Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 20:32   #4741
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nadrobilam!

Dabrah, moja Zoska je tylko jednogo cyca i to widać od poczatku jej prawy nie pasowal ale wciskalam, jak wyszly żęby toak mnie w niego gryzła, ze skapitulowałam... i teraz mam arbuza i mandarynke i jest mi z tym strasznie źle.. moglam byc twardsza..

Czas spac
Ja mam podobnie ale z lewym staram sie wciskac na spiocha albo mam fontanne

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Nie do mnie, ale mogę powiedzieć jak ja tego dokonałam Młody po kąpieli ciągnie cyca ok 1 - 1.5 godz W dzień maksymalnie 10 min

No i pięknie, widzisz będzie dobrze Super, że Julek coraz sprawniejszy Bardzo, bardzo się cieszę I dla Pani Doktor
żałuje ze odrazu do niej nie trafilismy jak Julek mial 4 miesiace tylko do tego barana a najlepsze wizyta 80 zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:37   #4742
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

mika, boze, jaka ulga, az sie wzruszylam, moj malz strasznie przezywal wasza historie on wszystko bierze do siebie apropos takich dzieciaczkow odkad Pieraszko sie urodzil macie usciski od niego tez

dzieki dziewczyny tez liczymy na lepsza nocke.
zazdroszcze mamom kp ktorych dzieciaki spia caluska noc! dzisiaj probowalam podac butle to robil z nia wszystko ale zeby ssac?

a maz naprawde jest przekochany i wierzcie mi, gdybym mogla, to bym sie z wami podzielila, no ale niestety...

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:40   #4743
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mika, boze, jaka ulga, az sie wzruszylam, moj malz strasznie przezywal wasza historie on wszystko bierze do siebie apropos takich dzieciaczkow odkad Pieraszko sie urodzil macie usciski od niego tez

zazdroszcze mamom kp ktorych dzieciaki spia caluska noc! dzisiaj probowalam podac butle to robil z nia wszystko ale zeby ssac?

a maz naprawde jest przekochany i wierzcie mi, gdybym mogla, to bym sie z wami podzielila, no ale niestety...
jaki kochany!

Mika!!!!!
Stary 2013-08-14, 20:42   #4744
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh, jak dla mnie robisz absolutnie przepiekne zdjecia i w 100% wpasowujesz sie w moj gust jakbys zobaczyla nasze zdjecia slubne to bys sie za glowe zlapala, czesc zdjec ktore nam foto podeslal do akceptacji byla boska oh i ah, a reszta?przyjechal, oddal plytke i pojechal, tyle go widzielismy, a zdjecia z wesela jakby robil jakis gosc a nie profesjonalny fotograf
takze wierz mi, jak ktos u mnie bedzie szukal foto bede Cie polecac z kazdej strony

cos jeszcze chcialam napisac i zaoomnialam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:43   #4745
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Fewciu, zapraszam, obecnie jest nas czworo na 27m, wiec i 5 osoba sie zmiesci

Lady, biedny Pietraszek, buziaczki od cioci

Marsi, fakt baaardzo specyficzny kraj.
My bylismy w Slonecznym Brzegu. Porazily mnie skrajnosci - luksusowe hotele, pelen przepych, a kilometr dalej bieda az piszczy, okna zabite deskami, foliami , bo szyby dawno wylecialy... I do tego uroczy napis "pokoje do wynajecia"...
poza tym Bulgarzy to straszni oszusci, naciagacze. Sprzedaja kompletne buble, a zachwalaja jakby to zloto bylo co najmniej.
A jacy babiarze...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:46   #4746
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie dam rady już dziś pisać. Zmęczona jestem. Może będę jutro ale nie obiecuję bo na grilla jedziemy
Buziakiiiii i dobranoc
Stary 2013-08-14, 20:49   #4747
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

Dziekujemy za usciski was sciskamy rowniez
Moj Juli dzis prawie tylko na cycu nie chcial nic innego , miewa takie odskoki wiec obstawiam kilka pobudek jak nic dzis wstal om4, 30 nic nie pasowalo po czym usnol o 6 jak ja do pracy juz musialam wychodzic i tym sposobem sposnilam sie 20 min a co najlepsze samochod mi gasl co skrzyżowanie bo alarmu nie wylaczylam i myslal ze go kradna:banghead:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 20:51   #4748
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie dam rady już dziś pisać. Zmęczona jestem. Może będę jutro ale nie obiecuję bo na grilla jedziemy
Buziakiiiii i dobranoc
Do jutra

No nudzi mi się Piotrula spi, mąż spi, w tv same badziewie u żubrów pustki, co tu robić Pazury bym pomalowała, ale nie chce już smrodzić na noc

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:54   #4749
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Szaja mam pytanie Logopeda zalecila nam stymulacje raczek poprzez zabawe pileczkami o roznej gramaturze , koralami, w kislu kaszy itd ale on troche maly a ty jako znawca zabawek moze nam cos ciekawego podrzucisz plis

Stary 2013-08-14, 21:01   #4750
nafiyqa
Zakorzenienie

Mika, jak dobrze!!! Super sie czyta takie wiesci!!!

Stary 2013-08-14, 21:03   #4751
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fewciu, zapraszam, obecnie jest nas czworo na 27m, wiec i 5 osoba sie zmiesci

Lady, biedny Pietraszek, buziaczki od cioci

Marsi, fakt baaardzo specyficzny kraj.
My bylismy w Slonecznym Brzegu. Porazily mnie skrajnosci - luksusowe hotele, pelen przepych, a kilometr dalej bieda az piszczy, okna zabite deskami, foliami , bo szyby dawno wylecialy... I do tego uroczy napis "pokoje do wynajecia"...
poza tym Bulgarzy to straszni oszusci, naciagacze. Sprzedaja kompletne buble, a zachwalaja jakby to zloto bylo co najmniej.
A jacy babiarze...
poznaliśmy jednego fajnego bułgara z którym mamy kontakt do dziś
facet znał 5 języków w tym polski ponieważ był organizatorem wycieczek i z litwinką,polka,rosjanką niemką i kimś jeszcze - miał dzieci
najfajniesze jest to,że wszystkie te kobiety bardzo się kumplują ze sobą
dla mnie bułgarzy byli mega sympatyczni, poznaliśmy troszkę rdzennych
ale bieda jest straaaaszna, ponoc średnia emerytura to ok 350 zł
nie wiem jakim cudem ten kraj należy do UE skoro tak mocno odstaje

a co do okien zabitych dechami- to i tak nic nie przebije Rumuńskiego Siedmiogrodu, to dopieto koszmar

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Szaja mam pytanie Logopeda zalecila nam stymulacje raczek poprzez zabawe pileczkami o roznej gramaturze , koralami, w kislu kaszy itd ale on troche maly a ty jako znawca zabawek moze nam cos ciekawego podrzucisz plis

a na basen nie chcecie chodzić? jak ja chodzę na nauke z Leo to przychodzą dzieciaki na rehabilitacje i rodzice bardzo sobie chwalą
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 21:05   #4752
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mika wspaniałe wieści! Jak się cieszę!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:06   #4753
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Mika, nie mały tzn pewnie, zabawki ok, zaraz podam, ale spokojnie rób kisiel (bo pewnie do paszczy wepchnie), na kolana go, łapska w kisiel - tu polecam wlać go nie do miski wysokiej, a do jakiejś tacki z wysokimi brzegami, ja taką kupiłam za 2zł w kauflandzie. Kasze nie, ale np, ryż preparowany ok, nawet jak do dzioba weźmie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Marsi, emerytura 350zł = toż to u nas to samo będzie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:07   #4754
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak sie miarkuje bezmleczne kaszki Holle?
Wybaczcie glupie pytanie, ale wywalilam opakowanie od kaszek BD.

Stary 2013-08-14, 21:19   #4755
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
poznaliśmy jednego fajnego bułgara z którym mamy kontakt do dziś
facet znał 5 języków w tym polski ponieważ był organizatorem wycieczek i z litwinką,polka,rosjanką niemką i kimś jeszcze - miał dzieci
najfajniesze jest to,że wszystkie te kobiety bardzo się kumplują ze sobą
dla mnie bułgarzy byli mega sympatyczni, poznaliśmy troszkę rdzennych
ale bieda jest straaaaszna, ponoc średnia emerytura to ok 350 zł
nie wiem jakim cudem ten kraj należy do UE skoro tak mocno odstaje

a co do okien zabitych dechami- to i tak nic nie przebije Rumuńskiego Siedmiogrodu, to dopieto koszmar

a na basen nie chcecie chodzić? jak ja chodzę na nauke z Leo to przychodzą dzieciaki na rehabilitacje i rodzice bardzo sobie chwalą
Chodzimy co niedziele od 2 tygodni i to chcemy utrzhmsc ale na wlasna reke ,

zajecia z nauki pływania od wrzesnia maja byc a o reha nie skyszalam

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mika wspaniałe wieści! Jak się cieszę!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42269889]Mika, nie mały tzn pewnie, zabawki ok, zaraz podam, ale spokojnie rób kisiel (bo pewnie do paszczy wepchnie), na kolana go, łapska w kisiel - tu polecam wlać go nie do miski wysokiej, a do jakiejś tacki z wysokimi brzegami, ja taką kupiłam za 2zł w kauflandzie. Kasze nie, ale np, ryż preparowany ok, nawet jak do dzioba weźmie
Kisiel taki slkepowy czy gotowac samemu z jablek i ziemniaczanki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Marsi, emerytura 350zł = toż to u nas to samo będzie.[/QUOTE]

Stary 2013-08-14, 21:38   #4756
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Mika, super wieści.

Lady, tulam Was. Biedny Pietraszko, to pewnie ząbki... U nas też idą, idą i wyjść nie mogą, choć nie ma histerii, są tylko niespokojne nocki i mini drzemki w ciągu dnia... Ale też męczy mnie to wstawanie do małej co 1h, żeby podać smoczka w ostatnim czasie...

Było dziś u nas mleko BD 1, 2 i 3. Faktycznie, w nowym opakowaniu, jednak nie wzięłam i nie wrócę już do niego - miło było dzisiaj widzieć, jak mała je mleko z apetytem po zmianie na Gerber... BD jadła kupę czasu z przerwami i niechętnie, a Gerber pije szybko i do dna, chyba bardziej jej smakuje, a to jednak też ważna sprawa moim zdaniem.

Kupiłam sobie dzisiaj nowy obiektyw i będę cykać lepsze fotki na bloga.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:49   #4757
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Mika wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę
Cytat:
bokeh, jak dla mnie robisz absolutnie przepiekne zdjecia i w 100% wpasowujesz sie w moj gust jakbys zobaczyla nasze zdjecia slubne to bys sie za glowe zlapala, czesc zdjec ktore nam foto podeslal do akceptacji byla boska oh i ah, a reszta?przyjechal, oddal plytke i pojechal, tyle go widzielismy, a zdjecia z wesela jakby robil jakis gosc a nie profesjonalny fotograf
takze wierz mi, jak ktos u mnie bedzie szukal foto bede Cie polecac z kazdej strony

cos jeszcze chcialam napisac i zaoomnialam
Zgadzam się w 100 procentach
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mika, super wieści.

Lady, tulam Was. Biedny Pietraszko, to pewnie ząbki... U nas też idą, idą i wyjść nie mogą, choć nie ma histerii, są tylko niespokojne nocki i mini drzemki w ciągu dnia... Ale też męczy mnie to wstawanie do małej co 1h, żeby podać smoczka w ostatnim czasie...

Było dziś u nas mleko BD 1, 2 i 3. Faktycznie, w nowym opakowaniu, jednak nie wzięłam i nie wrócę już do niego - miło było dzisiaj widzieć, jak mała je mleko z apetytem po zmianie na Gerber... BD jadła kupę czasu z przerwami i niechętnie, a Gerber pije szybko i do dna, chyba bardziej jej smakuje, a to jednak też ważna sprawa moim zdaniem.

Kupiłam sobie dzisiaj nowy obiektyw i będę cykać lepsze fotki na bloga.
Jaki obiektyw?

Śląskie laski też jestem za spotkaniem, ale nie wiem jak u mnie bo tż ma tydzień urlopu od poniedziałku.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:57   #4758
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Mika wspaniale!

Przed kąpaniem wyszłam do łazienki puścić wodę pod prysznicem, bo chwilkę trzeba zaczekac aż ciepła poleci. W tym czasie Dawid był obok lodówki. Jak wróciłam po niespełna 1,5 minucie to znajdował się na drugim końcu. Siedział przy meblach, odsunął szufladę i zaczął jej opróżnianie

Wiecie co.. tak mnie ten dziecioch wkurza w ciągu dnia jak sobie ubzdura jojczenie i marudzenie, ale jak tak na niego patrzę teraz jak spokojnie śpi obok, taki bezbronny i kochany, to mi się beczeć aż chce. I z ogromu miłości i ze złości na siebie, że złoszcze się na niego...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:59   #4759
hje
Zakorzenienie

Mika, teraz czekać tylko na coraz lepsze informacje.

--------------

Rany, ale się wkurzyłam dzisiaj. W niedzielę kupiliśmy z tż brzoskwinie, 70 złych za to wyszło (dla nas, 2 cioć i babci). Ale mężu jest taki, że kasy z powrotem nie chciał. A dzisiaj się dowiaduję, że ciotki kasę oddały, a kto sobie ją wziął? Rodzice...
Nie mam nic przeciwko, w końcu oni na nas n razy tyle wydali, ale sorry - chociaż powiedzieć mogli.

W ogóle od wtorku mam jesień średniowiecza na twarzy, krwawa Bożenka się zbliża jak nic.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wiecie co.. tak mnie ten dziecioch wkurza w ciągu dnia jak sobie ubzdura jojczenie i marudzenie, ale jak tak na niego patrzę teraz jak spokojnie śpi obok, taki bezbronny i kochany, to mi się beczeć aż chce. I z ogromu miłości i ze złości na siebie, że złoszcze się na niego...
Heeh, mam dokładnie tak samo...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 22:02   #4760
BlackSanctum
Zakorzenienie

Canon 50mm F/1.8

Dziewczyny, wiecie, że Rossmann ma w swojej ofercie 2 rodzaje pieluch? Bo ja nie wiedziałam, myślałam, że są po prostu w mniejszym i większym opakowaniu - a tu się okazało, że nie, te w większym są inne, niż te w mniejszym, choć kolor opakowania i przedział wagowy ten sam...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:10   #4761
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

mika wspaniale, ze masz lepsze wiesci! Czekamy na kolejne trzymajac wciaz kciuki
lady spicie? Oby...
marsi u takich maluszkow przespana noc, to spanie 5h bez pobudki. Yae znow nieco lepiej spi. Zasnela przed 9, obudzila sie o 1 na picie, o 5 znow pila, poskakala jak zabka po calym materacu i zasnela.
W ogole w jakiej smiesznej pozie spala. Jak modlacy sie Muzulmanin i nawet pi razy oko w strone Mekki sie zwrocila.
charlizz mnie tez od porodu glowa czesciej boli. Tyle, ze ja znieczulenia nie mialam, a wina obarczam niedostarczenie odpowiedniej ilosci kofeiny do organizmu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:22   #4762
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-li...455141085.html

napalilam sie na ten wozek, co myslicie? moze byc zamiast zwyklej parasolki? (nienawidze nawet patrzec na parasolki.....) oczywiscie dopiero na wiosne chce, na zime ten nasz czolg najlepszy mimo wsio, ale na wiosne/lato?
wózek łudząco podobny do Espiro Magic Looknij sobie:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...450466937.html
Na wiosnę/lato, to OK. Ogólnie ten wózek fajny, zwrotny, leciutki, bardzo mały po złożeniu. Wadą są małe kółka, które pewnie by się nie nadawały na wieś. Słyszałam też, że występują problemy z hamulcami. My też się nad takim zastanawialiśmy, ale w końcu kupiliśmy z większymi kółkami.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:38   #4763
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
urozmaicac to ja dopiero bede jak bede gotowac pomylam, obralam, pociapalam warzywka i jak bede gotowac to dopiero bede wrzucac do wody to na co przyjdzie mi ochotka
czegos mniej, czegos wiecej i zawsze cos z tego (chyba) wyjdzie
a kupilam sobie 4 pary spodni od razu mowie - takie zwykle dzinsy za pare zeta (tzn kolo dżinsow to one lezaly )
a potem pojechalismy polazic po galeriach i tam a to bluzka a to sweterek a to jakas marynarka i sie tego uzbieralo troszke.'ale musialam sie "obkupic" bo w sumie jak zaszlam w ciaze to nic juz sobie nie kupilam z normalnych ciuchow, potem to wiadomo, worki a po ciazy jakos nie w glowie mi byly zakupy
a wiecie jakie dzieciaki potrafia skomentowac stroj? zaraz zauwaza ze n-el ma nowe buty, spodnie, bluzke, albo ze nosi czesto albo ciagle jedna bluzke czy spodnie. no masakra! mamy taka jedna n-lke co chodzi dzien w dzien w tym samym. legendy juz o niej kraza
zakupów
Ja też od porodu trochę jakby o sobie zapomniałam w tej kwestii, nadrobię coś jak jesień przyjdzie. Pokaż łupy, najlepiej na sobie:P

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Debrah dziewczyno, a czy Ty nie chciałabyś pisać bloga?? sorry,że tak się urywam z tym jak z choinki ale mogłabyś być dużą inspiraracją dla innych mam, mogłabyś się dzielić swoimi spostrzeżeniami, do tego masz sporą wiedzę np o kp
wiesz,że mogłabyś pomóc troszkę innym w ten sposób?
oj będę Cię namawiać do tego
Ale, że blog o dzieciowej tematyce? nie czuję się autorytetem w dziedzinie , a blogi jako takie pisałam kiedyś, z jednego miała być książka, ale to Wam pisałam kiedyś, tylko, że utknęłam w połowie i nie wiem czy chcę wracać do tego ( w sensie tamtego czasu w życiu, wspomnień).

Dzieciowy blog to mają ekspreci, jak Szajopedia np)

Przyszło krzesełko do karmienia, bardzo fajne jest, dam Wam foty zaraz.
Laurko i pozostałe dziewczyny (do laurki zwłaszcza bo ma to samo krzesełko) czy niesiedzące a dźwigające się dziecko - może w takim krzesełku przebywać na czas jedzenia, w tej najniższej pozycji?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 22:42   #4764
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no wlasnie pomocy - moje dziecko ma plesniawki, afty kurde nie wiem.. mysle ze afty to sa bidus marudny ale mimo to je ladnie, co jest najlepsze????
bo ja juz kilka dni smaruje a tu dalej dupa

aa i moje dziecko niestety nie przesypia nocy
Szwagierka wyleczyła swoją córę w dwa dni i to... siuśkami. "Złapała" mocz córki w tetrową pieluszkę i posmarowała jej buźkę. Na drugi dzień już było wyleczone, potem tylko drugi raz dla pewności powtórzyła smarowanie
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 23:22   #4765
hje
Zakorzenienie

Idę do łóżka, pewnie bobo za jakąś godzinę się obudzi na papu. A może nie?

Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 01:06   #4766
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Canon 50mm F/1.8
No to udanych fotek, ja bardzo lubię ten obiektyw
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
zakupów
Ja też od porodu trochę jakby o sobie zapomniałam w tej kwestii, nadrobię coś jak jesień przyjdzie. Pokaż łupy, najlepiej na sobie:P

Ale, że blog o dzieciowej tematyce? nie czuję się autorytetem w dziedzinie , a blogi jako takie pisałam kiedyś, z jednego miała być książka, ale to Wam pisałam kiedyś, tylko, że utknęłam w połowie i nie wiem czy chcę wracać do tego ( w sensie tamtego czasu w życiu, wspomnień).

Dzieciowy blog to mają ekspreci, jak Szajopedia np)

Przyszło krzesełko do karmienia, bardzo fajne jest, dam Wam foty zaraz.
Laurko i pozostałe dziewczyny (do laurki zwłaszcza bo ma to samo krzesełko) czy niesiedzące a dźwigające się dziecko - może w takim krzesełku przebywać na czas jedzenia, w tej najniższej pozycji?
Oj, kochana, Marsii ma rację. Ja jak myślę "idealna mama" to zaraz mam Ciebie przed oczami - jesteś taka cierpliwa, ciepła, wyrozumiała a do tego mądra. Założenie bloga to świetny pomysł

Dobranoc lasencje mam nadzieje ze wszystkie śpicie
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 05:08   #4767
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam z rano nie spimy od 5, 30 skad czerpac sily

Stary 2013-08-15, 05:34   #4768
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam z rano nie spimy od 5, 30 skad czerpac sily

my też

tzn TZ śpi w najlepsze...
Dawid obudził się po 00 - żarełko. Później przed 3. Płakał, krzyczał, myślę że nie jeść bo gdzie? Jak posmarowałam dziąsła to się uspokoił..
W międzyczasie ten idiota warczał i klął co on się tak drze itp.. ale oczywiście pomocy zero, tylko pretensje..
Zaczynam ch*ja nienawidzić..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 06:08   #4769
mikakrolikowa
Zakorzenienie

U nas tz tez spi ale na noce byl mial na chwile isc ale o 3 jak karmilismy sie to go jeszcze nie bylo o ktorej wrocil nie wiem
Julek na macie urzeduje ale musze przy nim siedziec

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
my też

tzn TZ śpi w najlepsze...
Dawid obudził się po 00 - żarełko. Później przed 3. Płakał, krzyczał, myślę że nie jeść bo gdzie? Jak posmarowałam dziąsła to się uspokoił..
W międzyczasie ten idiota warczał i klął co on się tak drze itp.. ale oczywiście pomocy zero, tylko pretensje..
Zaczynam ch*ja nienawidzić..
Tylko wygladac zabka

Stary 2013-08-15, 07:05   #4770
Krowa1989
Raczkowanie

Witam się z rana.

Marsi, chyba samo się dokonało. Ani nie podaję żadnych kaszek, ani zageszczonego mm. Po prostu jest kąpiel, cyc i najczęściej zasypia już przy jedzeniu. Najczęściej śpi około 9-10 godzin. Czasem wstanie o 6, zje i jeszcze godzinke kimnie. Z tym że Ala raczej zawsze była dobrze spiacym dzieckiem. Za to na jedzonkiem w ciągu dnia nadrabia .

Nawijko, ja kaszkę Holle robię tak - 5 łyżek kaszki na 210 ml mm. Wcześniej dawalam 4 łyżki na 180 ml. Wychodzi dosyć gęsta, nie wiem jaką Ty chcesz konsystencje.

Mika, cieszę się, że jest lepiej, oby tak dalej.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości