|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
P
¦niadanie -2 wiejskie jajka na miêkko z sosem chilli (ketchup sie skonczy³) -3 kromki razowca delma/2 plastry wedliny z indyka/ pomidor delma / 2 plastry wedliny z indyka / ogórek konserwowy delma / twaro¿ek z czosnkiem i jogurtem (handmade) / ogórek ma³osolny kostka gorzkiej czekolady ( niesmakuje mi ,a bia³a milka sie skoñczy³a ![]() II ¦niadanie - owsianka ( 3 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki p³atków orkiszowych, ³y¿ka otrêbów owsianych) pola³am to jogurtem nat ok 2 ³y¿ki (koncówka by³a) i pos³odzi³am Ksylitolem Obiad - gulasz z kurczaka w gê¶ciutkim sosiku zabielanym i zageczanym maka (jakies 1/3 talerza duzo mieska ) - ziemniaki (t³uczone ) z 4 ³y¿ki - buraczki na ciep³o sma¿one z 2 ³y¿ki czubate Podwieczorek (bêdzie) -zupa zabielana ¶mietan± z bia³ej kapusty z marchewka, ziemniakami i pietruszk± gotowana na ³opatce wieprzowej ( zjem talerz+miêsko) kolacja ( bedzie) -pewnie 3 kromki razowca z szynka i twaro¿kiem lub kanapki i ³oso¶ z puszki pewnie zjem jeszcze cos s³odkiego |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Same sk³adniki s± ok, ale to nie s± posi³ki, lecz ci±g³e podjadanie... Gdyby¶ tylko zebra³a to jako¶ do kupy by³o by w porz±dku. No i bardzo brakuje mi obiadu!
porcje by³y solidne wiêc siê najad³am ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiejsze U - pierwszy dzieñ okresu, du¿o ³a¿enia po mie¶cie, wy¶mienity humor i dobre jedzonko ![]() ¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk± w cynamonie, serkiem homo, ma³± ¶liwk±, migda³ami i miodem wielokwiatowym Na mie¶cie: * Lody Magnum Chocolate & Nuts waniliowe z sosem czekoladowym w polewie z bia³ej czekolady z orzechami ziemnymi i chrupkami pszennymi 52g (ty³ka nie urywaj±...) * Krucha babeczka budyniowa z kruszonk± i mnóstwem rozmaitych owoców m.in. jagody, rabarbar, wi¶nie (a¿ ciê¿ko by³o siê po³apaæ, jakich owoców do niej nawciskano - by³a rewelacyjna! ![]() ![]() Obiad: Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk Fitness Blender's Butt Lift Workout http://www.youtube.com/watch?v=q_30fjI1qhU Podwieczorek: Jogurt truskawkowy 120g (mama siê przejê³a, ¿e biorê antybiotyk i nakupowa³a mi jogurtów - szkoda, ¿e owocowych ![]() Kolacja: 2 kromki i piêtka razowca z serami ple¶niowymi, pomidorem i sa³at± Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, bia³a, zio³owa.[/QUOTE] same pyszno¶ci ![]() A tak na marginesie, to Twoim zdaniem ten Magnum Chocolate & Nuts jest przereklamowany? bo zamierza³am go sobie kupiæ (w ¯abce teraz po 2,99 o ile siê nie mylê) |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
zapomnia³am napisaæ ,ze na drugie sniadanie doda³am jab³ko gotowane z cynamonem do owsianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
no to mo¿e wrzucê swoje R:
I: 2 do¶æ spore kromki ciemnego, ciê¿kiego chleba ze s³onecznikiem, podzielone na kilka czê¶ci, z ró¿nymi dodatkami i warzywami (sa³ata, rzodkiewka, pomidor) + herbata zielona II: udko z kurczaka z ro¿na, ok 200g. surówki z bia³ej kapusty (dzi¶ dzieñ bez gotowania ![]() III: nektarynka + serek wiejski lekki 200g. z ³y¿k± nerkowców IV: kromka chleba jw. z mas³em, salami i sa³at± + jajecznica z 2 jaj + kawa³ek papryki i herbata zielona V: ok. 200ml mleka 2% z ³y¿eczk± kopiast± prawdziwego kakao o obni¿onej zawarto¶ci t³uszczu i tabletk± s³odzika ![]() po: herbatka z pokrzywy ujdzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() I tak Twoje jedzonko jest bardzo ³adne, wiêc pozdrów Mamê ![]() ![]() Nie domy¶li³abym siê, ¿e chodzi o drinki ![]() ![]() No i dziêkujê ![]() ![]() Twoje menu super! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Magnum Chocolate & Nuts jest ok, ale jak na t± cenê za takie maleñstwo - sza³u nie robi. Spróbowaæ oczywi¶cie nie zaszkodzi, a przekonasz siê sama ![]() Dzisiejsze U - brak ruchu, ca³y dzieñ w domu - samopoczucie nie za dobre ![]() ![]() I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: malinami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy II 2 ma³e kromki razowca z zio³owym serem camembert, pomidorem i sa³at±; jogurt truskawkowy 120g III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, pó³ woreczka kaszy gryczanej, kalafior z koperkiem i mas³em IV 2 ma³e kromki razowca z jajem na twardo, serkiem cebulowym, rzodkiewkami, sa³at± i ketchupem Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, 2x zio³owa, bia³a.
![]() |
#217 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Witam po d³u¿szej przerwie
![]() Moje dzisiejsze U pt. "@, wróæ!" ![]() I 2 kromki chleba pszenno-¿ytniego z ziarnami s³onecznika grubo posmarowane mas³em, 1 z serkiem ¶mietankowym, 1 z miodem, jajo na twardo, 2 plasterki polêdwicy sopockiej, miseczka malin przek±szona gar¶æ nerkowców II barszcz bia³y z ziemniakami, marchewk±, kie³bas±, itd, itp III indyk pieczony ale odgrzany na patelni na ma¶le, ziemniaki, kalafior, pomidor deser: baton Wawel krówkowy mleczny 5 gar¶ci nasion s³onecznika IV kajzerka ![]() do picia woda, miêta, melisa 2 kapsu³ki tranu, 2 oleju z wiesio³ka, 1 ¿elazo oprócz tego w koñcu zapisa³am siê do lekarza, ale termin dopiero na wrzesieñ ![]() ![]() baardzo proszê o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 493
|
Dzisiejsze (bardzo miêsne) R
![]() I owsianka z jajkiem (¿ó³tko + ubite bia³ko), ³y¿k± wiórków kokosowym i brzoskwini±; kawa z mlekiem Yoga Meltdown level 1 + Tiffany Rothe 10 min Booty Shaking Waist Workout II 2 kromki ¿ytniego z domowym pasztetem miêsnym, miseczka pomidorków koktajlowych i rzodkiewek III pó³ paczki br±zowego ry¿u z kurczakiem duszonym z broku³ami i cebul± IV kawa z mlekiem i ga³k± lodów (w kawiarni, spotka³am siê z przyjació³k± i nie by³o mo¿liwo¶ci zjedzenia ¿adnego jogurtu/owocu...) V okr±g³a ma³a cukinia z farszem z mielonej piersi kurczaka, ry¿u br±zowego i warzyw- cukinii, papryki zielonej i czerwonej i papryczki chili
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2013-08-14 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 660
|
Cytat:
![]() Z uwag... 1. Wiadomo, ¿e od czasu do czasu plasterek salami Ci nie zaszkodzi, ale pamiêtaj, ¿eby z nim nie przesadzaæ. 2. S³odzika u¿y³a¶ bardzo symbolicznie, wiêc nie s±dzê, ¿eby móg³ mieæ jakie¶ negatywne konsekwencje. Je¶li jednak chcia³aby¶ czê¶ciej u¿ywaæ jakiego¶ s³odzid³a, radzi³abym zainwestowaæ w co¶ bardziej naturalnego np. stewiê. Cytat:
U Was jest inaczej? Sa³atkê T¯ zrobi³ z przepisu z Kwestii Smaku i wysz³a rewelacyjna. Na pewno do powtórek! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak dok³adnie powinien wygl±daæ jad³ospis, który wpiera³by organizm w powrocie do @. Zak³adam, ¿e najwa¿niejsze s± tu zdrowe t³uszcze i bia³ko. Oba sk³adniki jak najbardziej u Ciebie widzê, natomiast nie wiem czy we w³a¶ciwych proporcjach. Pewnie warto by³oby siê poradziæ jakiego¶ dietetyka. A mo¿e dziewczyny, które mia³y podobne problemy bêd± w stanie podsun±æ jakie¶ wskazówki? Cytat:
![]() Miêsa te¿ nie powinno siê je¶æ do oporu (z reszt± wiadomo, ¿e w przypadku w³a¶ciwie wszystkiego sprawdza siê regu³a "co za du¿o to nie zdrowo"), wiêc mam nadziejê, ¿e nie jest to u Ciebie zasada ![]() Zaciekawi³a¶ mnie t± owsiank± z jajkiem. Jak siê j± robi? Kawa z lodami wiadomo, ¿e jest ma³o "redukcyjna", ale ka¿demu od czasu do czasu zdarza siê jaki¶ grzeszek. Poza tym wszystko fajnie, ale razi mnie zupe³ny brak nabia³u. Nie jesz serków lub jogurtów? Pamiêtaj, ¿e wapñ w nich zawarty jest bardzo wa¿ny dla Twoich ko¶ci. Moje wczorajsze U ¦niadanie: owsianka z ¶liwkami, bananem i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem II ¶niadanie: sa³atka caprese (ca³a kulka mozarelli, big pomidor, bazylia, oliwa z oliwek) Obiad: klopsiki w sosie pomidorowym, ry¿ (niestety bia³y), surówka (pomidor, papryka, broku³y, pestki s³onecznika, sos vinaigrette) Podwieczorek: kromka pieczywa pe³noziarnistego z serkiem wiejskim i miodem Kolacja: sa³atka z ³ososiem (50 g ³ososia, jajko na twardo, sa³ata lodowa, pomidor, papryka, fasolka szparagowa, sos vinaigrette)
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
![]()
![]() |
#222 | ||||
Zadomowienie
|
bimbamboom, równie¿ stanowczo odradzam s³odzik!
Cytat:
Cytat:
hanna_banana, nie ³aduj w siebie t³uszczy na si³ê. Suplementacja jak najbardziej ok, ale staraj siê po prostu je¶æ pe³nowarto¶ciowe i zdrowe posi³ki. Pozwalaj sobie na s³odycze, jedz t³uste rzeczy - ale nie rób tego jakoby pod przymusem. Ty wszêdzie wciskasz t³uszcze, a taka presja te¿ wcale nie jest dobra. Brak @ to problem z hormonami, a problem z hormonami to zaburzenie homeostazy organizmu. Ono wynika tak¿e ze stresu. Trzymam kciuki! Droga do odzyskania @ nie jest prosta, ale warto walczyæ... Sama nadal walczê... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to teraz nie bêdzie nudno i poprawnie, bo wyje¿d¿am do T¯ i menu raczej nie bêd± siê nadawaæ do publikacji ![]() U Ciebie - do owsianki dorzuci³abym orzechy, a do podwieczorku jaki¶ owoc (jab³ko w serkiem wiejskim, cynamonem i miodem to fajna wariacja na temat kanapki ![]() ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-14 o 10:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
![]() ale my¶lê, ¿e jest ok, porcje s± rozs±dne, nie tam ¿adna 1/8 woreczka ry¿u, ale te¿ nie wciskanie na si³ê ![]() nie chce mi siê cytowac, bo baaaardzo du¿o fajnych jad³ospisów siê tu pojawia ostatnio. riddle, poa alpina, limonka, dance makabre ![]() ten w±tek zmierza znowu w dobr± stronê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
trochê lu¼ne Rr:
I: owsianka z 4³y¿ek p³atków na ok. 200 ml. mleka 2% z otrêbami pszennymi i do¶æ spor± gar¶ci± p³atków czekoladowych do mleka ![]() II: 2 kotlety mielone (z szynki) usma¿one na teflonie, mizeria z ogórka i ³y¿ki ¶mietany 12% + herbata zielona III: ok. 4 kopiastych ³ych serka wiejskiego lekkiego (z du¿ego kubeczka) z 1 kopiast± ³ych± nerkowców ![]() IV: 2 do¶æ spore kromki ciemnego chleba ze s³onecznikiem podzielone na 4 czê¶ci- 2 z szynk±, 1 z odrobin± pasztetu, 1 z serkiem topionym (wiem, ¼le ale od czasu do czasu mo¿na, a co! ![]() po mo¿e bêdzie pó³ kostki chudego twarogu je¿eli zg³odniejê, oraz herbatka z pokrzywy. bardzo proszê o ocenê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R- wczoraj by³a melodia na miêso, dzi¶ na mas³o orzechowe, musicie mi to wybaczyæ
![]() I owsiany placek z bananem (w ¶rodku) z ³ych± serka homo, ³y¿eczk± mas³a orzechowego i odrobin± miodu; kawa z mlekiem II serek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi III nale¶nik ze szpinakiem, mozarell± i suszonymi pomidorami, polany pikantnym sosem pomidorowym ![]() IV 2 brzoskwinie ufo, ³y¿eczka mas³a orzechowego; kawa z mlekiem V zupa-krem z cukinii z gotowanym jajkiem i pomidorkami koktajlowymi Æwiczenia bêdê wieczorem, jak ogarnê ¿ycie i przemy¶lê, na co mam ochotê ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Witajcie, to mój pierwszy post jad³ospisowy
![]() I (7.45): jogurt naturalny 150g, pó³ ¶liwki, jab³ko, 30g musli sante II (11.00): dro¿d¿ówka z jab³kiem III (14.00): jab³ko IV (15.00): jogurt owocowy 0% 400g V (17.00): jogobella 0% 150g VI (19.00): kromka razowca z wiejskim lekkim, kromka razowca ze ¶wie¿ymi malinami, pó³ marchewki, 3 rzodkiewki plus duuu¿o herbaty, czarnej kawy i wody Wiem, ¿e nie bardzo jest siê czym chwaliæ, ale mam nadziejê, ¿e dziêki Waszym radom i wskazówkom bêdzie tylko lepiej ![]() Nie zale¿y mi na schudniêciu, chcia³abym zacz±æ siê lepiej od¿ywiaæ, ¿eby lepiej siê czuæ i mieæ wiêcej energii. Raczej nie jem miêsa, chyba, ¿e rodzina mnie zmusi. Nie umiem i nie lubiê gotowaæ, staram siê ograniczaæ czas w kuchni do minimum. Pracujê 9-17, wiêc w domu jem tylko ¶niadania i kolacje. Bêdê wdziêczna za wszelkie rady odno¶nie prostych sposobów na zdrowsze od¿ywianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Witam,
dopiero zaczynam i proszê o opinie. Chcê schudn±æ. redukcja I. 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 1 ³y¿eczka s³onecznika, migda³y, banan, ³y¿eczka miodu, 2 suszone ¶liwki, jogurt naturalny 175g II. kromka chleba ¿ytniego pe³noziarnistego 71g, serek wiejski 200g III. jab³ko IV. g³eboki talerz kaszy kuskus z pieczarkami duszonymi z cebul±, czosnkiem i ³y¿k± oliwy z oliwek V. kromka chleba ¿ytniego pe³noziarnistego z wêdlin±, jajko na twardo, pomidor Na obiad (IV) mia³ byæ jeszcze kurczak, no ale nie mia³am czasu i wysz³o takie dziwne po³±czenie. Do tego 1 kawa bez cukru, herbata zielona, melisa, woda. Edytowane przez anne06 Czas edycji: 2013-08-14 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
To ja dodam ma³e pytanie - czy dodaj±c jad³ospis na dany dzieñ, mo¿na daæ parê opcji "do wyboru", je¶li chodzi o konkretny posi³ek? Czy to jednak liczy siê jako osobne jad³ospisy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Mo¿ecie zerkn±æ na moje U?
¦: dwie kromki razowego z ziarnami z olejem kokosowym, pomidorem, mozarell± i koperkiem, kromka z olejem kokosowym i ¿ó³tym serem, kromka z ³y¿eczk± czerwonego pesto i mozarell±, du¿a kawa z mlekiem 10 min æwiczeñ na po¶ladki i uda 10 min æwiczeñ na brzuch szybkie przysiady II¦: du¿y jogurt naturalny Zott, kilka winogron, nektarynka, jab³ko O: kubek kefiru, porcja ³ososia wêdzonego, pó³ woreczka kaszy jaglanej, 3 ³y¿eczki czerwonego pesto, gar¶æ rukoli z olejem z pestek dyni szybkie przysiady 15 min rowerek stacjonarny K: kromka chleba pe³noziarnistego ¿ytniego + kromka razowego z ziarnami z olejem kokosowym, pomidorem i koperkiem, du¿y jogurt naturalny, du¿a kawa z mlekiem æwiczenia na po¶ladki i uda przysiady
#232 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja te¿ mam mniejszy apetyt im pó¼niejsza pora i czêsto te¿ kolacjê jem z rozs±dku, bo wiem, ¿e rano obudzi mnie niezno¶ny g³ód. I te¿ mi siê podoba to, ¿e w±tek znów wkroczy³ na dobr± drogê ![]() ![]() Cytat:
![]() Miêsa z szynki czepiaæ siê nie bêdê - na redukcji dobrze te¿ zej¶æ czasem inne miêso ni¿ chudy drób. Zamiast ¶mietany mimo wszystko wybra³abym jednak jogurt. Do serka wiejskiego z orzechami tak¿e przyda³aby siê np. gar¶æ owoców jagodowych. Zwróæ uwagê na sk³ad chleba: czêsto ciemny chleb nie ma nic wspólnego z razowym, a jest po prostu barwiony s³odem. Pewnie, ¿e od czasu do czasu mo¿na i serek topiony, i pasztet - ale dobrze wiesz, ¿e to raczej ¶mieciowe ¿arcie. Jeste¶ na redukcji, wiêc tym bardziej powinna¶ dbaæ o dostarczenie sobie warto¶ciowego bia³ka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Odt³uszczony nabia³ jest bezwarto¶ciowy i wysoko przetworzony - naprawdê nic Tobie nie da spo¿ywanie jogurtów 0%. Poza tym, jedzenie mlecznych napojów fermentowanych kilka razy dziennie nie ma sensu. Czytaj i ucz siê ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiejsze U. I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ¶liwkami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy II Jogurt migda³owo-kokosowy 200g (ah, uwielbiam go! ![]() ![]() III Miêso z ¿eberek wieprzowych sma¿one bez t³uszczu, kasza kuskus z sosem sojowym, fasola szparagowa gotowana na parze Przek±ska: ma³e jab³ko IV (u T¯) Talerz zupy kalafiorowej z ziemniakami i w³oszczyzn±, zabielanej ¶mietan± Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 3x zielona, zio³owa.
![]() |
#233 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Narazie U i starania o @.
( do P dojde w koñcu...) 10. Sniadanie: owsianka na wodzie z otrebami zytnimi, suszonymi jagodami goji,15g orzechów w³oskich, 80g twarogu poltlustego; pol grapefruita, zielona herbata 14.30 Obiad: 150g pieczonego ³ososia dzikiego z cytrna i koprem, 1/3 woreczka ryzu br±zowego, kapusta kwaszona mloda, ³y¿eczka oliwy z oliwek. 18. Podwieczorek: (a raczej przekaska) 15g migdalow, kawa Rower pol h rekreacyjne 20.30 Kolacja: 2 kromki razowca, 50g prawdziwej wedliny z kurczaka, 40g twarogu poltlustego, pomidor, salata, kielki brokula. Po. Mieta Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-14 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 660
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jako mi³o¶niczce stania w garach trudno mi zrozumieæ, ¿e kto¶ mo¿e nie lubiæ gotowaæ ( ![]() Jeden jogurt zamieñ na twaróg lub serek wiejski- s± o wiele lepszym ¼ród³em bia³ka. Dorzuæ te¿ do nich gar¶æ orzeszków. Nie podoba mi siê te¿, ¿e w ogóle nie jesz nic ciep³ego. Je¶li rzeczywi¶cie zale¿y Ci na dobrym samopoczuciu i zdrowiu, my¶lê, ¿e jako¶ siê zmusisz, ¿eby przygotowaæ szybk±, ale po¿ywn± obiadokolacjê ![]() 1. Jajecznica lub omlet z ró¿nymi dodatkami. 2. Gotowe warzywa na patelniê, podsma¿one np. z tuñczykiem z puszki i doprawione zio³ami i przyprawami. 3. Makaron (najlepiej razowy) z dodatkami- najczê¶ciej robi siê go chwilê np. makaron z tuñczykiem i pomidorami, z fasolk± szparagow± i cukini± posypany twarogiem i miêt±. 4. Filet z ryby posypany przyprawami i polany oliw± z oliwek,upieczony w folii w piekarniku. Piecze siê sam ok. 20-25 minut. W tym czasie mo¿esz szybko skroiæ warzywa na surówkê. Powodzenia! Cytat:
![]() W jakich proporcjach robisz owsiankê? Tzn. ile mniej wiêcej p³atków i reszty sk³adników? Moje wczorajsze U ¦niadanie: owsianka z orzechami, nektarynk± i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem II ¶niadanie: jajecznica z broku³ami i ³ososiem wêdzonym, kromka pieczywa pe³noziarnistego Obiad: pier¶ z kurczaka zapiekana z fet± zio³ow± i plastrami pomidora, kasza gryczana, sa³ata z jogurtem naturalnym Kolacja: 2 kanapki z 1. szynk± z piersi kurczaka, sa³at±, papryk± i pomidorem 2. serem ¿ó³tym i ogórkiem kiszonym.
![]() |
#235 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kuskus z sosem sojowym? Muszê spróbowaæ, zawsze jadam ze szczypt± domowej wegety ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Normalna to Ty jeste¶, tylko za ma³o wa¿ysz
![]()
#237 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
I kolejny b prosze o ocene.
Sniadanie owsianka jw. Owsianka na wodzie z twarogiem 80g, jagodami goji, orzechami wloskiki, otrebami zytnimi, pol grejfruta i zielona herbata Obiad. Znowu ryba; 200g dorsza pieczonego w folii polany lyzeczka oliwy, 100 g ryzu brazowego po ugotowaniu, fura swiezego szpjnaku rowniez z lyzeczka oliwy. Zielona herbata Podwieczorek: dwa duze kawa³ki donowej szarlotki, 2 paski czekolady z calymi orzechami nuesbeierr, kawa. Kolacja: 2 kromki razowca z jajkiem na twardo i bialkiem z drugiego z ogórkiem i rzodkiewka. Po. Zielona herbata, mieta Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-15 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
P
¦niadanie -jajko wiejskie na miekko z sosem chilli -4 kromki razowca -delma/twarozek z czosnkiem i jogurtem na to ogórek ma³ososlny -delma/wo³owina wêdzona 1 plaster na to pomidorki koktajlowe z 2 -delma/poledwica z inyka 2 plastry na to duzo pomidora -delma / pó³ z twaro¿kiem i ogórkiem /pó³ z poledwica i pomidorem 2 kostki czekolady 2 ¦niadanie -0,5 l mleka 2% + 6 ³y¿ek kaszy mannej +oko³o 1,5 gar¶ci malin (wysz³a mêga gêsta i mleczna) babcia podjad³a mi 3 ³yzki juz gotowej Obiad (bedzie) -gulasz z sosem zabielanym smietana i zageszczany maka - znajac ¿ycie dadza znó ppó³ talerza ziemniaków - ogórki malosolne Podwieczorek ( bedzie) -talerz zupy pomidorowej na cielecinie zabielana smietana z ry¿em (bardziej ta zupa przypomina risotto xd) zjem ca³y talerz + 200 g miesa ( tak okolo podaje bo jest 800 g to na 4 dni ) kolacja ( bedzie) - 3 kromki pewnie 2 z maslem orzechowym i jedna z szynka lub twarozkiem Ja juz chce wazyc te swoje kilogramy i ¿eby nikt mnie nie kontrolowa³ i nie patrzy³ mi sie na rece ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chorujesz na ED to taka kontrola jest wskazana (osoby chore lubi± wyrzucaæ jedzenie i rodzice siê tego boj±), ale tez bez przesady... Nikt nie lubi jak kto¶ mu zagl±da w talerz i z pewno¶ci± nie pomaga to wyzdrowieæ.. Musisz porozmawiaæ o tym z babci± a potem i mam±.... ![]()
![]() |
#240 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
![]() Do P dojdziesz w koñcu? Skoro nie masz @ i wiesz, ¿e potrzebujesz P - dlaczego nie walczysz? ![]() ![]() Dlaczego tylko 1/3 woreczka ry¿u? Sk³adniki w diecie warto¶ciowe, ale wa¿enie tego wszystkiego paskudnie wygl±da... Chyba mocno siê spinasz, ¿eby je¶æ tak, a nie inaczej?... ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja uwielbiam ¿eberka! ![]() ![]() ![]() Moje proporcje do owsianki to: 2 ³y¿ki kaszy mannej, ³y¿ka otr±b i 2 do 3 ³y¿ek p³atków owsianych. Czasem mniej, a czasem bardziej kopiaste - zale¿y jak siê sypnie ![]() I znowu baaardzo mi siê podoba Twoje menu! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.