Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 21:03   #4561
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
http://ubierajsie.pl/mobile/pl/p/Suk...-kokardka/1598

Tak sobie szukam,przeglądam-trzeba by powiększyć i wymienić swoją garderobe i znalazłam coś takiego. Jak wam się podoba?

ladna
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello nasza nocka to jakis koszmar, nie mam kompletnie sily, oczy na zapalkach, kiedy to sie unormuje???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wspolczuje, ja tez na to czekam z utesknieniem

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziecie wstało punktualnie o 6 jak codziennie zresztą
za to ja spac nie mogłam, z myslami sie biłam na każdy możliwy sposób
u nas dzis tez pobudka 6 rano - a wiecie jak- dziecie zaczelo mnie ciagnac za nos

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracajace do pracy, tez macie taka mysl jak ja, ze NIE CHCE JEJ ZOSTAWIAC aktualnie nawet nie mam z kim ale mniejsza w to...
Nie chce zostawiac mojej kuleczki bez mamusi nie wiem jak ja sie skupie na pracy, bede caly czas o niej myslec
kochana bedzie dobrze, obie sie przezwyczaicie a myslec bedziesz na pewno ale co zrobic jak trzeba to trzeba

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia mi wymiotowala bidulka moja. To był okropny widok
Chyba jej słoiczek poszkodzil albo żółtko
Teraz śpi

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
moja cora po zoltku tez wymiotowala takze moze to byc to

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Laski, przyjmie mnie któraś jak mnie mąż z domu wygna za kolejną parę szpilek?
ja ale ze szpilkami oczywiscie nie wierze ze masz 40 rozmiar?? myslalam ze jestes nie wysoka ?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam w Powidzu dlatego sie nie odzywalam. Generalnie bylo super, Borys grzeczny i spal jak nigdy - zmiana klimatu mu sluzyla. Byloby idealnue nawet z TZ gdyby nie to, że on chyba naprawde nie rozumie, ze ja nie chce byc tylko taka kwoka co to przy dziecku siedzi .. wiecie, on sobie na zaglowke z kumplami wyplynal a ja zostalam sama z matkami i zdziowniony ze ja rozczarowana bylam -- jako opiekunka tam nie pojechalam, chcialam choc troszke ...rozrywki? (wiem, glupio t brzmi, ale potrzeba mi czegos innego niz tylko siedzenie z Boorysem) Najlepsze ze jedna z matek (pomijam kompletna jej glupote i nieodpowiedzialnosc, bo te lodki sie przerwacaja) zabrala dzieciaka 10 miesiecznego na zaglowke, zeby sobie poplywac - a to taka matka polka typowa byla z trojka dzieci juz, ale TZ nadal nie rozumie ze ja tez chcialabym czasem jeszcze cos od zycia. Poza tym spisywal sie wp orzadku, pomagal itd. Wyjasnilam mu wszytsk co mi na zoladku lezalo. Dzisiaj w nocy jedziemy do Chorwacji, decyzja zapadla tak na ostatnia chwile, jestem cala w stresie bo musze wszytsk ogarnac. Z TZ bede tydzien, a pozniej jeszcze 2 z moimi rodzicami.
Najbardziej boje sie tego, jak nasze realcje tam beda wygladaly. Nie chce byc ta matka, ktora siedzi z dziecmi keidy faceci sie bawia. Tlumaczylam to TZ i jesli podczas tego wypadku w tej kwestii nic choc troszke sie nie zmieni, to obiecalam sobie ze zostawiam Borysa mojej mamie i jade na weekend z kolezankami nad jezioro, zeby w koncu sobie odpoczac, i zeby TZ pokazac ze ja tez czasem chcialabym odpoczac psychicznie, ba! zaznac troche relaksu i glupiej zabawy jak chcby przeplyniecie sie zaglowka czy poplywanie albo poopalanie sie.
Raczej internetu nie bede miala, tak wiec prosze usprawiedliwcie mnie w klubie, bo po powrocie bede z Wami znowu na biezaco.
Buziaki dla Was wszytskich i jeszcze wieksze dla naszych watkowych dzieciaczkow.
PS Borys nad Powidzem na keji nauczyl sie pelzac! i teraz pelza i turla sie po calym pokoju, poza tym bardzo sie "rozgadal" i jest takim twarzyskim dzieckiem (mialam porownanie z tamtym) ze az serce mi peka z dumy wyciaga raczki do ludzi, cieszy sie, zagaduje, zaczepia.
udanych wczasow
ja tez kiedys bylam w Powidzu i milo wspominam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:04   #4562
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

SUPER!
A jak zakopiańskie kapciuszki?
Kupa prawie calkowicie w pieluszce... No trochę na body i spodenkach ..kapciuszki uratowane

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:04   #4563
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bylismy z siostra kupic samochod (korsinka). jej pierwszy, wlasny, ale dziewuszyna jest podjarana
czyli wieczorkiem opijanko jak nic - co by malo palil i sie nie psul

Blogerko
Udanego wypoczynku życzę!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kobieto! Dzięki za info

Cytat:

Jestem podirytowana (delikatnie rzecz ujmując).

Skoro teraz była dostawa i nie było mleka to teraz nie wiem kiedy się spodziewać
Mąż (już kolejny raz) wziął jedynkę i dodaje kleik bo mały nie chce pić tej rzadziochy.
hmm, myślę że w następnej dostawie powinno już przyjść skoro u mnie jest już.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My już wstępnie zapakowani...tz rano do pracy i ok 11 ruszamy..także po 12 możecie już tęsknić
A tak poważnie to trzymajcie kciuki za kupki Antonia..żeby to się wszystko uregulowalo...bo mi serce pęka gdy widzę jak stęka i nic mu nie wychodzi...niech o.s.r.y.w.a. Te moje zakopiaňskie kapciuszki cały czas
za qpki

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Silver jak super że już jesteś,bardzo tęskniłyśmy.

Cytat:
Dziewczyny jest kupa nr 3!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-li...455141085.html

napalilam sie na ten wozek, co myslicie? moze byc zamiast zwyklej parasolki? (nienawidze nawet patrzec na parasolki.....) oczywiscie dopiero na wiosne chce, na zime ten nasz czolg najlepszy mimo wsio, ale na wiosne/lato?
Jak dla mnie, SUPER!!

Dziewczyny bardzo Wam współczuję że Wasi Tżci tak muszą wyjeżdżać

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-13 o 21:06
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:07   #4564
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Tak Antonio je kolację....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376420842070.jpg (72,7 KB, 21 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-13, 21:09   #4565
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

...i właśnie usnął...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376420946103.jpg (67,4 KB, 12 załadowań)

Stary 2013-08-13, 21:16   #4566
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Tak Antonio je kolację....

ale ma włoski zajefajne

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

A Yellow się odzywała czy nie??

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-13 o 21:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:20   #4567
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

super Neti warto było zacisnąć zęby i czekać

Dziewczyny ale jestem wqrwiona!!!! zostawiliśmy auto u znajomego mechanika, żeby zrobił hamulce, bo TZ nie miał czasu, a gość części taniej załatwi - podobno. I auto postawione w sobote, odebrane dzisiaj a czemu?
Bo jak gość wziął się za hamulce to zbladł. Cała belka do wymiany, zaciski, hamulce wsio! A czemu?!
Ja was ostrzegałam (Black) przed kupnem aut zzagrancy a tu się okazuje że auto które gość w Polsce miał 5 lat po POWODZI! Wszystko się w palcach w spodzie kruszyło, do wymiany jak leci. I tym sposobem 1200 zł poszło się j*bać.
Tynk za chwilę będę jeść do końca miesiąca

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:22   #4568
badziabadzia
Zakorzenienie

Kurcze, Diewczyny.. no nie idzie Was nadrobić szbciej piszecie niz na czytam

Tak na pocieszenie dla mam, ktrym maluchy nie daja spac.. u nas 10 pobudek to norma pewnie zęby, pediatra tez takie snuje przypuszczenia. Tyle, ze to trwa juz ze 4 miesiace a malej ciagle cos wylazi (tzn jakis zab) teraz czekam na druga dolna 2ke .. ehhh, kiedy wyjdzie ostatni ząbek? albo chociaz ze dwa tygodnie przerwy

Odnosnie telenoweli, ogladalam wszystko ale jedyne co pa ietam to tytuly zadnych szczegolow

Dobra, nadrabiam dalej moze nie przysne z nosem w wizazu
Stary 2013-08-13, 21:22   #4569
marsi11
Zakorzenienie

Blogerko to się może w końcu w Chorwacji zobaczymy bo mieszkamy tak blisko siebie i jakoś nam nie pisane, to może tam na siebie wpadniemy
Cytat:
Łazanki jem
.
osz Ty, ja o niczym innym nie marzę

Cytat:
A tak się bawi mój Gucio
jak słodko, grzecznie i uroczo

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Uwaga, moje dziecko zaczęło jeść.
Brawo

Cytat:
Marsi,Sylwietta,Debrah tak miło się czyta Wasze posty o kp,że aż się Rozpłakałam,to moja wina że nie karmie już ;(;(;(;(;(
przestań głupoty gadać

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia mi wymiotowala bidulka moja. To był okropny widok
Chyba jej słoiczek poszkodzil albo żółtko
Teraz śpi
biduleczka

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
zdecydowanie wolałabym, żeby ona odstawiła się sama, żeby to mnie było smutno, a nie dziecku, któremu to ja odmawiam - tego boję się bardzo bardzo. Chciałabym samoodstawienia.
hehehe liczysz na to? to chyba troszkę loteria
u nas nie było szans u Samiego
teraz też raczej na to nie liczę no chyba,że się wstrzelę w idealny moment- bo u nas karmienie to troszkę sinusoida- raz totalne uzależnienie innym razem brak zainteresowania

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Laski, przyjmie mnie któraś jak mnie mąż z domu wygna za kolejną parę szpilek?
no jaaaaasne dawaj kochana-wiesz jaką ja mam wielką szafę na buty? chętnie chętnie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Co do KP, to moje się chyba kończy....od jakiegoś czasu je tylko raz w nocy nad ranem już muszę jej dawać, w ciągu dnia może raz pociągnie. I stało się to tak nagle, że strasznie mi przykro i już czuje w piersiach że tam mało co jest....
Niby założyłam sobie, że do pół roku jak będę karmić to przy tych różnych wydziwianiach jej przy cycku to będzie super. I niby dopięłam swego, ale ehhh dopóki samej się nie będzie karmić to nie da się przekonać jakie to przywiązanie. No ale najważniejsze, że ona jest szczęśliwa
Bohek, to jeden z naturalnych etapów, przeczekaj go cierpliwie
u nas tak jest ostatnio non stop i ja średnio 3 razy w miesiącu myślę,że to już koniec KP a za chwilę wszystko wywraca się do góry nogami
Leo je 4 stałe posiłki plus chrupki więc czasem mu się nie dziwie,że ma zapomina o piersi

Neti- brawa dla Antosia

dziewczyny, moje dziecko od dwóch dni poprzestawiało sobie drzemki- czyżby to taki wiek?
otóz wcześniej spał 3-4 razy dziennie, raczej krotko
teraz spi dwa razy w ciągu dnia ale tak 1-2 h
za to pada o 19,30, nawet nie sam w łożeczku jak do tej pory ale podczas karmienia, dodam,że nie jest marundy

czy to nie za mało dwie drzemki?Szaja co Ty na to???

Dziewczyny używacie kaszek Baby Dream? bo dziś dostałam bananową mleczną i tak się zastanawiam czy można tak ciągle kaszki zmieniać? w końcu one są na mm, nie szkodzi taka ciągła zmiana? dodam,że teraz męczyliśmy hippa bezcukrowego z bananami

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-13 o 21:24
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:28   #4570
Kija80
Zadomowienie

Muszę odgruzować chałupę na sobotę bo teściowa będzie u nas robić imieniny. Trochę mi zejdzie z tym sprzątaniem... No i kiedy ja mam oglądać Claritę, chyba nocami dopiero jestem na 17 odcinku, dobrze że to takie krótkie dwudziestominutowe
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:30   #4571
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używacie kaszek Baby Dream? bo dziś dostałam bananową mleczną i tak się zastanawiam czy można tak ciągle kaszki zmieniać? w końcu one są na mm, nie szkodzi taka ciągła zmiana? dodam,że teraz męczyliśmy hippa bezcukrowego z bananami
Ja dwa razy kupiłam Darii kaszkę BD. Ale nie smakowało jej. Za to bobovite wcina aż jej się uszy trzęsą
Stary 2013-08-13, 21:33   #4572
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja dwa razy kupiłam Darii kaszkę BD. Ale nie smakowało jej. Za to bobovite wcina aż jej się uszy trzęsą

i często zmieniacie kaszki? bo Leo jadł cały czas holle na combioticu hipp ale zaczał troszkę grymasić więc szukalam czegoś dla odmiany
Stary 2013-08-13, 21:35   #4573
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
czy to nie za mało dwie drzemki?Szaja co Ty na to???
Daria robi sobie dwie drzemki. Jedna trwa około 30min a druga 1h
Raczej już nie liczę na to że kiedyś to się zmieni...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
i często zmieniacie kaszki? bo Leo jadł cały czas holle na combioticu hipp ale zaczał troszkę grymasić więc szukalam czegoś dla odmiany
Na początku kupiłam bobovite. Potem dwa razy babydream. Ale znów wracam do bobovity.
Aha i raz miałam Nestle.

Nic się złego nie działo.
Stary 2013-08-13, 21:44   #4574
marsi11
Zakorzenienie

Silver- no to uspokoiłaś mnie w obu sprawach

a co tu taka cisza? gdzie jesteście wszystkie gaduly?
Stary 2013-08-13, 21:48   #4575
Lenova
Wtajemniczenie

Cześć niewiasty
Dzisiaj pochłonęło mnie sprzątanie chałupy dlatego się nie odzywałam,pozazdrościłam fewciowego bałaganu i też chciałam mieć u siebie
Dziś tż ma wolne i zabawiał Blaneczkę kiedy ja biegałam ze ścierą, uwielbiam patrzeć jak oni się bawią.

Dziewczyny takie pytanie mam : ja ogólnie jestem osobą martwiąca się o Blankę itp ,często przesadzam ale teraz znowu zastanawiam się czy to normalne żeby dziecko "ząbkowało" 3 miesiące bez skutku? U Blanki to ślinienie się, łapanie za uszy ,włosy, wciąganie wszystkiego z agresją do paszczy trwa już właśne tak długo , ona się tak męczy , już 3 żele do zębów poszły a ich nie widać nie słychać, i jest coraz gorzej. Iśc do lekarza ???

Aha i macie może jakiś pomysł żeby wyczyścić dziecku nos? Blaka ma pełno kóz w nosie a w ogóle nie da mi się dotknąć,macha głową jak czubek albo w histerię wpada gdy tylko próbuje się zbliżyć do nochala , no i chodzi z kozami ;/

Fewciu Trzymam kciuki za morfologię! A co do kp ja mam dokładnie to samo odczucie co Ty, uważam że to moja wina ,przez tą głupią skazę też trochę bo gdyby nie to gdyby jej moje mleko nie szkodziło nadal bym pewnie karmiła. Tak bardzo żałuję i zazdroszczę dziewczynom kp

Blogerko Udanego wypoczynku życzę! I gratulację dla Boryska za pełzanie
Aha...tu wiele dziewczyn czeka na Twojego bloga

Hope
Co do skazowców i prób normaqlnego mm to nie wiem właśnie , gastrolog mowił zeby ok roku probować z mlekiem HA, ja dałam ostatnio Blance dwa deserki z jogurtem i chyba nie działo się nic złego.
Co do przemęczenia psycho fizycznego, ja miewam dni kiedy mi straaaasznie to dokucza.Chciałabym gdzieś z kimś wyskoczyć, na zwykłe ploty czy zakupy nawet żeby się rozerwać ale nie ma z kim. Czytałam dziś Twoj wpis na blogu, u mnie z koleżankami podobnie niestety ;/ aczkolwiek jest poprawa bo jak urodziłam to koleżanki nagle sie zainteresowały "nowym zjawiskiem" i czasem odwiedzają.

Neti Brawa dla Antonia, zuch chłopak !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:53   #4576
marsi11
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,...?ticaid=1111ed

a swoją drogą brawa dla dziennikarzy :"zmarła matka, ktora zgineła w wypadku"

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Lenova- Leo ząbkuje już ponad 4 miesięcy

A co do kózek to też u nas ciężko, jak ma to się wkurza strasznie i np wbudza w nocy bo nie może oddychać
ja psikam wodą morską z zaskoczenia podczas zabawy- same wychodzą

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-13 o 21:51
Stary 2013-08-13, 21:55   #4577
mala_19kw
Zakorzenienie

Silver-a co ile jest dostawa?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:58   #4578
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver-a co ile jest dostawa?
Dwa razy w tygodniu

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Mężulek wrócił z pracy i klei się do mnie.
Chyba coś będzie

No więc spadam. Będę jutro
Stary 2013-08-13, 22:02   #4579
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, Oliwka nie lubi kaszek BD. Jedynie waniliowa w miarę jej wchodzi, ale herbatnikowa (pyyyyszna ) niezbyt jej smakuje, a bananowa to już w ogóle - fuj dla niej jest. Bobovitę wielbi za to całym sercem.

Hope, o masakra. My, jak jeździliśmy w poszukiwaniu samochodu, to z tatą, a on zawsze maca pod spodem wszystko, czego dosięgnie i kilka samochodów się właśnie kruszyło... Wiadomo, że zalane... Że też ludzie nie mają serca, tylko wciskają komuś taki chłam.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-13 o 22:03
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:10   #4580
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dwa razy w tygodniu

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Mężulek wrócił z pracy i klei się do mnie.
Chyba coś będzie

No więc spadam. Będę jutro

To jest nadzieja że dorwe jeszcze w tym tygodniu.

Ja też już idę spać bo ostatnio chodzę po 24 i mąż się ze mnie nabija że komary po nocy ganiam albo telefonu pilnuje

Do jutra
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:16   #4581
nafiyqa
Zakorzenienie

Fewciu jaka szkoda, ze nie pojedziesz z mezem.
Poszalalybysmy

Hope, slabo z tym autem... I jeszcze taki wydatek!

Problemy z mlekiem sa beznadziejne! Oby szybko wrocilo na polki!!

Co ja widze? Telnowele? Kurde, ewidentnie nie jestem na czasie.

My juz z Kuba w pociagu od 2h. Dziec moj nie zamierza wcale spac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:28   #4582
marsi11
Zakorzenienie

Mikakrolikowa bo Cię widziałam przez chwilkę
miałaś napisać jak bylo u lekarza i na rehabilitacji
Stary 2013-08-13, 22:46   #4583
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Lady , czy mówiąc swojej spacerowce "czołg" masz może na myśli spacerowke od marity? Bo kurka jak tylko zdemontowałam gondole i wsadziłam spacerowke to pierwsze skojarzenie był właśnie CZOŁG! Z końcem października zmieniam.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Muszę odgruzować chałupę na sobotę bo teściowa będzie u nas robić imieniny. Trochę mi zejdzie z tym sprzątaniem... No i kiedy ja mam oglądać Claritę, chyba nocami dopiero jestem na 17 odcinku, dobrze że to takie krótkie dwudziestominutowe
Ha ha ha nie mogę

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-08-13 o 23:10
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:48   #4584
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

A ja obiecałam poprawę w związku z fotkami Oliwki, bo już kilka razy dostawałam upomnienia, że mało jej tu... I wrzuciłam 2 nowe foteczki, z niedzieli.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:59   #4585
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hej babole, nie mam sił was czytac, przepraszam, jak wyszłam z domu o 10 tak po 20 wróciłam.

Tylko Marsi - Dorcia czasem też ma 2 drzemki i potem prędko usypia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:11   #4586
charlizz
Zadomowienie

Neti, ogromnie się cieszę !

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cała, przejmuj warte na grzedzie i pilnuj, ja idę w kimono

Dobranoc

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:11   #4587
nafiyqa
Zakorzenienie

Pytalyscie co z wakacjami.
Bokeh, Ty chyba chcialas wiedziec
Jesli chodzi o samolot, to Kuba nie mial wlasneg fotela, musialam trzymac go na rekach.
Lekko sie zirytowal, kiedy musialam przypiac go pasem do swojego pasa i urzadzil malenka awanture po starcie dostal cycusia i sobie kimnal.
Lot trwal tylko 1,5h, bardzo szybko minal, bezproblemowo.
Oczywiscie przed wejsciem na poklad musialam sprobowac Kuby wody z butelki, itp.

W drodze powrotnej czekalismy na samolot 3h, bo mial opoznienie. Bylo juz po 20, takze pora Kubowego spania, ale na szczescie Tula zalatwila sprawe.
W samolocie tez trzymalam go w Tuli i to jest o wiele lepsza opcja, bo wtedy nie trzeba przypinac dziecka osobnym pasem.

Generalnie straaaaasznie sie ciesze, ze kp, bo nie wyobrazam sobie co by bylo gdyby Kuba jadl mm, skoro na lotnisku lacznie z odprawa spedzilismy nieplanowane 6h.

Co do pobytu-Kuba spal oczywiscie ze mna, choc mial wlasne lozeczko (nie prosilam, stalo w pokoju jak weszlismy do hotelu).

Generalnie synek moj super zniosl pobyt tam najbardziej balam sie wysokich temperatur i tego, ze Kuba sie przegrzeje/straci przytomnosc, itp. W koncu codziennie byla czika po 32stopnie.
Dlategpo caly czas lezal pod parasolem, mial cien w wozku i dodatkowo wozkowa parasolke. Poza tym bardzo dbalam o czapeczke na glowce, wietrzenie w wozku, smarowanie filtrem i chlodzenie go.
W basenie moczylam mu nozki doslownie kilka razy, ale srednio mu sie podobalo. Raz go lekko chlopczyk niechhcacy ochlapal i podkowka momentalnie sie na buzce pojawila...

Co do mnie - nie bylo tak, ze ciagle zaJmowalam sie dzieckiem i nic innego nie robilam.
Kubus nauczyl sie kimac w dzien, zwykle byly to 2-3 drzemki po ok 1h, czasem wiecej.
Ja w tym czasie korzystalam z basenu, wydurnialam sie z siostra (mamy mase zdjec podczas skokow do wody :P). Zawsze ktos byl na lezaku i patrzyl na niego, poza tym ja z basenu tez mialam przeglad sytuacji.
Jak nie spal to ja sie nim zajmowalam.

Troszke przesunela nam sie pora zasypiania (na ok 22).
, bo pipoludnia i wieczory spedzalismy na lazeniu.

Ok 18 Kuba juz robil sie marudny, ale na szczescie Tula to 100-procentowo udany zakup i ratowala mnie z opresji
A ja jak na osobe, ktora nie cierpi i unika slonca jestem calkiem przybrudzona

generalnie warto bylo jechac i DA SIE z takim malenstwem.
Trzeba tylko respektowac jego potrzeby (spania, jedzonka, itp). Oczywiscie raczej nie ma mowy o wycieczkach, bardziej stacjonarny pobyt niz zwiedzanie w upale.

Specyficzne miejsce, a Bulgarow wam nie przywiozlam, bo leniwe to takie, ze hej. Zadnego pozytku byscie nie mialy.
Jednego razu pytalam 3 rozne osoby (sprzedawcow w sklepach) o droge. Kazdy sciemnial, ze nie wie o czym mowie, a czwarty podal falszywa
W koncu dostalam info od jakiejs kobiety z bulgarskiego biura podrozy, ale najpierw wywrocila oczami na lewo i prawo, ze jakas namolna baba ja zaczepia :P

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-14 o 01:46
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 00:20   #4588
elllmi
Zakorzenienie

hej
sprzedałam dzisiaj na 3 godzinki młodego teściowej i szalałam po domu ze ścierą, ale po wysprzątaniu łazienki i starciu kurzy mi się znudziło i czytałam

bokeh, świetną miałaś sukienkę na weselu skąd?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witajcie
Stapamy juz po poskiej ziemi, dopiero co wstalismy
Nie wiem, co sie dzieje u Was i nie wiem, kiedy nadrobie (), bo dzis wieczorem jedziemy z mama i siostra pociagiem do G., do TZ
Takze znow znikam na kilka dni, pewnie do czasu pierwszej sprzeczki z TZ :P

Moj maly podroznik w 2 dni zaliczy podroz autem, autobusem, samolotem i pociagiem
hej, hej
doczytałam, że wakacje się udały, super

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Uwaga, moje dziecko zaczęło jeść. Dziś rano poszła cała miska kaszki malinowej, a przed chwilą opędzlowała jogurcik. Oby dziś zjadła marchewkę na obiadek, bo zaraz lecę jej gotować, mam własną z ogrodu... Zamierzam rozgotować na papkę i niech sama zje.

A, no i wczoraj złożyłam zamówienie u r_p77, wg mnie to najlepszy sprzedawca z rzeczami dla dzieci na all, bo wczoraj zamówione - dziś mam już u siebie. Kupiłam małej smoczki Avent 6+ i jest zaciekawiona nimi strasznie, bo mają inną obudowę i są trochę większe od tych Aventów 0+.
no i jednak się rozkręciła jedzeniowo
jak ja dałam Filipowi tego większego smoczka, to najpierw wypluwał, ale już się przyzwyczaił

Cytat:
Byłyśmy z Blanka u lekarza. Jest taka apatyczna dzisiaj,od paru dni bardzo blada i dzisiaj leciała Jej krew z noska Mamy zrobić jutro morfologię i mocz. naczytałam się głupot w internecie i się boję teraz bardzo
oj zdrówka dla Blanki

Cytat:
ELLLMI< przypomniało mi sie, jak to Fifi mial byc Zenusiem
i jest czasem, bo mój brat tak do niego mówi

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Aha i macie może jakiś pomysł żeby wyczyścić dziecku nos? Blaka ma pełno kóz w nosie a w ogóle nie da mi się dotknąć,macha głową jak czubek albo w histerię wpada gdy tylko próbuje się zbliżyć do nochala , no i chodzi z kozami ;/
psiknij wodą morską i same wypełzną

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

a pisałam Wam, że byłam w końcu w tamtym tygodniu na basenie z Filipem? kurde, młody taki sam jak nasz Elmo - jak widzi wodę, to szał siedziałam z nim w wodzie godzinę i jeszcze mu było mało, bo wrzeszczał jak wychodziliśmy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 01:35   #4589
YellowSheep
Rozeznanie

witam się po małej nieobecności. Jakoś nie mam ostatnio weny do pisania i czasu też jakoś mało, a jeszcze wzięłam się za czytanie książki.

W weekend byliśmy u teściów, nerwów było jak zwykle co nie miara, a w sumie jechaliśmy na darmo, czujecie to? Jechaliśmy 130 km żeby dowiedzieć się ze jednak t. sam nie da rady zrobić tej najważniejszej rzeczy w aucie. Zrobili co mieli zrobić i tak jak o 2 w nocy dojechaliśmy tak o 15 już nas tam nie było. Więcej się tam nie wybieram - amen

A w ogóle to t. mnie już nie lubi bo mu za bardzo pyskuję musiałam trochę mu nagadać bo ciśnienie mi skacze jak słyszę że jestem kobietą wiec moim obowiązkiem jest wszystko a żona ma pomagać mężowi no jasne, on nic robił nie będzie bo urodził się facetem a ja wkoło niego ze ścierą i obiadkiem o, niedoczekanie. A t. taki właśnie jest, ma się za niewiadomo kogo, rany jak on mnie drażni!

Obraziłam się na tż on ma ostatnio dziwny zwyczaj robienia wszystkiego w kiblu. siedzi mi tam z fajka i czyta gazety, a dzisiaj naprawiał tam radio samochodowe! Chyba mu tam niezbyt wygodnie? Nie wiem, nie może tego robić w jednym pomieszczeniu ze mną żebym miała przynajmniej do kogo gębę otworzyć? A nie zamykać się tam na 1.5h. Dziwne to...

Silver witaj z powrotem widziałam że pytałaś o mnie, jestem, nawet na bieżąco
Nawijko Ty również witaj mam nadzieje ze obie się wywczasowałyście!

Blogerko udanych wakacji życzę a co do tż to rozumiem, też nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak kwokę a nawet zdarza się oburzenie, że zostawiłam dziecko z ojcem na godzinę, jak mogłam.

Pstryniu pytałaś o YT - zaktualizuj sobie flash playera

Fewciu współczuję delegacji oby szybko minęło! Straszne są te wyjazdy.

Coś więcej nie pamietam, odezwę sie jutro, Dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 02:37   #4590
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Czesc!
sylwietta dziekuje za zaproszenie. Pozostalym dziewczynom rowniez
hope to Was zalatwili z samochodem na cacy.
Ty chyba pisalas, ze masz problem ze zmiana pieluszek. Jak sobie radzisz? Yae tez jest wiercipieta i zmiana nie nalezy do najlatwiejszych.
nawijko witajcie ponownie! Jak podroz pociagiem?
Jak sie maja po wczorajszych przebojach Zuzia agi, Blanka fewci i Maja evel?
lenova zwykle niczym nie czyszcze noska, kozy wyskakuja same przy kichnieciu. Jedynie bardziej uporczywe wycieram chusteczk, ale Yae tez tego nie lubi.
marsi wydaje mi sie, ze Leo spi odpowiednio w dzien. Yae 2miesiace mlodsza a zwykle nawet tyle nie spi.
fewciu, mala niech szybko koncza sie delegacje tz-ow. Ja odliczam dni, kiedy moj skonczy ten najciezszy oddzial. Byle do niedzieli.
Wczoraj mielismy isc ze znajomymi na kolacje, ale znow nie wyszlo; tz wrocil szybko, ale drugiego zatrzymali. Do trzech razy sztuka, kolejny raz juz w weekend sie umowimy za dnia.
Dzis moze wpadna znajomi z coreczka dokladnie rok starsza od Yae. Jej mama znow jest w ciazy i bedzie ponownie lutowa mama. Kiedy tz sie dowiedzial o nich, to stwierdzil, ze chcialby z naszym drugim trafic na luty 2015. Czemu nie :-D

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

blogerko, neti Udanych wakacji!

---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

bokeh mamy coraz lepszy design. Teraz juz mamy symetrycznie dziury...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości