![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
PawMaj13, lubię Cię czytać - wydajesz się być emocjonalnie rozgarnięta i zawsze strzelisz jakiś tekst, który daje do myślenia
![]() Szkoda tylko, że na takiego ch*jka trafiłaś... ![]() Jeżeli Twój tż Cię straci, to będzie to tylko i wyłącznie strata dla niego. Co do mojej bratowej, ja też myślę że ona nie dorosła jeszcze do ciąży (co w sumie wydaje się dziwne, bo ma 25 lat - jak nie teraz, to kiedy?). Szkoda mi tylko brata, on specjalnie kilka miesięcy przed staraniami odstawił sterydy (które bierze, bo jest przewlekle i nieuleczalnie chory), żeby poprawić jakość nasienia - i zrobił to kosztem własnego zdrowia. Przykro mi na myśl, że jego poświęcenie może zepsuć jej nieodpowiedzialność. Zresztą jeżeli coś się stanie, to w takiej sytuacji trudno byłoby szukać winnego... Będę trzymała kciuki, żeby to się jakoś ułożyło, bo chyba niewiele więcej mogę. Zresztą od kiedy wiem o jej ciąży, to w moich modlitwach pojawia się również i ich dziecko ![]() Nie takie zdrowe - na jedno ucho prawie nie słyszy, na drugie też nie za dobrze (chociaż z tym stopniem uszkodzenia słuchu, to lekarz ponoć zmienia zdanie co wizytę). One mają głuchoniemą ciocię i już dwójka innych dzieci w ich rodzinie również urodziła się z tą wadą, także moja bratowa jest już "czymś" obciążona.
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 26 lat i czasem nachodzą mnie myśli, że biologicznie jestem trochę stara na pierwsze dziecko. Mam problemy ze stawami, z krążeniem (pisałam już o zaczątkach żylaków). Czuję się dorosła, ale czy jestem na tyle dojrzała by sprawdzić się jako matka, to wyjdzie za jakiś czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ta myśl dodaje mi skrzydeł ![]() A Twojego brata, szczególnie po tym co napisałaś, też naprawdę mi szkoda. ...Może się zamienimy - ja się zaopiekuję Twoim bratem, a bratowej damy mojego TZa ![]() ![]() ![]() OK, nie bierzcie mnie dziś zbyt serio, włączył mi się czarny humor.
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie dziecko w wieku 22 lat byłoby tragedią, miałam inne priorytety, w rachubę wchodziły jedynie krótkie związki, przygodne znajomości, zabawa. Męża poznałam 2 lata temu, mając 28 lat- obydwoje mamy za sobą bogate doświadczenie, wielu partnerów, wiele związków czy "romansów" co nam pozwoliło na szybkie stwierdzenie, że "to jest to". Wyszaleliśmy się, oczekiwaliśmy już czegoś więcej niż trzymanie się za ręke w kinie, czy wyjścia na piwo, byliśmy gotowi na poważny związek i zaręczyny po 2 miesiącach znajomości nie były dla nas czymś dziwnym. Dopiero wtedy przyszła na nas pora.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-13 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zadomowienie
|
Mam tak samo
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4964 | |
Rozeznanie
|
No i tutaj pewnie staniemy w "martwym" punkcie, bo mnóstwo osób uważa siebie za dojrzałych i gotowych, a rzeczywistość okazuje się być inna. Co gorsza, w wielu przypadkach ludzie myślą, że nie są gotowi, a jak ich 'los popędzi' albo po prostu 'tak jakoś wyjdzie', to dają sobie radę lepiej niż niejedni planujący
![]() To się sprawdza w wielu dziedzinach. Mi zdarza się popędzać męża z niektórych sprawach, a później on mi za to dziękuje. Bo on nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest ok, że on też może i potrafi (a nie tylko inni ludzie). Kwestia odpowiedniego wsparcia, atmosfery ![]() Wszystko ma swój właściwy czas. Za długie chodzenie ze sobą / narzeczeństwo / bezdzietne małżeństwo w mojej opinii są niszczące dla związku. Trzeba płynnie przechodzić z jednego etapu do drugiego, żeby osiągać kolejny etap dojrzałości. To się sprawdza oczywiście tylko u tych, którzy się dobrze w pary dobrali. Jeżeli miłość i szacunek kwitną w związku, to na trafioną decyzję o dziecku nie trzeba wcale długo czekać. Cytat:
![]() Jakim typem jesteś w enneagramie? (http://www.enneagram.pl/) ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Perfuzja, ja też żałuję, że nie zdecydowałam się na dziecko od razu po ślubie. Żyłam nadzieją na znalezienie fajnej pracy, na zdobycie doświadczenia itp. A teraz jak nie wyszło, to żałuję że straciłam tyle czasu.
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
zeszł Mam pytanie do Was. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza, . z dzieckiem wszystko ok tylko jak już Wam pisałam ja miałam za dużo leukocytów i lekarz kazał mi przyjść za tydzień ponieważ wtedy stwierdzi czy potrzebne mi są jakieś lekarstwa. Mówił że muszą mi dokładniej zbadać mocz który przyniosłam (to był czwartek). Za dwa dni wizyta no i mam dylemat bo z wrażenie zapomniałam się lekarza zapytać czy mam przynieść drugi raz mocz? Co myślicie? W sumie tydzień różnicy pomiedzy jednym a drugim badaniem. Z tym że zaznaczył że nie jest to duży problem tylko nieznacznie podwyższona ilość leukocytów i żebym się nie martwiła.
A druga sprawa to moja mama. Przed urlopem pisalam wam że wydaje mi się że zlapałyśmy lepszy kontakt, częściej do niej dzwoniłam i myślałam że mamy jakies ocieplenie stosunków właśnie przez dziecko. A tu niespodzianka w czasie urlopu prawie wogóle nie interesowała się mną/ dzieckiem, wiecznie chodziła obrazona i nie odzywała się praktycznie do nikogo (u niej to standart - dzien jak co dzień) ale liczyłam raczej na ocieplenie relacji na pogaduchy przy kawie. A po powrocie z urlopu kiedy zadzwoniłam do domu żeby powiedzieć że jesteśmy już na miejscu to tez wydawała mi się taka dziwna obca. Po czym w zeszłym tygodniu po rozmowie telefonicznej wkurzyła mnie tak że myślałam że wyjdę z siebie. W PL obiecałam jej że jak będe po wizycie u lekarza to dam jej znać jak przebiegły badania no i ogólnie że zdam relacje. Więc dzwonię do niej i opowiadam że dzieciątko się ruszało, że mamy zdjęcie, że moj maż zafascynowany że widział bobasa. I byłam taka szczęśliwa opowiadając jej to. I ona w pewnym momencie mowi że nie da się ze mną na żaden inny temat porozmawiac tylko o dziecku (ogólnie ciągle miała obrażony ton glosu i wydawała się niezaintersowana tym co mówię) no to jej mówię że miałam zdać relację to zdaję a chyba normalne że się cieszę bo to moje pierwsze dziecko i pierwszy raz widziałam jak się rusza. (chyba każda z nas wychodzi z taką siła i radością od ginekologa jak słyszy że z maleństwem wszystko dobrze). No ale moja mama zaczyna temat z innej beczki bo jak byliśmy z mężem na urlopie to on urwał kilka gałązek z drzewa a były na nim orzechy i jak on mógł itd. A ja jej mowię że tak zrobił to i przy mnie jej o tym mówił że urwal te gałązki bo nie dało się na balkonie siedzieć bo wystawały dosyć sporo a ona mu wtedy powiedziała że nic się nie dzieje bo drzewo i tak do ścięcia na jesień jest... więc nie rozumiem z czym ma problem...i już nieźle wkurzona powiedziałam jej że robi się z niej taka typowa teściowa. Byłam zła ale powiedziałam to niby żartem ze śmiechem, a ona na to żebym przestala być taka złośliwa to moja zlośliwość przejdzie na dziecko i nie dam sobie z nim rady... No wtedy to już mi nerwy póściły pozegnalam się dosyć chłodno i obiecałam sobie że przestanę się przejmowac humorkami mamy i przestanę dzwonić. Od rodzeństwa wiem że mama przez cały czas naszego urlopu i po naszym wyjeździe nie odzywa się do domowników i robi awantury za zbyt głośne oddychanie. Czyżby moim przewinieniem było to że w ciąży jestem... A ciągle mi tylko powtarzała przed urlopem że gdybym mieszkała w domu to ona by się mną tak zajęła i zaopiekowalal bo ona rozumie jakie sa poczatki ciąży jak człowiek źle się czuje i gdzie lepiej jak nie u matki. I że jakbym z teściową mieszkała to ona mi dopieroby pokazała co to znaczy życie i że by mnie nie rozumiała. Nie rozumiem tego naprawdę. Mam mętlik w głowie. Zawsze tak jest po wizycie u mojej mamy. Nie wiem czy ona mnie każe za to że jestem...
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Rany ale mnie wybrzdyliło... Musiałam guzik od spodni rozpiąć i suwak. Łażę teraz po robocie z opadającymi spodniami. Chyba mi się mała na sztorc postawiła
![]()
#4968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mała też się nie przejmuje czy mi wygodnie czy nie. Tak potrafi się czasem ułożyć, że się schylić zupełnie nie mogę.
![]() |
#4969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TYle jeśli chodzi o dojrzewanie. Niektórzy muszą czegoś dotknąć żeby poczuć ![]()
![]() |
#4970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4972 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie oczywiście,że nie do jednego worka. Mi chodziło o sytuację kiedy już ten nasz facet "pokazuje rogi",robi różne dziwne akcje,no nie dzieje fajnie. Jak choćby na przykładach opisanych tutaj przez dziewczyny. Żeby wtedy nie popuścić. Faceci z reguły są prości,nie rozumieją półsłówek,aluzji. Im trzeba konkretnie: oczekuje tego i tego,źle robisz,z tym mi źle,nie chcę byś tak się zachowywał itd.
![]() |
#4973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama jest ciężka w relacjach. Moi dorośli bracia ( mieszkają jeszcze w domu) nigdy nie sprowadzają znajomych do siebie. Jeden z nich raz przyprowadził dziewczynę i się rozeszli przez mamę, ktora była obrazona że trzymają sie za ręcę i uważała to za zgorszenie gdy brata dziewczyna przyjechała do nas na grilla i siedziała do 21. Bracia nigdy nie byli na rzadnej imprezie ani jakiejś szkolnej 18-stce, sylwestra spędzają w domu dla świętego spokoju bo mama znowu będzie chodzic obrażona. Jak byliśmy mali to ciagle nam powtarzała że ona pokupuje działki wokół domu i jak kiedyś będziemy zakaldac rodziny to się wybudujemy wszyscy obok niej bo mamy byc blisko i ze każdy z nas będzie oddawał jej pół wypłaty "na życie" jak zaczniemy pracować. To było i jest chore a najgorsze jest to, że jej się pogłębiaja te zachowania a ma tylko 46lat. Wiem że boi się że zostanie sama w dużym domu. Ale to jej wina bo swoim zachowaniem powoduje to że jej dzieci uciekają od niej, ja wyjechalam za granice żeby odzyskac równowagę psychiczną bo do depresji mnie doprowadziła. Moi bracia szukają na siłę konkretnej, dobrze płatnej pracy zeby móc utrzymac się gdziekolwiek byle poza domem. A mama mieszka niby z tatą ale oni od lat ze sobą nie rozmawiają, to jest malżenstwo na papierze. Tata tez ma czasem swoje odchyły ale jest nieszkodliwy ![]()
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Twoich braci to się dziwię, że jeszcze siedzą w domu, bo raczej nie znajdą tam pranerki życiowej i się nie usamodzielnią. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Zmieniając temat dopiero zauważyłam, że wątek prawie na ukończeniu ![]() ![]() Jeśli chodzi o nową część nadal jestem za pozostawieniem dotychczasowego tytułu i dodaniem cz. 3 ![]() ![]()
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem za ![]() ![]()
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się dziś stać przy garach dlatego kurczaka do piekarnika wrzuciłam,trochę mnie plecy bolą, jestem niewyspana i jakaś marudna....męczy mnie to że nie mogę spać ostatnio...w pierwszym trymestrze zasypiałam nawet na stojąco
![]() ![]() Pokaże Wam moją liste zakupionych rzeczy dla dzidziusia....pewnie jeszcze o paru rzeczach zapomniałam bo robiłam z pamięci... ![]() Już mam: Okrycie kąpielowe z kapturkiemx2 żółte i zielone Kocyk polarowy kremowy x1 Kocyk z mikrofibry czekoladowy x1 Bielizna: 56 Body kopertowex1 Półśpiochx2 Pajacyki bawełnianex2 Koszulki wiązanex2 62 body x4 pajacyki bawełnianex3 pajacyki welurowex3 półspiochyx3 kaftanikx1 spiochy+kaftan x2 koszulki wiązanex4 skarpetkix3 spodenkix2 ogrodniczki welurowex1 68 body x 4 body z krótkimx2 koszulki wiązanex2 pajacyki bawełnianex2 Pajacyki welurowex2 Śpioch x1 Spioch+kaftanx1 Z resztą bielizny zaczekam do określenia płci bo na razie kupuje tylko kremowe, białe, zielone, żółte i czerwone ![]() Co o tym myślicie...zapomniałam o czymś z bielizny ?
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-13 o 12:35 Powód: no i się przypomina :) |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Rozeznanie
|
Ambarella, dzięki za wiadomość
![]() Ogólnie nie mam jakichś przykrych objawów, nie mam swędzenia, pieczenia, w moczu jest ok, ALE mam taką żółtawą wydzielinę - tylko że mam nadzieję, że ta wydzielina jest poprostu z nystatyny którą biorę? Jednak nystatyna jest biała a nie żółta??? Sama już nie wiem... aha no i po założonym szwie upławy też mogą się zdarzać... no nie wiem co myśleć. Na pewno jak nie będzie czysto w szyjce/pochwie i gin nic nie zleci to jednak wybiorę się do innego ginekologa z tym fantem... 3 razy poroniłam i nie będę ślepo wpatrzona w jednego lekarza jak nie wiem w kogo. Któraś z Was pytała się czy biorę jakieś probiotyki - narazie biorę nystatynę a jak skończę nystatynę to zaczynam brać lactovaginal dopochwowo (od czwartku) - myślałam też żeby po już pobranym wymazie zrobić sobie kurację uderzeniową lactovaginalem, tj 3 globulki dopochwowo dziennie, myślę że nie zaszkodzi a pomóc może... czytałam, że coli i inne świństwa można zbić pałeczkami kwasu mlekowego ? Nattalli, ja niedawno miałam akcję z moją mamą. Przed ciąża już jak wydzwaniała to jakoś mnie irytowała, miała "odpowiedni" ton głosu itp. A teraz znów jej się odmieniło o 180 stopni i że tak powiem lekko - jest czasem nieznośna. Załączyła jej się lampka i co dziennie 100 rad.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-08-14 o 08:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
#4980 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.