|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Nelcia nic nie przytyla od ostatniej srody - zatem nadal 5750
pytalyscie jaka jest dluga - 65cm! nie wiem czy to dużo czy nie.aaa i mam pozyczona chuste - piekna niebieska. za nami kilka mniej lub bardziej udanych prob. mloda cierpliwie znosila moja edukacje...chyba jej się podoba efekt końcowy, ja jestem mniej zadowolona, bo nie wychodzą nam okragle plecki podpowiedzcie jak to zrobić. motamy się w kieszonke. mam luzy i ich tez nie umiem się pozbyć ogladalam kilka filmikow na youtubie i niby robie wszystko ok, może mniej precyzyjnie i za szybko? ale jak na pierwszy dzień to i tak ciesze się, ze mi dziecko nie wypadlo fotka bez glowy, ale to cenzura tz, ja tam nie mam nic do ukrycia ![]()
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
#1263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Aż tak źle?? Współczuję, że przy prawie 4 miesięcznym Kubusiu musisz jeszcze aż tak uważać...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się z nabiałem już jakiś czas temu przeprosiłam. I co? Nie widzę różnicy. Zdarzają sie wodniste czy strzelające kupki, ale takie też bywały przy ścisłej diecie więc sobie pluję teraz w brodę, że w ogóle ją stosowałam ![]() Cytat:
Ale przynajmniej jesteś spokojniejsza ![]() A tu jest ten link: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=561 |
|||
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mogly przeboleć, ze po studiach, a nie umie powiedzieć proszę wyjść hehe.nic się nie martw. umówcie się prywatnie, maz już ma prace, wiec kasa będzie
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas pierwsza próba powrotu (parę łyżek lodów) to był powrót bólu brzuszka - za jakiś czas spawdzę, czy to był zbieg okoliczności, czy nie. Póki co, to bezlaktozowe mleko mogę pić, więc się przynajmniej nie odwapnię ![]() i kupkę zwykle mamy rzadką mocno, czasem z pianką , ale M nie cierpi jak wcześniej przy tych zielonych
|
|
|
|
|
#1267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikos po prostu musial dorosnąć do tej samodzielności teraz już będzie z gorki.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Cytat:
we wrześniu na forum sami mali pływacy! ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() http://www.dada.pl - promocyjne produkty w biedronce - oferta limitowana od 14.08 |
||||
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam ubaw z Twojego TŻa, że mu teraz cenzurowanie w głowie Wasze poporodowe zdjęcie wstawił takie, że było co podziwiać ![]() Cytat:
A to mleko bezlaktozowe to krowie tylko pozbawione laktozy?? Nie spotkałam sie z takim jeszcze... Zwłaszcza w UK ( bo pamiętam, że Diabli wstawiała zdjęcie takiego z obniżoną zawartością laktozy, więc widze, że jak zwykle w PL wszystko co najlepsze odkrywam, jak już mnie tam nie ma
|
||
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Nelka ma cm więcej hehe
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a przy skazie bialkowej to reakcja jest na bialko mleka krowiego, a nie na cukier (laktoze), wiec mleko bezlaktozowe to bialko tez zawiera... jesli jednak boisz sie laktozy, to mleko bezlaktozowe spokojnie mozesz pic, a zolty ser im bardziej dojrzaly, tym mniej ma laktozy. praktycznie pomijalne ilosci. pozwol sobie |
||
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
Wiktorek zadowolony, ze wokół tyyyyle ludzi? ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- mine ma jakas taka niewyrazna hehe
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, diabli, zapominam ciagle o tych bobkach... ja teraz ciagle staram sie duuuuzo duzo pic, znaczy bez przesady, no ale pije wiecej niz zwykle. i bobkow nie robie
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam problem z noszeniem malej, a jeszcze 6kg nie ma hehe. rozbawilas mnie tymi zaluzjami ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
jemy, ale robimy w biegu, jemy jeszcze szybciej, a później zapominamy co było, wiec się nie chwalimy hehehe. a tak poważnie staram się jesc jak najwięcej i różnorodnie żeby te cyce produkowaly...
|
||
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam Was
![]() biedne jesteście z tymi dietami ja na szczęście mogę w sumie wszytsko jeść![]() młody dał rano czadu jadł o 4,5,6.30 i 7.30 najlepszy był bo po 5 nie mógł spać to go małż do motoleżaka wsadził, o 6.30 słyszę, że krzyczy (nie płacze tylko woła ) podchodzę taka nieprzytomna, a ten mi taki uśmiech sprzedał, że wybaczyłam mu całą noc teraz mamy jedną na 2-3 dni więc jest super![]() byliśmy rano w empiku i młodemu kupiłam wiersze i bajki oraz 2 książki z dźwiękami zwierząt na wsi i dinozaurów, młody za nimi szaleje ![]() z nudów poszliśmy na 'jeźdźca z nikąd' na multibaby kino, już widziałam, ale młody jeszcze nie to zobaczył:P byłam sama na sali ![]() teraz młody kima, a ja nas pakuje do zakopca, rano jedziemy
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochan
Cytat:
I U nas wrocily kolki i bole brzucha i znam winowajce , popsulo sie 2 dni temu coraz czescoej plakal machal nogami rekoma prezyl sie i glupia matka dopiero dzisiaj popoludniu przypomniala sobie ze zmienila synkowi butelke na wieksza ale bez odkrecanego dna :banghead::banghead:mysla lam ze juz przeszlo i ze na dobra sprawe te butelki anty gowno daja ale wyszlo na to ze jednak daja w piatek lece kupic duza i z odkrecanym dnem
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jest nie do wypicia, ale kawa z waniliowym, albo nalesniki na tym waniliowym są całkiem ok, jak ja już marze o normalnym mleku, jak przestane karmić to będe piła tylko mleko, wino i piwo
|
|
|
#1278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ya cenzura glowy to chyba dlatego, ze 3 razy mu mowilam, ze ma być widać dziecko i chuste! ![]() Cytat:
http://www.forummleczarskie.pl/RAPOR...nietolerancja/ a tu masz info jak je odlaktozowuja hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
a ja już testowałam jogurty itd. i dalej nic hehe.---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- aaaa dobra już wiem! mloda musi bardziej wypiac dupcie chusta musi konczyc się pod jej kolankami, a u nas na zdjęciu nozki nie sa zgięte w kolankach ani troszkę. http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja porownywalam z tym, gdyby ktoras tez miała problem |
|||
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a jakoś tak bardzo nie chciałam sprawiać bólu małemu, że mi to nie przeszkadzało, teraz hormony opadły, ale na szczęscie mogę już jeść wszystko oprócz tego nabiału nieszczęsnego ![]() fajnie z tym kinem, też bym się na taki seans przeszła, tylko u nas byłaby to większa wyprawa
|
|
|
#1280 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wracasz? Tzn. ze znów pojawiły się problemy z brzuszkiem?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś przestaję w to wierzyć, wydaje mi się, że to niemożliwe by nasi rodzice nie mieli z nami takich problemów, a teraz prawie każda ma...wydaje mi się, że po prostu wszystko musi być w swoim czasie. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że u nas jest jakiś skok, bo moje dziecko się zrobiło leniwe. Już wcześniej wysoko podnosiło główkę, obracało się na plecy, ładnie przewracało główkę wodząc oczami za przedmiotem, a od dwóch dni to jakiś leniuszek się zrobił. Mam nadzieję, że to skok a nie jakieś problemy. Zdrowy jest na pewno bo dziś przed szczepieniem był osłuchany i obejrzany, więc albo mi się dziecko rozleniwiło albo ma ten skok albo nie wiem co.
|
|
#1281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i pomogło bardzo. Trzy razy próbowałam coś mlecznego i za każdym razem problem, więc sama nie wiem co to jest u nas ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę kupić małej wieksze smoczki do butelek i tak się zastanawiam ile ich kupić. Mała jest na cycu z butelki czasem wode dostaje i dziś próbowałam mleko ale to tak raz za czas. I nie wiem czy nie kupić jednego smoczka 3+ bo do pół roku jak będę mieć pokarm to raczej mało będzie piła. No i od razu chcę kupić 6+ na pewno 1 do kaszek i nie wiem ile zwykłych. To są już ostatnie i do końca aż dziecko ma butle? Butelek TT mam w sumie 3.
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze nie sądziłam że aż tyle to może trwać;/
dziewczyny bierzecie jakieś witaminy? puchatkowa dlaczego nie można reklamować mleka 1? właśnie dziś się zastanawiałam nad tym widząc reklamę w tv pawie oczko no ja właśnie też bym chciała pochodzić z gondolą jeszcze z miesiąc ale idzie coraz gorzej. Mała non stop ryczy na spacerze. A jak się ją weźmie na ręce to uśmiech od ucha do ucha. |
|
|
|
#1285 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reklamowania 1 to chodzi chyba o to że promowane jest karmienie piersią i dlatego nie reklamują 1 żeby nie zachęcać do mm. Tak na mój rozum.
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
antoine Julka pięknie główkę podnosi
![]() maluska ja wszędzie czytam żeby zaczynać rozszerzanie diety od warzyw. Bo jak się zacznie od owoców to one są słodkie i później dzieciaki nie chcą warzyw. Śpiworki do spania są bardzo praktyczne. Używałam na początku- lepsze niż kocyk czy kołderka bo dziecko się nim nie zakryje. Ale Karolcia później nie chciała w nim spać, ale moja panna nie lubi być przykryta nawet pieluszką. W sumie muszę spróbować czy teraz da się do niego przekonać. gold a to trzeba iść z malcem do okulisty? pierwsze słyszę |
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
aaa
zapomniałam siępochwalić zrobiłam młodemu 2 słoiczki brzoskwiń moje pierwsze samodzielne przetwory
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1290 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)bobków brak ![]() Cytat:
też właśnie tak mam, ale się pilnuję bardzo, bo kp. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

pytalyscie jaka jest dluga - 65cm!
podpowiedzcie jak to zrobić. motamy się w kieszonke. mam luzy i ich tez nie umiem się pozbyć
ogladalam kilka filmikow na youtubie i niby robie wszystko ok, może mniej precyzyjnie i za szybko?
ale jak na pierwszy dzień to i tak ciesze się, ze mi dziecko nie wypadlo

Ale przynajmniej jesteś spokojniejsza 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, teraz śpi wykończony
ja mam znowu brak apetytu. Dziś zjadłam jedną bułkę z serem żółtym o 9 i o 15 jajko sadzone, ziemniaki i kefir. Ok, ok...przed i po obiedzie były jeszcze batoniki...
tak samo jest nie do wypicia, ale kawa z waniliowym, albo nalesniki na tym waniliowym są całkiem ok, jak ja już marze o normalnym mleku, jak przestane karmić to będe piła tylko mleko, wino i piwo
07.07.2012
i pomogło bardzo. Trzy razy próbowałam coś mlecznego i za każdym razem problem, więc sama nie wiem co to jest u nas