![]() |
#4981 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Też jestem za takim samym tytułem wątku
![]() ![]()
#4983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz też od razu zająć drugi post, żeby powklejać standardowe informacje-mi się przydały bardzo te oznaczenia z usg ![]() Cytat:
![]() Ja planuję kupić tylko bodziaki z długim i krótkim rękawem, półśpiochy, pajacyki, skarpetki i spodenki. Z racji tego że dziewczynka to zakup jakieś sukienki przewidziany ![]() Może niekoniecznie z bielizny, ale na pewno przydadzą Ci się jeszcze śliniaki ![]() ![]()
![]() |
#4984 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ja jestem na tablecie, nie dam rady. Musi sie znaleźć inna chętna ![]()
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
też dobry pomysł
#4986 |
Rozeznanie
|
Jestem w 14t2d i wiecie jak momentalnie brzuch mi wywaliło... Dosłownie taki brzuch pokazał się równo z 14 tyg. Podejrzewam, że jeszcze 2 tygodnie i nic nie będzie można ukryć... ;p
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zakorzenienie
|
Ja a komórce więc też odpadam
#4988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-08-13 o 12:58 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
gratulacje dla tych które poznały płeć mieszkańców swoich brzuszków i za pozytywne wyniki badań ![]() Widzę, że ostatnio pojawiają się też smutniejsze wątki z Tż-tami i innymi członkami rodzin. Bardzo Wam współczuję szczególnie braku oparcia w Tż-cie bo w tej chwili będąc w ciąży tego właśnie najbardziej nam trzeba tzn. tak mi się wydaje, że potrzebny jest ktoś kto nas wesprze, pomoże i jak coś się dzieje to zainterweniuje. Mój Tż mimo, że nie cierpi sprzątać to dzielnie przejął dbanie o te sfery w mieszkaniu, które wymagają użycia mocniejszych chemikaliów i widzę, że stara się jak tylko może i na ile mu czas pozwala aby robić cięższe prace za mnie (przychodzi do sklepu jak kończę zakupy żeby odebrać siatki i zanieść do domu, wynosi śmieci żeby mi za ciężko nie było itd). To przecież nasze wspólne dziecko a my nie jesteśmy inkubatorem tylko kobietą w specjalnym czasie i chcemy aby o nas dbano a nie że my mamy dalej na pełnych obrotach działać bo się tak nie da, trzeba odpocząć. Życzę każdej z Was aby znalazła oparcie jak nie w ojcu swojego dziecka to w mamie, przyjaciółce, cioci-kogoś kto zrozumie, wysłucha, pomoże bo być całkiem samej w ciąży jest na pewno ciężko a dziecko potrzebuje spokoju mamy aby być szczęśliwe i dobrze się rozwijać ![]() Myślcie o sobie i o dziecku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4991 |
Rozeznanie
|
Mam WNIOSEK.
Spora część dziewczyn nie potrafi poprawnie cytować - może przy okazji nowego tematu zwrócić na to uwagę? Bo jak np. któraś odnosi się do jednego zdania z czyjejś wypowiedzi, to niepotrzebnie cytuje całość - posty wychodzą długaśne, a mało w nich treści. I uprzedzając ewentualne uwagi - nie czepiam się ![]() (Byłam kiedyś moderatorem na dużym forum i zwracam uwagę na forumową estetykę ![]() Skupiłyście się? Sprawdzają się Wam opisy? Mi od jakichś 8 lat wychodzi zawsze to samo, a przecież ciężko zapamiętać co się wcześniej zaznaczało. A i w opisie jest spoooooro prawdy. Jest też zakładka "enneagram w związkach", widziałyście? ![]()
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po prostu na początku ciąży byłam przerażona wszyscy dostają ubranka po kimś a ja nie mam nic...najmłodsza dziewczynka u nas w rodzinie ma 4 latka,jeżeli urodzi się dziewczynka to pewnie coś dostane ale jak chłopak to raczej nie bo nie mam po kim ![]() Wszystkie koleżanki mi mówiły my mamy pełne worki a ja z przerażeniem na nie patrzyłam..dlatego stwierdziłam że musze kupować żeby na dzikusa nie wydać majątku za jednym razem ![]() Śliniaki....hmm takie bawełniane bez ceratki dla takiego maluszka...dzięki zaraz dopisze do listy ![]()
![]() |
#4993 |
Zadomowienie
|
Póki co bezczelnie skopiuję wszystko od Ciebie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Póki co wklejam link do nowych pogaduch i uciekam na obiad ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post42243668 A Wy tu dobijcie do 5 tys ![]()
#4994 |
Zakorzenienie
|
Dobijam
![]()
#4995 |
Zakorzenienie
|
No to kończymy powoli
![]()
#4996 |
Raczkowanie
|
Mnie tu niestety dluzszy czas nie bylo ale teraz postaram sie odwiedzac was czesciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4998 |
Raczkowanie
|
Jeszcze tylko dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5000 |
Wtajemniczenie
|
już
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Rozeznanie
|
No to kończę, do zobaczenia na nowym wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Raczkowanie
|
hej, ja nie zaginęłam :P
czytam Was codziennie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, co do lat znajomości i chodzenia to sie nie zgadzam, ze dlugo to źle itp. Całeżycie mozna z kims byc a i tak nas moze druga osoba zaskoczyć. Ja jestem z mężem 9 lat w tym dwa małżeństwa. Mam 29 lat i uwazam ze to wiek dobry do rodzenia dzieci, dorosłam, wybawiłam się.
Moj mąż tez czasem testuje granice, ale biorac slub rozmawialismy o wizji malzenstwa i chcial miec cieply obiad, posprzatane, zadbana zonę i ja to rozumiem ale wiem ze on w domu tez sprztal i mu mowilam ze bedzie musial mi pomagac. I to robi, czasem potrzebuje swobody i isc z kolegami czy na mecz, napic sie oki i nawet po niego pojade, ale jak sie zchla do prawie upadlego to go ochrzaniam, bo mowilam od razu ze takie stanu nie toleruje. Ja tez czasem wychodze sama, i tez mam "dzień bałwana", że mi sie nic nie chce, ale nie pozwalalm sobie wejsc na głowe. To ja wiecej robie w domu, ale to on ma dwie prace i nie moge od niego wymagac , że bedzie sprztal co dziennie, choć lazienke chemilkaliami odkad jestem w ciazy on sprzata i ciezkie zakupy robi. Ale generalnie sie dogadujemy, uwazam ze trzeba rozmawiac. Ale znam przyadki, że dziewczyny dawały facetom duzo swobody...i te zwiazki wisza na wlosku...albo sa ale tylko na papierze...po latach przyzwyczajen zmienic sie ich juz nie da... co do rodzicow to ja mam ich fantaystycznych i zawsze moge na nich liczyc...w kazdej kwesti... ale czasem tak jest , że jest kilka dni burzy w związkach, a pożniej jest pięknie... a kolega i osoby trzecie niech sie nie wtracaja...tylko pilnują swojego życia |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Z obowiązkami domowymi TŻ nie ma na szczęście żadnych problemów. Z resztą nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej skoro on jest nauczycielem i pracuje o wiele mniej dziennie niż ja i ma więcej wolnego czasu.
Odkąd mieszkamy razem (pół roku po ślubie mieszkaliśmy z moimi rodzicami, bo remontowaliśmy mieszkanie) to on wynosi śmieci, sprząta salon, łazienkę, robi zakupy, z myciem podłóg czy okien nie było nigdy problemu żeby to zrobił. Często przygotowywał coś do obiadu albo robił cos prostego (teraz gotuje sam, chyba, że mama lub teściowa coś nam dadzą) - z pracy wracałam 16.30-17 więc wyboru za bardzo nie miał.
#5005 |
Zadomowienie
|
a lista zaginionych wydaje sie bez sensu, może ktoś nas czyta a nie pisze, nie wszystkie maja duzo wolnego czasu poki co, zreszta jak uwazacie, ja czytam pisze bo się uzalezniłam ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, że masz rację. tylko o też zależy od tego, jaki jest dany tż. bo u mnie wychodzi na to, że 'nie popuścić' to naprawdę będzie gruba przeprawa a włąściwie chyba rozwód. tak jak pisałam - on do mnie zachowuje się w sposób, jakiego nie akceptuję -mówię, żeby zabrał swoje rzeczy i spieprzał - NIC. może się mylę, ale sądziłam, że normalny facet albo się wyniesie albo padnie na kolana. a on nie zrobił nic, bo wiedział ile mnie będzie kosztowało wywalenie go na siłę. jestem rozczarowana i jest mi wstyd. i nie wiem jak sobie poradzę - nowe mieszkanie właśnie zaczęło się remontować. i przerażą mnie, że lada chwila będę musiała powiedzieć rodzicom. a potem wszędzie dalej... i wyję, wyję, wyję
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-08-13 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam dzisiaj w gazecie dla mam, że istnieje już nowy test prenatalny, który w odróżnieniu od USG+Pappa daje 100% pewności odnośnie trzech trimomii.
Nazywa się NIFTY i można go wykonać w Polsce w miejscach podanych na tej stronce: http://www.test-nifty.com.pl/mapa-partnerow/ Aż mi oczy zabłysły jak o nim przeczytałam, niestety do czasu jak zobaczyłam koszt tego testu - 2500zł (nie jest refundowany przez nasz dziadowski NFZ). Przydatna też okazała się stronka do poczytania dla przyszłych mam: http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-porod/
#5008 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hej dziewczyny, my już tam w 3 części siedzimy, Emma podała wcześniej link, zapraszamy
![]()
#5009 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() ![]() ![]() I od pierwszego dnia wyjazdu czuję dziecko codziennie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Przyczajenie
|
Witam!
Dawno mnie tu nie było. Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Obecnie 15 tydzień i 6 dzień. Brzuch już widać, ruchów jeszcze nie czuję. Na brzuchu pojawiła mi się już ta ciemna kreska. Wczoraj lekarz podał mi płeć Maleństwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.