Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 11:22   #3871
AniaAga
Zadomowienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Ania ale ślicznotka mała, tylko jaka wystraszona
Niesamowicie przerażona była, na szczęście moja kumpela wzięła ją na DT, poczekamy dwa tygodnie na właściciela, jak się nie znajdzie to szukamy nowego domu.
Kylie, tylko do dobrego domu ją damy, my każdy dom przed adopcją sprawdzamy

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Aniu parki byly jeszcze w innych kolorach, wlasnie w oliwkowym/khaki tak jak bys chciala, ale nie z tego modelu. Ona jest dosc gruba, a oliwka byla cienka szmatka i tez kosztowala 300 zl, wiec wg mnie bez sensu
Nie, właśnie taką grubszą bym chciała, kurcze, szkoda, że ich w oliwce nie ma

Soreda świetna , już nie mogę się mojej doczekać

Kylie, ja jestem zdania, że z każdym facetem trzeba krótko i na temat , inaczej na głowę nam wejdą i to z przytupem

Edytowane przez AniaAga
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:25
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:29   #3872
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny z ta farbą za późno zauważyłam...ale na moje włosy średni blond dobrze rozjaśniło, pół farby na odrost poszło, idealnie zgrało się z 318 tym nowym i to się dla mnie liczy bo kolor na długościach nadal ładny
Lavia gratuluję pracy
Kiteczko fajne zakupy buty bardzo mi się podobają a z jakiego sklepu są? dla malucha już kupujesz rzeczy?
Mój tż kupił kwiat na przeprosiny i obiad ugotował ale rozmawiać nie chce...co za typ...więc dalej etap milczenia mamy...
pokaz kolor
ech twoj chlop... wpierdziel mu się opamięta

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
W końcu zakonczyłam swoj maraton w pracy

Ja CHI kupuje w małej osiedlowej drogeryjce
Mam jeszcze kilka rzeczy odłożonych w pracy m.in czarny dzianinowy żakiet, jeansy,dwie bluzki i apaszke...a i pasek,ale wiekszosc z tych rzeczy jest na prawde mocno przeceniona ( żakiet 59,99, pasek i apaszka po 9,99 )

Mnie tez korci jeszcze dwie c10 dopkupic, ale jak spodoba mi sie efekt po 318 to co bede na siłe zuzywac czy beda leżeć? Bez sensu
w ogole bardzo bym chciała sprobowac na oryginalnym oxy ale jest strachliwa tym bardziej,że ona rekomendowana do max sredniego blondu

Dzieki czubolku

Nie żałuj tego,że mineło tylko ciesz sie,że masz co wspominac i najlepiej zacznij myśleć moze juz o przyszłorocznej podróży nie wiadomo gdzie
Tym M. to sobie głowy nie zawracj poki co
Potrzebujesz sie teraz ustabilizowac emocjonalnie o pobyc sama ze soba
Skup sie na sobie ,na studiach,na znajomych, na Nas
A nie tam faceci

Gratulejszyn
Łącze sie w bólu z kryzysem grzywki
Moja jest taka ,że kawałek juz idzie za ucho, akawałek spada na oko
ale juz robie drugie podejscie do zapuszczenia poniewaz chce zacfzac robic przedziałek po środku o tak:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...44&tx=55&ty=81

http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...4&tx=73&ty=114

tylko nie wiem czy bedzie mi to do buzi pasowło, Bunny

Hejo maleńka
Uważaj zeby Cie jakies tsunami nie porwało
co my tu bez Ciebie poczniemy

zara ide

Mi sie najbardziej podobaja buciki,ale moj Tż jak takie widzi to mowi ,że mu słabo
Ale mi tam sie podobaja...moze w koncu postawie na swoim i kupie
Zakupki widze bardzo udane
Co do kurki zimowej to tak jak mowisz, ze sie raczej nie oplaca, bo tu zaraz maluszek bedzie na swiecie,a ty zostaniesz z puchowym workiem

zatłukłabym

Tzryma sie kolorek skubany
mam nadziej,że u mnie tez tak dobrze wyjdzie jak u Ciebie
a nie chcesz sprobowac platynowego 230?
bedzie ci pasowal taki przedzialek, bo masz ladna buzie i regularne rysy twarzy
Stary 2013-08-14, 11:41   #3873
shizaxa
Wtajemniczenie

Nove ja nie moge tego tak zostawić bo zawsze tak się kończy a człowiek nic nie rozumie i się nie zmienia. A ma się zmienić na zawsze albo nie wypier... do mamusi i mi się na oczy nie pokazuje! A on nawet nie chce wysłuchać moich argumentów bo wie, co powiem. Czyli ucieka od problemu bo nie chce się zmienić. Chłop ponad 30lat a faktycznie dzieciak. Ja o tym wiem. Ale cały czas łudzę się że się zmieni, że zacznie oszczędzać a nie przepijać i przejadać pieniądze, że zacznie mnie lepiej traktować...a on co jakiś czas takie akcje odpierdziela i myśli że przepraszam wystarczy...
Anka teraz to nie wiem czy chce z nim być a co dopiero o dzieciach mówić...
Bunny zrobię cos fot i wrzucę

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:47   #3874
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Kylie mój TZ też nie za bardzo za takimi butami chciałam w lipcu Zarowe takie czarne i miały zlote cwieki to nie pozwolil mi kupić po te poszłam sama, wyslalam mu mmsa ze sklepu, ze chce je i zeby napisal o nich cos dobrego ale uznal, ze te sa ok i rzeczywiscie mi sie przydadza, bo na rzepy

Aniu parki byly jeszcze w innych kolorach, wlasnie w oliwkowym/khaki tak jak bys chciala, ale nie z tego modelu. Ona jest dosc gruba, a oliwka byla cienka szmatka i tez kosztowala 300 zl, wiec wg mnie bez sensu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
co bys nie ubrala i tak bedziesz piekna elegancka mama po prostu ty masz taki styl w sobie i juz

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Cześć kochane

wpadam do Was, bo mam w końcu 5 dni wolnego, już mam dosyć tej mojej pracy

Lecę czytać co u Was
ojoj...ale mysl o wakacjach i dasz rade dociagnac

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej

Wy tu gadu gadu o farbowaniu a moj odrost z dnia na dzien sie powieksza (ostatni raz farbowalam wlosy koncem czerwca), z tym ze zauwazylam ze kolor na tyle mi sie wyplukal ze odrost wydaje sie byc tylko ton jasniejszy od reszty wlosow, i oczywiscie widac roznice bo odrost popielaty a reszta ciepla Chyba zdecyduje sie koncem sierpnia na kapiel rozjasniajaca i polozenie 6.1 bo teraz powinno mi byc latwiej uzyskac kolor naturalek

Uzywam na zmiane tego garniera ultra doux dla dzieci (dorwalam w koncu w schleckerze ) i natei do wlosow przetluszczajacych sie bo innych u mnie nie bylo jak potrzebowalam kupic. Z tym ze zauwazylam ostatnio ze jak podrapie sie po glowie to mam cos w stylu lupiezu, takie biale "cos" na wlosach, co prawda tylko odrobine i tez nie zawsze, ale zastanawiam sie czy to podraznienie od ktoregos szamponu czy co No to tymbardziej dziwne ze u Ciebie dziala inaczej, bo zawsze myslalam ze nasze wlosy lubia podobne rzeczy bo Ty przeciez tez z falowanych Ale serio Ci mowie, normalnie mam piekne falki tak jakbym nawinela pasma wlosow dookola "zamknietej" lokowki na kilka sek, takie plazowe bardziej
przesuszona miejscami skora- ostatnio wiele osob ma z tym klopot- ja rowniez... samo przejdzie...
ja to takie loki mam po zdjeciu koszulki i osuszeniu wlosow potem jak schna to sie ciezarem prostuja a na koniec szczota i loki znikajcie

Cytat:
Hej kochana
Wiesz 9 zł to nie majatek i kupie sobie ta buteleczke z pompka, bo nawet jak mi nie podpasuje to bede miala komu oddac, a i tych paru groszy nie szkoda
tej Lorealowskiej tez sie przyjrze,ale najpierw mam ochote na ChantalaNigdy nic od nich nie mialam.

Co do alfy, chcialam pare razy sprobowac ale nie wiem cos mnie trzyma przy Palette, chociaz jak tak czytam wasze opinie, to mysle ze Alfa 11,21 spokojnie mogla by pociagnac moj odrost na wodzie 9
Musze sie trzasnac w potylice i w koncu sprobowac

Boziuuu jakki slodziak
oby sie ktos tylko dobry dla pieska znalazl

Juz wrzucialam do albumu, wiec jak ktos chce zobaczyc to zapraszam, tylko sie nie smaic,bo samej sobie cycki fotografowac to jakas parodia

przepraszam ale musze to napisac...nie odpowiedzialny gówniarz co nie dorósł do powaznego i stabilnego zwiazku
mozesz sie na mnie obrazic,ale ja z takim "dzieciuchem" to chyba nie mialbym o czym gadac.
Z Twoich postow wnioskuje,że jestes madra, ustabilizowana osoba, a on...tak jak napisalam "dzieciuch"

mze i ja mojego przekonam
chociaz mi spodobaly sie te:
http://allegro.pl/buty-sportowe-have...450872096.html
albo bialo-mietowe albo czarno-mietowe

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

hej,hej
co tam u Ciebie?
bylam w albumie, czekam na odpowiedzi.

Cytat:
Dziekuje sloneczko
Tez mialam maraton, bo sobie dodatkowe godziny wzielam zey kaski wiecej bylo, ale juz to za mna i dzisiaj kupie sobie winko, a co!

Z koziorożcem trzeba krótko, co nie Bunny
Poki co mam spokoj w domu
no jacha ale moje rady widac sie przydaly jak se chopa wychowac wg zodiaku moj tez juz ciutke wychowany, przynajmniej nie czaduje mi tak jak kilka lat wstecz co malo nie zerwalismy...wielokrotnie dzis inny czlowiek.

Cytat:
Kurcze,bede musiała zaszewki chyba w tym staniku zrobic, bo jeszcze jak go ponosze to calkiem sie rozciagnie
jak ja to mierzyłam, ze zamiast 70 wzielam sobie 75
pamietaj ze miska idzie z obwodem, wiec jakbys brala 70tke to zostan z tym e... bo d moze byc male. a jak sie pochylaszdo przodu bardzo wtedy miski odstaja? na ile cm od piersi tak +/-?

Cytat:
O, a gdzie sie wybieracie na wakacje?

No chyba zaraz napisze do goscia żeby wymienic te moje 75E na 70E albo i 70D, bo ta koronka przy wykonczeniu tez mi jakos odstaje jakby byla za duza
to wymieniaj...a riska jaki mialas rozmiar?
Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ojj ja to w takim prostym przedziałku wyglądałabym jak debil muszę mieć grzywkę zaczesaną na czoło bo mam dosyć wysokie niestety... ewentualnie myślalam tez o grzywce na prosto ale boje się troche że mnie odmłodzi jeszcze bardziej
chociaż miałam kiedyś taką i pasowała mi do bużki

Jestem zachwycona twoją SOREDĄ !! ale rzeczywiście wymień na mniejszy rozmiarek bo troszke odstaje.... sexowna laseczka z Ciebie
ale ty masz pociagla buzie wiec zle by ci bylo w przedzialku na srodku- cos jak u mnie konska twarz

Cytat:
zazdraszczam wakacji
Juz napsalam do goscia w tej sprawie, zobaczymy co mi odpisze
tylko teraz wysylaj i plac dwa razy za przesylke
Tak przylozyłam Riska do Soredy i faktycznie w obwodzie Risk jest mniejszy,ale zdziwiona jestem miskami, bo z Riska mam E a tu w Soredzie E jest zdecydowanie za duze

stara juz jestem po prostu
ale na opalonej skórze wyglada cudnie
soreda mniam
Cytat:
Aaa i jeszcze bikini jestem grubym wężem!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
piekne bikini i musisz w nim super wygladac, mrs. wonsz

tyle pocytowalam i mi zaje*hmmm..hmmm..
lece od nowa
alescie naskrobaly
Stary 2013-08-14, 11:51   #3875
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Ja za swoją dałam jakoś 16zł, ale za litrową. Szkoda, że nie jesteś z Wro, dostałabyś odlewkęFajna jest, naprawdę nawilża, mojemu TŻ cudownie wydobywa loki, moje proste jeszcze bardziej prostuje, ale niestety trochę przyspiesza przetłuszczanie Ty masz gęstsze włosy i mniej podatne na obciążenie, to może by Ci podpasuje. Jakbym miała polecać, to bardziej odżywkę Loreala Extreme Repair. Kupiłam ją z dwa miesiące temu jak jeszcze nie było opinii, moim zdaniem jest świetna. Taki kwasiorek- wygładzacz, tak jak Bunny pisała na blogu. W Biedronce widziałam za 10,89 jakoś za 250ml, mi się udało kupić taniej w Kaufie

Też jestem ciekawa Waszych prób z Palette Deluxe, ale ja chyba sobie daję spokój. Kupiłam Alfę 11.11 z niewielkim ubytkiem na Allegro, użyłam już dwa razy i jest ekstra Ewentualnie kiedyś spróbuję 11.21. Moje włosy niby poziom ok 8, ale ciężko się rozjaśniają do rudawo-zółtego, który ciężko przykryć płukanką Alfa z wodą 9% wyszła czyściej i jaśniej niż Palette A10 z wodą 12%. Inne profesjonalne superblondy z wodą 9% wcześniej wychodziły mi lekko ciepłe, trzeba było poprawiać. Naprawdę jestem zachwycona i rozumiem wreszcie zachwyty innych nad Alfą Jak człowiek przeliczy, to wcale nie jest droga farba porównując z drogeryjnymi Garnierami czy Lorealami. Tanie, porządne blondy do trudnych włosów ma chyba tylko Palette z drogeryjnych
o to i ja sie rzuce na ta odzywke za jakis czas tzn na loreala
zgadzam sie w pelnej rozciaglosci
dlaczego jeszcze nam nie pokazalas wlosow po alfie

Cytat:
Napisane przez AniaAga Pokaż wiadomość
Kitka, kurtka super, a były w innych kolorach....? Np. oliwka? Granat to nie za bardzo mój kolor....

Dziewczyny, lubicie małe pieseczki? Taka śliczniutka sunia trafiła do naszego przytuliska wczoraj, z cieczką, pewnie ją psy goniły..... szukamy jej właściciela a jak się nie znajdzie to nowego...........
jaka piekna bralabym, tylko ja juz mam moją schabinkę

Cytat:
Anka najgorsze jest to że jak mu powiedziałam, żebysmy pogadali to mi odpowiedział, że przecież napisał wszystko na kartce...(że przeprosiny...) no to ja mu na to że dalej tez przez kartkę będziemy rozmawiać i foch, może w końcu coś zrozumie bo tu nie chodzi o błahą sprawę

Ania ale ślicznotka mała, tylko jaka wystraszona
dobrze mu dogadalas
nie wiem o co wam poszlo, nie w temacie jestem...
ale jak to ciezki kaliber i walka o byt to ja bym nie odpuscila...
jaki on znak zodiaku a jaki ty?
Stary 2013-08-14, 11:51   #3876
Renatka89
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Jestem na bieżąco, ale nie mam weny na pisanie ciezko mi już samej bez TZta (jak sobie pomysle ze mielismy teraz byc na wakacjach to chce mi się płakac), kiepsk sie ostatnio czuję, o wyglad nie dbam praktycznie w ogole, adidasy zakładam, dżinsy i sportowy tshirt i lece z młoda na plac zabaw. i tyle nawał obowiazkow mnie czasem przytłacza, a najbardziej wnoszenie 12kg klocka i zakupów jednoczesnie na 4 pietro.

Powiem Wam tylko, że zagapiłam sie i nie zamówilam swojej alfy, a musiałam juz trzasnac odrost i kupiłam palette 219 w biedrze i super sobie poradziła robiłam nią tylko odrost, bez malaksu, wiec zadnej zieleni nie widze zobacze jak bedzie w trakcie sie zmieniac ale jetem zadowolona poki co

chce jakiś stanik z Kingi

Kitka- tez szukam wygodnych butow na jesien- młoda mama tez nie ma zawsze okazji smigac w szpilkach (w zasadzie to mam ja rzadko, smiesza mnie matki biegajace w ogromnych szpilach za dzieckiem po placu zabaw czy po sklepie ), wiec chce cos wygodnego, ale i ładnego
Stary 2013-08-14, 11:54   #3877
AniaAga
Zadomowienie

Cytat:
Nove ja nie moge tego tak zostawić bo zawsze tak się kończy a człowiek nic nie rozumie i się nie zmienia. A ma się zmienić na zawsze albo nie wypier... do mamusi i mi się na oczy nie pokazuje! A on nawet nie chce wysłuchać moich argumentów bo wie, co powiem. Czyli ucieka od problemu bo nie chce się zmienić. Chłop ponad 30lat a faktycznie dzieciak. Ja o tym wiem. Ale cały czas łudzę się że się zmieni, że zacznie oszczędzać a nie przepijać i przejadać pieniądze, że zacznie mnie lepiej traktować...a on co jakiś czas takie akcje odpierdziela i myśli że przepraszam wystarczy...
Shizaxo, powiem Tobie, że jakoś słabo widzę zmieniającego się faceta...., zwłaszcza jak sam nie czuje takiej potrzeby, tak to jest, i to chyba nie tylko z facetami, że jeżeli zmienia się dla kogoś a nie z własnej, wewnętrznej potrzeby, to owszem, można, ale to będzie zmiana na krótko, najczęściej w tej pierwszej fazie zakochania, a później wraca do starych nawyków.

Bunny, Twoja Schabinka jest wyjątkowo słodka , mam słabość zwłaszcza do tego typu i jeszcze do takich rudych, kudłatych lisków.

A to nasz piękny Max, marzenie wszystkich pseudohodowców , żebyście słyszały jakie telefony o niego mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Max6.jpg (44,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Max9.jpg (62,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Max11.jpg (171,5 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez AniaAga
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:58
Stary 2013-08-14, 12:05   #3878
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Kylie
1.Piękny stanik i wkład w nim też się prezentuje do schrupania!
2.Air maxy też polecam, bo a)są w kit wygodne, b)ekstra tyłek w nich wygląda męski i żeński. Swoją drogą chinole dobrą robotę odwalają, w życiu bym nie pomyślała, że to podróba.

Shizaxa
A ja troszkę pobronię tżta, jeżeli wylał całe swoje gorzkie żale w tym liście, to może nie warto się wkurzać. Faceci ułomni są, przecież to podgatunek , nie potrafią rozmawiać, może łatwiej mu było to napisać. Chyba, że suche 'przepraszam', to faktycznie do dupy.

Laski, wierzycie we wróżki, tarota, przepowiadanie przyszłości, itd?
wierze w moje karty stawiane w piatek wieczorem

Cytat:
oj czuje emocje jak u mnie kilka lat wstecz.. i te same problemy chyba...nie ustepuj bron boze!
wysluchac w koncu musi, mozesz go kiedy dla jaj przywiazac do krzesla czy lozka zeby nei zwial i potem mu umoralniajaca wiazanke puscic raz na zawsze- ja tak kiedys mojemu zrobilam do lazienki za nim poszlam jak sie myl i zamknelam drzwi i musial wysluchac, z wanny uciec nie mogl nago ale pomoglo a potem kilka dni ciszy na trawienie... i poszlo. do dzis jest dobrze
na niego nie dzialaly szantaze i zlosliwosci ani lzy kobiety... czul sie jak smiec, widac bylo ze zaluje ale pokusy kolezkow byly silniejsze
nie sprzatanie, nie pranie mu ani nei gotowanie bardziej mnie psychicznie dolowaly niz jego- bo sobie jadl na miescie a ciuchow mial mnostwo...
na kazdego jest sposob, trzeba tylko rozgryzc jaki to typ

nadrobilam was.. ale bylo ciezko

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Shizaxo, powiem Tobie, że jakoś słabo widzę zmieniającego się faceta...., zwłaszcza jak sam nie czuje takiej potrzeby, tak to jest, i to chyba nie tylko z facetami, że jeżeli zmienia się dla kogoś a nie z własnej, wewnętrznej potrzeby, to owszem, można, ale to będzie zmiana na krótko, najczęściej w tej pierwszej fazie zakochania, a później wraca do starych nawyków.

Bunny, Twoja Schabinka jest wyjątkowo słodka , mam słabość zwłaszcza do tego typu i jeszcze do takich rudych, kudłatych lisków.

A to nasz piękny Max, marzenie wszystkich pseudohodowców , żebyście słyszały jakie telefony o niego mam
piekny jest ale ja sie boje takich psow i co ludzie mowia jak go chca?
Stary 2013-08-14, 12:07   #3879
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
dobrze mu dogadalas
nie wiem o co wam poszlo, nie w temacie jestem...
ale jak to ciezki kaliber i walka o byt to ja bym nie odpuscila...
jaki on znak zodiaku a jaki ty?
Bunny ja jestem Baran a on Bliźnieta...
a sprawa nie jest błaha, nie pisałam tutaj całej sytuacji ale ogólnie po alkoholu zachowuje się jak cham i wg mnie i ludzi mi bliższych (kuzynka/siotra/brat/szwagier) nie powinien w ogóle pić jak nie umie...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:14   #3880
AniaAga
Zadomowienie

Uuuuu, to jesteś ten sam żywioł co ja (Strzelec), z Bliźniętami to słabo się dogadujemy, dla nas to trudny znak.........
Stary 2013-08-14, 12:25   #3881
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Bunny jakoś dam radę kochana a powiedz mi,bo mam ostatnio maksa z moimi włosami co na nie nie nałoże to mam jakby tłuste włosy na długości nie wiem czy te wszystkie maski, odżywki za mocne na moje włosy. Spłukuję dokładnie, pomaga tylko jak na zmianę daję odżywkę proteinową i nawilżającą. Tylko po proteinach mam na maksa ciulowe włosy. I już nie wiem co im jest
i kochanie polecisz mi jakąś dobrą odżywkę, może być z silikonami. Taka,żeby włosy były ładne, błyszczące po umyciu? Myślałam o jakiejś Dove kiedyś miałam do farbowanych i byłam zadowolona
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 12:32   #3882
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny ja jestem Baran a on Bliźnieta...
a sprawa nie jest błaha, nie pisałam tutaj całej sytuacji ale ogólnie po alkoholu zachowuje się jak cham i wg mnie i ludzi mi bliższych (kuzynka/siotra/brat/szwagier) nie powinien w ogóle pić jak nie umie...
no i oglad sytuacji od reki:
ty wladcza, ulozona, stanowcza...walczaca.

on- zmienny, nie lubi gdy ktos ma inny poglad niz jego, ignoruje takie osoby lub olewa bo jego zdanie jest ponad inne... lubi tracic kase... lubi sie bawic, nie znosi nudy i rutyny...

nie slucha rad, nie znosi krytyki i na wszystko ma swoje zdanie, choc moze byc powierzchowne czy plytkie... taki spec troche od wszystkiego.
czesto robi co innego niz mowi, co innego mowi niz mysli...robi tak jak najwygodniej by miec spokoj.

to skala i roztrzasanie z nim problemow czy sporo to prawdziwa orka...
to najwiekszy minus znaku.

na plus to ze jest bardzo komunikatywny gdy nawiazuje znajomosci, ludzie go lubia, bo jest wesoly, inteligentny, lubi sie zabawic...

skoro to problem z alko- ja tez przerabialam z moim tz- to po prostu ogranicz mu okazje do picia przy najblizszych- gdy ich rani czy obraza.
ja niestety musialam zrezygnowac z wielu imprez bo moj lubi sobie wypic a jak zacznie to az padnie ;/ wiec czesto robie tak zeby byl np jedynym kierowca

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Bunny jakoś dam radę kochana a powiedz mi,bo mam ostatnio maksa z moimi włosami co na nie nie nałoże to mam jakby tłuste włosy na długości nie wiem czy te wszystkie maski, odżywki za mocne na moje włosy. Spłukuję dokładnie, pomaga tylko jak na zmianę daję odżywkę proteinową i nawilżającą. Tylko po proteinach mam na maksa ciulowe włosy. I już nie wiem co im jest
i kochanie polecisz mi jakąś dobrą odżywkę, może być z silikonami. Taka,żeby włosy były ładne, błyszczące po umyciu? Myślałam o jakiejś Dove kiedyś miałam do farbowanych i byłam zadowolona
musisz je porzadnie oczyscic szamponem bez silikonow i badziewia- jakis prosty, ziolowy czy familijny... umyj 2xwlosy pod rzad i naloz odzywke tylko od ucha w dol.
odzywki polece ci wlasnei dove- bo nie oblepiaja i nie przeciazaja, albo z fructisa cos bierz, albo glis kura(zolty polecam).
niemniej fructisy mistrzowsko nablyszczaja

loreala nie polece bo oblepia na maxa....choc go lubie to nieraz zrobi mi wlosy oblepione i matowe... i dotad nie rozgryzlam od czego to zalezy ze raz jest ok raz nie.
tzn. jak zastosuje okazyjnie na wyjscie to jest ok, jak sprobuje zastosowac pare razy z rzedu to klapa
Stary 2013-08-14, 12:44   #3883
AniaAga
Zadomowienie

Cytat:
........zmienny, nie lubi gdy ktos ma inny poglad niz jego, ignoruje takie osoby lub olewa bo jego zdanie jest ponad inne... lubi tracic kase... lubi sie bawic, nie znosi nudy i rutyny...

nie slucha rad, nie znosi krytyki i na wszystko ma swoje zdanie, choc moze byc powierzchowne czy plytkie... taki spec troche od wszystkiego.
czesto robi co innego niz mowi, co innego mowi niz mysli...robi tak jak najwygodniej by miec spokoj.

na plus to ze jest bardzo komunikatywny gdy nawiazuje znajomosci, ludzie go lubia, bo jest wesoly, inteligentny, lubi sie zabawic...
Bunny, jakbyś moją mamę opisała , z jedynym wyjątkiem, że ma rozsądne podejście do pieniędzy. A jak sobie wypije lampkę wina to jest bardzo miła i wesoła. A tak to w 100% trafiona charakterystyka Bliźniąt
Stary 2013-08-14, 12:45   #3884
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
no i oglad sytuacji od reki:
ty wladcza, ulozona, stanowcza...walczaca.

on- zmienny, nie lubi gdy ktos ma inny poglad niz jego, ignoruje takie osoby lub olewa bo jego zdanie jest ponad inne... lubi tracic kase... lubi sie bawic, nie znosi nudy i rutyny...

ja jestem Bliźniakiem
i jestem despotą
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:48   #3885
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

musisz je porzadnie oczyscic szamponem bez silikonow i badziewia- jakis prosty, ziolowy czy familijny... umyj 2xwlosy pod rzad i naloz odzywke tylko od ucha w dol.
odzywki polece ci wlasnei dove- bo nie oblepiaja i nie przeciazaja, albo z fructisa cos bierz, albo glis kura(zolty polecam).
niemniej fructisy mistrzowsko nablyszczaja

loreala nie polece bo oblepia na maxa....choc go lubie to nieraz zrobi mi wlosy oblepione i matowe... i dotad nie rozgryzlam od czego to zalezy ze raz jest ok raz nie.
tzn. jak zastosuje okazyjnie na wyjscie to jest ok, jak sprobuje zastosowac pare razy z rzedu to klapa
Z szamponów mam tak:
- clear przeciwłupieżowy, ale ten biały damski i właśnie włosy mam po nim gładkie jak nie wiem
- bingo do farbowanych
- bingo jajeczny
- czarnego gliss kura,ale to TŻ zużywa,bo myśli,że to męski
- fructisa lśniące i gładkie, oblepiacz jak nie wiem, kiedyś kupiłam przez przypadek, miałam wziąć odżywkę,a kupiłam szampon
- pantene aqua light
Odżywki:
-gliss kur czarny
-gliss kur złoty z olejkami
-garnier awokado
-garnier damage
- wella nawilżająca
Maski:
- garnier nutri gładki
-bingo proteiny
- wax ten nowy
mam jeszcze chantala waniliowego i kokosowego scandica,ale to bardziej jako odżywki

Czyli co dokupić jakiś szampon familijny i odżywkę Dove?
może faktycznie muszę je porządniej oczyszczać. I wtedy jak często tego szamponu używać? Raz na tydzień? Wlosy myję codziennie, ewentualnie co drugi dzień
Stary 2013-08-14, 12:53   #3886
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny, jakbyś moją mamę opisała , z jedynym wyjątkiem, że ma rozsądne podejście do pieniędzy. A jak sobie wypije lampkę wina to jest bardzo miła i wesoła. A tak to w 100% trafiona charakterystyka Bliźniąt
Cytat:
ja jestem Bliźniakiem
i jestem despotą
hehe nie ukrywam moich diabelskich powiązań

a tak serio- urodzeniowe 7tki mają dodatkowy zmysl intuicyjny i wrozbiarski... kiedys gdzies tak czytalam i to prawda- w moim wypadku na bank. po prostu jak kogos poznaje i mowi mi jaki jest jego znak to z gory wiem czego sie spodziewac ale nie ma idealow- kazdy znak to plusy i minusy... kazdy ma wady i zalety, wazniejsze na ile do siebie pasujemy i co moze zrodzic konflikty miedzy mna (panna) a tym innym znakiem
to pomaga w zyciu, masz przewage, wiesz jak tego drugiego osobnika obejsc na okolo zeby twoje bylo na wierzchu
Stary 2013-08-14, 12:57   #3887
AniaAga
Zadomowienie

Mój Tz jest Panna . Ale mój pierwszy facet też był Panna i zupełnie inne typy.
Stary 2013-08-14, 13:13   #3888
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Z szamponów mam tak:
- clear przeciwłupieżowy, ale ten biały damski i właśnie włosy mam po nim gładkie jak nie wiem
- bingo do farbowanych
- bingo jajeczny
- czarnego gliss kura,ale to TŻ zużywa,bo myśli,że to męski
- fructisa lśniące i gładkie, oblepiacz jak nie wiem, kiedyś kupiłam przez przypadek, miałam wziąć odżywkę,a kupiłam szampon
- pantene aqua light
Odżywki:
-gliss kur czarny
-gliss kur złoty z olejkami
-garnier awokado
-garnier damage
- wella nawilżająca
Maski:
- garnier nutri gładki
-bingo proteiny
- wax ten nowy
mam jeszcze chantala waniliowego i kokosowego scandica,ale to bardziej jako odżywki

Czyli co dokupić jakiś szampon familijny i odżywkę Dove?
może faktycznie muszę je porządniej oczyszczać. I wtedy jak często tego szamponu używać? Raz na tydzień? Wlosy myję codziennie, ewentualnie co drugi dzień
odzywki mozesz nie kupowac bo te co masz sa ok.
masz niedomyte wlosy i stad siadly oblepione, szampony uzywasz na jego kopyto- z dimethiconem albo amodimethiconem wszystko
kup sam szampon i poczujesz ulge
nie znam szamponow bingo to nie wiem co to...
na pewno to nie wina protein- wcale nie masz ich tak duzo- masz przeciazone wlosy po prostu.
jak myjesz tak czesto to oczyszczac 1-2x w tyg. jak zobaczysz ze wlosy znow sie zakleily to ns mycie oczyscic.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Mój Tz jest Panna . Ale mój pierwszy facet też był Panna i zupełnie inne typy.
moze ten pierwszy jeszcze nie dorosl charakterem teraz pewnei mieliby pewne cechy podobne, jak nie identyczne z wszystkimi pannami jakie znam- i kobiety i mezczyzn laczy nas wiele identycznych cech.

ale z tych pewnych na 100%:
- lubimy byc gora i rzadzic innymi ale to ma plus- jestesmy swietnie zorganizowani i dobrze organizujemy wyjazdy, dzialania ludzi itp.
- nasze zdanie jest najsluszniejsze, ale dopuszczamy inne glosy pod warunkiem ze maja popierajace argumenty- a nie bo tak- takich ludzi nie powazamy
- porzadek, lad i posprzatane inaczej depresja a przynajmniej lad wokol wlasnych rzeczy, inny balagan jakos przelkniemy np. kazda nasza rzecz ma swoje miejsce, inaczej konflikt
- nienawidzimy spoznialskich ludzi, odbieramy to jako brak szacunku
- scibigrosze choc lubimy wydawac zawsze cos schowamy na czarna godzine
- honorowi i dumni
- pamietliwi, ciezko przyjmujemy przeprosiny, zadanego bolu nie zapominamy
- odbierani przez obcych jako wyniosli, zimni, zarozumiali... gdy po zapoznaniu skorupka peka to kazdy sie smieje ze nei podejrzewal nas o taka otwartosc i pozytywne obejscie
- perfekcjonisci
- raczej domatorzy, pielegnujemy swe gniazdko..lubimy pojezdzic ale do domu wracamy z ulga i sa chwile gdy wybieramy samotnosc- zwykle dosyc czesto, to nas regeneruje.
Stary 2013-08-14, 13:27   #3889
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
odzywki mozesz nie kupowac bo te co masz sa ok.
masz niedomyte wlosy i stad siadly oblepione, szampony uzywasz na jego kopyto- z dimethiconem albo amodimethiconem wszystko
kup sam szampon i poczujesz ulge
nie znam szamponow bingo to nie wiem co to...
na pewno to nie wina protein- wcale nie masz ich tak duzo- masz przeciazone wlosy po prostu.
jak myjesz tak czesto to oczyszczac 1-2x w tyg. jak zobaczysz ze wlosy znow sie zakleily to ns mycie oczyscic.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

moze ten pierwszy jeszcze nie dorosl charakterem teraz pewnei mieliby pewne cechy podobne, jak nie identyczne z wszystkimi pannami jakie znam- i kobiety i mezczyzn laczy nas wiele identycznych cech.

ale z tych pewnych na 100%:
- lubimy byc gora i rzadzic innymi ale to ma plus- jestesmy swietnie zorganizowani i dobrze organizujemy wyjazdy, dzialania ludzi itp.
- nasze zdanie jest najsluszniejsze, ale dopuszczamy inne glosy pod warunkiem ze maja popierajace argumenty- a nie bo tak- takich ludzi nie powazamy
- porzadek, lad i posprzatane inaczej depresja a przynajmniej lad wokol wlasnych rzeczy, inny balagan jakos przelkniemy np. kazda nasza rzecz ma swoje miejsce, inaczej konflikt
- honorowi i dumni
- odbierani przez obcych jako wyniosli, zimni, zarozumiali... gdy po zapoznaniu skorupka peka to kazdy sie smieje ze nei podejrzewal nas o taka otwartosc i pozytywne obejscie
- perfekcjonisci
- raczej domatorzy, pielegnujemy swe gniazdko..lubimy pojezdzic ale do domu wracamy z ulga i sa chwile gdy wybieramy samotnosc- zwykle dosyc czesto, to nas regeneruje.
dzięki kochana, to dokupię szampon familijny jak gdzieś go znajdę
a tu skład tego bingo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html

To co pogrubiłam to się zgadza z moim TŻ on panna,a ja rak
mój TŻ za to ma głupie żarty, których nikt nie czai oprócz niego i czasami jak coś wypali to aż mi głupio za niego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 13:34   #3890
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki kochana, to dokupię szampon familijny jak gdzieś go znajdę
a tu skład tego bingo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html

To co pogrubiłam to się zgadza z moim TŻ on panna,a ja rak
mój TŻ za to ma głupie żarty, których nikt nie czai oprócz niego i czasami jak coś wypali to aż mi głupio za niego
a to poczucie humoru to indywidualnie- u mezczyzn panien czestsze, u kobiet raczej taka dretwosc i mnie np rozbawic to trzeba juz umiec

a ten bingo ci nei domywa? on jest dosyc oczyszczajacy...
nie ma tepych wlosow po nim?

kylie jak bedziesz to zrobilam porownanie w albumie cyckow ;D c65 kontra a70 z kingi
Stary 2013-08-14, 14:03   #3891
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
a to poczucie humoru to indywidualnie- u mezczyzn panien czestsze, u kobiet raczej taka dretwosc i mnie np rozbawic to trzeba juz umiec

kylie jak bedziesz to zrobilam porownanie w albumie cyckow ;D c65 kontra a70 z kingi
Hahaha no może ale u Was jest odwrotnie co nie? Ty panna, a TŻ rak? Mi się wydaje,że ja bardziej rządzę w związku, a TŻ zrobi wszystko byle tylko nie słuchać mojego marudzenia hahaha
Domywa, ale tylko wtedy jak umyję dwa razy a włosy może trochę tepe, ale na pewno nie tak jak po babydreamie to najgorszy szampon jaki miałam a i zapomniałam mam jeszcze jagodowy hippi dziecięcy
Stary 2013-08-14, 14:04   #3892
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie ukrywam moich diabelskich powiązań

Cytat:

bylam...ja juz zdurnialam
Stary 2013-08-14, 14:27   #3893
Lavia15
Wtajemniczenie

Jak tam blondasy jakie plany na długi weekend? My chyba z Tż-tem wybieramy się na działkę chociaż kilka dni odpocząc na łonie natury.....

ale się ochłodziło u mnie strasznie zimny wiatr dzisiaj jest ;/
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 14:29   #3894
susuanne
Wtajemniczenie

bunny, joanna słodkie cappucino z gołębim popielem na wodze 3 wyjdzie jakoś przyzwoicie? Bo same słodkie cappucino jest dla mnie zbyt ciepłe Dziekuję z góry za pomoc
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:40   #3895
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha no może ale u Was jest odwrotnie co nie? Ty panna, a TŻ rak? Mi się wydaje,że ja bardziej rządzę w związku, a TŻ zrobi wszystko byle tylko nie słuchać mojego marudzenia hahaha
Domywa, ale tylko wtedy jak umyję dwa razy a włosy może trochę tepe, ale na pewno nie tak jak po babydreamie to najgorszy szampon jaki miałam a i zapomniałam mam jeszcze jagodowy hippi dziecięcy
tak ja panna, on rak
i to ja rzadze, a on sie slucha byle nie sluchac gledzenia- cos jak u was ;D mysle ze to udana mieszanka znakow- dobrze wspolpracujemy na roznym tle choc jestesmy rozni dobre jest to ze dosyc latwo dochodzi sie w tej mieszance do kompromisow bo oba znaki wykazuja sie empatia i zrozumieniem.

jezu ja tez bd wspominam z koszmarami to byla masakra rozczesac sie po nim...

Cytat:

bylam...ja juz zdurnialam
dowalilam ci jeszcze riska zebys... jeszcze bardziej zdurniala

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
bunny, joanna słodkie cappucino z gołębim popielem na wodze 3 wyjdzie jakoś przyzwoicie? Bo same słodkie cappucino jest dla mnie zbyt ciepłe Dziekuję z góry za pomoc
cappucino jest lekko chlodne? jesli tak to mozna je mieszac.
Stary 2013-08-14, 14:54   #3896
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Jak tam blondasy jakie plany na długi weekend? My chyba z Tż-tem wybieramy się na działkę chociaż kilka dni odpocząc na łonie natury.....

ale się ochłodziło u mnie strasznie zimny wiatr dzisiaj jest ;/
mi tam pasuje,że sie ochlodzilo, juz padalam od tych upalow

Cytat:
Stary 2013-08-14, 14:57   #3897
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
tak ja panna, on rak
i to ja rzadze, a on sie slucha byle nie sluchac gledzenia- cos jak u was ;D mysle ze to udana mieszanka znakow- dobrze wspolpracujemy na roznym tle choc jestesmy rozni dobre jest to ze dosyc latwo dochodzi sie w tej mieszance do kompromisow bo oba znaki wykazuja sie empatia i zrozumieniem.

jezu ja tez bd wspominam z koszmarami to byla masakra rozczesac sie po nim...

.
Mi też się wydaję, że się dobrze dogadujemy a jak są jakieś konflikty to przeważnie z mojej strony, TŻ jest bardziej ugodowy i jak coś do mnie krzyknął to chyba z 2 razy, a jesteśmy razem 4 lata ja się dre co drugi dzień ale TŻ mnie uspokaja, przeprosi, pogada i jest dobrze

A taki polecany szampon ja go zużyłam do mycia pędzli, bo tylko do tego się nadawał

Bunny same cycki w albumie ja z tej mojej Kingi jestem zadowlona,ale teraz chcę coś z większym push upem ten Konrad mi się wydaje bardzo fajny
Stary 2013-08-14, 15:03   #3898
AniaAga
Zadomowienie

jestesmy swietnie zorganizowani i dobrze organizujemy wyjazdy, dzialania ludzi itp.

- honorowi i dumni

To mój obecny Tz- sprawdza się doskonale przy planowaniu, ja rzucam hasło "musimy załatwić to, to, to, to i to, ustal kolejność" i on to świetnie rozplanuje. Trasy, czas, tip top.

A to mój pierwszy:

- porzadek, lad i posprzatane inaczej depresja a przynajmniej lad wokol wlasnych rzeczy, inny balagan jakos przelkniemy np. kazda nasza rzecz ma swoje miejsce, inaczej konflikt, tu od siebie dodam, że to była jego obsesja- Adrian Monk w młodszym wydaniu
- perfekcjonisci
- raczej domatorzy- mój eks wręcz obsesyjny, wyciągnięcie go do kina to był wyczyn............
Stary 2013-08-14, 15:09   #3899
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
mi tam pasuje,że sie ochlodzilo, juz padalam od tych upalow

ja tez wole chlodniej...
moje plany weekendowe to czas dla tz- w koncu...
bo kolejny weekend to juz wiecie

Cytat:
Mi też się wydaję, że się dobrze dogadujemy a jak są jakieś konflikty to przeważnie z mojej strony, TŻ jest bardziej ugodowy i jak coś do mnie krzyknął to chyba z 2 razy, a jesteśmy razem 4 lata ja się dre co drugi dzień ale TŻ mnie uspokaja, przeprosi, pogada i jest dobrze

A taki polecany szampon ja go zużyłam do mycia pędzli, bo tylko do tego się nadawał

Bunny same cycki w albumie ja z tej mojej Kingi jestem zadowlona,ale teraz chcę coś z większym push upem ten Konrad mi się wydaje bardzo fajny
ja tez dre jape na tz a on slucha albo jak go zirytuje to wydrze sie tak ze mi w piety idzie i ja juz jak trusia i po konflikcie
same cycki pozniej usune jak juz zainteresowane wszystkie kinga oblookaja
a jaki ty masz z kingi model?

konrad tez super zakochalam sie i bedzie nastepny klasyczny ale czerwony niedlugo co to jest 50zl za dobry stanik

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
jestesmy swietnie zorganizowani i dobrze organizujemy wyjazdy, dzialania ludzi itp.

- honorowi i dumni

To mój obecny Tz- sprawdza się doskonale przy planowaniu, ja rzucam hasło "musimy załatwić to, to, to, to i to, ustal kolejność" i on to świetnie rozplanuje. Trasy, czas, tip top.

A to mój pierwszy:

- porzadek, lad i posprzatane inaczej depresja a przynajmniej lad wokol wlasnych rzeczy, inny balagan jakos przelkniemy np. kazda nasza rzecz ma swoje miejsce, inaczej konflikt, tu od siebie dodam, że to była jego obsesja- Adrian Monk w młodszym wydaniu
- perfekcjonisci
- raczej domatorzy- mój eks wręcz obsesyjny, wyciągnięcie go do kina to był wyczyn............
no i widzisz ile w tym prawdy
Stary 2013-08-14, 15:29   #3900
Renatka89
Zakorzenienie

Dziewczyny, pytanie Znalazlam spodnice z eko-skórki, taka jak tu niedawno wstawiała ex,rozkloszowana, w osiedlowym sklepie w atrakcyjnej cenie I tak sie zastanawiam, bo kurde jesien sie zbliza i nie wiem czy brac.. do czego ją jesienią nosic? tzn. do jakich bluzek i kurtek? (dodam, że nie przepadam za żakietami na codzien) Do rajstop ona w ogole bedzie pasowac? Mam dylemat.. Ale jak odpowiedzi beda sensowne, to w piatek rano po nią ide, lezy odłozona

bunny- a ja mam pytanie czy do okrągłes buzi pasuje długa grzywka na bok? ogolnie co pasuje do okrągłej buzi i niskiego czoła?

A możesz mi powiedziec jak sie ukladaja moje i TZta znaki zodiaku? Ja Panna (a jakze, wszystko sie zgadza niemalże!:P) On Wodnik- i to moj drugi facet wodnik i w zasadzie z obydwojgiem sie dobrze dogaduje..

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości