Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 08:01   #3601
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamel, trzymaj się będzie dobrze Masz synka, jesteś płodna jak będziesz chcieć będziesz miała jeszcze gromadkę dzieci Ja jestem 10 dni po zabiegu i z każdym dniem jest lepiej, tak jak dziewczyny pisały to jest tragedia ale w życiu niestety zdarzają się dużo gorsze i też je trzeba przeżyć... I mówię Ci to ja, ja przez 10 dni zanim poszłam do lekarki myślałam że jest wszystko ok, oglądałam wózki, myśleliśmy nad imieniem ale jak o mówią czas leczy rany, bo gdyby tak nie było to bysmy sfiksowali chyba wszyscy..

...

U mnie też był na początku dziwny spokój, bo po pierwsze spodziewałam się tego po wynikach bety, po drugie właśnie nie dochodziło do mnie że ja miałam mieć dziecko a mieć nie będę.... potem jak dotarłam do domu zobaczyłam moją mame bo akurat była z Wikim to jak wybuchłam bekiem
Dziękuję katekatee. Ja po 2 teście byłam w galerii i oglądałam pajacyki w smyku po super cenie z 49 zł na 20 zł, długo je oglądałam ale coś mi nie dało ich kupić, ja to czułam

A co do straty to ja, moja mama i tata 9 lat temu przeżyliśmy już śmierć najbliższej osoby więc wiem najlepiej co to znaczy (((
W czerwcu musieliśmy uśpić mojego 9 letniego psa Husky, pięknego rasowego, wystawowego z powodu ciężkiej choroby
A teraz to

Oby jednak nie było tej ciąży pozamacicznej lub udało się ją "usunąć" farmakologicznie, że nie będzie potrzeby laparoskopii lub niczego gorszego
Mam nadzieję, że to też nie żadna choroba
Ostatnio mąż opowiadał mi jak klatkę obok zdrowa dziewczyna dowiedziała się, że ma coś na jajniku, rak (( Ma synka w podobnym wieku co mój, męża i to jest ogromna tragedia Widziałam ją ostatnio z balkonu była strasznie blada biedna
Oby u mnie było ok

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
40stron! Uff urlopu z Wami sie nie da zrobic ja dzisiaj mam miec @.. Na razie sie nie cieszę, moze przyjść w każdej chwili, ale mam nadzieje ze moze moze.. Najgorsze ze wzięły mnie teraz wątpliwości czy sobie poradzę, rodzice jedni i drudzy daleko, żadnych cioc czy babć na miejscu mąż bardzo duzo pracuje..

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Bądź dzielna kochana, dobrze ze jesteś spokojna, Pomodle sie za Twoja rodzine dzis..
Dziękuję kochana, ja też się ciągle modlę, bo to mi pomaga. Może dlatego wierzę, że będzie ok i czuję ten spokój.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
A mi jakby się @ spóźniał koło tygodnia i temperatura utrzymywała to bym tak czy siak poszła na betę i zrobiła test.
Poza tym i tak byś wiedziała, że coś jest nie tak jeśli byś mierzyła temperaturę i ona by się utrzymywała wysoko, okres by się spóźniał... jakoś ciężko mi uwierzyć, że byś czekała nie wiadomo ile. Miałabyś w głowie cały czas myśli czy może ciąża, czy nie... tym bardziej jeśli się człowiek stara o dziecko, liczy i obserwuje. Co innego jakbyś się nie starała, nie patrzyła na to który dziś dzień cyklu, kiedy wypada spodziewana @.

A jak ja współżyłam tyle czasu bez zabezpieczenia z wysokim TSH to też mogłam już dobrych kilka razy stracić ciąże, nic nie poradzi.
Ciężko uchwycić ten czas kiedy zrobić już test i betę.
Tym bardziej jak się mierzy temp która się utrzymuje itd, każdy by chyba zrobił te testy.
Dlatego na przyszłość nie wiem co zrobię, czy będę mierzyć? nie wiem, to jest wtedy takie siedzenie na szpilkach każdego kolejnego dnia, nie wiem

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Kamel strasznie mi przykro

A mi dziś ovu wyznaczył po raz pierwszy owulację i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły
Dzięki Elfka, próbuję się jakoś trzymać. Oby do środy...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Hej

Kamel, bardzo mi przykro, nie wiem co więcej dodać..

Kupiłam dzisiaj Oeparol Femina i już wzięłam. Bosh.. jakie wielkie te tabletki!!
Tak musiało być

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Kamel jesteś spokojna, bo coś więcej wiesz, coś się wyjaśniło. Mi się wydaje, że tempka będzie w normie, bo przecież jajo się zapłodnilo, progesteron utrzymany. Zejdzie jak Ci to usuną... Niby długo potrafi się trzymać 'po'... Smutne wieści przynosisz. No ale cóż zrobić?

no to kciuki!!!!!

oho, to lej mi dupę, jak będę narzekać

diablica
Temp. powoli spada, ale już nie chce mi się tego chyba uzupełniać
Mogłam wcale nie wpisywać tych testów dodatnich na owuF, bo teraz pokazuje mi się ciągle taki lawendowy wykres ciążowy i pokazuje , że jestem w 5tc(((((((
Holera jasna! Dołuje mnie.

Wczoraj odstawiłam ten duphaston, lekarka mówiła, że on nie ma wpływu na temp ale mi się wydaje ze jednak ma bo mi dziś spada, a przestałam brać, to by się zgadzało.
I mówiła, że nie wywołały tabl u mnie krwawienia po 1 tabl, a moim zdaniem tak na mnie zadziałały już od pierwszej bo wczoraj skończyłam brać i też już się krwawienie kończy lub już skończyło bo od rana nie mam na wkładce nic.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-13 o 08:08
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:14   #3602
marszalka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ja też się witam Skoku nie ma, za to spadło Czyli na owu czekam dalej Ale wieczór był przyjemny, nie powiem
kochana ja na ten skok czekałam 3 dni i już powoli zaczynałam mieć mysli, że może ten był bezowulacyjny. w nocu śniło mi się, że mierzyłam i taki realistyczny był ten sen, że myślałam po przebudzeniu, że naprawde tak było. na szczęście nie, bo we śnie był spadek

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Dziękuję katekatee. Ja po 2 teście byłam w galerii i oglądałam pajacyki w smyku po super cenie z 49 zł na 20 zł, długo je oglądałam ale coś mi nie dało ich kupić, ja to czułam

A co do straty to ja, moja mama i tata 9 lat temu przeżyliśmy już śmierć najbliższej osoby więc wiem najlepiej co to znaczy (((
W czerwcu musieliśmy uśpić mojego 9 letniego psa Husky, pięknego rasowego, wystawowego z powodu ciężkiej choroby
A teraz to

Oby jednak nie było tej ciąży pozamacicznej lub udało się ją "usunąć" farmakologicznie, że nie będzie potrzeby laparoskopii lub niczego gorszego
Ostatnio mąż opowiadał mi jak klatkę obok zdrowa dziewczyna dowiedziała się, że ma coś na jajniku, rak (( Ma synka w podobnym wieku co mój, męża i to jest ogromna tragedia Widziałam ją ostatnio z balkonu była strasznie blada biedna
Oby u mnie było ok

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Dziękuję kochana, ja też się ciągle modlę, bo to mi pomaga. Może dlatego wierzę, że będzie ok i czuję ten spokój.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Ciężko uchwycić ten czas kiedy zrobić już test i betę.
Tym bardziej jak się mierzy temp która się utrzymuje itd, każdy by chyba zrobił te testy.
Dlatego na przyszłość nie wiem co zrobię, czy będę mierzyć? nie wiem, to jest wtedy takie siedzenie na szpilkach każdego kolejnego dnia, nie wiem

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Dzięki Elfka, próbuję się jakoś trzymać. Oby do środy...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Tak musiało być

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Mogłam wcale nie wpisywać tych testów dodatnich na owuF, bo teraz pokazuje mi się ciągle taki lawendowy wykres ciążowy i pokazuje , że jestem w 5tc(((((((

Wczoraj odstawiłam ten duphaston, lekarka mówiła, że on nie ma wpływu na temp ale mi się wydaje ze jednak ma bo mi dziś spada, a przestałam brać, to by się zgadzało.
I mówiła, że nie wywołały tabl u mnie krwawienia po 1 tabl, a moim zdaniem tak na mnie zadziałały już od pierwszej bo wczoraj skończyłam brać i też już się krwawienie kończy lub już skończyło bo od rana nie mam na wkładce nic.
Kamel, kochana nie wiem co mam Ci napisać, ale jest mi sytasznie smutno...razem z Tobą cieszyłam się z tych II kreseczek, ale jesteś silna i poradzisz sobie. ja nie będę nikogo instruować kiedy robić testy a kiedy nie, bo wiem jak sama bym zrobiła, dzień spóźnienia i teścik robiony, a Kamel i tak długo zwlekała, nie wierzyła. wszystkie tu jej już gratulowałyśmy a ona starała się zachować dystans.
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:31   #3603
maciejka1987
Zakorzenienie

normalnie miałam dziś taki koszmarny sen... śniło mi się, że długo staraliśmy się o dzidzię i nic nie wyszło, i tż postanowił, że wynajmiemy mały pokój

wczoraj rozmawiałam z tż, całe szczęście stanął na wysokości zadania i poprawił mi humor, poszliśmy do kina. Ustaliliśmy, że nie czekamy dłużej i mimo, że jestem prawdopodobnie po owu to odrzuciliśmy gumki.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:40   #3604
fantastka
Zakorzenienie

Zarezerwowałam pokój

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:42   #3605
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
kochana ja na ten skok czekałam 3 dni i już powoli zaczynałam mieć mysli, że może ten był bezowulacyjny. w nocu śniło mi się, że mierzyłam i taki realistyczny był ten sen, że myślałam po przebudzeniu, że naprawde tak było. na szczęście nie, bo we śnie był spadek

Zobaczymy, co się dzisiaj będzie ze śluzem działo Mój minimalny cykl ma 32 dni, więc teoretycznie owu mogłaby być najwcześniej w 18dc, a dzisiaj 14dc

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Zarezerwowałam pokój
Super! Ja też chciałam gdzieś pojechać, ale mój mąż nie wziął urlopu i W piątek jadę do koleżanki cały dzionek posiedzieć w ogródku
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:59   #3606
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy, co się dzisiaj będzie ze śluzem działo Mój minimalny cykl ma 32 dni, więc teoretycznie owu mogłaby być najwcześniej w 18dc, a dzisiaj 14dc

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Super! Ja też chciałam gdzieś pojechać, ale mój mąż nie wziął urlopu i W piątek jadę do koleżanki cały dzionek posiedzieć w ogródku
a ja mam imprezę w czwartek, a w piątek i sobotę do pracy. tż natomiast ma wolne i będzie wypoczywał... co to za sprawiedliwość...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

dziewczyny powiedzcie mi, czy jak pójdę do ogólnego lekarza i powiem, że staramy się z mężem o dziecko i chciałabym zrobić podstawowe badania to da mi skierowanie? Bo nie wiem czy nie zrobić... może tą prolaktynę bym też zbadała...czy to tylko ginekolog może zlecać?

6.2.15

Stary 2013-08-13, 09:08   #3607
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Oby u mnie było ok

Kamel bardzo mi przykro.Wierzyłam że bedzie dobrze z ciążą. Mam nadzieję, że to nie pozamaciczna i że wszystko bedzie dobrze z Twoim zdrowiem
Ja ide dzis do lekarza diabetologa.Mowila ze zrobi mi bete.
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:11   #3608
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Chetnie Nawet masz profilaktyczy bacik tak na przyszłość już

Dobre podejście
Najciekawsze jest to, że zazwyczaj jak się już jest, to jest wtedy taki okres, że stwierdzasz, że ciąża niemożliwa i to na pewno stres czy inne powody Ja też tak miałam mimo, że się starałam to jakoś wtedy właśnie tak stwierdziłam już przyzwyczajona, że od roku nie wychodzi
Zupełnie nie przyszło mi do głowy, że to może być ciąża. Zwłaszcza, że ja miałam bardzo bolesne @ przed ciążą. Gdzieś już pisałam, że wtedy jak w ciąży byłam to taki sam ból miałam w dniu spodziewanej @ i nawet wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe no tylko, że @ nie przyszła, ale brzuch mnie cały czas bolał lekko przez ten czas (od dnia spodziewanej @ do wizyty u gina, czyli jakieś 2 tygodnie ciągłego bólu). Tydzień później był cień cienia drugiej kreski. Wtedy myślałam, że to wytłoczenie takie na drugą kreskę a nie kreska Pierwszy raz w życiu robiłam test ciążowy wtedy No a kolejny tydzień później potwierdzenie u gina I co najlepsze, dalej to do mnie nie docierało
A co jeszcze lepsze, cały rok starań, bardzo częste serduchowanie. A zaszłam z jednego serducha bo w tym miesiącu już sobie odpuściłam i powiedziałam, że widocznie mi dziecko jeszcze nie pisane. No i proszę
świetna historia tak samo sobie wmawiałam...bo przecież to NIEMOŻLIWE tyle, że dopiero po lekarzu doszło to już do mnie, bo sama widziałam na własne oczy te "no i proszę" na końcu zabrzmiało jakbyś zaszła teraz jednak chyba, że o czymś nie wiemy, bądź ja coś przegapiłam

Witam dziewczyny z rana
U nas tak trochę pochmurnawo. Młody zabawia się nową ciuchcią od babci, a ja popijam kawkę. Rozmawiałam z siostrą przez telefon. Tak mi jej żal. Gdyby nie jej młodzieńcza naiwność to nie przystworzyłaby sobie tylu problemów. Próbuję jej wytłumaczyć, że już po ptakach, że teraz po fakcie nie ma co się stresować i pluć w twarz- stało się. Tyle, że ona chyba bardziej przejmuje się, że zawiedliśmy się na niej, że przez nią teraz takie akcje, niż tym co ją tak właściwie czeka. Nie zdaje sobie sprawy, że zniszczyła sobie młodość i że już nie będzie tak jak dotychczas: dyskoteki szkolne, ławki w parku, koleżanki.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:13   #3609
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

dziewczyny powiedzcie mi, czy jak pójdę do ogólnego lekarza i powiem, że staramy się z mężem o dziecko i chciałabym zrobić podstawowe badania to da mi skierowanie? Bo nie wiem czy nie zrobić... może tą prolaktynę bym też zbadała...czy to tylko ginekolog może zlecać?
Powinien Ci dać, tylko chyba musisz wiedzieć na jakie chcesz konkretnie - bo skąd on ma niby wiedzieć nie będąc ginekologiem Ja brałam skierowania od gina
Stary 2013-08-13, 09:14   #3610
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

zadzwoń może do swojej przechodni i się dowiedz mi się wydaje, że raczej ginekolog zajmuję się takimi badaniami, ale pewności nie mam. Pewnie nie chce ci się czekać na terminy u gina co ?

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-13, 09:17   #3611
Barboletta
Rozeznanie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

Dzien dobry dziewczyny ! nie dostałam wczoraj @ ale Kurcze boje sie iść po test bo wiem ze znowu bedzie płacz i tydzien do kitu..wczoraj przed snem było mi tak niedobrze ze nie mogłam zasnąć ale nie zamawiam sobie przeciez to jeden dzien

Tż wrócił do domu, teraz jestem sama na urlopie z dzieckiem, całkiem fajnie z drugiej strony ale to myślenie o @ czy zaraz nie przyjdzie jednak mnie dobija

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:19   #3612
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny ! nie dostałam wczoraj @ ale Kurcze boje sie iść po test bo wiem ze znowu bedzie płacz i tydzien do kitu..wczoraj przed snem było mi tak niedobrze ze nie mogłam zasnąć ale nie zamawiam sobie przeciez to jeden dzien

Tż wrócił do domu, teraz jestem sama na urlopie z dzieckiem, całkiem fajnie z drugiej strony ale to myślenie o @ czy zaraz nie przyjdzie jednak mnie dobija
Trzymaj się dzielnie kochana! Sama niedawno to przechodziłam i wiem, że ciężko się czeka, ale nie warto robić za szybko test Już lepiej dłużej poczekać na @
Stary 2013-08-13, 09:25   #3613
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Powinien Ci dać, tylko chyba musisz wiedzieć na jakie chcesz konkretnie - bo skąd on ma niby wiedzieć nie będąc ginekologiem Ja brałam skierowania od gina
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
zadzwoń może do swojej przechodni i się dowiedz mi się wydaje, że raczej ginekolog zajmuję się takimi badaniami, ale pewności nie mam. Pewnie nie chce ci się czekać na terminy u gina co ?
moja gin na urlopie jest ... po mojej wizycie wybyła i wraca na koniec sierpnia...

a mi nawet nie chodzi o jakieś specjalne badania tylko morfologia itd. żeby sprawdzić ogólny stan zdrowia. No ewentualnie ta prolaktyna.

6.2.15

Stary 2013-08-13, 09:26   #3614
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

czekaj moja droga...bądź silna, wiem, że ciekawość zżera, ale tak jak mówisz, zrobisz nic nie wyjdzie i tylko cały tydzień sobie zepsujesz. Znajdź sobie coś do roboty, żeby o tym nie myśleć idź z małym na spacer, weź znajdź bałagan z którejś ze szaf i ogarnij ją, umuj okna przy głośnej muzyce- cokolwiek. Przynajmniej ja mam taki plan jak pojutrze @ nie przyjdzie. i zrobię dopiero po weekendzie

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-13, 09:29   #3615
Barboletta
Rozeznanie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

Cytat:
czekaj moja droga...bądź silna, wiem, że ciekawość zżera, ale tak jak mówisz, zrobisz nic nie wyjdzie i tylko cały tydzień sobie zepsujesz. Znajdź sobie coś do roboty, żeby o tym nie myśleć idź z małym na spacer, weź znajdź bałagan z którejś ze szaf i ogarnij ją, umuj okna przy głośnej muzyce- cokolwiek. Przynajmniej ja mam taki plan jak pojutrze @ nie przyjdzie. i zrobię dopiero po weekendzie
Lol, babcia tż byłaby niezłe zdziwiona jakbym jej powywalala rzeczy z szaf :haha: ale tak, masz racje wiem o co Ci chodzi najgorsze ze z tż tez tak średnio ze mowi ze nie wie jak sobie poradzimy bo niby jedno dziecko a jestem bardziej nerwowa niż kiedys wiec co bedzie po drugim. Do tego mieszkamy na 4. Piętrze bez windy..eee bez jaj, dam radę.

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:43   #3616
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Ale się nie wyspałam. Dzisiaj znowu w pracy masakra będzie... Byle do jutra i jedziemy do Krakowa
A jednak Kraków
No to fajnie fajnie
Stary 2013-08-13, 09:45   #3617
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej kobitki
Ja od jutra ruszam na urlop nad morze
Mam nadzieję ,że wrócę po urlopie z dwoma kreseczkami

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:48   #3618
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie to dopiero 1 dzień się spóźnia

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej kobitki
Super!
Oby tak było ale Ci fajnie, też bym sobie pojechała ale to tak daleko...
Stary 2013-08-13, 09:49   #3619
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Lol, babcia tż byłaby niezłe zdziwiona jakbym jej powywalala rzeczy z szaf :haha: ale tak, masz racje wiem o co Ci chodzi najgorsze ze z tż tez tak średnio ze mowi ze nie wie jak sobie poradzimy bo niby jedno dziecko a jestem bardziej nerwowa niż kiedys wiec co bedzie po drugim. Do tego mieszkamy na 4. Piętrze bez windy..eee bez jaj, dam radę.

Pewnie, że dasz! Ja byłam nerwowa przez pierwsze 2 lata. Teraz jak udało mi się ogarnąć Igora, to trochę się uspokoiłam. Wcześniej ciągle chodziłam zestresowana i nerwowa, bo nie umiałam zapanować nad synkiem. Nie lubiłam rodzinnych imprez na których musiałam Igusia nieźle pilnować by się nie rozbrykał, gdy wszystkie ciotki, babcie patrzały mi na ręce.
W sumie zawsze byłam nerwowa, przy drugim też się boję, że wszystko może wrócić. Ale mi się wydaje, że to normalne. Każdy ma prawo to złych, gorszych dni. Każdego ma prawo coś przytłaczać.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-13, 09:55   #3620
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa, dziewczyny, jaka akcja Idę do toalety, zaglądam w majty, a tam takie rozciągliwe cudo
no jak pięknie to serduszkować, serduszkować
Cytat:
szkoda, że nie masz wymiarów podanych....ale Ty po owu byłaś??? Ja teraz będę dochodzić co było nie tak, bo oczywiście u lekarza tak mnie zatkało, że szok;/
tak po owu - czwarty dzień po
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość

A ta umowa pewna? Mój też w sumie liczył (ja też) na umowę na stałe i nic nie wyszło, więc teraz przestał patrzeć w ten sposób, bo byśmy do śmierci się nie doczekali dziecka.
umowa na 99,9% pewna wczoraj miałam rozmowę z mężem i poczekamy do momentu przeprowadzki - ok. listopada, ja nie chciałam naciskać, on chce jeszcze poczekać, więc nie będę go zmuszać zleci raz dwa to tylko jakieś 3 miesiące
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
A mi dziś ovu wyznaczył po raz pierwszy owulację i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły
no jak ładnie
Cytat:
Dzień dobry Ale się nie wyspałam. Dzisiaj znowu w pracy masakra będzie... Byle do jutra i jedziemy do Krakowa
super z tym Krakowem ja mam też długi weekend, ale mąż pracuje, więc zostajemy w domu a wczoraj jak się na siebie rzuciliśmy po tym jego powrocie!!!
Cytat:
poczekaj jeszcze troszkę z tym testem
Cytat:
Hej kobitki
świetnie innej opcji nie widzę - bez dwóch kresek nie wracaj

Kamel trzymaj się kochana...wiem, że Ci ciężko. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło i żebyś nie musiała mieć żadnego zabiegu, może uda się załatwić wszystko farmakologicznie...trzyma j się!!!!!!!!!!!!! pamiętaj, że masz synka i musisz być silna dla niego !!!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:01   #3621
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki
No bez fasolki nie wracaj!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no jak pięknie to serduszkować, serduszkować

umowa na 99,9% pewna wczoraj miałam rozmowę z mężem i poczekamy do momentu przeprowadzki - ok. listopada, ja nie chciałam naciskać, on chce jeszcze poczekać, więc nie będę go zmuszać zleci raz dwa to tylko jakieś 3 miesiące
Serduszkuję, serduszkuję, sama zobacz na ovu

Super, że będzie umowa Znam to uczucie, bo sama czekałam ze staraniami aż będzie papier w ręku
Stary 2013-08-13, 10:12   #3622
skubana
Zakorzenienie

ja mam nadzieję że po długim weekendzie same II będą

znikam do lekarza
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:15   #3623
Luzia
Zakorzenienie

hej

Witam się z rana.

Barboletta, poczekaj lepiej.. lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować.

Ja dziś pierwszy dzień mierzenia temperatury. Bo wczoraj oczywiście zmierzyłam, poszłam dalej spać i źle włączyłam termometr i skasowałam sobie wynik

Zaraz muszę łyknąć wielkie tabletki wiesiołka.. fuj. Wczoraj Tż mnie zapytał czy aż tak bardzo nie wierze w jego plemniki, że musiałam sobie tabletki kupić

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:36   #3624
Lea_ny
Zakorzenienie

Wzięłam pierwsze pół tabletki Clo - teraz przemawiam do moich pęcherzyków żeby rosły Lepiej żeby posłuchały

Max pisała o tym, że Oeparol Femina działa na paznokcie. Ja mam najzwyklejszy wiesiołek (150 tabletek za kilkanaście złotych ) i jestem w szoku: rewelacyjnie wpłynął na moje paznokcie! Nigdy nie mogłam ich zapuścić, od razu mi się łamały i rozwarstwiały... a teraz są długie i twarde, pomimo tego, że pracuję w mega niekorzystnych dla nich warunkach!

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Nie straszę Piszę tylko o moich odczuciach Ja myślę, że czas na drugie dziecko jest albo niedługo po pierwszym tak do 3 lat, albo po 7-8 roku życia. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i moje przemyślenia
U nas będzie już 10 lat różnicy, jeśli uda mi się zajść w najbliższym czasie - sporo

Dla tych, co nie wiedzą: aktualnie staram się o pierwszą ciążę, ale razem z mężem wychowujemy jego synka z poprzedniego związku Zaraz mu stuknie 9 latek (poznaliśmy się jak miał 6)

Niestety różnica wieku, to nie jedyne nasze zmartwienie... gorzej, że Młody nie chce mieć rodzeństwa, bo jego mamusia skutecznie mu to obrzydziła Nie chciała go wychowywać tłumacząc, że nie ma warunków na dziecko, po czym zaszła w PLANOWANĄ ciążę z nowym facetem (którego znała kilka miesięcy i z którym rozstała się zanim urodziła ). Aktualnie brat Młodego ma 2 lata, a że mamusia nie potrafi zapanować nad jednym dzieckiem, to przy dwójce jest masakra (jeździ do niej raz na jakiś czas na jeden dzień) - stąd Młody uważa, że młodsze rodzeństwo to udręka i nic więcej Już nie mówiąc o tym, że ma poczucie, że jak pojawia się rodzeństwo, to rodzice przestają Cię kochać
Rany, jak o tym myślę, to mam ochotę udusić tę kobietę!!!

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-08-13 o 10:39
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:39   #3625
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:

A wysyłasz też CV mailowo, czy tylko roznosisz osobiście? Jakiej pracy szukasz jeśli to nie tajemnica?

Roznoszę osobiście. Szukam pracy jako pielęgniarka.
No ale nie marudzę już, jakoś to będzie Wystarczyłaby mi najniższa krajowa, żeby chociaż na najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka były.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:42   #3626
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Wzięłam pierwsze pół tabletki Clo - teraz przemawiam do moich pęcherzyków żeby rosły Lepiej żeby posłuchały

Max pisała o tym, że Oeparol Femina działa na paznokcie. Ja mam najzwyklejszy wiesiołek (150 tabletek za kilkanaście złotych ) i jestem w szoku: rewelacyjnie wpłynął na moje paznokcie! Nigdy nie mogłam ich zapuścić, od razu mi się łamały i rozwarstwiały... a teraz są długie i twarde, pomimo tego, że pracuję w mega niekorzystnych dla nich warunkach!

U nas będzie już 10 lat różnicy, jeśli uda mi się zajść w najbliższym czasie - sporo

Dla tych, co nie wiedzą: aktualnie staram się o pierwszą ciążę, ale razem z mężem wychowujemy jego synka z poprzedniego związku Zaraz mu stuknie 9 latek (poznaliśmy się jak miał 6)

Niestety różnica wieku, to nie jedyne nasze zmartwienie... gorzej, że Młody nie chce mieć rodzeństwa, bo jego mamusia skutecznie mu to obrzydziła Nie chciała go wychowywać tłumacząc, że nie ma warunków na dziecko, po czym zaszła w PLANOWANĄ ciążę z nowym facetem (którego znała kilka miesięcy i z którym rozstała się zanim urodziła ). Aktualnie brat Młodego ma 2 lata, a że mamusia nie potrafi zapanować nad jednym dzieckiem, to przy dwójce jest masakra (jeździ do niej raz na jakiś czas na jeden dzień) - stąd Młody uważa, że młodsze rodzeństwo to udręka i nic więcej Już nie mówiąc o tym, że ma poczucie, że jak pojawia się rodzeństwo, to rodzice przestają Cię kochać
a pomiędzy mną a moją siostrą jest 9 lat różnicy i nie powiem, jak byłyśmy młodsze może jakiegoś super kontaktu nie było, ale teraz to razem możemy konie kraść i jesteśmy jak najlepsze przyjaciółki, także tą różnicą bym się nie przejmowała

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Roznoszę osobiście. Szukam pracy jako pielęgniarka.
No ale nie marudzę już, jakoś to będzie Wystarczyłaby mi najniższa krajowa, żeby chociaż na najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka były.
to powodzonka
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-13, 10:47   #3627
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Cytat:
Moja mama miała torbiel albo mięśniaka, pytałam jej dziś ale zapomniałam, wycięli jej macicę Ale ona to miała teraz już w starszym wieku, ale jednak
Pewnie mięśniaki. Moja mama i babcia też miały wyciętą.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a pomiędzy mną a moją siostrą jest 9 lat różnicy i nie powiem, jak byłyśmy młodsze może jakiegoś super kontaktu nie było, ale teraz to razem możemy konie kraść i jesteśmy jak najlepsze przyjaciółki, także tą różnicą bym się nie przejmowała

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

to powodzonka
Nie dziękuję..
Między mną a moją siostrą jest 13 lat różnicy. Mama urodziła ją jak miała 32 lata. Mile wspominam opiekowanie się młodą

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:59   #3628
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Nie dziękuję..
Między mną a moją siostrą jest 13 lat różnicy. Mama urodziła ją jak miała 32 lata. Mile wspominam opiekowanie się młodą
no ja też mile wspominam jak siostra się mną zajmowała bawiłyśmy się razem w szkołę, chodziłyśmy na łyżwy a teraz chodzimy na piwko

ale mi się dziś spać chce, spijam kolejną kawę i jestem zawalona fakturami, nie wiem jak się wyrobię przed tym długim weekendem
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-13, 11:00   #3629
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

masakra szkoda chłopaka bo zniszczyła mu tylko psychikę. Wydaję mi się, że zmieni podejście jeśli urodzisz i zobaczy inne odzwierciedlenie rodzicielstwa. Jak pokażecie mu że można mieć kilkoro dzieci i kochać wszystkie tak samo Chłopak ma złe doświadczenia, więc nie ma co mu się dziwić, że nie chce i ma obawy.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-13, 11:01   #3630
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Witam dziś jestem tak niewyspana, że zaraz zasnę na siedząco
Córka pierwszy raz od kilku lat bała się czegoś w nocy i budziła się kilka razy i nie mogła zasnąć. A ja potem też

Cytat:
świetna historia tak samo sobie wmawiałam...bo przecież to NIEMOŻLIWE tyle, że dopiero po lekarzu doszło to już do mnie, bo sama widziałam na własne oczy te "no i proszę" na końcu zabrzmiało jakbyś zaszła teraz jednak chyba, że o czymś nie wiemy, bądź ja coś przegapiłam
Dla mnie jakoś nadal to NIEMOŻLIWE Nie wierzę, że może się to powtórzyć. A u lekarza do mnie to nie dotarło, bo nie miałam usg. Dopiero połówkowe w 20 tyg. Ile to czekania było
"No i proszę" tyczyło tamtej ciąży 8 lat temu aktualnie dopiero drugi cykl starań. Na razie czekam na owu :p

Cytat:
My mieszkamy na 3 bez windy. Też mam obawy. Ale przecież nie my jedne mieszkamy w bloku bez windy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości