|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
czytałam bardzo dawno temu i chyba mi się podobała
nie pamiętamCytat:
może kiedyś
|
|
|
|
|
#4862 |
|
Irenosława Pierwsza
|
każda książka Browna mi się podobała
|
#4863 |
|
Rozeznanie
|
"Perswazje" Jane Austen
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam ostatnią część serii o Eulampii, i trochę mnie ona rozczarowała. Fakt, cały cykl jest bardzo lekki, dla niewymagającego czytelnika, ale właśnie w sam raz na urlop, który teraz miałam. Ale ostatnia część była jakaś taka niedopracowana, od razu domyśliłam się kto jest mordercą i cierpliwie czekałam kiedy bohaterka na to wpadnie
Teraz zabieram się za "Burzę z krańców ziemi" i bardzo się cieszę, ze w końcu ją dopadłam, bo czytałam część drugą i bardzo mi się podobała. |
|
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
"Kod da Vinci" i "Anioły i demony" były bardzo fajne ale "zaginiony symbol" już mnie nie wciągnął mialam wrażenie że czytam praktycznie to samo tylko z paroma zmienionymi szczegółami dlatego nawet nie mam ochoty sięgać po jego nową książkę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4866 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Cytat:
. Jedyną powieścią, po której miałam koszmary był Ring .Zabieram się teraz za Misery Kinga - tych Białych zębów to chyba nie skończę .
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Miasteczko Salem" polecam ![]() [QUOTE=gosia261282;4222927 8] Cytat:
Albo chwycić ją, gdy już się trochę zapomni pierwszą książkę. Ja czytałam prawie pod rząd, więc ze zniecierpliwieniem czekałam na jakieś nowe przygody. Jeszcze mam tej autorki "Przełamać tabu", ale straciłam na nią ochotę. Dziewczyny ile płacicie za wypożyczanie książek z biblioteki? Chce się zapisać i myślę czy warto, szczególnie, że przypuszczam, że w moim małym mieście nie będzie super wyposażona. |
||
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ani u siebie w mieście ani w Krakowie nic nie płacę. To są biblioteki publiczne
|
|
|
|
#4869 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Jedynym kosztem, który czasem trzeba ponieść, to koszt wyrobienia karty (plastiku z kodem kreskowym, który uprawnia do korzystania z bibliotek objętych systemem ALEPH) - u mnie było to 10 zł. Za zapisanie się do biblioteki poza systemem, która prowadziła papierowe karty czytelnika, opłaty nie było . W bibliotekach wiszą też kartki z prośbą o coroczne wspieranie ich działalności określoną kwotą (we Wrocławiu też 10 zł), ale tę kwotę możesz, ale nie musisz wpłacić.
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyznanie Crossa
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
To jestem w szoku, myślałam, że co roku się płaci
![]() U mnie na studiach się płaciło za biblioteke uczelnianą jakieś 20-3o zł za rok i myślałam, że wszędzie trzeba jakąś opłatę wnieść. To w wolnej chwili lecę się zapisać
|
|
|
|
#4872 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie tak, a też byłam na państwowej
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- A utkwiło mi w pamięci, że moja mama płaciła jak byłam mała i chodziłam z nią zawsze do biblioteki (nienawidziłam tego ). Pewnie książki przetrzymała.
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coś słyszałam że rozmyślają nad wprowadzeniem jakiś konkretnych opłat- tylko nie wiem na czym stanęło
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=marza_mr;42235732]Doczytałam ostatnią część serii o Eulampii, i trochę mnie ona rozczarowała. Fakt, cały cykl jest bardzo lekki, dla niewymagającego czytelnika, ale właśnie w sam raz na urlop, który teraz miałam. Ale ostatnia część była jakaś taka niedopracowana, od razu domyśliłam się kto jest mordercą i cierpliwie czekałam kiedy bohaterka na to wpadnie
Wybacz, że nie przeczytałam wcześniejszych postów, ale czy mówisz o serii kryminałów Darii Doncowej? Nie mogę ich nigdzie dostać, w księgarni sprowadzałam je na zamówienie i dotarły tylko cztery Bardzo mi się podobają (czytałam 'Słodkiego padalca', 'Poker z rekinem', 'Manicure dla nieboszczyka' i 'Przesyłkę dla kameleona' ) , podoba mi się ich humorystyczny aspekt i sposób pisania Doncowej, który dla prawie wszystkich moich znajomych jest nie do przełknięcia Aktualnie czytam ... trzy kryminały na raz Uwielbiam czytać właściwie wszystko (pomijając fantastykę, z wyłączeniem 'Harry'ego Pottera ), ale jestem absolutną fanką kryminałów i thrillerów, a na półce przy łóżku obecnie mam 'Niemego świadka' Christie, 'Gdzie przykazań brak dziesięciu' Alexa i 'Manicure dla nieboszczyka' Doncowej
|
|
|
|
#4876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W taniaksiazka.pl są chyba jeszcze i jakieś dużo tańsze
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ...55,8 "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2013-08-13 o 12:48 |
|
|
|
|
#4877 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, będę szukać !
|
|
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
Witam, w związku z postanowieniem że muszę nadrobić zaległości czytelnicze i powiązanym z tym zakupuem czytnika książek, czuję się w obowiązku przyłączyć do was
![]() Aktualnie czytam Sagę o Wiedźminie przedostatni tom- Wieża Jaskółki. |
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz, czy ten czytnik się różni czymś jeśli chodzi o komfort czytania od zwykłego tabletu? |
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Halszka Opfer Monidło
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dokładnie , piszę o Doncowej i w poście, który cytujesz konkretnie o "Słodkim padalcu". Tak jak pisałam, kryminały Doncowej są bardzo lekkie w sam raz na urlop, mi najbardziej podobała się "Przesyłka dla kameleona". Z Doncowej czytałam też "Żonę mojego męża" jest ok, ale Eulampia jakoś bardziej mi przypadła do gustu. Książki Doncowej najlepiej kupować w sieci, ale są też stacjonarnie w tzw. tanich książkach, choć w małym wyborze. Ja też jestem wielka fanką kryminałów, thrillerów itp. |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Komfort sie rozni bateria, kindle to okolo miesiaca, tablet to kilka godzin tylko. No i tez duzo zalezy od apikacji jaka sie ma do czytania, ale przy dobrej konwersji pliku wszystko sie zalatwi. Ja jestem zadowolona z kindla, majac go juz tabletu nie kupie bo nie potrzebuje, 1000zl w kieszeni. Ludzie mowia, ze lubia dotyk papieru. Ja tez, ale mam cztery szafy ksiazek i dwie piwnice. Zwariowac mozna. No i na wakacje wezme jedna. A w Kindlu to wezme chyba 2 gb. Co dobibliotek- u mnie w glownej miejskiej ksiazki byly tylko na tydzien a kazdy dzien zwloki to 1 zl kary od ksiazki. Troche kiepsko, ale przynajmniej wybor lepszy byl. |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Fabrykantka aniołków - Camilla Lackerg
Mimo że nie przepadam za tą pisarką, to ostatnia jej książka jest bardzo dobra
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Na reszcie Pismo Święte 3 Księgę Mojżeszową.
|
#4885 |
|
Przyczajenie
|
"Niespokojny człowiek" Henninga Mankella
|
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam. Książka podobała mi się bardziej niż film. Zresztą... Ja kocham symbolikę w każdej postaci, więc dla mnie była to głównie podróż po symbolach.
![]() "Mistrz i Małgorzata"- bezcenny. Książka, która ma ze trzy dna i za każdym razem odkrywa się kolejne. Mistrzostwo świata! A'propos bibliotek. Korzystanie z publicznej biblioteki jest darmowe. U mnie nawet za kartę biblioteczną się nie płaci, ale jest zwykła... kartonowa. Na uczelni też nie musiałam płacić nawet złotówki, a przez kilka ładnych lat byłam stałym bywalcem.
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam "Wielkiego Mistrza" - spodziewałam się czegoś lepszego, ogólnie wciągająca bardzo, ale to zakończenie.. naiwne strasznie
![]() teraz czytam "Harry Potter i Książę Półkrwi" oraz zaczęłam dziś wypożyczone "Zjadanie zwierząt" - trochę się boję tej pozycji, na razie rozdział za mną, a mi już odechciewa się jeść
|
|
#4888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie odbiera im "uroku" oczywiście. Cytat:
Cytat:
u mnie nic się nie płaci. Dziwne, że każą Ci coś płacić, chociaż jak to mała kwota , to może warto? ![]() Cytat:
też mam kindla 5 i świetny gadżet, nie mniej jednak lubię przeczytać również papierową książkę. Co do różnicy z tabletem dodałabym jeszcze to, że nie męczy tak oczu. Cytat:
ja przyniosłam mały stosik z biblioteki i chyba w przerwie od opowiadań Murakamiego przeczytam sobie "Wrócę po Ciebie" Musso :d |
|||||
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

nie pamiętam
może kiedyś

Bardzo mi się podobają (czytałam 'Słodkiego padalca', 'Poker z rekinem', 'Manicure dla nieboszczyka' i 'Przesyłkę dla kameleona'