|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
ladna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wierze ze masz 40 rozmiar?? myslalam ze jestes nie wysoka ? ![]() Cytat:
![]() ja tez kiedys bylam w Powidzu i milo wspominam
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kupa prawie calkowicie w pieluszce... No trochę na body i spodenkach ..kapciuszki uratowane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Blogerko Udanego wypoczynku życzę! ![]() Cytat:
Cytat:
za qpki![]() Cytat:
Dziewczyny bardzo Wam współczuję że Wasi Tżci tak muszą wyjeżdżać
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-13 o 21:06 |
||||
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Tak Antonio je kolację....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
...i właśnie usnął...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
ale ma włoski zajefajne ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- A Yellow się odzywała czy nie??
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-13 o 21:11 |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
super Neti
warto było zacisnąć zęby i czekać ![]() Dziewczyny ale jestem wqrwiona!!!! Bo jak gość wziął się za hamulce to zbladł. Cała belka do wymiany, zaciski, hamulce wsio! A czemu?! Ja was ostrzegałam (Black) przed kupnem aut zzagrancy a tu się okazuje że auto które gość w Polsce miał 5 lat po POWODZI! Wszystko się w palcach w spodzie kruszyło, do wymiany jak leci. I tym sposobem 1200 zł poszło się j*bać. Tynk za chwilę będę jeść do końca miesiąca |
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, Diewczyny.. no nie idzie Was nadrobić
![]() Tak na pocieszenie dla mam, ktrym maluchy nie daja spac.. u nas 10 pobudek to norma pewnie zęby, pediatra tez takie snuje przypuszczenia. Tyle, ze to trwa juz ze 4 miesiace a malej ciagle cos wylazi (tzn jakis zab) teraz czekam na druga dolna 2ke .. ehhh, kiedy wyjdzie ostatni ząbek? albo chociaz ze dwa tygodnie przerwy ![]() Odnosnie telenoweli, ogladalam wszystko zadnych szczegolow Dobra, nadrabiam dalej moze nie przysne z nosem w wizazu
|
|
|
|
#4569 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Blogerko to się może w końcu w Chorwacji zobaczymy
bo mieszkamy tak blisko siebie i jakoś nam nie pisane, to może tam na siebie wpadniemy![]() osz Ty, ja o niczym innym nie marzę ![]() jak słodko, grzecznie i uroczo ![]() Brawo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas nie było szans u Samiego teraz też raczej na to nie liczę no chyba,że się wstrzelę w idealny moment- bo u nas karmienie to troszkę sinusoida- raz totalne uzależnienie innym razem brak zainteresowania ![]() Cytat:
Cytat:
u nas tak jest ostatnio non stop i ja średnio 3 razy w miesiącu myślę,że to już koniec KP a za chwilę wszystko wywraca się do góry nogami ![]() Leo je 4 stałe posiłki plus chrupki więc czasem mu się nie dziwie,że ma zapomina o piersi ![]() Neti- brawa dla Antosia dziewczyny, moje dziecko od dwóch dni poprzestawiało sobie drzemki- czyżby to taki wiek? otóz wcześniej spał 3-4 razy dziennie, raczej krotko teraz spi dwa razy w ciągu dnia ale tak 1-2 h za to pada o 19,30, nawet nie sam w łożeczku jak do tej pory ale podczas karmienia, dodam,że nie jest marundy czy to nie za mało dwie drzemki?Szaja co Ty na to??? Dziewczyny używacie kaszek Baby Dream? bo dziś dostałam bananową mleczną i tak się zastanawiam czy można tak ciągle kaszki zmieniać? w końcu one są na mm, nie szkodzi taka ciągła zmiana? dodam,że teraz męczyliśmy hippa bezcukrowego z bananami Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-13 o 21:24 |
|||||
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Muszę odgruzować chałupę na sobotę bo teściowa będzie u nas robić imieniny. Trochę mi zejdzie z tym sprzątaniem... No i kiedy ja mam oglądać Claritę, chyba nocami
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Daria robi sobie dwie drzemki. Jedna trwa około 30min a druga 1h
![]() Raczej już nie liczę na to że kiedyś to się zmieni... ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Aha i raz miałam Nestle. Nic się złego nie działo.
