie, że coraz więcej podwójnych mamuś - można zbierać opinie od doświadczonych mam. Gratuluję serduszka

Tylko "rozpuszczalny syf" sobie wypraszam Ja akurat rozpuszczalną lubię bardziej i już
A co do diety, to rzeczywiście bardzo obcinałaś na kp? Bo moje szwagierki, też świeże mamy, mówią, że jeśli młode nie uczulone na nic to ta dieta taka restrykcyjna nie jest. Wiadomo, wprowadzać ostrożnie, ale jednak zabronionych produktów jest stosunkowo mało Też gdzieś czytałam, że odchodzi się w Polsce od zalecania tych diet dla karmiących matek.
sorki, że uraziłam, ale w rozpuszczalnej to same śmieci - poważnie. min dużo czasu zajęło przestawianie się na zwykłą i to taką, którą sama mielę.

moja Zuzanka kolek nie miała i żadnych nietolerancji, ale fakt, na początku ostrożnie trzymałam dietę. zero nabiału (matko... kocham bawarkę), tylko pieczywko z masełkiem i drobiową wędlinką, marchewki, zero smażonego. po 4t wprowadzałam warzywa i owoce ostrożnie. jabłka i banany jadłam cały czas. cytrusy, czekolada - na dłuższy czas odłożyłam.
pamiętam, jak jeszcze w szpitalu dali nam na obiad jakieś mięcho z sałatą, a następnego dnia z buraczkami z octem. pomna na przestrogi dodatki sobie darowałam. pół oddziału płakało nieziemsko w nocy racząc mamy biegunkowymi kupkami.

Zapraszam
Stary 2013-08-13, 13:17   #2088
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej dziewczyny
podczytuje was-co do wynikow toxo to ja np wogole nie mialam robionych takich badan w czasie ciązy

ja sie doczekac nie moge wizyty poniedzialkowej, czy wszystko ok, czy usłysze serduszko. Rok temu to lecialam do lekarza juz w 4tym tygodniu ciązy a teraz wiem, ze lepiej poczekac byłam umowiona w sumie na wczoraj z zupelnie inną kwestią, ale jak zrobiłam test to przełożyłam wizytę.
widze, ze tu duzo mamuś które jak ja mają juz niemowlaka w domu))fajnie.
moj Tymek też ani razu kolek nie miał, więc nie kazde dzeicko ma to fakt.Ja karmilam krótko, ale jadłam raczej wszystko, prócz grzybów na wigilię

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-08-13 o 13:18
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:21   #2089
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

tp na 17.03
zatem będę miała "przesunięte w czasie" bliźniaki - jak to określił mój gin. teraz mam córeczkę, która za kilka dni kończy roczek

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

powiem Wam, że jesli zaczniemy się zastanawiać nad tym, co można jeść, a czego nie podczas ciąży, to sfiksujemy.
z perspektywy pierwszej ciąży wiem, że lepiej spełniać swoje zachcianki, oczywiście z umiarem a jedyne z czego całkowicie zrezygnować to alkohol, papierosy, surowe mięso, surowe jajka.

w kwestii samopoczucia - teraz ani piersi nie bolały (powiększyć też się niestety nie powięksyły), ani brzuch, plamienia nie ma (w pierwszej ciąży od 5tc byłam na podtrzymaniu). gdyby nie spóźniający się @ nic nie wskazywałoby na dzidzię. walczę tylko z mega mdłościami, co jest dla mnie nowością
Maggie ale fajnie, że tu jesteś
My z Maggie jesteśmy na wątku z pierwszymi dzieciaczkami

Ja też trzymałam bardzo restrykcyjną dietę podczas karmienia piersią, tak do ok 3-4 miesiąca. Człowiek się boi że zaszkodzi temu maluszkowi i jednak uważa na to co je. Poza tym szybciej kg spadają na takiej diecie Więc same plusy, a żadna motywacja nie będzie lepsza od tej żeby dziecka brzuszek nie bolał.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:29   #2090
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
sorki, że uraziłam, ale w rozpuszczalnej to same śmieci - poważnie. min dużo czasu zajęło przestawianie się na zwykłą i to taką, którą sama mielę.

moja Zuzanka kolek nie miała i żadnych nietolerancji, ale fakt, na początku ostrożnie trzymałam dietę. zero nabiału (matko... kocham bawarkę), tylko pieczywko z masełkiem i drobiową wędlinką, marchewki, zero smażonego. po 4t wprowadzałam warzywa i owoce ostrożnie. jabłka i banany jadłam cały czas. cytrusy, czekolada - na dłuższy czas odłożyłam.
pamiętam, jak jeszcze w szpitalu dali nam na obiad jakieś mięcho z sałatą, a następnego dnia z buraczkami z octem. pomna na przestrogi dodatki sobie darowałam. pół oddziału płakało nieziemsko w nocy racząc mamy biegunkowymi kupkami.

Coś Ty, nie uraziłaś - żartowałam sobie, ja teraz w ciąży i tak nie piję, bo zwyczajnie nie mam smaka. Kiedyś tam oglądałam "wiem, co jem" i pamiętam, że Bosacka jakoś strasznie nie zjechała rozpuszczalnej, zaczęłam tylko pić z mlekiem, bo ponoć lżejsza dla układu trawiennego

A co diety, to czasem ciężko uwierzyć, że w szpitalu taką głupotę mogą zrobić. Na zdrowy rozum choćby te buraczki z octem... Dorosłemu ocet co najmniej nie służy, a co dopiero takiemu malcowi.

A możesz zdradzić czy liczysz na chłopca teraz do parki? I jak inne mamy?
Bo u mnie treaz jest tak, że każdy pyta, co chcemy mieć - my, że nam obojętne. Na to wszyscy zgodnie kwitują, że przy pierwszym to pewnie, przy drugim chciałoby się parkę...

Drugie serce
Stary 2013-08-13, 13:34   #2091
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Witam nowe Mamusie
Właśnie wsunęłam w ramach "przedobiadu" , bo u mnie też głód nie do ogarnięcia bułkę z pasztetem i kilka śledzi w śmietanie...:mdl eje: i tak ciągle się śmieję z siebie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:42   #2092
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

teQiba,justine_87 bylam na badaniach i glupia nie zabralam ze soba nic do zjedzenia...Najpierw zemdlalam na fotelu pielegniarce ale udalo jej sie szybko mnie ocucic W koncu jak wyszlam,poszlam do pobliskiego supermarketu po jedzonko.Tam juz przy kasie zaczelo mi sie slabo robic,co zauwazyl jeden pan z ochrony Udalo mi sie zaplacic i resztkami sil doszlam do drzwi,gdzie nagle czuje,ze trace wzrok,sluch Na szczescie w momencie,gdy mialam sie przewrocic-pan z ochrony mnie zlapal Teraz sie z tego smieje ale wtedy za ciekawie nie bylo...Cisnienie niecale 100na 50
O rany, ale miałaś przejścia. Pan z ochrony niczym bohater Dobrze się sprawdził w swojej roli

Cytat:

Bo u mnie treaz jest tak, że każdy pyta, co chcemy mieć - my, że nam obojętne. Na to wszyscy zgodnie kwitują, że przy pierwszym to pewnie, przy drugim chciałoby się parkę...
Ja mam chłopca, i chciałabym mieć dziewczynkę, nie dlatego żeby była tzw parka, ale po prostu chcę mieć tą jedną babę w domu Jak patrzę jak dziewczyny stroją swoje laleczki to ja też chcę
Stary 2013-08-13, 13:44   #2093
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie ale fajnie, że tu jesteś
My z Maggie jesteśmy na wątku z pierwszymi dzieciaczkami

Ja też trzymałam bardzo restrykcyjną dietę podczas karmienia piersią, tak do ok 3-4 miesiąca. Człowiek się boi że zaszkodzi temu maluszkowi i jednak uważa na to co je. Poza tym szybciej kg spadają na takiej diecie Więc same plusy, a żadna motywacja nie będzie lepsza od tej żeby dziecka brzuszek nie bolał.
o Lewek, to i Ty już tutaj
ja pewnie będę wpadać z doskoku w pracy, gdy mniej roboty (jak dziś na przykład)

Cytat:
Coś Ty, nie uraziłaś - żartowałam sobie, ja teraz w ciąży i tak nie piję, bo zwyczajnie nie mam smaka. Kiedyś tam oglądałam "wiem, co jem" i pamiętam, że Bosacka jakoś strasznie nie zjechała rozpuszczalnej, zaczęłam tylko pić z mlekiem, bo ponoć lżejsza dla układu trawiennego

A co diety, to czasem ciężko uwierzyć, że w szpitalu taką głupotę mogą zrobić. Na zdrowy rozum choćby te buraczki z octem... Dorosłemu ocet co najmniej nie służy, a co dopiero takiemu malcowi.

mam gigantyczną nadzieję, że będzie druga dziewczynka.
mąż zaś oczywiście liczy na chłopca.

Zapraszam
Stary 2013-08-13, 13:51   #2094
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
To świetnie! Ale już duży maluch Też bym bardzo chciała zobaczyć jakieś zdjęcie, jeśli możesz wkleić
Postaram się dziś zrobić

Cytat:

tp na 17.03

witaj. No własnie ta dieta przy kp bardzo mnie to intryguje, bo podobno to wymysł z naszego kraju, inne mamy tego nie stosują. Ciekawe jak to będzie ze mną i maleństwem

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
podczytuje was-co do wynikow toxo to ja np wogole nie mialam robionych takich badan w czasie ciązy

ja sie doczekac nie moge wizyty poniedzialkowej, czy wszystko ok, czy usłysze serduszko. Rok temu to lecialam do lekarza juz w 4tym tygodniu ciązy a teraz wiem, ze lepiej poczekac byłam umowiona w sumie na wczoraj z zupelnie inną kwestią, ale jak zrobiłam test to przełożyłam wizytę.
widze, ze tu duzo mamuś które jak ja mają juz niemowlaka w domu))fajnie.
moj Tymek też ani razu kolek nie miał, więc nie kazde dzeicko ma to fakt.Ja karmilam krótko, ale jadłam raczej wszystko, prócz grzybów na wigilię
witaj
Stary 2013-08-13, 14:01   #2095
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
witaj. No własnie ta dieta przy kp bardzo mnie to intryguje, bo podobno to wymysł z naszego kraju, inne mamy tego nie stosują. Ciekawe jak to będzie ze mną i maleństwem
nie mialam zadnej diety podczas karmienia piersia, a urodzilam wczesniaka w 7 miesiacu ciazy. Do miesiaca dostawal tylko moje mleko, pozniej produkcja mi spadla i dostawal sztuczne plus sciagane (w sumie siagalam tyle ile mialam do roku, niewiele, ale zawsze cos). Nigdy nie mial kolki, a jadlam to, co chcialam. Oczywiscie zdrowo, ale bez pomijania produktow itp.
Hinduski jedza curry, Chinki chinszczyne, Angielki to co chca , Polki ciagle na diecie. Oczywiscie sa przypadki nietolerancji pokarmowych, ale to stosunkowo rzadko.
Stary 2013-08-13, 14:57   #2096
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
o Lewek, to i Ty już tutaj
ja pewnie będę wpadać z doskoku w pracy, gdy mniej roboty (jak dziś na przykład)

mam gigantyczną nadzieję, że będzie druga dziewczynka.
mąż zaś oczywiście liczy na chłopca.
Ano u gina jeszcze nie byłam ale na wątek już czym prędzej przyszłam

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Też myślę o książce nie tylko dla TŻ (on trochę nieksiążkowy chłop bardziej człowiek obrazu ) ale przede wszystkim dla siebie. Kiedyś widziałam u bratowej TŻ taką świetną książkę o macierzyństwie chyba ogólnie dla par. Może im już niepotrzebna to pożyczę A jak nie to się za czymś rozejrzę albo chociaż tamten tytuł spiszę
Ja czytałam tą http://www.ceneo.pl/1583241 taka z humorem Szkoda tylko, że to nie polska autorka.
Stary 2013-08-13, 15:29   #2097
BrykBryk
Raczkowanie

witajcie dziewczyny
niedawno pisałam, że czuję się już prawie normalnie a tu dziś zonk a właściwie paw, i to pierwszy w tej ciąży poskładało mnie przeokrutnie ale chyba zwalę na sałatkę bo męża też mi coś złapało. Cały czas coś mi siedzi na żołądku, mam nadzieję, że to minie w końcu bo padnę

maggie123 widzę, że ślubowałyśmy tego samego dnia a teraz mamy podobny termin - ja 21 marca, tylko synka mam starszego, bo ma już 2 lata

a co do kp to ja na początku (2-3 tygodnie) jadłam gotowane mięsko z kurczaka, ziemniaki, marchewkę i takie tam a potem raczej już normalnie. Czekolady nie mogłam przełknąć - widocznie organizm sam wiedział co dla niego dobre mój synek nie miał kolek ale to też dlatego, że podawałam mu kropelki SabSimplex, u nas działało a karmiłam przez 15 mcy i teraz też zamierzam co najmniej tyle
Elżbieta 25.03.2014

Edytowane przez BrykBryk
Czas edycji: 2013-08-13 o 15:33
BrykBryk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:02   #2098
thidien
Rozeznanie

melduję się po wizycie

najważniejsza wiadomość wpisana przez gina w kompa: "ciąża żywa" czy coś w ten deseń
2 tygodnie temu widziałam tylko pęcherzyk ciążowy, a dzisiaj w tej czarnej otchłani siwą kropę :P

od OM niby 8 tygodni, ale dzieć ma 6-7 (robiłam testy owulacyjne, więc wiem, że owu mam nie książkowe, bo i cykle dłuższe) - za dwa tygodnie może coś więcej zobaczę

mamie życzenia złożyłam i prezenty wręczyliśmy, tylko jeszcze nie powiedziałam o Maluszku - ciągle się ktoś po domu kręci, kto mi zaburza plan (już mieliśmy z mężem powiedzieć, a kolejni goście przyjechali)

kolejna próba po 23, jak mąż wróci z pracy
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:13   #2099
fasola81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie

najważniejsza wiadomość wpisana przez gina w kompa: "ciąża żywa" czy coś w ten deseń
2 tygodnie temu widziałam tylko pęcherzyk ciążowy, a dzisiaj w tej czarnej otchłani siwą kropę :P

od OM niby 8 tygodni, ale dzieć ma 6-7 (robiłam testy owulacyjne, więc wiem, że owu mam nie książkowe, bo i cykle dłuższe) - za dwa tygodnie może coś więcej zobaczę

mamie życzenia złożyłam i prezenty wręczyliśmy, tylko jeszcze nie powiedziałam o Maluszku - ciągle się ktoś po domu kręci, kto mi zaburza plan (już mieliśmy z mężem powiedzieć, a kolejni goście przyjechali)

Super ja nie sądziłam, że to będzie takie cudowne zobaczyć taką małą kropkę. Ja na wizycie byłam wczoraj. Bijące serduszko spowodowało, że się tam poryczałam z radości.
fasola81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:14   #2100
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie

Super!
Serduszko już było? Czy na następnej wizycie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości