|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Meneq, podroz beznadziejna.
Jedziemy 1klasa, bo nie bylo kuszetek. Nie dosc, ze zaplacilismy jak za zboze, to scisk przeogromny. Kiedys chociaz siedzenia sie rozkladaly, a teraz srednio z tym. Balam sie Kube polozyc, zeby mi nie spadl i tak zerkam na niego, a sama wlasciwie nie spalam. Oczywiscie dalej jedziemy, ale juz koncowka na szczescie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za życzenia zdrówka dla Blanki
Tak nie lubie jak mąż wyjeżdża ech... Miałam nie smęcić.Marsi moja Gwiazda też śpi dwa,trzy razy po 20-30 min. Hope ja jeszcze nic nie daje innego niż skazowe. A Ty kiedy planujesz? Bokeh śliczne zdjęcia na blogu ![]() Meneq mam nadzieję że w końcu dojdzie do spotkania. Chcesz być mama lutową? Jak fajnie! Blanka bardzo źle spala dzisiaj. Budziła się chyba z milion razy Ech kiedy to wszystko się unormuje? Lady a jak u Ciebie?Nawijko mam nadzieję że szczęśliwie dojechaliście do Gdańska i TZ Was ładnie powitał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, Blanka znow kiepsko spi?
U nas przeblyski unormowania. W Bulgarii Kuba mial noc z jedna pobudka o 4, a o 7:30 wstal. Gdyby tak bylo codziennie... Ideal ![]() Zwykle jednak budzi sie 2-3 razy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko chyba zęby plus Mała ma dosyć szelek i źle śpimy. Budzi się często,jeść ani pić nie chce tylko nie może zasnąć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Neti ja też miałam takie wrażenie przed wyjazdem do holandii. Ale tłumaczyłam sobie że na syberię nie jadę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, tragedia kolejna nocka, od 1 do 2.30 czas wyjety z zyciorysu, ba, nawet dluzej bo po tym czasie mlody z 10 x sie jeszcze budzil. Nie wiem, dobija mnie to i nie wiem co z tym zrobic, nie wiem, czym jest to spowodowane, tym bardziej, ze zasnal o 19.40, pierwsze jedzonko 22.30, potem o 1 (czyli jak na niego mega super). A potem sie zaczal armagedon. No ludzie, jak dziecko, ktore nie spalo ponad 5godz przed pojsciem spac na noc ma sile raczkowac i siadac na lozku o 2 w nocy???
Dzisiaj chyba na szczepienie sie przejdziemy i sie zapytam, no bo przeciez mlody ma kurcze ponad 7 miesiecy a dalej sie mecze z nim okrutnie Charlizz, tak, czolg to marita hahahaha, ogolem uwielbiam ten wozek, gondole mi sie prowadzilo super, spacerowka mi sie tez podoba tylko ma jakies cholerne przeciazenie i mega ciezko mi sie ja prowadzi, juz kiedys o tym pisalam. Mam nadzieje, ze jak sie podniesie oparcie jak Pietraszko bedzie siedzial to bedzie lepiej. Swoja dorga co myslicie o tym wozku, ktory wczoraj wkleilam??? Wczoraj prowadzilam na bablu poltorarocznym wiec akurat tyle ile Pietraszko bedzie mial wiosna prawie i super, generalnie chodzi mi o to, czy to jest wlasnie taka bardziej solidna parasolka? I czy bez parasolki mozna zyc? :P Black, podziekuj malzowi za Pietraszkowego komplementa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Lady nasza na siłę chce się Przekrecic na brzuch. Dzisiaj się budzę a ona leży na brzuchu i gada. I snu już nie było. Cały czas sobie to tłumacze zębami i szelkami. Żeby ona jeszcze w dzień tak długo spala jak Pietraszko,ale nie,po co?
Marzę o przespanej nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wczoraj do południa wizaz mi nie działał dopiero wieczorem nie wiem co sie działo.
Lece was nadrobic, a pozniej jak maly pozwoli to naskrobie cos w k.
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny dolaczam sie do niewyspanych
chociaz u nas dziś w miare dobrze bylo.. do 12, pobudki co godzine, a potem czescej ale ja juz sie z tym pogodzilam Szajka, wklejalas do klubu link do laboratorium w wwie, korzystalas? Polecasz? Bo zbieram material dowodowy i zastanawiam sie czy tam nie zawieźć. |
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Lady, Fewcia,strasznie Wam współczuję
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- I Badzi też |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Lady fajna ta spacerówka ... Mnie się podoba .ja chcialam ta citi mini ...coś tam (zapomnialam pelnej nazwy) bo super się składa i fajnie wygląda...ale niestety jest tylko do 13 lub 15 kg..
Koleżanka mi zaproponowała własne lite way...co prawda 4 letnia spacerowke ..ale za darmoche... więc na razie wezme ja...a może z czasem coś kupmy..ale ja kompletnie nie mam pomysłu jakiej szukać...której itd?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-14 o 07:46 |
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
Lady Fewcia Badzia u nas tez noc koszmarna, u nas zawsze noce kiepskie,przeplakane, ale to co sie dzialo wczoraj to juz koszmar nad koszmarami, takze lacze sie w bolu. Wybija 8 i dzwonie do lekarza, bo juz nie mam pomyslu co moze dolegac mojemu dziecku.
Jesli to potrwa jeszcze troche to i mnie i meza wezma chyba do wariatkowa Dzien dobry |
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Black, u mnie TZ się zna na autach też zawsze sprawdza. Ten mechanik też go widział. Dopiero jak się rozkręcilo dziada to było widać co i jak. Chłopu przecież na podwórku by nie rozkręcał całego auta.. I ZŁA właśnie jestem, że ludziom sprzedają takie coś. Mam ochotę pojechać do niego i zdupcyć, zje*ać na czym świat stoi, że na dodatek parze z małym dzieckiem to sprzedał!. Mechanik mówi że łaska Pańska że nic się nie stało.
Meneq armagedon - tylko go położę do zmiany pieluchy to się łupi jak ze skóry darty. A jak chce wytrzeć to nie raz siłą muszę przytrzymać nogi. I tak mi się wczoraj cały upaprał w swoim produkcie. Fewciu, Lenova właśnie nie wiem kiedy próbować. Lenova Ty dawałaś jogurt? Nic nie było? Ja się bałam mu kupić te deserki |
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Lady ta spacerówka ktora wyslalas w linku jest super, sama penie kupie cos podobnego na wiosne, tylko bede musiala sobie sama na nia zaoszczedzic bo TŻ twierdzi że one juz jedna kupil (3 w 1) i mam nie wymyslac ze chce nastepny, ale ta z 3 w 1 zajmuje tyle miejsca w samochodzi ze masakra.
Współczuje wam okropnych nocek u nas dzisiaj tez tragedia.
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Dawid się obudził po 00 później po 3 w jednym i drugim wypadku chciał jeść (a od dłuższego czasu raz tylko w nocy jadł), później po 4, to posmarowałam dziąsła i zasnął. I o 6 wstał. Mnie już kur*wica bierze, wiecznie niewyspana chodzę. Teraz chciałam się z nim przespać, to łaskawie 15 minut pospał!! I już niedobry bo niewyspany. Ale spać nie i koniec. W łep sobie chyba dam, jak TZ się nim jutro nie zajmie wiecej. O spaniu nawet nie mówię, bo jutro u nas odpust więc petardy będą na prawo i lewo
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wspolczuje Wam tych nocek. U nas nie jest kolorowo, ale poza pobudka o 5 dajemy rade.
Pojdziemy w slady illusion i Igiego. Bedziemy godnie nasladowac ;-) |
|
|
|
#4608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie Ty byłaś kobieto jak Cię nie było? Cytat:
My mamy sprowadzone auto z Francji - więc powodzi się jakoś nie bałam. Mój tż też mechanik więc sprawdza to czy tamto. A mamy jeszcze taki plus, że mamy możliwość wjechania na diagnostykę żeby porządnie wszystko sprawdzić raz na jakiś czas I ja się dołączam do tych niewyspanych już 2 tydzień Maja nie śpi dobrze w nocy Ale dziś dołączyła gorączka dobrze ponad 38 Na 10.50 mamy lekarza - wolę sprawdzić niż czekać, bo jutro świeto... Biedna się męczy, a ja z nią. Ale TŻ mi przynajmniej pomagał w nocy.
|
||
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Lady co masz na myśli pisząc o typowej parasolce, taki ostatni wózek dla większego dziecka? Jak tak to się przydaje, ja miałam i nie żałowałam że kupiłam. To pewnie zależy od dziecka, są takie które uwielbiają jeździć w wózku i chętnie by jeździły do 18 roku życia, ale są i takie dla których wózek mógłby nie istnieć odkąd się nauczyły chodzić. I dla tych drugich mała parasolka idealna. Bo te większe spacerówki są mimo wszystko dość duże i zwykle stosunkowo ciężkie, jak trzeba to pół dnia pchać za uciekającym dzieciakiem to się traci serce do tego wózka. Ja miałam najzwyklejszą parasolkę , za nową dałam chyba poniżej dwóch stówek, używki pewnie chodzą po kilkadziesiąt. Składało się to do małych rozmiarów, przerzucało przez ramię (był taki spacjalny pas) i można było tak chodzić po mieście
To znaczy ja raczej miałam normalnie rozłożony i jechały w nim zakupy ale doceniałam małe rozmiary jak trzeba go było wLożyć do mojej corsy albo trzymać u moich rodziców (wreszcie nie mieli zawalonej połowy przedpokoju). Niemniej jednak żyć bez takiej parasolki spokojnie się da. Zobaczysz za jakieś dwa lata czy Ci potrzebna i wtedy się będziesz martwić ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Już wiem, miałam euro baby sorento i w normalnym sklepie płaciłam te 4 lata temu 140 zł, teraz na all są po 149 ale widzę że całkiem przerobione. I cięższe, mój ważył chyba 4,9 kg. Tak mi się coś kojarzy. Więc koło trzech kilo mniej niż ten który pokazałaś i koło czterech mniej niż mój chicco multiway. Dla tych paru kilo ludzie kupują trzeci wózek
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dołączam do grona niewyspanych mamusiek Nocka kiepska, mała popłakiwała, od 23:30 urządziła sobie przerwę w spaniu. Neti gratuluję 3 kupy ![]() Nawijko super, że wakacje udane ![]() Cytat:
![]() Właśnie Szaja jak Wasza meganka się sprawuje? |
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
wspolczuje nieprzespanych nocek u nas nocka nawet calkiem ladna, o maly wlos nie zostalam znow dzis zdegradowana ale sie nie dalam 10 cm wystarczylo do pelni szczescia maz spal z nogami Kuby na twarzy a ja wtulilam sie w te jego 5 wloskow na krzyz i tak spalismy Cytat:
psiukaj woda morska, same wyjda jak bedzie lezec na brzuszku Cytat:
dzia! zaraz bede kombinowac zdrowka! |
||
|
|
|
#4612 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
a to nie chodzi o to, ze one nie mają żadnej wartości, tylko po prostu zapychają dlatego lepiej za dużo ich nie dawac?ale nie ma jako tako przeciwskazań i do całej paczki? ![]() Cytat:
baw sie dobrze!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie wczoraj odwiedziła kolezanka, i było fajnie wszystko, ale musiałam sie rozdwajac, zeby jej słuchac, rozmawiać i jeszcze zabawiać mała. Bardzo załuje, ze nie mam tu nikogo z dzieckiem, byłoby łatwiej a tak czasem jakos tak samotnie, inne zycie, inne problemy, chociaz było naprawde miło ![]() Cytat:
Cytat:
A jak mam iść z niedzieciowymi to już mi się nie chce bo one boją się jak zaczyna marudzić, płakać, nie wiedzą, co robić, jak mam usiąść i nakarmić to widzę, że się krępują tylko niepotrzebny stres dla nich i dla mnie ![]() Cytat:
![]() A wczoraj jeszcze nachylam sie nad nią, ubieram śpioszki i po chwili nie mogę się wyprostować Cały dzień tak mnie kręgosłup napier....ał, pierwszy raz taka 'kontuzja'. Chyba skończyło się tachanie wózka na 2 piętro Całe szczęście dziś dużo lepiej.
|
||||||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
450 zł do końca miesiąca, a jeszcze 350 trzeba gościowi za robotę dać, głównie dlatego że auto mu stało na kanale rozebrane i inne które miał robić czekały. Jak TZ połowa wypłaty nie dojdzie przed weekendem to leże bo facet by na sobotę chciał.
A powiem Wam i tak jestem zła. Bo gość podbijał do matki TZta (tak tak) i ona się z nim spotykała, nadzieje mu robiła i on żeby jej się przypodobać to auta nam darmo sprawdzał czy podrabiał. No a ona zaczęła go olewać, od początku mi mówiła że nic z tego, ale jak dzwonił to szła do niego albo on przyłaził. A teraz mu odmawia cały czas i on sobie chyba głównie przez to krzyknął. Po złości. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- a t. nam jeszcze wisi przecież ponad stówkę i głupią udaje |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ogladalyscie film dokumentalny "Bobasy"? Opowiada o pierwszym roku zycia czworga dzieci: ze Stanow, z Namibii, Mongolii i Japonii. Calkiem przyjemnie sie oglada
|
|
|
|
#4615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś to minie, mam nadzieję, że przed 18. naszych dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------------- Byłyśmy z Blanką na pobieraniu krwi, pielęgniarki nie mogły znaleźć żyły Tak biedna malutka płakała... Ale jak tylko wyszłyśmy to się uspokoiła. Moja biedna ![]() A rano łapałyśmy siśki do pojemniczka, ale się uśmiałam. Ale się udało ![]() Dziewczyny ile u Was trwała pierwsza po porodzie @??? |
||||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() teraz spi, wiec mam chwile dla Was i dla siebie to po kolei: -miałam sie dzis spotkac z Nancy, ale niestety chłodno u nas i nie ma gdzie sie spotkac bo chciałysmy na takiej dzieciowej miniplazy nad basenem, a'la bawialenka dla dzieci dopiero po południu ( a oni na imieniny idą) a tak to same bary no to gdzie z z dzieciami.... ale jak następnym razem u tesciów bedą to juz nie odpuszcze ![]() - współczuje nocek ezzo, Fewci, Lady i badzi.... zupełnie sobie nie wyobrazam tego.... od długiego juz czasu Bartulo spi pięknie, tylko je 2-3 razy z zamkniętymi oczami, odwraca sie na drugi bok i spi ![]() -Pstryniu- Kubulesław pokazuje Ci miejsce w szeregu - Nawijko- brawa za dzielnosc dla małego podróznika, dla Ciebie też, że wszystko tak pięknie ogarnęłas ![]() -Hope, rozumiem Twoje wqrwienie w 100 procentach..... nam do 25 zostało 200 zł, bo trzeba było poplacic rachunki, które sie mega skumulowały, zakupy porobic, auta zatankowac i odłozyc chociaz 500 zł na opał na zime, a jednorazowo to chyba napad na bank tylko by uratowal dupe..... A tego, co odłożone na kupke nie rusza sie, chyba, że na chleb nie ma ale, dziwne to jest- jak pensja wpływa pierwszego to w ciągu dwóch dni maksymalnie rozchodzi sie jakies 1200-1400 zł a potem do konca miesiaca wystarcza 500 - Marsi, ja małemu kupuje bobovite, uwielbia- z tym, ze ja daje kaszke rano i wieczorem i mam minimum 3 rodzaje, zeby mu na kazdy raz inną dawac bo inaczej nie chce jesc non stop to samo to i schabowy by zbrzydł ![]() - dziecie obraziło mi sie na chrupki kuku, wczesniej pożarłby paczke na raz a teraz jak dam do łapki to tłucze nią w dywan albo bujak i robi armagedonowy "nieporządek" -Mała, Fewciu- jakos musicie przetrwac te delegacje...... -Bokeh- ale foty Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-08-14 o 09:43 |
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo z nas ma takie problemy z "kolezankami". na szczescie jest wizaz ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
kiedy wyniki?a propo wynikow - chyba Nancy dawno nie bylo??? u mnie jakos dlugo, w kazdym razie zdecydowanie dluzej niz przed porodem ![]() 5 wloskow kuby spalismy na litere H, my dwa dryblasy w pionie (powiedzmy ) a Kuba posrodku w poziomie
|
||
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha to fakt!
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
sypne Ci jeszcze pytaniem
Uwaga , jak robisz kaszkę manną to wsypujesz ją do mm, w której jest inna kaszka (nic nie gotujesz?mm się nie gotuje tylko rozdrabnia w ciepłej wodzie ) i do tego ciepłego mm z kaszką wsypujesz kaszkę manna?? mimo, iż na opakowaniu pisze gotować x min?nie ma to jak inteligentnie zadawać pytania, ale ma nadzieje, ze zrozumiałaś
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-08-14 o 09:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ech... Miałam nie smęcić.

Marzę o przespanej nocy 
chociaz u nas dziś w miare dobrze bylo.. do 12, pobudki co godzine, a potem czescej 

nie wierze ze masz 40 rozmiar?? myslalam ze jestes nie wysoka ?
już 2 tydzień Maja nie śpi dobrze w nocy 
10 cm wystarczylo do pelni szczescia 

Całe szczęście dziś dużo lepiej.
Kiedyś to minie, mam nadzieję, że przed 18. naszych dzieci