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Silver- no to uspokoiłaś mnie w obu sprawach
![]() a co tu taka cisza? gdzie jesteście wszystkie gaduly? |
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć niewiasty
![]() Dzisiaj pochłonęło mnie sprzątanie chałupy dlatego się nie odzywałam,pozazdrościłam fewciowego bałaganu i też chciałam mieć u siebie Dziś tż ma wolne i zabawiał Blaneczkę kiedy ja biegałam ze ścierą, uwielbiam patrzeć jak oni się bawią. Dziewczyny takie pytanie mam : ja ogólnie jestem osobą martwiąca się o Blankę itp ,często przesadzam ale teraz znowu zastanawiam się czy to normalne żeby dziecko "ząbkowało" 3 miesiące bez skutku? U Blanki to ślinienie się, łapanie za uszy ,włosy, wciąganie wszystkiego z agresją do paszczy trwa już właśne tak długo , ona się tak męczy , już 3 żele do zębów poszły a ich nie widać nie słychać, i jest coraz gorzej. Iśc do lekarza ??? ![]() Aha i macie może jakiś pomysł żeby wyczyścić dziecku nos? Fewciu Trzymam kciuki za morfologię! A co do kp ja mam dokładnie to samo odczucie co Ty, uważam że to moja wina ,przez tą głupią skazę też trochę bo gdyby nie to gdyby jej moje mleko nie szkodziło nadal bym pewnie karmiła. Tak bardzo żałuję i zazdroszczę dziewczynom kp ![]() Blogerko Udanego wypoczynku życzę! I gratulację dla Boryska za pełzanie ![]() Aha...tu wiele dziewczyn czeka na Twojego bloga ![]() Hope Co do skazowców i prób normaqlnego mm to nie wiem właśnie , gastrolog mowił zeby ok roku probować z mlekiem HA, ja dałam ostatnio Blance dwa deserki z jogurtem i chyba nie działo się nic złego. Co do przemęczenia psycho fizycznego, ja miewam dni kiedy mi straaaasznie to dokucza.Chciałabym gdzieś z kimś wyskoczyć, na zwykłe ploty czy zakupy nawet żeby się rozerwać ale nie ma z kim. Czytałam dziś Twoj wpis na blogu, u mnie z koleżankami podobnie niestety ;/ aczkolwiek jest poprawa bo jak urodziłam to koleżanki nagle sie zainteresowały "nowym zjawiskiem" i czasem odwiedzają. Neti Brawa dla Antonia, zuch chłopak !
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,...?ticaid=1111ed
a swoją drogą brawa dla dziennikarzy :"zmarła matka, ktora zgineła w wypadku" ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Lenova- Leo ząbkuje już ponad 4 miesięcy A co do kózek to też u nas ciężko, jak ma to się wkurza strasznie i np w budza w nocy bo nie może oddychaćja psikam wodą morską z zaskoczenia podczas zabawy- same wychodzą
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-13 o 21:51 |
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Silver-a co ile jest dostawa?
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa razy w tygodniu
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Mężulek wrócił z pracy i klei się do mnie. Chyba coś będzie ![]() No więc spadam. Będę jutro
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, Oliwka nie lubi kaszek BD. Jedynie waniliowa w miarę jej wchodzi, ale herbatnikowa (pyyyyszna
Hope, o masakra. My, jak jeździliśmy w poszukiwaniu samochodu, to z tatą, a on zawsze maca pod spodem wszystko, czego dosięgnie i kilka samochodów się właśnie kruszyło... Wiadomo, że zalane... Że też ludzie nie mają serca, tylko wciskają komuś taki chłam. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-13 o 22:03 |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest nadzieja że dorwe jeszcze w tym tygodniu. Ja też już idę spać bo ostatnio chodzę po 24 i mąż się ze mnie nabija że komary po nocy ganiam albo telefonu pilnuje ![]() Do jutra
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu
jaka szkoda, ze nie pojedziesz z mezem.Poszalalybysmy ![]() Hope, slabo z tym autem... I jeszcze taki wydatek! Problemy z mlekiem sa beznadziejne! Oby szybko wrocilo na polki!! Co ja widze? Telnowele? Kurde, ewidentnie nie jestem na czasie. My juz z Kuba w pociagu od 2h. Dziec moj nie zamierza wcale spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Mikakrolikowa bo Cię widziałam przez chwilkę
![]() miałaś napisać jak bylo u lekarza i na rehabilitacji |
|
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lady , czy mówiąc swojej spacerowce "czołg" masz może na myśli spacerowke od marity? Bo kurka jak tylko zdemontowałam gondole i wsadziłam spacerowke to pierwsze skojarzenie był właśnie CZOŁG! Z końcem października zmieniam.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-08-13 o 23:10 |
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
A ja obiecałam poprawę w związku z fotkami Oliwki, bo już kilka razy dostawałam upomnienia, że mało jej tu...
I wrzuciłam 2 nowe foteczki, z niedzieli.
|
|
|
|
#4585 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hej babole, nie mam sił was czytac, przepraszam, jak wyszłam z domu o 10 tak po 20 wróciłam.
Tylko Marsi - Dorcia czasem też ma 2 drzemki |
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Neti, ogromnie się cieszę !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cała, przejmuj warte na grzedzie i pilnuj, ja idę w kimono Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalyscie co z wakacjami.
Bokeh, Ty chyba chcialas wiedziec ![]() Jesli chodzi o samolot, to Kuba nie mial wlasneg fotela, musialam trzymac go na rekach. Lekko sie zirytowal, kiedy musialam przypiac go pasem do swojego pasa i urzadzil malenka awanture po starcie dostal cycusia i sobie kimnal.Lot trwal tylko 1,5h, bardzo szybko minal, bezproblemowo. Oczywiscie przed wejsciem na poklad musialam sprobowac Kuby wody z butelki, itp. W drodze powrotnej czekalismy na samolot 3h, bo mial opoznienie. Bylo juz po 20, takze pora Kubowego spania, ale na szczescie Tula zalatwila sprawe. W samolocie tez trzymalam go w Tuli i to jest o wiele lepsza opcja, bo wtedy nie trzeba przypinac dziecka osobnym pasem. Generalnie straaaaasznie sie ciesze, ze kp, bo nie wyobrazam sobie co by bylo gdyby Kuba jadl mm, skoro na lotnisku lacznie z odprawa spedzilismy nieplanowane 6h. Co do pobytu-Kuba spal oczywiscie ze mna, choc mial wlasne lozeczko (nie prosilam, stalo w pokoju jak weszlismy do hotelu). Generalnie synek moj super zniosl pobyt tam najbardziej balam sie wysokich temperatur i tego, ze Kuba sie przegrzeje/straci przytomnosc, itp. W koncu codziennie byla czika po 32stopnie.Dlategpo caly czas lezal pod parasolem, mial cien w wozku i dodatkowo wozkowa parasolke. Poza tym bardzo dbalam o czapeczke na glowce, wietrzenie w wozku, smarowanie filtrem i chlodzenie go. W basenie moczylam mu nozki doslownie kilka razy, ale srednio mu sie podobalo. Raz go lekko chlopczyk niechhcacy ochlapal i podkowka momentalnie sie na buzce pojawila... Co do mnie - nie bylo tak, ze ciagle zaJmowalam sie dzieckiem i nic innego nie robilam. Kubus nauczyl sie kimac w dzien, zwykle byly to 2-3 drzemki po ok 1h, czasem wiecej. Ja w tym czasie korzystalam z basenu, wydurnialam sie z siostra (mamy mase zdjec podczas skokow do wody :P). Zawsze ktos byl na lezaku i patrzyl na niego, poza tym ja z basenu tez mialam przeglad sytuacji. Jak nie spal to ja sie nim zajmowalam. Troszke przesunela nam sie pora zasypiania (na ok 22). , bo pipoludnia i wieczory spedzalismy na lazeniu. Ok 18 Kuba juz robil sie marudny, ale na szczescie Tula to 100-procentowo udany zakup i ratowala mnie z opresji ![]() A ja jak na osobe, ktora nie cierpi i unika slonca jestem calkiem przybrudzona ![]() generalnie warto bylo jechac i DA SIE z takim malenstwem.Trzeba tylko respektowac jego potrzeby (spania, jedzonka, itp). Oczywiscie raczej nie ma mowy o wycieczkach, bardziej stacjonarny pobyt niz zwiedzanie w upale. Specyficzne miejsce, a Bulgarow wam nie przywiozlam, bo leniwe to takie, ze hej. Zadnego pozytku byscie nie mialy. Jednego razu pytalam 3 rozne osoby (sprzedawcow w sklepach) o droge. Kazdy sciemnial, ze nie wie o czym mowie, a czwarty podal falszywa ![]() W koncu dostalam info od jakiejs kobiety z bulgarskiego biura podrozy, ale najpierw wywrocila oczami na lewo i prawo, ze jakas namolna baba ja zaczepia :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-14 o 01:46 |
|
|
|
#4588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
sprzedałam dzisiaj na 3 godzinki młodego teściowej i szalałam po domu ze ścierą, ale po wysprzątaniu łazienki i starciu kurzy mi się znudziło i czytałam ![]() bokeh, świetną miałaś sukienkę na weselu skąd? ![]() Cytat:
doczytałam, że wakacje się udały, super ![]() Cytat:
![]() jak ja dałam Filipowi tego większego smoczka, to najpierw wypluwał, ale już się przyzwyczaił Cytat:
i jest czasem, bo mój brat tak do niego mówiCytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- a pisałam Wam, że byłam w końcu w tamtym tygodniu na basenie z Filipem? kurde, młody taki sam jak nasz Elmo - jak widzi wodę, to szał siedziałam z nim w wodzie godzinę i jeszcze mu było mało, bo wrzeszczał jak wychodziliśmy
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
W weekend byliśmy u teściów, nerwów było jak zwykle co nie miara, a w sumie jechaliśmy na darmo, czujecie to? Jechaliśmy 130 km żeby dowiedzieć się ze jednak t. sam nie da rady zrobić tej najważniejszej rzeczy w aucie. Zrobili co mieli zrobić i tak jak o 2 w nocy dojechaliśmy tak o 15 już nas tam nie było. Więcej się tam nie wybieram - amen ![]() A w ogóle to t. mnie już nie lubi bo mu za bardzo pyskuję musiałam trochę mu nagadać bo ciśnienie mi skacze jak słyszę że jestem kobietą wiec moim obowiązkiem jest wszystko a żona ma pomagać mężowi no jasne, on nic robił nie będzie bo urodził się facetem a ja wkoło niego ze ścierą i obiadkiem o, niedoczekanie. A t. taki właśnie jest, ma się za niewiadomo kogo, rany jak on mnie drażni!Obraziłam się na tż on ma ostatnio dziwny zwyczaj robienia wszystkiego w kiblu. siedzi mi tam z fajka i czyta gazety, a dzisiaj naprawiał tam radio samochodowe! Chyba mu tam niezbyt wygodnie? Nie wiem, nie może tego robić w jednym pomieszczeniu ze mną żebym miała przynajmniej do kogo gębę otworzyć? A nie zamykać się tam na 1.5h. Dziwne to...Silver witaj z powrotem widziałam że pytałaś o mnie, jestem, nawet na bieżąco ![]() Nawijko Ty również witaj mam nadzieje ze obie się wywczasowałyście!Blogerko udanych wakacji życzę a co do tż to rozumiem, też nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak kwokę a nawet zdarza się oburzenie, że zostawiłam dziecko z ojcem na godzinę, jak mogłam. Pstryniu pytałaś o YT - zaktualizuj sobie flash playera ![]() Fewciu współczuję delegacji Coś więcej nie pamietam, odezwę sie jutro, Dobranoc
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Czesc!
sylwietta dziekuje za zaproszenie. Pozostalym dziewczynom rowniez hope to Was zalatwili z samochodem na cacy. Ty chyba pisalas, ze masz problem ze zmiana pieluszek. Jak sobie radzisz? Yae tez jest wiercipieta i zmiana nie nalezy do najlatwiejszych. nawijko witajcie ponownie! Jak podroz pociagiem? Jak sie maja po wczorajszych przebojach Zuzia agi, Blanka fewci i Maja evel? lenova zwykle niczym nie czyszcze noska, kozy wyskakuja same przy kichnieciu. Jedynie bardziej uporczywe wycieram chusteczk, ale Yae tez tego nie lubi. marsi wydaje mi sie, ze Leo spi odpowiednio w dzien. Yae 2miesiace mlodsza a zwykle nawet tyle nie spi. fewciu, mala niech szybko koncza sie delegacje tz-ow. Ja odliczam dni, kiedy moj skonczy ten najciezszy oddzial. Byle do niedzieli. Wczoraj mielismy isc ze znajomymi na kolacje, ale znow nie wyszlo; tz wrocil szybko, ale drugiego zatrzymali. Do trzech razy sztuka, kolejny raz juz w weekend sie umowimy za dnia. Dzis moze wpadna znajomi z coreczka dokladnie rok starsza od Yae. Jej mama znow jest w ciazy i bedzie ponownie lutowa mama. Kiedy tz sie dowiedzial o nich, to stwierdzil, ze chcialby z naszym drugim trafic na luty 2015. Czemu nie :-D ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- blogerko, neti Udanych wakacji! ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- bokeh mamy coraz lepszy design. Teraz juz mamy symetrycznie dziury... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

jak codziennie zresztą 
ale mniejsza w to...
nie wiem jak ja sie skupie na pracy, bede caly czas o niej myslec
bidulka moja. To był okropny widok

za qpki

bo mieszkamy tak blisko siebie i jakoś nam nie pisane, to może tam na siebie wpadniemy

My, jak jeździliśmy w poszukiwaniu samochodu, to z tatą, a on zawsze maca pod spodem wszystko, czego dosięgnie i kilka samochodów się właśnie kruszyło... Wiadomo, że zalane... Że też ludzie nie mają serca, tylko wciskają komuś taki chłam.
jaka szkoda, ze nie pojedziesz z mezem.