|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? tak mi się wydawało, że przy drugim dziecku to się wszystko lepiej ogarnia, wszystko wie... a ja przy Mai to jestem czasem bardziej zielona niz przy Karince. MOże dlatego, że one są całkowicie inne i inaczej reagują...
Lady, mam nadzieję, że histerie się już nie powtórzą - a męża to masz skarb ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- no właśnie nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka. ja juz po zakupach. obkupilam sie ciuchowo, na jakis czas starczy
![]() kubus grzeczny, zjadl na parkingu zupke ![]() a teraz spiocha, az sie boje pomyslec o ktorej pojdzie spac na dobre skoro teraz dżemka se ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co to ten Lakcid i na co to? cos mi ta nazwa mowi ![]() Cytat:
![]() doczytalam ze zasnal ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------------- zrobilam mlodemu zapas obiadkow ns najblizsze 5 lat ![]() w 5 pojemnikach mam pomrozone warzywka i w jednym kurczaka. tylko wyjac, wrzucic do wody, zagotowac i włala! ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- o boziuchno! http://demotywatory.pl/4187931/Juz-rano ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Fewcia- widzisz Oskar to ma na odwrót. Bo on za czasów noworodka mało mi spał
![]() Teraz też śpi ale to pewnie nie długo ![]() Pstryniu-jak urozmaicałaś obiadki? I chwal się co kupiłaś bom ciekawa ![]() Evel- ![]() ![]()
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czegos mniej, czegos wiecej i zawsze cos z tego (chyba) wyjdzie ![]() a kupilam sobie 4 pary spodni ![]() ![]() a potem pojechalismy polazic po galeriach i tam a to bluzka a to sweterek a to jakas marynarka i sie tego uzbieralo troszke.'ale musialam sie "obkupic" bo w sumie jak zaszlam w ciaze to nic juz sobie nie kupilam z normalnych ciuchow, potem to wiadomo, worki ![]() ![]() a wiecie jakie dzieciaki potrafia skomentowac stroj? zaraz zauwaza ze n-el ma nowe buty, spodnie, bluzke, albo ze nosi czesto albo ciagle jedna bluzke czy spodnie. no masakra! mamy taka jedna n-lke co chodzi dzien w dzien w tym samym. legendy juz o niej kraza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Lady, współczuję tych histerii.
![]() Ale Pola nieraz ma 6-godzinne odstępy nawet, zazwyczaj to właśnie co 4 h zasypia, myślałam, że to normalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cała ma dzisiaj rocznicę to pewnie grżędy nie popilnuje, na mnie też nie liczcie, od południa boli mnie głową.
W ogóle od porodu częściej mam bole głowy. Może nie jakieś super mocne, do przeżycia ale tabletki nie pomagają. Może to przez znieczulenie? Przecież po nim prawie 2 tyg miałam nieustanna migrenę ze leżałam tylko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-08-14 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
20.30 a dziecie nie spi
![]() i sluchajcie, nagle zaczal czworakowac! ale tak wiecie, juz na 100%, na kolankach ![]() moze te dzisiejsze histerie to skok jakis? ![]() hje, Pietraszko do tej pory co 2godz jak w zegarku chodzil spac, na drzemki 40min. widocznie sobie wydluza aktywnosc, no ale potem jest tak zmeczony, ze konczy sie to histeria evel, biedna Majeczka ![]() jestem za spotkaniem!
#4720 |
Raczkowanie
|
Witam.
Silver, moja też do tej pory ulewa, aczkolwiek już zdecydowanie mniej, zupek np. w ogóle nie ulewa. Lekarze mi mówili, że jak dziecko zaczyna siadać i chodzić, to to mija. A najpóźniej około roku powinno ustąpić. U mnie to samo miał wujek że swoją córeczką, mama z moim bratem i znajoma z córką. Dopóki nas ten problem nie dotyczył, to nie sądziłam, że to takie powszechne. Moja gwiazda wczoraj pierwszy raz stanęła wspinając się na tatusia i teraz na okrągło chce wstawać i siadać. O masakra, a ja za nią latam, żeby sobie lepetynki nie strzaskala. |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
najpierw Wam powiem co dziec odstawił przy usypianiu a potem bede nadrabiac
![]() otóz, wykąpany, pojedzony do uśpienia to standardowo biore na klate, przytulam zaczynam nucic kotki dwa on co? zamiast mnie łapkami objąc za szyje i oprzec głowkę na ramieniu wymierzył mi z liscia wypluł smoka i w smiech ![]() ![]() ![]() co mi w dziecia wstąpilo pieron jasny wie ![]() lece nadrabiac |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie oczy ! ![]() Cytat:
u mnie tak samo, za noworodka to praktycznie mało spała ciągle jadła i godzina snu to był wyczyn. A teraz ma coraz bardziej unormowany dzień i nawet zdarza jej się pospać z 2,5h. Silver, kurcze własnie ostatnio sobie myślałam, że ciekawe czy Daria dalej ulewa ![]() ![]() Tez jestem za spotkaniem ![]() Jem kolacje, zrobiłam sobie łososia (bo już był dzień po terminie) a że nie miałam ochoty go jeść na obiad to zrobiłam sałatkę z łososem pomidorem ogórkiem rukolą i serem kozim, i zajadam do tego chleb drwala z lidla. Mniam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakupów, to identycznie u mnie, od ciąży nic nie kupowałam, bo nie czułam takiej potrzeby, a teraz wicher wieje w szafie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
hello,
ale miałam dziś dzień ![]() ![]() ![]() za to moj syn spotkał dziś piłkarza Sebka Mile i zrobił sobie z nim zdjęcie- przynajmniej ten szczęśliwy Leoś chyba też bo pierwszy raz w życiu jechał tramwajem i bardzo mu się podobało- z wrażenia nawet nie mial drugiej drzemki ![]() czy jest na forum chociaż jedno baby kp, które przesypia całą noc???? Debrah dziewczyno, a czy Ty nie chciałabyś pisać bloga?? sorry,że tak się urywam z tym jak z choinki ale mogłabyś być dużą inspiraracją dla innych mam, mogłabyś się dzielić swoimi spostrzeżeniami, do tego masz sporą wiedzę np o kp wiesz,że mogłabyś pomóc troszkę innym w ten sposób? oj będę Cię namawiać do tego ![]() Cytat:
Mala też casem się zastanawiam czy mój mały nie jest nadpobudliwy bo on czasem jak gdzieś leci to aż potrafi się zasapać ![]() a wiecie co jest najgorsze- od kilku dn jak mu się coś nie podoba to robi fiflaka i wygina się do tyłu jak człowiek guma- dziś wyrżnął głową jak trzymałam go na rękach i przechodziliśmy przez drzwi- ręcę opadają, nie wiem czemu tak robi,załamka ![]() poza tym od kiedy zaczął wstawać to nawet półśpiący wstaje w łożeczku w środku nocy boję się z nim spać w łóżku- tulę go wtedy mocno bo po prostu boję się,że spadnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a bylam na wczasach - to nie wiesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo ja juz kilka dni smaruje a tu dalej dupa ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- aa i moje dziecko niestety nie przesypia nocy
![]() |
#4726 |
Raczkowanie
|
Marsi, moja śpi całą noc bez jedzenia, a my piersiowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- to gratuluję- jak tego dokonalaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialam nie doczytac bo nie nadrabialam wszystkiego po powrocie ![]()
![]() |
#4729 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez odkrył pisiora, raz sie posmerał przypadkiem to teraz jak zdejmuje pampera to od razu łapą siup i gmera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale sie obkupiłas........ ja miałam taką nauczycielke w liceum, ze głowa mała- przez trzy lata mojego chodzenia do szkoły nie była dwa dni w tym samym ubraniu, nigdy sie strój nie powtórzył..... a torebeczki LV....... Cytat:
![]() mój zaczyna sie wyginac jak cos go zaciekawi- np siedzi w pokoju, usłyszy cos w radio i łebek w bok jak sroka ![]() Bokeh- zestaw full wypas, nie pogadasz.... Silver- nie zacytowało mi - mam nadzieje, ze to ulewanie juz na finiszu jest.... Evel, buziaki dla Majusi ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | ||||
Zadomowienie
|
Całe wcześniejsze cytowanie mi wcieło, bo szanowny pan małżonek przylazł, zawiesił komputer i polazł
![]() Co do kp, u nie cyc prawy też jakby bardziej mleczny ![]() Piotrek też gimnastyki uprawia przy karmieniu.M am wrażenie, że on nie mam czasu jeść, zawsze musi robić pięćset rzeczy naraz ![]() ![]() Zdróweczka dla wszystkich biednych bobasów ![]() Lady, oby Pietraszko ładnie w nocy spał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() miesiąca spi od 19 do 5-6 wstaje na jedzonko i czasami jeszcze do 10 dosypiamy, a dziś do 11,20 ![]() ![]() Faktycznie, Debrah, Marsi ma super pomysł, pomyśl o tym ![]()
![]() |
#4731 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
posikałam się ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Marsi widzialam ze mnie wczoraj wywolalas ale padnieta bylam mialam odpisac w pracy ale tez mlyn nie wiadomo za co sie brac
Wizyta udana nawet bardzo nie spodzidwalam sie ale zadowolona jestem podniosla nas na duchu bylismy w gabinecie prawie godzine Julek cycusial kupe zrobil przemeblowanie na polkach gdzie zabawki byly a na koniec probowal wyrwac kran ze ściany wasze dziciaczki tez nie usiedza kilku minut na kolanach? Wracajac do wizyty omowila wszystkie badania zevszpitala zla byla ze nie wszystko nam zrobili i nie potrzebnie lezelismy az 3 dni :banghead: Kazala zrobic jeszcze kilka wynikow w piatek idziemy sie kluc i co najwazniejsze zaden wynik nie jest jakis tragiczny bardzo wstepnie wykluczyla zanik miesni bonjakis wynik jest ok , zastanawia sie nad choroba zwiazana e stawami ale moze byc anemia monolukleoza i inne banalne albo cos powaznego ale nie usmiercalam mi dziecka robimy pelne spektrum badan Druga wazna rzecz mam dzwonic po niedzieli obiecala przyspieszyc rezonans na juz i dowie sie co z dadaniami w warszawie dlaczego kielce nie wyslaly nawet probek przez dwa tygodnie podniosla mnie na duchu A Julek uciekinier po kapieli 10 min ubieralam body bo na brzuch caly czas nawet nie wiecie jak mnie to cieszy choc irytuje czasem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42268740]
ejj ja o flukonazolu pisałam ![]() noooo, ja napisałam syrop przeciwgrzybiczny a Ty zgadłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
marsi moj mi przed chwila wlasnie wylecial z rak na szczescie byl juz centymetry nad materacykiem z lozeczka po prostu jak odkladalam go spiacego od cycka to juz teraz zaraz chcial sie na brzusko przekrecic przyrznal glowka w materac
![]() ![]()
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mika, jak to czytam to mam łzy w oczach- łzy szczęścia ![]() ale się wzruszyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam!
Dabrah, moja Zoska je tylko jednogo cyca i to widać ![]() ![]() Czas spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Nie do mnie, ale mogę powiedzieć jak ja tego dokonałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wczoraj wyszlam jak na skrzydlach a nie z mega dolem powiedzialam jak wyniki wyjda ok i bedzie to jakas ☠☠☠☠☠☠☠a ktora go zahamowala i np. pomoże suplementacja jade do częstochowy i na kolanach zasowam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4740 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Mika, cudowne, cudowne wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.