|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Iza dopiero co test robiłaś a już taki fajny duzy brzusio!
![]() Cebula dawaj swoje brzucho ![]() Kurczę, odebrałam wyniki moczu i mam bakterie, jak to w opisie"liczne" ![]() Podwyższone to: leukocyty, nablonki plaskie, a w osadzie cos nie tak z erytrocyty czesciowo wylugowane
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
![]() Popsuł mi się router
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem dziewczyny, ale z drugiej strony, nie chce robić nic przeciwko Tż-towi. On chce poczekać do stycznia... Mamy do tego czasu dużo wydatków i jeszcze wesele za dwa lata planujemy, a wiadomo dziecko kosztuje. I ogólnie się z tym zgadzam, to prawda... Tylko jakoś podświadomie cały czas się boję że właśnie to się nie uda... Obydwoje dużo i ciężko pracujemy, aby się dorobić, aby spełnić nasze marzenia a ja i tak tego nie widzę. Nie wiem w ogóle co się ze mną ostatnio dzieje, jestem zmęczona, mam zepsuty humor zupełnie bez powodu. Brakuje mi dziecka, marze o nim ale z drugiej strony muszę myśleć realnie, dziecko jest drogie a my ledwo odkładamy na wesele... Strasznie jestem rozdarta...
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś jaki fajny brzunio
Dziewczynki, ja tak strasznie bym chciała, żeby każda z nas tu starających się zaszła w ciążę.. Jest mi tak przykro, jak widzę, ile was to kosztuje smutku Ile razy człowiek się poddaje i załamuje... Chciałabym, aby wasze marzenia się spełniły... Tak bardzo I ciągle liczę na to, że w końcu każda z was tu zostanie mamą... Wiecie, że jestem tu prawie rok z wami??... I chociaż wydawać by się mogło, że was nie zrozumiem, bo mam Julcie koło siebie, to przeżywam to z wami. Mam nadzieję, że w końcu każda z nas zaspokoi swoją potrzebę macierzyństwa... I zobaczy, że dla zwykłego uśmiechu warto było tyle czekać...
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jaki fajny ![]() Sorki dziewczynki że tak mało się udzielam ale jak zaczęłam pracować już tak normalnie to jestem po prostu padnięta tak że szok i nic mi się nie chce. A ja zaraz idę męża zgwałcić bo tak mi się chce że szok aż sama siebie nie poznaję a dziś takim wzrokiem patrzyłam na wszystkich facetów że aż wstyd sie przyznać o czym myślałam ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli wszystko było jak trzeba, to najlepiej od razu zrobić posiew moczu. Ja miałam w ciąży bardzo liczne bakterie, które później same rozeszły się po kościach.
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
co do wózka to tak właśnie plame daliśmy bo po zakupie dopiero zorientowałam sie ze te przednie koła nie są skrętne... ![]() Iza wcale sie nie przejmuj że rodzice pomagają - bardzo dobrze, dla nich napewno też jest to frajda ela my też troszke wcześniej zaczeliśmy kompletować, po trochu. Choć itak dużo jeszcze brakuje. Wczoraj zrobiliśmy troche przemeblowanie w sypialni żeby zrobić miejsce na łóżeczko, którego co prawda jeszcze niema - ale miejsce już jest Teraaz jak jestem na urlopie, jeszcze ten tydzien, to mialam wiecej czasu na to żeby pomyśleć, zwolnić tempo troche, i nawet kupiłam dziś naszemu Maluszkowi pierwszą grzechotkę ![]() powoli zaczynamy bardziej i intensywniej myśleć o tej wyprawce ![]() saaanti... głowa do góry kochana ![]() color Tymuś ma już 10 tygodni?! ![]() a swoją drogą będzie miał na wątku swojego imiennika ![]() teorema współczuje remontu, 3 miesiące to już kawał czasu. ale takto bywa z tymi fachowcami iza jaki brzusio!!!! a i zapomniałam napisać że odebrałam te wyniki glukozy. Na czczo wyszlo 59 a po 1 godzinie glukozy (50g) coś koło 90. Az sie zdziwiłam, ale jest ok ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Kejthx ja też miałam we wcześniejszych badaniach te bakterie jako liczne, to kazał mi przez tydzień brać żuravit. Teraz w tych badaniach było ok. A leukocyty miałam podwyższone jakoś zawsze, ale zawsze też mówił odnośnie tego że jest ok. anteria nie zamartwiaj sie tak... ja bym nie czekała, ale z drugiej strony trzeba uszanować tez TZ. A w sumie - styczeń już niedaleko... ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to chyba taki ewenement.
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to nieźle - wysooooki ![]() no ten wózek wybraliśmy m.in. właśnie przez dużą (i szeroką) goldolę, ma 80 cm. a o Małym raczej nie przepowiadał jeszcze - raz tylko zapytałam czy duży nie bedzie to odpowiedział - "no, rodzice to nie ułomki" mąż z 185 a ja 173
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-13 o 23:35 |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a tak właściwie to kiedy już może tak gdybać o wadze przy porodzie? teraz jest 28 tc, kolejna wizyta w 30 tc to chyba już będzie mógł coś powiedzieć?
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymalam i zrobilam test...
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
sama jeszcze nie do konca pewna jestem... ale mam dopiero 11dpo wiec ma prawo wyjsc blada...
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
A ja sie w ogole nie dziwie naszym staraczkom ze maja dosc juz i ze doly je lapia. Pamietam jak ja przezywalam kazda @ i jaka podlamana bylam jak sie kolejny raz nie udawalo. I tez wiem ze zadne slowa pociechy nie pomagaja wiec pozostaje mi trzymac kciuki zeby jak najszybciej sie udalo
Anteria rozumiem ze to ciezka decyzja ale ja postapilabym tak samo i uszanowala zdanie TZta. Mam takie przeczucie ze szybko wam sie uda Santom - czy mam gratulowac??? W koncu wypuscili nas ze szpitala w poniedzialek. Mam zakaz przytulanek i musze prowadzic oszczedny tryb zycia. Do tego od teraz do konca ciazy raz w tygodniu bede miala wizyty w poradni patologii ciazy bo moj doktorek ma teraz urlop. W sumie dobrze sie zlozylo bo wizyty beda na fundusz a tak bym musiala placic po 140zl za kazda
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka super, ze juz w domku
jak maly wygladal przy ostatnim usg? przybral?dziewczyny, zaczac brac dupka? |
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santom!!!!!!!!!!!!!!
![]() Kupiłam ten żurovit, oraz powtórze badanie. Cześć ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Kicuki za Linkę!!!!!!!! Cebulko daj znac jak coś będziesz wiedziała jak sie trzyma.
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
santom o ja pierdziu aaaaa
pszczoua super, że w domku i pzyoszczędzicie na wizytach wczorajsza nocka znów lepsza. Może już przechofdzą te pieruńskie kolki
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
na fote chyba jest za slaby... nie wiem, sprawdze czy bedzie cokolwiek widac
|
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- I chciałam dodać, ze wpisuję się w kolejkę do prowadzenia wątku
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
on obsechl i teraz praktycznie juz prawie nic nie widac, wiec moze to bylo moje zludzenie) no ale pokazywalam Tz, on tez widzial. narazie sie nie nastawiam w kazdym razie.
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc wypoczywaj i czekamy za kilka dni na teściora z mega wypasiona krechą
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Na razie na giganta sie nie zanosi ale moze troszke nadrobi teraz bo na tym etapie nie rosnie juz na dlugosc za bardzo tylko nabiera masy ![]() Co do dupka, to pewnie nie masz jak skontaktowac sie z lekarzem jakims? Ja bym chyba zapobiegawczo wziela, tylko czy masz dosc duzy zapas zeby za wczesnie nie odstawiac? Mi gin kazal odstawic ok 15-16tc i bralam 2x dziennie a w ostatnim tyg raz dziennie. |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem tak.Powtórz jak najszybciej też ten test obciążenie glukozą. Naprawde bardzo,bardzo się ciesze ![]()
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos ostyglam narazie. nie nastawiam sie, biore acard, zatestuje jeszcze raz w piatek i wtedy jesli znow cos wyjdzie zaczne brac dupka. nie wiem, moze test jakis lewy, kupilam go w rossmanie i moze niepotrzebnie sie nastawiam:P |
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Witam :-* LINKA trzymam kciuki!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#269 | |||
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaa
![]() Cytat:
Tak oczywiście, bierz 2x1 Cytat:
Rano miała dostać głupiego jasia i na blok. Pewnie da znać dopiero jak się ogarnie po wybudzeniu z narkozy. Niesamowicie szybko to efekty przynosi, więc chyba zaraz powstanie komitet kolejkowy :P Cytat:
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
a jak sie okaze, ze to jednak blad testu? to brac go tylko 4 dni i odstawic?
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- a kwicia ma dzis transfer, no nie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

głowa do góry kochana