Rossmann cz. XVIII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 21:54   #4591
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Macie jakieś swoje patenty????
Mój patent: nie kupuję drogich lakierów po prostu Wibo ma tanie lakiery nawet bez promocji, a je najbardziej lubię, te z serii Express Growth. Lubię też lakiery Essence Colour&Go, a są za 6 zł bez przeceny. Nie jestem zbieraczem i mam tylko tyle kolorów, ile mi potrzeba i jakich używam. Z drogich lakierów mam tylko 3 OPI, gdzie jeden sama sobie kupiłam (Got The Blues for Red, ach, ta czerwień), a dwa dostałam (Gouda Gouda Two Shoes, kolor prze-kurna-cudo i Dutch 'Ya Just Love OPI?). Także da się zaoszczędzić też bez latania na promocje
Stary 2013-08-13, 22:04   #4592
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mój patent: nie kupuję drogich lakierów po prostu Wibo ma tanie lakiery nawet bez promocji, a je najbardziej lubię, te z serii Express Growth. Lubię też lakiery Essence Colour&Go, a są za 6 zł bez przeceny. Nie jestem zbieraczem i mam tylko tyle kolorów, ile mi potrzeba i jakich używam. Z drogich lakierów mam tylko 3 OPI, gdzie jeden sama sobie kupiłam (Got The Blues for Red, ach, ta czerwień), a dwa dostałam (Gouda Gouda Two Shoes, kolor prze-kurna-cudo i Dutch 'Ya Just Love OPI?). Także da się zaoszczędzić też bez latania na promocje
Ja też nie kupuje drogich lakierów bo za cene jednego drogiego mam kilka tańszych a to oznacza więcej kolorów Najdroższe lakiery to GR Jolly za 12,90. Teraz się opanowuje bo już mam chyba wszystkie kolory świata a tak mało miejsca :P
Stary 2013-08-13, 22:08   #4593
fejs
Wtajemniczenie

Ja tez nie kupuje drogich lakierów, a ni w ogóle drogich kosmetyków. U mnie lakier ma kosztować max 5 zł (dlatego kupuję tylko na promocjach), a kosmetyk do pielęgnacji max 10 zł. I tego się zwykle trzymam.

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:17   #4594
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolce&gabbana Pokaż wiadomość
Właśnie się pokapowałam, że obecna gazetka jest ważna do 29 sierpnia. Tydzień dłużej niż zwykle będzie trzeba czekać na nową.
to dziwne, pewnie szykują dla nas jakąś wielką promocję
albo gazetki teraz będą pojawiać się rzadziej
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:19   #4595
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Ja tez nie kupuje drogich lakierów, a ni w ogóle drogich kosmetyków. U mnie lakier ma kosztować max 5 zł (dlatego kupuję tylko na promocjach), a kosmetyk do pielęgnacji max 10 zł. I tego się zwykle trzymam.
Ja jeszcze trzymam się tego, że ma działać, dobrze działać. To jest najważniejsze kryterium. Dlatego nie zawsze niestety to jest do 10 zł... Mój alergiczny, suchy ryj przyjmuje praktycznie tylko Cetaphil za 35 zł I Bambino, ale to za 3 zł. Teraz jeszcze nie strzelił focha na łagodzącą Ziaję Ulgę, ale czekam, za krótko używam żeby oceniać.
Stary 2013-08-13, 22:24   #4596
benitomruffkolin
Raczkowanie

dziewczyny takie pytanie kosmetyczne nie dot. rossmana ;d kupilybyscie jakiś kosemtyk do twarzy czy odzywke do paznokci bądź lakier lub pomadki, ze sklepu który długo był zamknięty a w srodku mimo wszystko był towar. sklep bez klimy, upaly po 37 co ostanio były i dopiero niedawno kosmetyki ktoś zaczal sprzedawac. co sadzicie? dajcie szybko znac
benitomruffkolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:25   #4597
Kretka666
Zakorzenienie

benitomruffkolin, nie
Stary 2013-08-13, 22:27   #4598
benitomruffkolin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
benitomruffkolin, nie
dzięki za odpowiedz. tez tak myslalam. pokusiłam się o nizsza cene wysuszacza z sally ale chyba sobie daruje
Stary 2013-08-13, 22:32   #4599
szmyglo
Zakorzenienie

Akurat wysuszacz bym wzięła, o ile cena naprawdę atrakcyjna. Ale kremu, podkładu, szminki nigdy w życiu.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:43   #4600
benitomruffkolin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Akurat wysuszacz bym wzięła, o ile cena naprawdę atrakcyjna. Ale kremu, podkładu, szminki nigdy w życiu.
w cenie 20 zł oplaca się ?
Stary 2013-08-13, 22:46   #4601
Asiuchal
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
to dziwne, pewnie szykują dla nas jakąś wielką promocję
albo gazetki teraz będą pojawiać się rzadziej
We wrześniu miała ruszyć akcja podobna do tej co była na kolorówkę -40%. Ciekawe, co tym razem przecenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:54   #4602
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benitomruffkolin Pokaż wiadomość
w cenie 20 zł oplaca się ?
Moim zdaniem nie. Na all są taniej z przesyłką
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:26   #4603
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez dolce&gabbana Pokaż wiadomość
Właśnie się pokapowałam, że obecna gazetka jest ważna do 29 sierpnia. Tydzień dłużej niż zwykle będzie trzeba czekać na nową.
faktycznie! ale może szykują nam 40% co?
pracowałam kiedyś w Rossku,mam koleżanki i jutro postaram się podpytać czy coś wiedzą
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:30   #4604
Kretka666
Zakorzenienie

40%, och bądź.
Stary 2013-08-14, 07:29   #4605
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
pracowałam kiedyś w Rossku,mam koleżanki i jutro postaram się podpytać czy coś wiedzą
Och oby
Stary 2013-08-14, 07:55   #4606
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Och oby
Promocja na pielęgnację ciała lub włosów przynajmniej
Marzenia moje niech się spełnią !!
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:29   #4607
cosmetix
Makeup challenge winner

Z moich długoletnich obserwacji wynika, że dadzą promocję, ale nie aż tak rewelacyjną. Ludzie wrócą po wakacjach i MUSZĄ uzupełnić zapasy. Prawdziwych akcji spodziewam się raczej przy końcu października, kiedy to wszyscy zaczynają oszczędzać na święta. Wszystko też zależy od tego, co zaproponuje Hebe, bo to poważny rywal dla Rossmanna.

Zauważyłyście, że w maju praktycznie wszystkie sieci zrobiły dały -40% w tym samym czasie: Hebe, Rossmann, Natura, Superpharm, Sephora (z pustymi opakowaniami). Rossmann zdecydował się na ostrą kontrofensywę i przecenił całą kolorówkę i pielęgnację twarzy. Propozycja Hebe -40% tylko w wybrane dni wypadła blado.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-08-14 o 08:36
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:44   #4608
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Z moich długoletnich obserwacji wynika, że dadzą promocję, ale nie aż tak rewelacyjną. Ludzie wrócą po wakacjach i MUSZĄ uzupełnić zapasy. Prawdziwych akcji spodziewam się raczej przy końcu października, kiedy to wszyscy zaczynają oszczędzać na święta. Wszystko też zależy od tego, co zaproponuje Hebe, bo to poważny rywal dla Rossmanna.

Zauważyłyście, że w maju praktycznie wszystkie sieci zrobiły dały -40% w tym samym czasie: Hebe, Rossmann, Natura, Superpharm, Sephora (z pustymi opakowaniami). Rossmann zdecydował się na ostrą kontrofensywę i przecenił całą kolorówkę i pielęgnację twarzy. Propozycja Hebe -40% tylko w wybrane dni wypadła blado.
tylko ze w hebe w te wybrane dni rzeczy wypadały taniej niz w rossie bo nizsze ceny wejsciowe były. ale fakt rossman przyszalał ja napewno skuszę sie na lakiery i pielęgnacje Tołpy po raz kolejny
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:48   #4609
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
super, czekamy na dobre wieści
Stary 2013-08-14, 08:50   #4610
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
tylko ze w hebe w te wybrane dni rzeczy wypadały taniej niz w rossie bo nizsze ceny wejsciowe były. ale fakt rossman przyszalał ja napewno skuszę sie na lakiery i pielęgnacje Tołpy po raz kolejny
Mam Rosmana bardzo blisko, a Hebe ma mniej placówek, i na taką wyprawę w maju straciłam 3 godziny. A dojazd też kosztuje przecież. Skorzystałam z promocji na Bell, ale tłumów raczej nie było. Kupiłam też wtedy zestaw róż Bell + pędzel Ecotools. Odliczyło mi obie zniżki. Jestem pozytywnie zaskoczona ich szafami.

Dziewczyny ogłaszam hasło: "Zakupowy odwyk do momentu megapromocji w Rossmann". Któraś wytrzyma?

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-08-14 o 09:03
Stary 2013-08-14, 09:14   #4611
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Rosmana bardzo blisko, a Hebe ma mniej placówek, i na taką wyprawę w maju straciłam 3 godziny. A dojazd też kosztuje przecież. Skorzystałam z promocji na Bell, ale tłumów raczej nie było. Kupiłam też wtedy zestaw róż Bell + pędzel Ecotools. Odliczyło mi obie zniżki. Jestem pozytywnie zaskoczona ich szafami.

Dziewczyny ogłaszam hasło: "Zakupowy odwyk do momentu megapromocji w Rossmann". Któraś wytrzyma?
ja nie wytrzymam i musze sie powstrzymać na tej mega promocji bo szalej, a potem okazuje sie ze wszystko mogłam kupic taniej praktycznie, bo floslek do nacyznkowej w aptece koło mojej szkoły jest taniej niż w rossie na promocji, wszystko co kupiłam z loreala czy burżuja mogłam kupic na all po nizszej cenie i w sumie większosć z moich zakupów, dlatego teraz tylko Tołpa i lakiery wibo lovely (bo astor itp to też u mnie w Lbn w tych internetowych drogeriach jest taniej) a Hebe nie mam wcale, ale właśnie mam 3 drogerie internetowe z odbiorem stacjonranym i nie zamieniłabym ich na Hebe
Stary 2013-08-14, 09:36   #4612
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
We wrześniu miała ruszyć akcja podobna do tej co była na kolorówkę -40%. Ciekawe, co tym razem przecenia

Właśnie po obserwacjach wynika, że wrzesień-październik powinni coś walnąć. Ale to tylko takie tam moje przemyślenia.
Kurczę, a chciałam zaszaleć w Biedronce... Dobra, poczekam jak będą wyprzedawali

Cytat:

Ja właśnie żałuję, że Hebe nie mam, bo tam wiele ciekawych produktów jest. Na szczęście dowiedziałam się, gdzie mogę kupić stacjonarnie kosmetyki rosyjskie, lakiery Ados piaskowe itd. w moim mieście
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:40   #4613
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja, ja
mam spore zapasy, także wytrwam
Stary 2013-08-14, 09:56   #4614
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
ja, ja
mam spore zapasy, także wytrwam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
mogłam kupic na all po nizszej cenie
Świadomość cen to podstawa. Drogerie internetowe depczą stacjonarnym po piętach.
Nielojalność klientów=niższy poziom cen

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-08-14 o 10:05
Stary 2013-08-14, 10:03   #4615
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Świadomość cen to podstawa. Drogerie internetowe depczą stacjonarnym po piętach.
Nielojalność klientów=niższy poziom cen
w chwili jak sprawdzałam to nie było na necie bo ja zdaje sobie sprawe ze w necie jest wszystko taniej, ale niektórych rzeczy tam dostać nie mozna i np tusz loreala nowy odpusciłam bo znalazłam na necie za 30, a w rossie za 35 wychodził, wiec stwierdziłam ze jak go bede juz potrzebowac to moge kupic normalnie, ale duzo rzeczy nie było jak sprawdzałam, dopiero potem wyszło ze są
Stary 2013-08-14, 10:23   #4616
IzzieSt
Zakorzenienie

Kończy mi się antyperspirant, przez głupie opakowanie LSS dopiero dzisiaj to zauważyłam, a promocja jest tylko na rexonę, za którą ostatnio nie przepadam
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:08   #4617
ania10zg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
hej
wiecie może czy w R dostanę takie różne specjalne szczoteczki do mycia ząbków przy aparacie stałym? te "wyciorki" i inne takie. a jak nie tam to gdzie można to tanio w miare kupic?
a Twoja ortodontka Ci nie dała? Mi zawsze daje, chociaż ja ostatnio używałam jakiejś zwykłej z Oral-B i ona po środku miała krótsze włoski, a na zewnątrz dłuższe (czyli tak jak ta od lekarza) i wtedy one dobrze myją...
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:08   #4618
Nikodenizja
BAN stały

ja mam pytanie, jakie energetyki dystrybuuje rossman? poszukuję blow (tego różowego). wiecie czy dostanę? szukałam już w almie ale nie było
Nikodenizja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:16   #4619
Młoda86
Wtajemniczenie

Odp: Rossmann cz. XVIII

Z tymi cenami wyjściowymi w Rossie i Hebe to jest różnie. Ostatnio kupowałam bb krem z maybelline, w Rossie był za 22,99 w Hebe 23,99.
Okazuje się że Isana dezodrant w sprayu wersja med plami ubrania. Użyłam go tradycyjnie po siłowni, biustonosz już miałam na sobie i mam teraz piękne plamy :/ nie wiecie może czym to sprać?

Stary 2013-08-14, 13:31   #4620
boykot
Raczkowanie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Nikodenizja Pokaż wiadomość
ja mam pytanie, jakie energetyki dystrybuuje rossman? poszukuję blow (tego różowego). wiecie czy dostanę? szukałam już w almie ale nie było
Blow znajdziesz w osiedlówkach najpewniej. Ale w rossmanie też widzialam jakoś koło 3 zł.

Cytat:
Napisane przez Młoda86 Pokaż wiadomość
Z tymi cenami wyjściowymi w Rossie i Hebe to jest różnie. Ostatnio kupowałam bb krem z maybelline, w Rossie był za 22,99 w Hebe 23,99.
Okazuje się że Isana dezodrant w sprayu wersja med plami ubrania. Użyłam go tradycyjnie po siłowni, biustonosz już miałam na sobie i mam teraz piękne plamy :/ nie wiecie może czym to sprać?

najbezpieczniejszy będzie ariel ten w żelu. mi każda plama zeszła
boykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości