Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 15:22   #1141
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Ja też się pochwalę synem w chuście. Szkoda, że to był do tej pory jeden jedyny raz z pozytywnym efektem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chusta.jpg (66,1 KB, 63 załadowań)

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:28   #1142
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

W tesco od jutra pampersy - 132 szt. trójek za 69,49 zł + 100 pkt. do clubcard.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:33   #1143
MoTyleKsw
Zakorzenienie

anoxee mi też się udało w końcu zawiązać młodą tak by miała okrągłe plecy i nie płakała

A ja się żegnam Czekam na TŻ jak wróci i wyruszamy w drogę. Jeśli gdzieś uda dorwać mi się internet to się odezwę, a jak nie to do zobaczenia za 2 tygodnie (nie przezyję tyle bez Was, więc pewnie znajdę internet )

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:46   #1144
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja 33
eee..to Ty młodsza..no co Ty Ja już po 35
bliżej mi do 40tki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
musialabys sklad przepisac w necie znalazlam tylko, ze ma delikatna formule, jest bez parabenow, barwnikow itp... ale co tam jest konkretnie to nie znalazlam. podobno od poczatku mozna uzywac
:
ok..zaraz napiszę...
albo powiem szczerze jak czas pozwoli..bo trochę tego jest a ciągle latam do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W poprzednim poście nie wkleiło mi zdjęcia

Z chusty mam póki co tylko takie foto W. się tutaj już rozbudzał, no i musiałam je zrobić sama, bo mąż w pracy. Jak coś jest nie tak to proszę o info
zazdroszczę chyba tych chust...ehhh przydałaby mi się teraz jak mam dwójkę takich maluchów...byłam w przychodni poprosic o szybszy termin wizyty z Wiktorkiem(coś z nóżkami mu się dzieje) i normalnie tak się zmęczyłam ...jeden w wózku a drugi obok...dosłownie
latałam jak głupia za nim dziś po drodze...z powrotem już pomyślałam i usadziłam Wiktosia w nóżkach Gabrysia..no i luzik...cieszył się a Ja przynajmniej godzine wcześniej w domu...

zwazyłam G. 5900...mamy 8 tygodni...
a W. wazy 13400...też imponujący wynik

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
piękna, miałyśmy taką samą opaskę

nuna jakie wezwanie na szczepienie? wzywa się jak się ktoś długo nie stawia

vil ale można dawać maliny i winogrona niby od 4 m-ca

ooo u nas też ostatnio jest szarpanie i krzyk przy jedzeniu, może faktycznie to przez pogodę

vil ja piszę o tych sokach bo jak sama napisałaś- zastanawiałaś się nad tym.

MAgiusia mi też bardziej smakowało mleko hipp

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

piękny! wszystkie maluszki w wózkach wyglądają na wielkie a jak się weźmie na ręce to takie kruszynki

dziewczyny kiedy przechodzicie z gondoli na spacerówkę? my chyba od października
diabli a jak u Ciebie? bo przecież Nelcia to długa jest

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

ale mnie pocieszyłaś to ile mam czekać?

czy waszym dzieciakom dalej trzeba przytrzymywać smoczka? zastanawiam się czy gdybym kupiła większego to to coś da?

Jenny za 11 tyg

wczoraj minął rok od zmajstrowania naszej Karolci

anka można mrozić gruszki i brzoskwinie? w jakiej postaci mroziłaś? dobre to jest później?
u mnie takie wypadanie garściami włosów trwało około 4 miesięcy...potem to się stabilizuje..ale to chyba indywidualna sprawa ..bo kolezance wypadały przez rok...a mojej mama znowu do teraz ma problemy z włosami ..dośc ze liche to jeszcze nie rosną za bardzo i mało ma ich po trójce dzieci..
ale nie martw się za bardzo tym ..bo naprawde od zmartwień też włosy wypadają

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja też się pochwalę synem w chuście. Szkoda, że to był do tej pory jeden jedyny raz z pozytywnym efektem.
no super...kurcze chyba zakupie ten wynalazek...w sumie to Ja ciągle się uczę swoich dzieci od nowa..więc i to powinno wejśc mi w krew

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:52   #1145
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
aaaa i chwalimy się tatuażem już skończonym
Sama zastanawiam się nad zrobieniem
Cudeńko, piękna robota!
Miłych wywczasów Motylku
Stary 2013-08-13, 16:04   #1146
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
eee..to Ty młodsza..no co Ty Ja już po 35
bliżej mi do 40tki

ok..zaraz napiszę...
albo powiem szczerze jak czas pozwoli..bo trochę tego jest a ciągle latam do łóżeczka

zazdroszczę chyba tych chust...ehhh przydałaby mi się teraz jak mam dwójkę takich maluchów...byłam w przychodni poprosic o szybszy termin wizyty z Wiktorkiem(coś z nóżkami mu się dzieje) i normalnie tak się zmęczyłam ...jeden w wózku a drugi obok...dosłownie
latałam jak głupia za nim dziś po drodze...z powrotem już pomyślałam i usadziłam Wiktosia w nóżkach Gabrysia..no i luzik...cieszył się a Ja przynajmniej godzine wcześniej w domu...

u mnie takie wypadanie garściami włosów trwało około 4 miesięcy...potem to się stabilizuje..ale to chyba indywidualna sprawa ..bo kolezance wypadały przez rok...a mojej mama znowu do teraz ma problemy z włosami ..dośc ze liche to jeszcze nie rosną za bardzo i mało ma ich po trójce dzieci..
ale nie martw się za bardzo tym ..bo naprawde od zmartwień też włosy wypadają

no super...kurcze chyba zakupie ten wynalazek...w sumie to Ja ciągle się uczę swoich dzieci od nowa..więc i to powinno wejśc mi w krew

aa zmylila mnie cyfra w nicku heee w sumie ja tez mam 26 hee

Cytat:
anoxee mi też się udało w końcu zawiązać młodą tak by miała okrągłe plecy i nie płakała

A ja się żegnam Czekam na TŻ jak wróci i wyruszamy w drogę. Jeśli gdzieś uda dorwać mi się internet to się odezwę, a jak nie to do zobaczenia za 2 tygodnie (nie przezyję tyle bez Was, więc pewnie znajdę internet )

udanej podrozy

Cytat:
za chustowanie. Tak mi się nasuwa, że skoro go trzymasz, to może za słabo jest podociągana?

Kurde ostatnio znalazłam jakiś fajny artykuł na temat wprowadzania pokarmów stałych i WHO zmieniło zalecenia żywienia. Wcześniej było wprowadzanie pokarmów stałych od 4 m-ca, a jest od 6. I najwięcej zależy od samego dziecka. Były podane kryteria, którymi się sugerować oceniając czy dziecko już jest na to gotowe. Jeden będzie gotowy w 4 m-cu, a inny pod koniec 6-ego. Tylko gdzie ja to czytałam...

No to faktycznie super cena. Teraz w tesco jest bebilon w baaardzo okazyjnej cenie, ale promocja nie dotyczy jedynki. Ogólnie firmy nie mogą promować mlek początkowych, dlatego te promocje tego nie dotyczą.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A, Jenny! Jeszcze odnośnie promocji NAN-u, to tak sobie myślę, że być może ta promocja w Biedronce będzie dotyczyła również jedynki, bo nie jest napisane, że są jakieś wyłączenia. I jeszcze tak sądzę, bo w hebe teraz jest NAN po 37,99 zł i jedynkę też to obejmuje.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Czym się różnią mleka NAN w kartonie od tych w puszce? Bo w puszce do tej pory widziałam jedynie te specjalistyczne NAN-y - np. HA, a zwykłego pro 1 nie.
Zazwyczaj promocje mleka dla dzieci nie dotycza 1
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:04   #1147
puchatkowa
Zakorzenienie

Witamy się w 8tyg życia Lenki
Młoda mi właśnie zasnęła w bujaczku to mam chwilkę żeby tu napisać.

Cytat:
Czylu nie zjada znów tak dużo ale tak jak piszesz, że regularnie po 150, a u nas fraz jest 60 raz 90 raz 120, jak się księżniczce zachce ;/ I wypychanie językiem i nic wiecej nie zje.
Moja wcześniej jadała więcej a obecnie też sobie dozuje - raz 90ml, raz 30 raz 120 czyli tyle co powinna. No ale woła mi o jedzenie częściej niż co 3h (jak zje mniejszą porcję) i ciężko mi się przez to ze spacerami rozstawić

Cytat:
Pokażę Wam jeszcze mojego 6-tygodniowego... maluszka...
Śliczny maluszek I jak świetnie wystylizowany - te buciki

Cytat:
Dziewczyny nie umiem zawiązać ani kieszonki ani koali tak by jej plecy były okrągłe. Drze się w niebogłosy, ale to nic, nie umiem kurcze dociągnąć i zrobić by były okrągłe bo jak dociągam to automatycznie plecy jej się proste robią.
Ja za bardzo też nie umiem tych półokrągłych pleców zrobić
Ale ładny macie kolor chusty

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i załączamy foty z zakończenia pogańskiego żywota M w tym jedna na króla lwa
Jaka śliczna Małgosia i jaka super uroczystość

Cytat:
aaaa i chwalimy się tatuażem już skończonym
Sama zastanawiam się nad zrobieniem
Wow bardzo fajny ten napis Ładna czcionka

Cytat:
Na promobaby.pl widziałam, że od jutra (14.08) w Biedronce mleko Nestle Nan Pro duża puszka 800g po 33.99 zł. Na obrazku są tylko nan 2 i 3 ale mam nadzieję, że 1 też będą
Jedynek nie mogą promować i pokazywać na reklamach ale myślę, że promocja będzie obowiązywać również na mleko nr 1

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Motylek- u nas też do plecki nie są w 100% zaokrąglone ,nie wiem czemu... jak W był młodszy to jakoś łatwiej nam szło a teraz zamotać takiego ciężarka prawie 7kg to już gorzej
ważne jest, żeby nożki były szeroko rozstawione, wtedy chyba jakoś łatwiej plecki się zaokrąglają

a Ty wiążesz w kieszonkę ?
ja tylkko kieszonkę, raz próbowałam ten podwójny x ,ale coś mi nie za bardzo wyszło i dociągnąć nie umiałam...
muszę potrenować

aaa i trzeba dosyć dużo materiału podwinąć pod pupkę dziecka
Veronic bardzo szeroko te nóżki rozstawiać?
I dużo materiału mówisz pod pupką zostawić? Bo w instrukcji napisali żeby nadmiar dać do góry na kark dziecka i chyba stąd moje problemy z wiązaniem, że się tego trzymam

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:04   #1148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie super cena. Teraz w tesco jest bebilon w baaardzo okazyjnej cenie, ale promocja nie dotyczy jedynki. Ogólnie firmy nie mogą promować mlek początkowych, dlatego te promocje tego nie dotyczą.
Tego nie słyszałam.
A ostatnio NAN tylko w promocji kupuję Ostatnio było w Tesco po 39.99 za 800g.

Cytat:
A, Jenny! Jeszcze odnośnie promocji NAN-u, to tak sobie myślę, że być może ta promocja w Biedronce będzie dotyczyła również jedynki, bo nie jest napisane, że są jakieś wyłączenia. I jeszcze tak sądzę, bo w hebe teraz jest NAN po 37,99 zł i jedynkę też to obejmuje.

Mam nadzieję, że będzie w promocji; bo cena najlepsza jaką do tej pory widziałam... No ale okaże się jutro

Cytat:
Czym się różnią mleka NAN w kartonie od tych w puszce? Bo w puszce do tej pory widziałam jedynie te specjalistyczne NAN-y - np. HA, a zwykłego pro 1 nie.
Na początku kupowałam w kartonie małe opakowanie; ale od jakiś 3 razy kupujemy duże opakowanie. Wychodzi drożej o 6 zł (niż jakbym kupiła 2 małe opakowania), ale znowu jest o 100g więcej. A karton od puszki różni się tylko łatwiejszym przechowywaniem (jak dla mnie), poza tym to chyba niczym W puszce dużą pakę udało mi się dostać raz, a tak to widzę tylko duże kartonowe opakowania.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:07   #1149
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
O jakie ładne półokrągłe plecki udało Ci się uzyskać
Cytat:
Udanego urlopu

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:09   #1150
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

pokrótce nadrobiłam ale cytować nie będę

był temat pachnących kupek

no więc mój Mały dzisiaj po 4 dniach zasadził wieeelką dosyć gęstą kupę o niezbyt przyjemnym zapachu (ale się nie dziwię jak tyle dni zalegała w jelitach) ale mi to w ogóle nie przeszkadza! Ważne , że w końcu ją zrobił!
a nie próbujesz mu jakąś pomóc z tymi kupkami? moja młoda jak nie robi kupi 2gi dzień to czasem już jest taka nerwowa, pręży się i widać, że ją to męczy. Położna poleciła kupić specjalne czopki glicerynowe dla niemowląt i dzieci, dzielę tego czopka na 4 części i taką ociupinkę dosłownie wkładam, czekam minutę (czasem od razu idzie) i cały podkład mam zakupkany.. nie chce jej do tego przyzwyczajać, bo często sama robi kupki, ale czasem jej skracam to cierpienie

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:

Z chusty mam póki co tylko takie foto W. się tutaj już rozbudzał, no i musiałam je zrobić sama, bo mąż w pracy. Jak coś jest nie tak to proszę o info
świetne foto i też mam łazienkę w brązowych i beżowych kafelkach
Stary 2013-08-13, 16:11   #1151
JennyAniolek
Zakorzenienie

Kurde ale zaczęło lać Mam tylko nadzieję, że nie zrobi się z tego grad

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

Kup, nie pożałujesz

za wagę chłopców

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-13, 16:20   #1152
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
piękna, miałyśmy taką samą opaskę
ja na początku miałam taką ala czapeczkę, później przebrałam ją też w identyczną opaskę, więc jest nas już 3

dziś odebrałam miniaturki fotek od fotografa więc może coś później wrzucę

salviae- a jak to jest z wysyłką tych rzeczy ? (wybacz, za takie durne pytania, ale nigdy jeszcze nic nie sprzedawałam na all ) skąd wiadomo jaki podać koszt wysyłki ? to jakoś przez pocztę zależy od wagi czy jak? muszę zmobilizować się do fotek i wystawienia jak najszybciej, bo rzeczy mam masę a przeprowadzka tuż tuż

Dziewczyny chustowe & nosidłowe Chciałam Was podpytać o nosidło. Mój brat przylatuje za 2 tyg. w Szkocji i tam chyba może taniej coś mi upatrzyć. co myślicie o tych dwóch modelach:

http://www.mothercare.com/BabyBjorn-...efault,pd.html
http://www.mothercare.com/Close-Pare...efault,pd.html

(salviae Ty masz ten drugi? zadowolona jesteś? za ile i gdzie kupiłaś w PL? )
Stary 2013-08-13, 16:22   #1153
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuć koniecznie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-13, 16:22   #1154
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
super
Stary 2013-08-13, 16:26   #1155
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kiedy przechodzicie z gondoli na spacerówkę? my chyba od października
Nie mam pojęcia, póki co gondolka jeszcze dobra

Cytat:
Jenny za 11 tyg

Cytat:
wczoraj minął rok od zmajstrowania naszej Karolci

Cytat:
za chustowanie. Tak mi się nasuwa, że skoro go trzymasz, to może za słabo jest podociągana?
Wydaje mi się, że było dobrze podociągane ale zobaczę jeszcze następnym razem; a trzymałam go bo zaczynał mi się rozbudzać i wiercić

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:

Oby Leoś częściej chciał się nosić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-13, 16:28   #1156
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzuć koniecznie

wrzuciłabym już, ale u nas w domu nie działa stacja CD, w laptopie też się zepsuła w tablecie ni ma, więc sama nie mam ich nawet jak zobaczyć czekam aż Tż wróci z pracy wylazł o 5 i wróci po 19

zastanawiam się czy jechać z mała do Krynicy górskiej? to rodzinna miejscowość mojego taty.. 200 km od nas, ale tylko na jedną noc, wyjechalibyśmy w środę rano i wrócili czwartek wieczór nie wiem czy się opłaca a mamy propozycję takiego wyjazdu
Stary 2013-08-13, 16:29   #1157
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie próbujesz mu jakąś pomóc z tymi kupkami? moja młoda jak nie robi kupi 2gi dzień to czasem już jest taka nerwowa, pręży się i widać, że ją to męczy. Położna poleciła kupić specjalne czopki glicerynowe dla niemowląt i dzieci, dzielę tego czopka na 4 części i taką ociupinkę dosłownie wkładam, czekam minutę (czasem od razu idzie) i cały podkład mam zakupkany.. nie chce jej do tego przyzwyczajać, bo często sama robi kupki, ale czasem jej skracam to cierpienie

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

już przestałam mu "pomagać" widocznie tak już ma , że kupki robi co kilka dni
czopki glicerynowe nic nie dawały
wcześniej było windi, ale teraz radzi już sobie z gazami , więc ich nie używam
odstawiam także delicol, nie daję już przed każdym karmieniem, tylko tak 3-4 razy dziennie

aaa a picie rumianku i soku jabłkowego też nic nie daje w naszym przypadku...
ani kupki nie robi przez to częściej, ani nie jest przez to luźna
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:34   #1158
pawie_oczko
Wtajemniczenie

sharp - nie wiem czy uda nam się dotrwać do października młoda 2 tyg. temu miała już 64 cm i w gondolce coraz mniej miejsca.... poza tym jak już pary razy ją wyciągnęłam z wózka to powoli zaczyna kumać, że poza gondolką jest więcej do zwiedzania mam nadzieję, że uda nam się powozić jeszcze z miesiąc w gondolce

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
już przestałam mu "pomagać" widocznie tak już ma , że kupki robi co kilka dni
czopki glicerynowe nic nie dawały
wcześniej było windi, ale teraz radzi już sobie z gazami , więc ich nie używam
odstawiam także delicol, nie daję już przed każdym karmieniem, tylko tak 3-4 razy dziennie

aaa a picie rumianku i soku jabłkowego też nic nie daje w naszym przypadku...
ani kupki nie robi przez to częściej, ani nie jest przez to luźna

no to faktycznie chyba taki jego "urok", ja nie wiem o co chodzi u nas, ale wystarczy włożyć troszkę tego czopka albo nawet pomasować w tamtych okolicach i od razu wystrzał a ten czopek to jakiś zbawienny dla nas, bo działanie natychmiastowe, nigdy dłużej niż 2 minuty nie czekaliśmy..
Stary 2013-08-13, 17:00   #1159
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Jak każda pisze o promocjach to ja też

Na promobaby.pl widziałam, że od jutra (14.08) w Biedronce mleko Nestle Nan Pro duża puszka 800g po 33.99 zł. Na obrazku są tylko nan 2 i 3 ale mam nadzieję, że 1 też będą
oo mój mąż kupił nestle nan pro 1 jak wyszłam ze szpitala, (350 g) ale leży i chyba nie skorzystamy bo karmimy piersią. Może ktoś jest chętny ? Oryginalne opakowanie czeka w Mysłowicach
Stary 2013-08-13, 17:01   #1160
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
plan BYL taki, ze ja po niemiecku, a maz po polsku... teraz jakos tak bez planu jest znaczy sie ja sie staram konsekwentnie po niemiecku do niego, bo chce, zeby byl oswojony z niemieckim, jak bedzie w szpitalu. no i na trzecia operacje chcialabym, zeby juz co nieco prostego mowil, i boje sie mu mieszac polskim, bo podobno wtedy dzieci pozniej zaczynaja mowic juz sama nie wiem, co mam robic no w kazdym razie ja tam po niemiecku, a maz po polsku... ehhhm... znaczy sie slasku
Moja przyjaciółka wyszła za maz za Francuza i mieszkają we Francji. W tej chwili mają 2 dzieci w wieku 6 i 4 lata i odkąd sie urodziły tata mówił do nich po francusku a mama po polsku. W tej chwili jest tak komiczna sytuacja ze mama do dzieci cały czas konsekwentnie po polsku a dzieci do niej po francusku ;-) jedynie jak babcia z polski dzwoni to z nią starają sie rozmawiać po polsku, chociaż ciężko im to wychodzi, ale rozumieją bardzo dobrze ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:22   #1161
Veronic
Wtajemniczenie

W co godzine domaga sie cycka
bawic sie za bardzo nie chce, marudzi... w chuscie nie chce siedzieć, tylko przytulenie,zamkniete oczka i powolnie ciumkanie...
mam nadzieje,ze niedługo skonczy mu sie ten skok...

pawie oczko - tez próbowałam masażu okolicy odbytu,jednak na mojego kawalera to nie działa

motylek -udanego wyjazdu miałas do mnie wstapic po drodze, pamietasz
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:44   #1162
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a właśnie vil mam coś dla Ciebie. Wczoraj doczytałam:
1) temat ogólnie kiedy zacząć jedzenie i jednym z pkt jest że dziecko może jeść pokarmy kiedy "zniknął odruch wypychania języka. Dzięki temu odruchowi niemowlęta wypychają obce ciała z ust, chroniąc się przed zadławieniem (...) Jeśli przy kilku próbach pokarm jest za każdym razem wypychany językiem, odruch jeszcze nie zanikł, a dziecko nie jest jeszcze gotowe do jedzenia łyżeczką."

Ja na razie podaję tylko wodę, żeby małą przyzwyczaić do łyżeczki. Ale u nas ten odruch nadal występuje.

2) SOKI
"Badania wykazują że dzieci pijące dużo soków- zwłaszcza jabłkowych- często są niedożywione. Soki (zacznijmy od tego że nie są zbyt odżywczze) oszukują apetyt na mleko które dla niemowlęcia poniżej roku powinno być głównym składnikiem diety. Poza tym dzieci raczone zbyt dużą ilością soków są podatne na biegunki czy inne przewlekłe problemy żołądkowe, a także narażone na próchnicę. Amerykańska Akademia Pediatrii zaleca by nie dawać do picia soków dzieciom, które nie ukończyły 6 m-ca życia."

sok tylko raz dałam, chciałam przekonać Przemka do smaku marchewki

Cytat:
dziewczyny kiedy przechodzicie z gondoli na spacerówkę?
Przemek od tygodnia w spacerówce jeździ, ale rozłożonej na płasko więcej widzi i jest happy
a propos wózków to ja pękam ze śmiechu za każdym razem jak na spacer idziemy. w domu Przemek marudzi ostatnio ciągle, więc dużo spacerujemy, a jak tylko go włożę do wózka to momentalnie zamyka oczka, robi błogą minkę i zaczyna mruczeć "aaaaaaa ... aaa... aaaaaa" i tak póki nie uśnie, muszę Wam nagrać kiedyś

Cytat:

niczym się nie różnią w Rossmanie i w Biedronce są te opakowania 2x400 g po ok. 40 zł, też się opłaca.
ale też czaję się na tą biedronkową promocję

Cytat:

zastanawiam się czy jechać z mała do Krynicy górskiej? to rodzinna miejscowość mojego taty.. 200 km od nas, ale tylko na jedną noc, wyjechalibyśmy w środę rano i wrócili czwartek wieczór nie wiem czy się opłaca a mamy propozycję takiego wyjazdu
pewnie że jedźcie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
oo mój mąż kupił nestle nan pro 1 jak wyszłam ze szpitala, (350 g) ale leży i chyba nie skorzystamy bo karmimy piersią. Może ktoś jest chętny ? Oryginalne opakowanie czeka w Mysłowicach
odkupię jak przyjedziesz do Ligoty

Przemek odkrył świat i że wszędzie może próbować sięgać łapkami dziś już mamlał listki z drzewa, jak go wyciągnęłam z wózka i pokazywałam, sięgał po książeczki na półce jak oglądaliśmy okładki, ściągał magnesy z lodówki, a w nocy znalazłam go obróconego o 180 stopni a tetrę którą miał pod główką miał na głowie i tarmosił łapkami

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-13 o 17:48
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:47   #1163
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Dziewczyny któraś z Was kupowala mate kick&play i chciałam zapytać czy jesteście zadowolone?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:56   #1164
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś z Was kupowala mate kick&play i chciałam zapytać czy jesteście zadowolone?
My ją mamy i jestem zadowolona z zakupu
W. uwielbia gadać z lwem i potrafi leżeć grzecznie i zająć się sobą przynajmniej 30min

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-13, 19:27   #1165
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja na początku miałam taką ala czapeczkę, później przebrałam ją też w identyczną opaskę, więc jest nas już 3

salviae- a jak to jest z wysyłką tych rzeczy ? (wybacz, za takie durne pytania, ale nigdy jeszcze nic nie sprzedawałam na all ) skąd wiadomo jaki podać koszt wysyłki ? to jakoś przez pocztę zależy od wagi czy jak? muszę zmobilizować się do fotek i wystawienia jak najszybciej, bo rzeczy mam masę a przeprowadzka tuż tuż

Dziewczyny chustowe & nosidłowe Chciałam Was podpytać o nosidło. Mój brat przylatuje za 2 tyg. w Szkocji i tam chyba może taniej coś mi upatrzyć. co myślicie o tych dwóch modelach:

Wysyłke, napisałam, że list priorytetowy 9 zł i moze być maks 5 rzeczy w nim, a paczka prio 14 zł i moze być do 100 rzeczy , jak ktoś kupi tyle rzeczy to mogę dopłacić do tej paczki
Sukienka juz jest za 31 jeszcze troche i bede na plusie

Z nosidła jestem zadowolona, chociaż wydaje mi się, że jak dziecko jest już stabilniejsze to te babybjorn bedzie wygodniejsze, ja kupiłam na allegro za 240 zł ktos sprzedawał nowe z paragonem ze smyka http://www.smyk.com/close-caboo-dx-n...t-niemowlaka-p
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:34   #1166
antoinettee
Zadomowienie

Hej Dziś Julka kończy 7 tygodni i z tego powodu jest strasznie grymaśna
Dziś leci 7 dzień bez kolki. Mam nadzieję, że nic jej się dziś nie wykluje bo jakaś podejrzana jest
Zobaczcie jak dziś pierwszy raz pięknie główkę podnosiła. Kilka minut tak trzymała i obserwowała świat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S__4F51.jpg (94,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-08-13, 19:34   #1167
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
W co godzine domaga sie cycka
bawic sie za bardzo nie chce, marudzi... w chuscie nie chce siedzieć, tylko przytulenie,zamkniete oczka i powolnie ciumkanie...
mam nadzieje,ze niedługo skonczy mu sie ten skok...

pawie oczko - tez próbowałam masażu okolicy odbytu,jednak na mojego kawalera to nie działa

motylek -udanego wyjazdu miałas do mnie wstapic po drodze, pamietasz
U nas też dziś jakieś cyrki tylko sama nie wiem czy z karmieniem czy z czym, bo generalnie moje dziecko po prostu średnio godzinę po każdym karmieniu staje się tak marudne, że nic mu się nie podoba, nawet noszenie na rękach, więc daję cycka, ale jak daję cycka to jakoś je niechętnie.
Jako, że skończył nam się Sab Simplex to daje dziś bobtic i już zaczęłam podejrzewać, że może on mu zaburza smak i przez to nie je normalnie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:54   #1168
maluska88
Raczkowanie

Moj Emil dziś kończy 4mc i też od rana nieznośny najpierw rano zrobił cyrk jak szliśmy na zakupy i musiałam się wrócić potem jak zmieniałam pampersa po kupie to trwało to 45 minut ciągle obracał się na brzuch . Na koniec o 16 się obsikał i krzyk był do 17 i zasnął zaraz będę go budzić bo już prawie 19 ehh mam dość narzekałam na teściowa ale mi jej brakuje a dopiero tydzień bez niej.Właśnie bo chce zacząć rozszerzać dietę co podać pierwsze marchewkę gotowana czy jakiś owoc?
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 20:06   #1169
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w ciechocinku też się ludzie na mnie gapią, ale mam ich gdzieś, chociaż wczoraj w rossmanie jedna baba chciała mi wepchać swoje łapy do Małego w chustę idiotka jedna, ale szybko się odwróciłam, nie skomentowałam jej zachowania... i teraz żałuję
a dziś ludzie mieli do podziwiania dwie kosmitki Mnie z chustą i Salvi z nosidłem na spacerze
Cytat:

wygląda ok
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
powiedz jeszcze, że Wasze nie śmierdzą a tak serio, zazdroszczę, ja zazwyczaj mam odruch wymiotny
aż tak dobrze nie ma
Cytat:
Jak każda pisze o promocjach to ja też

ja również słyszałam, że jedynki nie mogą być w promocji (nawet Hania mi to mówiła kiedyś a ona na mm też)

Cytat:
Motylek- u nas też do plecki nie są w 100% zaokrąglone ,nie wiem czemu... jak W był młodszy to jakoś łatwiej nam szło a teraz zamotać takiego ciężarka prawie 7kg to już gorzej
ważne jest, żeby nożki były szeroko rozstawione, wtedy chyba jakoś łatwiej plecki się zaokrąglają
u nas też gorzej bo Bartuś się rozgląda zamiast się przytulić
Cytat:
W tesco od jutra pampersy - 132 szt. trójek za 69,49 zł + 100 pkt. do clubcard.
a chyba bardziej się opłaca jednak dady mimo tej promocji

Cytat:

to od Salvi jest fajne ale ja bym kupiła jakieś ergonomiczne, w którym można na plecach nosić Bo jak dziecko większe to ma lepsze widoki
a to drugie cholera wygląda jak wisiadło... nie jestem do niego przekonana...

aaa i co do nóżek w chuście to odpowiednią pozycję uzyskujemy poprzez podwijanie pupki, ja nie manewruję nóżkami, one same się układają, dopiero po związaniu je poprawiam

Puchatkowa - cały materiał, który jest zbędny podwijamy pod pupkę, nie na kark

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-08-13 o 20:13
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 20:12   #1170
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ta gencjana ma chyba właściwości usypiające mały własnie się obudzil, pomarudził że glodny i nie chce się bawić w nic i oczywiście śpi jak suseł
dziś robię ciastka francuskie z malinami i białym serem, w końcu moi rodzice przyjadą na kawę do wnuka
Brzmi pysznie

Cytat:

Udanych wakacji Motylku!

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka wyszła za maz za Francuza i mieszkają we Francji. W tej chwili mają 2 dzieci w wieku 6 i 4 lata i odkąd sie urodziły tata mówił do nich po francusku a mama po polsku. W tej chwili jest tak komiczna sytuacja ze mama do dzieci cały czas konsekwentnie po polsku a dzieci do niej po francusku ;-) jedynie jak babcia z polski dzwoni to z nią starają sie rozmawiać po polsku, chociaż ciężko im to wychodzi, ale rozumieją bardzo dobrze ;-)
Ostatnio pisałam o podobnej sytuacji mojej znajomej. Mam nadzieję, że wystarczy mi konsekwencji by sprawić, żeby moje dzieci odpowiadały po polsku

ClocheTo prawda, że dzieci dwujęzyczne później zaczynają mówić. Ale mimo wszystko najbardziej naturalna (i efektywna) jest nauka od początku. Więc fajnie, że mówicie do Florka w obu językach

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej Dziś Julka kończy 7 tygodni i z tego powodu jest strasznie grymaśna
Dziś leci 7 dzień bez kolki. Mam nadzieję, że nic jej się dziś nie wykluje bo jakaś podejrzana jest
Zobaczcie jak dziś pierwszy raz pięknie główkę podnosiła. Kilka minut tak trzymała i obserwowała świat.
Cudnie!

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Moj Emil dziś kończy 4mc i też od rana nieznośny najpierw rano zrobił cyrk jak szliśmy na zakupy i musiałam się wrócić potem jak zmieniałam pampersa po kupie to trwało to 45 minut ciągle obracał się na brzuch . Na koniec o 16 się obsikał i krzyk był do 17 i zasnął zaraz będę go budzić bo już prawie 19 ehh mam dość narzekałam na teściowa ale mi jej brakuje a dopiero tydzień bez niej.Właśnie bo chce zacząć rozszerzać dietę co podać pierwsze marchewkę gotowana czy jakiś owoc?
za 4 miesiące Musicie się oswoić z sytuacją, że nie ma teściowej i będzie dobrze. A co do rozszerzania diety to nie pomoge bo jeszcze mnie ten temat nie ciągnie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości