|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Nie dałam rady wytrzymać... |
|
|
|
|
#3752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Lea_ny myslę, że młody pokocha rodzeństwo, gdy zobaczy je na żywo, przywyknie. Oczywiście dużo miłości mu trzeba oferować, żeby nie czuł się odrzucony
a Ty jak do niego jesteś nastawiona? Nie wyobrażam sobie kochać nie swoje dziecko, choć wiem, że bym potrafiła, bo lubię bardzo obce dzieci... tylko nie swojego Maxwelka pytałaś o szyjkę. Więc ja mam aktualnie wysoko niby położona, miękką i otwarta. Tylko teraz z wysokością mam problem, bo mi się wydaje nisko od 2 tyg- łatwo do niej dosięgam, bez problemu.... więc już wysokością się nie kieruję Ale ona jest strasznie wysoko, jakby 'skróciła' się i faktycznie zlała z otoczeniem. Dodatkowo przy przytulankach mnie bolało w środku strasznie Szyjka miała zderzenie z niezidentyfikowanym obiektem i o![]() Cytat:
także nie mów ile się starasz- jak będzie się pytał to skłam bo inaczej powie, że 'jak w rok nic nie wyjdzie' to wtedy przyjdź. Więc z nimi krótko! Do dzieła Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że cykl bezowulacyjny... a jak tempka, nie wzrosła? Po tempce też idzie to dojrzeć... Cytat:
a no można.... tempka a reszta nie wiem, ale jak cowie mówi, że sluz i szyjka to może faktiko Tylko ja w zeszłym cyklu miałam otwartą i miękką szyjkę- może wywołane to było tabletkami? nie wiem... ale od razu gin spisał cykl na straty ![]() Cytat:
Ten mój mi wkręcił, że pęcherze mam od słodyczy na co każdy reaguje śmiechem. Chciałabym przejść się do innego i żeby on zobaczył, doradził.
|
|||||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam wczoraj badania krwi.
Ogólnie cała morfologia dobra. Tylko nad interpretacją dwóch rzeczy myślę: Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji - 0,881 μIU/ml (przedział: 0,550 — 4,780) więc niby w normie ale bliżej dolnej granicy. W jakikolwiek sposób się tym przejmować czy skoro w normie to w normie i mimo, że bliżej dolnej granicy - nic się nie dzieje/nie będzie działo? Pytam, bo wiem, że część tu z Was ma/miała jakieś problemy z tarczycą, a przez to i z ciążą. A kolejna wizyta u ginekolog za miesiąc ![]() Rubella IgG > 500 IU/ml obecne. Czyli rozumiem, że mam obecne przeciwciała? Ktoś wie i umie powiedzieć?
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w twoim wypadku dobrze, bo się nie rozczarowałaś :confu sed: takie grudki co kiedyś służyły do trzymania pokarmu w cycku, więc nie mam złudzeń, że jutro będzie...zatem nie robię poczekam
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przyjemnością ![]() Temperatura twardo się trzyma na podobnym poziomie. Pofikała na początku, a teraz bunt
|
|
#3756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Gratulacje!! Cytat:
Ja tęskniłam!! Nie możesz wiedzieć, czy się wstrzeliliście czy nie Kto wie co będzie A nuż...! Ja kiedyś też mówiłam, że różowe niet, ale jak wczoraj pooglądałam... Piękne!Cytat:
Cytat:
Ja ci niestety nie pomogę, ale jakbyś się gdzieś dowiedziała, czy takie TSH niskie ale w normie może przeszkadzać to proszę o cynka Bo u mnie podobna sytuacja... W domu zerknę na swój wynik, ale wiem, że też mam przy dolnej granicy... Kurcze, muszę się zarejestrować na USG tarczycy... A wizyta u endokrynologa dopiero we wrześniu... I tak mi pewnie nic nie powie, bo to dziad nieziemski...
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-08-14 o 10:13 |
||||
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3758 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Fantastka a no na all drogie ubranka dla dzieci. Chyba, że używki to wielkie paki super otrzymasz
![]() Kosmetyki same kupowałam z all bo się opłaca i to bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też chcemy 2 córcię i pomyśleć, że marzył mi się kiedyś pierwszy syn Cytat:
Mój się bał na początku, a teraz śmiga jak ta lala Trza se chłopa wychować Cytat:
Gratuluję! Ale nie popadaj w paranoję i powtórz test za 3 dni i potem pójdź na betę. Żebyś za wcześnie się nie cieszyła... bo to różnie bywa!Tymczasem trzymam kciuki! ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
hihihihi Jak to moja mam mówi: " a nóż widelec wyjdzie łyżka"
|
|||||||
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po lumpkach też sobie pochodzę w przyszłości ![]() Ehh, zazdroszczę trochę... u mnie dopiero początek cyklu, więc najpierw czekanie na owu , potem czekanie na @
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję! Oby wszystko skończyło się pomyślnie
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
kto zapomniał? na pewno nie ja
ja cały czas pamiętam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() spokojnie, może jeszcze wyznaczy. Sama mówiłaś, że cykle masz długie... bądź dobrej myśli!!! A ja wczoraj podpisałam ten mój cały cyrograf na kredyt dziś jeszcze muszę pozałatwiać parę rzeczy, zmienić w pracy nr konta, usunąć stare konto itp itd ogromnie się cieszę, że długi weekend przede mną! odpocznę nigdzie co prawda nie jedziemy, bo mąż pracuje, ale trochę leniuchowania nie zaszkodzi
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mi się w tym cyklu w sumie nigdzie nie śpieszy Przeszedł mi szał zupełnie, mam nadzieję, że nie wróci w okolicach owu i @... ![]() Cytat:
O tak, lenistwo wskazane bardzo Już się nie mogę doczekać naszego wyjazdu we dwójkę |
||
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długa podróż Was czeka
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, żeby się nie napalać, ale jak powstrzymać radość?
Ja po prostu od samego początku czułam, że jest ze mną inaczej. W dzień owulacji - w ten gdzie jest serduszko kochałam się z mężem całkowicie się zatracając, nie pamiętaliśmy o tym, że staramy się o dziecko - odpuściliśmy nieświadomie i myślę, że to też miało jakiś wpływ. Kilka dni temu czułam kłucia w brzuchu - takie chwilowe - akurat byłam na weselu i śmiałąm się z mężem, że to dzidzia się zagnieżdża I chyba rzeczywiście tak było.Od kilku dni boli mnie brzuch właśnie tak, jakbym miała dostać @ - identycznie. Takie ciągnięcie... no i jajniki od czasu do czasu zakłują. Dziś jak się obudziłam, mdliło mnie i bolała głowa. Wczoraj też zauważyłam wyraźne zasinienie warg sromowych - aż za bardzo i wtedy już pomyślałam sobie - to raczej to. Nie bolą mnie piersi - jedynie same sutki, jak dotykam i uciskam to kłują i szczypią. Ale nie az tak, żebym się z bólu zwijała. Teraz czuję się super. Miło jest zobaczyć dwie krechy - szczęście nie do wyobrażenia. LEINE - nie popadam w paranoję, cieszę się jedynie. To chyba naturalne? Wszystko się wyjaśni na dniach. Jutro na betę jednak nie pójdę, przecież jutro święto Ale zrobię test z porannego moczu a w piątek zbadam krew ;> |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
do mnie @ przyjdzie w sb wg mnie, a w ndz wg ovuf
ciekawe kto ma rację ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
czekamy na jutrzejsze testowanie i pt betę
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
maniczka Ty nie miałaś testować ze mną właśnie 18-go?
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
kochana! ja nie będę testować, bo my się nie staramy
dopiero od listopada zaczynamy - jedyne serduszko bez zabezpieczeń było 4 dni przed owulką, więc na bank nic z tego nie będzie i @ przyjdzie nawet się nie łudzę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują ![]() ale z cyklem szłyśmy łeb w łeb - tyle, że Ty z serduchem wstrzeliłaś się w samą owulkę będzie chłopak
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafiliśmy to fakt, ale kurdę, nie sądziłam wtedy, ze akurat będzie owu ;D Ten cykl myślałam, ze będzie bezowulacyjny a tu proszę. Mąż chyba wyczuwał ovu i mnie dorwał... ah. |
|
|
|
|
#3773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Witam dziewczyny! Ostatni dzień i wolne!
Cytat:
Hehe dziewczyny, Wy już o bodziakach itd ja to chyba jednak wolę poczekać, choć o wózkach już czytałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do gina i badań to ja mam ten sam zamiar. Powiem ginowi, że staramy się już ponad rok. Zresztą poprzedni gin mi powiedział, że u mnie może być trudniej i jak będę miała zamiar zacząć starania to mam mu powiedzieć to wtedy od razu zaczniemy działać, bo u mnie nie ma na co czekać ![]() Wcale mnie to nie pocieszyło, ale wtedy mi przepisał anty na wyregulowanie cyklu i zmniejszenie ilości pęcherzyków w tym nieszczęsnym jajniku, który wtedy mnie bolał i był powiększony. Cytat:
No i chyba kobieta z kobietą mają więcej wspólnego. Teraz jestem nianią dla dwójki chłopców 2 i 4 lata i w sumie myślę, że mogłabym mieć synka ale nie marzę. Po prostu jeśli będzie to fajnie, jeśli nie to się nie załamię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki vioris - mnie też ciary przeszły jak po 5 minutach weszłam do łazienki.
Kiedyś robiłam kilkanaście testów zawsze z wlepionym wzrokiem w test, patrzyłam jak się zabarwia a dziś... siedziałąm przed łazienką z zgarkiem w dłoni i odliczałam 5 minut
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
ale super który to był cykl? Nie mogę wszystkich zapamiętać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
w 24 dc - owulka.
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję !
|
#3778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez internet zamawiam w aptekach, ale z odbiorem na miejscu. Jak mam mozliwosć odbioru osobistego, to wtedy wychodzi tanio. Niestety wielu sprzdawców ma niskie ceny, ale przesyłką nadrabiają...Co do pracy, to nadal się cieszę. Ot tak mnie dziś naszło.
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Starac
Doczytalam na ovuf
Pięknie Super, że nie czekaliście długo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

moje 2 leżą grzecznie w szafce i przez Ciebie mnie kuszą teraz
, aleeeee wytrzymam
zresztą jutro dopiero @ ma przyjść, także jeszcze się nie nastawiam za wczasu 

Ale ona jest strasznie wysoko, jakby 'skróciła' się i faktycznie zlała z otoczeniem. Dodatkowo przy przytulankach mnie bolało w środku strasznie
Szyjka miała zderzenie z niezidentyfikowanym obiektem i o

:confu sed:
Piękne!
Bo u mnie podobna sytuacja... W domu zerknę na swój wynik, ale wiem, że też mam przy dolnej granicy... Kurcze, muszę się zarejestrować na USG tarczycy... A wizyta u endokrynologa dopiero we wrześniu... I tak mi pewnie nic nie powie, bo to dziad nieziemski...

, potem czekanie na @ 
23.06.2011
01.06.2013
Już się nie mogę doczekać naszego wyjazdu we dwójkę