|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() dlatego biore się za to już teraz, bo potem będę w polu. No i jak wydamy kasę na dom, może być potem zonk Mam w tym miesiącu 138 zł najbardziej lewej kasy na świecie chyba i chce na dzidziola wydać ![]() Na to licze cały czas Cytat:
a wiem, że mnie też pomogą
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
ech laski... ja tez mam kijowaty staraniowo czas, tez mi sie juz nie chce, tylko niestety jeszcze sie nie pogodzilam z tym...
linka brakuje mi takiego seksu bez podtekstu. kochamy sie normalnie, nie tylko w plodne dni, zeby nie bylo, ale jakies mi sie to mechaniczne zrobilo, nie moge sie skupic, ciezko mi... przepraszam, ze sie nie odnosze, ale do tego niestety tez nie mam natchnienia. w ogole jakos sie tutaj pusto zrobilo... u mnie teoretycznie czas testowania nadejdzie w niedziele, ale sie nie nastawiam i mam zamiar zniesc to dzielnie tak samo jak w zeszlym miesiacu. pms mam niesamowity, ryczec mi sie chce z kazdego powodu. dzis prawie mialam stluczke, bo nie wiem jak to zrobilam, ze nie widzialam auta skrecajacego w lewo macie takie uczucie czasami, ze jestescie ak naladowane zlymi emocjami, ze az Wam siedzi to na serduchu i z bezsilnosci macie ochote wyc? wlasnie mnie to dotyka od tygodnia |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyneczki, skoro już przyjęłyście mnie do grona to napiszę kilka słów o sobie
mam 25 lat, jestem 2 lata po ślubie. Niedawno udało mi się uporać z nawracającymi zapaleniami, o dzidzie staramy się mniej więcej od lutego 2013 (piszę "mniej więcej" bo tak na prawdę to decyzję podjęliśmy we wrześniu 2012, ale miałam nawroty zapaleń :/ ). Brałam też Clostilbegyt przez 2 miesiące, ale po pierwszym stosowaniu miałam torbiela na jajniku i w kolejnym cyklu powtórzyło się to samo, więc za zgodą gina odstawiłam te tabsy, ale cały czas biorę acard i encorton na stymulację jajników. Moja ginka twierdzi, że u mnie problem tkwi w głowie, bo im bardziej chcę zajść w ciążę tym bardziej się spinam,a ja nie umiem sobie z nim poradzić dlatego trafiłam tutaj...
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba jakoś wyładować te emocje. Wczoraj takie fajne zdjęcia na fb a dzisiaj co jest? Chcę Cię zawsze taką szurniętą i uśmiechnięta widzieć
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
no jakos taka rozbujana jestem, a ostatnio przechodze sama siebie: tryb jak mi zle i nie dobrze ssie zalaczyl na zmianee z "kocham zycie"
|
|
|
|
#217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkiego naj od cioci ![]() Cytat:
) ja trzymam mocno kciuki za powodzenie Cytat:
![]() Wiec juz przestalam sie stresowac i wyglupiac i biore jak daja ![]() Czarna_mala to nie pozostaje nic innego jak trzymac kciuki. Nam udalo sie zaskoczyc wlasnie dzieki stymulacji Clo, ale nie wazne jak, wazne, ze sie udalo Witam sie i ja. Nie spie praktycznie od 5 rano... Co do wyprawki, to wczoraj rozmawialam z siostra, ktora ma corke w wieku szkolnym i, az nie moglam uwierzyc ile to wszystko kosztuje niby oprocz ksiazek to wszystko ☠☠☠☠☠☠☠y, ale i tak zbiera sie niezla sumka.---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Santom kazdy ma chyba czasem taki okres, ze wszystko jest nie tak.... Mam nadzieje, ze ybciutko minie on u Ciebie, bo to przykry i trudny czas. Kochana przesylam przytulasa razem zawsze razniej
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś dzien wolnego, robie remont w domu od 3 miesiecy (!!), stolarz nam zaszedl za skore i mam ochote go rozszarpac. Od konca lipca mielismy miec gotowe wszystko, kuchnie, lazienke, wc, a tu co... dramat. Nienawidze remontów i nie zrobię kolejnego nigdy w zyciu
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Miłego dnia!
|
#221 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też w tym miesiącu mam trochę lewej kasy, posprzedawałam sporo roślin z mojej kolekcji. Część przeznaczam na malucha, część na remont sypialni. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym bądź razie bardzo Ci kibicuję i obyś szybko nam tu w tę upragnioną ciążę zaszła. Cytat:
Mam już pewien plan i myślę, że może się udać. Na teściów nie liczę, bo oni na pewno by chcieli, ale niestety nie mają kompletnie z czego. Teść nie pracuje, teściowa na 1/4 etatu, sami im czasem pomagamy jak możemy. Cytat:
I Tobie również ![]() Laski! Proszę mi tu zbiorowo trzymać kciuki za Linkę, ktora dziś pojechała do szpitala i ma takiego stracha przed laparo, że ledwo funkcjonuje. Laparo chyba jutro będzie, dziś badania itp, ale myślcie o niej intensywnie, niech jej się czkawką odbije i uszy się zaczerwienią ![]() A ja dziś coś jakieś mdłości mam i muli mnie coś w podbrzuszu. Skończył mi się magnez parę dni temu i go nie brałam. Może to dlatego. Dziś zakupiłam nowe opakowanie i już zażyłam. Tylko nie mieli asmagu w aptece, więc wzięłam slow-mag. 19 zł mnie ta przyjemność kosztowała. ![]() Aaaa, no i witam się w 16 tygodniu
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-13 o 09:51 |
||||||
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi znajomi robili ostatnio w domu, ekipie mialo zajac 3tyg max, a zajelo 2 miesiace!!! Myslalam, ze sie biedna wykonczy. Linka kciuki zacisniete, trzymaj sie, bedzie ok. Z wczorajszego dnia zostalo mi spagetti, mialo byc i dzisiaj na obiad, ale chyba ide zjem juz
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka ![]() Wow już 16 tc Pokażesz brzuszek?
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mi się uda zrobić dobre zdjęcie to pokażę. A Ty?
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle o tym zapominam.Obiecuje że dziś popołudniu zrobie
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane. Przepraszam, że ja tu tak rzadko, ale poprawię się. ODwiedziny córci rodzinki z daleka zakończone.
Ale może powoli jej przechodzi skoro 4 dni były lżejsze?? Ja Pije rumianek, może to jej też pomaga![]() Nawala mnie jajnik jak na owulację, kto wie, może przyjdzie niedługo @....
|
#227 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robiłam remont generalny, łacznie z burzeniem ścian i odnawianiem okien, normalnie płakać mi się chcialo nieraz, jak przypomnę sobie, jak to strasznie życie nam rozregulowało (musieliśmy się wynieść z mieszkania na 2 mies - nie był to dobry czas na starania...). Cytat:
Slyszysz, LINKA?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buziak dla Ciebie i Julci ![]() Info od Linki: Jest już po badaniach, badało ją 3 lekarzy, w tym profesor z kliniki niepłodności, wszyscy wyczuli jakiś guzek na tylnym sklepieniu, mówią, że chyba endometrialny. Jutro operacja, będzie operował nasz lekarz od niepłodności, ten co ma takie dobre poczucie humoru, już zapowiedział, że będzie super impreza w niezłym składzie lekarskim :P Aha i jej szwagierka godzinę temu urodziła chłopca, leży piętro niżej niż Linka
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja obecna wyprawka szacunkowo miala kosztowac 2950, a poki co wydalam 1400 zl no ale nie kupilam jeszcze bazy pod fotelik, a wozka nie licze, bo rodzice fundowali. no i ominal mnie zakup lozeczka, chociaz w ten wydatek wpadla kolyska nie no, jak sie chce to naprawde mozna wydac mniej, wystarczy nie kupowac nieprzydatnych glupot i troche poszukac na necie bo zdecydowanie taniej na necie niz w sklepie stacjonarnym Linka ja trzymam kciuki! my sie w sumie umowilysmy ze sie teraz w szpitalu spotkamy kto wie, bo wczorajsza wizyta u gina potwierdzila ze mloda do terminu nie wytrwa bo znow mi sie szyjka skrocila i rozwarcie powiekszylo, a dzis w nocy myslalam ze cos mnie bierze, ale tylko mnie przeczyscilo dzis moja mama przyjezdza po Blanke, to moge w nocy rodzic ale poczekalabym do czwartku az malzon wroci, wykorzystam go i moze co ruszy |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wogole wlasnie wczoraj tak jakby snilas mi sie az nie wiem czy pisac![]() snilo mi sie,ze mam pieska i postanowilam go nazwac nuna
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Cebula my kupilismy wozek tu w Niemczech,wozek sie nazywa
heike hauck kombi cube. Ja mam ten jasny kolor,zdj spacerowki sciagnelam z jakiejs aukcji.Widac wlasnie na tym zdjeciu jakie ma te paski. Linka |
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Linka jestem z Tobą! Zdasz relację, bo ja już czekam jak na szpilach.......
Cebulowa pozdrów Linkę. Cebulowa i Iza foty pils
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Tak was czytam, i myślę sobie że podjęliśmy decyzję że zaczynamy się starać od stycznia, racjonalna, dobra decyzja, bo wtedy będziemy mieli już za sobą ślub, ale. No właśnie ale, ja nie chce tyle czekać... wiem że to może brzmi dziecinnie i w ogóle, ale jakoś od kilku dobrych lat czuję tak bardzo ogromne pragnienie posiadania dziecka, iż nie da się tego racjonalnie zrozumieć
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Linka trzymam kciuki
I gratulacje dla szwagierkibazile to dokupię jeszcze ten koperek w takim razie cebulowa nas wyprawka wyniosła ok 3 tys bo musieliśmy kupić wszystko za wyjątkiem ciuszków. Anteria rozumiem Twoje pragnienie macierzyństwa.... Mam nadzieję, że szybko się spełni
|
#235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#236 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fotę może mi sie uda z wieczora trzasnąć, choć nie ma się czym chwalić, sam tłuszcz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Laski? Jakieś pomysły na szybki obiad??? Mam ochotę na coś z makaronem. Ale co.... ?
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-13 o 14:14 |
||||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia brzuszka:
|
|
|
#238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Linki ![]() za 16 tydz - myślałam o Tobie rano, bo wiem, że Ty we wtorki zaczynasz nowy tydzień ![]() A powiedz mi - bierzesz jeszcze kwas foliowy czy witaminy? Ja mam od II trymestru zacząć brać witaminy, kwas odstawić. Cytat:
Ważne, że z Julką lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Iza brzuszek jak ta lala
Śliczny ![]() Elunka, tak, dla mnie poczatek tygodnia to teraz wtorek. Kazdego wtorku mocno wyczekuje. A ostatnio to nawet wizyty we wtorki mam, wiec jest podwojnie znaczacy :p Co do kwasu to juz tydzien nie biore, gin powiedzial zeby brac do skonczonego 13 tygodnia. Ale powiedzial mi to tydzien temu wiec od wtedy go nie jem. :pO witaminy pytalam dwoch lekarzy i sa co tego zgodni. Mam ich nie brac, mam dobra morfologie, wiec nie ma takiej potrzeby. Wystarczy sie dobrze odzywiac.
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-13 o 19:09 |
|
|
|
#240 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Najgorszy jest czas przed okresem i w trakcie. Najpierw mam w☠☠☠☠, później załamanie i płacz, a na końcu nic mnie nie cieszy i jestem jak jakiś robot zaprogramowany tylko na to, żeby przetrwać. Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że moje marzenia się nie spełnią. Za mało we mnie wiary w siebie i jakiegoś samozaparcia do realizowania celu. Raz jestem w euforii i ekstazie że mogę wszystko, a zaraz potem siedzę głęboko w dole i nie widzę już sensu w życiu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

dlatego trafiłam tutaj...
wszystkiego naj od cioci 
gdzies cos zawodzi, choc niby jajowody drozne.. Czekam jeszcze na reszte wynikow.
) ja trzymam mocno kciuki za powodzenie 
niby oprocz ksiazek to wszystko ☠☠☠☠☠☠☠y, ale i tak zbiera sie niezla sumka.

Mam już pewien plan i myślę, że może się udać.