Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 09:57   #3751
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
szczęściara moje 2 leżą grzecznie w szafce i przez Ciebie mnie kuszą teraz , aleeeee wytrzymam zresztą jutro dopiero @ ma przyjść, także jeszcze się nie nastawiam za wczasu
jeszcze raz gratuluję
Ja sobie powiedziałam - może być za wcześnie, wiec jak dziś nei wyjdzie, powtórzę za 4 dni
Nie dałam rady wytrzymać...
Stary 2013-08-14, 10:00   #3752
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Lea_ny myslę, że młody pokocha rodzeństwo, gdy zobaczy je na żywo, przywyknie. Oczywiście dużo miłości mu trzeba oferować, żeby nie czuł się odrzucony a Ty jak do niego jesteś nastawiona? Nie wyobrażam sobie kochać nie swoje dziecko, choć wiem, że bym potrafiła, bo lubię bardzo obce dzieci... tylko nie swojego

Maxwelka pytałaś o szyjkę. Więc ja mam aktualnie wysoko niby położona, miękką i otwarta. Tylko teraz z wysokością mam problem, bo mi się wydaje nisko od 2 tyg- łatwo do niej dosięgam, bez problemu.... więc już wysokością się nie kieruję Ale ona jest strasznie wysoko, jakby 'skróciła' się i faktycznie zlała z otoczeniem. Dodatkowo przy przytulankach mnie bolało w środku strasznie Szyjka miała zderzenie z niezidentyfikowanym obiektem i o
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

dziewczyny powiedzcie mi, czy jak pójdę do ogólnego lekarza i powiem, że staramy się z mężem o dziecko i chciałabym zrobić podstawowe badania to da mi skierowanie? Bo nie wiem czy nie zrobić... może tą prolaktynę bym też zbadała...czy to tylko ginekolog może zlecać?
normalny lakarz zaleci mocz i krew ale tsh itp itd to nie jestem pewna. Mi gin dał od razu jak skłamałam, że staram się rok także nie mów ile się starasz- jak będzie się pytał to skłam bo inaczej powie, że 'jak w rok nic nie wyjdzie' to wtedy przyjdź. Więc z nimi krótko! Do dzieła
Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny ! nie dostałam wczoraj @ ale Kurcze boje sie iść po test bo wiem ze znowu bedzie płacz i tydzien do kitu..wczoraj przed snem było mi tak niedobrze ze nie mogłam zasnąć ale nie zamawiam sobie przeciez to jeden dzien

Tż wrócił do domu, teraz jestem sama na urlopie z dzieckiem, całkiem fajnie z drugiej strony ale to myślenie o @ czy zaraz nie przyjdzie jednak mnie dobija

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Za chwilkę Was pewnie nadrobie.

Póki co jestem właśnie po wizycie u ginekologa. Cykl miałam bezowulacyjny, więc teraz czekam na jak najszybszą miesiączkę.
Ale jeszcze z 10 dni poczekam
Także jesteście na mnie skazane jeszcze przez półtora miesiąca co najmniej....
ja tam Cię lubię i spamuj z nami jak najdłużej!

Szkoda, że cykl bezowulacyjny... a jak tempka, nie wzrosła? Po tempce też idzie to dojrzeć...
Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
A co tam ciekawego u Was? Któraś testuje w tym tygodniu? Albo któraś może owuluje ??

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Bezowulacyjny cykl da się jakoś samej poznać czy tylko u gin?
a no można.... tempka a reszta nie wiem, ale jak cowie mówi, że sluz i szyjka to może faktiko
Tylko ja w zeszłym cyklu miałam otwartą i miękką szyjkę- może wywołane to było tabletkami? nie wiem... ale od razu gin spisał cykl na straty
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
A skąd ona wiedziała, że jest już po owulacji? Edit. Doczytałam - po śluzie i szyjce. Ale ja bym jej tak do końca nie wierzyła... a jak będziesz miała późniejszą owu? Może będzie dłuższy cykl?
ja też nie! Ogólnie jestem zdania, żeby zasięgnąć porady innego gina i tyle Ten mój mi wkręcił, że pęcherze mam od słodyczy na co każdy reaguje śmiechem. Chciałabym przejść się do innego i żeby on zobaczył, doradził.
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:00   #3753
cowie
Zakorzenienie

Robiłam wczoraj badania krwi.

Ogólnie cała morfologia dobra. Tylko nad interpretacją dwóch rzeczy myślę:

Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji - 0,881 μIU/ml (przedział: 0,550 — 4,780)
więc niby w normie ale bliżej dolnej granicy. W jakikolwiek sposób się tym przejmować czy skoro w normie to w normie i mimo, że bliżej dolnej granicy - nic się nie dzieje/nie będzie działo? Pytam, bo wiem, że część tu z Was ma/miała jakieś problemy z tarczycą, a przez to i z ciążą.
A kolejna wizyta u ginekolog za miesiąc

Rubella IgG > 500 IU/ml obecne.
Czyli rozumiem, że mam obecne przeciwciała?

Ktoś wie i umie powiedzieć?

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:02   #3754
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Ja sobie powiedziałam - może być za wcześnie, wiec jak dziś nei wyjdzie, powtórzę za 4 dni
Nie dałam rady wytrzymać...

w twoim wypadku dobrze, bo się nie rozczarowałaś a ja się boję, że się rozczaruję i weekend zepsuty, a tak póki nie ma @ zawsze jakakolwiek nadzieja. tyle, że w lewym cycku bolą mnie hmmm jak to nazwać...:confu sed: takie grudki co kiedyś służyły do trzymania pokarmu w cycku, więc nie mam złudzeń, że jutro będzie...zatem nie robię poczekam

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:04   #3755
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
ja tam Cię lubię i spamuj z nami jak najdłużej!

Szkoda, że cykl bezowulacyjny... a jak tempka, nie wzrosła? Po tempce też idzie to dojrzeć...
Dzięki
Z przyjemnością

Temperatura twardo się trzyma na podobnym poziomie. Pofikała na początku, a teraz bunt

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:12   #3756
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki - JESTEM W CIĄŻY!!!

Nie wytrzymałam i zrobiłam test... nawet dwa - są dwie kreski, słabsze ale są!!! To mój 10 dpo. Zaraz zemdleję

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Gratulacje!!

Cytat:
Hallo!

Wie geht es euch?

Ktoś za mną tęsknił?

moje temperatury są popieprzone i nie wiem czy w ogóle owulka była śluzu brak, może ze 2 dni wyhaczyłam i tyle.
Ogólnie jestem nastawiona na NIE. Nie wstrzeliliśmy się w 'te' dni, tym bardziej, że śluz miałam zakłócony i to mocno....

Był tu poruszony temat ubrań. Ja przed urodzeniem zarzekałam się, że na różowo ubierać dziecka nie będę. Bo mi ten kolor nie pasuje i już! Wszystko zmieniło się po urodzeniu
Choć ubranka miała po rodzinie- chłopczyku to później zaczęłam jej dokupować, bo spokój z ubraniami mam DO TEJ PORY czyt. 1,5roku Dokupowałam rzecz jasna sukienki na lato i dużo różu. Uwielbiam ją w tym kolorze.

Także nie mów "hop" zanim nie przeskoczysz
O, ktoś się w Polsce z niemieckiego szkolił

Ja tęskniłam!!

Nie możesz wiedzieć, czy się wstrzeliliście czy nie Kto wie co będzie A nuż...!

Ja kiedyś też mówiłam, że różowe niet, ale jak wczoraj pooglądałam... Piękne!

Cytat:
No i testy zrobione jakieś 20 minut temu, więc nie z porannego moczu
Wow! Rewelacja

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Robiłam wczoraj badania krwi.

Ogólnie cała morfologia dobra. Tylko nad interpretacją dwóch rzeczy myślę:

Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji - 0,881 μIU/ml (przedział: 0,550 — 4,780)
więc niby w normie ale bliżej dolnej granicy. W jakikolwiek sposób się tym przejmować czy skoro w normie to w normie i mimo, że bliżej dolnej granicy - nic się nie dzieje/nie będzie działo? Pytam, bo wiem, że część tu z Was ma/miała jakieś problemy z tarczycą, a przez to i z ciążą.
A kolejna wizyta u ginekolog za miesiąc

Rubella IgG > 500 IU/ml obecne.
Czyli rozumiem, że mam obecne przeciwciała?

Ktoś wie i umie powiedzieć?

Ja ci niestety nie pomogę, ale jakbyś się gdzieś dowiedziała, czy takie TSH niskie ale w normie może przeszkadzać to proszę o cynka Bo u mnie podobna sytuacja... W domu zerknę na swój wynik, ale wiem, że też mam przy dolnej granicy... Kurcze, muszę się zarejestrować na USG tarczycy... A wizyta u endokrynologa dopiero we wrześniu... I tak mi pewnie nic nie powie, bo to dziad nieziemski...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-08-14 o 10:13
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:13   #3757
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:

Nie wytrzymałam i zrobiłam test... nawet dwa - są dwie kreski, słabsze ale są!!! To mój 10 dpo. Zaraz zemdleję
O jaaaaa!!! Superancko !!! No to jest piękna wiadomość !! Gratulacje
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:24   #3758
Leine
Zakorzenienie

Fantastka a no na all drogie ubranka dla dzieci. Chyba, że używki to wielkie paki super otrzymasz No i w lumpach ładne ubranka są, tanie. Też parę miałam na początku
Kosmetyki same kupowałam z all bo się opłaca i to bardzo

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
czuję się bardzo dziwnie...
To nasz pierwszy cykl starań. Przytulaliśmy się przed weekendem i w weekend w tamtym tygodniu.
Od wczoraj dziwnie się czuję...
Bolą mnie piersi ( po przyjściu z pracy od razu zdjęłam stanik), co nigdy się nie zdarzało... piersi są nabrzmiałe, sutki wrażliwe...
Czuję brzuch, takie ciągnięcie w dół, i wyraźnie kłucie jajnika...
Na bank mam podwyższoną temperaturę ciała...

No racjonalnie myśląc to nie mogą być jeszcze objawy ciąży!
Czy ja już zaczynam wariować???
nie daj się zwariować! Tyle w temacie
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja nawet braku @ nie uznaję za ciążę. Kiedy cykl z 30 dni przeciągnął mi się do 48 dni. Pęcherzyk sobie nie pękł.
ja miałam najdłuższy chyba 52 dni kiedyś
Cytat:
Ja sobie tak myślę, że w sumie, to mogloby się przytrafić tak trochę znienacka.
jestem na tak, też tak chcę
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
A ja mam córcię i mi się marzy druga
No tyle, że mój tż koniecznie chce chłopca. On nawet nie przyjmuje do wiadomości, że nie będzie syna. On wie, że będzie i już
A ja jakoś bym chciała drugą córcię bo myślę, że mogłyby dzięki temu mieć właśnie jeszcze lepszy kontakt i więź. No i niestety mamy dwa pokoje a umieścić córkę nastolatkę i młodszego brata w jednym pokoju - niemożliwe. Jakoś łatwiej by było drugą dziewczynkę. No ale ja akurat mogę i synka i córkę mieć Mi jest obojętne A tż i tak będzie kochał - obojętne czy syn czy nie syn. Choć on dla syna już całą karierę ma ułożoną i całe dzieciństwo od urodzenia ehh faceci....
padłam

my też chcemy 2 córcię fajne są, słodkie
i pomyśleć, że marzył mi się kiedyś pierwszy syn
Cytat:
Mój tak gadał przy pierwszym Faceci tak mają po prostu widocznie bo chyba większość tak gada. A że jako staramy się o drugie i medytuję wręcz w trakcie stosunku by ulatniały mu się tam same żeńskie plemniki, to go przy tym męczę, że ma mi zrobić córeczkę, bo inaczej nie będę się odzywać do niego do porodu poza tym gada, że jak będzie córeczka to on jej kąpać i przewijać nie będzie, bo jest facetem. Chłopaka mógł, ale dziewczynkę by się bał. Mówię mu, że co ty chrzanisz, Igusia też sie bałeś bo taki malutki, to z dziewczynką sobie poradzisz Ale jakoś jak to twierdzi dziewczynka by go krępowała to raz, po drugie nie chce jej tam nigdzie wielkich palców wkładać i smarować. No normalnie trzymajcie mnie
padłam
Mój się bał na początku, a teraz śmiga jak ta lala Trza se chłopa wychować żeby się nie rozbestwił i tyle. Jak na początku sobie pozwolimy to koniec z nami!
Cytat:

chcesz, żebym zeszła na zawał?
Gratuluję! Ale nie popadaj w paranoję i powtórz test za 3 dni i potem pójdź na betę. Żebyś za wcześnie się nie cieszyła... bo to różnie bywa!
Tymczasem trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
O, ktoś się w Polsce z niemieckiego szkolił

Ja tęskniłam!!

Nie możesz wiedzieć, czy się wstrzeliliście czy nie Kto wie co będzie A nuż...!

Ja kiedyś też mówiłam, że różowe niet, ale jak wczoraj pooglądałam... Piękne!
Chociaż ktoś tęsknił za mną hihihihi
Jak to moja mam mówi: " a nóż widelec wyjdzie łyżka" chociaż ja prognoz nie przewiduję zbyt wielkich- tempka beznadziejna. I bolą mnie jajniki któryś dzień z kolei, czyli idzie @ bo niby mam dostać w przyszłym tyg 23.08 to by się zgadzało
Stary 2013-08-14, 10:26   #3759
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

padłam
Mój się bał na początku, a teraz śmiga jak ta lala Trza se chłopa wychować żeby się nie rozbestwił i tyle. Jak na początku sobie pozwolimy to koniec z nami!
jestem tego samego zdania, nie dać się samcom

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:28   #3760
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to moja mam mówi: " a nóż widelec wyjdzie łyżka" chociaż ja prognoz nie przewiduję zbyt wielkich- tempka beznadziejna. I bolą mnie jajniki któryś dzień z kolei, czyli idzie @ bo niby mam dostać w przyszłym tyg 23.08 to by się zgadzało
Też mam na 23.08. termin @
Stary 2013-08-14, 10:33   #3761
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Fantastka a no na all drogie ubranka dla dzieci. Chyba, że używki to wielkie paki super otrzymasz No i w lumpach ładne ubranka są, tanie. Też parę miałam na początku
Kosmetyki same kupowałam z all bo się opłaca i to bardzo

Widziałam właśnie fajne paczki Pewnie na takie coś bym się prędzej skusiła Po lumpkach też sobie pochodzę w przyszłości

Ehh, zazdroszczę trochę... u mnie dopiero początek cyklu, więc najpierw czekanie na owu , potem czekanie na @

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-14, 10:35   #3762
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Słabo widać, no nie wiem jak pstryknąć aby dobrze się pokazały - ale są dobrze widoczne, słabsze, ale są.
No widać widać gratuluję! Oby wszystko skończyło się pomyślnie
Stary 2013-08-14, 10:44   #3763
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Też mam na 23.08. termin @
ale Tobie to już ovu wyznaczyło a mi guzik!
Stary 2013-08-14, 10:50   #3764
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

normalny lakarz zaleci mocz i krew ale tsh itp itd to nie jestem pewna. Mi gin dał od razu jak skłamałam, że staram się rok także nie mów ile się starasz- jak będzie się pytał to skłam bo inaczej powie, że 'jak w rok nic nie wyjdzie' to wtedy przyjdź. Więc z nimi krótko! Do dzieła
nam dała pół roku ... powiedziałam prawdę, że się jeszcze nie staraliśmy no bo się nie badałam i czekam na wyniki, z tż ustaliliśmy natomiast, że dajemy sobie czas do grudnia, 4 cykle, jak się nie uda to wtedy działamy... i powiem Wam, że teraz nie bardzo interesuje mnie kiedy urodzę, może być o każdej porze, ważne żeby było

Cytat:
Widziałam właśnie fajne paczki Pewnie na takie coś bym się prędzej skusiła Po lumpkach też sobie pochodzę w przyszłości

Ehh, zazdroszczę trochę... u mnie dopiero początek cyklu, więc najpierw czekanie na owu , potem czekanie na @
wkurzające jest to czekanie... my w tym cyklu fikaliśmy 5 dni przed i ok 1,5 dnia po owu także pewnie nici z tego... a dopiero po owu jestem więc czekam na kolejne owu za prawie miesiąc;/

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:51   #3765
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
a o mnie to już zapomniały
kto zapomniał? na pewno nie ja ja cały czas pamiętam
Cytat:
Dzisiaj rano chciałam zmierzyć temperaturę, ale jednak nie zmierzyłam
aaa czyli kusiło, kusiło
Cytat:

widziałam rano na ovuf. super!!! raz jeszcze gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!!
Cytat:
ale Tobie to już ovu wyznaczyło a mi guzik!
spokojnie, może jeszcze wyznaczy. Sama mówiłaś, że cykle masz długie... bądź dobrej myśli!!!

A ja wczoraj podpisałam ten mój cały cyrograf na kredyt dziś jeszcze muszę pozałatwiać parę rzeczy, zmienić w pracy nr konta, usunąć stare konto itp itd
ogromnie się cieszę, że długi weekend przede mną! odpocznę nigdzie co prawda nie jedziemy, bo mąż pracuje, ale trochę leniuchowania nie zaszkodzi
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:17   #3766
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
wkurzające jest to czekanie... my w tym cyklu fikaliśmy 5 dni przed i ok 1,5 dnia po owu także pewnie nici z tego... a dopiero po owu jestem więc czekam na kolejne owu za prawie miesiąc;/
No co zrobić, trzeba czekać... Chociaż mi się w tym cyklu w sumie nigdzie nie śpieszy Przeszedł mi szał zupełnie, mam nadzieję, że nie wróci w okolicach owu i @...

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
aaa czyli kusiło, kusiło

ogromnie się cieszę, że długi weekend przede mną! odpocznę nigdzie co prawda nie jedziemy, bo mąż pracuje, ale trochę leniuchowania nie zaszkodzi
Ale nie skusiło Chciałam jakąś jedną temperaturkę mieć początkową, co by owulację może mniej więcej wyznaczyć i wiedzieć kiedy wiesioła odstawić Pewnie bym zmierzyła gdybym nie wstawała w nocy na siku i nie wiem, czy to było właśnie w nocy czy godzinę przed wstawaniem

O tak, lenistwo wskazane bardzo Już się nie mogę doczekać naszego wyjazdu we dwójkę

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-14, 11:26   #3767
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, lenistwo wskazane bardzo Już się nie mogę doczekać naszego wyjazdu we dwójkę
wyruszacie dzisiaj czy jutro? długa podróż Was czeka
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-14, 11:27   #3768
Juliette25
Zakorzenienie

Wiem, wiem, żeby się nie napalać, ale jak powstrzymać radość?

Ja po prostu od samego początku czułam, że jest ze mną inaczej.
W dzień owulacji - w ten gdzie jest serduszko kochałam się z mężem całkowicie się zatracając, nie pamiętaliśmy o tym, że staramy się o dziecko - odpuściliśmy nieświadomie i myślę, że to też miało jakiś wpływ.
Kilka dni temu czułam kłucia w brzuchu - takie chwilowe - akurat byłam na weselu i śmiałąm się z mężem, że to dzidzia się zagnieżdża I chyba rzeczywiście tak było.

Od kilku dni boli mnie brzuch właśnie tak, jakbym miała dostać @ - identycznie. Takie ciągnięcie... no i jajniki od czasu do czasu zakłują. Dziś jak się obudziłam, mdliło mnie i bolała głowa.

Wczoraj też zauważyłam wyraźne zasinienie warg sromowych - aż za bardzo i wtedy już pomyślałam sobie - to raczej to. Nie bolą mnie piersi - jedynie same sutki, jak dotykam i uciskam to kłują i szczypią. Ale nie az tak, żebym się z bólu zwijała.

Teraz czuję się super. Miło jest zobaczyć dwie krechy - szczęście nie do wyobrażenia.
LEINE - nie popadam w paranoję, cieszę się jedynie. To chyba naturalne?
Wszystko się wyjaśni na dniach.
Jutro na betę jednak nie pójdę, przecież jutro święto
Ale zrobię test z porannego moczu a w piątek zbadam krew ;>
Stary 2013-08-14, 11:29   #3769
manieczka1
Zakorzenienie

do mnie @ przyjdzie w sb wg mnie, a w ndz wg ovuf ciekawe kto ma rację

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Wiem, wiem, żeby się nie napalać, ale jak powstrzymać radość?

Ja po prostu od samego początku czułam, że jest ze mną inaczej.
W dzień owulacji - w ten gdzie jest serduszko kochałam się z mężem całkowicie się zatracając, nie pamiętaliśmy o tym, że staramy się o dziecko - odpuściliśmy nieświadomie i myślę, że to też miało jakiś wpływ.
Kilka dni temu czułam kłucia w brzuchu - takie chwilowe - akurat byłam na weselu i śmiałąm się z mężem, że to dzidzia się zagnieżdża I chyba rzeczywiście tak było.

Od kilku dni boli mnie brzuch właśnie tak, jakbym miała dostać @ - identycznie. Takie ciągnięcie... no i jajniki od czasu do czasu zakłują. Dziś jak się obudziłam, mdliło mnie i bolała głowa.

Wczoraj też zauważyłam wyraźne zasinienie warg sromowych - aż za bardzo i wtedy już pomyślałam sobie - to raczej to. Nie bolą mnie piersi - jedynie same sutki, jak dotykam i uciskam to kłują i szczypią. Ale nie az tak, żebym się z bólu zwijała.

Teraz czuję się super. Miło jest zobaczyć dwie krechy - szczęście nie do wyobrażenia.
LEINE - nie popadam w paranoję, cieszę się jedynie. To chyba naturalne?
Wszystko się wyjaśni na dniach.
Jutro na betę jednak nie pójdę, przecież jutro święto
Ale zrobię test z porannego moczu a w piątek zbadam krew ;>
pewnie, że normalne, że się cieszysz czekamy na jutrzejsze testowanie i pt betę
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-14, 11:31   #3770
Juliette25
Zakorzenienie

maniczka Ty nie miałaś testować ze mną właśnie 18-go?
Stary 2013-08-14, 11:34   #3771
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
maniczka Ty nie miałaś testować ze mną właśnie 18-go?
kochana! ja nie będę testować, bo my się nie staramy dopiero od listopada zaczynamy - jedyne serduszko bez zabezpieczeń było 4 dni przed owulką, więc na bank nic z tego nie będzie i @ przyjdzie nawet się nie łudzę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują
ale z cyklem szłyśmy łeb w łeb - tyle, że Ty z serduchem wstrzeliłaś się w samą owulkę będzie chłopak
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-14, 11:36   #3772
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
kochana! ja nie będę testować, bo my się nie staramy dopiero od listopada zaczynamy - jedyne serduszko bez zabezpieczeń było 4 dni przed owulką, więc na bank nic z tego nie będzie i @ przyjdzie nawet się nie łudzę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują
ale z cyklem szłyśmy łeb w łeb - tyle, że Ty z serduchem wstrzeliłaś się w samą owulkę będzie chłopak
Ajjj szkoda, a może jednak plemniczki przeżyły?

Trafiliśmy to fakt, ale kurdę, nie sądziłam wtedy, ze akurat będzie owu ;D
Ten cykl myślałam, ze będzie bezowulacyjny a tu proszę. Mąż chyba wyczuwał ovu i mnie dorwał... ah.
Stary 2013-08-14, 11:37   #3773
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Witam dziewczyny! Ostatni dzień i wolne!

Cytat:
No i te body nie wychodzą tak drogo, z tego co pamiętam to za 5-pak ok. 30 zł? Chociaż na allegro już po 4 zł są, ale ciekawe jaka jakość...

Cytat:
A przesyłka?
Hehe dziewczyny, Wy już o bodziakach itd ja to chyba jednak wolę poczekać, choć o wózkach już czytałam

Cytat:
Napisane przez maxwelka;

Mój ma to samo Syn musi być = przedłużenie nazwiska i innej opcji nie ma Mąż twierdzi, że jego geny są tak silne, że na pewno będzie syn No ale my dzieci jeszcze nie mamy, więc może sobie dużo gdybać
Mój twierdzi to samo

Cytat:
Mój tak gadał przy pierwszym Faceci tak mają po prostu widocznie bo chyba większość tak gada. A że jako staramy się o drugie i medytuję wręcz w trakcie stosunku by ulatniały mu się tam same żeńskie plemniki, to go przy tym męczę, że ma mi zrobić córeczkę, bo inaczej nie będę się odzywać do niego do porodu poza tym gada, że jak będzie córeczka to on jej kąpać i przewijać nie będzie, bo jest facetem. Chłopaka mógł, ale dziewczynkę by się bał. Mówię mu, że co ty chrzanisz, Igusia też sie bałeś bo taki malutki, to z dziewczynką sobie poradzisz Ale jakoś jak to twierdzi dziewczynka by go krępowała to raz, po drugie nie chce jej tam nigdzie wielkich palców wkładać i smarować. No normalnie trzymajcie mnie

EDIT: Dołączam się do zachwytu ciuszkami z Tesco
Mój tak nie gada, ale on ma podejście że na 100% będzie syn więc co się będzie zastanawiał nad przewijaniem dziewczynki niepotrzebnie

Cytat:

GRATULUJĘ!!! Az mi ciarki przeszły jak doczytalam!

Cytat:
Lea_ny myslę, że młody pokocha rodzeństwo, gdy zobaczy je na żywo, przywyknie. Oczywiście dużo miłości mu trzeba oferować, żeby nie czuł się odrzucony a Ty jak do niego jesteś nastawiona? Nie wyobrażam sobie kochać nie swoje dziecko, choć wiem, że bym potrafiła, bo lubię bardzo obce dzieci... tylko nie swojego

Mój tz kocha moją córkę. Ale ja też się zastanawiałam czy mogłabym kochać np jego dziecko. Wydaje mi się, że nie ale ciężko tak mówić nie będąc w takiej sytuacji

A co do gina i badań to ja mam ten sam zamiar. Powiem ginowi, że staramy się już ponad rok. Zresztą poprzedni gin mi powiedział, że u mnie może być trudniej i jak będę miała zamiar zacząć starania to mam mu powiedzieć to wtedy od razu zaczniemy działać, bo u mnie nie ma na co czekać
Wcale mnie to nie pocieszyło, ale wtedy mi przepisał anty na wyregulowanie cyklu i zmniejszenie ilości pęcherzyków w tym nieszczęsnym jajniku, który wtedy mnie bolał i był powiększony.

Cytat:

padłam

my też chcemy 2 córcię fajne są, słodkie
i pomyśleć, że marzył mi się kiedyś pierwszy syn

padłam
Mi się nigdy syn nie marzył. Zawsze chciałam córkę, bo jakoś myślałam że córkę łatwej wychować (o ja naiwna )
No i chyba kobieta z kobietą mają więcej wspólnego. Teraz jestem nianią dla dwójki chłopców 2 i 4 lata i w sumie myślę, że mogłabym mieć synka ale nie marzę. Po prostu jeśli będzie to fajnie, jeśli nie to się nie załamię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-14, 11:39   #3774
Juliette25
Zakorzenienie

Dzięki vioris - mnie też ciary przeszły jak po 5 minutach weszłam do łazienki.
Kiedyś robiłam kilkanaście testów zawsze z wlepionym wzrokiem w test, patrzyłam jak się zabarwia a dziś... siedziałąm przed łazienką z zgarkiem w dłoni i odliczałam 5 minut
Stary 2013-08-14, 11:42   #3775
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Dzięki vioris - mnie też ciary przeszły jak po 5 minutach weszłam do łazienki.
Kiedyś robiłam kilkanaście testów zawsze z wlepionym wzrokiem w test, patrzyłam jak się zabarwia a dziś... siedziałąm przed łazienką z zgarkiem w dłoni i odliczałam 5 minut
Haha ale super który to był cykl? Nie mogę wszystkich zapamiętać

Stary 2013-08-14, 11:45   #3776
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Haha ale super który to był cykl? Nie mogę wszystkich zapamiętać

2 cykl w 24 dc - owulka.
Stary 2013-08-14, 11:46   #3777
MiniMonix
Zakorzenienie

Gratuluję !

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:47   #3778
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Po tak intensywnym szukaniu pracy i radości ze znalezienia...

Też racja Ja na allegro kupuję zazwyczaj to, czego nie mogę doszukać się w sklepach Ubrań w sumie nigdy nie kupowałam... Raczej właśnie takie rzeczy jak termometr , papier do winietek na ślub... Ale za to chwalę sobie szukanie elektroniki w internecie. Dwa dni temu zamówiłam parowar Super cena, opinie dobre Żelazko też było zamówione z internetu No ale to już inna bajka

Primarka zazdroszczę!
A to tak, my kupiliśmy ostatnio odkurzacz zelmera przez internet, bo duuuużo (100 zł) taniej i odbiór w punkcie w naszym mieście. Przez internet zamawiam w aptekach, ale z odbiorem na miejscu. Jak mam mozliwosć odbioru osobistego, to wtedy wychodzi tanio. Niestety wielu sprzdawców ma niskie ceny, ale przesyłką nadrabiają...

Co do pracy, to nadal się cieszę. Ot tak mnie dziś naszło.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:48   #3779
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Gratuluję !
dziękuję.
Stary 2013-08-14, 11:56   #3780
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Starac

Cytat:
2 cykl w 24 dc - owulka.
Doczytalam na ovuf
Pięknie Super, że nie czekaliście długo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości