Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 18:59   #271
wycinanka85
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez klaudia179654 Pokaż wiadomość
Drakan rozstanie dwojga ludzi,którzy się nie rozumieją to inna sytuacja po pewnym czasie jak się wszystko zagoi masz piękne wspomnienia chyba nie masz pojęcia jak kłamstwo, zdrada i wmawianie,że 'to nic nie znaczyło a u nas się psuło od dawna' boli a ja jakie będę miała wspomnienia?żadne... bo to wszystko było kłamstwem.. Miejmy nadzieję,że nie doświadczysz tego co ja przeżyłam.Nie zgadzam się z twoją opinią. Zdrada jest najgorszym ciosem jaki może facet zadać kobiecie i odwrotnie.
Prawda jest taka, że każdy ma inne priorytety i dla każdego może być zupełnie coś innego najgorsze i niedopuszczalne. Dawno, dawno temu byłam w związku, w którym byłam zdradzana i wtedy też sobie nie wyobrażałam gorszego ciosu, do czasu obecnego rozstania, teraz przechodzę to znacznie ggorzej, ale to też dlatego, że ten związek trwał tyle lat, mieszkaliśmy razem i takie tam...także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
wycinanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:00   #272
Olvnia
Zadomowienie

mychamycha to co Twój eks wyczyniał po rozstaniu to jakiś horror,bardzo Ci współczuję. Ja bym chyba dziada zatłukła.
Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:01   #273
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
Ja widze, że do mojego exa sporo dotarło, ale co z tego... ja chyba nie potrafiłabym się przełamać. Musiałabym w pierwszej kolejności zapomnieć o wielu rzeczach, a na to potrzeba czasu...
Może mi przejść koło nosa love story życia... na rzecz innej love story życia. Cholera wie...
Och... niepotrzebne te rozkminy.
Ta inna love story może być jeszcze piękniejsza i może już na zawsze
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:05   #274
Amambada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ta inna love story może być jeszcze piękniejsza i może już na zawsze
oby bez tych wszystkich niepotrzebnych łez i chorych akcji...
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:06   #275
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Drakan rozstanie dwojga ludzi,którzy się nie rozumieją to inna sytuacja po pewnym czasie jak się wszystko zagoi masz piękne wspomnienia chyba nie masz pojęcia jak kłamstwo, zdrada i wmawianie,że 'to nic nie znaczyło a u nas się psuło od dawna' boli a ja jakie będę miała wspomnienia?żadne... bo to wszystko było kłamstwem.. Miejmy nadzieję,że nie doświadczysz tego co ja przeżyłam.Nie zgadzam się z twoją opinią. Zdrada jest najgorszym ciosem jaki może facet zadać kobiecie i odwrotnie.
W swojej wypowiedzi nie neguję tego co masz do powiedzenia na temat zdrady, ale to że rozstania z różnicy charakterów absolutnie nie są lepsze. Są to różnego rodzaju nieprzyjemne doświadczenia, które w swym ostatecznym skutku i tak powodują spory ból. Zdrada to mocna terapia szokowa zaś różnica charakterów to bolesne i powolne konanie, w dodatku z pełną świadomością. Minusem też rozstania z różnicy charakterów może być fakt, że uczucia mogą nigdy nie wygasnąć.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:07   #276
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olvnia Pokaż wiadomość
mychamycha to co Twój eks wyczyniał po rozstaniu to jakiś horror,bardzo Ci współczuję. Ja bym chyba dziada zatłukła.
To jego zachowanie po rozstaniu uświadomiło mi, że niestety nigdy go nie poznałam. Nigdy, w ciągu ponad trzech lat związku i mieszkania razem półtora roku. Mozna dzień w dzień z kimś przebywać, a i tak okaże się kimś zupełnie obcym.
Nie spodziewałąm się, że okaże się takim człowiekiem, ale cieszę się, ze jak wyjadę za dwa tyg ( ) to już nie będę widzieć, co robi i nie będzie mógł mnie więcej zranić.
Stary 2013-08-14, 19:10   #277
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
To jego zachowanie po rozstaniu uświadomiło mi, że niestety nigdy go nie poznałam. Nigdy, w ciągu ponad trzech lat związku i mieszkania razem półtora roku. Mozna dzień w dzień z kimś przebywać, a i tak okaże się kimś zupełnie obcym.
Nie spodziewałąm się, że okaże się takim człowiekiem, ale cieszę się, ze jak wyjadę za dwa tyg ( ) to już nie będę widzieć, co robi i nie będzie mógł mnie więcej zranić.
Mam nadzieję,że ta nowa panienka szybko Go kopnie w d*pę i dostanie za swoje,bo takie zachowanie to dno den

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Drakan Pokaż wiadomość
W swojej wypowiedzi nie neguję tego co masz do powiedzenia na temat zdrady, ale to że rozstania z różnicy charakterów absolutnie nie są lepsze. Są to różnego rodzaju nieprzyjemne doświadczenia, które w swym ostatecznym skutku i tak powodują spory ból. Zdrada to mocna terapia szokowa zaś różnica charakterów to bolesne i powolne konanie, w dodatku z pełną świadomością. Minusem też rozstania z różnicy charakterów może być fakt, że uczucia mogą nigdy nie wygasnąć.

Błagam,nie strasz...
Stary 2013-08-14, 19:11   #278
klaudia179654
Raczkowanie

mychamycha też chciałabym wspominać miło te prawie dwa lata ale jak?ja odkryłam przez sms-y i na dodatek pociągnełam go za język i się przyznał,że z nią spał...Mam takie same odczucia nic dla niego nie znaczyłam wyobraż sobie taką sytuacje byliśmy na weselu u jego kuzynki w niedzielę były poprawiny ja wracałam do swojego miasta w poniedziałek a on w niedziele pisałam do niego,martwiłam się czy już dojechał i jak się czuje bo był trochę przeziębiony...a on mi nawet nie odpisał bo był w tym czasie z tamtą i miał mnie głęboko w czterech SUPER WSPOMNIENIA prawda?Więc kto nie przeżył zdrady to nie wie jak się czujemyi oby to go o minęło szerokim łukiem
klaudia179654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:14   #279
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Błagam,nie strasz...
Choć preferuję terapie szokowe solennie obiecuję, że nie będę

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:17   #280
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję,że ta nowa panienka szybko Go kopnie w d*pę i dostanie za swoje,bo takie zachowanie to dno den

Albo ona go kopnie, albo i on ją, bo poważnie to on jej na razie nie traktuje, skoro mi mówi, ze nigdy z nią na stałe nie będzie. Dla mnie nie gra to już jednak roli - nie zapomnę mu, że w ogóle ją miał, a czy będzie z nią dłużej, czy rozstaną się zaraz po mojej wyprowadzce nic nie zmieni. Chociaż wolałabym, żeby szybko się rozstali
Cytat:
mychamycha też chciałabym wspominać miło te prawie dwa lata ale jak?ja odkryłam przez sms-y i na dodatek pociągnełam go za język i się przyznał,że z nią spał...Mam takie same odczucia nic dla niego nie znaczyłam wyobraż sobie taką sytuacje byliśmy na weselu u jego kuzynki w niedzielę były poprawiny ja wracałam do swojego miasta w poniedziałek a on w niedziele pisałam do niego,martwiłam się czy już dojechał i jak się czuje bo był trochę przeziębiony...a on mi nawet nie odpisał bo był w tym czasie z tamtą i miał mnie głęboko w czterech SUPER WSPOMNIENIA prawda?Więc kto nie przeżył zdrady to nie wie jak się czujemyi oby to go o minęło szerokim łukiem
Wiem, że to boli. Ale damy radę razem na wątku. Myślę, że z czasem może nawet po latach, kiedy już się na to wszystko zobojętnieje, nie będzie się tak emocjonalnie tego wszystkiego przeżywać - będzie chciało się pamiętać jednak więcej lepszych wspomnień, niż te najgorsze.
Stary 2013-08-14, 19:22   #281
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Choć preferuję terapie szokowe solennie obiecuję, że nie będę
Dzięki Staram się wierzyć,że uczucia jednak wygasną.
Stary 2013-08-14, 19:31   #282
klaudia179654
Raczkowanie

Mychamycha może z czasem dojdę do siebie...ale teraz nie wyobrażam sobie jak mogłabym komuś zaufać wszystko widzę w szarych kolorach mieszkanie,nauka itp.czuje się bd. samotna i zraniona...nawet przemalowałam mieszkanie aby coś zmienić zacząć nowe życie...on się świetnie bawi a ja?szkoda gadać
Stary 2013-08-14, 19:49   #283
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Mychamycha może z czasem dojdę do siebie...ale teraz nie wyobrażam sobie jak mogłabym komuś zaufać wszystko widzę w szarych kolorach mieszkanie,nauka itp.czuje się bd. samotna i zraniona...nawet przemalowałam mieszkanie aby coś zmienić zacząć nowe życie...on się świetnie bawi a ja?szkoda gadać
A skąd wiesz, że on się świetnie bawi? Z FB? Lepiej tam nie wchodzić. Mnie eks zablokował i chwała mu za to, bo nie mam jak wejść na jego profil, choćby mnie korciło. A stale prosić koleżankę, czy siostrę to już trochę głupio. Ja nie zamierzam go blokować, czy też usuwać jego najlepszego kumpla ze znajomości - jeśli przez jego profil będzie chciał zobaczyć, co u mnie to niech sobie patrzy - to będzie tylko znaczyło, że jeszcze się ode mnie nie uwolnił O ile w ogóle będzie go obchodzilo, co u mnie.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Za dwa tyg się wyprowadzam, za miesiąc mam urodziny. Ciekawa jestem, czy wyśle mi jakieś życzenia. Nie wymagam, nie oczekuję, ale chyba chciałabym...
Stary 2013-08-14, 19:55   #284
klaudia179654
Raczkowanie

mychamycha mam dobrego informatora w sumie miałam...teraz juz o nic nie pytam na Fb nie wchodzę mój były miał urodziny i złożyłam mu życzenia przez sms-a ciekawe czy będzie pamiętał ja mam w listopadzie na pewno zapomni nigdy nie miał pamięci do dat...
Stary 2013-08-14, 20:08   #285
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
mychamycha mam dobrego informatora w sumie miałam...teraz juz o nic nie pytam na Fb nie wchodzę mój były miał urodziny i złożyłam mu życzenia przez sms-a ciekawe czy będzie pamiętał ja mam w listopadzie na pewno zapomni nigdy nie miał pamięci do dat...
Podziękował Ci za życzenia?

Mój eks zapisał sobie w kalendarzu nawet datę naszego rozstania.

Dziewczyny, ja już nie mogę się doczekać wyprowadzki. Zniknie mi z oczu ta marna istota i mam nadzieję, że będzie mi o wiele lepiej. Zamierzam zapisać sie na prawo jazdy, więc nowe zajęcie też będę mieć.
Stary 2013-08-14, 20:39   #286
klaudia179654
Raczkowanie

mychamycha napisał mi tak ''dzięki za życzenia"ale nie tego samego dnia tylko następnego wieczorem zero skruchy zero przepraszam.Ja go w ogóle nie widuje...i w sumie to dobrze...Jestem pewna,że nie napisze mi żadnych życzeńJak można być tak bezwzględnym człowiekiem?Spotkałam potwora.
Stary 2013-08-14, 21:16   #287
starxx
Raczkowanie

hej. Nie wiem czy to dobry watek, ale potrzebuje porady osob kompletnie bezstronnych co o tym myslicie. Otoz chcialabym odzyskac chlopaka, poniewaz uswiadomilo mi to ze stracilam milosc mojego zycia. jakkolwiek banalnie to brzmi. Pozanlismy sie przez internet dlugo sie spotykalismy, krecilismy, poznawalismy kolo pol roku. Naprawde ciezko mi sie otworzyc na facetow, ale on mnie po prostu czyms urzekl. I mimo moich watpliwosci i mowienia mu ze nie bedziemy razem, on sie nie poddawal i zawsze sie staral. Postanowilam dac temu szanse. No i zakochalam sie ponad wszytsko, byl/ jest dla mnie najwazniejszy, nie potrafie miec nawet do niego zalu ze zerwal poniewaz to przez moja glupote. Po pewnym czasie zaczelam mu zarzucac spotkania z kumplami ze woli ich ode mnie, ze nie ma czasu dla mnie, rozumiecie wieczne pretensje, czepiania o byle co. mam tak ze nie pomysle zanim cos powiem a on w te zle rzeczy mowione w emocjach wlasnie wierzyl. Nie ma na to zadnego usprawiedliwienia, dopiero jak ze mna zerwal to zrozumialam to. tyle razy mowilam ze to sie zmieni, ale nigdy tak naprawde do konca nie przemyslam tego myslam ze wszytsko mi wybaczy. Dawalismy sobie szanse ale w koncu no cos w nim sie przelalo jak to mowi i on juz nie umie, chce odpoczac od wszytskiego. zerwalismy oficialnie tydzien temu ale tak naprawde to cos trwa od miesiaca, bo oficialnie to moze zerwalismy na fb rozumiecie o co mi chodzi. na poczatku byl wsciekly widzielismy sie moze 3 razy ale byl nieczuly obojetny. w dzien kiedy ze mna zerwal rozplakal sie przytulal calowal, mowil ze kiedys jeszcze chcialby byc ze mna ale ze teraz nie umie, ze nie skresla mnie ze nie wiem co bedzie za jakis czas. Nie wiem co o tym wszytskim myslec. mamy ze soba kontakt piszemy smsy do siebie, dzis byl ze mna u lekarza, w parku przytulalismy sie, i mowi ze mu tez mnie brakuje, ze woli isc do pracy zeby o tym nie myslec, ze jemu tez jest ciezko. Wiec po co zrywal? On nie wierzy ze ja sie zmienie, mowi ze cos w nim wygaslo. Ale pisal ze nie chce zrywac kontaktu, ja tez nie chce bo nadal go kocham nie ma dnia zebym o nim nie myslala, chciala przytulic pocalowac i wspominam wszytskie rzeczy z nim Tak bardzo chce miec nadzieje ze on jeszcze kiedys bedzie chcial byc ze mna. co zrobic zeby jednak z czasem przekonal sie do mnie ? co mysliscie o takim jego zachowaniu? wybaczcie za ta litanie ale naprawde nie mam z kim o tym pogadac..
starxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:48   #288
klaudia179654
Raczkowanie

hej. Nie wiem czy to dobry watek, ale potrzebuje porady osob kompletnie bezstronnych co o tym myslicie. Otoz chcialabym odzyskac chlopaka, poniewaz uswiadomilo mi to ze stracilam milosc mojego zycia. jakkolwiek banalnie to brzmi. Pozanlismy sie przez internet dlugo sie spotykalismy, krecilismy, poznawalismy kolo pol roku. Naprawde ciezko mi sie otworzyc na facetow, ale on mnie po prostu czyms urzekl. I mimo moich watpliwosci i mowienia mu ze nie bedziemy razem, on sie nie poddawal i zawsze sie staral. Postanowilam dac temu szanse. No i zakochalam sie ponad wszytsko, byl/ jest dla mnie najwazniejszy, nie potrafie miec nawet do niego zalu ze zerwal poniewaz to przez moja glupote. Po pewnym czasie zaczelam mu zarzucac spotkania z kumplami ze woli ich ode mnie, ze nie ma czasu dla mnie, rozumiecie wieczne pretensje, czepiania o byle co. mam tak ze nie pomysle zanim cos powiem a on w te zle rzeczy mowione w emocjach wlasnie wierzyl. Nie ma na to zadnego usprawiedliwienia, dopiero jak ze mna zerwal to zrozumialam to. tyle razy mowilam ze to sie zmieni, ale nigdy tak naprawde do konca nie przemyslam tego myslam ze wszytsko mi wybaczy. Dawalismy sobie szanse ale w koncu no cos w nim sie przelalo jak to mowi i on juz nie umie, chce odpoczac od wszytskiego. zerwalismy oficialnie tydzien temu ale tak naprawde to cos trwa od miesiaca, bo oficialnie to moze zerwalismy na fb rozumiecie o co mi chodzi. na poczatku byl wsciekly widzielismy sie moze 3 razy ale byl nieczuly obojetny. w dzien kiedy ze mna zerwal rozplakal sie przytulal calowal, mowil ze kiedys jeszcze chcialby byc ze mna ale ze teraz nie umie, ze nie skresla mnie ze nie wiem co bedzie za jakis czas. Nie wiem co o tym wszytskim myslec. mamy ze soba kontakt piszemy smsy do siebie, dzis byl ze mna u lekarza, w parku przytulalismy sie, i mowi ze mu tez mnie brakuje, ze woli isc do pracy zeby o tym nie myslec, ze jemu tez jest ciezko. Wiec po co zrywal? On nie wierzy ze ja sie zmienie, mowi ze cos w nim wygaslo. Ale pisal ze nie chce zrywac kontaktu, ja tez nie chce bo nadal go kocham nie ma dnia zebym o nim nie myslala, chciala przytulic pocalowac i wspominam wszytskie rzeczy z nim Tak bardzo chce miec nadzieje ze on jeszcze kiedys bedzie chcial byc ze mna. co zrobic zeby jednak z czasem przekonal sie do mnie ? co mysliscie o takim jego zachowaniu? wybaczcie za ta litanie ale naprawde nie mam z kim o tym pogadac..

Ciężko mi coś Ci doradzić po twojej wypowiedzi ale jak kogoś się kocha to chce się z tą osobą przebywać mam to samo ale u mnie to inna historia...Jeżeli Cię kocha to wróci widać,że zależy mu na tobie ale z drugiej strony będzie ciężko odbudować poprzednią relacje...Jesteś w stanie się zmienić?Trochę go zamęczyłaśPogadaj z nim szczerze i opowiedz mu o swoich uczuciach.Ale pamiętaj szanse ma się jedną a ty miałaś ich trochę prawda? Nie dziwie się chłopakowi,że się zbuntował.Jeżeli go kochasz to walcz o niego!Powodzenia
Stary 2013-08-14, 22:20   #289
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem coś o tym, tyle że już staram się szukać stałej pracy, ale niestety większość nie nadaje się na stałe nie wspominając już o kosmicznych wymaganiach. Uciekaj jak najszybciej
no ja jeszcze się nie obroniłam i chciałam coś dorywczego, ale i o to ciężko w październiku miałam się przeprowadzić do Bydgoszczy, tam szukać pracy, bo on tam studiował...

Cytat:
Za dwa tyg się wyprowadzam, za miesiąc mam urodziny. Ciekawa jestem, czy wyśle mi jakieś życzenia. Nie wymagam, nie oczekuję, ale chyba chciałabym...
też się zastanawiałam w zeszłym tygodniu (w dniu moich urodzin mijały równe 2 tygodnie od rozstania). nie doczekałam się...
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 09:58   #290
starxx
Raczkowanie

Cytat:

Ciężko mi coś Ci doradzić po twojej wypowiedzi ale jak kogoś się kocha to chce się z tą osobą przebywać mam to samo ale u mnie to inna historia...Jeżeli Cię kocha to wróci widać,że zależy mu na tobie ale z drugiej strony będzie ciężko odbudować poprzednią relacje...Jesteś w stanie się zmienić?Trochę go zamęczyłaśPogadaj z nim szczerze i opowiedz mu o swoich uczuciach.Ale pamiętaj szanse ma się jedną a ty miałaś ich trochę prawda? Nie dziwie się chłopakowi,że się zbuntował.Jeżeli go kochasz to walcz o niego!Powodzenia

No wlasnie sytuacja jest dziwna... wiem ze go wymeczylam, i chce o niego walczyc bo mi na nim zalezy, on staral sie o mnie pol roku, a tyle razy mu mowilam ze nic z tego nie bedzie ze zerwijmy kontakt, ale nigdy nie umialam. Bo wiedzialam ze mi na nim zalezy ciezko mi okazywac uczucia, ale zawsze byl dla mnie najwazniejszy, naprawde potrafilam rzucic dla niego wszytsko, tylko w emocjach mowilam naprawde przykre slowa dlatego nie wytrzymal mowi ze nie chce nikogo poznawac ani zadnego zwiazku. ze chce odpoczac ze nie wie co bedzie za jakis czas, ze nie bedzie mogl miec pretensji jesli kogos sobie znajde. tylko ze ja naprawde nie chce nikogo innego szukac, caly czas go kocham. Wiem ze za bardzo go osaczylam, mimo iz on poswiecal mi czas kiedy tylko mial mi i tak bylo malo a teraz jak widzimy sie czasem na chwile umiem docenic kazda sekunde i pluje sobie w brode jak moglabym byc taka glupia i go nie doceniac. jestem w stanie sie zmienic bo drugi raz nie chcialabym go stracic.. mamy sie spotkac w przyszlym tyg, chce sie spotykac, ale mowi ze nie wie czy to dobre dla mnie bo ja bede sobie robic nadzieje, a wiem ze on teraz nagle nie oznajmi mi do mnie wraca ja tego nie oczekuje wiem ze potrzeba na to czasu, ale kazdy dzien bez niego jest okropny, i wszytskie cudowne wspomnienia wracaja
starxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:24   #291
zyciowo
Raczkowanie

Rozmawiałam z moim ex, trochę dziwnie bo głównie on mówił i to o pracy więc dość szybko się pożegnałam. Z jednej strony nie smak, jego oziębłość. Z drugiej okazało się, że coś bije w mojej piersi. Coś co wcześniej zamilkło jednak pompuje krew
zyciowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:49   #292
czaroownica87
Wtajemniczenie

a ja coś dziś od rana za nim mocno tęsknię
nie chcę się nad sobą użalać, ale brakuje mi go... może dlatego, że jest wolne, nie mam (TEORETYCZNIE) co ze sobą zrobić...
Ech, bzdura... wydaje mi się, że to bardziej tęsknota za kimś, ale zaraz potem myślę, że nie wyobrażam sobie nikogo innego obok... i po prostu nie wiem
Chciałabym znów pójść razem do kina, na rower, śmiać się bez końca i wygłupiać...ech... chyba dół się zbliża
Stary 2013-08-15, 11:03   #293
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaroownica87 Pokaż wiadomość
Chciałabym znów pójść razem do kina, na rower, śmiać się bez końca i wygłupiać...ech... chyba dół się zbliża
Mam podobnie, ale chyba trzeba zaakceptować, że to nie wróci i nie wspominać.

Byłam wczoraj w barze, sprawdzam komórkę i co widzę? Nieodebrane połączenie od mojego eksa Możliwe, że zadzwonił przez pomyłkę, ale to był jego pierwszy telefon do mnie od rozstania. Wydzwanianie po pijaku jest u niego dobrym objawem, bo oznacza, że nie może o mnie zapomnieć a to już jest dobra droga do tego, żeby błagał o wybaczenie.
Ech, szkoda, że raczej nie posunie się do tego, chciałabym, żeby upadł tak nisko, by mnie błagać i żeby zrozumiał jaki błąd popełnił nie oświadczając się, gdy miał taką możliwość

Pomarzyć dobra rzecz
Stary 2013-08-15, 11:14   #294
czaroownica87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Mam podobnie, ale chyba trzeba zaakceptować, że to nie wróci i nie wspominać.

Byłam wczoraj w barze, sprawdzam komórkę i co widzę? Nieodebrane połączenie od mojego eksa Możliwe, że zadzwonił przez pomyłkę, ale to był jego pierwszy telefon do mnie od rozstania. Wydzwanianie po pijaku jest u niego dobrym objawem, bo oznacza, że nie może o mnie zapomnieć a to już jest dobra droga do tego, żeby błagał o wybaczenie.
Ech, szkoda, że raczej nie posunie się do tego, chciałabym, żeby upadł tak nisko, by mnie błagać i żeby zrozumiał jaki błąd popełnił nie oświadczając się, gdy miał taką możliwość

Pomarzyć dobra rzecz
Wiem co TRZEBA, ale niestety nie wszystko co TRZEBA się tak łatwo DA zrobićale o tym, to akurat chyba wszystkie wiemy...

No, to faktycznie, pewno w jakiś tam sposób miło Ci się zrobiło co? a przypomnij proszę czemu się rozstaliście ? bo ja sklerotyczka jestem
Ja z moim eksem nie jesteśmy na ścieżce wojennej, miał być mega ograniczony kontakt a ostatnio coś tam chwilę popisaliśmy smsy stwierdził, że musi odpocząć od kobiet.. A ja raz czuję, że to kompletnie nie to, że zbyt mocno się różnimy i i tak by się nie udało a za chwilę, że przecież on nie był taki zły Porażka.
W dodatku wydaje mi się, że on mi w wielu kwestiach mega odpowiada i nawet w głębi duszy ma podobne odczucia do mnie w wielu kwestiach i światopoglądzie, ale gdy na horyzoncie pojawiają się kumple i to całe JEGO TOWARZYSTWO to właśnie to jego wewnętrzne (lubiane przeze mnie) JA gdzieś znika, i staje się jednym nich Nie wiem, jakoś tak to widzę... i w sumie tego jednego z nich to ja na pewno nie chcę

Tylko czy jest jeszcze ktoś, z kim mogłabym żyć szczęśliwie? czasem myślę, że może przesadzam, wymyślam... i wiecznie mi coś nie pasuje, zamiast się cieszyć z tego co mam...nie wiem... ech jakieś rozkminy mnie dopadają

Edytowane przez czaroownica87
Czas edycji: 2013-08-15 o 11:15
czaroownica87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:20   #295
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja coś dziś od rana za nim mocno tęsknię
nie chcę się nad sobą użalać, ale brakuje mi go... może dlatego, że jest wolne, nie mam (TEORETYCZNIE) co ze sobą zrobić...
Ech, bzdura... wydaje mi się, że to bardziej tęsknota za kimś, ale zaraz potem myślę, że nie wyobrażam sobie nikogo innego obok... i po prostu nie wiem
Też kiedy siedzę sama w mieszkaniu czuję tęsknotę lub smutek, też chciałabym pójść na rower (oboje to kochamy, z tym że on rower ma, a ja nie zawsze brałam jego drugi), do kina czy choćby pogadać o wszystkim i o niczym Jednak w moim przypadku to tak naprawdę tęsknota ZA KIMŚ, bo jestem w stanie wyobrazić sobie, że te rzeczy robię z innym facetem i wtedy negatywne emocje ulatują
To dla mnie znak, że po prostu tęsknię za kimś, kto byłby mi bliski i byłby tylko dla mnie A nie konkretnie za moim eksem...
Są chwile, kiedy naprawdę z całą mocą odczuwam szczęście...
Wg mnie ważne jest by wychodzić do ludzi, nie zamykać się samej w czterech ścianach, bo wtedy do głowy wkradają się niewłaściwe myśli, a od tego do doła niedaleka droga
Stary 2013-08-15, 11:24   #296
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
a przypomnij proszę czemu się rozstaliście ? bo ja sklerotyczka jestem
Trudno to wszystko spamiętać, rozumiem. Rozstaliśmy się, bo ja chciałam zaręczyn, a on wciąż nie był gotowy, w końcu odeszłam licząc, że to go otrzeźwi. Przeliczyłam się

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Jednak w moim przypadku to tak naprawdę tęsknota ZA KIMŚ, bo jestem w stanie wyobrazić sobie, że te rzeczy robię z innym facetem i wtedy negatywne emocje ulatują
To dla mnie znak, że po prostu tęsknię za kimś, kto byłby mi bliski i byłby tylko dla mnie
Farciara Ja niestety chcę wszystko robić z eksem, inni faceci są dla mnie odstręczający. I to pomimo tego jak bardzo mnie zranił
Stary 2013-08-15, 12:28   #297
Weronka9292
Raczkowanie

Terapie szokowe przestają u mnie działać... pojechałam na imprezę żeby się świetnie bawić bez niego, a tam, wśród całujących się szczeniaków zrozumiałam jak bardzo mi go brakuje, jak chciałabym żeby on był tam ze mną i nie rozumiem czemu go nie ma....
Ech....beznadziejne to.
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:35   #298
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Też kiedy siedzę sama w mieszkaniu czuję tęsknotę lub smutek, też chciałabym pójść na rower (oboje to kochamy, z tym że on rower ma, a ja nie zawsze brałam jego drugi), do kina czy choćby pogadać o wszystkim i o niczym Jednak w moim przypadku to tak naprawdę tęsknota ZA KIMŚ, bo jestem w stanie wyobrazić sobie, że te rzeczy robię z innym facetem i wtedy negatywne emocje ulatują
To dla mnie znak, że po prostu tęsknię za kimś, kto byłby mi bliski i byłby tylko dla mnie A nie konkretnie za moim eksem...
Są chwile, kiedy naprawdę z całą mocą odczuwam szczęście...
Wg mnie ważne jest by wychodzić do ludzi, nie zamykać się samej w czterech ścianach, bo wtedy do głowy wkradają się niewłaściwe myśli, a od tego do doła niedaleka droga
Ja też tak mam
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:02   #299
k-n
Wtajemniczenie

Dziewczyny, najlepszym lekarstwem jest zerwanie kontaktu. Wiem, co piszę. Odkąd zerwałam wszelkie kontakty z moim eksem wiele spraw mi się wyklarowało Wiele sobie uświadomiłam, zrozumiałam. Poukładałam do pewnego stopnia emocje. Owszem, mam chwile smutku, ale już nie płaczę Będą one się na pewno pojawiać, dopóki całkowicie mój były mi nie zobojętnieje. Przecież ot tak, jak pstryknięcie palcami, nie da się wymazać 2 lat życia. Wiem jednak, że czas leczy całkowicie rany.
Wiem, że zerwanie kontaktu jest bardzo, bardzo trudne, we mnie też wszystko krzyczało, żeby tego nie robić, chciałam skapitulować i miałam myśli w stylu "dam sobie jeszcze tydzień, w następny weekend zerwę". Na szczęście opamiętałam się. Nie chcę tarzać się we własnym bólu, nie jestem masochistką. Chcę jak najszybciej się wyleczyć. Chcę być wobec niego całkowicie obojętna. Chcę spotkać faceta, który da mi miłość, na jaką zasługuję Czasu nie cofnę, ale chcę przebudować swoje życie, wprowadzać zmiany (już to zaczęłam robić), rozwijać się i być szczęśliwa.

Zacznijcie od małych kroków - usuńcie sms-y, maile, zablokujcie lub usuncie go z FB, z komunikatora. Nie odpisujcie na smsy, nie oddzwaniajcie. Takie zachowanie nie będzie znaczyło, że dla Was eks nic nie znaczył. To będzie oznaczało, że zaczęłyście walkę o swoje szczęście
Stary 2013-08-15, 13:25   #300
Naomi21
Zakorzenienie

Ja z eksem nie mam żadnego kontaktu i to nic nie pomaga. Lepiej było tylko przez kilka dni po naszym jedynym spotkaniu. Nie mam zamiaru i chęci kontaktowania się z nim, bo nie widzę sensu, ale nie uważam, żeby to jakoś pomagało...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości