![]() |
#2821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Dziewczyny, będę zamawiać http://www.ebay.pl/sch/ideaseller_kr...rmrs=1&_sop=15 u polecanego przez wiele osób sprzedawcy. Wiem, że niedawno azjatyckie zamówienie już było, ale może ktoś coś chce? Ceny ma bardzo konkurencyjne. Naczytałam się o http://www.ebay.pl/itm/THE-FACE-SHOP...f7ab180&_uhb=1 i o jednym pudrze w kamieniu, więc chyba będę testować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |||
Zadomowienie
|
zapomniałam o niej
![]() Byliśmy w Mamma Mia & Pod Słońcem... nawet mi nie mów, że tam działa (nie idę sprawdzać) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2824 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
Hiper, Malla
![]() Hiper, pamiętasz? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Weź mnie pilnuj :P no ale zobaczyłam taki puder http://cdn2.bigcommerce.com/server29....1280.1280.jpg a że jestem łasa na wszystko, czego jeszcze ie testowałam, to chciałam zamówić. :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pamiętam, ale jeszcze nie mam paczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Nigdzie, w pracy byłam.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42237256] Pamiętam, ale jeszcze nie mam paczki ![]() ![]() Dzwonilas do nich? To juz jakies 2-3 tygodnie sa! Kurde... boje sie, ze nie zdazymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2830 | ||
Zakorzenienie
|
lewą ręką piąteczka!
![]() dzisiaj jest dzień leworęcznych ![]() no wiem, dlatego właśnie napisałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic nie powiem ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- ja chcę linijkę dla leworęcznych i otwieracz do puszek! ![]() tylko czemu to jest takie drogie? ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Nie depcze krokusów
|
A czym one się różnią od wersji dla praworęcznych?
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
linijka ma skalęod prawej do lewej
![]() otwieracz też jest na odwrót, tzn. inaczej jest ułożone ostrze. tym "normalnym" ja nie otworzę puszki dlatego muszę dopłacać i kupować puszki z tymi języczkami do otwierania ![]() jest dużo takich różnych rzeczy o których wy, praworęczni nie macie pojęcia ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Nie depcze krokusów
|
O ja, linijka po chińsku
![]()
![]() |
#2834 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Pani Buka
|
gg22, nie wiedziałam żeś leworęczna
![]() ![]() ja w sumie też, chociaż nie do końca, bo piszę, kroję, jem zupę lewą ręką, ale nożyczki, widelec+nóż czy gitarę trzymam tak jak praworęczni ![]() ![]()
#2837 |
Zakorzenienie
|
Odp: Krakowianki po raz XXIII
Myszka cos powaznego Ci sie stalo?
![]() Ide jutro na dostawe do lumpa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostaniesz zestaw na urodziny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic nie upolowałam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Krakowianki po raz XXIII
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42240375]Nie no, bez przesady, zamówienie złożyłam 30 lipca
![]() Paczka jest, szersze info w klubie.[/QUOTE] No to 2 tygodnie, ale dluzylo mi sie ![]() To zadzwonie po pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro dostawa w srodowym lumpie. Moze sie przejde wracajac od kosmetyczki, ale czy jest sens o 12? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | ||
Zakorzenienie
|
linijka po chińsku->
统治者 ![]() a to jest normalna, tylko dla leworęcznych uhmmmm ![]() Cytat:
ale tak masz bo tak Ci lepiej czy byłaś w dzieciństwie przestawiana? bo ja nie byłam, jestem "genetycznie" ![]() Cytat:
ale otwieracza już tak ![]() Takie rzeczy są świetne dla dzieciaków, które zaczynają uczyć się pisać i korzystać z takich różnych gadżetów. Jeżeli mają przystosowane art. papiernicze jak właśnie linijka, strugaczka czy nożyczki jest im po prostu łatwiej i wygodniej. Pewnie gdybym miała w dzieciństwie wyprofilowany długopis to nie miałabym zgrubienia na palcu (3ci to serdeczny?). A wiecie jaki miałam problem nauczyć się prawą ręką obsługę myszki? przechodziłam katorgę...do tej pory nie umiem korzystać z klawiatry numerycznej, która jest po prawej stronie. chciałam też nauczyć się grać na gitarze, ale nie dało rady, bo musiałabym mieć przełożony gryf. ![]() wystarczy zwrócić uwagę na drobne gesty. ja bardzo szybko orientuję się kto jest któro-ręczny ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ![]() a z gitarą - wystarczy odwrotnie przełożyć struny i uczyć sie samemu. mnie mama nie mogła za cholerę nauczyć robienia na drutach bo tu już znowu zachowywałam się jak leworęczna ![]() a jeszcze żeby było śmieszniej, Sz. piszący prawą ręką gra właśnie na takiej "odwrotnej lewej" gitarze ![]()
![]() |
#2843 | |||
Nie depcze krokusów
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Komputer i klawiatury obsługuję tak samo prawą, jak i lewą, tylko trzymając mysz w lewej ręce ciągle klikam prawy przycisk ![]() Cytat:
Mój brat jest oburęczny. Wszystko mu jedno, którą ręką pisze.
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Konto usunięte
|
ja jestem leworęczna z tym że nie do końca
![]() ![]() Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w gitarze chciałam przestawić struny, ale rodzice się nie zgodzili, bo niby gitara miałą być dla nas wszystkich i w efekcie ani ja ani moje rodzeństwo nie nauczyliśmy się na niej grać:/ Cytat:
2. no pewnie że głupie... nie mówiąc już o zachowaniu w stosunku do osoby leworęcznej. Teraz może tego nie widać tak bardzo bo ludzie są bardziej świadomi i nie ma chorej "mody" na przestawianie dzieciaków. Kiedy ja chodziłam do podstawówki ta nazwijmy to "moda" jeszcze w ostatnich podrygach była. Na moje szczęście moja mama mnie nie próbowała "ulepszać". Dała mi spokój i bardzo się z tego cieszę. Ale pamiętam jak czekając w świetlicy wstydziłam się odrabiać prace domową, bo nawet dorośli mi zaglądali przez ramię z tekstem "ale ona dziwnie pisze". Dla 7-10letniego dziecka to może być trauma. Dzisiaj ja to słyszę to się tylko uśmiecham z dumą i bynajmniej nie czuję, że to jest dziwne 3. w 1szym komputerze miałam myszkę, która była wyprofilowana do prawej ręki tzn. po prawej stronie miała "wgłębienie" na dłoń. nawet w ustawieniach przestawiając odwrotność klawiszy było to niewygodne. Poza tym dzieląc jedną myszkę z 3 osobami praworęcznymi zwyczajnie przegrałam i musiałam się nauczyć. Teraz myszki mają taki sam kształt z obu stron lub można właśnie kupić specjalnie wyprofilowaną 4. nie wiem czy można tak to nazwać... nigdy nie czułam się wykluczona z powodu mojej leworęczności, którą uważam za rzecz normalną. Częściej cieszę się z tego że jestem leworęczna niż smucę orientuję się bo dla zabawy zwracam na to uwagę tak jak np. Ty zwracasz uwagę na kształt paznokci lub cokolwiek innego Cytat:
Bycie lewo lub praworęcznym to nie kwestia wyłącznie ręki którą częściej coś tam robisz. To kwestia półkuli mózgu, którą masz lepiej rozwiniętą. Wystarczy jak zrobisz sobie test lub ktoś Ci zrobi- którą ręką bez zastanowienia: - coś chwycisz, -po coś sięgniesz, - coś złapiesz itp. takie same proste rzeczy. Idąc Twoim tropem myślenia ja też (i pewnie większość ludzi urodzonych przed ok. 2000r.) byłaby oburęczna albo leworęczna-nie-do-końca ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Konto usunięte
|
gg mnie nikt do niczego nie zmuszał ani nie przestawiał, po prostu wzięłam łygę/długopis/widelec do lewej ręki i tak mi już zostało.
![]() z tym sięganiem to różnie bywa jaki i co którą ręka złapę ![]() także jestem chyba oburęczna. palę też lewą ręką ![]() Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że to nie jest powód ani do rozpaczy, ani do dumy, tylko w społeczeństwie trzeba wyrobić pogląd, że to nic nie znaczy. Jak kształt czwartego palca u stopy ![]() Zawsze miałam zadatki na neurobiologa. Jak byłam w nauczaniu początkowym, to po paru znajomościach z leworęcznymi stwierdziłam, że nie każdy jest genialnym artystą, więc przestała mnie ta właściwość fascynować na rzecz płci mózgu ![]() Cytat:
Zróbmy biznes ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. fakt, masz rację. Jeszcze trochę i zapewne będzie to tak postrzegane chociaż wciąż słyszę teksty pełne zdziwienia "to Ty jesteś leworęczna?!!!" (patrz dzisiaj na wizażu ![]() świadczy to o tym, że to nadal coś "dziwnego" ![]() 3. no bo niby dlaczego każdy leworęcznym a być genialny skoro to coś normalnego? ![]() 4. aż kiedyś muszę się nim przyjrzeć ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aktualnie opiekuję się m.in. kuzynką (2,5 roku), która intuicyjnie wszystko bierze do lewej rączki. Czasem jej przekładamy rzeczy, ale nie dlatego, żeby była praworęczna, bo to bez znaczenia, tylko po to, żeby rozwinąć obydwie jej półkule. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bez jaj, praworęczne, zwracacie uwagę kto co robi którą ręką (poza jedzeniem, bo to rzeczywiście łatwo wpada w oko, a Ty widocznie GG nigdy ze mną zupy nie jadłaś, w co jestem w stanie uwierzyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.